Orijinalini görmek için tıklayınız : İstanbul trafiğinde yeni uygulama!
http://www.haberturk.com/yasam/haber/560191-istanbul-trafiginde-yeni-uygulama
saçmalık tam!!! otopark yapın o zaman sizde, böyle çözümmü olur...emnyiet şeridi nası iptal edildiyse metrobüs illeti için aynı halt..
Selcuk_RoL
12-10-2010, 09:40
Acaba iyimi olur kotumu?
arabalar için kötü... otobüsler için iyi ya işgüzarlık işte
ulasoztas1
12-10-2010, 09:42
ülkenin suyu çıkmış, yoldan şerit çıkartmalarına artık hiç şaşırmam...
ecz_murat
12-10-2010, 09:43
toplu taşıma için iyi.. özel araçlar için kötü haber!!
YavuzNaz
12-10-2010, 09:48
bagdat caddesini ele alalım sağlı sollu park etmiş araclar ve durağa yanaşmaya çalışan belediye otobüsü 2 şeridi kapatıyor uygulama gerçekleşirse eğer iyimi olur kötümü olur ?
ben begendim gayet iyi olur.
tam konusu patlayayım burada.. :D
her gün küçük ama mide bulandırıcı bu tür sorunlar çıkıyor çıksın...!! ama kimse kızmasın
kendimiz istedik bırakın adamlar kafasına göre yapsın.. ellemeyin kendince çare üretiryorlar
istanbul büyük bişr rant kenti beyler altında acaba kimin cebine neler gircek bırkaın girsin..
boşverelim biz yaşantımıza bakalım kime ne olursa olsun bize dokunmayan bin yaşasın.. kaç milyon oldu bu şehir daha kaç milyonu alır hazır imnkan varken yapsınlar ...ellerinden geleni ..
ya mantık aramayın yaptıkları işlerde çevreyolunu metrobüs yüzünden bertaraf ettiler bide sağ şeritlere el koysunlar .. vatandaşlar arabada tek başına yolculuk yapıyor yaa bakın nasıl tek başına yolculuk yapıyor..
http://www.istanbulhaber.com.tr/images/news/1121.jpg
alayı eskort aracı 8 araçla tek başına yolculuk yapıyor bizimki :D sonra millete herkes toplu taşıma kullanasın diyor ..
park sorununu çözeceklerse güzel uygulama,ama eminim sadece şeridi ayırıp başka bir şey yapmayacaklardır..bu durumda millet nereye arabasını koyar ayrı bir sorun tabi..
8.000rpm
12-10-2010, 10:09
o bahsedilen güzergahlarda sağ şeritte park edilebiliyor muymuş?
VteC_MaNiaC
12-10-2010, 10:25
bence bağdat caddesi için komik bir uygulama ... bazı caddelerin amacı bu zaten alışveriş ve ticaret ... sen burda trafiği açıcam diye proje yaparsan ticareti engellersin oda anlamsız olur .. bence trafiği ayırmaktansa yönetmeleri daha iyi olur
bence gayet başarılı bir uygulama daha önce böyle bir çalışma bile yapılmadı TR'de düşünülmedi bile..
ve metrobüsü yapmaları bütün istanbulu rahatlattı bunu herkes çok iyi biliyor işine gelmeyen kullanmasın o zaman ama herkes binmekten kaçınmıyor.. ben hiç binmedim daha kısmet olmadı ama geçen gün altunizadeden avcılara 3 tl'ye ve kısa bir sürede gidildiğini duyunca çok şaşırdım eskiden bu fiyata bu rahatlıkta gitmem mümkün ve imkan dahilinde bile değildi..
metrobuse takmis durumdayim cidden
YavuzNaz
12-10-2010, 10:38
arabasını bırakmıs magazalarda makyaj malzemeleriyle ilgilenirken ben onun yüzünden trafikte beklemek zorundamıyım.? uygulama gerçekleşirse çok güzel olur.
Sacmalik tam otopark yapsin o zaman gavatlar bi serit eksikmi olcaz onnar yuzunden trafik cogalicak aksine o hayvan gibi suren otobusculere yaricak
Sierra Rs
12-10-2010, 10:47
Umarım faydalı olur ama şu yorum cok midemi bulandırdı.
haberin altındaki okurun yorumu;
10 yaşından büyük arabaları trafikten men et çözüm kendi kendine gelir ingilterede çift katlı otobüsler bile kaldırıldı bizde hala anadol arabalar trafikte
yorum yapanın iq seviyesi ana sınıfında kalmış belli ki..
