Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : ehliyet el koyulma...

Pug67
18-10-2010, 05:13
arkadaslar bır sorum olucak... 2 sene sureyle alkolden ehlıyetım alınmıstı... suan ehlıyetı gerı almama 1 ay kaldı... bu gece hastanelık bır durum oldu arac kullanmak zorunda kaldm ve polıs cevırmesıne gırdım durumu anlatmama ragmen ehlıyetsızlıkten ıslem yaptılar... benim sorum su ben sadece yazılan cezayı mı odeyecegım yoksa ehlıyetsızlıgım 5 seneye uzayacakmı?? arkadaslar bılenınız varsa acıl cevap beklıyorum.. sımdıden cok saolun

bugra_0101
18-10-2010, 05:45
sadece yazılan cezayı ödersin

darkred
18-10-2010, 06:06
sadece ehliyetsizlikten yediğin cezayı ödersin normalde 30 gün idari hapis cezası verilir oda günlük 20 TL den nakite cevrilir 600 liraya yakın bir para cezasına döner.ilk 15 günde ödersen oda yüzde 25 iner 400 küsür bir para ödersin o kadar geçmiş olsun..

carpediem
18-10-2010, 07:01
Sadece parayı ödersin
ehliyeti sene bir kez ceza puanından teslim ediyorum..
bende yakalandım 600 tl cezası var dün de yakaladılar :) birinin üstüne yazdırdım cezayı ama her zaman insan gibi memura denk gelmeyebilirsin

V.İ.P
18-10-2010, 07:28
geçmiş olsun para cezasıyla olayı kapatabilirsin

turbo&quattro
18-10-2010, 07:38
bende yakalandım 600 tl cezası var dün de yakaladılar :) birinin üstüne yazdırdım cezayı ama her zaman insan gibi memura denk gelmeyebilirsin

Ne sebeple olursa olsun ehliyetsiz kullandigi icin gorevli memur olmasi gerekeni yapmis...Memurun gorevini kotuye kullanip baskasinin adina ceza kesmesi cokmu etik ? Ilk basta elma ile armutlari ayirip ona gore mesajlar yazalim..

Gecmis olsun...

timmaah
18-10-2010, 10:10
alkollü yakalanmassan sorun olmuyor sadece ehliyetsizlikten yersin diye biliyorum.Her iki şahıs için de geçmiş olsun :D

hondablo
18-10-2010, 10:58
2 sene verdiğin için sürücü davranışları geliştirme eğitimini unutma sakın 1 ay sürüyo

doush
18-10-2010, 11:23
Ne sebeple olursa olsun ehliyetsiz kullandigi icin gorevli memur olmasi gerekeni yapmis...Memurun gorevini kotuye kullanip baskasinin adina ceza kesmesi cokmu etik ? Ilk basta elma ile armutlari ayirip ona gore mesajlar yazalim..

Gecmis olsun...

Ehliyeti alkollü kullanmaktan kaptırmak var, bir de alakasız bir şeyden kaptırmak var..ama geriye kalan söylediklerinize katılıyorum :)

ecz_murat
18-10-2010, 11:38

Gecmis olsun...

:icon_tup::icon_tup:

Onrcn
18-10-2010, 11:59
bir kac kisinin saldirisina ugradigimda bulundugum apartmanin karsisindaki karakola kactim arabayla. adam alkollu araba kullanmaktan ceza kesti ko$saydin dedi. Bana saldiran kisi ise benden az ceza yedi darp tan...

Pug67
18-10-2010, 15:06
arkadaslar cok sagolun ıcıme su serptiniz resmen.... 23 ayı gecırmısım ehlıyetsız son 1ay kala bole bı olay olması ve 5 sene uzar gıbı muhabbetler gece zar zor uyudum... tabıkıde memur gorevını yapsın... odeyecegız cezamızı yapıcak bıse yok :)

emrah type-r
18-10-2010, 15:10
hem ceza odersın hemde surucu puanı dusulur..zaten 1.5 senede 0 landıgı ıcın sıkıntı olmaz..

onn_dear
18-10-2010, 15:31

Gecmis olsun...

tabiki elma ve armutları ayırmak lazım ama burası da USA değil
burada elma bulmak çok zor :D
istisnalar kaideyi bozmaz, burada kim kimin ne oldugunu çok iyi biliyor...

bu arada geçmiş olsun bu kadar bekledikten sonra uzasaydı çok kötü oludu gerçekten

kesinlikle alkollü trafiğe çıkmamak lazım her açıdan

Time-R
18-10-2010, 15:49
para cezasiyla halledeceksin arkadaslarin dedigi gibi buyuk gecmis olsun cok uzun sureli el konulmus.

