Orijinalini görmek için tıklayınız : 106 GTİ Patırdama Sorunu
ByShaGGy
29-09-2010, 19:36
arkadaşın 106 gti aracında normal kullanımda bi sıkıntı yok ama yüklenince genelde 4000 üstü basınca araba pıtır pıtır yapıp bi anda stop edio. 3 5 dk çalışmıo sonra çalışıo sorun ne olabilir sizce? beyin die düşündük değiştirdik yine aynı sıkıntı yaşatıyo acil yardım :( :icon13: şimdiden tşk. ederim
Bobin veya krank sensörü olabilir. Benzin pompası da ihtimaller arasında.
bobin büyük bi ihtimalle....
bobin,lamda sensörü olabilir bence ıhtımaller arasında benzın şamandırası da olabılır
minimal_freak
29-09-2010, 20:02
bobin yada krank okuyucusu olabilir
frankurtlu
29-09-2010, 20:09
Büyük bir ihtimalle bobin olabilir bence:(:(
Sierra Rs
29-09-2010, 20:13
cps olsa hic calısmaz bence, buji kablosu yada bobin olabilir.
cps olsa hic calısmaz bence, buji kablosu yada bobin olabilir.
bende aynı problem vardı, bilgisayara bağlayınca krank sensörü arızası verdi. yani olabiliyor bazen.. kafasına göre 3000-4000 de kesiciye girip patırdıyordu..
Oksijen sensörünü söküp bir de öyle deneyin bakalım. Bobin teşhisi koymaktan daha kolay en azından. eğer aynı sorun devam ediyorsa bobin deneyin.
Paramı bobine yatırıyorum. Tam gazda closed loop olduğu için O2 sensörü değildir.
detailing sırasında motorumu suyla temizledikleri için bujiller ve bobin sırılsıklam su içinde kaldığında aynı sorunu yaşamıştım bobin ve bujileri söktüm kuruttum güzelce düzeldi bobinden kaynaklı olabilir bobinleri değiştirerek deneme yapmanızı tavsiye ederim..
stop edip calısmıyorsa o2 ile alakası bile yok bobindir
ByShaGGy
30-09-2010, 13:24
rolanti falan düzgün normal sürüşde bi sıkıntımız yok ama arabaya yüklendigimiz zaman pıtır patır edio stop edip kalıo. marşa basıoruz marş alıo ama calışmıo 5 dk sonra calısıo. ilk zamanlar 6 binde 7 binde böle bi tekliodu stop etmiodu ama şimdi en ufak bi yüklenmede araç iptal oluo :( bujilerden sandık değiştirdik sıkıntı dewam edio beyin dedik ondada dewam etti şimdi bobin ve benzin pompası deniicez... böle bi sıkıntıyla karşılaşan warsa paylaşsın lütfen
alpergti
30-09-2010, 13:28
volant okuyucusu büyük ihtimal aynı şey başıma gelmişti.kablolarına bakın temassızlık yapabiliyor :icon_tup:
Marşa basarken devir saati 300 devir gibi kalkıyor mu.
volant okuyucusu büyük ihtimal aynı şey başıma gelmişti.kablolarına bakın temassızlık yapabiliyor :icon_tup:
+ saglam gibi gözüksede sen söktür fişi iptal et lehimlet sorun bitsin ;)
devilboy
30-09-2010, 16:10
arkadaşım % 80 bobin bence...
ByShaGGy
02-10-2010, 10:04
Marşa basarken devir saati 300 devir gibi kalkıyor mu.
hayır kalkmıyor normal calısıo
ByShaGGy
02-10-2010, 10:05
bobini değiştirdik yine aynı sıkıntıyı yaşattı. beyinin altında role war onuda değiştirdik haaala dewam edio. araba şimdi normal kullanımdada stop etmeye başladı :( bulamıyoruz sıkıntıya lanet olsun yaaaa benzin pompası oksijen sensörüne bakcaz bide. usta volant okucusundan olsa hiç calışmaz dio
halilcan9455
02-10-2010, 10:17
oksijen sensörlerini ve benzin pompasını kontrol edin.
eğer sadece gaza yüklenildiğinde yapıyorsa büyük ihtimal benzin pompasıdır.
ByShaGGy
02-10-2010, 10:21
oksijen sensörlerini ve benzin pompasını kontrol edin.
eğer sadece gaza yüklenildiğinde yapıyorsa büyük ihtimal benzin pompasıdır.
ewet sadece yüklendigim zaman oluodu ama şimdi normal giderkende bi anda stop edio 5 6 dk sonra calısıo
volant sensörünüde bi değiştir çok bi para değil....
ByShaGGy
02-10-2010, 21:52
ısı müşürü we wolat okuyucusu değişti sıkıntı çözüldü başına böle bi sıkıntı gelen olursa bilgisi olsun tşk.ederim herkeze..
Hasan USTA
02-10-2010, 22:03
G olsun ;)
aLperTunga
03-10-2010, 02:07
%100 krank sensörü sanzumanın üstünde..başıma geldı eski aracımda araba 5000 den sonra elektrik kesiyordu bulana kadar canım cıkmıştı ;)
Bi makinaya bağlayıp hataya baksanız direk sonuca ulaşmak cok daha kolay olacaktır.
Bi makinaya bağlayıp hataya baksanız direk sonuca ulaşmak cok daha kolay olacaktır.
sorun çözülmüş erkan görmedin sanırım :)
ısı müşürü we wolat okuyucusu değişti sıkıntı çözüldü başına böle bi sıkıntı gelen olursa bilgisi olsun tşk.ederim herkeze..
geçmiş olsun, ne kadara aldınız yenisini
depresif
03-10-2010, 03:53
edit..........
sorun çözülmüş erkan görmedin sanırım :)
Görmedim valla gece gece olur o kadar :D
;) geçmiş olsun
ByShaGGy
03-10-2010, 08:59
geçmiş olsun, ne kadara aldınız yenisini
wolant sensörü we ısı sensörü aldım ikisine 60 lira werdim...
ByShaGGy
03-10-2010, 09:02
makinaaya bağlayınca sorun çıkmıyodu deneye deneye zar zor bulduk ama sonunda bulduk yeter :)
aLperTunga
03-10-2010, 12:04
makinaaya bağlayınca sorun çıkmıyodu deneye deneye zar zor bulduk ama sonunda bulduk yeter :)
volan krank sensoru aynı bunlarda..dediğim gibi ondan baska bişey olamaz bende görmedim sorunun çözüldüğünü yazmıştım ama gec kalmısım bastan görseydim hiç ugrasmazdın bukadar :p