PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 98 vti ateşleme sorunu hk

onn_dear
16-10-2010, 15:31
arkadaşlar merhaba,
98 model dohc vti immobilizer zaman zaman çözmemesi nedeniyle
kırmızı kod servis anahtarını taktık
şu an immobilizer sorunu çözüldü,
aracın anahtarı ile immobilizer çözüyor fakat araç ateşleme yapmıyor.
ateşleme bobininden olduğu söylendi
sıfır ateşleme bobini aldık taktık yine sorun çözülmedi
şu an araç ateşleme yapmıyor

neden kaynaklanıyor olabilir yardımlarınız rica...

By_FresH
16-10-2010, 17:50
arkadaşlar yokmu bu konu hakkında bilgisi olan?

MeRtCaN
16-10-2010, 18:00
bı dk
sız kırmızı anahtar ılemı calıstırmaya calsıyorsunuz aracı?

gökan
16-10-2010, 18:09
kırımızyla çlışmaz:)

MeRtCaN
16-10-2010, 18:11
eger kırmızı ıle calıstırmaya calısyorsanız
aracınızı en yakın honda yetkılı servsıne goturmenız gerekır ımbobılıser sıstemınız kıtlenmıs olabılır
araca sadece kodlanmıs olan sıyah anahtarlarla calısır.

onn_dear
16-10-2010, 18:15
arkadaşlar tabiki kırmızı kod anahtarı ile çalıştırmaya çalışmıyoruz
immobilizerde sorun oldugundan kırmızı anahtarla kontağı açtık immobilizer ışığı yanıp sönmeye başladı
sonra çıkardık kendi siyah anahtarı ile açtı kontağı immobilizer çözdü fakat araç ateşlemeyi kesti

şu an ateşleme yok bu neden kaynaklanıyor olabilir?
ateşleme bobininden yapar dendi ama sıfırını aldık taktık yine ateşleme yok

MeRtCaN
16-10-2010, 18:17
bence ımmbo arızası var hala aracınızda
kontak ımmbo su anahtarı tandı ama beyın ateslemeyı kesmıs olabılr

onn_dear
16-10-2010, 18:28
bence ımmbo arızası var hala aracınızda
kontak ımmbo su anahtarı tandı ama beyın ateslemeyı kesmıs olabılr

evet şu an aracın kendi anahtarı immobilizeri çözüyor ama ateşleme yok.

bilgi sahibi olan arkadaşlar yardım lütfen

MiaMi
16-10-2010, 18:34
Kırmızı anahtarın üstüne bi bakayım gelip yazacağım. Aküyü söktünüzmü bu işlemden sonra bi sökün derim 1 dk okuyup yazıyorum.

gökan
16-10-2010, 18:36
kutup basını sök tak:)olurmukı

MiaMi
16-10-2010, 18:37
kırmızı anahtarın ambalajının üstünde yazan yazı.

""" dikkat

bu anahtar ile motoru çalıştırmayı denemeyiniz,anahtar ile moturunuzu çalıştırmayı denerseniz,motorunuz çalışmayacağı gibi bu amaca hizmet eden diğer anahtarınızda devre dışı kalacaktır.

Bu anahtarı ambalajını açmadan güvenli bir yerde muhafaza edin."""

onn_dear
16-10-2010, 20:11
kutup basını sök tak:)olurmukı

denendi ama olmadı

onn_dear
16-10-2010, 20:17
kırmızı anahtarın ambalajının üstünde yazan yazı.

""" dikkat

bu anahtar ile motoru çalıştırmayı denemeyiniz,anahtar ile moturunuzu çalıştırmayı denerseniz,motorunuz çalışmayacağı gibi bu amaca hizmet eden diğer anahtarınızda devre dışı kalacaktır.

Bu anahtarı ambalajını açmadan güvenli bir yerde muhafaza edin."""

bilgi için çok teşekkürler

yalnız aracın kendi anahtarının immo yu çözmediği zamanlarda yapılması gereken şey;
kırmızı kod anahtarı takılır kontak açılır immo ışığı hızlı hızlı yanıp sönmeye başlar,
anahtar çıkarılıp tekrar takılır immo ışığı bu defa yavaşça yanıp sönmeye başlar,
sonra aracın kendi siyah anahtarı takılır ve sorun giderilir diye söylendi ve bu işlemler adım adım uyulandı

sonuçta immo sorunu çözüldü ama bu defa araç ateşlemeyi kesti işte

peki bu zamandan sonra ne yapabiliriz aracın kendi anahtarını tekrar mı beyine tanıtmalıyız acaba çözüm nedir?
tşk.ler tekrar

MiaMi
16-10-2010, 20:19
Muhtemelen arabanın beyninin serviste makinaya bağlanması gerekecektir. Servis kitapçığında yazıyor detayları.

ERDINC-VTI07
16-10-2010, 20:56
bilgi için çok teşekkürler

yalnız aracın kendi anahtarının immo yu çözmediği zamanlarda yapılması gereken şey;
kırmızı kod anahtarı takılır kontak açılır immo ışığı hızlı hızlı yanıp sönmeye başlar,
anahtar çıkarılıp tekrar takılır immo ışığı bu defa yavaşça yanıp sönmeye başlar,
sonra aracın kendi siyah anahtarı takılır ve sorun giderilir diye söylendi ve bu işlemler adım adım uyulandı

sonuçta immo sorunu çözüldü ama bu defa araç ateşlemeyi kesti işte

peki bu zamandan sonra ne yapabiliriz aracın kendi anahtarını tekrar mı beyine tanıtmalıyız acaba çözüm nedir?
tşk.ler tekrar

dostum artık çok geç kırmızı anahtarınla kontağı açıp ışıkların yanması bıle bütün imo kodlarını siler. ımo beynı ecu ile bağlantıyı keser araç marş basar ama ecu ateşleme sinyalı yollamazz en yakın yetkılı servisi ara ve anahtar kodalaması için yardım iste geçmiş olsunnnn

By_FresH
17-10-2010, 07:46
arkadaşlar verilen bilgiler için çok teşekkürler artık bi şeklili bulunup bu iş çözülecek

chare
17-10-2010, 22:36
dostum artık çok geç kırmızı anahtarınla kontağı açıp ışıkların yanması bıle bütün imo kodlarını siler. ımo beynı ecu ile bağlantıyı keser araç marş basar ama ecu ateşleme sinyalı yollamazz en yakın yetkılı servisi ara ve anahtar kodalaması için yardım iste geçmiş olsunnnn

aynen erdinç usta gerekli açıklamayı yapmışın zaten.. ben zamanında ada hondada bu işlemlerden geçmiştim ordan çok iyi biliyorum. denha usta bu işin profesörü diyebilirim. saolsun ücret dahi talep etmemişti..