Orijinalini görmek için tıklayınız : Bu nasıl bir insanlık, nasıl bir şerefsizliktir!!!!
Dynatech
12-10-2010, 09:57
"İZMİR Bornova'da, üniversiteli 4 gencin, bir büfecinin baktığı sokak kedisini tekmeleyerek öldürmesi, güvenlik kamerasınca kaydedildi, hayvanseverler olaya büyük tepki gösterdi."
Tüylerim diken diken oldu ya bunu yapan nasıl bir ruh haline sahiptir anlamak mümkün değil.. Üniversite öğrencisi bunu yapan insan, nasıl bir gençliktir nasıl bir ruh halidir anlamak mümkün değil. Kutunun içinde duran gariban kimseye zararı olmayan hayvandan ne istedin?? Ve işin en kötü yanı bunu yapan şerefsiz 300 TL ile ceza almış.. İnsanın bile değeri olamayan ülkemde hayvanın da değeri bu kadar demekki.. Gerçekten çok yazık..
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/16016122.asp?gid=373
http://webtv.hurriyet.com.tr/1/10388/0/1/kediyi-tekmeleyerek-oldurduler.aspx
bu yaratığın kafasına sıkıp öldürmek sevaptır... mun evladı.. seni doğuranın da büyütenin de..... :ofk: :mad:
bende facebookta gördüm bu şerefsizleri..Allah belalarını versin!!
cembozbey
12-10-2010, 10:01
bu nası iştir ya
insanin degeride cok daha fazla degil malesef...
şerefsiz herif aynısını ona yapcan... güzelim izmirimizin ismini kirletiyolar..
yavuz364
12-10-2010, 10:01
Alkollü olmalarından başka insan olduklarına dair bir belirtileri olduğunu sanmıyorum :S
İnsan değil bence..
anasını karısını s... bebeleri.allah belanızı versin sabah sabah tüylerim diken diken oldu.:ofk::ofk:
başlıgı gorunce anladım bu olay oldugunu bende gece izledim sinirden uyuyamadım ya
şerefsızı alıp turlu turlu ıskenceler yapıcaksın
osmanlıda ne guzelmıs taksımde sallandı mı şerefsizler ibret olurdu herkese
nitrO_Oxide
12-10-2010, 10:04
Sabah izledim ana avrat ne varsa saydırdım...:ofk::ofk::ofk::ofk::ofk:
düştüğünde keşke kafasını gözünü kırsaymış...
anneleri bunları sıçmış o.ç ları
şerefsiz lafı bile az bu pisliklere; aynısını bunlara yapmak lazım...
Bülent76
12-10-2010, 10:09
Bu tip pislikler maalesef aramızda dolaşıyor. Kanım dondu izlerken, nasıl insan bunlar aklım almıyor. Sana hiçbir zararı olmayan hayvandan ne istersin ya ...
a.q oğlu hayatı boyunca iki dak. sinirinin bedelini öder inş. arkadaş tekme atarken düştü rezil olduya suçlusunuda kedi bildi pezevenk kediyi öldürüyor. bundan sonra o kedinin vebali boynuna dır hayatı boyunca işleri düzgün gitmez.. yanındaki arkadaşlarıda adam değil benim arkadaşım bunu gözümün önünde yapcak yemin ediyorm ALlah yarattı demem bende ona dalarım ufacık candan ne istedin ipne kafasını ezdin hee çok delikanlısın hee gücün yetebildi hee gençsin ya adamsın ya .. bide elinde köpek var senin gibi hayvan severin a.q ben köpek kadar değerin varmı acaba..
be ıbnenın evladı ne ıstıyon hayvandan...
a.q oğlu keşke dustugunde kafan gozun parcalansaydı...
VTec_king
12-10-2010, 10:21
!!!!!!!!!!!!!!!!!!
YavuzNaz
12-10-2010, 10:24
http://www.milliyet.com.tr/5-kisiyi-oldurdu-5-yil-hapis-yedi/turkiye/sondakika/02.10.2010/1296478/default.htm
bu şerefsizin yanında bu olayı bir değerlendirin insanın ne kadar değeri varki hayvana da onu versinler.
Serefsizin cocugu ayiptir gunahtir ne guzel masum kendini korumasiz bir hayvan, ne istedinde oldurdun. Yazik olmus, bu adami ufak ufak linc etceksin. Gun agriya agriya.
chiefkadir
12-10-2010, 10:38
Kamera kayıtlarından yakalandılar ve Kişi başı 300Tl ödeyip serbest kaldılar ..
SULTANOGLU
12-10-2010, 10:40
sabah izledim yemin ederim sinirim bozuldu, ama iyiki götünün üstüne düştü aşşalık herif orda biraz olsun oh dedim.
by serçe
12-10-2010, 10:42
şerefsizler ya bunlar insan dğl insan .........:ofk: :ofk: :ofk:
chiefkadir
12-10-2010, 10:43
Adi ibneler gariban kediyi bulmuşlar neymiş köpeğini cırmalamış,
Keşke bu Eşşeğe denk gelselerdi adiler :)
http://www.youtube.com/watch?v=voE6Mil1dv0
http://www.youtube.com/watch?v=voE6Mil1dv0
işkence yapıcaksın bu ahlak fakiri ucubelere..
poseidon
12-10-2010, 10:45
Kendilerini delikanlı sanan ciğeri 5 para etmeyen şerefsizler bunlar.
Tasmasından tuttuğu köpek bile saldırmıyor kediye.
O köpekten daha aşşağlık bir herif bunu yapan.
Fatih Kavak
12-10-2010, 10:47
Ya bunlar nasıl insan ulan o.ç hiç vijdanın yok mu senin seni doğuranın a.k....
Ben dün izledim gözlerim doldu izlerken çıldırdım. Allah onun çoluğuna çocuğuna göstersin aynı eziyetleri. Allah belalarını versin....
hayvanlara işkence edenleri, bilerek zevk için öldürenleri direk idam edeceksin.. hayvana merhameti olmayanın kimseye merhameti olmaz..
sportwagon
12-10-2010, 10:49
Emin olunki hem öbür dünyada hemde bu dünyada en ağır şekilde bulur cezasını izmir eğlenceli bir şehir iyi zıplatırlar bunu düşen olmuştur peşine bu şerefsizin :)
Emin olunki hem öbür dünyada hemde bu dünyada en ağır şekilde bulur cezasını izmir eğlenceli bir şehir iyi zıplatırlar bunu düşen olmuştur peşine bu şerefsizin :)
aynen tutulan kesin olmuştur o kedi gibi ezerler başını
300 tl mi? komik. inşallah aynı şekilde onun kafasınada birileri basar bu kadar insanın bedduası sonuç verir
Sierra Rs
12-10-2010, 11:03
aq şaşırmış o.çocukları..
