Orijinalini görmek için tıklayınız : Araç takas teklifi??
Arkadaşlar aracım 2010 model 308HDI 1.6 Comfort paket 110hp dizel 22000km .2010 model Honda Cıvıc 1.6 Elegance 18000km sunroof,vsa özellikli otomatik vites ve füme renkli bir araçla takas etsem mi?Edersem sizce en mantıklı takas şartları ne olmalıdır?Fikirleriniz benim için gerçekten önemlidir.Şimdiden teşekkür ederim.
Kafa kafaya takas kabul edilmiş ise düşünmezdim.. Fransızdan 6 senede çok çektim. Japondan ise 5 senede neredeyse hiç..
Burada tek dikkat edilmesi gereken nokta bence yakıt sarfiyatı. Çok fazla km yapıyorsan benzinli biraz can sıkıcı olabilir. Ama ortalama bir tüketici isen dizel-benzin farkı canını çok fazla yakmayacaktır. Kezâ Civic'in yakıt değerlerinin de sınıfına göre iyi denebilecek durumda olduğunu duymuştum..
BosphorusBoys
07-10-2010, 11:34
Civic Elagance Oto Vit : 45lt 500km $ehir içi.
Sen gerisini düşün artık
SercanTurkoz
07-10-2010, 11:41
dizel verip benzinli almak ne kadan mantıklı olurki bu zamanda..
nakayama
07-10-2010, 11:42
8,5 lt yakıyor
Arkadaşlar eskiden ayda en az 3-4 bin km yaparken şimdi işlerim sebebi ile fazla gezme imkanım olmuyor.Ancak haftasonu yani ayda toplam max 1500km yol yapsam desem çokda abartılı bir yakıt farkı olmaz diye düşünüyorum.Yanlış mıyım?
ondertopcu
07-10-2010, 11:45
Arkadaşların dediği gibi yakıt önemsiz ise takas edin tabiki. Ama önemlisi ise can sıkabilir. Otamatikleri çok yakıyor.
Arkadaşların dediği gibi yakıt önemsiz ise takas edin tabiki. Ama önemlisi ise can sıkabilir. Otamatikleri çok yakıyor.
manuel ile otomatik arasında çok fark olur mu yakıt açısından??
fransızın hele hele dizel olarak yakıtının ne kadar az yaktığını altındaki araçtan bilirsin:)
fransızın hele hele dizel olarak yakıtının ne kadar az yaktığını altındaki araçtan bilirsin:)
yaklaşık 6-7 senedir fransız ve dizel araçlarım oldu.Çok az yakıyorlar ama artık eskisi yol yapamıyorum.Km olarak da az yol yapmaya başlayınca acaba bir japonum mu olsa artık demiştim:)
nakayama
07-10-2010, 11:56
yaklaşık 6-7 senedir fransız ve dizel araçlarım oldu.Çok az yakıyorlar ama artık eskisi yol yapamıyorum.Km olarak da az yol yapmaya başlayınca acaba bir japonum mu olsa artık demiştim:)
japon iyidir. :icon_tup:
Civic uzun yolda acayip az, ama şehir içinde de gereğinden çok yakıyor.
Özellikle otomatikse. Bunun sebebi de gereksiz uzun vites oranları.
ahmet3425
07-10-2010, 12:05
uste 7-8 binlira verirse takas et yoksa bulasma...
editt oha honda civicler cok pahalıymıs yaw :D
tek korkum yakıt.Benzinli araç kullanmayalı o kadar olduki hem kokusunu unuttum hemde benzin fiyatını:)arkadaşımı aradım şimdi lt fiyatı ne kadar diye:)
uste 7-8 binlira verirse takas et yoksa bulasma...
ben kafa kafayadiye düşündüm üste almayı hiç düşünmemiştim:soru:
nakayama
07-10-2010, 12:09
ŞEHİR İÇİNDE basmaz isen ortalama 7,5 7,8 yakar basarsan 8,5 9 lt
ahmet3425
07-10-2010, 12:10
benim 2 aracında fiyatlarından haberim yoktu simdi kontrol ettim piyasa olarak civicler daha pahalıymıs :D
ama ben yinede dizel arabayı tercih ederim...
Takas teklifini size karşı taraf yaptıysa, tabi ki karşı taraf bir miktar zararına vericek arabayı. Bunu göz önünde bulundurarak bence teklifi düşünün.
Karşı tarafın aracının değeri ortalama 40.000 tl diyeyim, sizin aracınızın da 40.000 tl diyelim (misal), eğer karşı taraf size teklif etmişse onun aracının değeri 40.000 olarak düşünülmemeli yani.
Siz teklif ettiyseniz, siz dezavantajlısınız bu arada.
Çok fazla yol yapmıyorsanız , şartlar uyuyorsa , araç temizse takas yapın bence.
İstanbul'daki trafiği göz önünde bulundurursak sizin yazdığınız şehir içi değerleri bizim için şehir dışı oluyor.
Takas teklifini size karşı taraf yaptıysa, tabi ki karşı taraf bir miktar zararına vericek arabayı. Bunu göz önünde bulundurarak bence teklifi düşünün.
