Orijinalini görmek için tıklayınız : Clio Rs 172 100kmh da yakıt sarfiyatı !!!
Boşuna 2.0 ların en az yakanı demiyorlar :eek: :icon_tup:
http://www.youtube.com/watch?v=lkxcvPgTU7E
http://www.streetfire.net/video/clio-rs-172-mk1-100kmh-da-yakt-sarfiyat_2070787.htm
nakayama
09-10-2010, 16:02
Çok iyi değer vallahi :D
redbaron
09-10-2010, 16:07
oha ben 1.6 dizelde zor görüyorum bu değerleri valla süper inanasım gelmedi:)maşallah
Benim mondeonun 3te1'i kadar yakıyor uzun yolda güzelmiş şehir içinde tek rakibim ferrari 17-18lt :D
redlinemst
09-10-2010, 16:15
bi ara 3.9 oldu :eek: maşallah maşallah seviyoruz rönoları :D
o değerin değişkenliği gaza dokunma oranına göre değişiyor muhtemelen
sürekli 3.9 olsa heralde katliam olur :D
Renault'un benzinliside dizelide yakmıyor yaa:D
kendini kandaırmak bu mu oluyor? :)
ben istanbul - izmit 4.7 yaptım.. 2 kişi ile de 5.1 oldu, keza streetfire'da videosu var, forumda paylaşmıştım.. anlık tüketim pek ölçüt olmuyor..
fastchild
09-10-2010, 16:36
ben arabayı 10 lt den aşşğı indiremedim uzun yolda 3.18 bmw
anlık tüketim pek ölçüt olmuyor..
;) ;) ;) ;)
ozaman allah seni şehiriçinden korusun :D
bazılarının fabrika verileriyle kullanımı hiç tutmuyo 1.4 tsi passat fabrika veri 7 kusur olması lazım 10 dan aşağı inmiyo ort. tüketim.
aracın arzalı o halde direkt olarak baktırmanı tavsiye ederim. Ben 320i cabrio ile hardtoplu şekilde bikaç defa istanbul yolunda ortalama 7 lt yaktım.
calibra ile ortalamam 6.5 lt.
subaru gc8 ilede zonguldaktan gelirken 7.5 lt ortalama ile geldim.
Bunlar en düşük değerlerim değil, tüm yol ortalamalarımdır. Arasında bastığımız sıktığımız ışıklara yanaştığımız anlarda var doğal olarak.
DoDo_hamann
09-10-2010, 16:48
Bu videoya göre yakıt ortalaması alamassınız yukarda arkadaşlar yazmış zaten, boşuna dizele biniyor herkes bu videoya göre:) Anlık tüketim değerlerine göre ölçüm yapacaksak benim dizel cliom sabit 100 km giderken 2.0-2.5 arası gidip geliyor.
redlinemst
09-10-2010, 16:57
niye olsun ? kimse 100 kmde 3.9 yakcak demediki videoda anlık değer gösteriliyo ona göre yorum yapılıyor.Sonuçta gene 5 Litrelere düşen bi araç ;)
bazılarının fabrika verileriyle kullanımı hiç tutmuyo 1.4 tsi passat fabrika veri 7 kusur olması lazım 10 dan aşağı inmiyo ort. tüketim.
Bence sizde bir kontrol ettirin aracınızı, bakımı geçtiyse ondan fazla yakıyor olabilir. Birçok 1.4 tsi kullanıcı arkadaşım 7-8lt arasında geziyor. 1.4 passat ş.içi 1 depo 840km yapıyor bir tanıdım.
_cAgdAsH_
09-10-2010, 17:08
bmw kim ne derse desin şehir içinde yakıt katili.. Hele bide tiptronic flnsa evlerden ırak,renolar bu konuda basarılı
Ek.Civic_Spoon
09-10-2010, 17:14
o videoda gözüken benzinle aşağı yukarı 160 170 km geldik :D
Neden kendini kandırmak olsun? Otobana çıktığımda eski RS' imle eğer yol boş ve düz ise uzun bir müddet anlık 4.5-5.5 litre arası gittiğimi bilirim. Ortalamam da 5-5.5 arasındaydı. İstanbuldan Ankaraya vardığımda çeyrek depodan fazla benzinim vardı.