StyleALP
12-10-2010, 11:03
Alkollü gibi geldiler bana bu ibneler
Şerefsiz, tanımsız varlıklar. Diğer dünya 'da ebeni ...
300 tl mi? komik. inşallah aynı şekilde onun kafasınada birileri basar bu kadar insanın bedduası sonuç verir
Amin
İnsan diye aramızda bunlar.
yavuz364
12-10-2010, 11:08
muhtemelen alkollülerdir tabii..
yoksa bu kadar vicdansızlık inanılacak gibi değil yaa..
insan inanmak istemiyor.. gerçek değil mi acaba die düşünmek istiyor..
O şerefsiz her kediye baktığında hatırlar inşallah, hayatı zehir olur..
Alkollü gibi geldiler bana bu ibneler
Şerefsiz, tanımsız varlıklar. Diğer dünya 'da ebeni ...
Amin
car wolf
12-10-2010, 11:13
yanılmıyorsam yapma sebebi kedi köpeğine sadırmış başına yara açmış kameralara öyle söylüyordu ama ikinci tekmede nasıl yere düştü piç , bu alkol kafasına pek benzemiyor kuru kafası bu bu derece taktığına göre tiriplerde ibne, bunları ıslatıcan bi güzel sopayı basacan adam olurlar biraz
http://www.facebook.com/home.php?ref=home#!/notes/hayvan-severler/lutfen-sonuna-kadar-okuyun-katiller-aramizda-yhsnin-dilekcesine-bir-imza-atin-/448737182569
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash2/hs007.ash2/33732_447493759181_180936529181_5157808_5127126_n. jpg
Bu o ******çocuklarından 2 tanesi.. diğeri aramada çıkmıyor.
http://www.facebook.com/search/?flt=1&q=ufuk+g%C3%BCnayd%C4%B1n&o=2048&tas=0.9251579098648065&s=20#!/profile.php?id=522444144
http://www.facebook.com/search/?flt=1&q=ufuk+g%C3%BCnayd%C4%B1n&o=2048&tas=0.9251579098648065&s=20#!/profile.php?id=555047739
http://www.facebook.com/?compose&sk=messages#!/group.php?gid=44565567860
burada da yaşadıkları yer yazıyor.
Nolur imza atmayı unutmayın 20 saniyenizi bile almaz.
Bencede alkollülerdir,düşmesinden belli..Boşuna yasaklanmamış.
Ben olsam atarım üniver.den bu o.ç larını ...
Yukarıda verilmiş yazdıklarım...
Ben bu arkadaşa bir çok şey demek istiyorum ama diyemiyorum. Çünkü bu insansı görünümlü şeytan hakkında yazılacak her küfür kanun önünde suç, ama bu insansı şeytan'ın yaptığı suç değil.
14 sene köpek besledim ve son 1 haftadır evimi 2 aylık minicik bir kedi ile paylaşıyorum. Bu güzelim kedicik ben hastayken başını göğsüme koyup uyudu, geceleri başını çenemin altına koyup uyuyor, öksürdüğümde ise boynumu yalıyor. Tabii bu cinayeti işleyen medeniyetten, insanlıktan nasibini almamış müsvetteye bunu anlatmak mümkün değil.
Allah baba bu hayvan sevgisinden nasibini almamış günahkar, aciz ve ezik insan torbasına gerekli ilgi alakayı kah bu dünyada, kah öbür dünyada göstersin inşallah.
bide üni ögrencisi lan köpek yapmadı onu sen yapıyosun onun bunun cocugu
fatihtemizer
12-10-2010, 11:37
yolda giderken kedi çıksa arabayı uçuruma süren millettik biz.ne oldu bize..?
Tek tek alacaksın evden komaya sokacaksın, bak bir daha elini sürüyormu hicbirseye.
O.cocukları.
dragon07
12-10-2010, 11:43
ben açamadım bile.bunları bulup dövmek lazım açık ve net.(tekmeleyerek)
Allah belasını versin ...
nekedar kufur bılıyorsam hepsını sayıyurmm yazıktır gunahtır yaa bır hayvana bu yapılırmı allahından bulsunlar
orr........... çocuğuuuuuu a****ı a******ı s****klerim , allah hepsinin belasını versin, öbür tarafta nasıl verecek bunun hesabını bilmiyor o , onun da kafası öyle ezilsin inşallah
vay o.ç vayyyyy
vay vicdansız köpek vaayyyy
ulan yanındaki köpek hiç bişi yapmıo
hangisi köpek şimdi
arkadaş tüylerim diken diken oldu kafasını ezdi resmen kedinin
By_HaNNibaLL
12-10-2010, 11:52
Bunlari aynisini yapacan sonra üzerine 300 lira atip gecicen
yazıktır günahtır.Bu insanlıkdışı yaratığa küfür etmeye bile değmez.Aramızda nasıl insanlar var çok yazık.Keşke izlemeseydim videoyu:(
BurakCengizhanoğlu
12-10-2010, 11:56
Gözümden yaş geldi o kediyi yerde görünce.Nasılda bastı kafasına vicdansız.Ama onunda kafasına basarlar elbet ;)
Ya gerçekten böyle bir insan çıkarmı şu şerefsizleri bi elden geçirecek. işte o zaman mutlu olurum. Ya yemin ederim işim gücüm aksadı videoyu izleyince sinirim alt üst. aklıma geldikte çok kötü oluyorum.
insan değil bunu yapan ailesinden annesinden babasından sevgi görmemiş bu adam aslında yaşamaya hakkı yok ama işte bunun kararını biz veremiyoruz
olcay_bora
12-10-2010, 12:15
hee gördüm o çocugu yok kafam güzeldi fln demiş burda olacaktı linç ederdim o şrfsizi
ben zorda kalmadıkça sineği bile öldürmüyorum.. şerefsizlerin yaptığına bak.. acı çeke çeke geberir bu şerefsizler inş... gelde idam cezasını isteme şimdi...
apos2000
12-10-2010, 12:18
izlerken tuylerım dıken dıken oldu.bunu yapan ınsan olamaz yaaa!!!asıl serefsızın kafasını ezıcen..
