Orijinalini görmek için tıklayınız : MegaSquirt - MS YARDIM
G R Unique
05-10-2010, 12:43
Arkadaşlar GRU'ya MS almayı düşünüyorum ama yardıma ihtiyacım var. daha önce FIC aldım ama olmadı. MS alırsam da aynı şey olcak mı diye korkuyorum, MS in de hangi çeşidini alacağımı bilemedim.
yardımlarınıza ihtiyacım var..
GRU ne diye soran olursa;
http://www.techturkey.com/forum/showthread.php?t=5613
zaten ankaradasın bu işi ankarada yapan forumada üye arkadaşlarımız var kendilerine ulaşırsan uygulama ve montajda yardımcı olurlar
birisi bladerk- Erkut
dğeri boosted_pug - Mengü
boyle biseyde buldum:
http://www.megaecu.com/
ms sitesinden alintidir:
http://www.msextra.com/suppliers.html
bence hiç ms takmayın başka standalone takın derim ms çok amatör bi beyin ama hepsinden ucuz
aracına göre standoline beyin olan varsa tabiki ms le uğraşmasın
ama bizim gibi uduruk kaydırık arabalara ve beyin işi sıkıntı olan adama ms ilaç :D
ii bulmuşun tool :D
komik olan nedir?
linkleri yeni görmüş olman komik.
Arkadaşlar GRU'ya MS almayı düşünüyorum ama yardıma ihtiyacım var. daha önce FIC aldım ama olmadı. MS alırsam da aynı şey olcak mı diye korkuyorum, MS in de hangi çeşidini alacağımı bilemedim.
ankaradaysan dırek menguye ulas derım ms konusunda.tel no sunu verebılırım ulasmak ıstersen
danışma:mengü (boosted_pug)
benim fikrim ms ın ms1 v3 ıstenılcek para 600 700 tl cıvarı olucak artı bunun ıcın yok krank sensoru yok krank dıslısı torna ıscılıgı harnesdı ayardı kayardı vs 1500 2000 lıraları bulucak belkı daha az malıyette cıkaran olur...bu ecuyu secmendekı sebep sanırım malıyetı ama yapmsken daha prof bır ecu ıle yapmak daha ıyı olur.
rover honda ıle sanırım aynı tesısatı kullanıyor veya ona benzer sekılde (tam bılmıyorum) ufak tefek degısıklıklerı var gibi. bence guzel 2.el aem ems tarzı bır ecu alınabılır.
Sonuçta her şekilde kablolama ile uğraşılacağına göre eğer fiyatlar yukarıdaki gibiyse (1500 2000 lira) bencede MS ile uğraşmaya değmez. Toplam maliyette 300-500 daha verip aşağıdaki aleti almak daha mantıklı olabilir.
http://www.techturkey.com/forum/showthread.php?t=63201
:Not: İlanın sahibini falan tanımam. Fiyatının ederi konusunda da fikrim yok.
boosted_pug
05-10-2010, 20:54
roverların krank kasnakları biraz farklı 36-1-1-1-1, 36-1-1 gibi kasnakları war bu kasnkala çalışabilecek bi ems bulunabilirse olabilir yada güzel bi ecu alınıp o hangi ateşlme kasnak yada benzeri ateşleme patenini takip ediyosa o sizin arabaya uydurulur egzantrik dişlisi okuyucusu vs MS dersende yardımcı olurum
Rover makinalarında MS çok tercih ediliyor ama genelde V8 makinalar tabiki. 4 silindir rover MS görmüştüm ama nerde hatırlamıyorum.
G R Unique
07-10-2010, 08:52
arkadaşlar önerilerniz için teşekkür ederim :) ms i fiyatı için seçmedim, açıkçası bakmadım da fiyatına pek, benim için öncelik alacağım beynin sorunsuz çalışması ve ayarları istediğim gibi sağlıklı yapabilmek. beyin GRU'ya uyumsuz olmasın tek derdim bu. başka ecu seçenekleri de olabilir.
PriSOneR
07-10-2010, 09:19
boosted_pug - Mengü Arkadaşımız MS yapıyor şuan Rover 220 Turbo aracımıza Roverler için geçmiş zaman içerisinde çok araştırmalar yaptık beyin konularında yazılımından tut fic ine kadar ama malesef olumsuz sonuçlar aldık, map 1 bar üzerine müsade etmiyor hiç bir şekilde beyine uyumlu map olayıda olmuyor tek çare şuan MS :D
G R Unique
07-10-2010, 10:19
boosted_pug - Mengü Arkadaşımız MS yapıyor şuan Rover 220 Turbo aracımıza Roverler için geçmiş zaman içerisinde çok araştırmalar yaptık beyin konularında yazılımından tut fic ine kadar ama malesef olumsuz sonuçlar aldık, map 1 bar üzerine müsade etmiyor hiç bir şekilde beyine uyumlu map olayıda olmuyor tek çare şuan MS :D
sen memnunsun yani MS den. ok saol. ama başka seçenekler de var önemli olan en doğrusunu bulabilmek. AEM FIC aldım olmadı. derdim 1 bar üzeri basmak da değil, sağlıklı düzgün ayar olsun rahatça gazlayıp geziyim. :icon_tup:
cetinkaya55
07-10-2010, 10:30
0,9 barlarda zaten bir sorun yok neden? ecu değiştirme ihtiyacı var ki.Rover'larda 1 bar ve üzerinde sıkıntı var bildiğim kadarıyla Mengü kardeşim avans problemini hallaetmek için ayrıca mekanik bir düzeltmede yapıyor.İşallah bu hafta arabamı kendisinden alacağım ve denemek kısmet olacak...:))
PriSOneR
07-10-2010, 10:51
0,9 barlarda zaten bir sorun yok neden? ecu değiştirme ihtiyacı var ki.Rover'larda 1 bar ve üzerinde sıkıntı var bildiğim kadarıyla Mengü kardeşim avans problemini hallaetmek için ayrıca mekanik bir düzeltmede yapıyor.İşallah bu hafta arabamı kendisinden alacağım ve denemek kısmet olacak...:))
Dönüşte adananın yolları taştan sen çıkardın gökhan beni baştan abi :D
soner araç ankaradan geldikten sonra imkan olursa görmek isterim. adanada MS ile yürüyen 2.araba olacaksın sanırım:D ilki ben ikincisi sen:D inşallah istediğin gibi olur da sorun yaşamazsın.
G R Unique
07-10-2010, 16:53
konuya noolmuş...hemen ecu konusuna geri dönü yapalım lütfen :) :icon_tup:
sıkıntısız yürüyen Ms varmı ? :D
ezdiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii:h ahaha::hahaha::icon_tup:
olm ne adamsın yaaaa
Antep geldimi rodaj sonrası ayara :)
Vaar. Tabi sıkıntıdan kasıtın ne olduğuna da bağlı. Can sıkıntısı ise yok.. :)
Vaar. Tabi sıkıntıdan kasıtın ne olduğuna da bağlı. Can sıkıntısı ise yok.. :)
mskullanıp illlah demeyen kaç kişi olduğunu sormak istiyorum olmazzza anket açıcam abi herhangi bir yönden sorun yasamayan lütfen yazsssın ama yalakalar değil kullananlar yazsın
dragstar
07-10-2010, 20:41
itiraf ediyorum yaşadım, pcb de yol yandı ama takviye yapmak gerekiyormuş yapmadım, bnm öküzlüğüm kısaca
ama çok memnunum
cetinkaya55
07-10-2010, 21:00
mskullanıp illlah demeyen kaç kişi olduğunu sormak istiyorum olmazzza anket açıcam abi herhangi bir yönden sorun yasamayan lütfen yazsssın ama yalakalar değil kullananlar yazsın,
Şu anda aracım Mengü'de rover coupe aracıma ms takılıyor,kronik sıkıntılarından biraz bahsedermisiniz ?
Mazda Miata 1992 model 1.6 US edition aracımda diyautotunes un ürettiğin PNP MS1 kullandım sadece miata için üretilen bir MS idi fiyatı bundan bir buçuk iki yıl kadar önce 700$ a gelmişti bana (kargosu hariç) hiç bir sorun yaşamadım drek orjinal beyni sok bunu tak şeklinde oldu ne kablo çektim ne başka bişi yaptım standart miata için gelen base map vardı ve bu maple bir modifiye yapmadıysan hiç bir sorun yaşamadan kullanabiliosun.
omer_yildir
07-10-2010, 21:45
Ben de Mazda 121 de Tolgadan aldığımı kullanıyorum. ms1 4-5 ay oldu sıkıntı yok.
bakın yanlıs anlamayın söledıklerımı ms zaten amator gelıstırmeye acık bır ecu cok cok prof hazırlanmıs veya herseyı elektronık bır arabanın cogu seyı karsılamıyor eskı duzen sıstemlerde evet ısteklerınıze yanıt verıyor ama tutupda ms ı mazdada kullandım veya e21 de kullandım sorunsuzca gıdıyorum demek ayrı msı suprada kullandım 106 da her ıstedgıme yanıt verıyor m3 de kullandım 0.400 u 10 sanıye koşan arabada kullandım demek ayrı karburatorden kurtulup enjektore gecıs yaptgınız araclarda evet ms sıze cok basarılı gelıyor veya bugune kadar chıp takmamıs kısıler mse gecınce owwww dıyebılır farklı karsılatırmalar konuda konusulan rover ıcın ms olabılır calıstırabılır arabayı ama cogu ıslevlerde memnunıyetsız bırakıcak zaten sunuda unutmamak gerekır ms aldınız rover ıcın ıscılık vs vs derken zaten dıger ecularla aynı paraya gelıcek bır artısı olmuycak bu kadar ucuzda degıl haaa tamam ucuz ne ıcın ucuz kıme göre ucuz karburatorden enjektore gecen araba ıcın ucuz
bakın yanlıs anlamayın söledıklerımı ms zaten amator gelıstırmeye acık bır ecu cok cok prof hazırlanmıs veya herseyı elektronık bır arabanın cogu seyı karsılamıyor eskı duzen sıstemlerde evet ısteklerınıze yanıt verıyor ama tutupda ms ı mazdada kullandım veya e21 de kullandım sorunsuzca gıdıyorum demek ayrı msı suprada kullandım 106 da her ıstedgıme yanıt verıyor m3 de kullandım 0.400 u 10 sanıye koşan arabada kullandım demek ayrı karburatorden kurtulup enjektore gecıs yaptgınız araclarda evet ms sıze cok basarılı gelıyor veya bugune kadar chıp takmamıs kısıler mse gecınce owwww dıyebılır farklı karsılatırmalar konuda konusulan rover ıcın ms olabılır calıstırabılır arabayı ama cogu ıslevlerde memnunıyetsız bırakıcak zaten sunuda unutmamak gerekır ms aldınız rover ıcın ıscılık vs vs derken zaten dıger ecularla aynı paraya gelıcek bır artısı olmuycak bu kadar ucuzda degıl haaa tamam ucuz ne ıcın ucuz kıme göre ucuz karburatorden enjektore gecen araba ıcın ucuz
İşlevden kasıt boost control, launch control gibi şeylermidir. Ben zaten MS ile çok elektronik araçların iyi geçineceğini hiç düşünmüyorum. Ama ben 106 gibi bir araçta ne gibi elektronik birşey geçinemeyecek yada ne işlevinden memnun kalınmaz o kısmı anlayamadım. Aracın göstergeleri çalışıyor. Klima zaten beyinden bağımsız. ABS ve airbag de çalışıyor. Başka araçta bir işlev yok ki !
İşlevden kasıt boost control, launch control gibi şeylermidir. Ben zaten MS ile çok elektronik araçların iyi geçineceğini hiç düşünmüyorum. Ama ben 106 gibi bir araçta ne gibi elektronik birşey geçinemeyecek yada ne işlevinden memnun kalınmaz o kısmı anlayamadım. Aracın göstergeleri çalışıyor. Klima zaten beyinden bağımsız. ABS ve airbag de çalışıyor. Başka araçta bir işlev yok ki !
örnek olarak verdım 106 yı ben kendı arabam ıcın sölemedım yapılan ankarada ms 106 lar var hıc bırı memnun degıl bılmıyorum bugune kadarda memnun olan bu sadece 106 ıcın degıl ornek 205 adam ıllahllah dıyor ;)
örnek olarak verdım 106 yı ben kendı arabam ıcın sölemedım yapılan ankarada ms 106 lar var hıc bırı memnun degıl bılmıyorum bugune kadarda memnun olan bu sadece 106 ıcın degıl ornek 205 adam ıllahllah dıyor ;)
Alla Allah. O zaman millet ozaman ikiyüzlülük yapıyor nette. Kimseden bir illlahlah görmedim de ben şahsi olarak. Motronic ve Jetronik sistemlerden kurtulmuş birde illlalah ediyorsa 205 sahibi ayarda yada mekanik bir sıkıntı vardır bence. Biraz daha spesifik olsan memnun olmadıkları durum nedir diye ?
Alla Allah. O zaman millet ozaman ikiyüzlülük yapıyor nette. Kimseden bir illlahlah görmedim de ben şahsi olarak. Motronic ve Jetronik sistemlerden kurtulmuş birde illlalah ediyorsa 205 sahibi ayarda yada mekanik bir sıkıntı vardır bence. Biraz daha spesifik olsan memnun olmadıkları durum nedir diye ?
3farkli map ve vale modu falan isteniyor herhalde :)
neyse baskasının arabasında sundan bundan memnun degılmıs dıe konuyu acmaya gerek yok...ama koşan arabaların hıc bırı memnun degıl sadece bu onemlı olan performansa yonelık hıc bı araba mutlu son demedı görduklerım ve duyduklarım mutluyum dıenler dedıklerım gıbı gunluk ve enektore gecmıs arabalar onlarda ıstısna
birazda elektroniğin dilinden anlamak gerekiyor :)
bir insana bile istediğini doğru düzgün anlatamazsan, istediğin şeyi alamazsın.Sadece ms le bitmiyor olay. ms e yardımcı olacak çevre birimlerinde dilini ms e öğretmek gerekir.ancak o zaman sorun çıkması beklenemez.
sen çevre birimlerin dilini ms e öğretmezsen, bobininde patlar motorunda kırılır. sonrada ms arabamı bozdu dersin :)
onun haricinde gidip herşeyi tanımlı pnp ürünler alıp "vay be ne güzel sorunsuz çalışıyor" da denilebilir.
anlayan anlamıştır sanırım :)
Yani bu bir standalone beyin. Bobinin dwell vs.vs değerleri girilip doğru ayarlar yapıldıktan sonra 4 silindirli benzinli her motoru sorunsuz götürebilir. Ki 100 lerce örnek var. Şu eleştriyi anlarım. Arabirim yazılımı kötü. Zor ayarlanıyor. Menüleri karışık. Bu tip şeyleri deseler göreceli olarak kabul diycem. Ama bu sistemin maliyetinin getirdiği kozmetik şeyler. Bir kere ayarlayıp bırakıyorsun. Windows ve Internet Explorer ikilisi gibi sürekli karşısında mouse ile kullandığın birşey değil. Marşa bas devam et.
hep maliyet maliyet arkadaşım maliyetten banane:) 121 okey 323 okey Pki
106 görebilirmiyim yürüyen Atmosferik yadqa yapılı araç gösteri bana lütfen ciddi yürüyen kop yazmış orjinal beyinleyken dahaii gidiodu die misal 1-2 ms taktık pek hoşuma gitmedi sıkıntılı gidiyor gibi geliyor bana
CasabLanca
07-10-2010, 22:57
bizde aracımıza yaptık ne umutlarla ne uğraşlarla taktık ileri gitmek yerine geri gittik :D
bizde çöpe attık isteyen olursa jelibonla takaslık ms2 :D:D
bizde aracımıza yaptık ne umutlarla ne uğraşlarla taktık ileri gitmek yerine geri gittik :D
bizde çöpe attık isteyen olursa jelibonla takaslık ms2 :D:D
Kent haribo hangisinden istersin :)
CasabLanca
07-10-2010, 23:01
Kent haribo hangisinden istersin :)
fark etmez çöp geri dönüşümde değerlensin yeter:icon_tup::D
hep maliyet maliyet arkadaşım maliyetten banane:) 121 okey 323 okey Pki
Maliyet tabiki. Sana ona buna önemli olmayabilir ama maliyetin önemli olduğu insanlar var. Yoksa kimse gidip MS almaz ki. AEM, Motec felan varken bunları alıcak bütçesi olupta MS alan zaten salak olur. Ekmek köfte ikilisi.
valla yalan yok her ne kadar fic ten sonra ilaç gibi olduysada baya sıkıntı çektik bizde
fark etmez çöp geri dönüşümde değerlensin yeter:icon_tup::D
Her çeşitten 1 paket yolluyayım. Adresini ver bende benimkini yolliyim :)
anlatmak ısetdgımı anldınızmı sayın ToooL :)
koşan arabada ms memes olmuyor bu ms işi karburatorden enjektre gecen gunluk arabalar ıcın :cool:
106 görebilirmiyim yürüyen Atmosferik yadqa yapılı araç gösteri bana lütfen ciddi yürüyen kop yazmış orjinal beyinleyken dahaii gidiodu die misal 1-2 ms taktık pek hoşuma gitmedi sıkıntılı gidiyor gibi geliyor bana
az kaldı özgün kendi ellerinle yapacaksın hemde inş :D sabret :D
Bir PM döndü ise ortada bende alabilirmiyim o PM'i. :)
omer_yildir
07-10-2010, 23:05
Tabiki burada çok çok bilgili kişiler , abilerimiz , kardeşlerimiz var. Ancak bu msin 106 ya neden yetmediğini daha açık yazabilirmisiniz. Gerçekten bilgilenmek istiyorum. İşlemci hızımı yavaş , programlamasımı kötü, desteklemediği aktuatörlermi var? Tamam semi çalışıyor vs. Dediğim gibi zayıf yönlerini daha açık yazarsak bilgilenmiş olurum (oluruz)
ms kullanan arkadaşlara bi sorum olacak :D
ayar yaptıktan sonra o ayarla ne kadar süre kullandınız yeni ayar yapmadan :D
her hafta sonu ayar yapıyoduk hafta ortası afr falan sancağı bayrağı kaçıyodu arabanın :D
Tabiki burada çok çok bilgili kişiler , abilerimiz , kardeşlerimiz var. Ancak bu msin 106 ya neden yetmediğini daha açık yazabilirmisiniz. Gerçekten bilgilenmek istiyorum. İşlemci hızımı yavaş , programlamasımı kötü, desteklemediği aktuatörlermi var? Tamam semi çalışıyor vs. Dediğim gibi zayıf yönlerini daha açık yazarsak bilgilenmiş olurum (oluruz)
hiçbitşey bilmediğimzi düşünelim tek düşüncemiz şusur orjinal beyin 160 beygir Ms 150 beygir :)
Hemde calibrasyonu (ign) felan hepsi okey Dwell time ot *** hepsiiiiiiiii 10 numara ama gel görki salak saçma yürüyor avans ıse dibine kadar nedir siz söyleyin bana
her hafta sonu ayar yapıyoduk hafta ortası afr falan sancağı bayrağı kaçıyodu arabanın :D
bende herhangi bir kaçan uçan yoktu.
bir soruda ben sorim. bobin değerlerini nasıl tanımladınız? ayrıntı yazarmısın?
onun tunerla alakası var Ms i ayarladınmı herşeyi okeyde AİT water temp ıvır zıvır sabit gider
bende herhangi bir kaçan uçan yoktu.
bir soruda ben sorim. bobin değerlerini nasıl tanımladınız? ayrıntı yazarmısın? Dwell time nedir?
valla yazamam :D mapper değilim
cem abi okursa yazar ama cidden ben bunu çok yaşadım hani araç üzerinde mekanik herhangi bir değişiklik hiç birşey yok ayarımızı yapmışız çiçek gibi gazlıyoruz bi kaç gün sonra araba saçma sapan afr değişiyo falan
hiçbitşey bilmediğimzi düşünelim tek düşüncemiz şusur orjinal beyin 160 beygir Ms 150 beygir :)
Hemde calibrasyonu (ign) felan hepsi okey Dwell time ot *** hepsiiiiiiiii 10 numara ama gel görki salak saçma yürüyor avans ıse dibine kadar nedir siz söyleyin bana
Tahminin nedir ?
