Orijinalini görmek için tıklayınız : Audi'lerin gösterge ortasındaki yol bilg. lcd tarzı ekran.
Audi kullananlar direk anlar kendi kendine bozulan o ekranı tamir ettirebilen yada gösterge paneli komple değişmeden ekranı değiştirebilin var mı?
yada tamir hakkında fikri olan.
bu arada audi alacaklara o ekran direk mokoko kimse neden bozulduğunu bilmiyor akü biterse şarj ederken olduğunu söyleyen var ama hikaye.
ayrıca site tesisat bölümü var, genelin altında motor ile alakalı yazıyor ama elektronik bölümü göremedim.
turbo&quattro
05-10-2010, 22:02
O led pixellerinin gitmesinin sebebi bilinmiyor...Takip ettigim yerli yabanci tum audi forumlarinda herkeste ayni sorun var...
sadece ekranı değiştirdim problem kalmadı, yarın telini verebilirim değiştiren yerin.
O led pixellerinin gitmesinin sebebi bilinmiyor...Takip ettigim yerli yabanci tum audi forumlarinda herkeste ayni sorun var...
Audinin böyle aptal bir hata yaptığına inanmak istemiyor insan ama gercekten belirsiz bir sorun forumlarda cozum olarak ne yapıyorlar.
sadece ekranı değiştirdim problem kalmadı, yarın telini verebilirim değiştiren yerin.
telefonu adresi alabilirsem çok iyi olur etrafta dolaşıp bu sorunu cozen birini bulmaya pek zamanım yok servis 1500tl gibi fiyat verdi, elektronik parça uyguna degismistir umarım.
kellepaca
06-10-2010, 13:02
Audinin böyle aptal bir hata yaptığına inanmak istemiyor insan ama gercekten belirsiz bir sorun forumlarda cozum olarak ne yapıyorlar.
Audinin yaptığı tek aptal hata bu olsa keşke. O dönemde üretilmiş araçlarda teyp entegresinin zamanla ölmesi, sinyal/flaşör rölesinin zamanla bozulması gibi başka sorunlar da var malesef.
Soruna gelince benim bildiğim kadarıyla ekranın kendisi değil ekranı karta bağlayan iletken şerit bozuluyor. Yalnız o şerit direk kablo şeklinde değil, ortasında bir çip var, o yüzden o şeriti değiştirme şansı yok. Yabancı forumlarda bazıları o şeritin lehimlerini ısıtıp üzerine bastırarak çözdüğünü iddia ediyor ama tümden ekranı bozanlar da var. Komple ekranı e-bayden 80-100 dolara alabilirsiniz. Göstergeyi söküp takmak da sanıldığı kadar zor değil, ekranı getirttikten sonra gösterge tamiri yapan bir yer çözebilir. Hatta o lehimi yapabilen varsa rahatlıkla kendisi de halledebilir. A3/S3 için sökme/takma tutoriali elimde var, isteyene mail atabilirim.
ecthelion
07-10-2010, 13:48
O sorunlar Audi'den değil VDO'dan kaynaklanıyor.
savaş abi bende o numarayı ve fiyatını alabilirmiyim yeni aldığımız a4 tede aynı sorun var
sattığım alfadada vardı 350 liraya çıkma ekran almıştım :(
Jam da Joker
07-10-2010, 18:24
Bende zamanında S3 bakarken o ekrana kafayı takmıştım o senelerdeki tüm audi modellerinde ölü pixel sorunu mevcut..
Çaresi ekranı komple değiştirmek, daha sağlam ekranlar üreten firmalar mevcut mesela birtanesi :
http://www.dnaspeedometers.com/aud.htm
Takılırken yardımcı olabilicek bir topic ve alternatif bir yol:
http://www.audi-forums.com/general-a4-rs4-s4-discussion/45109-maybe-easy-fix-fading-lcd-instrument.html
Gerçi yorumlara göre pek başarılı olmamış hala eksik linelar olduğunu söylemişler ama en mantıklısı dna nın ürettiği lcd screeni almak alternatif markalarda var araştırmak lazım yorumlara göre en kaliteli hangisi diye..
İşi bileninden gerekli bilgi alındı avrupa yakasında garantili ekran değişimini yapan birisi varmış, ekran getirmekle uğraşmıyoruz her şeyi hallediyorlarmış,
yrn numarasına ulaşıp gerekli bilgileri öğreneceğim.
http://www.tachopix.de/repair/nav.399/subnav.4/pagetype.iav/
ben ekranla ilgili parçaları burdan almıştım ama boşuna almışım,buradada tamir ediyorlar hemde daha ucuza..:)
savaş abi devlet sırrı gibi haa cımbızla laf alıyoz :D kim nerde ne kadara yapıyo abi :D
Numarayı kaybetmişim kardeş yarın bulcaz kısmetse.:) kızma hemen:D
iste babamdan beni ozaman.:D:D
hahaha ama ama ben evliyim :D hayallerini yıkmak istemezdim :D
büyük ihtimalle girişler zamanla okside oluyor.. yapılan yani tamir dene şey de giriş cak/jack/jak ının temizlenmesi oluyor..
lcd nin ilgili pikseline sinyal o jak/cak/jack den gelmeye çalışırken o okside olan yerden geçiş olmadığı için abuk sabuk bir görüntü çıkıyor.. bazen çalışır hatta bazen çalışmaz .. önce böyle olur. havada nem ve oksijen olduğu sürece ilelebet olabilecek sorunlardan biri :)
http://i.ebayimg.com/12/!B2FUtdQCWk~$(KGrHqF,!iME)q7DRdgmBMhB3LZl7w~~_12.J PG
Resimdeki lcd alındı, şimdi bunun bağlantısını yapacak iyi bir km'ci yada gösterge paneli sökmüş takmış beyinci yada ince elektirik işleri yapan biri lazım bilen duyan varsa adres tel verirse sevinirim.
Videosu;
YouTube - Soldering 2 (http://www.youtube.com/watch?v=SGiKDSypTEk)
YouTube - Soldering 2 (http://www.youtube.com/watch?v=SGiKDSypTEk)
0216 334 23 54 faik usta
üsküdarda bayagı profesyonel,kessinlikle memnun kalırsınız
0216 334 23 54 faik usta
üsküdarda bayagı profesyonel,kessinlikle memnun kalırsınız
Arıyorum fakat ulaşamadım, saat başı devam ederim, teşekkürler.
sonunda zaman ayırıp bugun yaptırabildim;
Bostancı sanayii'de daha önce çok bilindik bir km'ciye gitmiştim fakat iş yapmayı umursamayan tok bir ustaydı :)
Detay oto elektronik diye abdullah usta'nın yanında yaptırdım, bmw ve mercedeslerden dolayı baya bilgililerdi zaten birde orjinal teyiplere mp3, iphone bağlamak için devrelerle uğraşan kişilerdi,
butür sorunu olan gidip fikir alabilir: 216 572 44 34.
benim aracımdada şaka gibi ortada ekran yok.ortaya bu lcd den alsam takılabilirmi acaba lcd fiyatı nedir?
benim aracımdada şaka gibi ortada ekran yok.ortaya bu lcd den alsam takılabilirmi acaba lcd fiyatı nedir?
Benim lcd bağlantısı diğer bütün audi'lerden farklıydı yanda görünen filmin yeri değişikti çok az araba olduğu için ellerinde yoktu ama diğer modellerin oem parçası göstergenin markasına arabanın modeline göre değişiyor,
3 çeşit bağlantı şekli var tek tek lehimli, presli birde soketli, benimki en zoru olan lehimliydi.
Aslında eli yatkın bir elektirikçi çok rahat yapardı ama bu adamlar yapa yapa alışmış birde en son göstergelerin yerini düzgün dizip vag com ile senkron hale getiriyor.
Konu hazır tazeyken bence telefon ile ara dün gelen tt ile aynı gösterge problemi varde bilgi verirler.
Bazi km'cilerde fön makineleri çok yüksek ve press zımbırtıları yok, başka yerlerde bunlara dikkat edin.
lnd_samet
15-04-2011, 12:31
benim ekran cizik cizikti söktük aldım lehimlerinden kabloları elden geçirip tekrar lehimledim misss gibiydi en son:D
Benim lcd bağlantısı diğer bütün audi'lerden farklıydı yanda görünen filmin yeri değişikti çok az araba olduğu için ellerinde yoktu ama diğer modellerin oem parçası göstergenin markasına arabanın modeline göre değişiyor,
3 çeşit bağlantı şekli var tek tek lehimli, presli birde soketli, benimki en zoru olan lehimliydi.
Aslında eli yatkın bir elektirikçi çok rahat yapardı ama bu adamlar yapa yapa alışmış birde en son göstergelerin yerini düzgün dizip vag com ile senkron hale getiriyor.
Konu hazır tazeyken bence telefon ile ara dün gelen tt ile aynı gösterge problemi varde bilgi verirler.
Bazi km'cilerde fön makineleri çok yüksek ve press zımbırtıları yok, başka yerlerde bunlara dikkat edin.
onurun aracında ekran bozuk değil, göstergede ekran yok ama
Konuyu hortlatıcam ama bu pixel kaybı,hararet göstergesi hatasını yapan güvenilir bilinen bir yer var mı