GokhanRS
12-10-2010, 12:32
vericen odunu
akbaba78
12-10-2010, 12:34
ohaa ya nasi insansiniz lan siz:Deli:
caglarcb
12-10-2010, 12:39
Umarım çıkarsın bornovada karşıma..
DERAN_TUYNER
12-10-2010, 12:43
Evet kardeşim 1 haftaya kalmaz gelir haberi sen merak etme izmir grekeni yapar onlara
http://www.facebook.com/profile.php?id=522444144#!/photo.php?fbid=447825388258&set=o.159766507382054
Resimlerine bakın şu müsvettenin...
DERAN_TUYNER
12-10-2010, 12:45
Bu arada
İsismleri :Şerefsiz Adi Katiller-Ufuk Günaydın,İlhan Ekincioğlu,Enes Ekincioğlu
Adresleri : IZMİR BORNOVA ÖZKANLAR ... LÖP LÖP KOKOREÇ'İN OLDUĞU APARTMANDA OTURUYORLAR
focus musty35
12-10-2010, 12:56
http://www.facebook.com/?ref=home#!/photo.php?fbid=167339766613536&set=o.8503604491
bu serefizlerı tanıyan varsa solesın terketsınler ızmırı cok dayak yıcekler
bu peechleri dövenler olursa gidip tek tek dövenlerin ellerini öpeceğim izmire gittiğimde..
Bunların üstüne kedi sidiği boca edip köpek barınağına koyacaksın...
Barkına birşeyler yazacaktım ama yönetim gerekeni yapmış. Teşekkür ederim bu asap bozukluğumla terbiyemi bozdurtmadığınız için.
Konudan devam ;)
Bu arada burda o o.cocuklarını savunan bir kasarla birkac eleman var.
Sarhosken yapmıs, bilincsizmis vs savcılıga verecekmis hahaha :D
http://www.facebook.com/event.php?eid=159766507382054
Shadow_Dancer
12-10-2010, 13:16
Vakt_i zamanında Adana yaşlılar bakım evinde kalanlara yaptıgı kötü muamele yüzünden televizyona çıkan lavuga halk cezasını kesmişti. Allah katında yarattıklarının hepsi kutsal, umarım İzmir halkı da gereken 'tepki' yi gösterir ;)
Konudan devam ;)
Abi burdanda çok birşey çıkmaz bence güvensiz dengesiz yazışmalar var. focusmusty daha sıcak sanırım olaya onlardan çıkarsa birşey çıkar.
Ulan boğazım düğümlendi , Keşke izmirde olsaydım kurban bayramında gelecğeim ama o zamana kadar bunlara gerekeni çoktaaaan yaparlar.
Kaza ile insan insanı öldürüyor bu nedir be ne adisiniz siz şerefsizler.
focus musty35
12-10-2010, 13:22
Abi burdanda çok birşey çıkmaz bende güvensiz dengesiz yazışmalar var. focusmusty daha sıcak sanırım olaya onlardan çıkarsa birşey çıkar.
dostum merak etmeyın en yakın zamanda bu serefsizlere gereken ceza verılcektır zaten sımdı bunlar bı taraflarının korkusundan ne okula gıdıcek ne dısarı cıkıcaktır ama kımsede bu olayı unutmuycak ve bu serefizlerde bır kere deıl her karsılasıldıgında yaptıkları serefsizlık bı sekılde hatırlantılacktır
o. çocukları.kör testereyle boyunlarını kesiceksin bunların:ofk:
focus musty35
12-10-2010, 13:28
Konudan devam ;)
yavuz abı cok fena tav oldum ben burdakı bu serefsizlerı savunanlara ınsanlar bosuna katıl olmuyor ya :)
focus musty35
12-10-2010, 13:32
http://www.facebook.com/?ref=logo#!/profile.php?id=100001584617951
allah rızası ıcın bu adamı sıkayet edın bu serefsizin avukatlıgını yapıyor 30 40 kısı sıkayet etse kapatırlar bı sekılde
GokhanRS
12-10-2010, 13:32
vay arkadaş kedi olacam bende :D ben cocukken dayak yediğimde böyle üzülenler olmuyordu ühüüüüüüüüüüü :(
bu arada o katil ibneninde dıbırına çakayım.
dostum merak etmeyın en yakın zamanda bu serefsizlere gereken ceza verılcektır zaten sımdı bunlar bı taraflarının korkusundan ne okula gıdıcek ne dısarı cıkıcaktır ama kımsede bu olayı unutmuycak ve bu serefizlerde bır kere deıl her karsılasıldıgında yaptıkları serefsizlık bı sekılde hatırlantılacktır
Üstad kafasında odun falan kırın yani aynı kedinin ağzından kafasından gelen kan, gelsin onunda ağzından burnundan. Çok acı çeksin şerefsiz ama ölmesin unutmasın ne yaptığını nede kendine yapılanları. ben izmirde yaşasam onun adresimidir evimidir neresidir kapısındaydım zaten. Allah belasını vers,n şerefsizin.
apos2000
12-10-2010, 13:46
haberın kaynagı ne kadar dogru bılmıyorum ama,serefsızın ewladı alıagada bıcaklanmıs dıye soylentıler warrr
focus musty35
12-10-2010, 14:01
suan olayın gerceklestırıldı yerde yüzlerce kişi var ellerınde bu serefsizlerın resımlerı ve kendı evcıl hayvaları yanında bu olay sandıkları kadar kolay kapanmıycak
Boost Up
12-10-2010, 14:09
Ben kedileri hiç sevmezdim 1 ay öncesine kadar, geçen apartmana girerken geldi arkamdan bi tanesi ufak yavru maksimum 5-6 aylık. Eve aldım kaldı 2 gün sürekli yanımda peşimde bacağımın üstünde uyuyordu. 2-3 gün kaldı evde her gün sabah sitenin içine bırakıp akşam aldık tualetini vs gidersin diye sonra akşam eve girerken gelirdi hemen. 4. gün yine bıraktık ve gelmedi hiç, hakkaten üzülmüştüm. Videoyu izlemeyeceğim yoksa hakkaten üzülürüm
Ben kedileri hiç sevmezdim 1 ay öncesine kadar, geçen apartmana girerken geldi arkamdan bi tanesi ufak yavru maksimum 5-6 aylık. Eve aldım kaldı 2 gün sürekli yanımda peşimde bacağımın üstünde uyuyordu. 2-3 gün kaldı evde her gün sabah sitenin içine bırakıp akşam aldık tualetini vs gidersin diye sonra akşam eve girerken gelirdi hemen. 4. gün yine bıraktık ve gelmedi hiç, hakkaten üzülmüştüm. Videoyu izlemeyeceğim yoksa hakkaten üzülürüm
Boşver izleme. Canın çook sıkılır. Şimdi izledim, işten çıkınca kime saldırsam diye düşünüyorum. Neyse ki akşama antrenmanım var. Orada ringde atarım stresimi ;)
Bende cok sevmem kedileri ama dün aksam haberlerde gördüğümde gözlerim doldu resmen...