Karşı tarafın aracının değeri ortalama 40.000 tl diyeyim, sizin aracınızın da 40.000 tl diyelim (misal), eğer karşı taraf size teklif etmişse onun aracının değeri 40.000 olarak düşünülmemeli yani.
Siz teklif ettiyseniz, siz dezavantajlısınız bu arada.
2 taraflı gibi oldu.Hiç şartlar konuşulmadı.Ama takas olayına sıcak bakar diye düşünüyorum.Bu durumda sessiz mi kalmalıyım:beuj:
olcay_bora
07-10-2010, 12:15
yakıt mkaıt düşünme takasla gitsin
Normalde sakin araç kullanırım.Arada otobanda hız denemesi olabiliyor.Bizim buralara gelince durup kalk tarzında bir trafik olmadığından aşırı yakacağını düşünmüyorum.
yakıt mkaıt düşünme takasla gitsin
yakıt açısından sponsorum olacaksan hiç düşünmem evet:D:D
bahadırtelli
07-10-2010, 12:22
bizde manuel elegance var şehir dışı ortalama 5 lt den az yakıyor (yol bilgisayrındaki veriler) şehir içi 6lt civarı güzel araba sorunsuz. 2. eli gereksiz pahalı.
bi arkadaşım 2 araç arasında kalmışdı gidip civic aldı 2007 hatta foruma üye kendisi şuan cok pişman yakıtından dolayı keşke 308 alsaydım diyo:D
bi arkadaşım 2 araç arasında kalmışdı gidip civic aldı 2007 hatta foruma üye kendisi şuan cok pişman yakıtından doları keşke 308 alsaydım diyo:D
deme yavv:D:D
ama söylediğine göre o sınıftaki araçlar arasında yakıtı fazla abartılı deil felan diyodu ne kadar doğru ne kadar yanlış bilemem karar senin:D
Basarsan yakıyor ne yazık ki Civic öyle az yakma olayı 4 te 50 60 a oturunca oluyor.Birde yayları o kadar yumuşak ki arkaya bir kişi oturunca sanki arka full dolu bagajda yüklü gibi duruyor.308 HDI110 arkadaşımda vardı bir sorununu bir arızasını 2 yıl görmedim onunle işe gidip gelirdik.benim hoşuma giderdi azda yakıyor meret.Ama Civic'e geçmendeki amacı önce kendine sorman lazım.Alman'a da geçebilirsin mesela bunu sorsaydın kendine.Bizim kendimize alma amacımız 2 yıl öncesi için konuşuyorum 40 liraya abuksubuk arızalar çıkarmayan satarken kastırmasın birde segment olarak o paraya öyle sedan aile aracı zor olduğu için almıştık.Siyahında bela bi derdi var kalitesiz bir siyahı var hondanın haberin olsun :)
arkadaşlar benim takas işi yattı.Eşininde kullanabilmesi için değiştireceği aracın otomatik olması şartmış.Sonradan fırça mı yedi bilmiyorum:)Yoksa ona kalsa dünden razı:)Neyse sizleride meşgul ettim.İlgi ve alakanız için çok teşekkür ediyorum arkadaşlar.Başka bir bahara diyelim.Mazota devam:)
değişikliğe ihtiyacın varsa gir derim ama dizelden inip benzinliye binmek macera aramak olur.
Bülent76
07-10-2010, 13:57
Devir ekonomi devri, ne kadar az kullansan da bence dizel araba kalsın derim. Ben uzun yıllar benzinli kullanıp, inatla dizel araç almayan biriydim. Evlendim ve sonunda dizel araç aldım, şimdi geçen yıllara acıyorum resmen :) Neymiş birazcık gazlıycam, araba devirlenecek, bana zevk verecek diye benzinli kalsın dedim, hep İzmir çevresine tıkılıp kalmıştım :) Dizel araç aldım, dedim İzmir'den başka yerler de varmış :)
Devir ekonomi devri, ne kadar az kullansan da bence dizel araba kalsın derim. Ben uzun yıllar benzinli kullanıp, inatla dizel araç almayan biriydim. Evlendim ve sonunda dizel araç aldım, şimdi geçen yıllara acıyorum resmen :) Neymiş birazcık gazlıycam, araba devirlenecek, bana zevk verecek diye benzinli kalsın dedim, hep İzmir çevresine tıkılıp kalmıştım :) Dizel araç aldım, dedim İzmir'den başka yerler de varmış :)
çok güzel açıklamışsın :D
Japonum olsa ne demek. Aldığın araba bir Type-R felan olsa neyse. Bu takasın hiçbir mantıklı tarafı yok otomatik vites ihtiyacınız yoksa.
Özgür abi almammışsın ne mutlu,çünkü senin aracı arada görüyorum çok güzel duryr.ki zonguldak abi hep bayır akşam üstü trafik biliyosun.yakar o yakar :)
Bülent76
07-10-2010, 15:02
çok güzel açıklamışsın :D
Antalya diye bir yer varmış mesela, dizel araç alınca keşfettim, sonra Bodrum varmış, daha ne güzel yerler varmış meğerse :D