PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : takas konusunda fikirlerinize ihtiyacım var...

mhmtsrtp
30-09-2010, 18:55
merhaba arkadaşlar çok fazla konulara vaakıf olmasamda sürekli takip eden bir bir üye olarak saygı duyduğum tt üyelerinin fikirlerine ihtiyacım var...
7 ay önce aldığım 96 model unomu yine 96 model bir alfa romeo 145 1,6l ile takaslamayı düşünüyorum henüz görüşmedik aracları göstermedik ama eli ayağı düzgün gözüküyo takas için 1 maksimum 1,5 lira fark vericem arac klimalı sizce takas yapsammı değermi arac hoşuma gitti çok güzel duruyor internetten bikaç araştırma yaptım yapılan yorumlara göre haddinden fazla yakan bir aracmış gerçi bendeki unoda lpg siz öle çok az yakan bi araba deil ama ne dersiniz artıları eksileriyle sizce mantıklı bi takas olurmu:S

EREN34
30-09-2010, 20:31
Normal şartlarda Uno üstüne 1 liraya 145e binilir her türlü.Her ne kadar 145 piyasasıağır olsada değer bence.Ancak 1.6 alınacaksa mutlaka TS yani twinspark modeli alınmalı.Bu saatten sonra 1.6L 1.7 vs yani boxer motor bildiğin dert kutusu bana göre.

mhmtsrtp
30-09-2010, 22:45
Normal şartlarda Uno üstüne 1 liraya 145e binilir her türlü.Her ne kadar 145 piyasasıağır olsada değer bence.Ancak 1.6 alınacaksa mutlaka TS yani twinspark modeli alınmalı.Bu saatten sonra 1.6L 1.7 vs yani boxer motor bildiğin dert kutusu bana göre.

eyvallah saolasın düşüncelerin için benim bu araçla ilgili hiçbir bilgim yok motor yeni yapılmış serviste ve garantisi devam ediyo filan diyo ama :S peki yakıt olarak bi fikrin varmı (aslan besliyen yemini düşünmez o ayrı konu) ama 7 8 liralık aracada dünya yakıt harcamıyalım ki günlük arac kullanan biriyim..

Ludacris
30-09-2010, 22:54
eş dost ustan arkadaşın varsa onlarada danış
almak istediğin araç süprizlerle dolu bi model.
aşırı yol yapmıyorsan yakıtı çok dert etme. unodan sonra çok şeker gelir 145 :)
serviste motor yaptırmış biri ise mantıklı seçim olabilir kanıtı var ise yakından ilgilen derim.
deli gibide yakmaz yaHu her araba aşağı yukarı aynı yeterki ada gibi bakılsın.

mhmtsrtp
01-10-2010, 13:17
arkadaşlar yokmu başka fikri olan

EREN34
01-10-2010, 15:17
Alfa yakıt konusunda cömerttir ama enteresan bir sürüş keyfi olduğundan insanın pek umrunda olmaz genelde:)

Dragger
01-10-2010, 15:56
Unoya göre cok yakar.

Unoyu elden cıkartmak kolaydır ama onu cıkaramazsın.

Ama tabiki unoya göre cok üstün bir arac, verecegin fark da atla deve degil. alınabilir.

Baktın cok yakıyor lpg takarsın.

palamut
01-10-2010, 16:27
boxera asla bulaşma.

bide muhtemelen son sahibi olucaksın uno gibi elden çıkartıp paraya çevrilebilcek bir araç diil
ama güzel arabadır zevklidir sınıfına göre çok yakmaz karakterlidir. yinede unodan sonra su gibi içiyo gibi gelir.
arıza her aracın yaptığı kadar alfa da yapar. parçalarını bulmak aşırı zor diil ama yinede fiat opel ford gibi bol ve yan sanayili ucuz parça bulmak zor.
piyasası daha aktif olan bir araçla takaslayabilsen daha mantıklı. araç güzel olmaya güzel gayet ama ticari olarak çok mantıklı bir hareket değil bence

V.İ.P
01-10-2010, 17:42
bncede boxer ıyı bır arac degıl fazla ıkıncı elde donmez o arac

Ludacris
01-10-2010, 18:50
boxera asla bulaşma.

bide muhtemelen son sahibi olucaksın uno gibi elden çıkartıp paraya çevrilebilcek bir araç diil
ama güzel arabadır zevklidir sınıfına göre çok yakmaz karakterlidir. yinede unodan sonra su gibi içiyo gibi gelir.
arıza her aracın yaptığı kadar alfa da yapar. parçalarını bulmak aşırı zor diil ama yinede fiat opel ford gibi bol ve yan sanayili ucuz parça bulmak zor.
piyasası daha aktif olan bir araçla takaslayabilsen daha mantıklı. araç güzel olmaya güzel gayet ama ticari olarak çok mantıklı bir hareket değil bence

