Orijinalini görmek için tıklayınız : Nikon D90 vs. Canon 550D
Çok yakın bir arkadaşım senelerdir istediği bu iki cihazdan birisini alıcak. USA'den bir arkadaşı gelirken getirecek. Bu 2 makina arasında kalmış. Benim tercihim AF motoru gövdede olduğu ve bu yüzden lens fiyatları uygun olduğu için Canon'dan yana olurdu.
Fiyat olarak yakın olan tavsiyelerinizde kendisine iletilirim. Lütfen sizde tercihlerinizi kendinizce sebepler ile sunarsanız sevinirim.
Bütçe biraz daha artarsa Nikon D7000 ile Canon 60D var. Lütfen onlar içinde yorumlarınızı esirgemeyin.
D90'da AF motoru olması lazım diye hatırlıyorum ben. D90 uzun zamandan beri piyasada ve 720p video çekiyor. 550D daha güncel ve 1080 çekiyor ama P mi İ mi onu tam olarak hatırlamıyorum. Bende şu anda makine arıyorum sanırım bende 550D alıcam ;)
500D kullanıyorum. Nikon'a göre daha güncel ve kararlı bir makine. daha önce nikon 40dx kullandım , eos 400d vs. En son 500d kullanıyorum. videosu 1080p ;) alırsanız hafıza kartını büyük alın. Ama video çekilmesi taraftarı değilim fotograf makinesiyle. !
ikisindede gövdede af var orda sıkıntı yok , d90 daha hızlı odaklıyor gördüğüm kadarıyla :) video önemli ise 550d ,d90 videosu fena olmasada , özellikle gürültülü ortamlarda sesi baya kötü kaydediyor malesef ve bu konuda bişe yapamıyoruz çünkü mikrofon takılamıyor, 550d nin aksine,fotoğraf olarak dağlar kadar fark olacanı sanmıyorum ikisi arasında d90 az daha iyi olabilir bakmak lazım aynı fotolara :)
ayrıca d90 da fazladan bir ayar tekeri olması lazım ve üst kısmında ekran bulunur , kit lensi de daha kaliteliydi yanlışım yoksa :)
Bu ikisine alternarif olarak d90 yerine gelen d7000 veya canon 60d değerlendirilebilir Fiyatını araştırmak lazım muhtemelen pahalıdır 550d ve d90 dan :)
ikisinide uzun süre kullananlardan yorum almak lazım birde , çok fazla kullanamadım ikisinide.
D90'da AF motoru olması lazım diye hatırlıyorum ben. D90 uzun zamandan beri piyasada ve 720p video çekiyor. 550D daha güncel ve 1080 çekiyor ama P mi İ mi onu tam olarak hatırlamıyorum. Bende şu anda makine arıyorum sanırım bende 550D alıcam ;)
1080p 24-25-30fps cekim modlari mevcut.
20 yada 25 dakika sınırı olmasi vardi galiba :)
bugra_0101
12-10-2010, 21:33
ben d90 kullanıcısı olarak kesinlikle nikon d90 ;)
Nikonda AF motoru olduğunu bilmiyordum. Bu iyi oldu. Lens fiyatları endişesi azaldı.
Bütçe biraz daha artarsa Nikon D7000 ile Canon 60D var. Lütfen onlar içinde yorumlarınızı esirgemeyin.
By_HaNNibaLL
12-10-2010, 22:51
D90 diyorum her türlü :D
Nikonda AF motoru olduğunu bilmiyordum. Bu iyi oldu. Lens fiyatları endişesi azaldı.
AF motoru d40 gibi giriş seviyesi ürünlerde yok. + olarak Canonda lens temizleme özelliği var sanırım.
D7000 de olabilir çünkü 550d'nin rakibi D90 değil, D90 uzun süredir piyasada olan bir makine çünkü ;)
550D nın muadılı D90 olamaz ,zaten 550D d90 a gore guncel bır model.550D hem foto hemde vıdeo cozunurlugu,iso oranı gıbı ozellıklerle d90 dan onde gıdıyor suan
550d mutlaka alınması gereken....
550D diyorum bende amatör fotocu olarak :D
Bende canon ve nikon arasında gidip geliyorum.. Canon alacam galiba.
madem full frame tercih edilmeyecek neden pentax k5 dusunulmuyor?
Canon 500d ile 550d arasında ne gibi farklar var peki:soru:
Pentax k5 de olabilir alternatif ,
http://www.radiantlite.com/2010/09/nikon-d7000-vs-pentax-k5.html
..
500d 550d farkı için aşşada özellikleri yanyana
http://www.dpreview.com/previews/CanonEOS550D/
B.Battal
14-10-2010, 13:18
ben d90 tercih ederdim ..
madem full frame tercih edilmeyecek neden pentax k5 dusunulmuyor?
2. el lens bulmakta sıkıntı yaşaanabilir pentax da ... nikon - canon zibil gibi 2. el lens piyasası var.
Nikon D90 diyorum ben, nikonun ayna sesi yeter :D
Nikon D7000 ve Canon 60D ye ne diyorsunuz.
