PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Nedir abi bu km düşürme !!!!

V.İ.P
29-09-2010, 21:12
arkadaşlar geçenlerde bir tanıdığıma araç bakmaya gittik araçta civic ies yani gitmeden önce netten baktık km si aracın durumu hoşumuza gitti dedik biz o kadar yolu gelicez bak esnafız araçta birşey varsa gelmeyelim yok abi gelin siz araç muayyer tertemiz km si orjinal aracı görün servise bile götürmeye değmez.Bizde peki dedik öbür gün yola çıktık çıkmadan önce kendi aramızda konuştuk araçta birşeyler olabilir olsada merak ettik en azından almasak bile aklımızda kalmaz her neyse arkadasla uzun bekleyiş sonunda bulustuk biz civic le gelecegını dusunurken kendısı baska bır arkadasının aracıyla gelmıs arac nerde falan dedık dedı kı garajında ıyı guzel dedık.Taa ki aracı görene kadar abi aracı gördük yanımızda ustalar var usta uzaktan gördü araç devrik direklerde problem var arabanın resimlerdeki renginden alakası yok tamamen herseyle oynanmıs fotolarda her neyse km sini merak ettik servise götürdük dedilerki bu araç 78 binde degıl 158 binde olması lazım arac sahıbıne döndük dedi ben bilmiyorum aldıgım kişi düşürmüş falan filan uydurdu tüzü kızardı adamla servısten sonra bıraz taksıtık bagırdık falan o kadar yolu geldık gosterdıgın araca bak falan bize dediği şu araç bu siz bilirsiniz adamı dövmemek için zor tuttum kendimi dedim bu aracı şu saatten sonra nette satamassın herkese söylicem söyle satarız biz dedi bastık geldık.baktım ilanı kaldırmıs YANİ ARKADASLAR BÖYLE ADİLİĞE VE ŞEREFSİZLİĞİ YAPANLARA HARAM OLSUN ALDIKLARI PARALAR HERKESTE DİKKATLİ OLSUN ARAÇ ALIRKEN SAYGILAR....

hddsheriff
29-09-2010, 21:15
başka isimde ilan açılır adam da satar bu piyasa malesef böyle :)

V.İ.P
29-09-2010, 21:17
görürsem ilanı zate yayınlıcam burda

oğuzk
29-09-2010, 21:19
Normal artık :) bende sahibinden.com'a bi s70 bulmuştum nisanda 17.000'e satıldı 210.000km'de

Şimdi hala ilanı var aynı plaka aynı araba 105.000km'de :)

Nasıl ustaymış o ya ilk görüşte 158.000km devrik fln demiş, keşke fotoğrafları gösterseydiniz?

Sh4rk
29-09-2010, 21:20
satılsın dıye ustune kendılerını bıle .....
,ıyı barı son anda anlamıssınız

dragon07
29-09-2010, 21:21
beyler 30 liraya bakıyor :) bence bu iyi bişi ama şuraları buraları degişik diyip arabanın pertten çıkması daha beter...bence km düşülsün ama eli ayagı düzgün olsun :)

özcan07
29-09-2010, 21:25
benzer bir olay,bizde konyaya gitmiştik aynen anlattığın gibi buluştuk aracı gördük gösterdik bakıttık telefonda konuşurken değişen tek parçası vardı usta bakınca bayağı bi parçası değişmiş sonra klasik kıvırma hikayeleri insanoğlu bu iyiside var kötüsüde tamamen vicdanına kalmış yani.

V.İ.P
29-09-2010, 21:27
Normal artık :) bende sahibinden.com'a bi s70 bulmuştum nisanda 17.000'e satıldı 210.000km'de

Şimdi hala ilanı var aynı plaka aynı araba 105.000km'de :)

Nasıl ustaymış o ya ilk görüşte 158.000km devrik fln demiş, keşke fotoğrafları gösterseydiniz?

25 senelık kaporta ustası dostum bakınca dıreklerden anladı yani ama km yi servis söyledi benım ustam degıl

V.İ.P
29-09-2010, 21:28
beyler 30 liraya bakıyor :) bence bu iyi bişi ama şuraları buraları degişik diyip arabanın pertten çıkması daha beter...bence km düşülsün ama eli ayagı düzgün olsun :)

aynen usta yani en azından aracın duzgun olsun be adam !