:D kıh
156 styla :heyoo:

palamut
01-10-2010, 18:53
:D kıh
156 styla :heyoo:

156 tabi ay layke :D

mhmtsrtp
01-10-2010, 19:33
saolun teşekkürler yani diyosunuzki otur oturduğun yerde ne takası :D çok hoşuma gitti ama yaw:D

Maxi
01-10-2010, 20:11
hiç bir 145
hiç bir 156
haddinden fazla yakmaz, kim uyduruyorki onları ? yok öyle birşey
gene klasik alfa geyyyikleri .

araç problemlidir yakar
motorda sorun vardır yakar
debimetresi bozuktur yakar
lambdası arızalıdır yakar
ama bu durumda her araç fazla yakar

onun dışında alfalar tabiki dünyanın en ekonomik arabası değil ama öyle haddinden fazla yakarmış yok ocağına incir ağacı dikermiş laflarından kurtulun artık bak sene 2010

gelelim 145 e
eğer boxer ise tavsiye etmiyorum bende
alacaksan twinspark al, boşver boxerla uğraşılmaz.

ondan gerisi klasik, alacağın aracın durumuna göre değişir tavsiye,
görmedim - bakmadım ? ne bilelim araba temizmi ?
leş alırsan uğraşırsın,
alfada olsa uğraşırsın lamborghinide olsa uğraşırsın.
o yüzden iyice kontrol etmelisin.

birde uno ile alfa145 i aynı kefeye koyma istersen?
herşey yakıt değil
ne diyor alfa ? "güzellik yetmez" :icon_tup:

palamut
01-10-2010, 20:17
e bizde yakıtı unoyla kıyasladık unoyla yakın mı yakıyo alfa :D 1.6 ortalamalarında kalması bile unoya göre çok çok yakması demek

Ludacris
01-10-2010, 21:03
saolun teşekkürler yani diyosunuzki otur oturduğun yerde ne takası :D çok hoşuma gitti ama yaw:D

kardeşim uzak dur diyen yok. bilakis al vakit geçmeden değerlendirirsin biraz yavaş olsada hala geç değil. Al bence pişman olursun sonra ;)

e bizde yakıtı unoyla kıyasladık unoyla yakın mı yakıyo alfa :D 1.6 ortalamalarında kalması bile unoya göre çok çok yakması demek

ahaha:hehe: Palo atar yapiyi :D la telefonuda sattım bebe geldi aldı gitti geceleri offlineyim artıkın. laptobuda gardaşım gasp etti

edit- telefon varmı la sende bana virsen ?

palamut
01-10-2010, 21:04
ahaha:hehe: Palo atar yapiyi :D la telefonuda sattım bebe geldi aldı gitti geceleri offlineyim artıkın. laptobuda gardaşım gasp etti

uahahha ilişiğimiz kesildi desene hayın. çöz o problemi dünyaya internet ağıyla bağlan.

erh
01-10-2010, 21:14
uahahha ilişiğimiz kesildi desene hayın. çöz o problemi dünyaya internet ağıyla bağlan.

hazır konusu acılmıskene benim gaprioyla melere yi dakaslamasakmı?

palamut
01-10-2010, 21:15

ahahaah çıldırmış olmalısın kablio dizel falan olsaydı belkim :D

Ludacris
01-10-2010, 21:18

emelar a benim elim deydi mındar o mal bence girme yakında dökülür:hehe:

erh
01-10-2010, 21:25
tüpleriz basgan :)

palamut
01-10-2010, 21:30
tüpleriz basgan :)

düple meğlağreğden çok yakar o erhan tuner :D 2 tonmuydu neydi

erh
01-10-2010, 21:37
1680 kg cık :D abartma olm bu araba dip gaz gezdiginde mlr nin rolatisi kadar yakıo benzinde hehehe :D

Ludacris
01-10-2010, 21:38
1680 kg cık :D abartma olm bu araba dip gaz gezdiginde mlr nin rolatisi kadar yakıo benzinde hehehe :D

valla o melette bi b*k var 1gün inmedik sırtından kamçıla kamçıla çeyrek depodan biraz fazla yaktı.
ben göztergenin yalancısıyım :D

palamut
01-10-2010, 21:39

yok hacı ben 300bin yakıyom şehir içinde :D çok istiyosan takaslayalım da :D basınca 1 tekliği geçiyor emelar

erh
01-10-2010, 21:50
helal olsun onun yaktıgı :)))

mhmtsrtp
01-10-2010, 22:47
konu darma dağan olmuş:D

Emir_b16a
01-10-2010, 23:06
konu darma dağan olmuş:D

düzgün ustan warsa temiz boxer motorlusuda işini görür ama temizse ve uygun usta bulabiliceksen onudan sonra çok fazla keyifli gelicektir sna

bn 145 kullandığımda hayran kalmıştım ;)