Keske bornovada olabilseydim bende.İzmirliler hakedileni yaparlar insallah
Anası babası belli olmayan ziyana !!
SekoLive
12-10-2010, 14:26
yavaşşşş çok sinirlenmişsin cemgaripoğlu gibi yapmanın anlamı yok :)
aynı muameleyi bunlarada yapsan kafi kediye ne yaptılarsa birebir aynısı bakalım kedimi 9 canlı yoksa bunlarmı ;)
Bende izleyemedim yaa bir karsıma cıksada biraz rahatlasam :(
JDMmaster
12-10-2010, 14:33
ne için yapıyorlar anlamadım akıl fikir versin
allah sizi kahretsin !! şerefsizler
Pişkinliğinde,serefsizliğinde bukadarı arkadas
" Alkölün etkisiyle ayağı kayması sonucunda bir anlık öfkeyle bu hatayı yapmış bir insanı bu denli katil vasfıyla suçlayamayız..kediciğe hepimiz üzülüyoruz..ama söz konusu olan üniversiteli bir gencin hayatı..savaşımız hukuki platformdada sürecektir.."
Onların aslında niyeti farklı dikkat ettiyseniz o şerefsizin yanında köpeği var ipini tutuyor sanırım amaçları kediyi köpeğe öldürtmekti ama ayağı kayıp yere düşünce sinirleniverdi herhalde sonra o kalpsizliği yaptı merak etmeyin Allah vergisi bir can dır elbet burnundan fitil fitil gelecektir şansı var ise cezasını bu dünyada çeker yoksa öbür dünyada çok daha ağır olacaktır.
adi sefersizler mahvettiler hayvanı
redlinemst
12-10-2010, 15:04
Onların aslında niyeti farklı dikkat ettiyseniz o şerefsizin yanında köpeği var ipini tutuyor sanırım amaçları kediyi köpeğe öldürtmekti ama ayağı kayıp yere düşünce sinirleniverdi herhalde sonra o kalpsizliği yaptı merak etmeyin Allah vergisi bir can dır elbet burnundan fitil fitil gelecektir şansı var ise cezasını bu dünyada çeker yoksa öbür dünyada çok daha ağır olacaktır.
+1907 ;) kodumun denyoları ya ulan bunları üniversiteye alsan nolurr okutsan noluur başbakan yapsan nolur ? ayyaş kalpsiz ruhsuz ibneler.Sonuçta candır caan
RottingChrist
12-10-2010, 15:10
Bunlari aynisini yapacan sonra üzerine 300 lira atip gecicen
üstüne para alman lazım. böyle kansız herifleri toplumdan uzaklaştırdığın için.
Olayı sadizme çevirmeye gerek yoktur böyle bir şey olduğu takdirde seninde ondan bir farkın kalmayacağıda kesindir olayı tamamıyla tasnif etmediğimiz kesin ancak kendimizi kaptırıp çılgınca şeyler yazmamalıyız yazdığımıza dikkat etmeliyiz diye düşünüyorum.
söylenecek söz yokkk..!!! :/
rahatlama topic'i vardı küfür serbestti bunu oraya koyacaklardı varya off
GokhanRS
12-10-2010, 15:45
rahatlama topic'i vardı küfür serbestti bunu oraya koyacaklardı varya off
+ 100000000000 bu gece yapsak ne güzel olur.
face de flan fena sarmıslar elemana.
bu ısten kırık çıkıkla kurtulursa dua etsın.
yavsklar ne istemişler kutuda duran kediden bu serefszler insan die sokaklarda dolanıo sevdiklerimizin arasında allah kahretsin böyle işi yapanıda ona engel olmayanıda...
PPR engineering
12-10-2010, 15:53
ALLAH bildiği gibi yapsın.bunlar nedir böle yazık masum kediden ne istediler kaçmıyoda yavrum(((..gözlerim doldu ama bunu yapan bulur cezasını...
G R Unique
12-10-2010, 16:01
korkunç bişey bu aman allahım yaa kutuda duran kedi.. ve 300 lira verip bu hasta ruhlu adamlar sokakta dolaşsınlar! sesi çıkmayan zararsız 2 kiloluk kediye böyle yapan birinin ne kadar hasta olabileceğini düşünemiyorum!
çok moralim bozuldu! diğer aptallar da öyle izliyolar ve yardım ediyolar! bu nasıl insanlık! hiç biri de dur yapma demiyo! gelişmemiş yaratıklar!!!!!
G R Unique
12-10-2010, 16:05
Olayı sadizme çevirmeye gerek yoktur böyle bir şey olduğu takdirde seninde ondan bir farkın kalmayacağıda kesindir olayı tamamıyla tasnif etmediğimiz kesin ancak kendimizi kaptırıp çılgınca şeyler yazmamalıyız yazdığımıza dikkat etmeliyiz diye düşünüyorum.
yahu adamlar hiç zararı olmayan kutusunda uyuyan minicik kediye durduk yere ne yaptılar! bence her türlü işkenceyi de hakediyolar!
testere olayına katılıyorum çok da iyi olur! bunlar gibi hastalıklı ruhlar dolaşmasın çevrede!
https://twitter.com/UfukGunaydin
Fakat burayi hala kapatmamis..
Tamam o zaman saha sizde buyrun.
G R Unique
12-10-2010, 16:14
yolda giderken kedi çıksa arabayı uçuruma süren millettik biz.ne oldu bize..?
