PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Epilepsi Hakkında...

Sercan K.
13-10-2010, 08:13
Arkadaşlar dün sabah işe gelirken bi vatandaş epilepsi (sara) nöbeti geçirdi tam yanından geçerken.ben biraz tecrubeli olduğum için soğuk kanlı bi şekilde hemen gereken müdahaleyi yaptım fakat diğer insanlar bu konularda o kadar bilinçsiz ki benim uyarılarıma rağmen gelip sanki bayılmış gibi tokatlamalar sarsmalar ve bu gibi hurafeler..soğan koklatıyolar yapmayın gerek yok diyorum sen ne diosun lan soğan koklatılır diyolar..sonunda nöbet bitti ve bi yere oturttuk vatandaşı daha sonra ben işe geldim.

Sizlerinde aklında olsun arkadaşlar böle bi olayla karşılaştığınızda soğuk kanlı bi şekilde davranarak müdahale etmelisiniz

İlk Yardım da Yapılması Gerekenler
1.Kişi güvenilir bir yere yatırılır. Etrafındaki eşyalar çarpma tehlikesine karşı uzaklaştırılır.
2.Daha rahat solunum için kişinin başı hafifçe alnından tutarak geriye doğru yatırılır.
3.Ayakları hafifçe yüksek bir yere kaldırılır.
4.Başı yere çarpmasın diye el yardımıyla başı desteklenir.
5.Kesinlikle soğan, kolonya gibi şeyler koklatılmaz.
6.Kişinin hareketleri durdurulmaya çalışılmamalıdır. Bilinçsiz yapıldığından ne kadar uğraşılsa da bir yararı olmayacaktır.
7.Üzerindeki sıkı giysiler gevşetilir, çıkarılır.
8.Ayıltmak için uğraşmanıza gerek yoktur. Kişi yavaş yavaş kendine gelir.
9.Kişi kendine geldikten sonra yorgunluk, geçici olarak bilinç kaybı, sersemlik olabilir. Bu yüzden bir süre dinlendirilmelidir. Kendine geldikten sonra hastaneye götürülmelidir.
Not: Ağızdan köpük gelme durumu olduysa baş yan tarafa çevrilmelidir.
ALINTIDIR.
Umarım Etkili olur bu konu bilgilendirme açısından..

senna
13-10-2010, 08:30
bazen dil arkaya gidebilir sakın elinizi sokmayın istemsiz hareketler olduğu için yaralanma riski çok yüksek tahta parçası vs ile müdahele etmek lazım

fsunnetci
13-10-2010, 08:58
Yanlış anlaşılmasın ama her ayılıp bayılanıda Epilepsi sanmayın yalandan yapanların sayısı Epilepsi hastalarından daha çok......

c@n
13-10-2010, 09:02
gerkli bi konu teşekkürler

StyleALP
13-10-2010, 09:33
Teşekkürler :icon_tup:

utkuselamoglu
13-10-2010, 09:39
ben de bir keresinde yardım etmiştim. bir süre sonra kendisine geldi. ama soğan istiyordu soğan bulmuştuk öle hatırlıyorum.. demekki hataymış.

SkY
13-10-2010, 09:41
Yanlış anlaşılmasın ama her ayılıp bayılanıda Epilepsi sanmayın yalandan yapanların sayısı Epilepsi hastalarından daha çok......

hiç olmasa 3-4 kere bende bu numarayı yapan dilencilere rast geldim..

utkuselamoglu
13-10-2010, 09:42
hiç olmasa 3-4 kere bende bu numarayı yapan dilencilere rast geldim..

numara olarak yapanlarda var bende gördüm.

Sercan K.
13-10-2010, 10:00

evet çok haklısınız çok dolanrıcı var ..nöbet geçiren vatandaş tam dükkanının kepenklerini açıyodu dükkan sahibiydi yani benimde akılıma geldi dolandırıcılık..:)

Onno
13-10-2010, 10:02

Bu şekilde daha doğru olacaktır. Şükür uzun süredir babam nöbet geçirmiyor. onda da var.

makif84
13-10-2010, 10:14
Allah kimsenin başına vermesin böle bi hastalık.

by serçe
13-10-2010, 10:15
güzel bir paylaşım teşekkürler .......

Sercan K.
13-10-2010, 10:43
güzel bir paylaşım teşekkürler .......

rica ederim ne demek ..bu gibi doğru sanılan yanlış müdahaleler çoğu insanın ya hayatına yada felç kalmasına sebep oluyor..ne kadar insanı bilgilendirirsek o kadar iyi...:)

Sercan K.
13-10-2010, 14:41
Teşekkürler :icon_tup:

Rica ederim...;)

dragstar
13-10-2010, 18:55
yardımseverliğiniz ve bilgiler için teşekkürler

yalandan epilepsi olanlar var dikkat etmek lazım

ilk kedim epilepsi hastasıydı 2.5 ayda 1 kriz geçirirdi zavallı :(

Sercan K.
13-10-2010, 21:36
yardımseverliğiniz ve bilgiler için teşekkürler

yalandan epilepsi olanlar var dikkat etmek lazım

ilk kedim epilepsi hastasıydı 2.5 ayda 1 kriz geçirirdi zavallı :(

rca ederim görevimiz böle şeyler ..
hayvanlarda olduğunu şimdi öğrendim gerçekten çok üzücü birşey ..:(

dragstar
13-10-2010, 21:57
rca ederim görevimiz böle şeyler ..
hayvanlarda olduğunu şimdi öğrendim gerçekten çok üzücü birşey ..:(

valla görülme sıkılığını yazarsam epilepsinin insan-inek-at-köpek en azda kedilermiş evcil hayvanlar arasında şans işte:o

Sebring
14-10-2010, 01:04
Ben de birkac ekleme yapayim.
Lisede sira arkadasim epilepsi hastasi idi.Duserse tutayim diye benim yanima oturmak istemisti.
-Eger agzini acabiliyorsaniz dislerinin arasina cok sert olmayan bir madde(kendi istegi uzerine selobant rulosu koyuyorduk onu isiriyordu disleri kirilmasin diye)koyun.
-Eger cirpiniyor ise,etrafini mumkun oldugu kadar serbest birakin ki,saga sola carpip bi tarafini kirmasin.
-Nobet gectikten sonra serince bir yerde dinlenmesi,aklini cabuk toplamasi icin cok onemli.
Allah kimsenin basina vermesin,evlerden irak...