Orijinalini görmek için tıklayınız : Mimarobada yıkama işi
arkadaşlar mimaroba tarafında oturanların yorumunu bekliyorum oto yıkama işi o çevrede iş yaparmı bilgisi olan varmı ? yeri buldum sadece gidip konuşulması gerek 950m2 kapalı otopark etrafı baya işlek ama sonuçta sıfırdan başlanılıcak düşünceleriniz nelerdir?
aziz eğer mimarobanın içinde ise iş yapmama olasılığın yok fakat dışında ise hiç girme birkaç ay önce bende orda bir yer bulmuştum yıkama çok araştırdım eğer içerdeyse düşün derim
valla eser yer tam merkezde hacı sayid var onun orda carrefour var onun orada yani tam merkezde kirası 2000tl 950m2 düşünüyorum ama işin içinden çıkamıyorum :)
yer mantıklı bence,gelişmeye çok açık yer orası..ama kirası çok,iyi düşünmek lazım,hesabı kitabı.
yıkama işinde yer çok önemli eğer tutunursan pişman olmazsın
yer mantıklı bence,gelişmeye çok açık yer orası..ama kirası çok,iyi düşünmek lazım,hesabı kitabı.
yıkama işinde yer çok önemli eğer tutunursan pişman olmazsın
kirayı 1500tl çekmem gerek yarın görüşmeye gidicem bakalım herşeyin hayırlısı olsun :)
PROMINENT
11-10-2010, 16:39
ortak olabilirim..daha evel taksimde katlı vede ataşehirde otoyıkama işi yaptım.
kirayı 1500tl çekmem gerek yarın görüşmeye gidicem bakalım herşeyin hayırlısı olsun :)
aziz ufak bi hesap yapalım.kaba taslak.
yer geniş dolayısıyla otoparkta olucak .
simdi ilk ay hiç muşterin yok dileim otoparkta.
sadece yıkama yapıcaksın yıkamayıda 10tl diyelim sana net kalanda 8 tl dielim.
günde 10 araba yıkasan .
80 tl.30: 2400tl yapar.
sana net kalan
2400ten kirayı düş -1500: 900 tl.
ee birde eleman olsa ..
oda kalan 900 ü maaş die aldı.
sana kaldı sıfır.yani en kötü ihtimal sıfıra sıfırsın.
ee aylık 100 tl den ertesi ay 10tane araba abone oldu.
eder 1000 tl.
bak sana kaldı bu 1000 tl ne güzel işte.
ki eşin dostun çok daha fazlasıda olur
dekor tadilat malzeme olarak ilk başta baya bi parçalanıcaksın ama kara dönmen en fazla 3-4 ayını alır .
bnce aklına yatıyorsa yapılmıcak iş deil..
PROMINENT
11-10-2010, 16:53
yıkamada kira dahil etttiğin zaman sana net kalan 8 olmaz..bir yıkama maliyeti ortalama 5.5 milyon falan.
valla arkadaşlar ortak düşünmüyorum ama eğer olursa haber ederim yarın %70 tutucam çevreyi iyice analiz edicem artık kaderimizde varsa yürümek yürürüz olursa olur riske girmeden birşey olmıycak bu hayatta...
PROMINENT
11-10-2010, 16:59
1 2 ay sık dişini oturur..burda küçükyalıda vardı aylık 10 milyar teklif ettim vermedi..hala aklımda aslında..1 2ay oturmasını bekle..yıkamadan zaten çıkarırsın..abonmanda aldınmı tamam zaten..elektriği suya dikkat et .
Bende bakırköyde yıkama otopark işi yapıyorum .Öyle arac basına 8 tl kalmıyor artı su elk.deterjan ıvır zıvır her ay 500 de onlara koy bakalım karmı ediyorsun zararmı.Cok iyi hesap yapmak lazım en az 6 ay iş yapmasanda ayakta kalacak gücün olması lazım yinede yer güzel iş yapar gibi hayırlısı olsun...
yıkamada kira dahil etttiğin zaman sana net kalan 8 olmaz..bir yıkama maliyeti ortalama 5.5 milyon falan.
net kalan 8tl den aylık toplmdan kirayı cıkardım zaten
.yıkama zahmetli iş yazı var kışı var suyla ugrasmak zor.