Pug67
18-10-2010, 15:52
cok saolun arkadaslar verdıgınız bılgıler ıcın...

alperx
18-10-2010, 16:59
bana göre alkollü araç kullananın cezası tamamen trafikten men olmalı.

turbo&quattro
18-10-2010, 18:48
Trafikten tamamen men belki cok agir olabilir...Alternatiif olarak Amerika;da kullanilan bir sistem var o uygulanabilir mesela...

Gecen sene bir arkadasim yakalandi alkollu arac kullanirken..O geceyi nezarette gecirdi ve avukat vs...dunyanin parasini odeyerek disari cikti..Ceza olarak aracina bir aparat takildi uflemeden arac calismayan..Baskasinin arabayi calistirmasini engellemek icin ufledikten sonra 5dk sonra tekrar uflemesi gerekiyor..Olaki uflemedi sistem onu bir sekilde rapor ediyor ve aylik olarak o alete okutmaya gittigi yerde soruyorlar neden uflemedin diye...Sinirini bilmiyorum ama birkac kez ayni seyi yaptiginda cezasi dahada uzuyor ki aldigi ceza 1 sene idi..Aracini bir sure once satti ama o aleti yeni aldigi araca yeniden yukletmek zorunda kaldi vs...

http://img413.imageshack.us/img413/5952/0802092018.jpg (http://img413.imageshack.us/i/0802092018.jpg/)

http://img177.imageshack.us/img177/7943/0802092018a.jpg (http://img177.imageshack.us/i/0802092018a.jpg/)

redbaron
18-10-2010, 19:04
Trafikten tamamen men belki cok agir olabilir...Alternatiif olarak Amerika;da kullanilan bir sistem var o uygulanabilir mesela...

Gecen sene bir arkadasim yakalandi alkollu arac kullanirken..O geceyi nezarette gecirdi ve avukat vs...dunyanin parasini odeyerek disari cikti..Ceza olarak aracina bir aparat takildi uflemeden arac calismayan..Baskasinin arabayi calistirmasini engellemek icin ufledikten sonra 5dk sonra tekrar uflemesi gerekiyor..Olaki uflemedi sistem onu bir sekilde rapor ediyor ve aylik olarak o alete okutmaya gittigi yerde soruyorlar neden uflemedin diye...Sinirini bilmiyorum ama birkac kez ayni seyi yaptiginda cezasi dahada uzuyor ki aldigi ceza 1 sene idi..Aracini bir sure once satti ama o aleti yeni aldigi araca yeniden yukletmek zorunda kaldi vs...

http://img413.imageshack.us/img413/5952/0802092018.jpg (http://img413.imageshack.us/i/0802092018.jpg/)

http://img177.imageshack.us/img177/7943/0802092018a.jpg (http://img177.imageshack.us/i/0802092018a.jpg/)
anasinin gozu diyorum bu ne be abi:D sisteme bak:eek:

Pug67
18-10-2010, 21:19
arkdaslar ben burda bı polıs arkadasa sordum 5 yıla uzayacak dıor... hangısı dogru anlayamadm?? ben ceza odeyecegım bırde ehlıyetıme 5 sene el mı koyulcak... yksa sadece cezamı odıcem :S :S :S :S ben sonucta alkollu yakalanmadmkı ehlıyetsızlıkten ıslem gormem gerekmıormu.. zaten yıecegım cezayı yemısım..

darkred
18-10-2010, 22:00
arkadasım alkollü araç kullanmaktan ehliyetini kaptırdı 537 TL ceza yedi tam 1 yıl önce 67 promilden aldılar.3 ay sonrada ehliyetsiz araç kullanırken yakalandı savcıya sevk edildi birnevi mahkeme oluyor.savcı neden kullandın vs diye sormus bildiğim kadarıyla acıklamasını yapmıs.normalde ehliyetsiz araç kullanmanın cezası 30 gün hapistir.oda para cezasına cevriliyor daha öncede yazdığım gibi günlük 20 tl den 30 gün 600TL civarı bir para tutuyor.oda erken ödenince 425 civarına geliyor.

sen ehliyetini kaptırmıs olabilirsin ama ehliyetsiz araç kullanmaktan ceza yiyceksin alkollü araç kullanmaktan istesende yiyemezsin zaten alkollü olduğuna dair bir belge yok ellerinde hastane raporu yada alkolmetre cıktısı gibi.o yüzden alkollü araç kullanmaktan işlem yapamazlar.sadece ehliyetsiz araç kullanmaktan işlem yaparlar merak etme geçmiş olsun..

