Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : prelude 2.2vti 4ws için fikirleriniz ???

onat
17-10-2010, 09:51
bi kaç gündür netten 2.2vti 4ws ilanlarına bakıyorum ve manuel bulabildim 1 tane.çok temiz bir araç.prelude ün artısyla eksisiyle nasıl bi araç olduğunu ve tecrübe etmiş olan varsa nasıl yürüdüğünü paylaşırsa sevinirim.

CGTY
17-10-2010, 09:57
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-honda-prelude-cilgin-makina-32994758/detay

Vti alacağıma, bunu alırdım şahsen.

onat
17-10-2010, 10:03
bende zaten prelude 2.2vti diyorum kardeşim.

redlinemst
17-10-2010, 10:13
ilandaki araç bizim burdaymışta ben hiç görmedim ama güzel duruyor bakılabilir.bende civic alcağıma prelude alırım

yagizs
17-10-2010, 10:15
EP3 jantlı bi manuel VTI var, ondan bahsediyorsanız eğer sorunsuz bir araç diye duydum.

dn: CGTY pylaşmış.

onat
17-10-2010, 10:17
arkadaşlar konuyu pert etmeden 2.2vti 4ws prelude'ü tecrübe etmiş veya bi yakınından duymuş olanlar varsa onlar bilgi versinler.onu alıcağıma bunu alırım tarzı konuşmaları bu konu altında yapmazsak sevinirim.

RottingChrist
17-10-2010, 10:23
honda nın bütün araçları gibi sorunsuz olduğunu düşünüyorum.

yagizs
17-10-2010, 10:25
vergisindan, parça piyasasından, yakıtından şikayet etmezseniz gayet keyifli. Yalnız aws sistemi, arka tarafın kaldırıma sürtmesi halinde bozulabiliyorMUŞ, öyle duydm.

ygtrn
17-10-2010, 10:26
otomatik şanzımanlıları biraz sıkıntılı diye biliyorum 50bin kmde bir bozuluyor... bunun dışında arka tekerlekleri yönlendiren sistemdede sıkıntı olabiliyormuş....

bunlar dışında bence hondanın tr de bulunan en baba aracı bi ara fena kafayı sarmıştım baya araştırdım....

yol tutuşu inanılmaz derecede iyi
konfor donanımı baya yüksek seviyelerde cruise control dahil baya bişeyler var
manulel viteslisi yakıt olarak üzmez ama otomatikte
şehir içi 10lt
şehir dışı 6lt
diye biliyorum, şehir içi ve dışın arasındaki fark şanzımanın nekadar dandik olduğunu gösterir bence...

manuelinin o-100ü 7 8 saniye aralığında

aklıma gelenler bunlar dahahada gelirse yazarım yada başka sorun olursa cevaplamaya çalışırım.....

onat
17-10-2010, 10:28
vergi seneden dolayı düşük diye biliyorum. aws veya 4ws denen sistem beni düşündüren kısmı.bellki sıkıntı yaratacak ve pahalı şekilde çözülecek.bu sistemden yana bi sorun olmazsa manuel i alınıp çok keyifle biinilir gibi geliyor.

onat
17-10-2010, 10:31
yiğit teşekkür ederim merakımı azda olsa giderdin sağol kardeşim.zaten otomatik almam nefret ederim otomatikten.derdim manuel almak.manuelde çok nadir.hatta yok denecek kadar az.motor specleri gayet başarılı 4ws 2.2vtilar 200 ps.çok çok tatminkar rakam.

JapanVsGermany
17-10-2010, 10:37
yakışıklı sexy bir araba :)
gelgelelim piyasa neredeyse hiç bulunmaması en büyük dez awantajı.. Parça sıkıntısı yaşanılabilir mi araştırmak lazım. Ayrıca ilandaki aracın km si 10.000 olarak werilmiş,burda da bir sıkıntı olabilir.

Herşeye rağmen FARKLI olmak için birebir :D

DogukanB
17-10-2010, 10:40
aws iptal edilip kullanılırsa sıkıntı yaratır mı?

onat
17-10-2010, 10:45
yakışıklı sexy bir araba :)
gelgelelim piyasa neredeyse hiç bulunmaması en büyük dez awantajı.. Parça sıkıntısı yaşanılabilir mi araştırmak lazım. Ayrıca ilandaki aracın km si 10.000 olarak werilmiş,burda da bir sıkıntı olabilir.