Oconner
29-09-2010, 21:29
ustam bizde galericiyiz neyin ne olacagı belli değil insanlar çok değişti bu devirde arac almak çok zor bide galericileri kötülerler satıcıları görun siz adam araba satıyor internetten arıyoruz diyo 2 parça boya var orjinal araba gidiyoruz taa rizeden izmire aracın 3 parça değişmiş tavan boyalı adam diyo ben böyle aldım bı bu deği daha neler var neler gene internetten bakıyoruz araba bulduk connect hayırı vurduk ertesi sabah ucakla orda babam bakıyor arabaya resimdeki araba değil adam diyo o resimdeki dayımın oglunun bende aynısı var onun fotoları vardı onu koyduk bissuru hikaye sahterkar dolmuş ortalık dikkatli olmaz lazım.....

V.İ.P
29-09-2010, 21:32
ustam bizde galericiyiz neyin ne olacagı belli değil insanlar çok değişti bu devirde arac almak çok zor bide galericileri kötülerler satıcıları görun siz adam araba satıyor internetten arıyoruz diyo 2 parça boya var orjinal araba gidiyoruz taa rizeden izmire aracın 3 parça değişmiş tavan boyalı adam diyo ben böyle aldım bı bu deği daha neler var neler gene internetten bakıyoruz araba bulduk connect hayırı vurduk ertesi sabah ucakla orda babam bakıyor arabaya resimdeki araba değil adam diyo o resimdeki dayımın oglunun bende aynısı var onun fotoları vardı onu koyduk bissuru hikaye sahterkar dolmuş ortalık dikkatli olmaz lazım.....

yaw pıyasa cok degıstı üç kağıda döndü herşey

speed
29-09-2010, 21:40
bir kilo domat alırken bütün kasayı mıncıklayan bir zihniyet ...ne hikmetse araba almaya gelince kesinlikle domat almaya gösterdiği özeni göstermiyor...böyle olunca millet elindeki çürük domatları ucuzluk maskesinin altında yamıyor gitsin.....konuşulacak o kadar şey varki....bazen hayret diyorum başkada bir şey diyemiyorum :(((((((((......

aslında eline kağıt kalem alıp bir kaç fiyat sorsa yediği kazığın boyutu çıkacak ortaya...ama ne hikmetse herkez yaşayarak öğrenmeyi tercih ediyor.....4 lastik bir akü bir teyp 1000 lira tutuyor ...ama araba almaksa konu kimse bunu görmek istemiyor :soru:

en güzel alışveriş eğer yapılacak hiç bir masrafı olmayan ''lastikleri yeni aküsü teybi debriyajı yeni...bakımı yeni yapılmış ve kayıtları muntazam olan bir arabayı piyasa fiyatına alıyorsanız gerçekleşiyor.....500 lira ucuz diye masraf bekleyen araba size muhtemelen çok daha pahalıya patlıyor....ve malesef asla diğeri gibide olamıyor :(

turbo16
29-09-2010, 21:46
benimde başıma geldi adama dedim bak bursadan geliyorum otobüs beni tutuyor hastalanıyorum eğer dediginiz gibi temizse geleyim neyse gittik araba hep çarpık hemde yapılmamış paslanmış adamlara kızgınlıkla ana avrat düz gittim içerde 3 kişi
çok güzel yuttular lafları

suratlarına tükür yarabbi şükür diyorlar

Ludacris
29-09-2010, 21:55
Abi fantaziye kapılmıcaksın netten bakmak almak asıp kesmek... Piyasanın altına bi araç varsa zaten alma 100taneden 5i sadece gerçek anlamda sıkıştığı için satıyordur(net piyasasından bahsediyorum, zaten millet altındakini altın eğerli eşşek sanıyor)
adam e60 m5e biniyor ama 1liranın hesabını yapıyor :D ay sonu görecez bakalım nolcak...
"MALI GÖRECEN ABI ELE GELECEK" ;)

CLIORS
29-09-2010, 22:16
sahibinden bambaska dunyaz zaten, hıc satılmayan eskı ılanlı aracı ararsın almak ıcın adam havalanır fıyatı yukseltır, takasa razı olur ayarlarsın kendını cayar nelerde neler. Gercek satıcı ve gercek alıcı zaten konusmasından ve halınden bellı oluyor. SAhibinden sitesi Turkiye icin buyuk kazanc ama 2. el piyasasının abuk sabuk degerlere gitmesinde pay sahibi. Birisi 10 liralık arabasına yazıyor 12 oburu bunu goruyor benımkı daha temız yaz 15 18 derken sacma sapan bir piyasa cıkıyor karsına.

sinan-s
29-09-2010, 22:21
Böyle bi sürü araba var piyasada

focus musty35
29-09-2010, 22:29
izmirdede var böle kendını akıllı sananlar ama bosuna yanı kımse salak deıl artık

Cimmeria
29-09-2010, 23:26
valla salak cok piyasada gayet servise goturmeden ustasina baktirmadan hic tanimadigi adamdan araba alan cok oluyor...

vtecmaniaa
29-09-2010, 23:41
üzerinde elini gezdirip boyalı yeri anlayan uştalara hayranım :) böyle bi uştaya götür 30 TL ver tüm dertlerden kurtul :) bu işler aşlında çok başit işler biraz şabırlı olmak lazım..eşeği şağlam kazığa bağlamak lazım...5 araba göştertşen uştana 150TL gider ama için rahat olur ;) en şağlam olanı şeçerşin ;)
ştreş yapmaya gerek yok bence...