Canon ve Nikon dışındaki markalar düşünülmüyor.
canon 550d, yanılmıyorsam hd video da çekiyor... alırsa cidden memnun kalır... ben 450d kullanıyorum yıllardır gayet memnunum... nikon henüz video çeken bir model yapmadı diye biliyorum...
aksine ilk video çeken dslr d90 dır tabi canon video işinde daha iyidir :) d7000 de video daha gelişmiş 60d kadar olmasada 1080 p ve microfon işini çözmüşler en azından verilerde gözüken :)
D7000 60d pek karşılaştırma değerledirme yok gibi dpreview in incelemelirene bakılıp size uygun olana karar verebilirsiniz ikiside foto kalitesi olarak pişman etmicektir sonuçta orta modeller :)
d7000 : http://www.dpreview.com/previews/nikond7000/
60d: http://www.dpreview.com/previews/canoneos60d/
ufak bir derleme :)
http://www.photos-of-the-year.com/articles/d7000-vs-60d/
ilk dslr ı olacaksa en uygun hangisini bulursa alabilir d90 550d d7000 60d :D
İlk DSLR makinası olucak ama son makinası olur. Öyle zırt pırt makina değiştiremez. Ancak yanına lens alır. Nikon D7000 daha mantıklı geldi şimdi nedense.
sonuç nedir?
neye karar verildi?
Açıkçası canonlar noise olarak daha başarılı nikona göre ancak 1-2 fotoğraf karşılaştırma fırsatı buldum. canonlar noise u yazılımsal siliyor gibi, detaylarda gidiyor fotoda. Bu yüzden nikonun noiselu hali ps ile canonun cektiği gibi yapılabilinip detayları goturerek noisesuz hale getirilebilinir ancak canonlarda aynı durum pek söz konusu değil gibi ...
emregockan
01-11-2010, 15:20
ulan bana d90 al diyosun ben 550d aliyim derken şimdide 550 d alıcam diyosun gelicem geberticem:)
serhatayasli
01-11-2010, 15:29
şirket fotoğrafçımıza sormuştum zamanında, canon aldırdı 500 ve 550 bir bildiği vardır
uluckaban
01-11-2010, 15:43
550d :)
B.Battal
01-11-2010, 16:06
şirket fotoğrafçımıza sormuştum zamanında, canon aldırdı 500 ve 550 bir bildiği vardır
Bir bildiği yoktur Canon'cudur :D Bu iş biraz fanatizme girdi artık Canon kullanan "Nikon alınır mı?" diyor Nikon kullanan "Canon alınır mı hiç?" diyor. :)
Bu biraz kişisel tercih meselesi 550d'ye asla kötü makine diyemem ama benim tercihim de d90'dan yana olurdu. He bütçe yeterse de d7000 derim.
Video kalitesi tercih sebebi ise Canon alınmalı bence. Eğer bütçe el veriyorsa (ki bence vermiyorsada zorlanmalı) bi kere alıncaksa 60d alınmalı. Çünkü 7d ye bile çok yakın bir makina. Tasarım olarak daha yeni, kasasında da farklılıklar mevcut. 50d'den daha küçük ve yaklaşık (yanlış hatırlamıyorsam) 100 gram kadar hafif. Ayrıca hareket edebilen lcd ekranı mevcut. Ama bunların yanında 550d'de hiç eksik kalır bir makina değil. Sadece uzun süre kullanılcaksa 60d bence tercih edilmeli.
500d ve 550d arasındaki tercih sebebi olcak en büyük özellik ise, mic. girişi.
Nikon d90 tabiki güzel bir makina, Nikon'da çok çok kaliteli bir marka. Ama d90 çıkalı heralde 2-3 sene olmuştur. Ben olsam Nikon yada Canon ne alırsam alayım, gücümün yettiği en güncel modeli alırdım.
Ben de fotografçılığa yeni başlamayı düşünen birisi olarak 500 D önerisi aldım. Hem başlangıç için güzel bi makina ve fiyat olarak ta daha uygun. Böyle bi tercihte bukunmamın sebebi de sıkılabilme ihtimalim :) Taktir size kalmış ...
samet_61
24-02-2011, 16:32
nikon d3000:)
bu güne kadar 3 tane canon makinem oldu çok memlundum ama en son d90 ve üstüne lenslerimi falan komple kit olarak amerikadan getirttim ve bu kadar fark olur dedim
kesinlikle bu güne kadar hata yapmışım dedim hiçbir şikayet ettiğim yanı yok ve istediklerimden fazlasını yapan bi makine d90
fanatik bir canoncu oldugumu bi çok kişi bilir ama açıkça bunları yazabiliyorum :)
.::EmrE::.
27-02-2011, 01:58
http://i53.tinypic.com/15rljt1.jpg
http://i53.tinypic.com/15rljt1.jpg
bu ıyıymıs :D
HondatugraL
27-02-2011, 02:50
bu konunun sıkı takıpçısıyım cunku aynı ıkı makıne arasında bende kaldım :) ama araştırdıgım kadarı ile sana yardımcı olmak ısterım.