Tahminin nedir ?
size soruyorum bilmiyorum 106 base map birde bu :)
valla yazamam :D mapper değilim
cem abi okursa yazar ama cidden ben bunu çok yaşadım hani araç üzerinde mekanik herhangi bir değişiklik hiç birşey yok ayarımızı yapmışız çiçek gibi gazlıyoruz bi kaç gün sonra araba saçma sapan afr değişiyo falan
skop kullandıysanız oke. ama kullanmadıysanız bir daha deneyin derim :)
skop kullandıysanız oke. ama kullanmadıysanız bir daha deneyin derim :)
çok geç :D
valla bende edis vardı falan filan ama sattım gitti arabayı :D
dragstar
07-10-2010, 23:18
valla ms kullananlar arasında en memnunu bnmdir herhalde en azından bu konuda yazanlar arasında
evet nerdeyse her arabayı kullandığımda laptop açık geziyorum ayar yapmasamda log alıyor ve yazıyorum fln fln, ve herseferinde daha iyi yürüyor araba çünkü üzerinde güzel bi map yok bnm kendi hazırladığım amatör bi map var ve ben toplasan 4 aydır map yapıyorum, avans olayı ayrı konu ztn 36.5 avans gözüküyor tabloda reelde kaç derece allah bilir:D
arada vale modu geçmiş, geçenlerde valeye verirken arbayı kesiciyi 2500 rpm fuel cut yaptım, daha güzel vale modu varmı:D
ama şunu bilir şunu söylerim orjinale göre çok güzel yürüyor, chipli haline görede çok farklı yürüyor en basiti gaz tepkisi inanılmaz güzel %100 map e göre yürüyor tps e göre değil
afr sapıtma durumu olmadı bende
valla ms kullananlar arasında en memnunu bnmdir herhalde en azından bu konuda yazanlar arasında
evet nerdeyse her arabayı kullandığımda laptop açık geziyorum ayar yapmasamda log alıyor ve yazıyorum fln fln, ve herseferinde daha iyi yürüyor araba çünkü üzerinde güzel bi map yok bnm kendi hazırladığım amatör bi map var ve ben toplasan 4 aydır map yapıyorum, avans olayı ayrı konu ztn 36.5 avans gözüküyor tabloda reelde kaç derece allah bilir:D
arada vale modu geçmiş, geçenlerde valeye verirken arbayı kesiciyi 2500 rpm fuel cut yaptım, daha güzel vale modu varmı:D
ama şunu bilir şunu söylerim orjinale göre çok güzel yürüyor, chipli haline görede çok farklı yürüyor en basiti gaz tepkisi inanılmaz güzel %100 map e göre yürüyor tps e göre değil
afr sapıtma durumu olmadı bende
şaka değil demi bu ? ????
CasabLanca
07-10-2010, 23:26
biz nolur nolmaz diye belde avans tabancası dolaşıyorduk :hehe::hehe::hehe:
dragstar
07-10-2010, 23:28
Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)
niye sensör açısı olarak bşy girmedim 0 da duruyor hala ondan 36.5 veriyom
ayrıca bu mapim bnm yeni alınmış 97 oktan ve gece kullanımı için gündüz avans vuruyor bu tabloyla veya depoda benzin 3-4 gün kalınca
özgün abi bana map yaptığında sensöre 10 derece yazıp 28 avans vermişti
sıkıstırman sılındır bası kac psı cıkıyor olctunmu ? hıc bunu baska bırsey ıcın sordum cok fazla bır deger veya cok az bı deger dıye degıl sadece sılındır bası psı nı solersen kafamdakı bazı sorular netlık kazancak
dragstar
07-10-2010, 23:34
155 psi çıkıyor ama ölçümden tam emin değilim
size soruyorum bilmiyorum 106 base map birde bu :)
üstad senden iyi bilemem ama benim bildiğim base map dediğin şeyin görevi arabayı çalıştırana kadardır. base mapla gazlamaya kalkan varmı aramızda? base ile basarsın marşa. sonra alırsın eline skobu ölçer biçersini, hesap kitabını yaparsın aracına özel değerlerle yazarsın yeniden kalibrasyonunu.
ölçüp biçmeden webde yazan bilgiler ile yapılan konfig ile yürüyecem diyen zaten hayal görür.
en basidinden aşşağıdaki grafikler aynı model biri yeni biri eski 2 bobinin arasındaki farkı gösteriyor.
aradaki 10 farkı bulun bakalım :)
http://img535.imageshack.us/img535/7763/206gti2.jpg
http://img52.imageshack.us/img52/5759/206gti1h.jpg
boosted_pug
07-10-2010, 23:46
öncelikle şunu yazmak istiyorum ms e *** atan ms den anlamıyanıdır onu bilir onu ölerim bugüne kadar belki 16 17 arabaya ms yaptım
106 quicksilvere gti motoru takıp turboladılar bende ms taktım iki tane 106 gti yaptım biri bu siteyede üye bigboss evo yada subaruyla olan videolarını izlemişsinizdir mutlaka artı kendi arabamda kullandım halada kullanıyorum mapına daha bikere dokunmadım daha yeni yeni elliyorum oda atmosferiğe çevirdiğim için kjetronikden karbüratörden çevirdiğim araçlar oldu distribütörünü iptal ettiğim araçlar oldu öle ahım şahım sıkıntılar yaşadıklarını görmedim
heee ne oluyo daha ms deki ayarların ne işe yaradığını bilmeden elliyo ya araba kırılıyo yada gırtlağına kadar dolu araba pistde yalan oluyo yada ben yapıyorum arabada sıkıntı yok başka biri kurcalıyo yada arabanın başka biyerini değiştiriyolar kablo kısadevre yapıyo çatlıyo birbirine değiyo balata spreyi sıkılıyo bobinler birbirine değiyo yanıyo kısa devre oluyo vs. olmuyomu oluyo ama herzaman çözülüyo çözülmeyen bi sıkıntısını görmedim daha düne kadar arabasına safc takmamış adamlar bugün way ms çok amatör çöp bilmemne die *** atıyolar madem kullanmasını bilmiyosun getirtip bağlıyamıyosun ozaman en iyisini getirt onu tak arabana motoru değiştiriceğine madem çöp neyse. karalamak bence çok yanlış
şunuda sölemeden geçemicem ms in kötü yanları yokmu war olmazmı zibillen hemde mesela ms1 kadar kötü bi işlemci daha olamaz ne cranking i doğru düzgün çalışır nede ateşleme ayarları tam olarak düzenli çalışır patırdama yapar vs. zaten 8mhz lik işlemci çok fazla bişi beklemek yanlış olur ama 750 - 800 liraya ms1 den daha etkilki çalışabilen bi standalone ben daha görmedim ms2 nin de ayarları çok karışıktır menüleri zor ve karmaşıktır ayar yaparken kaydet dediğinde araba bi sendeler çok hassasdır hemen yanar rölanti ayarları çok zayıftır krank sensörü ayarları çok hassastır hatta krank sensörü seçer vs. ama şölede bi özelliği war üzerindeki işlemci 24mhz liktir ki bu şuan vems in bile bugüne kadarki işlemcisi 16mhz lik ondan yüksektir
son olarak diğer standalonelarında biton özürlü yanları war ama onları kimse kötülemiyo bunu anlamış değilim sanki şöle bişi olmuş ms takacağıma giderim aem fic takarım istediğini tak tamamen para çokamel ilşkisi warsa paran arabana göre profesyonel bi standalone yada piggyback alırsın yoksa ucuzdan devam ediceksin
ms de kullanıpda ben memnunum dıyenler demıyenler ıcın anket acalım görelım forma uye olmayan kullanan bı suru kısı var.
pistte yalan oluo lafın bana sanırım 48 derece sıcakda ıtb ıle yarısmak sanırım yalan oluosa guzel ama o sıcakda gırtlak dolu bı arabada kırmadan dokmeden rakıplerıyle aynı sanıyelerı yapabılıosada kı bu arabalar noslu turbolu oda bızım basarımız zaten bız görecegımızı görduk ogun olaylarda aşıkar ortada....
ms dekı ayarların ne ıse yaradgını bılmeden dedgın benım arabamı yapan kısıler bellı bılmıyorum bılgılerını ama senın o kısılere bısıyler sordgunu bılıyorum benım ıcın sölemdıysende bu cumlenı mustu veya bır baskası notebok baglayıp kendı ayarına bakıcak bırı degıldır.;)
ms kullanıpda kıran görmedım bende sen gorduysen ben bılmıyorum ama ben sadece mutlu olamıyan gördum ozgununde dedgı gıbı orjınalınde örnek 150 ıse araba ms baglayınca 140 cıkıuyor dedı hadı tune konusunda bızler yapamadık dıyelım kı ozgundemı yapamadı ?
*** atma olayına gelınce hersey ortada yazılanlar artılar eksıler baska standolone ıle karsılastırma kalkatıgın zaman ms ı sence nasıl bır sonuc cıkıyor kac tane farklı ems bagladdın aralarındakı artıları eksıler anlatabılırmısın ?
Şimdi benim bu konudan bir talebim var. Peki MS2 yerine OMEX 600 ya da onun ayarında başka bir beyin alırsam ne üstünlüğü olur?
tamam base map yürütür sen tune edersin ama demek istediğim o değildi benim çalışmasın ben çalıştırırım krank cem değerleri ii olsun ben gene çalıştırırım onu biliosun TEK bobin bile çalıştırıyorum :) dert o deil dert su aynı arabnadanorjinali söküyorsun Okey bunde hemfikiriz benim anlayamadığım şey arabanın sıkılarak ıkınarak yürümesi
(banakimse ayardan demesin PLS :) avansı süper afr si süper ama sıkınarak gidiyor )
üstad senden iyi bilemem ama benim bildiğim base map dediğin şeyin görevi arabayı çalıştırana kadardır. base mapla gazlamaya kalkan varmı aramızda? base ile basarsın marşa. sonra alırsın eline skobu ölçer biçersini, hesap kitabını yaparsın aracına özel değerlerle yazarsın yeniden kalibrasyonunu.
ölçüp biçmeden webde yazan bilgiler ile yapılan konfig ile yürüyecem diyen zaten hayal görür.
en basidinden aşşağıdaki grafikler aynı model biri yeni biri eski 2 bobinin arasındaki farkı gösteriyor.
aradaki 10 farkı bulun bakalım :)
http://img535.imageshack.us/img535/7763/206gti2.jpg
http://img52.imageshack.us/img52/5759/206gti1h.jpg
öncelikle şunu yazmak istiyorum ms e *** atan ms den anlamıyanıdır onu bilir onu ölerim
şunuda sölemeden geçemicem ms in kötü yanları yokmu war olmazmı zibillen hemde mesela ms1 kadar kötü bi işlemci daha olamaz ne cranking i doğru düzgün çalışır nede ateşleme ayarları tam olarak düzenli çalışır patırdama yapar vs. zaten 8mhz lik işlemci çok fazla bişi beklemek yanlış olur ama 750 - 800 liraya ms1 den daha etkilki çalışabilen bi standalone ben daha görmedim ms2 nin de ayarları çok karışıktır menüleri zor ve karmaşıktır ayar yaparken kaydet dediğinde araba bi sendeler çok hassasdır hemen yanar rölanti ayarları çok zayıftır krank sensörü ayarları çok hassastır hatta krank sensörü seçer vs. ama şölede bi özelliği war üzerindeki işlemci 24mhz liktir ki bu şuan vems in bile bugüne kadarki işlemcisi 16mhz lik ondan yüksektir
son olarak diğer standalonelarında biton özürlü yanları war ama onları kimse kötülemiyo bunu anlamış değilim sanki şöle bişi olmuş ms takacağıma giderim aem fic takarım istediğini tak tamamen para çokamel ilşkisi warsa paran arabana göre profesyonel bi standalone yada piggyback alırsın yoksa ucuzdan devam ediceksin
Öncelikle Bilmediğimi veyahut bilmediğimzi bu işi söylediğin için teşekkür ederim biz anlayamıyoruz hepinizden özür dilerim anlayamadığım için...
eğerki araba yapıyorsan ne pisttte sıcıcak 40 derece (Hararet hariç) nede başka biyerde amannnn haaa ankarada istanbula gelme avans vururdemiceksin heryerde olabildiği kadar gidicek
sen ms gibi stand alone dediğin birseyi aem fic ile karşılaştırıyorsun o piggyback HAA illaki piggyback ile karşılaştırıyorsan buyur al haltech sprint 500 ile karşılaştır buyur sitesinde açıklaması var moralin bozulmasın ama ama ems ile karşılaştırmıyorum zatennn sizin istemediğini AMA onların size kıldığı birçok özellik var
ucuz olması okey ama ben bir çok ms in fiyatını istediğim özellikler yükseltirim en basıti kim yapıyor bilmiyorum ama sahinlere ms takıyorlar güzel FAKAT ne anladım ben air temp olup su sıcaklığı olmayan ms den :)
tamam base map yürütür sen tune edersin ama demek istediğim o değildi benim çalışmasın ben çalıştırırım krank cem değerleri ii olsun ben gene çalıştırırım onu biliosun TEK bobin bile çalıştırıyorum :) dert o deil dert su aynı arabnadanorjinali söküyorsun Okey bunde hemfikiriz benim anlayamadığım şey arabanın sıkılarak ıkınarak yürümesi
(banakimse ayardan demesin PLS :) avansı süper afr si süper ama sıkınarak gidiyor )
üstad anlaşamıyoruz. bana sadece deki; çırak, ben aldım bobini oturdum şarj sürelerini ölçtüm güzelce. ne az, ne çok. tam şarj ile düzgün ateşlediğine eminim ama ynede yürümüyor araba.
o zaman oke dicem. ben buna takmış durumdayım. ıkınma sorusunun cevabıda burada yatıyor.zaten "avansı süper afr si süper ama sıkınarak gidiyor" diyorsun. bunun mantık açıklaması belli.
ben map yapan adam değilim. tune profu fln da deilim. ms den para kazanan biri hiç değilim sende biliyorsun. sırf yardım olsun diye nelerle uraştığımıda bilen arkadaşlar vardır burada. sadece işin elektronik penceresinden bakıyorum olaya.ms kullanan arkadaşlara da kendi çapımdaki tek önerim bobin işine özen göstermeleri.
(bu arada 3 pistondu o tek bobin deil bikerem :D )
Ben direkt olarak şunu ekleyeyim, tamam ms güzel falan filan, ama bende ms'den illallah demek üzereyim.
Yok msns extra board takarsın alet bozulur, yok ms2 işlemci ms1 2.2 board'a oturmaz, yok işlemci arızalanır, yok ateşleme sürülmez. Ya benim bahtsızlığımdan, yada bendeki ms'in sorunu mudur bilinmez, 3 aydır bir türlü istediğim randımanlı hale gelemedi ms benim Alfa 75'de.
Toplamda harcadığım, harcayacağım para ms dahil 1500-1600 lira civarına geliyor, ki bu paraya Dta Fast s40 ve Pinned Wire Kit yani ucu dolu soketli al tak harness alırdım.
2 hafta önce daha önce hayatında ems görmemiş mirafioriye dta fast ve pinned wire kit'i özgün aldı, taktı. Bitti gitti.
Benim arabayı Erkut yaptı, helal olsun şiir gibi de yaptı, harness'inden tutun, kablo soketlerine kadar inci gibi dizdi. Fakat ms'in kendisinden (kutudan) kaynaklı bir çok sorun yaşadık. Kişisel düşüncemi söyleyeyim, ben MS yapıp da uzun yola gitmem. BANA GÖRE Cidden sorunlu bir cihaz. Kim ne derse desin. Fakat tekrar ekleyeyim, belki benim bahtsızlığımdır, belki bendeki ms bozuktur.
Fakat Ms'e harcanan paralara, ciddi anlamda güzel EMS'ler almanız mümkün... Ben coil on plug, barometric correction, egt kontrolü diye girdim, şu anda Edis, ford bobini olarak çıktım. Geri kalanı hak getire, benim ms1 2.2 ile msns extra board çalışmıyor :(
ECUs :
S40PRO Ignition only £350.00
Idle/ALS Valve £163.27
S40PRO £495.00
Turbo Control Valve £80.00
S60PRO £750.00
S80PRO £850.00
S100PRO £950.00
Crank Sensor £42.00
Cam or Wheel Speed Sensor £48.00
Crank Wheel 36 - 1 100 x 3 mm £45.00
Crank Wheel 36 - 1 138 x 3 mm £45.00
Xdash Inc Loom and Switch Plate £995.00
Xdash Level 3 £1295.00
SXdash Inc Loom £825.00
Steering Wheel Dash (From) £1800.00
GPS Unit £295.00
Water/Oil Temp £18.00
Brake Pressure Kit £250.00
Air Temp £22.00
Lap Time Transmitter £375.00
Lap Time Receiver £150.00
1.05 Bar Absolute £80.00
3 Bar Absolute £80.00
S Series Connector £23.00
4 Bar Absolute with Air Temp £105.00
E48EXP Connector £6.00
P8PRO Connector £28.00
VDO 10 Bar with Adapter Cable £73.90
Various Types From £49.90
Serial Cable £45.00
S Series Flash kit and Serial Cable £50.00
S Series CAN Cable £30.00
S Series CAN Adapter £190.00 Innovate LC1 £165.00
PCMIA to Serial Card £49.21 Innovate LM2 £340.00
Dyno Control Box £195.00
USB -> RS232 £20.00
Standard size 850 cc £60.00
Pico size 190 - 850 cc £60.00
S40 Pinned Wire Kit £69.00
S40 Spliced Loom Kit £93.00
S60 Spliced Loom Kit £117.00
Standard S40 Ignition Only Loom £110.00
Valeo Four Cylinder Wasted Spark £50.00
Standard S40 Ign. and Fuel Loom £295.00
Bosch Six Cylinder Wasted Spark £119.00
S60+ Finished Looms POA
G R Unique
08-10-2010, 08:37
Gürsel teşekkürler tekrar.
arkadaşlar sizler de saolun herkes deneyimlerini bilgilerini paylaşmış. ve yazılanlardan sonra ms in aracıma uygun olmadığı düşüncesindeyim.