Ludacris
29-09-2010, 23:56
Ustaya gitti ve geçer not aldı diye almak akıllılık mı yani ? Onlarıda gördük... Motor çicektir kasa yürüyen kötüdür yada araba 2arabadan yapılmadır :) Kul yapısı bu ne olacağı belli olmaz, tertemiz alırsın salaklık edip yağa suya bakmassın hoooop al sana 10ooo lira :) araç pazarlarında arabalar hep tertemiz durur gıcır gıcır
akraba sırf pasaklı diye bi mondeo almıştı :D problem çıkmadı
nasip olmadan sopa bile yenmez. Nasibin neyse o
önemli olan samimiyet karşılıklı. Ha işin çakalıda var insanıda o yüzden yoğurt yer gibi üfleye üfleye maksat yanmasın

Bad-Fast
30-09-2010, 00:09
satıcılıkta dürüst olmasanda eninde sonunda çıkar o aldığın paralar yazık o kadar yol git gel masrafından ziyada adamların şerefsizliği delirtir adamı zaten , üç beş eksiğine ver için rahat uyu evinde ...

kadir jdm civic
30-09-2010, 07:12
valla hepsinin allah belarını versın serefsızler aynı olay benımde başıma geldi sedan ex alıcaktım konuştum adam hiç bir arızası yok falan fişman istanbuldan canakkaleye gittik araba bir geldi yıkıldı camlar calışmıyor su yag kaçırıyor araba gitmıyor ooooo arabanın içi bira sişesi falan kalktım geri geldim hakkımı helal etmedım valla cıkar biryerlerinden.......

Ahmet Saraçoğlu
30-09-2010, 08:26
arkadaşlar konuyla ilgili diye soruyorum ,, aracın gerçek km si kadrandaki km haricinde aslolarak nerde kaydediliyor??kadran değiştidik ve önceki kadranımızında km sayacı arızalıydı.Yani kaç binde olduğunu öğrenebileceğimiz biryer varsa yeni aldığımız kadranın km sini yükseltelim diyoruz gerçek km sine.

DR808
30-09-2010, 08:29
Harbi Ayıp :S

vtecburhan
30-09-2010, 08:32
hiç bi zaman kilometre takıntım olmadı araba 80 bındedır ama adam sahab kontaga basar basmaz yuruyorsa gazlıyorsa o araba 20 bındede olsa bı s..me yaramaz

ERkut 205
30-09-2010, 08:40
Km düşürülmüş olduğundan ziyade devrik oluşu daha önemli bir problem bence keşke hiç servise bile götürmeseydiniz...
Mağlesef bu tarz adamlar var şehir dışı araç bakmaya gidişimizde defalarcası başımıza gelmiştir... İlanlarda çoğu arabada kazasız masrafsız diye yazıyor yanına gidiyorsun aracın cenaze arabya bakıp sahibini tekrardan aramadan geri döndüğümüz çok araba oldu bazıları için aracın kazalı yeri yapılmış ve boyanmış ise yani yanlış düzeltilmişse bile o araba o an için kazasız sayılıyor oda bunu böyle aktarıyor...
Türkçenin cilveliğimi diyelim yoksa satıcının uyanıklığımı yorumu size bırakıyorum:)

EREN34
30-09-2010, 08:43
arkadaşlar konuyla ilgili diye soruyorum ,, aracın gerçek km si kadrandaki km haricinde aslolarak nerde kaydediliyor??kadran değiştidik ve önceki kadranımızında km sayacı arızalıydı.Yani kaç binde olduğunu öğrenebileceğimiz biryer varsa yeni aldığımız kadranın km sini yükseltelim diyoruz gerçek km sine.