Netice itibarı ile burada anlatılmaya çalışılan, arabanın anlık olarak 100km sabit hızla 4.5lt lere kadar yakıt sarfiyatını düşürebileceği. Sürekli böyle gidebilirse ve tabi yol müsade ederse ortalama yakışı 5.5 litrelerde olacaktır ki bu da ortalama 180hp ye yakın RS sınıfında bir araç için sence başarılı bir değer değil midir?
Güzel degerde az yakacagına cok gitmesini tercih ederim aracımın zira gunluk kullanmıyorum :)
anlık deger yol durumuna gore degısıyor sureklı.bence bu sekılde uzun yolda 100 km yap ort lıtreyı gorelım :) bu sekılde ztn 5 6 ltre cıkar herhalde ortalama:D
Neden kendini kandırmak olsun? Otobana çıktığımda eski RS' imle eğer yol boş ve düz ise uzun bir müddet anlık 4.5-5.5 litre arası gittiğimi bilirim. Ortalamam da 5-5.5 arasındaydı. İstanbuldan Ankaraya vardığımda çeyrek depodan fazla benzinim vardı.
Netice itibarı ile burada anlatılmaya çalışılan, arabanın anlık olarak 100km sabit hızla 4.5lt lere kadar yakıt sarfiyatını düşürebileceği. Sürekli böyle gidebilirse ve tabi yol müsade ederse ortalama yakışı 5.5 litrelerde olacaktır ki bu da ortalama 180hp ye yakın RS sınıfında bir araç için sence başarılı bir değer değil midir?
Farkettiysen araba hakkında hiç bi fikir belirtmedim.. Aracın az yaktıgı bu sekilde değil, ortalama değerle anlasılır.. anlık olarak her araba yeri geldiginde o degerleri gosteriyor.. buna bakıpta yorum yapmak, hiçbirşey ifade etmez. O yüzden buna gore yapılan yorum kendini kandırmaktan baska birsey değildir benim gozumde..
Şehir içi 7.1 - 7.2 ortalama ile geziyorum tam karma kullanım yeri geliyor gazlıyorum yeri geliyor normal sürüyorum.
Şehirler arası olarak bu yaz Kuşadası 'na 5.5 ortalama ile gittim ardından yaz sonu 5.6 ile de Artvin-Hopa ya gittim.
Artvin dönüşünde 220 tl lik benzinle ilk 150-200 km'si gazlıyarak toplamda 1000 km yol yaptım Rs ile.
3-5-7 önemli değil kardeşim benzinciye gir deponu fulle bitir bakalım kaç km yapmışsın ?
Azıcık matematik bilginiz varsa 4 litre yakan 50 litre deposu olan arabanın 1 depoya 1200 km gideceğini hesaplayabilirsiniz.Clio rs veya benzeri herhangi bir araçtada bu mümkün olmadığından fazla heyecan yapmaya gerek yok :)
Shellkolik
09-10-2010, 18:55
heyecan yapan kim her yol böyle dümdüz değil bununinişi çıkışı duru kalkı var uzunda 800-900 leri devirdiği biliniyor rs in muhalefet olan arkadaşlara ne oluyor onu anlamadım ben ? bokunu çıkarsanız uzun yolda 6-7 litreyi geçmiyor yakıt işte bunu anlayabilmek önemli ve bunu 2.0 bir araçta görmek tabiki güzel bir değer
Arkadaşlar niye kasıosunuz ki rs ler herzaman üvey evlat olmuştur,gerçi sadece rs ler değil renault'un bütün arabaları,az yakan bir araba olduğunu kullananlar,aracı bilenler bilir gerisi teferruat
Arkadaşlar niye kasıosunuz ki rs ler herzaman üvey evlat olmuştur,gerçi sadece rs ler değil renault'un bütün arabaları,az yakan bir araba olduğunu kullananlar,aracı bilenler bilir gerisi teferruat
kesinlikle katılıyorum çok acıklı bir durum isterse 4 lt yaksın piyasa degeri ikinci elde el degistirme hızı ortada yani arac az yakarak bu sınıfta prim yapmıyor :icon_tup:
kesinlikle katılıyorum çok acıklı bir durum isterse 4 lt yaksın piyasa degeri ikinci elde el degistirme hızı ortada yani arac az yakarak bu sınıfta prim yapmıyor :icon_tup:
aynen öle az yakması,konfor ve ekipman olarak dier rakiplerine göre daha iyi olması hiçbir şekilde prim yapmıyor,gerçi gerçekten renault fanatikleri için buda hiç sorun değil hatta işimize bile geliyor ;)
Emir_b16a
09-10-2010, 19:44
1.6 avensisle anlık 77.6 lt görüyoduk bazen oda en çok yakanımı :D
morgy_drag
09-10-2010, 19:55
fıyat/performans/yakıt/bakım vs vs konularında..