Herşeye rağmen FARKLI olmak için birebir :D

reşo abi bence o 100 bin yazmak istedi 10 bni yazdı.genelde öle hatalar yapılıyor.bende senin gibi düşünüyorum.farklı bi araç ve motoruda kuvvetli ama neden tutulmuyor sorun bu ?? bende alıp almamak arasında kaldım.

RottingChrist
17-10-2010, 10:50
reşo abi bence o 100 bin yazmak istedi 10 bni yazdı.genelde öle hatalar yapılıyor.bende senin gibi düşünüyorum.farklı bi araç ve motoruda kuvvetli ama neden tutulmuyor sorun bu ?? bende alıp almamak arasında kaldım.

parça sıkıntısı olmaz kesinlikle. motor vergi ve yakıt düşüncesiyle tutulmayan bir araç bence.

Oconner
17-10-2010, 10:50
ilerde alıcagım araçlardan birisi hem görünüş hem konfor hemde performans bakımından 4ws özelligi beni bitiriyo zaten alınır yani

yagizs
17-10-2010, 10:52
aws iptal edilip kullanılırsa sıkıntı yaratır mı?sıkıntının aksine daha rahat edilir. Sonuçta her seferinde bozulma stresi altında kalacaksın, ayrıca yüksek hızlarda kazaya bile yol açar. gerçi belli bi hızdan sonra iptal oluyor sistem.

JapanVsGermany
17-10-2010, 10:52
parça sıkıntısı olmaz kesinlikle. motor vergi ve yakıt düşüncesiyle tutulmayan bir araç bence.

hondanın prelude'de kullandığı H22 motoru kullandığı başka bir modeli war mı türkiyede?
Eğer yok ise zaten kaç tane H22 war ki parça sıkıntısı yaşanmasın?
Yanılıyorumdur inşallah ama bu aracı aldığın zaman yurtdışına bağımlı kalırız gibi geliyor parça anlamında...

onat
17-10-2010, 10:53

vergisi nedir acaba ben seneden dolayı düşüktür diye tahmin etmiştim ama yanlışta olabilir tahminim.

orhansah
17-10-2010, 10:54
vergisi nedir acaba ben seneden dolayı düşüktür diye tahmin etmiştim ama yanlışta olabilir tahminim.

https://intvd.gib.gov.tr/internetvd/index.jsp

yagizs
17-10-2010, 10:54
700 800 küsür olması lazım

onat
17-10-2010, 10:57
731tl yıllık vergisi

RottingChrist
17-10-2010, 11:01
700 800 küsür olması lazım

varmış baya :D geçen sene almak için araştıran arkadaşım vardı. parça konusunda hem yan sanayi hem oem araştırama yapmıştı. istediği araç satılınca vazgeçti.

ygtrn
17-10-2010, 11:02
yiğit teşekkür ederim merakımı azda olsa giderdin sağol kardeşim.zaten otomatik almam nefret ederim otomatikten.derdim manuel almak.manuelde çok nadir.hatta yok denecek kadar az.motor specleri gayet başarılı 4ws 2.2vtilar 200 ps.çok çok tatminkar rakam.

yanlız bilgine olsun tr ye 1 tane bile manuel prelude girmedi.... manuellerin hepsi swap kimi yurtdışından prelude şanzımanı getirip yapıyor kimi accord şanzımanı uyduruyor....

ygtrn
17-10-2010, 11:04
bu arada parça sıkıntısı olan bir araç bilginize.... :)

onat
17-10-2010, 11:05
yanlız bilgine olsun tr ye 1 tane bile manuel prelude girmedi.... manuellerin hepsi swap kimi yurtdışından prelude şanzımanı getirip yapıyor kimi accord şanzımanı uyduruyor....

bende gelmedi diye biliyorum ama ilanda görülen araba manuel bende kıllandım zaten sonradan mı uyduruldu diye.