Genelde aracın Ecu.Emin olmamakla birlikte BMW bazı/çoğu/belkide tüm modellerinde ECU her aracı çalıştırmada anahtarın immoya giriyor bu datayı

Evrenoz
30-09-2010, 08:46
2005 Aralık ayında 6 senedir kullandığım meganımı sattım. KM'si 110k civarıydı. Değişen parçalar ise;

Sağ-Sol ön çamurluk
Ön koruma demiri
Kaput
Sağ ön kapı
Ön ve arka tampon
Stepne çukurunun arka muhafazası

Bunun dışında boya olan parçalar

Sol ön ve arka kapı
Sağ arka çamurluk
Bagaj kapağı

2009 senesinde aracı bir galeride buldum. Sırf meraktan gittim bakmaya. 13.000 TL istedi, km yi sorduğumda 110k dedi ( 4 senede hiç kullanılmamış gibi :) ) boya ve değişen durumunu sorduğumda belden aşağısında boya olduğunu ama değişen olmadığını belirtti.

Biraz durdum, saymaya başladım.. Bu benim eski arabam, bunlar sadece bende iken olan değişiklikler dedim. Ayrıca şanzımanının değişmediğini söylemişti, 3 defa değiştirdiğimi söyledim. Motorda sorun olmadığını söyledi, üst kapak sıfırdan yapıldı ve doğru yapılmadığından 1000 km de 1.5 litre yağ yaktığını belirttim.

Adam çirkefe yattı, sen aracı karıştırıyorsun bu o araç değil dedi. Güldüm, aç kapı kolonlarının kapağını içinden clarion hoparlör çıkacak orjinal hoparlör yerine dedim. Açtı, kızardı. Git arka hoparlörlere bak clarion hoparlör çıkacak ve orjinal yerinde değil kesilmiş bir şekilde monte edilmiş çıkacak ayrıca vidaları da sivri sivri göreceksin dedim. Gitti baktı mosmor oldu..

Eee dedim?

E biz bunu başkasından aldık bilmiyorduk yalanına getirdi konuyu. Fiyatta da 1 lira indirim yapmadı. Güldüm selametle dedim.

pasa61
30-09-2010, 08:48
Maalesef çok var böyle yapan Tanıdığım bir km tamircisi var son birkac yılda işi öyle ilerlettiki her yıl yeni araba yeni bir daire alıyor.Km düşürtme işini ilk galericiler başlattı onun içindirki hiç bir galeriden ne arac alırım nede satarım.

maxpower
30-09-2010, 09:01
bu işi yapanların çoğu galericiler ve al-satçılar

arabayı binicisinden almak en güzeli

ömerve
30-09-2010, 09:11
bunun gibi çok olay oluyor..belli bir zaman sonra tanıdık bildik insanlar arasında alışveriş olacak,yabancı ile iş yapmıcak kimse.

olcay_bora
30-09-2010, 09:36
walla bnm muayene kagıdında da kadrandada 150k civarı bişey yazıyor ama ben orjinali 260ı geçti onu yazıp onu sölüorum asıl öle itlik yapan heriflere sattıklarından beterini satmak gerekir

ekmekarası
30-09-2010, 09:49
bu konularda çok kurnaz çok çakal bi ark.ım vardır hep böle kurnazlıklara kaçar değerinin altındakileri kovalar ama hep de elinde patlamıştır bana laf eder di hep fazla veriyorsun diye.çok basit bi örnek vereyim; 2 sene önce marmaris den 2005 modeli toyota corolla sw almaya gitti araç normal piyasanın 2000tl altında bak dedim arabayı araştır nedir ne değildir bakdır öle git boşu boşuna gitme.neyse gitti arabayı aldı bide pazarlık yapmış piyasanın 2500tl altına aldı sevinio çakallık yaptı ya aklı sıra sonra bigün polen filtresini değiştirirken ordaki boşluğa aracın eski sahibinin kartı çıktı kartta taksi kartı üzerinde sahibinin fotosuyla arabanın fotosu vardı.velhasıl araba taksi çıkması çıktı, zaten kıllanmıştım 3 senelik 90000km yapdığna marmaris gibi biyerde, uyarmıştım ama nafile işte,şimdi bunu anlayan kurcalayan adam öldüre öldüre alacak o arabayı, zarar+zarar edecek.

BosphorusBoys
30-09-2010, 11:31
Hep Aynı Laflar ztn klasik
1 Arabanın Km Orjinaldir istenilen yere gösterilir.
2 araba 1 parça boya var gidersin bakarsın tavan haric boyalı çıkar.
3 araba kapalı garajda muhafaza edilmiştir
4 arabaya sadece haftasonları biniyorum
5 her 5 binde bir yağ değişmiştir
6 sigara içilmemiştir
vs vs

Artık ßunlara alı$tık ya daha deği$ik $eyhler olması lazım..