SAFC1, FIC ve sonra SAFC2 ye dönüş yaptım. safc1 en iyisiydi şimdiye kadar açıkçası.
fıc zaten hiç olmadı, 3500-4000 devre kadar patırkütür yapıp sonra bir anda dehşet ayar oluyodu ama 4000 devirlere kadar sallanıyodu motor, ayarlamaya çalışırken ayarsızlıktan ve motorun sallantısından 4.vites dişlisini kırıp geri döndüm.
FICi söktüm safc aldım yeniden ama o da istediğim gibi değil. ayarlar güne göre hatta dakikaya göre değişiyo sürekli, bi gazlıyoruz çok iyi sonra bi bakıyosun afr cortlamış. gazladıktan sonra stop ediyo sık sık.
vesaire.. bu sorunları yaşatmayacak orjinal araba gibi gitmemi sağlayacak bir beyin istiyorum. FİYAT UCUZ OLSUN GİBİ BİR DERDİM YOK! yeter ki GRU süper olsun. bastımmı gitsin, stop etmesin afr çıldırmasın. olay bu.
Gürsel saolsun DTA fast i gördüm, EMS benim arabaya olcaksa onu da alırım yeter ki sağlıklı olsun.
Gürsel teşekkürler tekrar.
arkadaşlar sizler de saolun herkes deneyimlerini bilgilerini paylaşmış. ve yazılanlardan sonra ms in aracıma uygun olmadığı düşüncesindeyim.
SAFC1, FIC ve sonra SAFC2 ye dönüş yaptım. safc1 en iyisiydi şimdiye kadar açıkçası.
fıc zaten hiç olmadı, 3500-4000 devre kadar patırkütür yapıp sonra bir anda dehşet ayar oluyodu ama 4000 devirlere kadar sallanıyodu motor, ayarlamaya çalışırken ayarsızlıktan ve motorun sallantısından 4.vites dişlisini kırıp geri döndüm.
FICi söktüm safc aldım yeniden ama o da istediğim gibi değil. ayarlar güne göre hatta dakikaya göre değişiyo sürekli, bi gazlıyoruz çok iyi sonra bi bakıyosun afr cortlamış. gazladıktan sonra stop ediyo sık sık.
vesaire.. bu sorunları yaşatmayacak orjinal araba gibi gitmemi sağlayacak bir beyin istiyorum. FİYAT UCUZ OLSUN GİBİ BİR DERDİM YOK! yeter ki GRU süper olsun. bastımmı gitsin, stop etmesin afr çıldırmasın. olay bu.
Gürsel saolsun DTA fast i gördüm, EMS benim arabaya olcaksa onu da alırım yeter ki sağlıklı olsun.
Senin ihtiyacın Dta Fast s40 ve Standard S40 Ign. and Fuel Loom. Bir de Tr'den gm map sensoru ve iat sensoru alacaksın.
Ha bu arada orjinal tesisatına da Dta'yı monte edersin, içinden zaten pinler ve soket çıkıyor, kendi ecu soketini çıkarıp, oradaki pinleri DTA'ya dizeriniz, o zaman harness almana da gerek kalmaz..
Fiyatta sıkıntı yoksa haltec derim aem ems...
Valla Onur'cum Haltech sp1000 yaklaşık 1200-1300 dolar. Ben Hatech sp2000 aldım M3'e , long harness ile birlikte, 200 dolarlık shipping dahil 1650 dolara geldi.
Haltech Sport serisi zaten bu işin nirvanası. MoTeC ile aynı board'u kullanıyorlar.
Standalone fiyatları artık pahalı değil.
MS çok kötü birşey. Sakın almayın. Pis kötü tukaka.. En büyük AEM başka büyük yok. Pardon Haltech miydi şimdiki trend. Tamam o en büyük olsun..
Aaaah Mertol abi aaaah, Kimse ms kötü demiyor, her open source işte olduğu gibi (Linux 5 sene önce böyle miydi?) bu ürün de gelişmeye ihtiyaç duyuyor. Ama oturup bir SWOT analizi yaptığım zaman, ve harcadığım parayı gördüğüm zaman direkt endüstriyel bir standalone almak varken, neden ms alayım?
Haltech de trend değil, 6 cyl cop ve 6 cyl injektor sürebilen ve işlemcisi köpek gibi hızlı olan bir ecu.
Bu arada defaten yazdım ama bir kez daha hatırlatayım. Gidipte M3 üne Suprasına RS ine MS alıpta takan adam hıyardır. Pistona verdiği/vereceği meblağın yarısını ayırsın adam gibi profesyonel olarak üretilmiş bir ECU alsın. Ama o aldığıda standart ECU sundan daha fazlasını versin. MS in yapılma nedeni belli. Tercih edilme nedeni belli. Sorunsuzmu? Hangisi sorunsuz ki? MS in bugları varmı? Vaar. Ayarlaması zormu? eğer işin tekniğini bilmiyorsanız, okumadıysanız, araştırmadıysanız, ilk ECU montajınızsa ve takayım çalışsın kafasındaysanız evet çok ama çok zor. Hayatında bir kez bile karbüratör ayarlamamış, AFR denince aklına gösterge gelen bir adam kalkıp ECU takmaya kalkarsa sorun elbet yaşar.
Ayarı kaçarmı? Kullanılan kompanentler (direnç, kondansatör vs vs vs..) dandikse kaçar. Çünkü dandik kompanentler ısıdan etkilenir. Karaköyden toparladığınız kompanentle olmaz. Adam gibi kaliteli kompanent alıp kutusunu otunu kılını iyi izole ederseniz sorun olmaz. Üreticiler fantazi olsun diye silikon sıkmıyorlar ECU ya..
İstanbul'da başka Ankara'da başka setup istermi? Paraya kıyıp bir MAP sensörü daha alıp barometric correctionu ona emanet etmezseniz ister.
Bu arada coolant temperature sensörü takabiliyorsunuz MS e. Uygulayıcı takmadıysa onun tercihi.
Bu işi fazla hafife alan adam kalkıpta ben bunu evde yaparım arabayada takarım mantığıyla yola çıkarsa uğraşır. Uğraşmak istemeyen adam gider hazırını alır takar devam eder..
Kısacası hava filitresi takmıyorsunuz kardeşim. Öyle ya da böyle ECU bu. Uğraşacaksınız. Debeleneceksiniz. Yok ben bunlarla uğraşamam diyorsanız bu işi yapan adamlar var, hatta yerli distribütörüde varmış. Gidin adamlar yapsın teslim etsin. He o zaman maliyet artıyormuş. E onun tercihini siz yapacaksınız. Çok geliyorsa gidin başka birşey alın. Adam amme hizmeti yapmıyor.
Aaaah Mertol abi aaaah, Kimse ms kötü demiyor, her open source işte olduğu gibi (Linux 5 sene önce böyle miydi?) bu ürün de gelişmeye ihtiyaç duyuyor. Ama oturup bir SWOT analizi yaptığım zaman, ve harcadığım parayı gördüğüm zaman direkt endüstriyel bir standalone almak varken, neden ms alayım?
Haltech de trend değil, 6 cyl cop ve 6 cyl injektor sürebilen ve işlemcisi köpek gibi hızlı olan bir ecu.
Ben kötü diyorum başkasına ne gerek varki. :)
Hacı zaten kupon arabaya kalkıp bu alet takılmaz. Gider parana kıyar adam gibi ECU alır onu takarsın. Ama elinde 190E vardır, ördeği bozuktur çok yakıyordur LPG takamıyorsundur ottur kıldır takarsın. Kalkıp M3 e takmayın zaten.
Ben kötü diyorum başkasına ne gerek varki. :)
Hacı zaten kupon arabaya kalkıp bu alet takılmaz. Gider parana kıyar adam gibi ECU alır onu takarsın. Ama elinde 190E vardır, ördeği bozuktur çok yakıyordur LPG takamıyorsundur ottur kıldır takarsın. Kalkıp M3 e takmayın zaten.
bızde bunu söledık hemfıkır olmamıza sevındım :icon_tup:
Uzasın güzel konu oluyor. Kimse kimseyi kırmadığı sürece tartışalım bu konuyu. Sonuçta konuda tartışanların hepsi MS kullanıcısı.
Len olm MS sahibi olup olmamakla alakası yokki. Eğer işin mokunu çıkartacaksan işim gücüm yok benim araba 1 senede yatsa ben kendim yapacağım hem hobimi tatmin etmek istiyorum diyorsan o zaman al uğraş. Yok ben arabamı en kısa zamanda yükleyecem gazlayacam, bu işleri öğrenipte ne yapacam banane diyorsan o zaman git hazır birşey al zaten. Her direncini kendinin monte ettiği bir alet ile profesyonellerin toparladığı yazılımını hazırladığı bir alet bir olurmu? MS takacak adam motorun nasıl çalıştığını bilmesi lazım, hangi sensörün ne işe yaradığını bilmesi lazım, sistemin genel işleyişini bilmesi lazım, havya dediğinde havyar aklına gelmemeli. Eğer geliyorsa lehim yaparken alsın bi dudağına değdirsin havyayı. Kendine gelir belki. :)
Her bi haltını yaptıktan sonrada tune etmesi lazım. E ilk seferde tune edebiliyorsa zaten ya ermiştir ya da vermiştir (para yani yanlış anlamayın hemen :) )
buyuk firmalarin bile ems isinde hatasi olduktan sonra open source projeden motec sorunsuzlugu beklemek komik oluyor kimse kusura bakmasin
anlmadığınız bişiy var:) ben 1 soru sordum ortalık karıştı
@Murat evet dwelltime aynı 1e1 sıkıntı yok onda Dwell time neyi değiştirir abi ? nasılbir şey yapar arabaya ?
Ben biraz söyleyeyim dwell time bobinin sarj etme süresidir genelde 2.5 3.5 olur milissaniye olarak igniter takarsın 1 ms lere düşer 1 ms aşırı t... li olduğu malnasına gelir gti inki 2.8 milissaniyedir 2.8i 2.5 yaparsan çok bişi anlayamassın ama minik patırdamalar sunar araba sana Dwell time in sıkıntıısı değil ggibi arabadaki
@Merruse sinirlenicek bişey yok abim hep konuşuyoruz karşılaştırmıyorum ama malesef ems ile ems olarak karşılaştırmak zorurndasın bu msleri ben yapmıyorum ben sadece duyduğumu sölüorum kim yapıo kim ses çıkarıo kimüretio ms i umrumda değil ben insanların yasadıklarını sölüorm :) 1 tane sahini düzeltene kadar aklım oynadı yerinden saolsnlar... komuşlar
@Tool sen ms takarsın kanka büyük firmalar bilmez baz şeyleri ms ciler bilir doğrudur bu şeye benzedi linux ile windows olayına:)
ya hep karşılıklı ataklar geliyo ama 2 tarafta yazdığklarında haklı kimin teşekkür butonuna tıklayacağımı şaşırdım :)
anlmadığınız bişiy var:) ben 1 soru sordum ortalık karıştı
@Murat evet dwelltime aynı 1e1 sıkıntı yok onda Dwell time neyi değiştirir abi ? nasılbir şey yapar arabaya ?
Ben biraz söyleyeyim dwell time bobinin sarj etme süresidir genelde 2.5 3.5 olur milissaniye olarak igniter takarsın 1 ms lere düşer 1 ms aşırı t... li olduğu malnasına gelir gti inki 2.8 milissaniyedir 2.8i 2.5 yaparsan çok bişi anlayamassın ama minik patırdamalar sunar araba sana Dwell time in sıkıntıısı değil ggibi arabadaki
@Merruse sinirlenicek bişey yok abim hep konuşuyoruz karşılaştırmıyorum ama malesef ems ile ems olarak karşılaştırmak zorurndasın bu msleri ben yapmıyorum ben sadece duyduğumu sölüorum kim yapıo kim ses çıkarıo kimüretio ms i umrumda değil ben insanların yasadıklarını sölüorm :) 1 tane sahini düzeltene kadar aklım oynadı yerinden saolsnlar... komuşlar
@Tool sen ms takarsın kanka büyük firmalar bilmez baz şeyleri ms ciler bilir doğrudur bu şeye benzedi linux ile windows olayına:)
Özgün, En güzeli yeni bir konu açıp, sorunsuz çatır çatır ms ile yürüyenleri bi görelim. davulun sesini uzaktan hoş duyup (launch 'ın sesi desek daha doğru olur :)) ms fan 'ı olan arkadaşlar var.
Özgün, En güzeli yeni bir konu açıp, sorunsuz çatır çatır ms ile yürüyenleri bi görelim. davulun sesini uzaktan hoş duyup (launch 'ın sesi desek daha doğru olur :)) ms fan 'ı olan arkadaşlar var.
bana sıkıntı yok kim neyin fanı oursa olsun ben hepsine tune ederim ama sıkıntılarım düşüncelerimide belirtirim :) açalım alında evet ben güzel bişiylerr yapim şimdi du
bana sıkıntı yok kim neyin fanı oursa olsun ben hepsine tune ederim ama sıkıntılarım düşüncelerimide belirtirim :) açalım alında evet ben güzel bişiylerr yapim şimdi du
Ben, bugüne kadar ms'i bana soranlara kötülemedim, yanlıs anlasılmasın ama iş sadece board ı alıp montaj edip arabayı çalıştırmak değil, Asıl iş bir EMS yapılıyorsa onu adam gibi PNP hale getirmek, adam gibi firmware hazırlayıp base map yapmak.
IAT/CLT vs. Ign, IAT/CLT vs. Fuel, Battery Correction, Accel ve warmup enrichments, Closed loop o2 kontrolü, Idle pwm frekansları, Priming enrichments,
kac kisi bunlara dikkat edip, hakkıyla tune ediyor ki? bir kaç tane ecu gördüm, adamlar nerdeyse sabit avansla yürütmüşler arabayı :) haliyle normaline göre geride kalması çok normal :)
benim bildiğim ms'den memnun olan araçlar:
kendi 205 gti'm
205 gti mi16
mazda 323
erkutun iki tane sohc vtec'i (biriyle galiba konya'da birinci oldu)
birazda ne beklediğine bağlı memnun kalmak veya kalmamak.
kendi 205 gti'm
205 gti mi16
mazda 323
kendileri yazarsa seviniris sen 205 inden memnunsun okey bakalım basşka
k imler var
G R Unique
08-10-2010, 12:22
Bu arada defaten yazdım ama bir kez daha hatırlatayım. Gidipte M3 üne Suprasına RS ine MS alıpta takan adam hıyardır. Pistona verdiği/vereceği meblağın yarısını ayırsın adam gibi profesyonel olarak üretilmiş bir ECU alsın. Ama o aldığıda standart ECU sundan daha fazlasını versin. MS in yapılma nedeni belli. Tercih edilme nedeni belli. Sorunsuzmu? Hangisi sorunsuz ki? MS in bugları varmı? Vaar. Ayarlaması zormu? eğer işin tekniğini bilmiyorsanız, okumadıysanız, araştırmadıysanız, ilk ECU montajınızsa ve takayım çalışsın kafasındaysanız evet çok ama çok zor. Hayatında bir kez bile karbüratör ayarlamamış, AFR denince aklına gösterge gelen bir adam kalkıp ECU takmaya kalkarsa sorun elbet yaşar.
Ayarı kaçarmı? Kullanılan kompanentler (direnç, kondansatör vs vs vs..) dandikse kaçar. Çünkü dandik kompanentler ısıdan etkilenir. Karaköyden toparladığınız kompanentle olmaz. Adam gibi kaliteli kompanent alıp kutusunu otunu kılını iyi izole ederseniz sorun olmaz. Üreticiler fantazi olsun diye silikon sıkmıyorlar ECU ya..
İstanbul'da başka Ankara'da başka setup istermi? Paraya kıyıp bir MAP sensörü daha alıp barometric correctionu ona emanet etmezseniz ister.
Bu arada coolant temperature sensörü takabiliyorsunuz MS e. Uygulayıcı takmadıysa onun tercihi.
Bu işi fazla hafife alan adam kalkıpta ben bunu evde yaparım arabayada takarım mantığıyla yola çıkarsa uğraşır. Uğraşmak istemeyen adam gider hazırını alır takar devam eder..
Kısacası hava filitresi takmıyorsunuz kardeşim. Öyle ya da böyle ECU bu. Uğraşacaksınız. Debeleneceksiniz. Yok ben bunlarla uğraşamam diyorsanız bu işi yapan adamlar var, hatta yerli distribütörüde varmış. Gidin adamlar yapsın teslim etsin. He o zaman maliyet artıyormuş. E onun tercihini siz yapacaksınız. Çok geliyorsa gidin başka birşey alın. Adam amme hizmeti yapmıyor.
arkadaşım tabii ki hava filtresi değil bu uğraşıcaz hem de zevkle ama uğraşıp uğraşıp hiçbiryere varamamak ve biyerleri kırmak var, bir de arabaya en uygun düzgün çalışan ecuyu alıp sadece ayara uğraşıp sonunda gazlamak var. ben beyin ayarı yapacak donanıma sahip değilim cesaret edemem bu işi bilen biri yapacak tabii ki - özgün gibi.
uğraşalım ama uğraştığımıza değsin istiyorum. bu zamana kadar da arabamın her mod işleminde birçok kişinin arabasıyla ilgilendiğinden belki daha fazla ilgilenmişimdir. her vidasının sökülüp takıldığı anda yanındaydım ve birebir olayın içindeydim. ama son 1 senedir beyin olayımız sıkıntılıydı ve teknolojinin gerisinde kaldı arabam o konuda. bunu düzeltip eskisi gibi rahat ve stabil şekilde gazlamak istiyorum. :icon_tup:
oz biraderim acik platformda ozgurce konusmasini severim, MS hatasiz gibi bir sav ortaya sunmadim, okadarda degil :)
bu ankete oy veremiyorum
ms kullandım sıkıntı yaşamadım değil ama kesinlikle önermiyorum diyemem :)
konu içnde defaten yazıldı zaten eski araçlar için aslında büyük nimet karbüratörden dönenler vs vs gibi
ama prof araçlarda yarış kovalayan araçlarda başka bir şey kullanmak gerekir
Eray Yümsel
08-10-2010, 13:56
ben ms ten memnunum ama bunu kalkıp m3 e takmam e30 için ideal ama vanoslu vb. çok elektronik bir araç için değil.
ufak bir ayrıntı kaçırıyoruz ama ms inde çok dolu versiyonları var diye biliyorum misal ms3 için iyi diyorlar sonuçta ms yerinde saymıyo 1 2 3 extra vs. devamlı gelişen bir beyin birgün oda prof olur belki
uzun lafın kısası
prof. beyin aem haltech
amator ve basit beyin ms
ankete cevabım ms kullanıyorum sikinti yok :D
ms3 ile asagida linkini verdigim urunu karsilastiran oldu mu?
http://www.diyautotune.com/catalog/emspro-ecu-c-41.html
SubieGuy
08-10-2010, 14:15
Ilk megasquirt'imi yapali 6 yil olmus. Tamamen kendi deneyimimden konusuyorum, beni tanimayanlar icin baskasinin araci vs degildir. Ticari degilim ve hic olmadim, arkadaslarima yardim amacli veya kendi kullanimim icin 3 farkli MS topladim.