:ofk: bir de şu yaşananlara bak!!!
yahu adamlar hiç zararı olmayan kutusunda uyuyan minicik kediye durduk yere ne yaptılar! bence her türlü işkenceyi de hakediyolar!
testere olayına katılıyorum çok da iyi olur! bunlar gibi hastalıklı ruhlar dolaşmasın çevrede!
[QUOTE=0M42;1753968]böyle bir şey olduğu takdirde seninde ondan bir farkın kalmayacağıda kesindirQUOTE]
ya içimde bu adama manyak küfür etme dövme sövme isteği var açın şu rahatlama konusunu :)
Twitteri verilmiş, direk gidip adama söv :)
cabriolet
12-10-2010, 16:24
evde 3 aylık bi kedim var bende hiç sevmezdim kedileri tırnaklarından korktuğum için ama kedim sanki korktuğumu anladığı için patisini o kadar yavaş uzatıyo o kadar sakin hareket ediyo ki benden akıllı sanırım diye düşünüyorum arada.. bide bu kanı bozuk heriflerin yaptığına bak kedi köpeğede saldırmış olsa bu yapılmaz ya köpeğimde var kedide saldırdı ama hiç kediye zarar vermek gelmedi içimden köpeğim rahatsız olmadı ben neden rahatsız olayım..
ben olsam bi yere kapatır kedi mamasıyla beslerdim şerefsizleri..
G R Unique
12-10-2010, 16:24
[QUOTE=0M42;1753968]böyle bir şey olduğu takdirde seninde ondan bir farkın kalmayacağıda kesindirQUOTE]
adama ceza verilmiyo baksana! ben ceza çekmesinden yanayım! adam pişman değilim şeklinde gayet rahat konuşmalar yapıyo bir de! şimdi böyle korkunç bir suç işleyen adama 300 lira ver git denen bir ortamda ceza çekmesini istemek yanlış mı!
ayrıca bu adam suçsuz kendi halindeki kediye saldırıyo! biz ise bu korkuç şeyi yapan adamın ceza çekmesinden bahsediyoruz!
bu durumda onla hiçbir alakam olmaz arkadaşım! bu adamı gidip kesecek değiliz zaten ama öyle bir acıyı cezayı hakettiğinden bahsediyoruz burda!
TURBO CİVİC
12-10-2010, 16:25
Anasını bacısını dunya alem siksin ****** cocugu
Bulma ihtimalimiz yok mu bu elemanları?
O.çocukları. O tekme atanın bacağını kendi g.tüne sokmak lazım.
Piç kuruları.
G R Unique
12-10-2010, 16:29
http://www.sessizkalmasucaortakolma.com/dilekce/dilekce_detay.asp?id=584&DURUM=2
arkadaşlar imze verelim buraya ve hayvanlara yapılan şiddet cezasız kalmasın!!!
SOMEONESPECIAL
12-10-2010, 16:29
Hayvanlara, yaşlılara ve çocuklara şiddet uygulayan insanları Allahım
sen bildiğin gibi yap.
Kedi öldürmenin günahı çok büyüktür, 7 cami yaptırsan affolmazmış derler.
Bundan seneler önce valide daha çocukken komşusunun biri gece miyavlıyor
diye çuvala koyup vatan caddesine atmış kediyi. Aradan 30 sene geçmiş ve
o adam aynı yerde araba çarpması sonucu miyavlaya miyavlaya ölmüş...
Şehir Efsanesi değil gerçek yaşanmış bir olaydır.
Bir de Yurtdışında sualtı kamerası ile çekilmiş küvette boğup öldürülen
yavru bir kedi videosu vardı, hiç aklımdan çıkmaz...
Her geçen gün insanlığımızı yitiriyoruz...
TURBO CİVİC
12-10-2010, 16:40
Katilin adresini az önce başka bir yerden aldım burayada yapıştırıyorum herkes ilgilensin lütfen "BORNOVA"!!!adresi: Kazim dirik mahallesi 166 sokak, kat 4, no 14.bornova.izmirUFUK GÜNAYDININ ADRESİDİR!
Üniversite okumakta insanı adam etmiyor işte..en basit örnegi
Sokaktaki kedi kadar degeri olmayan yaratıklar !
G R Unique
12-10-2010, 16:44
Katilin adresini az önce başka bir yerden aldım burayada yapıştırıyorum herkes ilgilensin lütfen "BORNOVA"!!!adresi: Kazim dirik mahallesi 166 sokak, kat 4, no 14.bornova.izmirUFUK GÜNAYDININ ADRESİDİR!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
bunun alkolle malkolle ilgisi yok ! bizde içiyıruz ama böle bişi yapmıyoruz .
Bunlar tam bi .......
+ Yanındakilerinde farkı yok buna müsade edenlerde en az o o.ç kadar suçlu.
Armageddon
12-10-2010, 17:01
İnanamıyorum bunlar insan değil...
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs821.snc4/68169_156994770998157_141784299185871_314154_41422 53_n.jpg
Şu çoçuğu izmirde bi gece misafir edecek öldürmeden sevip salacak birileri çıkar umarım
Türkiye'de bir insanın değeri nedirki kedinin ne olsun ?
redlinemst
12-10-2010, 17:39
denyonun arkadaşına bakın ne yorum yazmış faceine resimde görülüyo
offf offf
yazıktır yaa
gunahtır ya
Bu cocuğu 4- kişi sıkıştırıp aynı şekilde kafasını tekmeliceksin birdaha kedilerin yanına bile yaklaşamaz pç kurusu
haberlerde seyrettim oralara kadar çıktıysa içeride alırlar bunu, tek dilegim içerde hayvan dostu bir piskopatın eline düşer, o pisiko bunu diker diker yeniden bozar inş.
anne ve babası gurur duyuyordur şimdi vatana millete hayırlı bir hayvan yetiştirdi ;)
ALLAH belasını versin şerefsizin.
Low-Rider
12-10-2010, 18:08
Cezası varmı bu işin?
Rabb'im o kediciğin hayatını alana ve diğerlerine bu dünyayı zindan etsin..!
Amin.
Cezası falan yok bildiğim kadarıyla.Adam öldürüyosun 1 sene sonra cıkıyosun kedi öldürdü diye 1 saat bile tutmazlar.Böle ülkede yaşıyoruz ne yazıkki.