V.İ.P
30-09-2010, 11:36
hepsinin yedıgı haram paralar ya yolda gıderken yada guncel hayatta onlarda cıkıyor arkadaslar bundan emın olun

Dou
30-09-2010, 11:44
Gecenlerde babamin eski arabasini gormustum ilanlarda

98 sonunda sattigimizda 128.000 deydi

Sene 2010: kilometresi 120.000

Araba bizden sonra yanmisti, adam gunes yaniklarindan komple boyanmistir yazmis baya guldum

V.İ.P
30-09-2010, 11:48
Gecenlerde babamin eski arabasini gormustum ilanlarda

98 sonunda sattigimizda 128.000 deydi

Sene 2010: kilometresi 120.000

Araba bizden sonra yanmisti, adam gunes yaniklarindan komple boyanmistir yazmis baya guldum

işte bir örnek daha bunların sonu gelmez :D

R.I.P
30-09-2010, 11:50
km olayını kendimiz ettik kendimiz bulduk diyebilirim.motorun durumuna bakmadan önce hep km yüksek olmaz bu.kmsi düşük olsun dedik durduk.
değişen ve boya durumlarında da açıkcası ustalara da pek güvenmiyorum.elbetteki bu işin çakallığını yapıp ben bilmiyordum böyle aldım diye salağa yatanlar da var ama hata yapan ustalarda var herkesi aynı keseye koymamak lazım.
herşeyden önce içime sinecek araç.yoksa usta ne derse desin önce içime sinecek sonra gösteririm çıkan sonuca göre beğendiysem alırım.aracımı satarkende şu şöyle bu böyle diye atarlı tutarlı iddialı lafları sevmem.isteyen alır istediği yere götürür ama her zaman fiyatım böyledir işine gelen alsın fiyat kırmaya kalkmasın.satmak zorunda değilim yani.

V.İ.P
30-09-2010, 11:51
km olayını kendimiz ettik kendimiz bulduk diyebilirim.motorun durumuna bakmadan önce hep km yüksek olmaz bu.kmsi düşük olsun dedik durduk.
değişen ve boya durumlarında da açıkcası ustalara da pek güvenmiyorum.elbetteki bu işin çakallığını yapıp ben bilmiyordum böyle aldım diye salağa yatanlar da var ama hata yapan ustalarda var herkesi aynı keseye koymamak lazım.
herşeyden önce içime sinecek araç.yoksa usta ne derse desin önce içime sinecek sonra gösteririm çıkan sonuca göre beğendiysem alırım.aracımı satarkende şu şöyle bu böyle diye atarlı tutarlı iddialı lafları sevmem.isteyen alır istediği yere götürür ama her zaman fiyatım böyledir işine gelen alsın fiyat kırmaya kalkmasın.satmak zorunda değilim yani.

birde bu işi bazı galericiler çıkardı klasık soru boya varmı var adam suphelenıyor kazası olmasa bıle belkı adam zevkten boyattı !

Alper_
30-09-2010, 12:02
o kadar yol gidipte kötü birşeyle karşılaşmak insana koyar..inanın onlar o arabayı kazasız fiyatınada satar ama biryerden de çıkar..sağlık olsun inşallah tertemiz bir araç bulursunuz :)

V.İ.P
30-09-2010, 12:06
o kadar yol gidipte kötü birşeyle karşılaşmak insana koyar..inanın onlar o arabayı kazasız fiyatınada satar ama biryerden de çıkar..sağlık olsun inşallah tertemiz bir araç bulursunuz :)

saolasın arkadasım artık arac uzaktaysa ordan bır tanıdık bulup araca referans bulcaz :D

recky
30-09-2010, 12:23
Km olayı çok tehlikeli
ben korkarım böyle şeylerden..
Benım 1.4ıs aracımın kadranını Adanadan engın arkadasımızdan vti kadranı aldım kadranın km kısmı arızalıydı
benım aracım km sını kullanıp yer degıstırdıım
Aracın kadranının ılk sökülüşte çok zor açıldığına şahit oldum bu daha önce km ile oynanmadıgının göstergesiydi neyse km cı takarken km yu düşürüyümmü dedi ben kabul etmedim aynen göstergeye km kısmı takıldı ve montajı yapıldı
bu işler km ciler için cok kolay bunu gördüm
km kısmını sokup dıgerıne gecırdı 50 lıra aldı benden
Ben hep ilk sahibinden aracı alma taraftarıyım
galerıcılerden de alısverıs yapmaya özen gösteriririm..