alınabılcek yegane arac..
4 ay oldu yaklasık alalı..
ıyıkı almısım..
tek pısmanlıım,keske cok oncelerden fırsatım olsaydıda alsaydım..
yakıt konusunada gelınce..
yerı gelır gazlarım,yerı gelır sabıt hız kullanırım sehır ıcı cok anormal bısey olmadıkca,7 lıtre ıle 7 bucuk lt arasında gezer benım 100 km..
bır de tuplu palıo m var..
ondada lıtre hesabı yapamam ama,20 lıraya 80 km anca gıder..hesap edın..
bırı 2.0 lt 180+ hp bı arac,bırı 1.4 lt bıldıın essek..
Arkadaşlar niye kasıosunuz ki ,az yakan bir araba olduğunu kullananlar,aracı bilenler bilir gerisi teferruat
+172. evet gerçekten az yakıyor. aılıp kullanınca ben de gözlerimle gördüm. şehir içi karma tüketimde 7,2 lt değerini gördüm, gazlama da dahil. arkadaşımın 2010 model yeni kasa civic sedanında bile göremediği değerler bunlar..
dragstar
09-10-2010, 21:38
anlık tüketim değilde 1 depo ortalamasına bakmak lazım asıl
chiefkadir
09-10-2010, 21:56
Ortalama gösterdiği değer 1lt eksık oluyo, dobloda aynıydı
Shellkolik
09-10-2010, 22:58
anlık tüketim değilde 1 depo ortalamasına bakmak lazım asıl
clio rs ler genelde 1 depoyla 800km yi geçiyor uzun yolda normal kullanımda :icon_tup:
clio rs ler genelde 1 depoyla 800km yi geçiyor uzun yolda normal kullanımda :icon_tup:
Yok o kadar değil de yine de 1 depo ile 100 ü geçmezseniz sabit hızda 700km yi görme ihtimaliniz çok yüksek.
Zaten yukarıda RS kullanıcıları ben de dahil bizzat kendi tecrübelerini yazıp konu başlığında verilen videonun doğruluğunu teyit etmişken arabayı tam olarak bilmeyenler kalkmış yok kendinizi kandırıyorsunuz yok heyecanlanmayın filan gibi ilginç yorumlarda bulumuşlar.
Halbuki biz de videoyu görünce okadar da çok heycan yapmıştık ki sormayın gitsin. Yani hep bu videoyu bekliyordum yayınlanınca acayip heyecan yaptım bir anda :)
Yok o kadar değil de yine de 1 depo ile 100 ü geçmezseniz sabit hızda 700km yi görme ihtimaliniz çok yüksek.
Zaten yukarıda RS kullanıcıları ben de dahil bizzat kendi tecrübelerini yazıp konu başlığında verilen videonun doğruluğunu teyit etmişken arabayı tam olarak bilmeyenler kalkmış yok kendinizi kandırıyorsunuz yok heyecanlanmayın filan gibi ilginç yorumlarda bulumuşlar.
Halbuki biz de videoyu görünce okadar da çok heycan yapmıştık ki sormayın gitsin. Yani hep bu videoyu bekliyordum yayınlanınca acayip heyecan yaptım bir anda :)
abi sorma heyecandan tansiyonum düştü yıkıldım yerlere :D renault iyiki böle ezik bir araba yapmış rs ler olmasa heyecanlanamıycazda
M_PROJECT
10-10-2010, 00:07
bence yanlis anlamissiniz yorumlari . kimse rs cok yakiyor yada sukadar yakiyor dememis, denmek istenen bu anlik degerler ile ortalama aracin yaktigi yakitin hesaplanamayacagi .
ornek vermek gerekirse , 3.7 v6 bir jipimiz var uzun yolda 10 litreye kadar cekebiliyorum ama sehir icinde 15 17 gordugu oluyor , 1 depo ortalamasi ise ( karma kullanimda ) 13 litre . umarin anlatabilmisimdir .
zaten bir aracin nekadar az yada cok yakmasi birazda bizim suruculerin elinde, duzgun lastik basinci hissiyatli bir sag ayak ile bakimlari tam bir arac 1 depo ile guzel bir ortalama cikartabilir. ( kendi wrxim ile sehir ici 680km gittigimi bilirim . )
Clio Rs deposu 50 litre.1 depoya 700 km demek 7.1 litreye tekabül eder.Dijitalde gördüğünüz 2-3-4-5'li rakamları bilemem ama istasyonda o değerlerin imkansız olduğunu kimse ilginç bulmaz herhalde.
Ayrıca iddiaya girerim 7 litre gerçek ortalamayı,cooper s,type-r gibi arabalarda tutturur ve tutturuyor o hızlarda zaten.Açıkçası clio rs ' i severim,15 liralara alınacak seri arabaların başında gelir ama nedir mastürbasyonvari konular anlamadım gitti :)
Selcuk_RoL
10-10-2010, 00:12
valla iyiymiş bedava spec :D
Clio Rs deposu 50 litre.1 depoya 700 km demek 7.1 litreye tekabül eder.Dijitalde gördüğünüz 2-3-4-5'li rakamları bilemem ama istasyonda o değerlerin imkansız olduğunu kimse ilginç bulmaz herhalde.
Ayrıca iddiaya girerim 7 litre gerçek ortalamayı,cooper s,type-r gibi arabalarda tutturur ve tutturuyor o hızlarda zaten.Açıkçası clio rs ' i severim,15 liralara alınacak seri arabaların başında gelir ama nedir mastürbasyonvari konular anlamadım gitti :)
Eh işte insan 32 yaşına gelip evlenip çoluğa çocuğa karışınca forumlardaki böyle konulara bakıp mastürbasyon çekiyor. Ne yapalım sizler gibi olgun olup kabüllenemiyoruz bazı şeyleri :)
BoraRS bence ya okumuyosun, yada okudugunu anlamıyorsun.. Burdaki arac clio rs değilde audi a3 olsa da aynı seyleri soyleyecektim.. cunku burda bahsettigim bu videonun dayandıgı veri ölçüm şeklinin dogru olmadıgıdır..
clio rs az yakan bi arac evet.. Bunu zaten biliyoruz.. Ama gösterme şekli yanlış.. Bahsettigin degerler normal olarak clio rs in yakabilecegi değerler. Hatta bir cok aracın yapabilecegi degerler.. Ayrıyetten bu degerler mucizevi değil.. düzgün bakımlı bir 94 gsi da clio kadar hatta belki daha bile az yakıt sarfediyor bu şekilde kullanımda..
Marka önemli değil. Önemli olan bu arabanın gerçekten az yaktığıdır. Sebebi de 5. vitesinin aşırı uzun son dişlisidir. Düz otobanda 4.5 ila 5.5 litre arası 100-110km sabit hızla yakalanan değeri bugün dizeller anca yakalıyor. İnsanlar da buna yorum yapıyor olamaz yanlıştır inanmayın diye. Sen arabanın ortalama yakışını nerden takip ediyorsun? Ya yol bilgisayarından ya da gittiğin yol ve yaktığın benzinden. Adam yol bilgisayarından çekmiş. Yol müsade etse bu araba 100km sabit hızda sürekli 4.5-5.5 litre arası yakacak. Evet yol yokuşa geçer anlık yakış 6 litreye çıkar. Yol gidişli gelişli olur araba sollaman icab eder vites küçültürsün anlık yakışın 7 litreye çıkar. Burada konuşulan Clio RS' in yakıt sarfiyatı konusundaki cimriliğidir. Bunu söyleyen de bizzat bu arabaya senelerce binmiş insanlar. Ben rollere gidip 30 liralık benzinle dibine kadar gazlayıp geceyi bitirirken diğer araçlarda durum çok farklı oluyordu. Hayır yakamaz hala diyorsan inan senin kabullenme konusunda ciddi sıkıntın var.
