Sercan K.
13-10-2010, 08:13
Arkadaşlar dün sabah işe gelirken bi vatandaş epilepsi (sara) nöbeti geçirdi tam yanından geçerken.ben biraz tecrubeli olduğum için soğuk kanlı bi şekilde hemen gereken müdahaleyi yaptım fakat diğer insanlar bu konularda o kadar bilinçsiz ki benim uyarılarıma rağmen gelip sanki bayılmış gibi tokatlamalar sarsmalar ve bu gibi hurafeler..soğan koklatıyolar yapmayın gerek yok diyorum sen ne diosun lan soğan koklatılır diyolar..sonunda nöbet bitti ve bi yere oturttuk vatandaşı daha sonra ben işe geldim.
Sizlerinde aklında olsun arkadaşlar böle bi olayla karşılaştığınızda soğuk kanlı bi şekilde davranarak müdahale etmelisiniz
İlk Yardım da Yapılması Gerekenler
1.Kişi güvenilir bir yere yatırılır. Etrafındaki eşyalar çarpma tehlikesine karşı uzaklaştırılır.
2.Daha rahat solunum için kişinin başı hafifçe alnından tutarak geriye doğru yatırılır.
3.Ayakları hafifçe yüksek bir yere kaldırılır.
4.Başı yere çarpmasın diye el yardımıyla başı desteklenir.
5.Kesinlikle soğan, kolonya gibi şeyler koklatılmaz.
6.Kişinin hareketleri durdurulmaya çalışılmamalıdır. Bilinçsiz yapıldığından ne kadar uğraşılsa da bir yararı olmayacaktır.
7.Üzerindeki sıkı giysiler gevşetilir, çıkarılır.
8.Ayıltmak için uğraşmanıza gerek yoktur. Kişi yavaş yavaş kendine gelir.
9.Kişi kendine geldikten sonra yorgunluk, geçici olarak bilinç kaybı, sersemlik olabilir. Bu yüzden bir süre dinlendirilmelidir. Kendine geldikten sonra hastaneye götürülmelidir.
Not: Ağızdan köpük gelme durumu olduysa baş yan tarafa çevrilmelidir.
ALINTIDIR.
Umarım Etkili olur bu konu bilgilendirme açısından..
Sizlerinde aklında olsun arkadaşlar böle bi olayla karşılaştığınızda soğuk kanlı bi şekilde davranarak müdahale etmelisiniz
İlk Yardım da Yapılması Gerekenler
1.Kişi güvenilir bir yere yatırılır. Etrafındaki eşyalar çarpma tehlikesine karşı uzaklaştırılır.
2.Daha rahat solunum için kişinin başı hafifçe alnından tutarak geriye doğru yatırılır.
3.Ayakları hafifçe yüksek bir yere kaldırılır.
4.Başı yere çarpmasın diye el yardımıyla başı desteklenir.
5.Kesinlikle soğan, kolonya gibi şeyler koklatılmaz.
6.Kişinin hareketleri durdurulmaya çalışılmamalıdır. Bilinçsiz yapıldığından ne kadar uğraşılsa da bir yararı olmayacaktır.
7.Üzerindeki sıkı giysiler gevşetilir, çıkarılır.
8.Ayıltmak için uğraşmanıza gerek yoktur. Kişi yavaş yavaş kendine gelir.
9.Kişi kendine geldikten sonra yorgunluk, geçici olarak bilinç kaybı, sersemlik olabilir. Bu yüzden bir süre dinlendirilmelidir. Kendine geldikten sonra hastaneye götürülmelidir.
Not: Ağızdan köpük gelme durumu olduysa baş yan tarafa çevrilmelidir.
ALINTIDIR.
Umarım Etkili olur bu konu bilgilendirme açısından..