Vtec_2
17-10-2010, 11:08
Sonradan manuele cevrılenler var. Sıkıntı olarak cok nadır vtec acamama gıbı sorunu olabılıormus manuele cevrılenlerde. Guzel araba fkt pıyasası yok kolay satılmıor.

gmalzays
17-10-2010, 11:15

yüksek bir cc ye sahip ve o zamanlar 1.6 vti vardı..bende gider 1.6 alırdım sekreter porchesi spec :) O zamanları bilmiyorum ama tahminimce preludenin fiyatı pahalı ve vergiside cok oldugu için tutulmamıştır.

Arabaya gelince otomatikte kronik sorun var manueli kacırma :icon_tup:

ygtrn
17-10-2010, 11:16
emin ol sonradan uyduruldu :) ama illa sıkıntı olacak diyebişey yok, bu işlemi sıkıntısız yapanlar var diye okumuştum bi ara hatta preludeçuların takıldığı bi forum bile var orada okumuştum... bi araştırın derim bu bahsi geçen aracın swap ı nerede kim tarafından yapılmış nasıl bi şanzıman kullanılmış, mümkünse şanzımanın kodunu isteyin ve servise sorun xxxxx kodlu şanzıman hangi hondaya ait diye.....

onat
17-10-2010, 11:19
arkadaşlar baktığım ilan sahibi ile görüştüm.
-araç komple motor sıfırlanmış.şuanki sahibinden önceki sahibi tarafından hiçbi problem olmamasına rağmen komple sıfırlanmış motor.gerçek km imiş yani 10 bin.
-araç komple tavan hariç boyalıymış.macun dahi yok eski sahibi keyfe keder boyatmış diyor araç sahibi.
-şanzuman eski sahibi tarafından usa den getirtilen orj prelude şanzumanı ile manuele çevrilmiş problem yok diyor araç sahibi.
-headers filtre falan varmış.vtec açmasında sıkıntı yok yağ yakmıyor diyo araç sahibi.

sportwagon
17-10-2010, 11:20
Honda türkiyenin getirdiği araçlarda parça sıkıntısı yaşıycağınıza inanmıyorum tabi 1 cıvıc gibi anında bulamayabilirsiniz ama aldığınız araç özel bir honda bunu unutmayın bu araç maxcar göztepedeydi sanırsam türkiyedeki orjınal manuellerden 1 i ve motoru sıfırdan yeni toplandı diye biliyorum mermi gibi ve çok güzel araç fiyatıda oldukça uygun bence

CGTY
17-10-2010, 11:30
bende zaten prelude 2.2vti diyorum kardeşim.

Bende zaten Civic Vti´ı kastediyorum. ;)

onat
17-10-2010, 11:33
konunun civic vti ile n alakası var ??

CGTY
17-10-2010, 11:40
Arkadaşım Civic Vti´lara gidip 25 verene kadar, gidip 20´ye Prelude Vti alırım diorum ok ?

onat
17-10-2010, 11:46
banane arkadaş senin prelude vti almandan konu başlığında çağatay 25 bin tl verip civic vti mı alır yoksa 20 bin veerip prelude vti mi alır yazıo mu ?? yazmıo. konuda dahilinde konu içeriğinde yorumlarda bulun madem tepki çekmek istemiyorsan.

CGTY
17-10-2010, 11:49
banane arkadaş senin prelude vti almandan konu başlığında çağatay 25 bin tl verip civic vti mı alır yoksa 20 bin veerip prelude vti mi alır yazıo mu ?? yazmıo. konuda dahilinde konu içeriğinde yorumlarda bulun madem tepki çekmek istemiyorsan.

Mantıklı bir araç diyorum ama anlamamakta ısrar ediyosun.

Neyse konu dahilinde yorumlar için güncel...

doush
17-10-2010, 12:46
aws iptal edilip kullanılırsa sıkıntı yaratır mı?

rot balansçıda aracın arka tekerlerini dümdüz ayarlayıp onun 4ws anahtarı var onunla kilitliyorsun sorun kalmıyor..yalnız araç çok uzun olduğundan ötürü gerçekten gerekli bir sistem bence..80 den sonra mı ne iptal oluyor yüksek hızlarda sıkıntı yok.. keşke G4 lude gibi mekanik olsaydı elektronik olacağına..

TaGo
17-10-2010, 12:51
kardeşim 99 senesinde bizde 97 modeli vardı. Otomatikti tabiki, herhangi bir kronik rahatsızlığı olmadı o döneme dek. 4 ileri *** gibi şanzımanı yüzünden vtec açardı, bir sonraki vitese geçince gene geberirdi araba. O nedenle hiçzevk alamdım kullanmaktan. Ama manueli bencede süper olur. Bendeki kumaş koltuktu bu deri baya iimiş, al derim

Mikrop_Ali
25-02-2011, 12:37
bi kaç gündür netten 2.2vti 4ws ilanlarına bakıyorum ve manuel bulabildim 1 tane.çok temiz bir araç.prelude ün artısyla eksisiyle nasıl bi araç olduğunu ve tecrübe etmiş olan varsa nasıl yürüdüğünü paylaşırsa sevinirim.

1 haftadır bende butun ılanlara baktım manuel 2.2vti cok az. Tr'ye gelenlerin çogu otomatik
2.2vti 4ws ler cok guzel goruntu olarakta yürüyen olarakta fiyatlar biraz düşündürücü ama çok güzel verilir 20-25 lira
örnek:
YouTube - Honda Prelude 2.2 VTi VTEC 4WS (http://www.youtube.com/watch?v=xXueyBH68G4)

JDM VTİ
25-02-2011, 12:43
TEG'i sattığımda alıcam bundan bitane hep istemişimdir prelude 2.2VTİ'yi.

Mikrop_Ali
25-02-2011, 12:46
TEG'i sattığımda alıcam bundan bitane hep istemişimdir prelude 2.2VTİ'yi.

ben 3-4 kısıye takas teklıfı yolladım bıle:D 2 - 3 gun once

bond777
25-02-2011, 14:16
zamaninda inceleme firsatim olmustu,

vitesin hantalligi zaten soylenmis

ekleyecegim hondanin en az modifiye parcasi uretilen modellerinden oldugunu duymustum

doush
25-02-2011, 14:27
1 haftadır bende butun ılanlara baktım manuel 2.2vti cok az. Tr'ye gelenlerin çogu otomatik
2.2vti 4ws ler cok guzel goruntu olarakta yürüyen olarakta fiyatlar biraz düşündürücü ama çok güzel verilir 20-25 lira
örnek:
YouTube - Honda Prelude 2.2 VTi VTEC 4WS (http://www.youtube.com/watch?v=xXueyBH68G4)

Hepsi otomatik.. Manuel gördüklerin ya gümrükten çıkmıştır(ki ben görmedim gümrükten), ya da sonradan çevrilmiştir :)

XSi
25-02-2011, 14:51
otomatik şanzımanlıları biraz sıkıntılı diye biliyorum 50bin kmde bir bozuluyor... bunun dışında arka tekerlekleri yönlendiren sistemdede sıkıntı olabiliyormuş....

bunlar dışında bence hondanın tr de bulunan en baba aracı bi ara fena kafayı sarmıştım baya araştırdım....

yol tutuşu inanılmaz derecede iyi
konfor donanımı baya yüksek seviyelerde cruise control dahil baya bişeyler var
manulel viteslisi yakıt olarak üzmez ama otomatikte
şehir içi 10lt
şehir dışı 6lt
diye biliyorum, şehir içi ve dışın arasındaki fark şanzımanın nekadar dandik olduğunu gösterir bence...

manuelinin o-100ü 7 8 saniye aralığında

aklıma gelenler bunlar dahahada gelirse yazarım yada başka sorun olursa cevaplamaya çalışırım.....

otomatik viteste o fark normal ya..

otomatik viteste ilk kalkışlarda kayıp çok fazla, dolayısıyla şehir içi hep yüksek oluyor

gökberk
25-02-2011, 15:31
Yalnız 4ws özelliği o uzunluktaki aracı çok esnek bi hale getiriyor.
Alacak olsam 4ws'si çalışanı tercih ederdim.