Oncelikle, aci gercekler: Megasuirt,
Hicbir zaman, miata gibi birkac ornek disinda p&p olmadigini kabul etmek lazim. MSyapacak adamin, aynen Merruse'nin dedigi gibi motor ve elektronik bilgisi olmasi lazim. Bolca okumasi, birseyi denemeden birkac defa daha okumasi lazim.
Dogru komponent ve ekipman ile sorun yasamadan calistirmak isten bile degil, ama bunu tercih edenler genelde ilk defa kullanicilari oldugundan, veya kendisi anlamayip, aracini tam bilemeyecek (burada aractaki herseyin bastan saglikli calistigina emin olmaktan bahsediyorum) birine yaptiran bir kitle oldugundan, ilk marsta sorunsuz calisma ender oluyor. Kullanici bilgisini artirirsa sonrasinda ogrenme egrisi cok daha duzlesiyor, kolaylasiyor.
Ama zaten MS'in mantigi da burada, elindeki proje aracini, kendi yaptigin bir beyinle yurutebilmek, istedigin gibi ekleme cikarma yapabilmek, projene uydurabilmek..
Ozgun'un sikintisini ve serzenisini gayet anliyorum, zira o bir tuner olarak, nerede nasil toplandigini bilmedigi, tam guvenemedigi MS setuplarina, hem ticari hem de zaman baskisi altinda ayar yapmak zorunda kaliyor. Insanlar kablosunda, soketinde, lehiminde, toparlanan sensor ve hatta bunlarin baglanti ayaklarinda vs ne gibi sorunlar oldugunu dusunmeden, hemen ayar yapilsin yurusun istiyorlar.
E tabi bir yanda belirli bir firmanin belirli bir motor tipine, sensor listesine ve yazilimina uygun olarak urettigi, test ettigi oturmus ticari cozumler var iken, sadece hobi amacli kisilerin gelistirdigi, kod yazdigi, devamli oynadigi acik kaynak kodlu bir cozume yonelmesi,
ticari bir tuner veya mapper icin hic beklenemeyecek birseydir...
Burada bir suclu, veya sorunlu sistem yok, insanlarin algilamasinda biraz yanilsama var. Herkesin ortak olarak gormesi gereken, megasquirt gibi bir sistemin, kullanici bilgisi olmadan yurumesinin zor olmasidir. Miata P&P gibi ugrasilmis ve gercekten sorunsuz yuruyen birkac ornek disinda, MS setuplari, arac sahibinin bilgili olmasini veya en azindan ogrenmeye istekli olmasini gerektirir. Hobbyist amacli uretilmis bir sistemi, cok yaygin bir yelpazeye hizmet ederken, yani misal 1000 beygirlik dragsteri de, VW kaplumbagayi da, mopedi de yuruten, daha dogrusu yurutme icin acik uclari bulunan bir ekipman grubunu, belirli amac ile ticari uretilmis tekilduran beyinlerden ayird etmek gerektir...
Olayi Ms'ci - MOTEC'ci olarak ayirdetmeden once, bence yapilan MS uygulamalarinin isciligi, sorunsuz yuruyenlerin neleri dogru yaptigi, sorun yasayanlarin neleri eksik veya yanlis yaptigini tartisip paylasmak lazim, bu ingilizce olarak bircok forumda var ama yabanci dil bilmeyenler icin burasi iyi bir referans olabilir...
Selamlarimla..
ms3 ile asagida linkini verdigim urunu karsilastiran oldu mu?
http://www.diyautotune.com/catalog/emspro-ecu-c-41.html
spectre eems ms1 tabanlı tool hacım...
SifirinciMurat
08-10-2010, 20:36
MS değil de, DTA S40 veya OMEX 600 için itirazı olan var mı peki, öyle bir şeyler düşünüyorum da arabama.
wasted sparkmışlar ama sequential ihtiyacım olacakmış gibi de gelmedi açıkçası.
Sinirlenmedimki. Ben eğleniyordum.
İnsanlar herşeyi yaşar hacı. bende FIC ile iki tane o2 sensörünü simule etmeyi beceremedim. Bencede FIC hatta AEM en çakma şirket.. :p
iş sadece board ı alıp montaj edip arabayı çalıştırmak değil, Asıl iş bir EMS yapılıyorsa onu adam gibi PNP hale getirmek, adam gibi firmware hazırlayıp base map yapmak.
IAT/CLT vs. Ign, IAT/CLT vs. Fuel, Battery Correction, Accel ve warmup enrichments, Closed loop o2 kontrolü, Idle pwm frekansları, Priming enrichments,
Kesinlikle hemfikirim. Zaten insanlar işi board yapabilme becerisine indirgediği için iş bu hale geliyor. Eğer kendin konfigüre edemiyeceksen, hardware bilgin ve tecrüben yoksa o zaman MS ile anca marşa basar standart bir araba kadar yürüyebilirsin. Ötesini bekliyor istiyorsan, okuyup anlayıp çalışman lazım. Customise etmeyeceksen eğer mıncıklamayacaksan o zaman MS in ucuz olması dışında bir albenisi yok.
arkadaşım tabii ki hava filtresi değil bu uğraşıcaz hem de zevkle ama uğraşıp uğraşıp hiçbiryere varamamak ve biyerleri kırmak var, bir de arabaya en uygun düzgün çalışan ecuyu alıp sadece ayara uğraşıp sonunda gazlamak var. ben beyin ayarı yapacak donanıma sahip değilim cesaret edemem bu işi bilen biri yapacak tabii ki - özgün gibi.
uğraşalım ama uğraştığımıza değsin istiyorum. bu zamana kadar da arabamın her mod işleminde birçok kişinin arabasıyla ilgilendiğinden belki daha fazla ilgilenmişimdir. her vidasının sökülüp takıldığı anda yanındaydım ve birebir olayın içindeydim. ama son 1 senedir beyin olayımız sıkıntılıydı ve teknolojinin gerisinde kaldı arabam o konuda. bunu düzeltip eskisi gibi rahat ve stabil şekilde gazlamak istiyorum. :icon_tup:
Güzel kardeşim bu durumda MS zaten senin için uygun değil. MAdem tuner ayarlayacak bu mereti seçimi ona bırak. "Bence" tabiiki..
kendi 205 gti'm
205 gti mi16
mazda 323
selam hazar ;
memnun olmana sevındım ms den fakat zaten orjınal ve dıstrıbıtorden karburatörden ms gecıs yapanlarda sıkıntı yok verdıgın ornekler bu yonde
205 ıcınde yiğitin arabasından bahsedıyorsun sanırım yıgtınde pek memnun oldugunu dusunmuyorum:icon_tup:
memnun olmayaları sıralayım bende
uno turbo
efe nın 205 ı :)
ben
konu zaten orjınal arabaya ms yapıp sorunsuzum demek degıl koşan arabada ms işe yarıyormu yaramıyormu? :icon_tup:
G R Unique
09-10-2010, 09:46
Güzel kardeşim bu durumda MS zaten senin için uygun değil. MAdem tuner ayarlayacak bu mereti seçimi ona bırak. "Bence" tabiiki..
evet şuan itibariyle tuner ayarlayacak. arabama bişi olursa ben sizler gibi soğukkanlı davranamıyorum (bayan olduğumdan heralde) çok üzülüyorum bişi olursa, o yüzden herhangi bir kırma riskine girmem.
ayrıca forumları okuyup araştırmakla da ecu ayarı yapmaya yetkin olacağımı sanmıyorum, motor mekanik değil ki bu, daha farklı. motor bilgisi yeterli değil ayar yapmaya, ekipman da gerekli. örneğin özgün gibi motoru dinlemek, knock..vesaire.. ama izlerim öğrenirim verilere göstergelere dikkat ederim arabadan gelen bi ses varsa ne olduğunu bilirim, o ayrı.
ama bu oyuncak değil zevk olsun ecu ayarı yapmayı öğreneyim kırılırsa yine yaparız deneyim göreyim mantığı bana ters. :icon_tup:
kıyamam GRUya, kocamdan çok ona aşığım :)
selam hazar ;
memnun olmana sevındım ms den fakat zaten orjınal ve dıstrıbıtorden karburatörden ms gecıs yapanlarda sıkıntı yok verdıgın ornekler bu yonde
205 ıcınde yiğitin arabasından bahsedıyorsun sanırım yıgtınde pek memnun oldugunu dusunmuyorum:icon_tup:
memnun olmayaları sıralayım bende
uno turbo
efe nın 205 ı :)
ben
konu zaten orjınal arabaya ms yapıp sorunsuzum demek degıl koşan arabada ms işe yarıyormu yaramıyormu? :icon_tup:
selam onur;
doğrudur yiğit belki sana başka bana başka konuşuyodur, kendisi görünce yazar zaten :). zaten başkası için yazmıyomuşuz haberin olsun :).
MS KULLANIYORUM HİÇ SIKINTI YAŞAMADIM TAVSİYE EDİYORUM
(oy kullanan 15 kişi) kullanılan oy 15 62.50%
MS KULLANIYORUM MEMNUN DEĞİLİM KEŞKE ALMASAYDIM
(oy kullanan 6 kişi) kullanılan oy 9 37.50%
Dikkatimi çekti de madem anket açıldı şeffaf olalım oy kullanan 6 kişi kullanılan oy 9? bazılarımızın oyu 2 kişilikmi :D
arakadaşla bende ilk ford sierraya bağladım kople orjinal tesisatını atıp yeniden tesisat yaptım kople ateşlemeyi değiştirdim orjinal distiribitörü iptal ettim (ford edis4 ateşleme ünitesi, ms ecu, msd bobin) bağladım 2 aydır kullanıyoruz şu ana kadar sorun yaşamadık
http://img717.imageshack.us/img717/2913/img08533.jpg (http://img717.imageshack.us/my.php?image=img08533.jpg)
http://img682.imageshack.us/img682/2392/img08566.jpg (http://img682.imageshack.us/my.php?image=img08566.jpg)
http://img375.imageshack.us/img375/7535/fordt.jpg (http://img375.imageshack.us/my.php?image=fordt.jpg)
mesela benim kullandığım oy gözükmez muratcım admin olduğumdan dolayı
ahmet3425
09-10-2010, 19:08
evt bende goruyorum MS i begenmeyenler tayfasındasın Oz :D
:beuj:peki bu oy kullananların hepsinde ms warmı:soru:
boosted_pug
10-10-2010, 00:17
Boost Up, C4VTR, CasabLanca, cetinkaya55, kop42, MeRtCaN, Oz`, SONE-R 11 37.93%
anketin başlığını değiştirelim başka bişiler yapalım mesela ms i sewenler ms i sewmiyenler yapalım ms kullanıyorum keşke almasaydım memnun değilim yapmasaydık alıpda kullanmadan yada hiç ilgilenmeden belkide ms i eline bile almayan bilgisayara bağlanmış ms in menüsüne bile girmemiş arabasındaki ms i çalışırken bile görmemiş adamlar nasıl oluyoda ms i kullanıp memnun kalmıyosunuz ben anlamış değilim bide kullanılan oy sayısı 11 ordaki isim sayısı 8
yazmıyım yazmıyım diyorum kimseye sataşmıyım diyorum ama kusura bakmayın duramıyorum
gürcell demişki allah razı olsun arabam boncuk gibi oldu ama hiç memnun değilim 1600 lira verdim ms1 v2.2 aldım üzerine ms2 olmuyo extra board çalışmıyo vs. gürcell senki m3 turbonun üzerindeki tsi ayarlıyan adam değilmisin yani bu işlerden anlıyan adam değilmisin hatta oraya uzzzzzzuuuuuuunnnnnnn bi liste koymadınmı fiyatlarını tek tek yazmadınmı yok halltechmi alsam bilmemnetech mi alsam die kendin araştırmıyomusun allaha şükür ingilizcen var hangi boardın ne olduğunu üzerindeki extralarını ms1 in ne olduğunu ms2 nin ne olduğunu ms1 in 8mhz lik işlemcisinin vasat olduğunu belkide elindeki boardın tr de üretilmiş olduğunu bilmiyomusun biliyosun hem bunları biliyosun hem arabam boncuk gibi oldu diyosun hemde ben memnun değilim çok para verdim bi işe yaramıyo diyosun bu ne perhiz ne lahana turşusu ondan sonrada bunlardan da ms mi suçlu oluyo ?
kop42 onur seni hiç tanımam etmezdim taki ben arabamın topicini açtığım sende bana ordan gider yapıncaya kadar bana ordan gider yaptın yaptın ms aldıkdan sonra yine bana msj atan mete ustanın oraya gelen sen değilmiydin şu pin nereye bağlancak bu sensörün hangi ucundan sinyal alıcaz tacho nasıl çalışıcak die soranda sen değilmiydin şimdide geldin bana tecrubemi mi sorguluyosun ben ozaman bile senden bilgimi esirgemedim hadi onu geçtim ms tr yi banladığında sen değilmiydin ben kopyaladım ulen ms i warmı bi problem die burdan yazan madem boktan neden kopyalıyosun millete boktan malzemeler satıyosun?
neyse bu işler para çokomel ilişkisidir parası olan gitsin profesyonel standalone alsın parası az olanda daha ucuz opsiyonlara baksın yapabilecek bişi yok kullanıpda sıkıntı yaşıyanlara sewe sewe yardım edebilirim
saygılar ii geceler
neyse bengüüüüüü ben yazarım ama cok ortalık karısır ıstersen yazmıyım ama sen daha arabaların kac sılındır calıstıgını ayırt edemıycek kadar cahılsın hatırlıyormusun kırmızı renklı bmw yı ????? gelmıstın bızım oraya patırdıyor dıe sana bu araba 3 sılındır calısyor demıstık ??????????????????????sılındırlerını kontrol et demıstık sende mapını netten ındırdım olmadı demısdın neyse kardesım sana hayırlı aksamlar ben cıddı yazarım cıdden yazarım ne bırını bırakırım ortada ne baska bısıy gecmıse bı donerım kımse kalmaz ortada o yuzden benle hıc gırmek muhabete sen hala pıgy backle ems karsılastırmaya devam et sana hayatında basarılar saol varol selametle
artı ben kımsenın garajına gelmedım gıtmemde bunu unutma bırının ısı vardır onun yanında gelmıssımdır sana msnden sordum..senın konundada sana laf carmadım sana laf sölenen konu oem debrıyajla turbo yaptım 250 hp oldu baskı balata kacırmadı konusuydu ıyı hatırla sen hala 250 hp araba yapıp orjınal baskı balata kullanabılcek bılgıye sahıpsın hala nato kafa nato mermer gıdıyorsun bılgılerını senın hıc bır zaman ne sorgularım nede öle bı seye luxum var bu kasıntını anlamıyorum neden bu kadar gerıldın sen daha ms map yapamaz netten ındırırken burda laf aattın ozgun bın kusur hp lık supra yazıyodur baskası bılmem kac hp lık arabayı tune edıo ama kımse senın kadar kasılıp şişmiyor bu ısı yapan sadece 3 5 kısı degıl kımse kendı bulunmaz hınt kuması sanıp burda kasılarak yazmasın kardesım :icon_tup:
eskıden ınsanlar sanayıde catır catır para harcıyordu ama neye harcagını bılmıyordu mıllet uyandı sımdı yapılan ısı vs sorguluyor sızınkıde o hesap uyandı kardesım mıllet uyandı :icon_tup:
yuh yaa konuya bak *** atan atana bazı arkadaşların sorununu derdini çok iyi bildiğimden cvp bile vermiycem o onların şerefiyle alakalı bi mesele belki bu ecuyu biraz tanımak gerekiyodur ms yaptığım araç sayısı 18 2 si benim aracım teki 1.5 sohc vtec exden dönme tüm tesisatını çektim v2.2 edis 1 output vtec için
diğeri konya draglarına girdiğim 1.6 sohc vtec v3 yapmaya zaman bulamadım bu da v2.2 edis 4 olutputlu
yaşadığım bi sorun var mı ex i babamlara verdim 4 aydır yazlıktalar araçta aynı zamanda sıralı lpg var 11 cr sıkıştırma bu araba yolda afyon köroğlunu tırmandı ardından deniz seviyesine indi aylar sonra geri geldi yaşadığı sıkıntı sıfır diğer 1.6 sohc vtecim yine tek marş çalıştı gayet güzel gidiyo sağlıklı yeni yaptığım için zamana bırakalım bakalım bi tane sorun çıkıyo muyuş
diğer yaptığım araçlardan tek geri dönüp sıkıntı yaşaayan gürcellin aracı oldu o da 2.2ye yapılan eklentiler v2.2 eklentiyi sevmiyo bu bi gerçek bunu yazıyorumki çok eklentili bi versiyon düşünen insanlar v3+ ları tercih etsinler
özgün o gün de sele de aynı şeyi tartıştık bu ecu bildiğin lpg ecusu gibi tak bağla araba yola çıksın gayet sağlıklı ama bişeyler ekleyim dersen bazı transistörler sapıtıyo v3 de o tarz sorunlar neredeyse yok gibi
bakın bi ms sağlıklı çalışmıyosa hatayı ecunun toplanış şeklinde araca monte ediliş şeklinde arayın ve sorunuzun çözümü şu olmasın ms kötü bitti
çözün ya da çözdürün anlamayan adamlardan yardım almayın çünkü onlar da bilmiyo ne yapsınlar kendi yaptılarınızı sorgulayın başta çift ecu çaıştırıyosanız herşeyi doğru düzgün ölçün bu kadar basit diğer araçlardan sorun yaşayan her kimse yazsın kardeşim (benim montajlarımdan) buyursun desniki şu sorun oldu daha geri dönen kimse olmadı allaha şükür ve ben ms fabrikasıyla ortaklığım da yok ister ms ister haltech ister motec ne montajı yaptıysam arkasındayım safcden ms e sinyal kablolarını paradan kaçmaz adam gibi bağlarsan relay boardlarını adam gibi yaparsan bi boka benzer bu şey bu arada bizim tolgaların abd satışı tr satışlarından çok daha yüksek bu adamlar niye böyle sorunlar yaşadık diye geri dönüş yapmıyo neyse ben bi karar aldım tech den kimseye ms yapmıyorum ne olur ne olmaz adam sana gıcık oluyo ms e *** atıyo anlamıyorum
lütfen bigün tesisatıdaki bi sorunu giderdiğim olsun aracına piggyback standalone turbo timer ampül cam düğmesi v.s. bişey monte ettiğim olsun kim olursa ulu orta yazsın şundan rahatsız oldum ya da beğenmedim gibisinden
yani niye böyle işlerle uğraşıyımki garanti veriyorum anahtar teslim yolluyorum o kadar sorunlu dandik bişey olsa ben hondalarla haşir neşir zaten geyet mutlu mesut yaşıyorum niye başımda dert alıyımki yıllardır yatıp kalktığımız p28 le neysem bunla da oyum yarın söker obd1 devam ederim takacağım bi ecu bi distribitör ya da haltech modasına uyarım beceremezsem ne olacak o ecu kötü mü telefonla bile tarif edip erinmeyip montaj yaptırıyoruz sorun çıkmıyo sizde niye çıkıyo
mengü mertol abi gibi arkadaşlardan da aynı tepkiyi bekliyorum techden kimseye ms yapmayalım ya da satmayalım ilerde haltech wems omex dta ve benzeri ünitelerdeki sorunları okuruz burdan boşverin
ben bu işlerden fazla anlamam. ama ms le simdiye kadar draglarda derece almıs arkadasların simdi ms i kotuluyo olması bana garip gelio. bu ne perhiz bu ne lahana tursusu? simdimi biseylerin farkına vardınız??