Daha doğrusu anlama demeyelim ayıp olur şimdi. Senin yaptığın ayıbı ben tekrar etmeyeyim. Sonuçta hiçbirimiz salak değiliz. Anlama kıtlığımız da yok. Az çok eğitimli kültürlü insanlarız. Kabullenmeme diyelim daha doğru ve yakışık alsın ;)
allah allaahh :) hala yakamaz diyosan diyosun yaa şaka gibi :) ben yakamaz mı yazdım anlayamadım ?? Gercekten ben clio az yakmaz yazdıgım veya clio bu kadar yakamaz diye bir yazımı bul burda istedigin herseyi soyle bana.. :) şaka gibi ya :)
araçların yakıt tuketimleri nasıl hesaplanır.. Dünya üzerinde kabul gören (yani fabrikaların ve insanların en guvenilir kabul ettikleri) yöntem ORTALAMA yakıt tuketimi degerleridir.. Biz araçlarımızda yol bilgisayarından 100kmde ortalama yakıt tüketimi menusunden aldıgımız verilere dayanarak yorum yapıyoruz. yukarıda bi arkadasta yazmıs 77lt goruyorum o zaman en cok avensis mi yakıyor diye.. anlık yakıt tuketimlerinin yol bilgisayarında secenek olarak konma sebebi aracın yakıtı olculmesi değildir ;)
tekrar yazıyorum ama bilemiyorum anlasılcakmı, clio rs te değil, hiçbir arabada boyle bir ölçüm yapmak dogru değildir. en azından yapılan olcumun genellenmesi dogru değildir.. yeterince acıklama yaptım hala aynı seyleri de soylersen dicek bişeyim yok..
Neyse boşver gecenin 2 sine geldik sen de haklısın :) Sonuçta basarsan her araba yakar basmazsan her araba az yakar :)
Yeter ki gönüller bir olsun :)
chiefkadir
10-10-2010, 00:41
Aşşa yukarı aynı şeylerı duşunup yınede tartışıyosunuz yaw :)
Rs az yakıyo doğrumu doğru, yol bılgısayarları gerçeğı yansıtıyomu ? tam değıl,,
Gıden araba az yakar, :)
Doğru soyluyosun saat 2 olmuş :) Dicek bişe yok :D
chiefkadir
10-10-2010, 00:49
Canın sıkılıyo anlaşılan yarın araba sıkak :D
Yol bilgisayarındaki değerler çok azda olsa yanıltır ama 2 litre n/a motorlar içinde rs in en az yaktığı kanaatindeyim...
kapıdan kapıya servis isterim :)
Aşşa yukarı aynı şeylerı duşunup yınede tartışıyosunuz yaw :)
Rs az yakıyo doğrumu doğru, yol bılgısayarları gerçeğı yansıtıyomu ? tam değıl,,
Gıden araba az yakar, :)
ben yol bilgisayarını da ayrıca test ettim kadir abi, %98 oranında doğru :)
RS'in 5.1 litre / 100 km tüketimini merak eden streetfire'da aratsın bulsun, anlık değil ortalama tüketim videosu.. 2 kişi ile..
tek kişi 4.7 istanbul izmit rekorum :)
beratzade
10-10-2010, 02:45
ortalama şehir içi 8.8,7 lerdeyim istten gelirken 5-90,100 sabit 6.3 tü
şimdide 2.0da en az yakan arabamı oldu kıliyoares:D
şimdide 2.0da en az yakan arabamı oldu kıliyoares:D
sen kaç yakıyorsun ekonomi king pardon burger king :D
ben yol bilgisayarını da ayrıca test ettim kadir abi, %98 oranında doğru :)
RS'in 5.1 litre / 100 km tüketimini merak eden streetfire'da aratsın bulsun, anlık değil ortalama tüketim videosu.. 2 kişi ile..
tek kişi 4.7 istanbul izmit rekorum :)
1 depoya 1050 km yaptınız yani ? :) Valla millet dizel almasın o zaman.