Low-Rider
12-10-2010, 18:10
Cezası falan yok bildiğim kadarıyla.Adam öldürüyosun 1 sene sonra cıkıyosun kedi öldürdü diye 1 saat bile tutmazlar.Böle ülkede yaşıyoruz ne yazıkki.
Orman kanunları işler ozaman
Cezası varmı bu işin?
Hayvanlara kötü muameleden ötürü para cezası alırlar.Ki öyle de olmuş sanırım bugün..
Sivas'da olsaydı temiz bir dayagı vardı :)
http://www.facebook.com/#!/notes/hayvan-severler/bravo-ege-universitesi-/448806217569
Hakkaten bi dövsünler şu adamı ya okulda.
Hakkaten bi dövsünler şu adamı ya okulda.
okulda bıçaklanmış falan yazdılar ama göremedim başka biyerde.
bende dün gördüm allah belalarını versin
aldığı nefes zarar bunun.
Adresleri ortalıkta dolaşıyor ama..Hiç İzmir-Bornova tarafından bir üye yok mu son gelişmelerden haberdar edebilecek?Dayak atıldığı;bıçaklandığı bile söyleniyor..Müstehak ta..
kedi öldürenin öteki dünyada saglam çekiceği var.
arabaylada gitsem hayvan kopek kedi ne olursa olsun carpmamak ıcın elımden gelenı yaparım .allaha sukur suanla kadar ole bı durumla karsılasmadım..
StyleALP
12-10-2010, 18:27
Ulan daha demin haberlerde izledim. Yolda köpeğe araba çarpıyor adamlar köpeğin başında durup veteriner gelmesini bekliyorlar ve tedavi ettiriyorlar. Internet linkini bulsam paylaşıcamda bulamadım laneti
Şu ibnelerde ne diyim ki...
Söylenecek söz yok bunlara. Kanunen hiç bir şey de yapılmaz bunlara. Halk gereken cezayı verir.
Sivas'da olsaydı temiz bir dayagı vardı :)
Ankara´da olsa götünü keserlerdi.
İzmir´liler de boş durmaz, sanmıorum. :)
Bulma ihtimalimiz yok mu bu elemanları?
O.çocukları. O tekme atanın bacağını kendi g.tüne sokmak lazım.
Piç kuruları.
Bulma ihtimaliniz var, çünkü açık adresi verilmiş.
Ya kedinin önceki fotosunuda koymuşlar face'e aklım gitti Allah'ına inanan ya elden ne gelirse yapın şu ibne kılıklı şerefsize. içim acıyor öğlen gördüğümden beri herşeyim altüst oldu. evde kedilerime ben nasıl bakacağım bilmiyorum benimde 4 kedimden biri aynı tekir ölen kedi gibi içimden neler geliyor ama yazmakla olmuyor izmirliler size güveniyorum.
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs821.snc4/68169_156994770998157_141784299185871_314154_41422 53_n.jpg
Facebookta arıyorum ama bulamadım. Var mı direk face linki bu gebeşin?
sıfatını sıktgmn emosu allah bin beterini yasatsın
TURBO CİVİC
12-10-2010, 18:58
dilini kesicen sadece bu o.ç nun omur boyu yasasın ole
Yorum yapmaya bile değmez..
Allaha havale..
dragstar
12-10-2010, 19:22
bu yaptıklarının öbür tarafıda var bu dünyada yapılan hiç birşey karşılıksız kalmaz iyi ve kötü olarak bşy diyemiyorum ağladım ağlıycam resmen :S kaçtane köpeğim kedim oldu halada var olamaz ya böyle bşy bide o bakkalın sahibi cinnet geçirip adamı orda doğrasa suçlu olur böyle olayın amq
3 sene önce motorla giderken önüme kedi çıktı hayvanı ezmeyim diye motoru yatırdım ve ben düştüm.....o ufacık hayvanın canı yanmasın diye kendi hayatımı tehlikeye atarken bunları gördükçe kan kafama fırlıyor ulan ah bi yakınımda olacak o piç kim kimin kafasını eziyor görecek çarpık ilişki sonucu türeyen mahluk.....
tv de ızledım zaten herseyı soylemıssınız
Allahından bulsun
http://www.sessizkalmasucaortakolma.com/dilekce/dilekce_detay.asp?id=584&DURUM=2
su katılmamış o. ç.:ofk::ofk:
Gün geçtikçe ırkımdan daha fazla nefret ediyorum.
Cezası varmı bu işin?
valla içeri alırlarsa en babasından temiz bir gerdek gecesi varda, içeri alınması için facebook imza degil gerçek imza toplamak lazım ;)
sonrasını içerdeki kader kurbanları insanlara kalmış ;)
not: lütfen heryere t.c. kimlik numaranızı vermeyiniz.
karısını kızını .... daha yeni izledim videoyu o.nun evlatları
yucelebeci
12-10-2010, 20:19
*** korkusundan çıktığı deliğe girmiştir bile ömrü billah dışarıya adım atmaz bu or çocuğu evine molotof atmak lazım bunu yansın gebersin amk
Dynatech
12-10-2010, 20:23
Aklımdan çıkmıyor görüntü hala ya sabahtan beri aklımda, o hayvanın kanı aktı gitti ya orda öle, allah bu şerefsizi daha beteriyle cezalandırsın inşallah...
Senin ceza anlayışın oldukça farklıymış kör testere ile boğazı kesilmesine destek oluyorsun ki burda hasta ruhlu olsada bir insandan bahsediyoruz üstelik önceki mesajlarında da ceza anlayışın bunu gösteriyor;
bence her türlü işkenceyi de hakediyolar!
testere olayına katılıyorum çok da iyi olur!
[QUOTE=0M42;1754074]Tamam o zaman saha sizde buyrun.
adama ceza verilmiyo baksana! ben ceza çekmesinden yanayım! adam pişman değilim şeklinde gayet rahat konuşmalar yapıyo bir de! şimdi böyle korkunç bir suç işleyen adama 300 lira ver git denen bir ortamda ceza çekmesini istemek yanlış mı!
ayrıca bu adam suçsuz kendi halindeki kediye saldırıyo! biz ise bu korkuç şeyi yapan adamın ceza çekmesinden bahsediyoruz!
bu durumda onla hiçbir alakam olmaz arkadaşım! bu adamı gidip kesecek değiliz zaten ama öyle bir acıyı cezayı hakettiğinden bahsediyoruz burda!