Sordugum her 10 kişiden 6 sı ;
Eğer amacın fotoğraf çekmek ise Nikon D90 i öneririm dedi. Sonuçta fotoğraf makınesı alıyorsun ve video çekme ozellııgıne pekte gerek yok video kamera vıdeo çeker fotoğraf makınesı fotoğraf çeker dediler Nikon Canon a göre daha fazla ayrıntıya izin veriyormuş. Megapixeli Canon a göre azda olsa çok büyük boyutlu baskılar yapılmayacağından yuksek pixelin pekte etkisi görülmezmiş. Burası göreceli tabi sen umursamayabilirsin ama benim için perde sesi çok önemlidir çok hoşuma gider perde sesi, ve gene aynı kişiler perde sesi konusunda Nikonun rakipsiz olduğunu ve ayreten Canon ticari firma oldugundan çok sık model değiştirir ve makinenin değeri hızla düşer ileride bir zamanda teknolıjıyıde değiştirip yeni lensler uretmeye başlar ve ne sızın makınenıze yenı lensler uyar nede eskı lenslerınız yenı makınelere uyar halbukı Nikonda da dede den kalma lenslerı dahi kullanabilirsiniz bu bakımdan Nikon tercih sebebidir dendi.
Eğer amacın kaliteli videolar çekmek ise tartışmasız gözün kapalı şekilde Canon u seçmen senın yararına olacaktır dendi. Çunku Canon Full HD video çekme özelliğine sahip ve video konusunda lensı Nikona göre çok daha başarılıymış. Nikonda 720p HD çeksede canon gıbı Full HD çekemıyor.
bana soylenılenler aynen bu abicim. Resim veya karşılaştırma uzerınden kesınlıkle makıne alma bu zamana kadar hep canon 550d ye baktım ben. sora gidip paladiumda bir mağzaya gırıp Canon 550D yıde Nıkon D90 da elıme aldım Nikon çelik gövdeli oldugundan 2 kat daha ağır Canon a göre ama Nikon elime cuk diye oturdu Canon elimde az boş kaldı parmak ucuyla tutmak zorunda kaldım az ve body deki plastik kalitesi bakımından az daha başarılı Canon a göre elimle tuttuktan sonra aylardır baktığım Canon fikri pat diye Nikona dönüverdi ve şuan harıl harıl Nikon D90 aramaktayım. Parayı denkleştirince düşünmeden alıcam. Bu nedenle ıkı makıneyıde elınle tutup vizörden bakmadıkça ne al nede karar ver derim ;)
Ayhan_izmir
27-02-2011, 11:12
550D 720pde 60 fps çekiyo,bende bu iki makine arasında kalmıştım,yurtdışından getirticem bende yazın 60 fps çekmesi beni canona yönlendirdi ayrıca lens motorunun gövdede olmasıda ayrıca bir artısı.60 fps çekim slow motion videolarda daha iyi performans alabileceğimizide düşünürsek benim tercihim 550 dir.ama d90 ında hakkı yenmez :D
HondatugraL
27-02-2011, 16:35
550D 720pde 60 fps çekiyo,bende bu iki makine arasında kalmıştım,yurtdışından getirticem bende yazın 60 fps çekmesi beni canona yönlendirdi ayrıca lens motorunun gövdede olmasıda ayrıca bir artısı.60 fps çekim slow motion videolarda daha iyi performans alabileceğimizide düşünürsek benim tercihim 550 dir.ama d90 ında hakkı yenmez :D
ikisininde lens motoru gövdede diye biliyorum.
550D yani usa da t2i diye geçiyor yeni versiyonu nikon d 90 dan çok çok daha iyi
http://www.dpreview.com/reviews/canoneos550d/
http://www.dpreview.com/reviews/nikond90/
HondatugraL
28-02-2011, 17:12
550D yani usa da t2i diye geçiyor yeni versiyonu nikon d 90 dan çok çok daha iyi
japonya piyasasında da adı kiss x4 diye geçiyor diye biliyorum. Ama nıkon d90 dan ıyı yanı vıdeo fotoğraf kalıtesı konusunda nıkon daha üst seviye ve daha profesional bi slr.
YouTube - Chaîne de DigitalRevCom (http://www.youtube.com/user/DigitalRevCom#p/u/0/D1tTBncIsm8)
Önceki sayfaları okumadım ama ben ne olursa olsun canon seçerdim zaten öyle yaptım
550d ve d90 arasında kalan arkadaşlar cok fazla, konuyu iyi bilen ve bu işle uğraşan forum kullanıcıları yardımcı olursa sevinirim. hangi makina neden. pikselden iso degerlerine kadar aydınlatırlarsa sevinirim.
konuyu hortlattık mama milyon tane acılmış konuyu repost etmeyim diye buraya yazıyorum...
550d de olsa 350d de olsa üzerine koyacagın lens le güzel şeyler çekebilirsin..
default lens ler pek iş yapmiyor..
canon düşünürsen 500d tavsiye ederim sadece megapixeli düşük diger tüm özellikleri aynı iso netlik noktası video kayıt hd gibi..
nikon ucuz lensinden bataryasına ama ne biliyim ben pek ısınamadım ucuz diye sanırım..:D