Orijinalini görmek için tıklayınız : 1.4 tsi sorgusu
Boost Up
08-10-2010, 17:54
Bu araçta karar kıldık gibi, Leon 1.4 tsi 122 lik sanırım. Uğraşan var mı hiç ve de bilgi verebilcek kimse var mı?:)
nasıl yani?motoruna nelermı olabiliyor?
MuratGürakan
08-10-2010, 19:07
leonlar yerine golf-a3 tercih edilebilir. İntercooler olmamasından dolayı aralarında en yavaşı leonlar. Onun dışında hepsi aynı işte genel olarak güzel başarılı motor.
Benim arkadaşımda var leon tsi, fena değil gidişi. PS Chiptuning,hks mantar ve hks son var. Çıkardığı sesler çok hoş. Tavsiye ederim :)
Boost Up
08-10-2010, 19:14
intercooler nasıl yok:s
Arda bu sefer karar değiştirme. Eğer kendinden eminsen al gitsin.
Çok korkuyorum lan bigün Viper'la çıkıcaksın karşımıza diye : )
car wolf
08-10-2010, 19:25
leonlar yerine golf-a3 tercih edilebilir. İntercooler olmamasından dolayı aralarında en yavaşı leonlar. Onun dışında hepsi aynı işte genel olarak güzel başarılı motor.
intercooler olunca 160 hp oluyor demek ki , eğer öyle ise orj. dışında daha fazla güç vericek bir intercooler + yazılım ile güzel sonuç ortaya çıkar
Boost Up
08-10-2010, 19:27
Arda bu sefer karar değiştirme. Eğer kendinden eminsen al gitsin.
Çok korkuyorum lan bigün Viper'la çıkıcaksın karşımıza diye : )
kesin:p. Ya karar değiştirme değil işte bizde birilerine bağlıyız şimdilik ağzından çıkan laf 1.4 tsi ya karar kıldığımız:D.
intercooler olunca 160 hp oluyor demek ki , eğer öyle ise orj. dışında daha fazla güç vericek bir intercooler + yazılım ile güzel sonuç ortaya çıkar
aslında intercooler yoksa aralarında 3 hp gibi fark var bu Leonun daha iyi olduğunu göstermez mi:D?
omercanilica
08-10-2010, 19:28
watercooler mevcut 125lık leonda ....
Boost Up
08-10-2010, 19:30
watercooler mevcut 125lık leonda ....
Intercooler la farkları nedir acaba?
122 likle uğraşmaya değmez düşüncesindeyim yazılımla bile standart 160 lık kadar gidemiyor ne yazıkki.
Intercooler la farkları nedir acaba?
su sogutmalı b sıstem bulunuyor ıntercooler ıslevını goren.Leon kasa hafıflıgınden dolayı a3 ve golften daha hızlı,yazılım,dp,duz boru ve Cai ıle 160bg lerı goruyosun ama cok ugrasmaya da degmez,ıkıncı elde aynı fıyatlara baska arabalara da yonelınebılır
http://www.youtube.com/watch?v=3kWwK3SjHag
http://www.youtube.com/watch?v=3kWwK3SjHag
Boost Up
08-10-2010, 23:05
Leonda kafama yatmıştı epey ama..:confused:
Leonda kafama yatmıştı epey ama..:confused:
Kankaaaam, yine taklaya geliyoruz galiba. Alarm! Alarm! :D
Boost Up
08-10-2010, 23:15
Kankaaaam, yine taklaya geliyoruz galiba. Alarm! Alarm! :D
Bu sefer kararlıyım ya:D. Aileden engel çıkmazsa:rolleyes:
al dusunme bile.bende a3 var cok memnunum.
Arda'cım neden şirokko düşünmüyorsun ? 160hp tsi al gitsin :)
Boost Up
08-10-2010, 23:52
Arda'cım neden şirokko düşünmüyorsun ? 160hp tsi al gitsin :)
Sınırlarımdan dolayı:D.
Low-Rider
09-10-2010, 00:27
Yahu arda alıp yarış kovalamıcan birşey yapmıcan ,al chip egzoz filtre devam edersin
Boost Up
09-10-2010, 08:39
Yahu arda alıp yarış kovalamıcan birşey yapmıcan ,al chip egzoz filtre devam edersin
Abi benimki ego tatmini ya:p:D.
