Orijinalini görmek için tıklayınız : s40 t5(manuel) vs typer fn2
evet arkadaşlar biraz değişik bi karşılaştırma.... sonuç nedir sizce?
DetailEF
15-10-2010, 14:05
Yürüyen olarak mı konfor mu ne olarak biraz açarsan ? :)
initial-D
15-10-2010, 14:06
kalkış kafa kafaya falan olur ama sonrasında s40 ufak ufak aça aça gider.
230hp 320nm turbo makine.type-r ellenmişse bilemem
Cimmeria
15-10-2010, 14:11
s40 kaç kilo ?
typer dan ağırdır diye düşünüyorum ama bilemem....
Yürüyen olarak mı konfor mu ne olarak biraz açarsan ? :)
konfor olarak kıyaslarsak typer açık ara ezik kalır... :D
fn2 demiş belki ep3 açık ara ezik kalır ama fn2'de süspansiyon sertliği haricinde çok da ciddi anlamda konforsuz araç değil ....
t4'üm vardı güzel yürüyordu ama öle ahım şahım değildi 200'e kadar oyum fn2'den yana.
ahmet3425
15-10-2010, 14:28
deneyin gorelim derim yorum yapmak zor:)
fn2 demiş belki ep3 açık ara ezik kalır ama fn2'de süspansiyon sertliği haricinde çok da ciddi anlamda konforsuz araç değil ....
t4'üm vardı güzel yürüyordu ama öle ahım şahım değildi 200'e kadar oyum fn2'den yana.
abimde civic hatcback var son kasa, onun bile süspansiyon konforu makaslı traktör gibi kalıyor volvonun yanında :D
DetailEF
15-10-2010, 16:55
Yürüyene bakacak olursak, 5 silindir 2.0 Turbolu benzinli bir araçtan bahsediyoruz. Kiloyu problem etmeyin tork denen birşeyle alır S40 T5 :) (tabii ki sağlıklıysa)
bu iki aracın torkunu bilen varmı?
Emir_b16a
16-10-2010, 21:22
bu iki aracın torkunu bilen varmı?
t5 320 nm olması lazım type r da 197 nm olması lazım
bende VTi varken bi denk gelmiştim t5 ile.. fn2yi geçer bence...
hangisinin alicagini bilemem ama ben fn2 alirim :) tasarimi yeter isterse d14 koysunlar icine :)
stock type-r ın T5 karşısında hiçşansı yok maalesef :)
ecz_murat
02-11-2010, 13:26
Bende typer varken s60 t5'i(250hp) olan arkadaşımla denemiştik
typer 220 ye kadar 2 boy civarı önde sorasında 6. vitese atınca geçiyordu.
hatta arkadaşım sonrasında s60 r(300 hp) almıştı ondada aynı sonuç olmuştu.
sonrasında çiplenince bana şaka yapmıştı, oda ayrı....
typer dan ağırdır diye düşünüyorum ama bilemem....
fn2 typer ezik kalır demişsin typer olan arkadaşlarım var onlar karşı haksızlık ediyosun volvoyu nerdeyse bently konforunda felan sandın sanırım bence fn2 gecer gibi geliyo kilo olarak agır sanki volvo şuda var volvo kötü bi araba degil ama malesef türkiyede çok çabuk deger kaybediyor.
Selcuk_RoL
02-11-2010, 16:15
Volvo alir sanki ama genede gormek lazim
bence volvo rahatça alır bu müsabakayı.
t5 ler 2000 değil 2.5dir muhtemelende alır
ne yani millet Volvo desin siz de kendinizi tatmin edin bu mudur olay? Bence budur konu resmen bunun için açılmış. Saçmalık ikiside apayrı araçlar kıyaslaması çok saçma...
devil_berk22
02-11-2010, 20:35
ben hız olarak typer konfor olarak volvo derim
ne yani millet Volvo desin siz de kendinizi tatmin edin bu mudur olay? Bence budur konu resmen bunun için açılmış. Saçmalık ikiside apayrı araçlar kıyaslaması çok saçma...
Zamanında Type-R vs M6 konusu vardı ona ne diyeceksin çok merak ettim.Niye bu kadar sinir yaptın anlamadım bi kuyruk acısımı var ?
tamam ozaman typer vs focus st diyelim.... sonuçta motorundan beygirine kadar aynı araçlar, sadece volvo focusan daha konforlu....
fn2 typer ezik kalır demişsin typer olan arkadaşlarım var onlar karşı haksızlık ediyosun volvoyu nerdeyse bently konforunda felan sandın sanırım bence fn2 gecer gibi geliyo kilo olarak agır sanki volvo şuda var volvo kötü bi araba degil ama malesef türkiyede çok çabuk deger kaybediyor.
valla sanmama gerek yok zaten yazmıştım tekrar yazıyorum....
abimde 1.8 civic hatcback var 2010 model, onun konforu bile makaslı traktör gibi kalıyor volvonun yanında.... typer ını düşünemiyorum artık....
ayrıca konfor olarak değil performans olarak kıyaslıyoruz ve typer ile ilgili pek bilgim yok sadece volvo ile ilgili bilgim var... yani bu kıyaslamanın sonucunu ben bilmiyorum ama gelen yorumlar volvodan yana gibi....
volvolar genelde yüksek hız arabasıdır kalkış pek iyi değidir ama t5 ler şaka makinasıdır 2.3 t5 lerine kafa yapmaya ugraşmayın üzer sizi:)