Ceza çekmesini istemek yanlış değil tabiki ve yaptığı çirkinliğin mutlaka bir cezası olmalı mutlaka ancak cezası sizin uygun gördüğünüz değil şayet ceza verilmiyorda 300 lira ile bu yaptığı çirkin işten yüzünü pak bir şekilde çıkarabiliyorsa bunu o kalpsizliği yapan kişiye değil adaletsiz düzene yüklemek gerek bana göre "kör testere ile boğazının kesilmesi yerine" en az beş yıl hapse atılmalı ki bu şekilde aklının fazlası ile başına geleceğine yaptığı yanlışın kalpsizliğin farkına varabileceğine inanıyorum orada bunları düşünecek bolca saat leri günleri olacak nasıl olsa benim ceza anlayışımda budur.
Yanlış anlaşılacağımdan da korkuyorum açıkçası sanki o kalpsiz acımasız insanı savunur gibi görüneceğim benim burda muhalefet yaptığım tek şey sizin uygun gördüğünüz ceza anlayışınızdır daha öncede dediğim gibi ne olursa olsun unutulmamalıdır hasta ruhluda olsa söz konusu bir insandır uygun gördüğünüz ceza hayvanlara bile müstehak değildir...
fsunnetci
12-10-2010, 20:29
yazık valla gençliğimiz bu aciz durumlara düşmüştür çok üzülüyorum bu halimize..Yazıklar olsun:(
Yanındaki Pitbul cinsi köpeğide dövüştürmek için besliyordur soysuz sopsuz:ofk:
onursumer
12-10-2010, 20:32
haberi okumam yetti zaten videoyu izlemedim izlemeyecem çünkü gerçekten aklımdan gitmiyor sonra ...
adam yakalandı:
300 tl ceza aldı, savunurkende kendisini köpeğime saldırdı ve kafam güzeldi dedi.
bu olayın cezası 300 tl malesefi, suç değil kusur olarak geçiyor hukuk sisteminde. şu hayvan hakları yasasını çıkartmaları lazım. çünkü çocuğun bütün kimlik bilgilerini, okulunu yaşadığı evi telefon numarasını herşeyi ifşa ettiler internette adamı linç edecekler. hukuktaki malesef bir boşluk yüzünden halk kendi kendine ceza kesmeye kalkışıyor haklı olarak. bir an önce yasal boşluklar doldurulmalı çünkü çocuğun bu hatası cidden hayatını kaydıracak büyük olasılıkla...
valla vıdeoyu ızlemedım ızlemekde ıstemıyorum
bu ınsanlar serefsız ya hayvan oglu hayvanlar ....
adam yakalandı:
300 tl ceza aldı, savunurkende kendisini köpeğime saldırdı ve kafam güzeldi dedi.
bu olayın cezası 300 tl malesefi, suç değil kusur olarak geçiyor hukuk sisteminde. şu hayvan hakları yasasını çıkartmaları lazım. çünkü çocuğun bütün kimlik bilgilerini, okulunu yaşadığı evi telefon numarasını herşeyi ifşa ettiler internette adamı linç edecekler. hukuktaki malesef bir boşluk yüzünden halk kendi kendine ceza kesmeye kalkışıyor haklı olarak. bir an önce yasal boşluklar doldurulmalı çünkü çocuğun bu hatası cidden hayatını kaydıracak büyük olasılıkla...
Benim anlatmak istediğimde budur.
yaw bırakın sapık merhametsiz birini savunmayı.. gebersin linç mi ediliyo, arabanın altına alınıp öldürülüyor mu? cezasını bulsun.. böyle sapıkların yaşaması dünyaya yüktür...
En basitinden Ondan sonra polis milleti kovalar egzos var film var bilmemne diye gerekceside yasakmış takmak kullanmak sucmuş akıl almıyo ya bunu yapan adamın suclu olarak görülmemesi ve 300 tl ile yürüyüp gitmesi ne biçim bi adalet anlayışı var...
yaw bırakın sapık merhametsiz birini savunmayı.. gebersin linç mi ediliyo, arabanın altına alınıp öldürülüyor mu? cezasını bulsun.. böyle sapıkların yaşaması dünyaya yüktür...
işte doğru değil kardeşim bu dediğin, bugün ona yarın sana bana hatasız kul olmaz. böyle şeyleri caydırıcı cezalarla çözelimki cani derken millete biz kişilik haklarına saldırıda bulunmayalım...
işte doğru değil kardeşim bu dediğin, bugün ona yarın sana bana hatasız kul olmaz. böyle şeyleri caydırıcı cezalarla çözelimki cani derken millete biz kişilik haklarına saldırıda bulunmayalım...
abi yapma gözünü seviyim kutuda duran kediyi parcalamak ya adamın yaptığı ne hatası bildiğin psikopat ya kediye değilde bir adamı parçalasaydı köpeğime vurdu benimde kafam iyiydi parçaladım cezası ne olursa olsun o giden can geri gelicekmi?
olmaz dostum olmaz böyle hata olmaz. hayvanları öldürenin işkence edenin, çocuk tecavüzcülerinin benim gözümde b.k kadar değeri yoktur. inan hapis cezası olmasın ben öldürürüm onları cellat olurum seve seve..
abi yapma gözünü seviyim kutuda duran kediyi parcalamak ya adamın yaptığı ne hatası bildiğin psikopat ya kediye değilde bir adamı parçalasaydı köpeğime vurdu benimde kafam iyiydi parçaladım cezası ne olursa olsun o giden can geri gelicekmi?
:icon_tup: :icon_tup:
çok haklısın kardeşimde, şeriat rejimi gibi herşeyin karşılığını aynı şekilde vererek bir yere varamayız onu demek istiyoırum bencede 20 sene hapis yatmalı vahşice bir iş yapıyor orda yanındaki pitbul bile saldırmıyor kediye hayvanın oğlu gidip kafasını eziyor ama linç politikası düzgün bişey değil onu anlatmaya çalışıyorum..
çok haklısın kardeşimde, şeriat rejimi gibi herşeyin karşılığını aynı şekilde vererek bir yere varamayız onu demek istiyoırum bencede 20 sene hapis yatmalı vahşice bir iş yapıyor orda yanındaki pitbul bile saldırmıyor kediye hayvanın oğlu gidip kafasını eziyor ama linç politikası düzgün bişey değil onu anlatmaya çalışıyorum..
