Orijinalini görmek için tıklayınız : Go kart pist açma düşüncesi hakkında bilgi
Ef Driver
02-10-2010, 18:11
Arkdaşlar ben istanbul başaksehirde oturuyorum bugun aklıma bi fikir geldi oturdugum yerde pek sosyal eglence yönünden böyle şeyler yok bi go kart pisti açsam para kazanırmıyım ve gerçekten büyük maliyetleri olurmu sizlere danışmak istedim fikirlenirinizi bilmek isterim teşekürler simdiden:)
Manimillion
02-10-2010, 18:16
Herhangi bir ishe girishmeden once, SWOT analizi yapilmasi gerekir. Aramizda pazarlama veya isletme okumus arkadaslar varsa eminim bu terimi onceden duymuslardir.
http://pazarlama.blogcu.com/swot-analizi/850368
Bunun ile baslayip diger ticari analizler yapilarak boyle bir ishin tutup tutmayacagi belli olur.
Ef Driver
02-10-2010, 18:18
teşekür ederim
iş yaparmısın bilemiyorum ama maliyeti baya tuzlu olur çünkü asfalt baya pahalı birşey
yavuz364
02-10-2010, 18:41
Başakşehirde bi tane pist vardı, hemde baya güzeldi ama en son sahibindende satılık ilanını gördüm :)
bizde buralarda öyle bir işe girmeyi düşünmüştük aslında hatta bizim komşumuzun 2 tane pisti var, floryadaki de onun.. muhtemelen zarar edilmez.. zevkli iş :)
Ef Driver
02-10-2010, 18:44
Başakşehirde bi tane pist vardı, hemde baya güzeldi ama en son sahibindende satılık ilanını gördüm :)
bizde buralarda öyle bir işe girmeyi düşünmüştük aslında hatta bizim komşumuzun 2 tane pisti var, floryadaki de onun.. muhtemelen zarar edilmez.. zevkli iş :)
yawuz durumun varsa girelim birader ciddiyim ben burda yeni acılacak alışveriş merkezinin bi bölümnü ayarlarız die düşünüyorum olimpaya
popülerligi geçti sanırım :D ama egitim amaçlıda kullanırsanız turnuvalar olursa iyi olur
Ef Driver
02-10-2010, 19:13
popülerligi geçti sanırım :D ama egitim amaçlıda kullanırsanız turnuvalar olursa iyi olur
wallahi ilk başlarda pek olmaz zaten para kısıtı olacak yerde kısıtlı araçlar kısıtlı ama eger nasip olursa böle işe girişirsem neden olmasın cookta iyi olur
Manimillion
02-10-2010, 19:21
Bu ishe girmeden once, size bir tuyo vereyim.
"Diger gokart pistlerinden benim farkim ne olacak?" Bu soruyu ilk basta yanitlayin. Bu sizin USP stratejiniz olacaktir. USP (Unique Selling Point). Bu rakiplerinize gore tek olmanizi sagliyacak, vede potansiyel musterilerinizin ilgisini cekecektir.
bizimde imkanımız olsa ya paintbal yada go gart yanında cafe yaparızhoş goş olur aksam toplanma yeri olur =)=) guzel ışıklandırma dekorasyon vs
TURBO CİVİC
02-10-2010, 19:51
iyi olur valla 3-5 aya bende o taraflara tasınmayı dusunuyorum.ortam olursa guzel olur
yavuz364
02-10-2010, 19:52
biraz durum var ama ne vakit var ne de yeterli durum :) ciddi yatırım isteyen bir iş, görüldüğü gibi değil..
yawuz durumun varsa girelim birader ciddiyim ben burda yeni acılacak alışveriş merkezinin bi bölümnü ayarlarız die düşünüyorum olimpaya
Ef Driver
02-10-2010, 19:56
Bu ishe girmeden once, size bir tuyo vereyim.
"Diger gokart pistlerinden benim farkim ne olacak?" Bu soruyu ilk basta yanitlayin. Bu sizin USP stratejiniz olacaktir. USP (Unique Selling Point). Bu rakiplerinize gore tek olmanizi sagliyacak, vede potansiyel musterilerinizin ilgisini cekecektir.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motor-sporlari-go-kart-karting-araclari-kalite-ve-performans-isteyenlere-30855268/detay? bu araçlardan alarak kaliteli malzemeler kullanarak pisti prof yaparak ve haftada 1 gün turnuvalar düzenleyerek güzel ödüllerle olabilir :D fark yaratmak ama para ile para kazanılır :D
Ef Driver
02-10-2010, 19:58
iyi olur valla 3-5 aya bende o taraflara tasınmayı dusunuyorum.ortam olursa guzel olur
gel bekleriz bizde yeni yeni yapılandırıyoruz bu tarafta ortamı :D
Prof pist derken şampiyona ayağı filan yapmak istiyorsanız TOSFED'e danışmanız gerekir.
TURBO CİVİC
02-10-2010, 22:09
gel bekleriz bizde yeni yeni yapılandırıyoruz bu tarafta ortamı :D
insallah ;):D
dragonflydesing
02-10-2010, 22:31
Bizim buralarda çok yok adam gibi pist,deposite'de var oda küçücük açıcaksanız boş alan çok buralarda,şöyle büyük güzel bi pist açılırsa ve 4.-5.etap kısımlarına yakın olursa rağbet olur gibime geliyor,birde uygun bir fiyat konursa.
Thracian
02-10-2010, 23:31
Öncelikle maddi gücün ne kadar ??? Aklında ne tür bir proje var ??? Gerekli kadron ne kadar ??? Teknik bilgin ne kadar ???
Pist: En iyi yeni dökülmüş sıcak asfalt alternatif olarak düzgün dökülmüş betonda olabilir. Yarış içinde köprü, geçit gibi pist özellikleri hoş olabilir.
Araçlar: 1.500 TL den 6.000 TL ye kadar çıkıyor araç fiyatları, Teknik işleri kim yapacak, sürekli bakım isteyen aletler, yağları değişecek keçeler değişecek
Ekipman: Kaskı var gözlüğü var eldiveni var. Araçlara bir cihaz takıp pistteki tur sürelerini yarış sonu çıktı olarak veren sistemler var. yangın tüpü, acil müdahale
Mekan: Alan kirası ve kontrat süresi önemli yatırımı yapıp 1 yıl sonra çıkmaman gerekli,
yol kenarlarına sadece eski lastik mi atacaksın yoksa bir formula1 pisti görünümü vereceksin,
Kış aylarında kapalı sistem şart, eş dost sevgili için cafe şart, otopark lazım.
sanırım biraz uzun oldu, hayırlıs neyse o olsun
Ef Driver
02-10-2010, 23:44
wallahi bizim düşüncemiz bizim burda yeni acılacak alışveriş merkezinin otoparkında açmak 6-7 araçla pisti lastiklerle cevirip koruma bantları kavucuk ve pist dişinda 2 masa tabure basit bi sistem düşünüyorum eldeki para kısıtlı 2 arkdaş yapcagız 16 bin paramız var tabi daha kesin yapıcaz die bişi yok yarın gidi avm müdürü ile görüşecegim
Thracian
02-10-2010, 23:55
Kusura bakma, forumda herkezin aklında ki mükemmel organizasyonu yazdım.
Düşünceniz güzel, başarılar dilerim
16000 bine sadece araçlar alınır oda sınırlı... yedekleri?
Ef Driver
02-10-2010, 23:58
Kusura bakma, forumda herkezin aklında ki mükemmel organizasyonu yazdım.
Düşünceniz güzel, başarılar dilerim
yo hayır doğru söylediniz ama para kadar düşünce ufkun o kadar geniş olur zamanla herşey bizde go kart pistlerine gidiyoruz gittimizde gözümüz çarpan bi ton eksik var saydıkların dahil inş bu işin altına girersek zamanla
Biz de maliyet hesabı yapmıştık , hayali bile bizi aştığından ileriki senelere bıraktık :)
SPORTING
03-10-2010, 01:03
16bin arkadaşında dediği gibi çok zor görünüyo dostum.
Emir_b16a
03-10-2010, 01:04
herşey ii gzl de genel go cart pistlerinde rastladığım sorun çewre problemleri etraftan gelen şikayetler we en gzl saatlerde iş yapamama olasılığı
pist kurulucak yerin iyi seçilmesi yada iyi yalıtılması gerekiyo çok meşakatli iş :)
güzel sermaye gerektiyo. işler ciddiye binerse reklam ve tanıtım alanında yardımcı olmaya çalışırım fikir olarak ilk sayfada yazılan swot analizi yapılabilicek çok basit ve hayati bi yanlışlıktan döndüreblir.
Valla fiyasko olabilir Maninin dediği gibi swot amorti etme süresi kıl yüne artı olarak tutanbilicekmi o var geçen okula giderken gördüm sultanbeyli mygokart okadar açıldı etti büyüktü vs.di noldu kapanmış oto pazarımı yedek parça satan biyeremi ne dönüşmekte şuan
Ef Driver
03-10-2010, 09:59
şuan söyledikleriniz dikkate alıyorum sıkı bir araştırma aşamasındayız ama gerçekten 16 bine yapılabilecek bişi mi biraz araştırmalarıma rağmen simdiden umutsuzluga kapıldım :(
yavuz364
03-10-2010, 10:06
Eğer zemin hazırsa 16bin + etraftan ufak tefek birşeyler bularak işe başlayabilirsiniz. ama zemin hazır değilse kaç tane 16bin tutar hiç hesaplamayın :)
Hangi 16.000tl :D
Arkadaşlar Honda 6.5 hp jeneratör motoru (klasik en düşük kart motoru budur zaten) kaç para bir araştırın derim. Boş motorsuz kart iskeleti bile özel bir metaldendir, çarpışmalarda yamulmaz rijit kalır, onunda 2. eli bile 1000tl lere yakındır. Kimse hayal görmesin adam gibi bir araç 2500tl den aşağıya mümkün değil mal olmaz. Minumum kart sayısı 7 adettir. Yedeklerini hatta yedek aracını bulundurmak mecburidir. Lastikleri bilr axxis ve dunlop olarak vardır, girinde bir fiyat alın. Sakın asfalt dökme işine girme altından kalkamassın, onun yerine bir sitenin yada alışveriş merkezinin otoparkından yararlan. Hem kira verirsin hem başlangıç yatırımını muhafaza edersin.
Bu işe gerçekten niyetliysen eski bir dostuımun telini vereyim. Her tür kart malzemesi üretir ve prof yarışçıdır.
100 bin liraya 10 numara bi mekan olur.:) 100 bin liram olsa çok kalite bi go kart açardım.:)
100 bin liraya 10 numara bi mekan olur.:) 100 bin liram olsa çok kalite bi go kart açardım.:)
Biz hesapladığımızda benzer bi rakam çıkmıştı ortaya :)
Biz hesapladığımızda benzer bi rakam çıkmıştı ortaya :):icon_tup:
Ef Driver
03-10-2010, 10:22
hangi 16.000tl :d
arkadaşlar honda 6.5 hp jeneratör motoru (klasik en düşük kart motoru budur zaten) kaç para bir araştırın derim. Boş motorsuz kart iskeleti bile özel bir metaldendir, çarpışmalarda yamulmaz rijit kalır, onunda 2. Eli bile 1000tl lere yakındır. Kimse hayal görmesin adam gibi bir araç 2500tl den aşağıya mümkün değil mal olmaz. Minumum kart sayısı 7 adettir. Yedeklerini hatta yedek aracını bulundurmak mecburidir. Lastikleri bilr axxis ve dunlop olarak vardır, girinde bir fiyat alın. Sakın asfalt dökme işine girme altından kalkamassın, onun yerine bir sitenin yada alışveriş merkezinin otoparkından yararlan. Hem kira verirsin hem başlangıç yatırımını muhafaza edersin.
Bu işe gerçekten niyetliysen eski bir dostuımun telini vereyim. Her tür kart malzemesi üretir ve prof yarışçıdır.
1.500 tl 6.5 hp li bulmuş bizim arkdaş sıfır km 5 tane düşünüyoruz biz şimdilik kask ws bunlar bedavaya gelicek lastik ws sıkıntımız yok bizim arkdaşın otoparkında 2 kamyonluk lastik var cürük çarık bitik pist için
bi geriye kalan avm ile anlaşmak ve her hangi arızasından anlayıp tamir yapabilecegimiz ekip banlar eksik tabi kabaca bakıyoruz daha tam sahaya pazartesi bakıcaz.:)
yavuz364
03-10-2010, 10:33
arkadaşın dediği şey pistin etrafı için lastik değil, araçlar çok fazla lastik eskittiği için elinizde bol miktarda yedekte lastik olmalı ..
1.500 tl 6.5 hp li bulmuş bizim arkdaş sıfır km 5 tane düşünüyoruz biz şimdilik kask ws bunlar bedavaya gelicek lastik ws sıkıntımız yok bizim arkdaşın otoparkında 2 kamyonluk lastik var cürük çarık bitik pist için
bi geriye kalan avm ile anlaşmak ve her hangi arızasından anlayıp tamir yapabilecegimiz ekip banlar eksik tabi kabaca bakıyoruz daha tam sahaya pazartesi bakıcaz.:)
İnciği boncuğu fazla incelemeye gerek yok arkadaşlar bizde bu işi yapacaktık 1-2 sene önce bi sorduk pisti olan ve aynı zamanda önceleri lisanslı prof yarışçılık yapan bi abimize..alacağımız izin kuracağımız arazi asfaltı kılı yünü 50-60 lira sermayeniz varsa herkesin yapabileceği bir iştir dedi bizde o kadart sermayemiz olmadığı için geri çekildik..kısacası bu kadar sermayeniz varsa birde pisti olan birisine danışın derim fikir açısından..Allah utandırmasın.
Thracian
03-10-2010, 11:33
16.000 TL ye orta karar bir yer açılabilir düşüncesindeyim. Zaten büyük kalem tutacak şey Go-Kart araçları, Ama kendinizi zorlamak adına temiz 2. el araçta olabilir. + parayla reklamdı, bekleme yeriydi, aydınlatmaydı, havalandırmaydı bunlarla ilgilenilmeli. Bir müşteri olarak en tiksindiğim şey aracın duman atması ve bu dumanın üstüme sinmesi