ben bu işlerden fazla anlamam. ama ms le simdiye kadar draglarda derece almıs arkadasların simdi ms i kotuluyo olması bana garip gelio. bu ne perhiz bu ne lahana tursusu? simdimi biseylerin farkına vardınız??
buda bana heralde bugra kötuluyorum arkdas fıkırlerımı sölememden neden bu kadar rahatsız oldu mıllet anlamıyorum ms ıse yaramıyor işte daha fazlası varken neden azıyla yetıneyım ben basska bır ecuyla daha cok seyler cıkacagına ınanıyorum bunu bı ben sölemıyorum kullanan herkez söluyor neyı sızı kastı bu kadar ıslerınımı etkıledı arkadaslarınızın satıslarımı dustu paramı kazanamaz oldular ???? bumu kastı mılletı anlamıyorum madem konu acılmıs sormus konu sahıbı nasıl bır ecu dıe fıkırlerımızı söledık tartıstık ustune hala neyın karmaşasını yasıyorsunuz yok söleydı yok böleydı neyın kafasında mıllet anlamıyorum tıcaretımı dustu bu ısın işlerinizimi baltaladık kardesım :confused:
Boost Up, C4VTR, CasabLanca, cetinkaya55, kop42, MeRtCaN, Oz`, SONE-R 11 37.93%
gürcell demişki allah razı olsun arabam boncuk gibi oldu ama hiç memnun değilim 1600 lira verdim ms1 v2.2 aldım üzerine ms2 olmuyo extra board çalışmıyo vs. gürcell senki m3 turbonun üzerindeki tsi ayarlıyan adam değilmisin yani bu işlerden anlıyan adam değilmisin hatta oraya uzzzzzzuuuuuuunnnnnnn bi liste koymadınmı fiyatlarını tek tek yazmadınmı yok halltechmi alsam bilmemnetech mi alsam die kendin araştırmıyomusun allaha şükür ingilizcen var hangi boardın ne olduğunu üzerindeki extralarını ms1 in ne olduğunu ms2 nin ne olduğunu ms1 in 8mhz lik işlemcisinin vasat olduğunu belkide elindeki boardın tr de üretilmiş olduğunu bilmiyomusun biliyosun hem bunları biliyosun hem arabam boncuk gibi oldu diyosun hemde ben memnun değilim çok para verdim bi işe yaramıyo diyosun bu ne perhiz ne lahana turşusu ondan sonrada bunlardan da ms mi suçlu oluyo ?
Mengü senin bu sinirin ne? Ne bu derdin? Birileri senin para kazandığın iş ile ilgili eleştri yapınca neden böyle gaza geliyorsun bana bir anlatsana?
Sen önce MS satıp ayar yapıyorsun falan ya, önce bir yazılanları oku ve anla. Ondan sonra yaz. Hem senin derdin sürekli birilerine laf çarpıtmak. Hele M3'üme kesinlikle ağzını açma, ben bir konuşmaya başlarsam çok üzülürsün Mengü. Aracın tarafımca sorunları düzeltilip "adam gibi yürüyen" bir hale geldikten sonra nasıl yürüdüğünü bilen biliyor. O yüzden beni konuşturma.
Öncelikle şu başlık altında MS ile yaşadığı problemleri SUBJEKTİF olarak ve 1. elden anlatan tek ben varım. Ayrıca buna rağmen oy da vermedim, çünkü MS'i beğendim yada beğenmedim durumunda değilim.
Ben ne demişim : "Ben direkt olarak şunu ekleyeyim, tamam ms güzel falan filan, ama bende ms'den illallah demek üzereyim." Yani İllallah demek üzereyim. Bu ne demek? Ms kötü mü demek? İllallah demek üzereyim demek ile Tuu-kaka arasında dağlar kadar fark vardır.
Öncelikle Ms'in ayarında, kayarında bir problem yok. Çünkü ayarı da yok. Base bir şey yaptık, uygun bir vakit yazacağız, keza daha önce ms2 işlemci varken ayarladık, araba yürüdü. Hatta hatırlayanlar olursa resimlerini bile paylaştım ayar yapılırken
Ben bu işe başlarken nasıl başladım? "Nos kontrolü, boost kontrolü , Coil On plug, 2. map ile barometric correction , egt sensörü bağlantısı ile correction" gibi isteklerim oldu. Bunların yapılabileceğini okudum, Erkut'tan istekte bulundum ve yapılabileceğini söyledi. Bu arada Mengü benim ingilizcem ehh biraz iyi, sanıyorum Ted Koleji mezunu olmamın yararı vardır. 11 sene ingilizce gördük de...
Sonrasında benim ms'de sürekli sorun çıktı.Bir kere benim MS "TÜRKİYE"'de Gökhan veya Tolga arkadaşlarım tarafından üretilmiş bir board değil, halis muhlis 2 (İKİ) sene önce, yani Tolga ve Gökhan bu işe girmeden önce yurtdışından alınmış bir board. (Sanıyorum o zamanlar sende MS ile uğraşmıyordun Mengü).
Benim MS ile ilgili yorumlarım arabanın yürümesi ile alakalı değil dikkatinizi verirseniz... Benim yorumlarım, MS'in benim isteklerimi karşılayamaması oldu. İlk başta GÜZEL İNGİLİZCEM ile okuyup yapılabileceğini gördüğüm bir çok şeyin yapılamaması (ms in sorunu bu, Erkut,Tolga xyz'nin değil) beni MS'e karşı biraz yan bakmaya sürükledi o kadar. Fakat benim isteklerim dışında sadece EDIS ile yürüyecek bir arabada MS sorunsuzca çalışır. Keza bende de şu anda EDIS ile araba yürüyor.
Ben gidip Erkut veya Gökhan veya Tolga'dan MS ile alakalı hiçbirşey satın almadım. Ne board aldım, ne işlemci. Ahanda arkadaşlar benim mallarım bunlar. Bakın bunların içindekilere bakın, benim isteklerim bunlar bunlar bunlar dedim. Adamlar da yapabileceklerini yaptılar. Konu sanki yok Erkut yapamadı, yok Türk üretimi board kullandın ondan böyle gibiye dönmüş MENGÜ senin sayende, yok öyle bir şey. Senin gazına gelip kimseyi kötülemeyeceğim. Erkut veya Gökhan'lara emekleri için vereceğim para helal-i hoş olsun, ellerine kollarına sağlık.
Konuyu toparlayacak olursak, benim yorumum şu, idealist bir şekilde open source bir ürünü aracımda kullanmak istedim. İsteklerim (Nos kontrolü, boost kontrolü , Coil On plug, 2. map ile barometric correction , egt sensörü bağlantısı ile correction" olmayınca ve bu arada BENİM SAĞLADIĞIM yani TÜRK ÜRETİMİ olmayan MS v2.2 board sorun yaratınca ben SUBJEKTİF olarak YAŞADIĞIM şeyleri yazdım. İşkembe-i kübra'dan "MS Kötü" , "MS berbat", "yok ayy ayol hiç beğenmedim" gibi şeyler yazmadım. Sonuçta harcadığım paraya baktığımda, neden plug and play hazır bir Ecu almadım diye bir muhasebe yaptım.
Benim derdim MS'in normal yapılmış olduğu gibi arabayı yürütmesi ile değil, benim istediğim özellikleri yapamaması ile alakalı. Yoksa biz sağolsun Gökhan'ların bila bedel al senin 2.2 ms board'u biz düzeltir iken buyur ayarda kullan diye verdiği kendi İTHALATLARI olan MS ile uzun bir süre sorunsuzca gazladık, ayar yaptık vs. vs.
Ben kimsenin kalbini kırmak istemedim, yaptığı işe de laf etmedim. Erkut ve Serdar ve Serdar'ın babasının (Erkuts Garage :) ) benim aracım üzerinde bir çok emeği var. Olay sadece MS takmak değil. Erkut ile su soğutmalı intercooler da yaptık, turbo manifoldunu da değiştirdik, distribütörü de iptal ettik , arabanın motor içindeki bir çok sorunlu yerleri adam ettik. Hem Erkut öyle bir kablolama yaptı ki (Relay Box, Fuse box vb. gibi) , bir çok bu işi yapan adamın yapmadığı şeyleri ekledi arabama. Dolayısı ile konunun Erkut veya Gökhan'ların ürettiği board, yaptıkları iş konusuna gelmesine ASLA ama ASLA izin vermem, verdiğim her kuruş, arabama döktükleri her damla ter için helal olsun diyorum.
Dolayısı ile Erkut'un bir daha Tech'ten kimseye MS yapmayalım demesine direkt karşı çıkıyorum, yap kardeşim sen, yapmaya da devam et. Senin kablolama ve işçilik konusunda ki psikopatlığın yeter :D
çok teşekkür ederim bunları duymak herşeye değiyo biz ne yaptık sadece ecu montajı değil aracın eksiklerini de giderdik ki sorunlar baş göstermesin turbo sağlam kaçak yok water cooler döşeli herşey sağlıklı oluyo
bu arada bu TRde üretilen board devri biteli aylar yıllar oluyo mengü halen öyle bişeyin varolduğunu sanıyo sanırım tolga ve gökhan şu an TR distribitörü olarak grippo kardeşlerle anlaşma yapmış olup boardları oradan temin etmektedir Tr den destek istendiğinde direk gösterilmektedirler bilginize
onlar olsun ben oluyum kaçak göçek bi iş yapan yok o bilinsin öncelikle herşeyin faturası gümrük girişleri müşterilere kesilmiş olan bedeller mevcut yani adam gibi vergimizi ödeyip bu işi yapıyoruz diğer yapanlar da dikkat etsinler bigün biri ihbar ederse başları çok kötü yanar şu an tr üretimi board yok herkes güzel güzel vergisini ödeyip işini yapıyo
ha ben yine de kolay kolay buradan falan yapmıycam bu işi bigün biri gıcık oldum ms kötü tribine girmesin haltech bağlayıp bobin yakıyolar bobin kötü :) ms bağlayıp bobin yakıyolar ms kötü bayılıyorum bu yorumlara
erkut senı sevıyorum :icon_tup:
ben ms e *** atmak ıcın degıl
kullanımını ve ayar ıslerını sevmedıgım ıcın oy kullandım
uzun zamandır Ovgu nun arabasının beyın işleri ile ben ugrasyım
safc bagladık
aem fıc bagladık
sonra tekrar safc ye donduk
bence Ms ovgunun arabası ıcın uygun olmadıgı ıcın oy kullandım
yanlıs anlasılmasın
Mengu sen olayı bıraz saptırmıssın yanı...
buda bana heralde bugra kötuluyorum arkdas fıkırlerımı sölememden neden bu kadar rahatsız oldu mıllet anlamıyorum ms ıse yaramıyor işte daha fazlası varken neden azıyla yetıneyım ben basska bır ecuyla daha cok seyler cıkacagına ınanıyorum bunu bı ben sölemıyorum kullanan herkez söluyor neyı sızı kastı bu kadar ıslerınımı etkıledı arkadaslarınızın satıslarımı dustu paramı kazanamaz oldular ???? bumu kastı mılletı anlamıyorum madem konu acılmıs sormus konu sahıbı nasıl bır ecu dıe fıkırlerımızı söledık tartıstık ustune hala neyın karmaşasını yasıyorsunuz yok söleydı yok böleydı neyın kafasında mıllet anlamıyorum tıcaretımı dustu bu ısın işlerinizimi baltaladık kardesım :confused:
sakin ol onurcum :) niye gerildin? şurda sohbet ediyoruz, karşılıklı soru soruyoruz-cevaplıyoruz. anlamsız yerlere çekmeye gerek yok muhabbeti sende biliyosun. :icon_tup:
sakin ol onurcum :) niye gerildin? şurda sohbet ediyoruz, karşılıklı soru soruyoruz-cevaplıyoruz. anlamsız yerlere çekmeye gerek yok muhabbeti sende biliyosun. :icon_tup:
ben gayet sakinim hazarcım merak etme hiç beni gerıcek bır konu değil özelıkle zevk alıyorum okurken ;)ama bugune kadar 10 postu gecmıyen uyeler bırden bu konuya gelip bazı seylerı sorunca noluyoruz felan oldum....
ben gayet sakinim hazarcım merak etme hiç beni gerıcek bır konu değil özelıkle zevk alıyorum okurken ;)ama bugune kadar 10 postu gecmıyen uyeler bırden bu konuya gelip bazı seylerı sorunca noluyoruz felan oldum....
farkındayım zevk aldığının :) 10 post olsa ne farkı var, merak etmiş sormuş :)
ee sen nezaman değişiyosun peki? ne alcaksın ms yerine? yapmışsındır araştırma.
farkındayım zevk aldığının :) 10 post olsa ne farkı var, merak etmiş sormuş :)
ee sen nezaman değişiyosun peki? ne alcaksın ms yerine? yapmışsındır araştırma.
satıyorum arabamı istanbul yolu uzerınde tekel bufesı acıcam..nakıte ıhtıyacım var :icon_tup:
satıyorum arabamı istanbul yolu uzerınde tekel bufesı acıcam..nakıte ıhtıyacım var :icon_tup:
tuh kotu olmuş, satmasan iiydi.
buzzer satacaksın deel mi çaakaaalll :D :D
buzzer satacaksın deel mi çaakaaalll :D :D
başını her zaman dik tut kanka :D
Konu nereden nereye geldi. Servili ovgu kardesim, haltech nasil yapilmis gormek istersen anil abinin audi'ye , dta nasil gormek istersrn ismail kardeimizin mirafiorisine, megasquirt nasil yapilmis gormek istersen de benim 75'e bakmaya, cay icmeye bekleriz. Zaten uzun zaman oldu sinan ile de gorusmeyeli, maksat muhabbet olsun, hep beraber laflar, konuyu tartisiriz :)
yaa arkadaşlarım , abilerim biraz sakin olun şurda hergün birbirimizin yüzüne bakıyoruz gerek sanayide gerek başka yerde . 3 günlük dünyada kimsenin kalbini kırmaya değmez . birinin birilerine garezi varsa burda konusmaya gerek yok sürekli konu dışına çıkılıyo birbirinize pm atın ordan dertleşin olayı çözün böle olursa bu konu kapanmaz sürekli açılır sonra herkez işi gücü bırakıp kavga eder ve herkeze ayıp olur . bu dünya parasına göre dünya ne kadar ekmek o kadar köfte sen arabana X paraya A beyini yaptırırsın o gider Y paraya D beyini yaptırır ve bu kimseyi ilgilendirmez bu forum sitesinde istenmeyen sevilmeyen sürekli hır çıkaran birileri warsada adminler takip edip uzaklaştırma cezası vs vs .. wersin birazcık emeğe saygı duyalım teşekkurler
Konu nereden nereye geldi. Servili ovgu kardesim, haltech nasil yapilmis gormek istersen anil abinin audi'ye , dta nasil gormek istersrn ismail kardeimizin mirafiorisine, megasquirt nasil yapilmis gormek istersen de benim 75'e bakmaya, cay icmeye bekleriz. Zaten uzun zaman oldu sinan ile de gorusmeyeli, maksat muhabbet olsun, hep beraber laflar, konuyu tartisiriz :)
mirafiori değil gürsel abicim şahin :D :D:icon_tup:
mirafiori değil gürsel abicim şahin :D :D:icon_tup:
Su mavi tek kapi olan mirafiori degil mi yahu? Q4 makinesi yapilan?
heee abi hatlar karıştı onun sahibi süleyman abi :D ismail deyince bide oda ms yazısını görünce bende şahinden bahsedion sandım :D
Ha onun ismi suleyman mi, yanlis almisim hafizaya. Ben basimdan gecenleri bir bir yazdim, senin de yasadigin bir suru sorun oldu, sende hikayeni bizle paylassana...
haltech bağlayıp bobin yakıyolar bobin kötü :) ms bağlayıp bobin yakıyolar ms kötü bayılıyorum bu yorumlara
herkes herkese saldırmış, arada bize de laf sokulmaya çalışılmış. bu sözler başkalarının aracılığıyla geldi bana ama sessizliğimi bozmadım. ama ortam bu noktaya, herkesin birbirine laf sokmaya çalıştığı noktaya gelirse alınırım ben de. neymiş yok beyni yakmışız yok bobini bozmuşuz. doğru ilk çalıştırmada problem yaşadık. hatta beyni bozduğumuzdan da şüphelendik. Korhan abiden rica ettik onlardaki haltech'i de denedik ama Allah'a şükürler olsun ne birşeye zarar verdik ne birşey bozduk. sadece arabayı orjinal coplarıyla çalıştırmak istediğimizden ve gerekli bilgiye ulaşamadığımızdan ve herşeyin bu sefer mükemmele yakın olmasını istediğimizden biraz geç kaldık. sonuç zaten ortada.
birisi çıkıp ağzı laf yaptığında çok güzel işler yaptığı kanısına varmak çok kolay. ben elektronikçiyim, 2-3 sene öncesine kadar arabalar ve araba elektroniği hakkında nerdeyse hiçbişey bilmiyodum, zamanla öğreniyorum ve öğrenmeye devam edeceğim. ama yapılan işlemleri gözlemlerken çok güldüm içimden, kimseye bişey söylemedim ben çok bilgili olduğumu filan iddia etmiyorum ama 2-3 sene için gözlemledim tabii kim neydi şimdi ne. ama görüyorum potansiyometrelerden ms'e de geçilse mantalite aynı
şu anda araba canavar gibi bi sıkıntımız yok geçmişde bazı ihmalkarlıklarımız ve bilinçsiz çalışmalırımız oldu ama sonunda mutlu sona erdik abi emeği geçen , destek veren , bişiler için uğraşan herkeze burdan teşekkurler ediyorum saygılarımla ...
şu anda araba canavar gibi bi sıkıntımız yok geçmişde bazı ihmalkarlıklarımız ve bilinçsiz çalışmalırımız oldu ama sonunda mutlu sona erdik abi emeği geçen , destek veren , bişiler için uğraşan herkeze burdan teşekkurler ediyorum saygılarımla ...