Bende bakırköyde yıkama otopark işi yapıyorum .Öyle arac basına 8 tl kalmıyor artı su elk.deterjan ıvır zıvır her ay 500 de onlara koy bakalım karmı ediyorsun zararmı.Cok iyi hesap yapmak lazım en az 6 ay iş yapmasanda ayakta kalacak gücün olması lazım yinede yer güzel iş yapar gibi hayırlısı olsun...
:D
suyu kuyudan cekıosun ..
elektrikte araç basına basınclı su makınesını sadece kattım olaya iç temizlik supurge fln yok kalan 8 tl dedım.bnde malzeme satıorum neyın ne kadar gıttıgını az cok bıldıgımden ...
azizin kafasındaki düşünceyide bıldıgım ıcın nasıl bı mekan planlıyor 8 tl dedım hadı olsun 7tl ...
valla mimarobada genelde herkesin otoparkı var ama şöylede bir durum var açık otoparkı olanda çok aylık abonman zamanla 30 araç olursa 3000tl bırakır sırf ordan o da dükkanın kirasını masraflarını çıkarır kalan cebine kar olur bakalım herşey inş güzel olur sizlerinde desteklerinle birşeyler yapıcaz arkadaşlar
Boost Up
11-10-2010, 17:20
Aslında öyle bir yere Sonax gibi markaların frachise ını alsan cok guzel olur, 950metre kare yer neticede..
Aslında öyle bir yere Sonax gibi markaların frachise ını alsan cok guzel olur, 950metre kare yer neticede..
onun amacı sonaxtan biraz daha büyük onu sonax kesmez...
Boost Up
11-10-2010, 17:23
onun amacı sonaxtan biraz daha büyük onu sonax kesmez...
Anlamadım ya neyse:)
hehehehhe sonaxtan daha büyük iş için orayı açıcam başta herşeyinle potansiyeli görücem sonunda o aklındakini patlatıcam :) rıdvanım :)
GokhanRS
11-10-2010, 17:25
valla dostum ben orda oturuyorum belki ara sıra görmüşsündür RS le sıkarak geçiyorum sürekli. bahsettiğin carrefourun altında oto yıkama var. eğer orayı kasdediyorsan ben ne zaman gittiysem hiç 2nci bi araba yoktu :D bodrum kattaki 950 metre kare sanırım orası büyüktü ama iş yaptığını görmedim koca yaz :D çünkü herkesin evinin otoparkında hortum fırca ne ararsan var diye sanırım öyle.
valla dostum ben orda oturuyorum belki ara sıra görmüşsündür RS le sıkarak geçiyorum sürekli. bahsettiğin carrefourun altında oto yıkama var. eğer orayı kasdediyorsan ben ne zaman gittiysem hiç 2nci bi araba yoktu :D bodrum kattaki 950 metre kare sanırım orası büyüktü ama iş yaptığını görmedim koca yaz :D çünkü herkesin evinin otoparkında hortum fırca ne ararsan var diye sanırım öyle.
valla mekan orası önceki işleten vatandaşlar bence yapamadılar gibi geliyor bana ama sen daha iyi bilirsin tabikide ben korkarakta olsa bir şekilde bir yere giricem ama orayı beğendim bakalım ya artık kısmet
GokhanRS
11-10-2010, 17:34
valla mekan orası önceki işleten vatandaşlar bence yapamadılar gibi geliyor bana ama sen daha iyi bilirsin tabikide ben korkarakta olsa bir şekilde bir yere giricem ama orayı beğendim bakalım ya artık kısmet
tahmin etmiştim orası olduğunu. sana şu kadarını söyliyim 40 50 bin gibi bi rakam ayarlayıp meguiars olarak girmezsen orda iş yapman çok zor. ben iş yapmanı çok kazanmanı isterim ama biz güzelceden mimarobadan meguiars olarak taa avcılara gidiyoruz. yinede burdaki otoparklarda araba yıkatmıyoruz çünkü otoparklardaki imkanlar burda bizim villaların sitelerin garajlarında zaten var :D
10 kişi 100er lira koysa alıyorlar tazzik makinasını garaja, çoğu garajda da gördüm ;) ama meguiars deli gibi iş yapar gibi geliyor bana çünkü burda zenginde çok lüks araba da cok e bunlarda meguiars tercih ediyorlar.
allah utandırmasın umarım kazanırsın bizede geldiğimizde bol bol çayımızı kavemizi ismarlarsın.