Abi benimki ego tatmini ya:p:D.
bence yeterli olur amaç bu ise ;);)
Shadow_Dancer
09-10-2010, 09:33
Valla kafandakiler nedir bilmiyorum ama leon 1.4 tsi gayet güzel bi araba, gerek donanım gerekse motor açısından. Performans olarakta bence tatminkar. Sen bence ne istiyosun onu kesinleştir ona göre hareket et
yavuz364
09-10-2010, 09:39
sesleri çok güzel :) ufak tefek oynamalarla çok zevkli oluyor...
tavsiye ederim ben de..
verdiğin paraya göre yeterli bence..160lık diye bahsettiğiniz araçların 2.elleri bile daha pahalı..herşey maddiyata bakıyor..uğraşılmayacak araba da denmez,o kadar yerden yere vurmayın be:))
Benim arkadaşımda var leon tsi, fena değil gidişi. PS Chiptuning,hks mantar ve hks son var. Çıkardığı sesler çok hoş. Tavsiye ederim :)
bunların filtre borusunun capı kac acaba bende takmayı düşünüyorum specler aynı sayılır,rahatlayacağını söyledi bana barbaros abi,filtre takcaz mecbur :) kutu içi düşünüyorum ben filtre kapağının üzerini sökünce açık gibi oluyormus sanırım.yoksa aem dry flow filanmı alsam?
Shadow_Dancer
09-10-2010, 10:38
Ha bu arada söylemeden geçemeyecem 122lik motor blow off varmış gibi sesler çıkartıyor :)
Ha bu arada söylemeden geçemeyecem 122lik motor blow off varmış gibi sesler çıkartıyor :)
aynen :) tıslıyor,isteyen olursa forge aparatını da takabilir o daha fazla ses veriyormus :)
bunların filtre borusunun capı kac acaba bende takmayı düşünüyorum specler aynı sayılır,rahatlayacağını söyledi bana barbaros abi,filtre takcaz mecbur :) kutu içi düşünüyorum ben filtre kapağının üzerini sökünce açık gibi oluyormus sanırım.yoksa aem dry flow filanmı alsam?
kesınlıkle Aem alıp fıltreyı far ın arkasına kadar dayamak lazım aradakı boruyu ve fıltrenın de etrafını ızole etmek sart,zaten motorun dıbınde kutu ıcıne takılanların hıc b mantıgı yok,braz daha gecırgen fıltre ıle aynı sıstemden devam etmek mantıksız olur
car wolf
09-10-2010, 10:48
şimdi videolarını izledimde gidişi o kadar da kötü değil intercooler ve chip ile çok güzel gider , hazır ne alıcağına karar vermişken vaz geçme derim beyaz al yap cupra tamponlarıda jant yay fıstık gibi işte, ben olsan alırım karar senin dostum ;)
Boost Up
09-10-2010, 10:49
şimdi videolarını izledimde gidişi o kadar da kötü değil intercooler ve chip ile çok güzel gider , hazır ne alıcağına karar vermişken vaz geçme derim beyaz al yap cupra tamponlarıda jant yay fıstık gibi işte, ben olsan alırım karar senin dostum ;)
Benimde aklımda açıkçası o var, Cupra kit bbs ch yada ck falan fistan.. Benim kararım bu zaten de aileye bağlıyız, 1.4 benzinliye razı oldular gibi yoksa dizel diyorlar..
kesınlıkle Aem alıp fıltreyı far ın arkasına kadar dayamak lazım aradakı boruyu ve fıltrenın de etrafını ızole etmek sart,zaten motorun dıbınde kutu ıcıne takılanların hıc b mantıgı yok,braz daha gecırgen fıltre ıle aynı sıstemden devam etmek mantıksız olur
ben orjinal filtre kutusunun içerisine dry flowu yapıştırayım diyorum ama?en saglam öyle olmazmı?üst kapagı da acık bırakcam.
ben orjinal filtre kutusunun içerisine dry flowu yapıştırayım diyorum ama?en saglam öyle olmazmı?üst kapagı da acık bırakcam.