Teknik olarak yasadiklarini yaz bence. Atiyorum su su oldu sunu bozduk, bu bu oldu bunu yedik gibi yaz ki, teknik bilgi dagarcigi olarak bilsin herkes, hata yapmasin insanlar.
mengü mertol abi gibi arkadaşlardan da aynı tepkiyi bekliyorum techden kimseye ms yapmayalım ya da satmayalım ilerde haltech wems omex dta ve benzeri ünitelerdeki sorunları okuruz burdan boşverin
İyide ben bugüne kadar hiçkimseye ne MS ne de başka birşey yapmadımki. Genelde kendime yaptıklarımı arkadaşlarım aldı falan filan. Ben zaten başkasının arabası ile uğraşabilecek ne vakite ne de sabıra sahip değilim. Hatta ve hatta gerizekalının birisi beni BG ya şikayet etmiş. Ben imal edip satıyormuşum bunlardan. Nedense bir benim haberim yok. :) O nedenle o hıyarlarda beni banlamışlar sitelerinden. :)
İnsanlar komik. Özellikle bizimkiler daha bir komikler nedense. :)
İyide ben bugüne kadar hiçkimseye ne MS ne de başka birşey yapmadımki. Genelde kendime yaptıklarımı arkadaşlarım aldı falan filan. Ben zaten başkasının arabası ile uğraşabilecek ne vakite ne de sabıra sahip değilim. Hatta ve hatta gerizekalının birisi beni BG ya şikayet etmiş. Ben imal edip satıyormuşum bunlardan. Nedense bir benim haberim yok. :) O nedenle o hıyarlarda beni banlamışlar sitelerinden. :)
İnsanlar komik. Özellikle bizimkiler daha bir komikler nedense. :)
üstad kopyala kopyala sat sora biz giremeyelim siteye. olmuyor ama böyle :hahaha:
Hayatında MS görmemişler bile memnun değilim diye oy kullanıyorlarsa ben Murat'ın arabada kullanmam ile oy kullanabileceğim düşünüyorum. Objektif olması için oy kullanmamıştım ama şimdi kullanıcam.
ahmet3425
10-10-2010, 12:53
arakadaslar tartısmalar iyi guzelde şu ankete hayatında ms gormemis kullanmamıs adamların oy vermesi biraz sacma olmuyormu? amac nedir ben cozemedim:S
serzenisimin sebebi bende aracıma standalone yaptırmak istiyorum ve MS bana cok cazip geliyor bu konuyu o yuzden yakından takip ediyorum kim bilir benim gibi kac kisi vardır...
insanları yanlıs yonlendirmeyelim lutfen...
Vayvayvay :) Msler atarlar havada ucuyor :)
Ben kimsenin işçiliğine *** atmadım kimseye bişey söylemedim bugün gurceeelll ilede konuştum kendiside ms 2 de hiçbir istediğimiyapamadım dedine nos control ne bişi
ben kendi Sahsi fikriimi söledim size ve övgüye uyabiliceğini düşünmüyorum HAAa biri derki suanki beygirini ölçelim takalım yapalım tune edelim kırarsam ben öderim hersey bana ait tek marsta çalıştırırımdert olmadan sürrersin desin yapsın buyursun sonra beygrini ölçelim görelim buyursun hodri meydan
Herkes herşesyiyapar hale geldi tr de komilk olmayın lütfen ben kimseye güvenmem açık sölüorum yaptırıcasamda 1 kiişiye ms toplatırım oda murat (yanlış anlamasın kimse çokinsan var güvenipte toparlatıcağım ama onların işlerigüçleri var zaman ayıramazlar %90)
AMAAA hani 350 beygir msli saxo vardı hani ben hala dynosunu göremedim koyulucaktı
gerçekten saçma yönlere çekmişsssiniz ben kimseye bişey demedim sıkıntısı olan varsa yzsssın buyursun görelim neymiş derdi b,iraz laf utkuya gitmiş haltech bobin vs vs buyurun utkunun civic i kadar hızlı bir araba yapın görelim Rckid kaç km dir sorunsuz biniyorsun aracına sölermisin bana Haltech le boboin yanar kendi hatandır arabanın sahibi ile tunerı arasındadır utkuunun uğraştı bir arabayı gözüm kapalı alırım ....
herşey biter Sıkıntısız tek marş teklemeden hoplamadan çalışır Corrrection larını hepsini yapar ondan sona gelirsiniz dersinizki buyrun alın sıkıntı varmı hayır
AMAAA verirsin aaa soğukken çalışmadıı aaaa çok ii gidio bakk haaa diip orjinlinden 20 beygir düşük çıkarsa ya tune da yada baska bişeyde ararım bunun derdini ben
m3 ü ben ayarladımtısı suanda yürüyor beyenmeyen olursa buyursun kapıda gidip deneyebilirsiniz
Hepsini geçtim Mertol abiyle konuşurus hep biyere kadar ms sonasına ms memes kalmaz der hep okadar seyse ver paray ıal la ems der :)
OMEX Aem tabanlı bir ecudur kökü Gemstir aem inde Momexinde dünyada ilk 3 içine girer Gems lütfen *** atıcağınız şirketlere open source tabanlı 1 ton bug ı olan kartları karıştırmayıon derim
Ms e *** atmıyorum ama sıralamada 1 olması salakca
1 nuamra olan Cartel değilmiydi yaw.. :)
cetinkaya55
10-10-2010, 17:27
Sorup öğrenmek için limit post nedir?
Şu an aracım Mengü arkadaş tarafından MS 'lendiriliyor bazı arkadaşlarım konuyu net açıklamışlar yani anladığım:beklentiyle doğru orantılı olduğudur.Zannediyorum ki bizim beklentimizi karşılayacak.Yorumcular tarafından konunun,farklı yerlere çekilmesi de konunun anlaşılırlığı bakımından doğru olmasa da ortada bir rekabetin olduğunu gösterir durumdur bu gelişimin önünü açan bir etkendir.Hal böyleyken ben neden? olumsuz cevap verdim belki Mengü dostum sorabilir; ben uygulamanın süreci ile ilgili olarak tepkili yaklaştığımdan dı.
boosted_pug
10-10-2010, 17:30
bence yazdıklarımı dikkatli okuyun ben ne erkutun işciliğine ne tolga ile gökhanın bu işe verdikleri emeğe nede özgünün tune yeteneğine ve bilgisine laf atıyorum ben 5. enjektörle saxo yürütürken o adam evo9 lara ayar yapıyodu....... sözüm bile bile lades olupda ms i kötülüyenlere MS işi benim hobim zaten verdiğim fiyatları bi sorun araştırın ne bi satış kaygım war ne müsteri kaybetme kaygım war bir kişi gelsin way mengü şöle dolandırdı bizi way böle kandırdı desin ben arabam bile yokken dolmuşla taxi ile gidip millet mağdur olmasın die araba yapmış adamım yoksa çokda umurumda olur................ yukarıda hangi tarihte ms aldığım yazıyo nerden baksan 3 yıl olmuş milletin haberi bile yokdu ozaman büyük enjektör takarsan araban çok yakar deniliyodu :P ms neymiş beyin neymiş deniliyodu................ ben böyleyim klavye arkasından erkeğim yüz yüze gelemem tırsarım :D ister beğenin ister beğenmeyin ben bildiğimi gördüğümü yazarım kırıcıysam kusura bakmayın ama ne konuyu sapıttırdığım war nede agresifleştiğim war hee belki yanlış biliyorumdur özür dilerim kenarda dururum ama çingen gibi üste çıkma gibi bi çabam yok neyse
onurcum o araba benim ilk yaptığım arabaydı herkes anasının karnında öğrenmiyo dimi bu işleri sen kendi arabanı bile kendin yapamazken bana gelip gidip laf atıyosun bak debriyaj mebriyaj nasıl hatırladın ben bile okadarını hatırlıyamamıştım :) bence biraz daha hafızanı sorgula metenin dükkana gelmiştin yanında tolgada wardı azcık daha zorla çıkıcak........... senin throttle bodylerinin biri anya biri konya kadar hava çekiyosa ms neyapsın dimi :heyoo:
gürcell allah daha çok versin 5 tane daha m3 ün olsun yazdığımı bidaha oku allaha şükür ingilizcen war yazmışım ne anlarsın sen ingilizcedenmi yazmışım fiyatlarının ne sewiyede olduğunu bildiğin ürünü bile bile alıp neden ben o paraya halltech alırım diyosun zaten biliyosun fiyatlarını kim zorladıki seni kendi başına almadınmı sen sipariş verdiğinde 3.0 board hatta 3.57 mevcutdu onlara baksaydın dimi
Order #22405 (Shipped)
Order Date: Tuesday 18 November, 2008 Order Total: $349.20
Delivery Address
mehmet ali meng�verdi
seyh samil mah. 171. sok. 17354. ada sutek bloklari b4/1
no : 3 daire : 8 eryaman / etime
ankara, 06100
06100, Turkey
Shipping Method
United States Postal Service (1 x 2.18lbs) (Express Mail International (EMS) (8 Days))
Products Base Final
1 x MegaSquirt-II Engine Management System w/PCB3 - UnAssembled Kit
Option's $247.00 $247.00
1 x JimStim v1.4 MegaSquirt Stimulator w/ Wheel Simulator -Unassembl
Option's $59.00 $59.00
şuan arabamı söktüm ne yazıkki dyno koyamıyorum :cool: gerçi dyno koyduğumda da kimse inanmıyoki dyno koymanın gereği nedir
yazdıklrının tamanı okumadım ama benımle olan kısmı okudum ıtb lerımın nasıl calısdıgını nerden bılıosun ? kaputumu kac sefer actın veya sana arabamı kac sfer gosterdım ???? benım kendı arabamı kendım yaptım sadece tymıngını ve pıstonlarıu nuro baba taktı gersını ben topladım hatta bu sene ıcınde 3 sefer kapak actım kendım acdım kendım soktum kendım montaj yaptım sıtede bızım oraya gelen herkez bılır ;) ıtb yı tolgadan aldım ımkansız dedıler takamazsın dedıler taktım gayet guzel calıstı havayı nası emıyormus *** atıcak bısıy bulamadın ıyıce sacmaladın farkındamısın :)))))) ıstyorsan yarın gel arabam ıstanbul yolunda arkdasın dukkanın onunde duryor sana nasıl yapıldgını havayı nasıl emdıgını ızah edeyım ? kafanda soru ısretlerı kalmasın :) sen cok yaptın araba bellı bı vıdeon yok bı gazlamıslıgın yok kımse gormedı soktun sımdı atmoferık yapıosun :) ellerıne saglık cok guzel olmus arabankı gerı soktun
ha sunuda söleyım nurettın abı olmasa ben yapabılırmıydım araba yapamazdım bende emegı cok buyuk ama ben sırf kendım ogrenmek ıcın sen dur elleme ben sokum takıyım ınce ıscılıklerı sen yap dıyordum :) yanı bunda gocuncak veya hava atıcak ne var onu anlamadım ? sen kendı arabanı kendın yapamıomusun felan gıbı :) cocuk gıbıde sidik yarıstırmayı sevmem yanı benden cok ıyı el sıcılgındır bılmem nedır ama ben 2 senede yaptgım butun ıslerde nasıl yaptgınmı herkez bılıuyor maddı sıknıtların arasında ımkansızlıkların arasında yokdan var yaparak yaptım :) benı cok mutlu ettı bunun hakıkaten neresı mevzu yapılcak bı olay onu çözemedım ıyıce sacmaladın
ha cocuk gıbı ms konusunun dısında baska konular konuscaksak msnden konusalım ıstersen ? cocuk gıbı bebe gıbı lıselı muhabetlerı yapma bana yok senın sunun söle benımkı böle dıe :) ben yaptım 10 numarada oldu gormek ıstersen yarın gel gostereyım
benım ıtb ye laf soluosunda 1 tane hata bul o ıtb de sana hedıye edıcem ? noter cagıralım varmısın hava emısınde bır kusuru varsada sokup ıtb yı benzın dokup yakıcam ? ama senın yaptıgın emme manıolfu nerdeyse dikdörtgendi kaynaklı güvercin boku gıbıydı hıc agzımı acıp bısıy demedım yrum bıle yapmadım tecrubelıykende yaptıgın araba bellı :)))) bak guzel kardesım ben senın gıbı bısıyler yapıp ıspat etme cabam yok benım benım neler yapabılcegımı neler yaptgımı benı gercekden tanıyanlar bılıyor o yuzden egolarımı baskasına satasarak doldurup masturbasyon yapmaya ıhtıyacım yok
Sorup öğrenmek için limit post nedir?
Şu an aracım Mengü arkadaş tarafından MS 'lendiriliyor bazı arkadaşlarım konuyu net açıklamışlar yani anladığım:beklentiyle doğru orantılı olduğudur.Zannediyorum ki bizim beklentimizi karşılayacak.Yorumcular tarafından konunun,farklı yerlere çekilmesi de konunun anlaşılırlığı bakımından doğru olmasa da ortada bir rekabetin olduğunu gösterir durumdur bu gelişimin önünü açan bir etkendir.Hal böyleyken ben neden? olumsuz cevap verdim belki Mengü dostum sorabilir; ben uygulamanın süreci ile ilgili olarak tepkili yaklaştığımdan dı.
nededın ben hıc bısıy anlamadım senıde tanımıyorum :) sana yazılmıs hıc bır mesajım yok sen benım dedıklerımı hıc duyma takma boswer mesaj gıdıcegı yere gıdıyor :icon_tup:
Cartel bir numara en büyük. Cehennemden çıkan çılgın Tüüürk.. :p
Ya bırakın bunları kardeşim. O onu yapmış bu bunu yapmış. Boş işler bunlar. Siz daha iyisini yapın haltek maltek yalan olsun yerine kaplumbağalar konsun..
cetinkaya55
10-10-2010, 18:00
ama bugune kadar 10 postu gecmıyen uyeler bırden bu konuya gelip bazı seylerı sorunca noluyoruz felan oldum... demişsin yaa :)
Bende 11. mesajı yazıp cevapladım,soru sormak kaç? post.'dan başlıyor diye :) yoksa sende benim söylediklerimi boşver gitsin,dostum
Maxiboost
10-10-2010, 19:01
yukarıda hangi tarihte ms aldığım yazıyo nerden baksan 3 yıl olmuş milletin haberi bile yokdu ozaman büyük enjektör takarsan araban çok yakar deniliyodu :P ms neymiş beyin neymiş deniliyodu................
Ilk megasquirt'imi yapali 6 yil olmus. Tamamen kendi deneyimimden konusuyorum, beni tanimayanlar icin baskasinin araci vs degildir. Ticari degilim ve hic olmadim, arkadaslarima yardim amacli veya kendi kullanimim icin 3 farkli MS topladim.
:) evet haberi yokmuş ehehe yaklaşık 5 sene önce bende araştırmıştım hatta sipariş geçicektik başka bir ecu bulunca vazgeçtik
:) evet haberi yokmuş ehehe yaklaşık 5 sene önce bende araştırmıştım hatta sipariş geçicektik başka bir ecu bulunca vazgeçtik
I have been mentioned that mr menguverdi is not understanding what was written on the messages that we sent. Maybe he will understand this post, but i'm not sure.
Turkce meali, mengu kardesimiz once yazilanlari guzelce bir anlasa, hepimiz mutlu olacagiz...
herkes herkese saldırmış, arada bize de laf sokulmaya çalışılmış. bu sözler başkalarının aracılığıyla geldi bana ama sessizliğimi bozmadım. ama ortam bu noktaya, herkesin birbirine laf sokmaya çalıştığı noktaya gelirse alınırım ben de. neymiş yok beyni yakmışız yok bobini bozmuşuz. doğru ilk çalıştırmada problem yaşadık. hatta beyni bozduğumuzdan da şüphelendik. Korhan abiden rica ettik onlardaki haltech'i de denedik ama Allah'a şükürler olsun ne birşeye zarar verdik ne birşey bozduk. sadece arabayı orjinal coplarıyla çalıştırmak istediğimizden ve gerekli bilgiye ulaşamadığımızdan ve herşeyin bu sefer mükemmele yakın olmasını istediğimizden biraz geç kaldık. sonuç zaten ortada.
birisi çıkıp ağzı laf yaptığında çok güzel işler yaptığı kanısına varmak çok kolay. ben elektronikçiyim, 2-3 sene öncesine kadar arabalar ve araba elektroniği hakkında nerdeyse hiçbişey bilmiyodum, zamanla öğreniyorum ve öğrenmeye devam edeceğim. ama yapılan işlemleri gözlemlerken çok güldüm içimden, kimseye bişey söylemedim ben çok bilgili olduğumu filan iddia etmiyorum ama 2-3 sene için gözlemledim tabii kim neydi şimdi ne. ama görüyorum potansiyometrelerden ms'e de geçilse mantalite aynı
telefonda da söyledim kardeşim aklından hiç sana laf sokuyum kötü bişey söyleyim geçmedi aklınızdan da geçmesin ben bi örnek verdim aynı sorunu 2 sinden de yaşama ihtimalin çok yüksek ama ms de olunca beyni sorunmu tutmak yanlış şeklinde ona kalırsa msle bobin yakanların sayısı senin hp sanıyı bile geçer o kadar diyim mustafacım sana sefiyorum pug grubunun yanıyo 2 yle 4 düşük amper lazım ;)
boosted_pug
10-10-2010, 23:35
kop42 benim kimseye araba kanıtlamaya ihtiyacım yok çıkarım gazlarım rahatlarım ewime dönerim klavye başından millete laf sokayımda rahatlıyayım gibi bi ihtiyacım yok :D arabamı atmosferik yaptığımda yok yada atmosferik yapıp seni geçme gibi bi niyetim de yok para benim keyif benim bi turbo yapıyorum bi atmosferik yapıyorum :D :D :D tamamen kendi sapıklığım bana diyosun bi videon bile yok seninde bi videonu göremedim yada yarışlarda hepmi insan sorun yaşar dimi buda nekadar başarılı nekadar hatasız yapıldığını göstermezmi :D ya neyse akşam akşam uykum geldi yatıcam konu ms i sevenler sevmiyenler kop42 nin boosted_pug la olan sorunları die başka bi topic açarız
ingilizcen çok iimiş biraz daha okuda daha ii siparişler ver ozaman memnun kalırsın belki :D çok komiksin akşam akşam bide ingilizce post yazmışsın neyi kanıtlamaya çalışıyosun anlamış değilim gürcell in ingilizcesi upper advanced sewiyedir siz ne diyosunuz ulen felanmı
bu son postumdur lütfen admin arkadaşlardan ricam postlar editlenebilirmi telefonum ikinizdede war sıkıntıları ordan çözebiliriz (not: telefonum arızalandı salı günü alıcam)
ms e n zaman gectım sorunlar basladı mengu haklısın ama kurtulcaz yakında bakalım ozaman ne sorunlar cıkıcak. paranda senın bılgınde tecrubende malında ne yapıosan hıc umrumda degılkı senın bu ezıklıgınıde anlıyamadım bırının kötu duruma dusmesı veya sorun yasaması senı nıe bu kadar mutlu edıyor ? neden bılıomusun cunkı komplekslısın sen ıstyosuınkı herseyı ben bılıyım herseyı bana sorsunlar öle bı dunya yok ha sunu unutmadan sen tuner felan degılsın sadece montaj yapıosun ve yaptıgın montajlı arabalarıda arkandan sureklı bırılerı topluyor hep konusuluyor yazmak ısteyıp de ayıp olmasın dıe yazmıyan cok ınsan var ınan buna ;) vıdeo olayına gırınce söleyım ben yıne drag mrag bısıyler yapıyorum sen arabanı korkudan cıkarıp hıc bı yerde gazlıyamadın ben allah ne verdıyse basıyorum bırde su benım arabamı yerden yere vurdun ya gel allah aşkınada bı bak bakalım ıtb nın havası nerden yanlıs emıyormus havayı :) bı bak bakalım gazla ondan sonra burda konus *** atıcak bı yer bulamayınca ınsanlar malını mulkune yada nebılım neresınden gozune batan yerı varsa ordan sarmayı denıyorsunuz ama öle bı olay yok.arabaya erkut bındı soner bındı forma uye bı suru kısı bındı sürdü gezdı görunce konuyu yazarlar zaten :) özgunun ankaraya gelmesını beklıyorum bastan yazıcak arabayı bırde ozaman bakarız aradkı farka sende musaıt oldgunda gel bı sur fıkırlerını tekrar yazarsın burda:icon_tup:
ms dısına cıkıp arabaya laf söluosunda bu sene 2 tane draga gırdım konyadakında grupdakı en ıyı sure bendeydı seedıngde son kalkısımda baskı kendını bırakmaya baslamısdı ankarada ise noslu rc ıle kalktım degısık olaylar oldu bence *** atmadan once bı arastır ve o engın bılgılelerıne dayanarak yorum yaz 50 derece sıcak havada hıc bır sekılde kaputa soguk hava sokmadan ıtb lerın hem motor sıcaklıgı hemde dısarıdakı sıcaklıgı ıcıne cekerek yurudgunu dusun ;) artı ms gıbı bı beyınle nasıl ayakda durdgunu dusunerek yorum yap :)banada bu kısımlardan sarmaya kalkma bence daha degısık yerlerden moral bozmaya calıs cunkı ben gecsemde gecılsemde hıc bır zaman moral bozmam benım ısım eglenmek benı baskalarıyla karıstırma 1000000 tane kupa olsa ne olmasa ne turkıye benı konussa nolcak konusmasa nolcak ben kazandgım paraya bakarım keyfıme bakarım ;)
I have been mentioned that mr menguverdi is not understanding what was written on the messages that we sent. Maybe he will understand this post, but i'm not sure.