SULTANOGLU
12-10-2010, 10:50
Umarım faydalı olur ama şu yorum cok midemi bulandırdı.
haberin altındaki okurun yorumu;
10 yaşından büyük arabaları trafikten men et çözüm kendi kendine gelir ingilterede çift katlı otobüsler bile kaldırıldı bizde hala anadol arabalar trafikte
yorum yapanın iq seviyesi ana sınıfında kalmış belli ki..
ya onu bende gördümde :D aslında bir arıyım mantığını sorgulamak istedim adamın :D
bu arada ne kadar saçma olur yada işlevsel olur bilmem ama eskiden metro yokken zincirli kuyu taksim arasında böyle sadece otobüslerin gittiği bir yol vardı, o ne kadar işliyordu bunuda düşünmek lazım.
Sacmalik tam otopark yapsin o zaman gavatlar bi serit eksikmi olcaz onnar yuzunden trafik cogalicak aksine o hayvan gibi suren otobusculere yaricak
sakin ol başladın yine gavat mavat
ıkı serıt versınler hatta abartsınlar durakta duran ottobusler yol kapamasın:) o değılde trafıkte otobuslerın verdığı egsoz gazından arabanın ıcınde durulmuyor nerdeyse
poseidon
12-10-2010, 10:54
Şimdi bu uygulama avrupada bir çok şehirde kullanılıyor.
Mesela ingilterede ara sokaklar haricinde tüm yollarda kırmızı asfaltlı bir
otobüs şeridi var ve bu uygulama toplu taşımayı cazip hale getiriyor çünkü
otobüs en hızlı araç haline geliyor ve trafiğe takılmıyorsunuz.
Ammaaaa burası Türkiye ve adım gibi biliyorum ki bizim hayvanalar o şeride park edecek
veya trafik tıkanınca otobüs şeridine atlayacak. Sonuç yine felç yine felç.
Biz zihniyetimizi değiştirmedikçe 50 şeritli çift katlı yollar yapsak bile
yine trafiği kaosa çeviririz. Bomboş yolda 3 araba ile bile trafiği kilitleyen tek millet bir biziz.
Sierra Rs
12-10-2010, 10:56
ya onu bende gördümde :D aslında bir arıyım mantığını sorgulamak istedim adamın :D
bu arada ne kadar saçma olur yada işlevsel olur bilmem ama eskiden metro yokken zincirli kuyu taksim arasında böyle sadece otobüslerin gittiği bir yol vardı, o ne kadar işliyordu bunuda düşünmek lazım.
adam 2 dk da sildi trafikten 10 yaşın altını :D 35 dese neyse ahahaha
SULTANOGLU
12-10-2010, 10:58
adam 2 dk da sildi trafikten 10 yaşın altını :D 35 dese neyse ahahaha
ahahahaha aynen 35 dese neysede 10 nedir arkadaş :D 10 sene dedinmi orda araba kalmaz :D ahhaaha
ulasoztas1
12-10-2010, 11:34
tamam haklılar en sağ şerit park etmek için değil ve trafiği olumsuz etkiliyor kabul ama sen o şeridi otobüslere verirsen orada park eden araçlar nereye park edicek??? o zaman otopark kurucaksın her semte. Ama burası türkiye bişey yapmış olmak için herşeyi yapar bunlar
http://www.istanbulhaber.com.tr/images/news/1121.jpg
alayı eskort aracı 8 araçla tek başına yolculuk yapıyor bizimki :D sonra millete herkes toplu taşıma kullanasın diyor ..
8 arac mı?
Cumartesi günü Besiktas ofisinden cıktı.
Makam aracı Gayrettepe Plaza Hotelin önündeyken konvoyun sonu Yıldız Yokusunu yeni cıkıyordu.
50 aractan fazlaydı konvoyu, trafik de Besiktas sahilden Gayrettepeye kadar kesilmisti.
Low-Rider
12-10-2010, 11:52
valla bununla uğraşıcaklarına akşam vakti bakırköy istikametine giderken haliiç kprüyü geçtikten sonra ki sapağa bir polis koysalarda sapağ gimek isteyenler 5-6şeritlik yolu kapatmasa , trafiği rahatlatırlar ozaman
sakin ol başladın yine gavat mavat
sende yine her zamanki gibi niye gider yapıyosun bana, herkes gavat diye search et bakalım kaç kişi demiş hangisi uyarılmış?
.........................................
sende yine her zamanki gibi niye gider yapıyosun bana, herkes gavat diye search et bakalım kaç kişi demiş hangisi uyarılmış?
ya barkın ne gideri ne diyosun? herkesi sormuyorum ben sana sen kendini bil yeter, bak bir hafta olmadı yine aynı davranışları yapıyorsun kaçıncı bu boyacı küpümü bu
34ER2890
12-10-2010, 12:01
Metrobüs bana göre iyi ben de ara sıra kullanıyorum tıkış pıkış ama en azından trafikte çile çekmiyorsun ama bu uygulama ne derece sonuç verir bilmiyorum he bu arada yol kenarında ki araçlar nereye park edecek kocaman bi soru işareti ?
