Orijinalini görmek için tıklayınız : hangi dizel?
kendim için 18 bine kadar dizel bi araç almayı düşünüorm... grande punto 1.3mjet mi? ibiza 1.4 tdi mı? yoksa megana hb 1.5 dci mı ? hangisini tavsiye edersiniz ve neden? artıları eksileri nelerdir? buarada daha aracta bulamadm bilen duyan satanınız varsa bilgi verirse sevinirim..teşekkürler..
punto ve ibiza arasında kaldım ama ibiza bana göre daha ağır basıyor..puntonun avantajı;parça/servis maliyetleri daha düşük olabilir ibiza ve meganeye göre.
fransız dizellere güvenmiyorum hiç,megane hiç düşünmezdim.
multijetin ne kadar sağlıklı bi dizel olduğunu biliyoruz,motor açmadan 500k km yapanlar var,ibizanında tipi daha sportif daha bi çekici geliyor,onunda çok çok az yaktığını biliyorum.
punto/ibiza ikisinden birine bak,içine sineni al derim.
vkarayel
07-10-2010, 16:56
Punto bana da mantıklı geliyor ama Aracın en büyük eksisi markanın imajı . Fiat deyince tonla dedikodusu var ön takımdan girerler arka takımdan çıkarlar herkez bişey der ama 2. eline gelince en kuvvetli araçlardandır. Bu nasıl bir mantık anlamıyorum. Hele Symbol diye bir araç var aynı model clio ile Laguna aynı para :) Laguna'nın fabrikaya maliyeti 10 sa Symbolun 2 dir. Parça fiyatları ve vergiler tüm dengeleri altüst ediyor. Kendi aracıma sürekli İngiltereden parça getiriyorum. Mesela tampon çıtası burda 150 TL, ama ben Ebaydan buraya kargo dahil 25 liraya getirtiyorum. Bu nasıl iş anlamıyorum ...
punto ve ibiza arasında kaldım ama ibiza bana göre daha ağır basıyor..puntonun avantajı;parça/servis maliyetleri daha düşük olabilir ibiza ve meganeye göre.
fransız dizellere güvenmiyorum hiç,megane hiç düşünmezdim.
multijetin ne kadar sağlıklı bi dizel olduğunu biliyoruz,motor açmadan 500k km yapanlar var,ibizanında tipi daha sportif daha bi çekici geliyor,onunda çok çok az yaktığını biliyorum.
punto/ibiza ikisinden birine bak,içine sineni al derim.
megane hiç bulamadım zaten o paraya ya punto ya ibiza olcak gibi zaten..
34ER2890
11-10-2010, 08:27
Valla bana sorarsan megane hem güzel araba hem ucuz hemde az yakıyor paran yetiyorsa al he bnde 18.000 olsa benzin + lpg yaparım :)
ERkut 205
11-10-2010, 10:01
ibiza 1.4 tdi seçim sebebi üreticiden kaynaklı.
bu haftasonu belli olcak büyük ihtimal bi megane 2 sedan var o olcak gibi inşallah bi aksilik çıkmassa...
devil_berk22
21-10-2010, 14:16
megane2 tercihim olurdu