Low-Rider
30-09-2010, 12:25
Elektronik göstergelerde nasıl hallediyolar bu olayı?

mmustu
30-09-2010, 12:27
Elektronik göstergelerde nasıl hallediyolar bu olayı?

getir halledelim :D

Low-Rider
30-09-2010, 12:28
getir halledelim :D

ahaha yok la meraktan sordum

V.İ.P
30-09-2010, 12:30
ahaha yok la meraktan sordum

km düşürme cihazları var sanırım onu aracın beynine mi baglıyor oyle bır olaydı sanırım

mmustu
30-09-2010, 12:31
ya nerde ne dalga dümen var ne üçkağıt var neyin hilesi hurdası var herşey her yol bizde arkadaş :D

gir sahibindene bütün arabalar kazasız boyasız keyfe keder orjinal km de :D :D

Dragger
30-09-2010, 12:56
Mesela vteclerin hepsi 160bindedir :D

V.İ.P
30-09-2010, 13:00

hahahah :D efet aynen oyle

Ludacris
30-09-2010, 13:14
ya nerde ne dalga dümen var ne üçkağıt var neyin hilesi hurdası var herşey her yol bizde arkadaş :D

gir sahibindene bütün arabalar kazasız boyasız keyfe keder orjinal km de :D :D

gel evet de mutlu olalım:heyoo:
http://img571.imageshack.us/img571/1433/fiatlineaconvertible01.jpg

baymustang
30-09-2010, 13:36
opelde; merkezi bir sistem yok araçta ne yapılmış ne edilmiş malesef gözükmüyor. ancak opel club kartı olucakki okunsun.

ford; hiç problem yok çok güzel bi sistemleri var ama malesef plaka sordurduğunda sahibindn başka kimseye söylemiyorlar.

araç alınırken;
1. sigorta şirketine kasko ve trafik sigortası yapacağını söyleyerek detayları alacaksın. şasi ve motor numarası ile birlikte

2. yetkili servise gidip aracın giriş çıkışlarını neler yapıldığını öğreneceksin. eğer eski bir araç alıyorsan çok riskli diyorum. 2003 model altı araçlar yüzde 90 dışarda yapıyor. tek kötü yani herşeyi ile expertiz yapıyorlar ben güveniyorum açıkçası menfaatsiz fakat 150 lira malesef

3. direksiyon simidi, koltuklar, paspas takımı, pedallar, araç dışındaki fitil araları, far içindeki temizlik aracın temizliğini güvenişir olduğunu gösteriyor.

4. motor olarakta değişmiş parçaya hiç bi zaman karşı değilim. eğer hiç gitmemiş ise ozaman tehlikeli. 1000 liraya aldığınız ucuz araba size daha pahalıya patlar.

5. araç garanti dışı ise il dışından almayın sebep mi zaten o mevkide bütün servisleri tanır :) ve ayar verir...

VTEC®
30-09-2010, 13:40
renault bayisinde 2. el sorumlusuyum birçoğunuz biliyorsunuzdur. biz yılda 1200-1500 adet arası araç satıyoruz hepsi cici bebe değil tüü kakalarda var aralarında. E napıyoruz isteyen galericiler var anlaşıyoruz galericilere satıyoruz. satarken karşılıklı sözleşme yapıyoruz aracın tüm ekspertizini ve km sini bu sözleşmeye yazıyoruz ve galericiden imza alıyoruz yani resmi olarak ne sattığımızı ispatlar hale geliyoruz. mesela 2-3 sene önce baışam gelen ve aklımda kalan en ilginç olayı anlatayım bunun gibi bir sürü hikaye varda ama bu önemli 2003 model kangoo geldi 440.000 km'de epeyde zayıf bir araçtı. fiyatı aracın kötülüğü sebebiyle ucuzdu. galerici aracı aldı bir güzel kuaför yaptı, direksiyonu airbagcide boyatıp yeniledi, vites topuzu yeniledi koltukları revize etti. tavanına çıta içine perde taktı 4 tane 0 jant kapağı taktı rötuşlanacak yerleri yaptı farları ve stopları temizletti km yide 86.000 yaptı ve pazara koydu. ne harcadı taş çatlasın 550-600 tl harcadı.kangoo gibi ticari araçların görsel olarak yenilenmesi kesinlikle satışını çok çok etkiliyor. ve tesadüfen ziyarete gittiğim pazarda sattığım aracı gördüm dialog şu

ben-aaa bu benim verdiğim kangoo mu?
galerici- evet abi
b- e noolmuş bu arabaya güzelleşmiş
g- abi işimiz bu
B- olm km'yi ne yaptınız? ne kadar insafsızsınız günah yaptığınız?
g- yok abi km orjinal sende muhtarmı olacaksın milleti kolluyorsun
b- ne muhtarı lan karıştıma, sattığımız arabayı bilmiyormuyuz sanki km 440 tı
g- çocuklar arabayı 1 haftadır geri geri kullanıyor diyip epey bi güldü
b- ayıp lan yaptığınız abartmışsınız herşeyi. motor kötüydü ne yaptınız? rektifiye falan oldumu?
g- yok abi yağı boşalttık sadece katkı var motorda
b- ??!!!????!?? nası?
g- sadece katkı var yağ yok ısınınca motor üfleme yapmaz abi biz hep öyle yapıyoruz
b-???!!!!!????? sizde haklısınız......