KA®ANLIK
12-10-2010, 12:02
bence gayet başarılı bir uygulama daha önce böyle bir çalışma bile yapılmadı TR'de düşünülmedi bile..
ve metrobüsü yapmaları bütün istanbulu rahatlattı bunu herkes çok iyi biliyor işine gelmeyen kullanmasın o zaman ama herkes binmekten kaçınmıyor.. ben hiç binmedim daha kısmet olmadı ama geçen gün altunizadeden avcılara 3 tl'ye ve kısa bir sürede gidildiğini duyunca çok şaşırdım eskiden bu fiyata bu rahatlıkta gitmem mümkün ve imkan dahilinde bile değildi..
şimdi olaya biraz daha GENEL olarak bakabilirsen aslında görebilirsin bu sistemin ne kadar GÜZEL bir sistem olduğunu.
metrobüs yolu nedeniyle ANA ARTER olarak adlandırılan, E5 deki daralma nedeniyle, birçok konuda olduğu gibi DÜNYADAKİ HİÇBİR ÜLKEDE göremeyeceğimiz "Emniyet Şeritsiz" ANA ARTER yolu ile karşı karşıyayız. BU NE DEMEK ?
Biraz daha dikkatli düşünelim; yol dar... yolda kaza var, acil yetişmesi gereken araçlar ( ambulans, itfaiye vs) bu trafiğin İÇİNDE KALIYOR. geçtiğimiz hafta 1 kişi öldü ambulansın gelememesi nedeniyle...
ne için ? 100 YILIN Toplu taşımacılık projesi için...
dönüyorum, projeye, NE KADAR DOĞRU YÜRÜTÜLEN bir proje olduğu, bilmem kaç milyon dolara yapılan ASFALT'ın 2 defa atılmasından tutun da, alınan araçların FİYAT/PERFORMANS oranlarına bakın veyahut HESAPLANAN! viyadük açıları ve her sabah viyadükte sıkışan METRO'BÜS lerin sistemi iptal etmesine, bu viyadüklerin tekrar yapılması ve harcanılan paralar... trafik kazası nedeniyle e5 i ayıran ÇELİK HALAT larda can veren insanların hesapları...
hepsi ne için ?
YÜZYILIN Toplu Taşımacılık projesi için...
SİSTEM olarak "bir derece" ( kesinlikle raylı olması gerektiği düşüncesindeyim) doğru da olsa UYGULAMADA ne kadar yanlış, ne kadar başıbozuk ne kadar HIYANET içerisinde olunduğunu görmezden gelenlere hala anlam veremiyorum...
ve bunların iceberk in görünen yüzü olduğunu düşünmek bile istemiyorum...
Edit: bu arada HİÇ DÜŞÜNÜLMEDİ bile dediğin uygulama zaten 1970 Türkiye'sinde istanbul avrupa yakasında ve anadolu yakasının bazı yerlerinde TERCİHLİ YOL adı altında zaten vardı... ;) şimdiki ismi METROBÜS oldu, öyle olunca da MİLYON DOLARLARA MAL OLDU bu ülkeye zaten...
erkin006
12-10-2010, 12:03
padişahım çok yaşa ne yaparsa 10 numara helal olsun:Bravoo:
VTec_king
12-10-2010, 12:24
bir kere minibüsler tamamen ortadan kaldırılmalı
sadece otobüsler olmalı hemde çift katlılardan bol bol !
vkarayel
12-10-2010, 12:40
Çocukluğumdan hatırlıyorum 20 sene önce Ankara'da otobüs yolları vardı, hepsi kaldırıldı ...
Çok mantıklı bir uygulama avrupanın bir çok ülkesinde var zaten.
düz mantıkla bakmamak lazım olaylara,o arabalar park etsin diye mi yapıldı o yollar,otobüsler yollarda deli gibi şerit değişritiyolarlar,taksiciler bile o şeridi kullanabilir hatta ben faydası olucağına inanıyorum.
Çocukluğumdan hatırlıyorum 20 sene önce Ankara'da otobüs yolları vardı, hepsi kaldırıldı ...
20 sene önce ama bu kadar trafik yoldu şimdi yapılsa FELÇ olur bütün caddeler
En sinirlendiğim şey bagdat caddesinde sol seritte araba bırakıyorlar yada direk duruyorlar hiiççç kimse bişey demiyor trafik polisleri gidiyor ceplerdeki kullanılmayan dolmuş duraklarındaki araçları cekiyor.Aslında cekmiyor rüşvet almak için coğu zaman ceker gibi yapıyor :) Daha bunu bile çözemiyorken bıraksın bu boş işleri
hddsheriff
12-10-2010, 18:23
millet caddesinde hastanenin oradaki durakta otobüsler 2 bazen 3 şeridi kaplıyor bişey değişmeyecek yani :) Bu şerit olaylarından önce halk ve belediye otobüslerini eğitseler daha makbule geçecek :)