1.500 kira bence otoparklı alan için süper.Ayrıca nerde 10 tl ymiş yıkama biraz burda bile g.o.p den bahsediyorum ben 10 tl hiç görmedim.Rahat rahat para bırakır bence.Otopark alanın mak. kapasitesi kaç araba?Aylık 100 tl de bence az abone için.
tahmin etmiştim orası olduğunu. sana şu kadarını söyliyim 40 50 bin gibi bi rakam ayarlayıp meguiars olarak girmezsen orda iş yapman çok zor. ben iş yapmanı çok kazanmanı isterim ama biz güzelceden mimarobadan meguiars olarak taa avcılara gidiyoruz. yinede burdaki otoparklarda araba yıkatmıyoruz çünkü otoparklardaki imkanlar burda bizim villaların sitelerin garajlarında zaten var :D
10 kişi 100er lira koysa alıyorlar tazzik makinasını garaja, çoğu garajda da gördüm ;) ama meguiars deli gibi iş yapar gibi geliyor bana çünkü burda zenginde çok lüks araba da cok e bunlarda meguiars tercih ediyorlar.
allah utandırmasın umarım kazanırsın bizede geldiğimizde bol bol çayımızı kavemizi ismarlarsın.
valla gökhanım şimdi herşeyden önce her işin tabikide hayırlısı olsun ben orada mekanı açarsam emin olun sizlere avcılar yolunu kapatırım :) çünkü herşeyin en iyisini yapıcağıma inanıyorum ama tabikide sen o çevreyi iyi biliyorsun boşa yatırımda yapmak istemem meguiarsda okan bey var onlada yarın konuşucam gidip onlada yere bakıcam gerekirse ama çevreden hala korkuyorum mimaroba evimede uzak çünkü bahçelievlerden gidip gelicem şöylede bir gerçek var öyle bir mekan bizim buralarda kalmadı olanlarında ruhsatı yok genelde yani otoparkın üstü daire olunca çok sıkıntı oluyor orda şikayet eden kimse olmaz üstün işyeri en çok kafama yatanda orası zaten :icon_tup:
GokhanRS
11-10-2010, 17:41
1.500 kira bence otoparklı alan için süper.Ayrıca nerde 10 tl ymiş yıkama biraz burda bile g.o.p den bahsediyorum ben 10 tl hiç görmedim.Rahat rahat para bırakır bence.Otopark alanın mak. kapasitesi kaç araba?Aylık 100 tl de bence az abone için.
dostum almayı düşündüğü yer iç dış yıkama 10 TL diye kocaman pankart astığı halde bahsettiğim gibiydi yani az iş yapıyordu. orda sadece yıkamayla kazanamaz. ayrıca otoparklı alan dediği yer bi binanın altı. yani öyle çok fazla araç alamaz içeriye otopark için.
ama sabit araç almak yerine modifiye ürünler satar, tesisat satar, far xenon ıvır zıvır bu tür işlere girerse o zaman orası iş yapabilir.
yani yıkamayla orası geçinmez. yıkama olacaksa meguiars para kazandırır. meguiars olmicaksa yıkama artı mod dükkanı olabilir garage olmaya cok müsait alan.
dostum almayı düşündüğü yer iç dış yıkama 10 TL diye kocaman pankart astığı halde bahsettiğim gibiydi yani az iş yapıyordu. orda sadece yıkamayla kazanamaz. ayrıca otoparklı alan dediği yer bi binanın altı. yani öyle çok fazla araç alamaz içeriye otopark için.
ama sabit araç almak yerine modifiye ürünler satar, tesisat satar, far xenon ıvır zıvır bu tür işlere girerse o zaman orası iş yapabilir.
yani yıkamayla orası geçinmez. yıkama olacaksa meguiars para kazandırır. meguiars olmicaksa yıkama artı mod dükkanı olabilir garage olmaya cok müsait alan.
gökhanım ozaman özelden tel numaranı pmlersen yarın iş yoksa senide aramak isterim oraya gelince sende çevreyi iyi kötü biliyorsun oranın potansiyelini biliyorsun az çok yüz yüzede konuşmak isterim senle hemde tanışmış oluruz...