Bende çekirdekten beri galericiydim, dükkanlarımız vardı gayet güzel temiz işler yaptık ama dürüst olduğumuz için dükkanımızı kapattık. nedeni ise misal olarak yan dükkan komşum yukarıdaki tip galerici gibi yalan söyleyerek km düşürerek aynı emsal arabayı benden pahalı ve hızlı sattı ben doğruları söyledim km düşürmedim elimde arabalarım kaldı iyi arabalarım kötü damgası yedi. dürüst oldukça ekmeğimizden olduk. şimdide kurumsal bir firmada bu işi yapıyorum ve firmamın güveniyle dürüstçe göğsümü gere gere araba satıyorum mutluyum ama her geçen gün galericilerden yeni çakallıklar öğreniyorum bazen gülüyor bazen şaşırıyorum daha yazsam diye düşündümde çenem çok düşmüş zaten yeter bu kadar

34ER2890
30-09-2010, 13:44
Benimde başıma geldi lavuk bi şey yok dedi 50 km yaptık yeşil köy hava alanına gittik bak varsa bi şey gelmeyek dedik yok dedi oraya gidincede araç önden kazalı dedi buyur burdan yak e kardeş niye söylemedin ses yok

Low-Rider
30-09-2010, 13:46

japon yapmış aga

160binden sora eskimiyo motor km yapmıyor

elpadre
30-09-2010, 13:48
yerse kaptır gıtsın mısalı bu ısler

V.İ.P
30-09-2010, 13:52
yerse kaptır gıtsın mısalı bu ısler

kime kakalarsam o kardır hesabı aynen

baymustang
30-09-2010, 14:24
renault bayisinde 2. el sorumlusuyum birçoğunuz biliyorsunuzdur. biz yılda 1200-1500 adet arası araç satıyoruz hepsi cici bebe değil tüü kakalarda var aralarında. E napıyoruz isteyen galericiler var anlaşıyoruz galericilere satıyoruz. satarken karşılıklı sözleşme yapıyoruz aracın tüm ekspertizini ve km sini bu sözleşmeye yazıyoruz ve galericiden imza alıyoruz yani resmi olarak ne sattığımızı ispatlar hale geliyoruz. mesela 2-3 sene önce baışam gelen ve aklımda kalan en ilginç olayı anlatayım bunun gibi bir sürü hikaye varda ama bu önemli 2003 model kangoo geldi 440.000 km'de epeyde zayıf bir araçtı. fiyatı aracın kötülüğü sebebiyle ucuzdu. galerici aracı aldı bir güzel kuaför yaptı, direksiyonu airbagcide boyatıp yeniledi, vites topuzu yeniledi koltukları revize etti. tavanına çıta içine perde taktı 4 tane 0 jant kapağı taktı rötuşlanacak yerleri yaptı farları ve stopları temizletti km yide 86.000 yaptı ve pazara koydu. ne harcadı taş çatlasın 550-600 tl harcadı.kangoo gibi ticari araçların görsel olarak yenilenmesi kesinlikle satışını çok çok etkiliyor. ve tesadüfen ziyarete gittiğim pazarda sattığım aracı gördüm dialog şu

ben-aaa bu benim verdiğim kangoo mu?
galerici- evet abi
b- e noolmuş bu arabaya güzelleşmiş
g- abi işimiz bu
B- olm km'yi ne yaptınız? ne kadar insafsızsınız günah yaptığınız?
g- yok abi km orjinal sende muhtarmı olacaksın milleti kolluyorsun
b- ne muhtarı lan karıştıma, sattığımız arabayı bilmiyormuyuz sanki km 440 tı
g- çocuklar arabayı 1 haftadır geri geri kullanıyor diyip epey bi güldü
b- ayıp lan yaptığınız abartmışsınız herşeyi. motor kötüydü ne yaptınız? rektifiye falan oldumu?
g- yok abi yağı boşalttık sadece katkı var motorda
b- ??!!!????!?? nası?
g- sadece katkı var yağ yok ısınınca motor üfleme yapmaz abi biz hep öyle yapıyoruz
b-???!!!!!????? sizde haklısınız......

