Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : manifold için tornacı ve kaynakcı ?

CKN
05-10-2010, 23:25
vw 1.8 T makınaların emme manıfoldları uzun oluyor. emmeyi duzgun bı sekılde kesıp agızlarını ayarlayabılecek tornacı frezecı varmı bıldıgınız ve kaynakcı arıyorum. istanbulda bu ıslerle ugrasan tanıdıklarınız varsa yazarsanız sevinirim..

aknnn
06-10-2010, 00:01
arabanın son durumu ne çoki buldun mu tornacı??

CKN
06-10-2010, 00:05
arabanın son durumu ne çoki buldun mu tornacı??

moruk sanzımanı indirdim..
torna kaynak ıslerı ıle ılgılı henuz bı gelısme yok =)

yavuz364
06-10-2010, 08:19
Orjinal manifoldlar döküm olduğundan dolayı sağlıklı olmaz.. bunun yerine komple baştan yapmak muhtemelen daha kolay olacaktır :) bizimde benzer bi olay başımıza geldi ve manifoldu kesmek yerine komple baştan yapmıştık ..

XSi
06-10-2010, 11:03
vw 1.8 T makınaların emme manıfoldları uzun oluyor. emmeyi duzgun bı sekılde kesıp agızlarını ayarlayabılecek tornacı frezecı varmı bıldıgınız ve kaynakcı arıyorum. istanbulda bu ıslerle ugrasan tanıdıklarınız varsa yazarsanız sevinirim..

İkitelli de dolapdere sanayi sitesi var, iş makinası tamiri yapan vatandaşlar,

onlar bu tip döküm parçaların kesme biçme tadilat işleriyle daha haşır neşirler..

ama net bi yere yönlendiremiyorum kusura bakma..

CKN
06-10-2010, 11:56
İkitelli de dolapdere sanayi sitesi var, iş makinası tamiri yapan vatandaşlar,

onlar bu tip döküm parçaların kesme biçme tadilat işleriyle daha haşır neşirler..

ama net bi yere yönlendiremiyorum kusura bakma..

kardesım yanlıs anlama ama bana **** başı oynamayacak adam lazım =) o tıp adamlar yapar ama oldu olmadı yaptım yapamadım gibi deneme yanılmalarla olucak iş değil.. yapan usta varsa daha evvelden cok daha cici olur.. tesekkür ederim =)

Orjinal manifoldlar döküm olduğundan dolayı sağlıklı olmaz.. bunun yerine komple baştan yapmak muhtemelen daha kolay olacaktır :) bizimde benzer bi olay başımıza geldi ve manifoldu kesmek yerine komple baştan yapmıştık ..

sizinle beraber hyatı baştan yaratsak olmaz mı kardaş =))

Göki,ZD
06-10-2010, 11:59
kanka kesme olayını bilemicemde, kaynak işini yapabilcek yer biliyorum, ben kendi emme manifoldunun deliklerini kapattıp tornada yeni delik açtırdım bi sıkıntı yok.Yer ümraniye güven sanayi sitesinde.keza yine aynı emme manifoldunda bi tane daha var aynı işlemleri yaptırıcam.

XSi
06-10-2010, 11:59
kardesım yanlıs anlama ama bana **** başı oynamayacak adam lazım =) o tıp adamlar yapar ama oldu olmadı yaptım yapamadım gibi deneme yanılmalarla olucak iş değil.. yapan usta varsa daha evvelden cok daha cici olur.. tesekkür ederim =)

çok güzel tanımladın adamları yau, cuk oturdu :) umarım bulunur da işin hallolur kolay gelsin..

yavuz364
06-10-2010, 12:27
bana uyar :D
aslında kendime de yapmak istiyordum...
daha önce yaptıklarımdan dolayı çizimleri de hemen hemen hazır gibi :) sadece biraz git-gel işleri var, azcık bile olsa vaktim olsa hemen yapıcam ama şuanda hiç vaktim yok.. belki 2-3 hafta sonra vaktim olur, acelesi var herhalde dimi ?

sizinle beraber hyatı baştan yaratsak olmaz mı kardaş =))

CKN
06-10-2010, 12:29
bana uyar :D
aslında kendime de yapmak istiyordum...
daha önce yaptıklarımdan dolayı çizimleri de hemen hemen hazır gibi :) sadece biraz git-gel işleri var, azcık bile olsa vaktim olsa hemen yapıcam ama şuanda hiç vaktim yok.. belki 2-3 hafta sonra vaktim olur, acelesi var herhalde dimi ?

yok kardesım. bende bıkac hafta sonra baslayacam.. hurdacıdan bı emme alıp ona yaptırmak ıstıyorum.. org kalsın kenarda bozmayayım. bide 80 yada 90 lık gaz kelebegı koyayım dıyorum.. acaba hangı vw audı den cıkar.

merruse
06-10-2010, 21:00
Ben daha önce Bostancı sanayide benzer bir iş yaptırdım. Aşağıdaki linkte ufak tefek resimlerde var. Bilmem yeterlimi senin için.

http://www.924board.org/viewtopic.php?t=22148&highlight=merruse

CKN
06-10-2010, 21:07
Ben daha önce Bostancı sanayide benzer bir iş yaptırdım.
Aşağıdaki linkte ufak tefek resimlerde var. Bilmem yeterlimi senin için.

http://www.924board.org/viewtopic.php?t=22148&highlight=merruse

paylasım ıcın tskler.. güzel olmus.. bırgun hep bır araya gelıp hem cay kahve ıcsek hemde yuzyuze gorussek ıyı olur aslında. bu tıp ıslerden anlayan seven arkadaslarla..

kanka kesme olayını bilemicemde, kaynak işini yapabilcek yer biliyorum, ben kendi emme manifoldunun deliklerini kapattıp tornada yeni delik açtırdım bi sıkıntı yok.Yer ümraniye güven sanayi sitesinde.keza yine aynı emme manifoldunda bi tane daha var aynı işlemleri yaptırıcam.

moruk olmadı skoda nın emmesını alıp delıklerını tornada işleyip cup dıe oturcak sekle getırtıcem.. senın tornacıylada bı goruseyım..
gercı ustamız skodanın emmesının ıc kısımları plastık falan demıstı.. yapııcaz artık bıseyler..

yavuz364
06-10-2010, 21:28
evet ya bi ara görülelin, cuma yada c.tesi akşamlara bana uyar. yada haftaya perşembe akşamı..

CKN
07-10-2010, 22:06
evet ya bi ara görülelin, cuma yada c.tesi akşamlara bana uyar. yada haftaya perşembe akşamı..

bende cum cumartesı aksam.. pazar 17:00 dan sonra musyıtım yavuz.. arabanın bıkac ısı var bıtsın goruselım ınsallah.

TorqueTuning
08-10-2010, 09:16
Hocam sen önce o 5 para etmez turboyu sök at, 6500de gelen turbodan fayda çıkmaz. Yavuz'un dediği gibi 1.8T'lerin emme manifoldu dökme ve bunu kesip biçmekle verim elde edemezsin...

CKN
08-10-2010, 11:58
Hocam sen önce o 5 para etmez turboyu sök at, 6500de gelen turbodan fayda çıkmaz. Yavuz'un dediği gibi 1.8T'lerin emme manifoldu dökme ve bunu kesip biçmekle verim elde edemezsin...

6500 demı gelıyormus eskı turbom =)
kurtuldum o turbodan..