timucintt
25-02-2011, 16:43
G5 otomatik şanzımanları bildiğiniz!! bozulabilen şanzımanlar değil tam tersi kaya gibi sağlamdırlar... tek kötü yanı bu şanzımanları triptronik olmasından dolayı ve milleitn bu araçları hor kullanmasından kaynaklanan aşırı şanzıman yağının ısınıp Ana Selenoid Beynine zarar versinden kaynaklanan sorunları vardır. Ama çözümüde kolaydır... ATF yi soğutmak için araç radyatörü dışında yeni ve daha büyük bir yağ radyatörü takarak şanzıman ısınmasına engel olunmalıdır.... ben daha şanzımanı açılmamış 2 3 tane lude biliyorum ve şu anda 200K civarındalar... Ama kendi üstündeki otomaitk şanzımanı hiç hisli değildir sürekli arabayı baydıran bir şanzımana sahip ve acağip sıkıcıdır.... tr'deki düze çevirilmiş ludelerde genelde accord şazımanlıdır ve bişi anlaşılmaz genelde. Gerçek type s şanzımanı hiç birinde yoktur olsa tadndan yenmez.... olsa zaten B18 integra tayparlarla sevişecek durumda olurlar.... yada en kötü ihtimal H2B yapılır oda bambaşka bir tad verir ludeye ;)

4WS ye gelince... bunlar eski kasa ludeler veya MAN'ın körüklü otobüsleri gibi mekanik değildir trdekiler... elektronik kontrol edilir ve kaldırıma sürttüğünüzdede ve kaldırım üzerinde 4ws ile sevişirseniz bu cihaz kendini bozmuyor sadece güvenli moda alarak kendini kapatıyor... düzeltmeside kayet kolaydır... aracın içinde 4WS sigortasını söküp aracı resetliyorsunuz çalıştırdığınızdada otomatik olarak 4ws tekrar çalışır duruma geliyor.... rot ayarında ise arka tekerleri 4ws alignment anahtarı ile kilitliyorsunuz.... işiniz bitince geri söküyorsunuz...

Parçası bulunmaz yan sanayiside yoktur.... çıkma varsada sıfırla yakın fiyatlara sahip onun için mutlaka kaskolu gezin üzülmeyin... tek farı 780 liradir... motor içi parçaları ise F20 F22 H23 motorları ile hemen hemen aynıdır... mekanik olarak çoğu parçası mevcutdur... ama kaporta ve iç aksam yoktur...

bu aracıda alacaksanız kişilikli olduğu için alın gazlamak için hiç almayın zaten trde bir elin parmaklarını geçmiyecek kadar düzgünü bile kalmadı....

Metin Bilen
17-05-2012, 15:04
bizde suan bırtane prulude var manuel bız kendımız cevırdık ve cok tatminkar 4ws yi iptal ettik ama rot balanscıda deıl..gayet basarılı hıc bır sıkıntısı yok suan ıcın memnunuz.

dirk
17-05-2012, 15:57
onat araba güzel ama sana gitmez kardeşim.. vti alalım :) prelude olmayanından..

darkmoon
17-05-2012, 15:57
4ws lerin benim bildiğin fabrikasyon manueli yok türkiyede olan manuellerde accord şanzımanlı sonradan çevrilmiş manueller.. otomatik şanzımanı çok kaliteli bir şanzımandır bizim millet tiptironik kullanma kültürü olmadığı için şanzımanları indirtebiliyorlar yoksa kuralına göre kullanılsa periyodik şanzıman yağını koy git asla indirtmessin şanzımanı..

preludeler çok değerli araçlardır arabadan anlayana o aracı honda japonya dışına bile sınırlı sayıda ithal etti 220 beygirlik 260 beygirlik özel type s versiyonlarını bile ithal etmedi japonya içinde satış yapdı amerikaya bile baz versiyon olan 200 beygirlikleri ithal ettiler... avrupaya avrupalı konforuna düşkün olduğu için konforu yüksek ama performansı düşük 185 beygirlikleri sattılar..

onat
17-05-2012, 18:06
onat araba güzel ama sana gitmez kardeşim.. vti alalım :) prelude olmayanından..

ramo konu hortlamış bro :) o zaman vardı öyle bir planda şuan yok malesef.