Enes onun araba hep 20 liralık yakıyo :D Yolda kalana kadar.ahah
aç karna 4lt tok karna 5 civarı :D
Enes onun araba hep 20 liralık yakıyo :D Yolda kalana kadar.ahah
tariks 1 bu 2 ekonomi yapcam diye strese girip 3 menü birden yiyor :hahaha:
löpür löpür 10 litrenin altına düşmüyorum sonra happy meal devam :cool:
Shellkolik
10-10-2010, 09:15
ozaman şöyle bir iddia olsun Rs ten az yakan benzinli atmosferik 2.0 16v araç varmı ?
Varsa nerde hani biz niye göremiyoruz :D
Biri çıksında benimki daha az yakar desin adamlar rs ile 30 TL ye gazlayarak gebze yapıp geliyor roll lerde bokunu çıkara çıkara :D
yavuz364
10-10-2010, 09:15
bunlara ben de şahitim :)
zaten dizel clio tarzı alacak olanlara genelde RS tavsiye ediyorum ben :D
tabi şehiriçinde dizel biraz daha rahat olur orası ayrı...
Arkadaşlar en az yakan araç olduğunu savunmuyorum, ancak geçen hafta İzmirden-Zonguldağa gittim geldim. Bu yol öyle İstanbul-Ankara otabanına benzemes. Yol 750km dir Geneli virajlı (Düzce itibariyle), Zaten İzmit-İstanbul arasıda full tek yöne düşmüş tır arkası gidiosun. Ben bu yolu 2 defa konaklayarak 8 saatte aldım. Genelde ibrede şehir içi - dışı gördüğüm hız 120-130km hızdı. Yani ekonominin dibini vurcam die deneme yapmadım. Yakıt aldığımda ortalamam 7 lt çıktı. Yani bu ortalama kasılsa güle oynaya 5.5 lt lere düşer. Kasılsada kastım 100km ortalama hız ile sürekli otobanda seyretmek vb gibi. Bu arada calibra kendisi 1250kg, bakım vakti geldi 13.000 km oldu yağ değişimi filtre değişimi. Arabanın içinde bavullar ve eşim var.
Yani bence birçok 2.0 cc araçla bu iş yakalanabilir gibime geliyor.
Type-R ile 8,75 lt/100 km tüketim ortalaması yakalamıştım. RS type-r dan az yakıyor. hem kasa hafif (1035 kg) hem de motoru güçlü...
Önce depo fullenip 100km gidildikten sonra tekrar fulleyip bir bakılsın bence :D Anca öyle olur, yoksa bitmez bu konu :D
anladım ki forum camiası video görmeden inanmıyor :)
bu video daha önce bi topic açılıp paylaşılmıştı, hatırlayanlar olacaktır
anlık tüketim değil, ortalama tüketim videosu, iyi bakın :)
http://www.streetfire.net/video/clio-rs-benzin-tuketimi_717971.htm
mechanic
10-10-2010, 11:26
benimki için konuşuyorum
adana-istanbul arası 130-140 km hızla 7.2 lt ORTALAMA yakan bi araçtır RS.
90 km sabit hızda araç boş, yol da DÜZ ise 4,8~5,5 arasını görürsünüz.
şehir içi:
10 lt altına göstergede düşmez. gerçekte 45 kuruşu hakkıyla yakar.
benimki için konuşuyorum
adana-istanbul arası 130-140 km hızla 7.2 lt ORTALAMA yakan bi araçtır RS.
90 km sabit hızda araç boş, yol da DÜZ ise 4,8~5,5 arasını görürsünüz.
şehir içi:
10 lt altına göstergede düşmez. gerçekte 45 kuruşu hakkıyla yakar.