GokhanRS
11-10-2010, 17:45
tamam yarın görüşürüz. sen bana telini pm at kaydedip mesaj atarım sana.
tamam yarın görüşürüz. sen bana telini pm at kaydedip mesaj atarım sana.
pmledim gökhanım sağolasın
PROMINENT
11-10-2010, 17:49
iş yapmayan yere millet gelmez artık..ayrıca 8 milyon net kalmaz yıkamadan..elektrik kapalı mekanda en az 600 700 gelicek.su keza ..öyle kuyudankafana göre çekemezsin iski gelicek oraya 2 3 fatura geldimi..nerde senin 20 nilyonluk su faturan var gerisi nerde diyecek..yıkamacılar öyle..bırakııp gidenmi yalap şap yıkayanmı..kimse ben büyüyünce kesin yıkamacı olucam diye hayal kurmuyor herkez mecburiyetten yapıyor..inşaatta çalışırım araba yıkamam diyen insan çok oluyor işe başlayınca.
Yıkama işine girmeyin derim Meg,Sonax olmadıkça girmeyin şerefsiz kiracım 8-9 aydır kira vermiyor.
turbo&quattro
11-10-2010, 17:52
Aylik abone olan birisinin arabasi otoparktan calindi yada carpildi yada ustune tugla dustu bilmemne oldu....Bunun sorumlulugu nasil oluyor ?
erkin006
11-10-2010, 17:54
heves kırmak gibi anlama Aziz ama oto yıkama işi için bu mevsim sezon sonu diye adlandırılır...iyi düşün...
senin için hayırlısı olacaksa olsun...
valla kasko yapılıyor bildiğim kadarıyla otopark sigortları var :)
heves kırmak gibi anlama Aziz ama oto yıkama işi için bu mevsim sezon sonu diye adlandırılır...iyi düşün...
senin için hayırlısı olacaksa olsun...
valla gökhanın söylediğine göre oranın adı çıkmış 9 :) ordan birşey olmaz gibi geliyor banada :(
PROMINENT
11-10-2010, 18:01
sigorta yaptırıyorsun..ama şöyle söyliyeyim pahalı biraz..bende 30 milyara kadar vardı taksimde..3 katlı kapalı garaj..en kötü araba 2.5tdi audi idi a6..anahtar alıyordum..
sigorta kapmasıda çok çok önemli..servis hatasından dolayı olan bir kaza olmasına rağmen /aracın frenleri boşaldı aşağı inerken önce demirlere sonra duvara en sonda kolona vurdu araba..) kapsamadığını öğrendim.. çok ciddi sigorta lazım.ki kanuni şart.
ama burası avm garajı olduğu için onun sigortasındamısın yoksa kendin kullandığın alan sınırları içerisinde yenidenmi yapıcan bilemiyorum.
GokhanRS
11-10-2010, 18:02
şimdi arkadaşlar ben sırf kimse zarar etmesin isterim ama burası mimaroba güzelce. burdaki villaları siteleri bilen bilir. burası fakir bi semt değil açıkcası, iş adamıda var sigortacısıda var emekliside var mafya vari ta...lılar da var. yani burda meg. tarzı olmayan oto yıkama az iş yapar. ama bahsettiği dükkan konum itibari ile oto yıkama yanında tam bi garaj olacak yer. mod. garajı olursa iş yapar çünkü buralarda yakınlarda hiç yok. büyükçekmecede de yok kumburgazdada yok. yani güzel reklamla çok güzel işler yapılır o dükkanda.
turbo&quattro
11-10-2010, 18:11
sigorta yaptırıyorsun..ama şöyle söyliyeyim pahalı biraz..bende 30 milyara kadar vardı taksimde..3 katlı kapalı garaj..en kötü araba 2.5tdi audi idi a6..anahtar alıyordum..
sigorta kapmasıda çok çok önemli..servis hatasından dolayı olan bir kaza olmasına rağmen /aracın frenleri boşaldı aşağı inerken önce demirlere sonra duvara en sonda kolona vurdu araba..) kapsamadığını öğrendim.. çok ciddi sigorta lazım.ki kanuni şart.
ama burası avm garajı olduğu için onun sigortasındamısın yoksa kendin kullandığın alan sınırları içerisinde yenidenmi yapıcan bilemiyorum.
:icon_tup::icon_tup: