Orijinalini görmek için tıklayınız : Yeni Akü mü Almalıyım ?
34ER2890
05-10-2010, 22:46
Selamlar arkadaşlar benim merak ettiğim şu aracım 3 gün hiç kontak basmim (2 günde bir şey olmuyor ) akü tamamen deşarj oluyor ve vurdukmak zorunda kalıyorum bu aküyü tamamen çöpe etıp yenisnimi almam gerek yoksa bunlar şok vs gibi bi yöntemle tekrar doluyor mu?
Vurdurarak çalıştırmanın araca bi zararı var mı?
Not :Aracım 1.4 is. Sürekli kullanımda hiç bi sorun yok akü ile ilgili. Alarm var gün içinde 2-3 defa ötüyor diyelim. Masraf yapmak istemiyorum ;)
vurdurarak calıstırma derım
en ıyısı onumuzde kış yenı bır aku
aküyü öldüren 2 şey soğuk ve ani hızlanmalar.. soğuk zaten geldi ziyadesiyle 1.4 is de olsa basarsın sen :) yani o akü ile işin çok zor.. bugün yarın ben de alacağım ama istanbuldasın. 60 amperlik delphi aküyü 115 liraya buldum eski aküyü vermek şartı ile iki yere daha bakacağım sanırım 100 lira civarı bir fiyat çıkar benden. 60 amperlik delphi.. istanbulda fiyatları buna göre kıyasla işte.
timucintt
05-10-2010, 22:52
hergün vurdurarak çalıştırma.. yeni akü al ; şarj dinamonu yakma sonra....
aslında konuya hemde arkadasa yardımcı olmak ıcın
aku ne marka ıyıdır kac amper almak gerekır ? daha saglıklı olur
utkuselamoglu
05-10-2010, 23:15
gerçekten akü mü bitti yoksa araç bi yerden akım mı çekiyor acaba?
yeni akü alırsan da bitebilir eğer öle bişi var ise...
yok sa yeni akü almanda yarar var eski akü den kimseye hayır gelmez...
Thracian
05-10-2010, 23:18
ya akünün kapasitesi düştü yada kaçak akımın var.
birinden emanet bir akü bul yada bir süreliğine takas yap. Hata belli olur
mad_max1978
05-10-2010, 23:27
iyi bir elektrikçiye göstersen sanırım kaçak olup olmadığını yada akünün ömrünü tamamlayıp tamamlamadığını söyler.bu arada vurdurmak araca zararlı diye biliyorum.
ERkut 205
06-10-2010, 09:01
Akünün şarz durumunu ölçtürmek iyi olur gibi.
Tesisat ölçümüde yapılabilir...
Aracınızda ses sistemi ve aküye fazla yükleniliyor ise özellikle çalışmadan araç durduğu yerde kullanımda aküyü uzun vadede bitiren durumlar...Yada buna benzer far açık unutup da 2/3 gün çalışmayıp akünün boşalması sonradan çalıştırıp şarz etseniz bile ömrü kısaltan etkenlerden.
34ER2890
06-10-2010, 16:31
Valla daha önce ölçmüştük aküyü normal görünüyorda ama arka cam resistansı açık kontak açık kalsın 10 dk sonra marş basmıyor.
Bu arada 45 amperlik işimi görmez mi?
1-akü öldümü ?
2-akünün şarzımı bitik ?
3-araçta kaçakmı var ?
1-eğer akü öldüyse (her akünün bir ömrü var)
tabiki yeni akü alınacak .
2-eğer akü bir şekilde komple boşalmış (farlar yanlışlıkla açık unutulmuş, veya tavan lambası kıl tüy) o zaman akü şarj edilmesi lazım akücüde, araç üzerinde tam şarj olmayacaktır.
3-eğer araçta kaçak varsa, o bulunacak sonrada akü gene şarja verilecek .
kaçak, 2-3 günde akü bitirebilir, hatta 1 haftada bile akü bitebilir, kaçağın durumuda göre değişir . normalde aracı bırakırsın 6 ay da sürse akünün bitmemesi lazım .
aracı vurdurmak bazı araçlar için çok sakıncalıdır
o yüzden en güzeli hiç denememek.
halilcan9455
06-10-2010, 17:22
1-akü öldümü ?
2-akünün şarzımı bitik ?
3-araçta kaçakmı var ?
1-eğer akü öldüyse (her akünün bir ömrü var)
tabiki yeni akü alınacak .
2-eğer akü bir şekilde komple boşalmış (farlar yanlışlıkla açık unutulmuş, veya tavan lambası kıl tüy) o zaman akü şarj edilmesi lazım akücüde, araç üzerinde tam şarj olmayacaktır.
kaçak, 2-3 günde akü bitirebilir, hatta 1 haftada bile akü bitebilir, kaçağın durumuda göre değişir . normalde aracı bırakırsın 6 ay da sürse akünün bitmemesi lazım .
aracı vurdurmak bazı araçlar için çok sakıncalıdır
o yüzden en güzeli hiç denememek.
katılıyorum.
bir tanıdığımın hyundai excel arabasını vurdurarak çalıştırdık .ve hidrolik hortumu patladı :D sonuç sanayi
ne alaka olduğunu biz de çözemedik.
34ER2890
06-10-2010, 18:44
Dostum çok sağol öncelikle verdiğin bilgiler için bu iki maddeye takıldım şimdi daha önce teyp ve far açık kaldığı için bir kaç defa yolda kaldım yani çalıştıramadım tekrar ama hiç bir yere gidipte aküyü şarj ettirmedim araç şarj eder dedim eğer dediğin doğruysa bi yere sarj ettirirsem düzelmesi gerek
diğer söylediğin içinde araçta daha önce kaçak vardı 1 saatte bitiriyodu aküyü sonra çözdük o sorunu ama sen diyosun ki kaçak olmazssa araç 6 ayda yatsa akünün bitmemesi lazım ama bu bana pek mantıklı gelmedi çünkü pil yattıkça deşarj olur ama bu 3 gün az mı çokmu bilmiyorum neticesinde ben bunu bataryanın bitik olmasına yormuştum :icon13:
34ER2890
06-10-2010, 19:10
Güncel ???????
Dostum git yeni akü al.
Tekrar bitirirse şarja verirsin kullanırsın.Kaçağı da bulursun.
34ER2890
06-10-2010, 21:33
Dostum git yeni akü al.
Tekrar bitirirse şarja verirsin kullanırsın.Kaçağı da bulursun.
Yeni aküyümü tekrar bitirirse şarja veririsin diyosun ?
Kaçaktansa akü almak mantıksız kaçağı bulmak gerek o zaman teşekkürler herkeze...
focus musty35
06-10-2010, 21:34
benımde akü sorunum var 2 gun mars basmassa calısmıyor araba herhalde bende bı aku alayım :D
34ER2890
06-10-2010, 22:49
benımde akü sorunum var 2 gun mars basmassa calısmıyor araba herhalde bende bı aku alayım :D
İşte acaba akü bitik ondan mı yoksa kaçak var onda mı??
Selcuk_RoL
06-10-2010, 22:52
yeni akü şart
focus musty35
07-10-2010, 00:13
İşte acaba akü bitik ondan mı yoksa kaçak var onda mı??
valla arabaya cıhaz baglattım anfı cd calar falan acaba omu sureklı cekıyor anahtar yokkende calısıyor cunku cihaz
34ER2890
07-10-2010, 15:21
Elektrikçi kaçağı nasıl bulcak bnm bildiğim bütün açıkta ki kabloları bantlıyor daha ne yapabilr ki?
34ER2890
07-10-2010, 20:43
Güncellllllllllll
Bende de benzer bir problem vardı, akü değiştirince düzeldi mi bilmiyorum çünkü akü yeni sayılır denemedim.. ama aracın kapısını açarken veya kaparken elektrik çarpıyor kapıdan.. normal mi bilmiyorum :) bide normal bi araç 3 günde toz topluyorsa benimki 1 günde topluyor, kaçak mı var bilemedim :D