Haklısın abi orası tabiki öyle köpek seni ısırdı diye sende onu ısırmazsın ama arasıra düşünüyorum mesela kısasa kısas sistemi gelse nası olur diye demokratikmi ? hayır insan hakları vs. ye uygunmu ? hayır ama 3 5 elemanı ibret olsun diye bu sekilde cezalandırsan suc oranı azalırmı ? bence evet
Sercan K.
12-10-2010, 21:08
+VTec SeCo:icon_tup:
en az 2 yıl hapise atıcaksın bidaha çıktıgında kedi görmeyi bırak kedi lafını duyunca vicdanı sızlicak...
Cglrgncl
12-10-2010, 21:08
Yazıklar olsun İzmir'de böle bi olay olması gerçekten çok üzücü bide okumuş insanlar bunlar! Allah belalarını versin dencek başka söz bulamıyorum...
o iki ayaklı döverken video'ya çeksinler yayınlasınlar tek istediğim budur
cagri-35
12-10-2010, 21:12
ben videoyu izleyemıyorum bile actıgımda gorebılecegım seylerı dusundugumden :( malesef aynı okulda okuyoruz ve arkadaslarımda bu cocugun su anda ev adresıne kadar var. Görürsem dayanamam dıye acmıyorum videoyu ama sıkayet kampanyası vs. insallah ıse yararda daha buyuk bır ceza alır.
hayvanlardan nefret ederim ama bir kere bile böyle davranmadım , küçükken yaptığımız haylazlıklar dışında.. bu kadarı fazla ciddi yaptırım uygulanması gerek yeter artık her köşe başında olay , kargaşa , mevzu
hayvanlardan nefret ederim ama bir kere bile böyle davranmadım , küçükken yaptığımız haylazlıklar dışında.. bu kadarı fazla ciddi yaptırım uygulanması gerek yeter artık her köşe başında olay , kargaşa , mevzu
neden nefret ediyosun hayvanlardan? merak ettim... :confused:
her yerim yarabere içinde özellikle köpekler kediler yüzünden
typeRace
12-10-2010, 21:50
dün izledim video yu , yemin ederim 1 saat düşündüm..
allah bin türlü belasını versin,gün yüzü görmesin inş.. sopayla ağzını burnunu dağıtsam gram acımam.. ne ,ist5edin zavallı hayvandan.. birde vuruyor yetmediği gibi kafasna basıp eziyor ya.. inş. böyle geberir gider bire sokak köşesinde..
her yerim yarabere içinde özellikle köpekler kediler yüzünden
onları rahatsız edip canlarını yakmışsındır.. benim sağ gözümde kedi tüyünden bulaşan toxoplazma paraziti yüzünden görme kaybı var. ama ben asla kedilere olan sevgimden zerr kaybetmedim. hayvan sevmeyen kimseyi sevmez dostum. merhametsiz olur. bu fikrinden uzaklaşmanı ümit ediyorum.. :)
başıma gelenleri anlatsam sende nefret edersin , hayatımızda neredeyse sadece filimlerde gördüğümüz adamın pipisinden köpek tarafından ısırılması başına gelse neler hissederdin acaba ? bazı durumlar başa gelince sevmesi zor oluyo ;)
başıma gelenleri anlatsam sende nefret edersin , hayatımızda neredeyse sadece filimlerde gördüğümüz adamın pipisinden köpek tarafından ısırılması başına gelse neler hissederdin acaba ? bazı durumlar başa gelince sevmesi zor oluyo ;)
bir tane köpek yüzünden tüm köpeklere düşman olmak sağlıklı bir karar değil.. ;) yanlış düşünüyosun.. ben de zamanında bazı insanlardan zarar gördüm şimdi tüm insanlardan nefret mi edeyim? ;)
bir tane köpek yüzünden tüm köpeklere düşman olmak sağlıklı bir karar değil.. ;) yanlış düşünüyosun.. ben de zamanında bazı insanlardan zarar gördüm şimdi tüm insanlardan nefret mi edeyim? ;)
birtane cinsten çekmedim ;) hepsinden cekiyorum :)
birtane cinsten çekmedim ;) hepsinden cekiyorum :)
senin onları sevmediğini hissediyorlar, korktuğunu anlıyorlar.. en iyisi köpek kovucu sinyal veren bir alet taşımandır... :)
bana hertürlü hayvanın kovucusu lazım , yazında kenelerle uğraştık .. :D
Bu piçin köpeğinin kafasına demir ile vursalardı ne yapardı acaba ?
O kedi ömür boyu kalır onun yanına öbür tarafıda var bu işin orası daha kötü.
ya harbiden bir yavru kedi gördüğünde, bir yavru köpek gördüğünde, kuzu, tay vs yavru hayvanları görünce için hiç mi kıpırdamıyor? "ne sevimli şeymiş bu" diye sevesin gelmiyor mu? :confused:
HondatugraL
12-10-2010, 22:11
Abı tum hayvanlar famılyası senı sevıyor ne bu ılgı :hahaha:
bikac istisna var civciv mesela
Abı tum hayvanlar famılyası senı sevıyor ne bu ılgı :hahaha:
bende anlamadım tacizlerden kurtulamadım yaz kış uğraşıyoruz :D
MuratGürakan
12-10-2010, 22:13
yuhhhhh :S:S:S
HondatugraL
12-10-2010, 22:27
bende anlamadım tacizlerden kurtulamadım yaz kış uğraşıyoruz :D
abı dıkkat et valla arkanı kolla benden demesı :D Ayıptır solemesı atın, eşeğin ıntıkamı gıbı videoları hep ızlıyoruz aman dıyıııım :D:D:D:hahaha:
nasıl bir ruh halidir bu, gozunu kırpmadan, ne desem bilemedim. Bunu elini kolunu sallayarak gezdırmemek lazım.
SpeeDemoN
12-10-2010, 22:54
tipini s.... topu...
HondatugraL
12-10-2010, 23:13
Senın allah belanı versınn
focus musty35
12-10-2010, 23:16
arkadaşlar serefsizin oturdugun evin adresını bulduk kendısı suan evınde kalmıyor ama nasıl olsa gerı gelıcek bı sekılde.. olayın oldugu bakkal tanıdık bız bu serefsizi aynı yerde dövüp aynı kamera goruntusunden nasıl dayak yedıgını faceden ve burdan herkesle paylasıcaz sadece bırazcık zaman gerek ;)