Bende çekirdekten beri galericiydim, dükkanlarımız vardı gayet güzel temiz işler yaptık ama dürüst olduğumuz için dükkanımızı kapattık. nedeni ise misal olarak yan dükkan komşum yukarıdaki tip galerici gibi yalan söyleyerek km düşürerek aynı emsal arabayı benden pahalı ve hızlı sattı ben doğruları söyledim km düşürmedim elimde arabalarım kaldı iyi arabalarım kötü damgası yedi. dürüst oldukça ekmeğimizden olduk. şimdide kurumsal bir firmada bu işi yapıyorum ve firmamın güveniyle dürüstçe göğsümü gere gere araba satıyorum mutluyum ama her geçen gün galericilerden yeni çakallıklar öğreniyorum bazen gülüyor bazen şaşırıyorum daha yazsam diye düşündümde çenem çok düşmüş zaten yeter bu kadar

acardamısın?

V.İ.P
30-09-2010, 14:33
acar derken acar renault mu oluyor bu

TheAce
30-09-2010, 14:52
sadece kul hakkı yemekten başka birşey değil çok ağır şerefsizlik yanında...

baymustang
30-09-2010, 15:10
acar derken acar renault mu oluyor bu

acar renault evet

VTEC®
30-09-2010, 15:29
acardamısın?

Hayır değilim.

Oconner
30-09-2010, 16:42
üzerinde elini gezdirip boyalı yeri anlayan uştalara hayranım :) böyle bi uştaya götür 30 TL ver tüm dertlerden kurtul :) bu işler aşlında çok başit işler biraz şabırlı olmak lazım..eşeği şağlam kazığa bağlamak lazım...5 araba göştertşen uştana 150TL gider ama için rahat olur ;) en şağlam olanı şeçerşin ;)
ştreş yapmaya gerek yok bence...

mesela kapuutun kenarına sur parmagını yukardan asagı dogru cek tırtıllıysa boya vardır =)

V.İ.P
30-09-2010, 16:50
mesela kapuutun kenarına sur parmagını yukardan asagı dogru cek tırtıllıysa boya vardır =)

aynen reis o şekil :D

R.I.P
30-09-2010, 16:57
bugün sahibinden.com a baktım 106gti larda max 200bin civarı :D

V.İ.P
30-09-2010, 17:07
her markanın km olayı farklı oluyor demekkı :D

VTEC®
30-09-2010, 18:54
sadece el parmak sürmeyle olsa keşke araba geliyor bakıyorsun el sür boya makinesi tut hiç bişiy yok ama iyice dikkatli bakıyorsun ön 2 çamurluk kaput panel farlar travers bile değişik e diyeceksin nasıl oluyor aynı renk boyasız çıkma parça takıyor diyorsun araba ORJİNAL!!! :D çok uyanık olmak gerekiyor hele hele boya makinası alıpta ben galericiyim araba alır satarım diyenlere böyle arabalar çok girerde çıkaramazlar içlerinden :D

onurdestan
30-09-2010, 19:25
136 bin de guzel vtec km lerindendir :)

bide butun araçlarını satanlar yurt dışına çıkıyo :)

Anu
30-09-2010, 21:36
Neler neler var daha :) Araba bakarken düşük km olanlara bakmıyorum bile artık. Km si düşürülmüş (100 bin km) bir araç için ustaya sormuştum niye böyle yapıyorsunuz, yazık günah değil mi alıcı için diye. Usta da araba temiz kullanılmış, bakımlı. 100 bin km düşük araçlarla aynı kondisyonda ondan yaptım demişti.

sito
30-09-2010, 22:21
ya biz bir araca bakmaya gittik adamın söylemi aynen şu kilometre düşürme işlemi yapılıyormuş albealara falan öyle duymuştum ama ben bilmiyorum hemen ardından kaputu açtık (hava filtresi var) ya bu ses nerden geliyo anlamadım arabanın bagaj kapagındaki macun çatlamış adam diyoki dün arkadaşıma vermiştim o yapmış herhalde daha neler neler:D:D

StyleALP
30-09-2010, 22:22
Kişinin kendi şahsiyetine kalmış durumdur, yalandır günahtır. Başka birşey de demem. :icon13:

OnurS
30-09-2010, 23:53
hayatımda bitane düzgün galerici tanıdım, bi araba sorduk 140km yazıyo ama 200üstüdürde dedi, yardımcıda oldu, sonuç olarak ailemizin galericisi iboyu(burayada üye) 2haftada bi arayıp sesini duyarım adi bi insan oluk 40kere söz verip yeşilköye gelmesede...