KN ın o ıs ıcı dırek yaptıgı acık tıp fıltresı var zaten ıstersen onu da koyabılırsın ama KN hem yaglı tıp fıltre hemde ordan burdan evıre cevıre havayı ıcerı sokcagına Far ın arkasına koyarsın Aem ı,motora bakan arka kısmını ızole edersın duvar gıbı,borusunu da sarmaladın mı daha guzel olur,kutu ıcıne gelen hava ordan burdan donerek geldıgı ıcın daha cok surtunme yasıcaktır aynı zamanda yıne motorun yanında olcak ve sen ses gelsın dıye ustunu acık bırakıcaksın hem sıcak havayı ustten alcak hemde eskı fıltre sıstemınden tek farkı braz seslı olması olcak.1.4 tsı larda maf sensoru var mı bılmıyorum ama varsa eger Aem dısındakıler yaglı oldugundan zararlı olcaklar ztn,kı olmasa bıle yaglı tıp alıp yıne o yagı emdırmenın anlamı yok
arda ikince elde 170 lik süperçarçurlu golf gt yada jetta tsi falan kovala
bin üstüne vur kırbacı
en temizi zahmetsizi
roccoya binemiyosan :D
bende nedense sebepsiz yere caddylere falan bakıyorum
ne alakaysa , iş güçlede alakası yok , havalardan sanırım :p:D :D
Boost Up
09-10-2010, 12:33
arda ikince elde 170 lik süperçarçurlu golf gt yada jetta tsi falan kovala
bin üstüne vur kırbacı
en temizi zahmetsizi
roccoya binemiyosan :D
bende nedense sebepsiz yere caddylere falan bakıyorum
ne alakaysa , iş güçlede alakası yok , havalardan sanırım :p:D :D
Golf GT de baktımda eski yüzlü diyorlar biraz, KM nin de düşük olması lazım:D. Jetta da fazla kaçar diyorlar..
Golf GT de baktımda eski yüzlü diyorlar biraz, KM nin de düşük olması lazım:D. Jetta da fazla kaçar diyorlar..
yok yahu neden fazla kaçsın mis gibi sedan araba işte
gerçi önümüzdeki ay başı yeni kasaları geliyor muhtemelen
golfte eski falan değil aman aman uygun düşürdüğün anda kaçırma bence :)
ama gidipte sıfır dolu seat parasıda bayılma :D
KN ın o ıs ıcı dırek yaptıgı acık tıp fıltresı var zaten ıstersen onu da koyabılırsın ama KN hem yaglı tıp fıltre hemde ordan burdan evıre cevıre havayı ıcerı sokcagına Far ın arkasına koyarsın Aem ı,motora bakan arka kısmını ızole edersın duvar gıbı,borusunu da sarmaladın mı daha guzel olur,kutu ıcıne gelen hava ordan burdan donerek geldıgı ıcın daha cok surtunme yasıcaktır aynı zamanda yıne motorun yanında olcak ve sen ses gelsın dıye ustunu acık bırakıcaksın hem sıcak havayı ustten alcak hemde eskı fıltre sıstemınden tek farkı braz seslı olması olcak.1.4 tsı larda maf sensoru var mı bılmıyorum ama varsa eger Aem dısındakıler yaglı oldugundan zararlı olcaklar ztn,kı olmasa bıle yaglı tıp alıp yıne o yagı emdırmenın anlamı yok
nasıl izole etcem neyle yapılır hiç anlamam o işlerden.duvar gibi filan neyle yapcaz?
bu arada o yağ olayın ben sordum artık öyle birşey yokmus yağsızmıs kn lerin tfsi için olanı.
GökhanÖzkan
10-10-2010, 10:55
122 alıp jant ıwır zıwır alana kadar sc + turbolu yani 140-160-170 olan modellerden al derım..
122lıkler yaptıgın seylere cok tepkı wermıor malesef..
ama leon yakısıklı benım ıcın bu onemlı dersen o ayrı...
yavuz364
10-10-2010, 11:03
1.4T lerde Map varmış ;)
o yüzden herkes rahatlıkla K&N kullanabiliyor..
ama ben olsam yine de AEM alırdım, bakımı çok daha kolay, yıka kurut tamamdır, hiç öyle yağlama flan uğraşmaya gerek yok, zaten yağlamayı pek seven biri değilim :) heryeri kirletiyor sonra..
volume81
10-10-2010, 11:21
122 alıp jant ıwır zıwır alana kadar sc + turbolu yani 140-160-170 olan modellerden al derım..
122lıkler yaptıgın seylere cok tepkı wermıor malesef..
ama leon yakısıklı benım ıcın bu onemlı dersen o ayrı...
al sana tsi'cı :D
gökhan'a katılıyorum 140'lık alıp biraz oynadıkdan sonra çok güzel gidiyo :)
arkadaslar konunun içine ettik biraz ama en iyis dry flow mu oluyor yani?
şu pek kite benzemiyor ama kit demiş?
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-aksesuar-otomobil-arazi-araclari-audi-a3-tfsi-aem-nex-filtre-kiti-performance-car/detay?
filtre yolu cok kısa faydası olcak heralde :)
170lik düşük km jetta falan bulursan onu al ardacim uygun fiyatlı yani sıfır leon parası vermeden.leon alacaksan eğer ama sunroof ve beyaz olsun mümkünse:)