istanbul içi 8.5 - 9, gazlama ve sakin kullanım karışık :)
hakkatten bu sınıfta az yakan bir arac bence. bende yenı aldım test edicem hayırlısıyla :D
anladım ki forum camiası video görmeden inanmıyor :)
bu video daha önce bi topic açılıp paylaşılmıştı, hatırlayanlar olacaktır
anlık tüketim değil, ortalama tüketim videosu, iyi bakın :)
http://www.streetfire.net/video/clio-rs-benzin-tuketimi_717971.htm
Dün gece de anlatmak istediğim buydu aslında. Evet doğru anlık tüketime bakarak genel tasarruf anlaşılmaz ancak konu başlığındaki videoya bakarak anlaşılır. Konu başlığındaki videoda arkadaş anlık tüketimden bir iki snapshot alıp koymuş olsaydı evet tamam bu kıstas alınmaz diyecektim. Netice itibarı ile boşa alıp anlık tüketimi sıfıra da indirebilirsin. Ancak videodan da görüldüğü üzere arkadaş uzun bir süre aynı ortalama ile üstelik 90km üstü bir hızda sabit bir şekilde ilerliyor ve bunu videoya kaydediyor. Eminim devam etse ve yol da müsade etse en az bir kaç yüz km daha aynen bu şekilde gider. Bu da ortalama tüketimini az çok belirler.
Bu arada Clio RS 2.0 atmosferik sınıfta en az yakan araçtır gibi iddiaları da pek doğru olmaz. Çok temizli bakımlı, yeni teknoloji ürünü olan ve hafif olan her 2.0 araç sakin kullanımda bu değerlere çok yakın değerler yakalayacaktır diye düşünüyorum. Dolayısı ile Clio RS de onlardan biridir.
Dün gece de anlatmak istediğim buydu aslında. Evet doğru anlık tüketime bakarak genel tasarruf anlaşılmaz ancak konu başlığındaki videoya bakarak anlaşılır. Konu başlığındaki videoda arkadaş anlık tüketimden bir iki snapshot alıp koymuş olsaydı evet tamam bu kıstas alınmaz diyecektim. Netice itibarı ile boşa alıp anlık tüketimi sıfıra da indirebilirsin. Ancak videodan da görüldüğü üzere arkadaş uzun bir süre aynı ortalama ile üstelik 90km üstü bir hızda sabit bir şekilde ilerliyor ve bunu videoya kaydediyor. Eminim devam etse ve yol da müsade etse en az bir kaç yüz km daha aynen bu şekilde gider. Bu da ortalama tüketimini az çok belirler.
Bu arada Clio RS 2.0 atmosferik sınıfta en az yakan araçtır gibi iddiaları da pek doğru olmaz. Çok temizli bakımlı, yeni teknoloji ürünü olan ve hafif olan her 2.0 araç sakin kullanımda bu değerlere çok yakın değerler yakalayacaktır diye düşünüyorum. Dolayısı ile Clio RS de onlardan biridir.
eee şimdi benim söylediğimi söylüyosun ama?? :) Anlık tüketime bakılarak yorum yapılmaz diyosun ne iş ? madem senin söyledigine gore yukarıdaki video saglıklıdır, neden 3.7 lere düşüyor sonra 4.8 lere fln cıkıyor? yoksa o an yokus gelmesi rampa aşşagı olması falan olmasın? işte bu sebeplerden anlık tüketim doğru sonucu vermez.. ukku nickli arkadas ortalama degerleri gostermiş, dogrudur o verileri yakabilir zaten ona diycek bişey yok.. yanlış bir ölçümü ne kadar abarttınız uzattınız anlamadım ya.. tamam clio az yakıyo kimse çok yakar demedi ki?
neden uzuyor ki mesele, gidin benzin istasyonunda depoyu fulleyin, sayacı sıfırlayın. peşine bi 40-50 km yol gidin yada 500 ne bileyim. sonrasında başka bir benzincide daha fulleyin ne kadar aldıysa onu km hesabından çıkartın ne kadar yakmış görürsünüz...
eee şimdi benim söylediğimi söylüyosun ama?? :) Anlık tüketime bakılarak yorum yapılmaz diyosun ne iş ? madem senin söyledigine gore yukarıdaki video saglıklıdır, neden 3.7 lere düşüyor sonra 4.8 lere fln cıkıyor? yoksa o an yokus gelmesi rampa aşşagı olması falan olmasın? işte bu sebeplerden anlık tüketim doğru sonucu vermez.. ukku nickli arkadas ortalama degerleri gostermiş, dogrudur o verileri yakabilir zaten ona diycek bişey yok.. yanlış bir ölçümü ne kadar abarttınız uzattınız anlamadım ya.. tamam clio az yakıyo kimse çok yakar demedi ki?
Ne abartması arkadaşım? Neyi abartmışım yukarıdaki yorumlarımda bana söylermisin?