Turkce meali, mengu kardesimiz once yazilanlari guzelce bir anlasa, hepimiz mutlu olacagiz...
allah cezani vermesin 11 sene ted ankarada oku;), sonra boyle bozuk cumle kur yuh sana:hahaha:
allah cezani vermesin 11 sene ted ankarada oku;), sonra boyle bozuk cumle kur yuh sana:hahaha:
Haydaa, hoşgeldiniz sayın müdür muavinim :)
Mengü sen ciddi anlamda okuduğunu anlamakta güçlük çekiyorsun. Senin cidden bir ezikliğin var bana karşı. Seni adam yerine koyduğum için cidden üzülüyorum. Ne siparişi arkadaşım ben bir şeyin siparişini vermedim, bendeki ms 2.2 daha sen MS siparişi vermeden , 2008 yılının başında alınmış bir MS. Hatta içinde msns extra bile vardı, ki msns ekstra board'un neler yapabildiğini www.megamanual.com internet sitesinden okuyabilirsin. Ben orada bu bokun neler yapabildiğini okudum biliyorum ki satın aldım. Sonuçta istediklerimi karşılamadı. Ben senin yaptığın gibi hebele hübele diye araba yapmıyorum, en az 30 gün bir arabanın projesini yapıp ondan sonra işe başlıyorum. Param da var, pulum da var, istediğim arabalara, istediğim parçaları alıp binebiliyorum, bende bilirdim Haltech alıp takmayı, ama istemedim, çünkü bir kere bir Megasquirt ile yürüyen bir araba yapmak istedim, ve bu işi Erkut'un yapmasını, onun para kazanmasını istedim. Gene sen okuma anlama sorunlu olduğun için atlamışsın, benim arabanın MS ile çalışmasında bir problem yok. Ben selenoid kontrolü, egt correction, 2. map , Coil on Plug da istedim, bunlar OLMADI . Şunu bil, seninle sırf yüzyüze olduğu için ve seninle uğraşmamak için buraya yaşadığı sorunlarını bana söyleyen kaç kişi var. 2 tanesi P.M bile attı bana, ama ben bunları buraya yazmayacağım, çünkü senin işini bozmak istemiyorum, bu güne kadar kimsenin ekmeğine kıl dökmedim, işini bozmadım Allah'ıma çok şükür. Burada daha önce yapılmış olan Jantımı satsam senin arabandan alırım tribine de hiç girmek istemiyorum, sen git kumunda, pardon megasquirt havuzunda oyna, biz de iyi giden arabalar yapalım, keyifle binelim olur mu güzel kardeşim? Sen kal sağlıcakla, hep mutlu ol, hep helal paralar kazan, keyifle yaşa, benim de karşıma çıkma, sen mutlu ben mutlu yaşayalım tamam mı?
Şunu bil, seninle sırf yüzyüze olduğu için ve seninle uğraşmamak için buraya yaşadığı sorunlarını bana söyleyen kaç kişi var. 2 tanesi P.M bile attı bana,
Güzin ablacığım bu akşam oyuncaklarımı gönderiyorsun değilmi? Bak yoksa bende seni posta gazetesine tan gazetesine falan şikayet ediveririm demedi deme.
Not: Birdaha guğgıl transleytte birşeyleri çevirip çevirip buraya yazma fena kafa bulurum.. :p
Aha bide abla oldu. Bari güzin Amca deseydin... Alınca yollayacağım oyuncaklarını
Dua et kıllı böürlü teyze falan demedim..
Güzin abi olurmu ulen.. Jargona aykırı..
Dur be Güzin abla falan deme, MS ile sorun yaşayan derdini bana anlatçek ondan sonra. Sevgili Güzin Abla, benim MS ile megatune'da ignition cut yapamadık, sevgili güzin abla, Warm Up Enrichment'lerim çalışmıyor, ben neyi eksik yaptım vb. gibi :D
Güzin ablacığım bu akşam oyuncaklarımı gönderiyorsun değilmi? Bak yoksa bende seni posta gazetesine tan gazetesine falan şikayet ediveririm demedi deme.
Not: Birdaha guğgıl transleytte birşeyleri çevirip çevirip buraya yazma fena kafa bulurum.. :p
Yolda 150 kn süratle gelirken ipad üzerinden hızlı hızlı yazdım onu. Future Clio Symbol Tense bir kerem o...
Merhaba arkadaşlar,
2007 den beri Megasquirt kullanıyorum, çok değil aslında 30 bin kilometre falan kullandım ama memnunum.
2 litre 16V 9A kodlu Volkswagen motoruna kurdum
Ms1 V3 kartı extra kodu, Ford bobini ile waste spark kullandım, o zaman en son versyon buydu.
Ms runs forumundaki mesajım:
http://msruns.com/viewtopic.php?f=88&t=22526
Bence Ms okumaktan bıkmayan, herşeyi kendi yapmak isteyen arkadaşlar için,
karbüratörden, K-jet ten EFI ye dönmek için güzel,
bence de Can-Bus, vanos vs. olan arabalar icin çok uygun değil (gerçi MS3 de can-bus uyumu da olacaktı ne oldu bilmiyorum).
1 2 ay ben de sağ koltukta laptop ile gezdim, log aldim vs. ama bu da bu isin guzelligi bence, hem de öğrenmiş oluyorsunuz.
Problem yaşamadım mı yaşadım, "closed loop idle kontrol" meretini bi turlu ayar edemedim, geri open loopa dondum.
Bobin süren VB921 denen mosfeti yaktim (kablaj hatası, benim suçum)
Fuel ve Spark map ile çok debelenmedim, bir arkadaşımdam wide band lambda sensör emanet alıp ayarladim ve birdaha da duzeltmeye gerek kalmadı.
Eren B.
vkarayel
11-10-2010, 12:53
Senin ilacın budur...
http://www.gb-ent.com/index.php?option=com_virtuemart&Itemid=26&page=shop.product_details&flypage=garden_flypage.tpl&product_id=30&category_id=17&manufacturer_id=0&vmcchk=1&Itemid=26
230 paund da orjinal harness'e uydurmaya artı 3 bar map sensore veriyosun ...Böylece Orjinal beyni söküp saniyeler içerisinde bunu takabiliyosun.
Senin ilacın budur...
http://www.gb-ent.com/index.php?option=com_virtuemart&Itemid=26&page=shop.product_details&flypage=garden_flypage.tpl&product_id=30&category_id=17&manufacturer_id=0&vmcchk=1&Itemid=26
230 paund da orjinal harness'e uydurmaya artı 3 bar map sensore veriyosun ...Böylece Orjinal beyni söküp saniyeler içerisinde bunu takabiliyosun.
Bizde bunu söylüyoruz zaten kaç gündür :D
Bizde bunu söylüyoruz zaten kaç gündür :D
İngilizce falan yazınca anlayaymışız pardon.. :p
İngilizce falan yazınca anlayaymışız pardon.. :p
Yürü git pis Ms'ci seni.. Utanıyorum senden..
Hahahaha. M3 e MS takmayı deneyerek zaten yeterli bir geyiğin altına imza attın. Utanma konusunu karıştırma bence. .:)
M3'e ms taksak mı aceba dedim, sonra vazgeçtim. Bu 3 ay önce idi :)
Evrim için 3 ay hiçbirşey hacı.. :)
Evrim mi? Evrim diye bir şey yok tööbe haaşa. Taş olursun taş...
G R Unique
11-10-2010, 16:58
yahu haftasonu vaktim yoktu konuya bakmadım neler olmuş meğer.. ya pişman oldum :)
arkadaşlar aşkolsun ben GRU nun derdindeyim arabam iyi olsun diye kastırıyorum ama siz tabi GRunun iyi gitmesini istemediğiniz için (ne de olsa bayan rakip işinize gelmez) yardım konuma taş koydunuz hangi beyni alcaama yardım etmiyosunuz :D:D:D:D
hadi mutlu mutlu yardımlaşalım sakin olalım :) hepimizin amacı isteği belli :)
Övgü'cüm sana reçeteni yazdık. Dtafast eczanesinden alabilirsin. En son da Dr.Ecu gelir son kontrollerini yapar, yardır yardır gazlarsın :)
Bu arada unutmadan Haltech'in Sprint 500 diye bir ecusu daha var, onu da kullanabilirsin.
Sen bize bütçeni bir açıklar mısın , ne kadar para ayırdın guru'na?
@Gürsel
Ben Övgü'leri mi karıştırdım yoksa bu benden jantları alan Övgü mü? Eğer öyle ise benim telefonda konuştuğum erkek kimdi. Yoksa... yoksa................. AMAN ALLAHIM.... :)
Mertol abi evet, ne yazık ki aynı Övgü'den bahsediyoruz
deeermişim :)
Bizim jant aldığımız Övgü sapına kadar erkek, erkek doğmuş bir kardeşimiz. Adamın tek günahı adının Övgü, soyadının ise Gülşen olması. Onun dışında delikanlı bir kardeşimizdir...
boosted_pug
11-10-2010, 23:39
vaz geçtim son postum mostum değil ......................
yaa hep çamur at izi kalsın hep çamur at izi kalsın başka bi nane yok biri ayıp olmasın die sölemiyo benim arkamı topluyo biri de güzin abla misali benim yaptığım arabaların sahiplerinin dertlerini dinliyo :D:D:D:D:D:D
söleyin arkadaşlar dökün eteğinizdeki taşları bende cvplarımı tek tek veririm içiniz rahat olsun ne müşteri kaygım war nede başka bi endişem siz beni düşünmeyi bana bırakın kendi işinize gücünüze bakın walla iyicene eğlenceli olmaya başladı bekliyorum
R yok sürekli D yazın bekliyorum
eveeetttt sonuçllara bakılırsa onurdan baska ms kullanıpda msden memnun olmayan yok diger 8 kişi ms kullanmayanlar sanırsam.
06 ANIL 38
11-10-2010, 23:47
vaz geçtim son postum mostum değil ......................
yaa hep çamur at izi kalsın hep çamur at izi kalsın başka bi nane yok biri ayıp olmasın die sölemiyo benim arkamı topluyo biri de güzin abla misali benim yaptığım arabaların sahiplerinin dertlerini dinliyo :D:D:D:D:D:D
söleyin arkadaşlar dökün eteğinizdeki taşları bende cvplarımı tek tek veririm içiniz rahat olsun ne müşteri kaygım war nede başka bi endişem siz beni düşünmeyi bana bırakın kendi işinize gücünüze bakın walla iyicene eğlenceli olmaya başladı bekliyorum
R yok sürekli D yazın bekliyorum
çok sinirlenmiş bu kaçın :))))
çok sinirlenmiş bu kaçın :))))
başkan memnun olmayanlar hiç kullanmamış olanlar baksana nası sinirlenmesin.:D:D:D
sana kımse bısıy demıyorkı ? sen sureklı defans halındesın sureklı bı gardını almısın kımseyı dınlemeyıp sureklı kafandakılerı yansıtmaya calısyorsun dısarıya bız baska seylr soluyoruz sen baska seyler soluyorsun sana kımse satasmıyor farkındamısın ama sen sureklı bırılerın malına bılgısıne bısıyler soleyıp cekılıosun sonra zevk alıyorum eglencelı oluyor dıyorsun :)
sana anlatılmak ıstenen en basından berı ne bılıomusun
ms e kımse *** atmıyor bak denılıyorkı..cıddı arabalarda ms yetersız kalıyor neden dıye soruyorlar işlemci hızı olsun uzerındekı kompanetlerın trastör kondansatör gibi parçaların bellı bır ısıya geldgı zaman hem kasa yapısı sogutma seklı hemde parcaların kalıte yapısından dolayı bazı aksaklıklar oldugu ve buzaman ıcındede sorunlar cıkarıdgını söluyorlar veya anlatmak ıstyorlar istiyoruz.ms sureklı guncellenıyor sureklı bısıylerı degısıyor su oluyoır bu oluyor neden wems de olmuyor sadece frımware update yapıyorlar ? donanım olarak herhangı bır yenılıge gıtmıyorlar cunku bu tarz sorunları aşarak bır ecu yapmıslar kıl tüy aksaklıklar cıkmasın diye ve bu konuda bahsi gecen araba içinse konu sahıbı nedemıs ben bı sefer alıcam bırdaha ugrasmıycam tunerım ayarını yapıcak bende rahat rahat gazlıycam demıs ona ıstanden burda dedık ms senın ısını çözmez baska eculara yönel diye birisi acsaydı konu arkdas benım arabam karburatörlu enjektore cevırdım ve bu manıfoldumdakı sensorlerımı tps mı enjektorumu surebılcek malıyetı dusuk benı kasmıycak onla sureklı ugrasabılcegım bır sey arıyorum dıe konu acılsa ms yazardık bunu ayırt edemedın ve sureklı sandınkı bız ms e *** atıyor ben kendı arabamdan örnek verdım özgun yazdıgı arabalardan örnek verdı gürsel kendı arabasından örnek verdı modlanmıs arbalarda bellı bı sure sonra yetersız kalıyor kasıyor denıldı tartılmaya baslandı sen sandınkı bız senın musterını alıyoruz elınden mse *** atıp senın yaptıgın ısı onaylamıyoruz kımse kımseyı ılgılendırmez her koyun kendı bacagından asılır ha ben ms alırken dedımkı ya aem fıcden krutuluyum ems e gecıyım maddı durum kasmadan ne yapabılırım ms aldım memnun kalmadım herkezın kendı fıkrıdır beklentısı farklıdır sonra arastırdım omex wems gıbı eculara baktım ozgune danısdım kıyaslama yaptım yanlıs secım oldgunu anladım sen kendı araban ıcın doru secım olarak goruyorsundur oda senın fıkrın burası nıe var ozgun bu topıgı nıe acmıs kavga edelım bırbırmıze dusman olalım dıye degıl sen fıkrını sölersın ben sölerım arastırılır paylasılır ozgun o kadar araba yapmıs kac kısının arabasını yazmıs o bılmıyormu kardesım benyazarım sonuca gıderım paramı alırım gerısı benı ılgıendırmez ama adam dıyorkı bunun busu var sunun şuyu var bılgısını saklamıyor veya herkez bana gebe kalsın demıyor ozgunu gecenın 3 unde ara kafama su takıldı de nıe aradın demez ama sen bı kasıntı yaptın ılk ben yaptım vs dıe :) bırısı yazmıs 6 yıl once ılk ms mı topladım dıye
R yok demısın ıster yap ıster yapma ıster ıstersen daıma ılerı gıt ama at gözluguyle bakma
başkan memnun olmayanlar hiç kullanmamış olanlar baksana nası sinirlenmesin.:D:D:D
nazizf oy verenlerın coguda ms kullanmıyor sen kullanıyormusun ?:heyoo:
nazizf oy verenlerın coguda ms kullanmıyor sen kullanıyormusun ?:heyoo:
selamı sabahı kesitiğinden haberin yok tabi benim ex de ne var kardes sence?????
selamı sabahı kesitiğinden haberin yok tabi benim ex de ne var kardes sence?????
bak cok guzel oldu bunu söledgın ex karburatörden donme degılmı ust postta ne yazmısım okudugunuzu anlayın be nazıfım :icon_tup:
vtı ında aem ems almısdın neden ms secmedın canım kardesım
sana kımse bısıy demıyorkı ? sen sureklı defans halındesın sureklı bı gardını almısın kımseyı dınlemeyıp sureklı kafandakılerı yansıtmaya calısyorsun dısarıya bız baska seylr soluyoruz sen baska seyler soluyorsun sana kımse satasmıyor farkındamısın ama sen sureklı bırılerın malına bılgısıne bısıyler soleyıp cekılıosun sonra zevk alıyorum eglencelı oluyor dıyorsun :)
sana anlatılmak ıstenen en basından berı ne bılıomusun
ms e kımse *** atmıyor bak denılıyorkı..cıddı arabalarda ms yetersız kalıyor neden dıye soruyorlar işlemci hızı olsun uzerındekı kompanetlerın trastör kondansatör gibi parçaların bellı bır ısıya geldgı zaman hem kasa yapısı sogutma seklı hemde parcaların kalıte yapısından dolayı bazı aksaklıklar oldugu ve buzaman ıcındede sorunlar cıkarıdgını söluyorlar veya anlatmak ıstyorlar istiyoruz.ms sureklı guncellenıyor sureklı bısıylerı degısıyor su oluyoır bu oluyor neden wems de olmuyor sadece frımware update yapıyorlar ? donanım olarak herhangı bır yenılıge gıtmıyorlar cunku bu tarz sorunları aşarak bır ecu yapmıslar kıl tüy aksaklıklar cıkmasın diye ve bu konuda bahsi gecen araba içinse konu sahıbı nedemıs ben bı sefer alıcam bırdaha ugrasmıycam tunerım ayarını yapıcak bende rahat rahat gazlıycam demıs ona ıstanden burda dedık ms senın ısını çözmez baska eculara yönel diye birisi acsaydı konu arkdas benım arabam karburatörlu enjektore cevırdım ve bu manıfoldumdakı sensorlerımı tps mı enjektorumu surebılcek malıyetı dusuk benı kasmıycak onla sureklı ugrasabılcegım bır sey arıyorum dıe konu acılsa ms yazardık bunu ayırt edemedın ve sureklı sandınkı bız ms e *** atıyor ben kendı arabamdan örnek verdım özgun yazdıgı arabalardan örnek verdı gürsel kendı arabasından örnek verdı modlanmıs arbalarda bellı bı sure sonra yetersız kalıyor kasıyor denıldı tartılmaya baslandı sen sandınkı bız senın musterını alıyoruz elınden mse *** atıp senın yaptıgın ısı onaylamıyoruz kımse kımseyı ılgılendırmez her koyun kendı bacagından asılır ha ben ms alırken dedımkı ya aem fıcden krutuluyum ems e gecıyım maddı durum kasmadan ne yapabılırım ms aldım memnun kalmadım herkezın kendı fıkrıdır beklentısı farklıdır sonra arastırdım omex wems gıbı eculara baktım ozgune danısdım kıyaslama yaptım yanlıs secım oldgunu anladım sen kendı araban ıcın doru secım olarak goruyorsundur oda senın fıkrın burası nıe var ozgun bu topıgı nıe acmıs kavga edelım bırbırmıze dusman olalım dıye degıl sen fıkrını sölersın ben sölerım arastırılır paylasılır ozgun o kadar araba yapmıs kac kısının arabasını yazmıs o bılmıyormu kardesım benyazarım sonuca gıderım paramı alırım gerısı benı ılgıendırmez ama adam dıyorkı bunun busu var sunun şuyu var bılgısını saklamıyor veya herkez bana gebe kalsın demıyor ozgunu gecenın 3 unde ara kafama su takıldı de nıe aradın demez ama sen bı kasıntı yaptın ılk ben yaptım vs dıe :) bırısı yazmıs 6 yıl once ılk ms mı topladım dıye
R yok demısın ıster yap ıster yapma ıster ıstersen daıma ılerı gıt ama at gözluguyle bakma
Arada bi noktaya bas yaw. Anlamak için debelenmek zorunda kalıyoz.. :)
Mertol abi evet, ne yazık ki aynı Övgü'den bahsediyoruz
deeermişim :)
Bizim jant aldığımız Övgü sapına kadar erkek, erkek doğmuş bir kardeşimiz. Adamın tek günahı adının Övgü, soyadının ise Gülşen olması. Onun dışında delikanlı bir kardeşimizdir...
Ulen zaten yarım bi aklım var onu da sen alacan.. De get..
bak cok guzel oldu bunu söledgın ex karburatörden donme degılmı ust postta ne yazmısım okudugunuzu anlayın be nazıfım :icon_tup:
vtı ında aem ems almısdın neden ms secmedın canım kardesım
sen de oku üst postları be onurcum, mengü para cokomel ilişkisi dediydi bi ara 20000 tllik arabaya 1000 tllik ecu 9000 tllik arabaya 500 tllik ecu.
sen de oku üst postları be onurcum, mengü para cokomel ilişkisi dediydi bi ara 20000 tllik arabaya 1000 tllik ecu 9000 tllik arabaya 500 tllik ecu.
yavrum işte ortalık burdan karısıyor ;) anladınmı bu konun ılk postuna bak ne yazılmıs ne ıstenılmıs paradan kacmıyorum demısler :) ıyı bır ecu ıstyorum demısler ozaman bu konuda ms ın ısı yok haydı selametle:heyoo:
yavrum işte ortalık burdan karısıyor ;) anladınmı bu konun ılk postuna bak ne yazılmıs ne ıstenılmıs paradan kacmıyorum demısler :) ıyı bır ecu ıstyorum demısler ozaman bu konuda ms ın ısı yok haydı selametle:heyoo:
kardeşim aemde de kırmızı ışıkta beklerken araba stop edio.hiç bööle bişi ile karşılaşmak istemeyen arabasına vida sıkmayacak mutlu mutlu binecek.aem gen2 bile stop edio.
nazıf tuner lıkde bır meslek bı sanat kardesım o stop etmler vs lerde tunerlerın işi
nazıf tuner lıkde bır meslek bı sanat kardesım o stop etmler vs lerde tunerlerın işi
way yawrum işte şimdi baltayı taşa vurdun verdiğim örnek aracın tuneri üstad özgün
ben baltayı hıc bı yere vurmadım nazıfcım ozgun gorunce konuyu yazar sana nıe stop ettgını cunkı ben tuner degılım bılemem ;)
way yawrum işte şimdi baltayı taşa vurdun verdiğim örnek aracın tuneri üstad özgün
hangi araba ? :D
Ohooo, Özgünüm bidanem sende araba yapamıyormuşsun bee, hadi gidelim kumda oynayalım hepimiz :D
Sen bırak kumu çakılı da benim oyuncaklarımı gönder bakem..
eveeetttt sonuçllara bakılırsa onurdan baska ms kullanıpda msden memnun olmayan yok diger 8 kişi ms kullanmayanlar sanırsam.
+999999999
yaw ısınma fln diyorsunuz da ben onca ay ms in ısındığını fln görmedim :) gayet soğuk ve stabil çalışıyor. ayrıca kullanılan malzemelerin de kalitesinin alt seviye olduğunu düşünmüyorum. kendi çapımda yıllardır bu malzemelerle iç içe olmama dayanarak söyleyebilirim ki, malzemeler orta ile kaliteli arasında yer alıyor.sinyal gürültülerini engellemek amacı ile yapılması gereken birkaç şeyi yaptıktan sonra malzeme kalitesinden ötürü sıkıntı olacağını sanmıyorum. aynı zamanda işçilik konusundan kaynaklanan sorunlara da bişi dyemem.
G R Unique
12-10-2010, 09:14
@Gürsel
Ben Övgü'leri mi karıştırdım yoksa bu benden jantları alan Övgü mü? Eğer öyle ise benim telefonda konuştuğum erkek kimdi. Yoksa... yoksa................. AMAN ALLAHIM.... :)
yaa aşkolsunn aaa..
demek adaşım Övgü var hem de erkek aaaaaaaaaaaaaaaaaa :)
hay allah.. ben female Övgü yüm :) aracım da Rover 25 turbo :) bilenler bilmeyenlere söylesin karışıklık olmasın :)
G R Unique
12-10-2010, 09:23
Övgü'cüm sana reçeteni yazdık. Dtafast eczanesinden alabilirsin. En son da Dr.Ecu gelir son kontrollerini yapar, yardır yardır gazlarsın :)
Bu arada unutmadan Haltech'in Sprint 500 diye bir ecusu daha var, onu da kullanabilirsin.
Sen bize bütçeni bir açıklar mısın , ne kadar para ayırdın guru'na?
şöyle ki belli bir bütçe ayırmadım, neye değer diye karar verrisem alcam o beyni. ama tabi çook uçuk rakamlar olmaz. dta fast a bakıcam, ms kullananlarla da dtafast kullananlarla da yüzyüze konuşcam :D burdan çözülmiycek gibi :D
yani beyler her ne kadar benim gibi azılı bir bayan rakip istemeseniz de ve taş koymak için burda tartışsanız da GRU yu yapcam :P hepinizi geçcem :p:p:p:p:heyoo:
saolun hepinize yardımlar için :icon_tup:
ahmet bir ara görüşüp konuşalım en iiisi, ve gürsel senle de konuşmam lazım :)
sevgiler :)
DTA Fast su götürmez şekilde MS'den daha iyi bir beyin. Bütçeniz yetiyorsa almamanız için bir sebep yok.
+999999999
yaw ısınma fln diyorsunuz da ben onca ay ms in ısındığını fln görmedim :) gayet soğuk ve stabil çalışıyor. ayrıca kullanılan malzemelerin de kalitesinin alt seviye olduğunu düşünmüyorum. kendi çapımda yıllardır bu malzemelerle iç içe olmama dayanarak söyleyebilirim ki, malzemeler orta ile kaliteli arasında yer alıyor.sinyal gürültülerini engellemek amacı ile yapılması gereken birkaç şeyi yaptıktan sonra malzeme kalitesinden ötürü sıkıntı olacağını sanmıyorum. aynı zamanda işçilik konusundan kaynaklanan sorunlara da bişi dyemem.
ihale bana kaldı yanı 8 kısıyı cektı kenara onur memnun degıl dedı :) ya nazıf arkdasların cevremde 3 4 kısıye daha ms yaptılar ben degılım memnun onlarda degıl ya bızde sorun var ya sızde ozaman yada ms de ??????? konusmaya gelınce mangalın ustunde kul bırakılmıyor anahtar teslım fıyat su denılıyor bı marıfetını göremedık neyse derın konular ama ms konusunda ıhaleye bana bırakmanıza gerekyok ha bırakıyosanızda bırakın detaylı konusmaya baslarsam ısım vererek tek tek baya karısır ortalık o yuzden sımdılık herkez kendı ecusuyla sorun yasıyana kadar sussun :icon_tup:
he bıde su var sureklı bı onura böle alltan carpalım lafı. geldı burda *** attı kötuledı gıttı hesabı yaptı ıhale bende kalsın seklı var ama özgun bıle onaylamıyor bu ecuyu adam bu işin üstadı yazıyor anlatıyor adam bıkmıskı artık burdakı sacmalıkdan gelıp konuyu okumuyor bile neyse sizin bildiginiz size dogru benım bıldıgım bana dogru ankaraya yolunuz dustugunde lutfen mesaj atın arayın benı ben sızı tek tek ms yapılan araba sahıplerıyle konusturcam :icon_tup:
sana ihale brakmak gbi bir amacım yok üstad. yanlış anlama. arkadaşın altını çizdiği noktaya katılıyorum sadece. bizzat sahibi olmadan bir kaç tecrübe ile oy vermek yanlış bence.
eğer benden bahsediyor isen detay konusunda da sıkıntım yok benim kendi açımdan.istediğin gbi konuşablirsin. :)
sorun oy verdın ms cok oy kazandı değil ordakılerın 3 4 tanesı kendi arkdasları diye oy verıyor dıgerı senı tanıyor veya nettekı vıdeoları ızlıyor gercekden kullanan sayısı 4 5 orda onlarında 1 2 tanesi karburatörden dönme dıger 2 3 kısı arabasına haftalık veya ayda 1 bınen kısıler bende gundelık bınmıyorum ancak yarıstan yarısa veya cok canım sıkılırsa cıkıyorum ama ben anlatıyorum benım bekletenlerımı karsılamadı belkıde haritada sorun vardır ama hadi benim harita arkdaşlarımınkıdemı harıta veya başka kısılerden duyuyorum onlarınkıdemı harıta değil sorun ms ın kendınde ben v3 ms1 kullanıyorum aşırı ısınıyor ılk ayarı yapıosun 2 3 gun super afr ok gibi duruyor 4 5 gun sonra afr sacmalamaya başlıyor.mustuda yaşamıs aynı sorunu oda yazdı gürselde yaşamış anlatmak istedıklerım farklı
G R Unique
12-10-2010, 10:30
arkadaşlar dta fast fiyatı 2000 liraya falan gelcek büyük ihtimalle, tabi harness vesaire ne olcak emin değilim konuşmadım daha adamlarla. ee bi de o gerekirse daha da artar tabi, bir de ayar işi ve takması var tabi. daha fazla olacak yani maliyeti ama yapılan harcamaya ve harcanan emeklere değecek mi kesin olarak? umarım değer :)
ms ne kadara geliyo ayar falan dahil acaba? çok mu fark var arada merak ettim.
sorun oy verdın ms cok oy kazandı değil ordakılerın 3 4 tanesı kendi arkdasları diye oy verıyor dıgerı senı tanıyor veya nettekı vıdeoları ızlıyor gercekden kullanan sayısı 4 5 orda onlarında 1 2 tanesi karburatörden dönme dıger 2 3 kısı arabasına haftalık veya ayda 1 bınen kısıler bende gundelık bınmıyorum ancak yarıstan yarısa veya cok canım sıkılırsa cıkıyorum ama ben anlatıyorum benım bekletenlerımı karsılamadı belkıde haritada sorun vardır ama hadi benim harita arkdaşlarımınkıdemı harıta veya başka kısılerden duyuyorum onlarınkıdemı harıta değil sorun ms ın kendınde ben v3 ms1 kullanıyorum aşırı ısınıyor ılk ayarı yapıosun 2 3 gun super afr ok gibi duruyor 4 5 gun sonra afr sacmalamaya başlıyor.mustuda yaşamıs aynı sorunu oda yazdı gürselde yaşamış anlatmak istedıklerım farklı
o zaman üzerime alınmıyorum :)
fakat belirtmk isterim ki ben gündelik kullanıyorum. ms2 3.0 kullanıyorum. bahsi geçen ısınma, sapıtma, marş almama, ışıkda stop etme vs bu tarz hiçbir sıkıtı yaşamadım. sadece ayarlardan kaynaklı rolanti vs gbi sıkıntılarım oldu. onlarıda doğrusunu bulunca aştım.
byrun buda ms motor üzerinde ilk 1 haftalık iken çektiğim video. sadece rolantimde ufak oynama vardı. oda aşıldı.
LnnfwW-0ycc
o zaman üzerime alınmıyorum :)
fakat belirtmk isterim ki ben gündelik kullanıyorum. ms2 3.0 kullanıyorum. bahsi geçen ısınma, sapıtma, marş almama, ışıkda stop etme vs bu tarz hiçbir sıkıtı yaşamadım. sadece ayarlardan kaynaklı rolanti vs gbi sıkıntılarım oldu. onlarıda doğrusunu bulunca aştım.
byrun buda ms motor üzerinde ilk 1 haftalık iken çektiğim video. sadece rolantimde ufak oynama vardı. oda aşıldı.
Hatta orjinal beyinde iken tonla sıkıntın vardı. :)
yaa aşkolsunn aaa..
demek adaşım Övgü var hem de erkek aaaaaaaaaaaaaaaaaa :)
hay allah.. ben female Övgü yüm :) aracım da Rover 25 turbo :) bilenler bilmeyenlere söylesin karışıklık olmasın :)
Valla var. Gürselin vasıtası ile benim eski arabadaki focus ST jantlarını satın almışlardı. Telefonla faland akonuştuk arkadaşla, gayet erkek sesi gibiydi.. Adamın soyadı da Gülşen olunca insan şüphe içine düşüyor tabi. ***** zaman kötü.. :)
Neyse çocuğun çok dedikodusunu yaptık. Bu Gürsel yüzünden cayır cayır yanacam zaten cennette.. :)
sorun ms ın kendınde ben v3 ms1 kullanıyorum aşırı ısınıyor ılk ayarı yapıosun 2 3 gun super afr ok gibi duruyor 4 5 gun sonra afr sacmalamaya başlıyor.
Bence senin/sizin alette sorun var. Bahsi geçen öyle 3-5 günde olan bir değişiklik değil.
Bence senin/sizin alette sorun var. Bahsi geçen öyle 3-5 günde olan bir değişiklik değil.
3-5 günde olan değil derken?
dahamı geç oluyor?
üstad senin mesajları çözemiyorum ben ya. hex mi yazıyorsun anlamadımki :)
Yaw demeye çalıştığım şu. Birçok insan IAT nin skalasını falan doğru ayarlamadığından sorun yaşayabiliyor. Zira ford sensörü falan kullanıldığında ters çalışıyor alet.
MS in kutusu neredeyse açık gibi birşey. ***** birde aluminyumdan. İçindeki driverların soğutucuları falanda öyle ahım şahım soğutucu falan değil.SMD olmayan tüm kompanentler ısı ile değer değiştirir. SMD de değiştirir ama ürün kalitesi her şartta konvansiyonel kompanentten daha iyi. MS inkilerde değiştiriyor. Ama öyle atla deve değişimler değil bunlar. Heleki kaputun altına falan konulduysa yaz sıcağında kavrulması ile kışın soğuğundaki değerleri mutlaka farkeder. Ona gelene kadar daha bir sürü şey var.
MS eğer sorunsuz isteniyorsa, aibidik gubidik eklentiler yapmak gibi bir düşünce de yoksa 3.57 board ile SMD alınması daha mantıklı olur. Zaten ikisi neredeyse aynı para. Eğer araba birkez yapılıp sonra birşeyler eklenip çıkartılmayacaksa v3 board ile uğraşmak enayilik resmen. Alırısın aşağıdaki linkte olan aleti, koyarsın bir kutuya, yaparsın kablolamanı, sen sağ ben selamet. Bu 250 USD. Hazır MS zaten 400 USD. Bunu ne kutusuna koyarsan koy 150 dolar harcamazsın zaten. Ne lehim cart curt derdin olur ne de başka şey..
http://www.diyautotune.com/catalog/microsquirt-module-v22-p-381.html
sensör konusunda biraz uraşılacak tabiki. ben değerler belli olduğu halde, sıcak sular, buzlar az uğraşmadım doğrulamak için değerleri :)
her elektronik cihaz ısındığında sapma yapar. fakat okdar sorun çıkartacak kadar değil. kaput altındaki ısınma konusunda haklısın. ama bu bahsedildiği gibi cihazın kendi çalışma ısısı değil. en mantıklısı bence ms i içeri almak. o zaman yaz kış farkı fln da olmayacak. herkes mutlu olacak :)
yiğit205
12-10-2010, 21:09
selam onur;
doğrudur yiğit belki sana başka bana başka konuşuyodur, kendisi görünce yazar zaten :). zaten başkası için yazmıyomuşuz haberin olsun :).
beyler selam:) ben kımseye ayrı ayrı konusmuyorum bu 1....
2. sı ıse benı bındıgım arabaların hepsı dıstırıbıtorluydu.
3.bu ms lı ılk arabam kı ben 205 gti de sureklı atesleme sorunu yasadım.
4. bu aracta su an ıcın her hangı bı sıkıntım yok amma velakın ben bu ısı sızler kadar ıyı bılmıyorum.afr ayarına dahı bakmıyorum..ama baktıgım zaman kı ben yurt dısındakı vıdeoları ızlıyorum adamların test ettıgı araclarda afr degerınde en fazla 02-03 oynama oluyo.benım arabada bu oran ornek verıyorum 13.0 de ıken 13.5-13.6 arası oynayabılıyo.ben anlamam bu nedemek olur onuda bılmıyorum.bu deger memnunıyetsızlıkse memnun değilim....ama benım ısımı goruyo bu sıstem
tesekkurker