EDİT:amerikadaki sistem cok güzelmiş ama TR ye gelmesi cok zor bence ***** bizimkiler mobese takmaya çalışyor hala her köşeye

TEQUILA
18-10-2010, 22:10
Niye 5 sene olsun takma kafana, ehliyetsizlikten işlem göreceksin. Ama mahkemeye sevk edileceksin ve günlük 20 TL X30 gün ağır para cezası alıp beraat edeceksin :)

Enes-x
18-10-2010, 22:25
aynısı başıma geldi

Ehliyetime 6 ay el koyulmuştu.5. ayda ehliyetsiz yakaladılar yalnız ben alkolden el koyulduğunu söylemedim hiç ehliyet almadım bugüne kadar dedim.mahkemeye sevk ettiler 20tlx30gün 600 tl ödedim.İşlemler bitti Adliyeden çıkışta itiraf ettim :) böyle böyle alkolden kaptırmıştım diye.Yalandan niye söylemedin filan dedi de uygulanan ceza aynı uzamaz süren için rahat olsun.

Schumi
18-10-2010, 23:35
Ben mahkemeye veriliyor diye biliyordum ama sırf para cezası demiş arkadaşlar.

Ayrıca bu Amerika'daki üflemeli sistem bize gelmesin. Millet daha cesaretlenir alkollü sürmek için.

Pug67
18-10-2010, 23:59
tekrar cok saolun arkadaslar sabah cıkıcam mahkemeye bakalım cezamızı odeyelımde kurtulalım bari

Xenomorph
19-10-2010, 10:54
aynısı başıma geldi

Ehliyetime 6 ay el koyulmuştu.5. ayda ehliyetsiz yakaladılar yalnız ben alkolden el koyulduğunu söylemedim hiç ehliyet almadım bugüne kadar dedim.mahkemeye sevk ettiler 20tlx30gün 600 tl ödedim.İşlemler bitti Adliyeden çıkışta itiraf ettim :) böyle böyle alkolden kaptırmıştım diye.Yalandan niye söylemedin filan dedi de uygulanan ceza aynı uzamaz süren için rahat olsun.

aracı baglıyorlarmı pekı yoksa sadece 600 tl odeyıp aracı ehlıyetlı bırıne verınce oluyormu ?

Enes-x
19-10-2010, 13:19
aracı baglıyorlarmı pekı yoksa sadece 600 tl odeyıp aracı ehlıyetlı bırıne verınce oluyormu ?

Jandarmaydı bağlamadılar..İnsiyatif meselesi sanırım o olay.

olcay_bora
19-10-2010, 13:38
abd deki sistem güzelmiş. o da bi çözüm tabi. ama bnmde alkolden gitti ehliyetim herşeyin bası alkollüyken direksiyona oturmamak ölüm kalım meselesi olmadıkca

Xenomorph
19-10-2010, 13:41
Jandarmaydı bağlamadılar..İnsiyatif meselesi sanırım o olay.

hmm neyse bız vapur kullanmaya devam edelım :)

benımde 56 promılden kızlık bozulduda :D

173'ten say geri

a.uz
19-10-2010, 22:48
arkadaslar bır sorum olucak... 2 sene sureyle alkolden ehlıyetım alınmıstı... suan ehlıyetı gerı almama 1 ay kaldı... bu gece hastanelık bır durum oldu arac kullanmak zorunda kaldm ve polıs cevırmesıne gırdım durumu anlatmama ragmen ehlıyetsızlıkten ıslem yaptılar... benim sorum su ben sadece yazılan cezayı mı odeyecegım yoksa ehlıyetsızlıgım 5 seneye uzayacakmı?? arkadaslar bılenınız varsa acıl cevap beklıyorum.. sımdıden cok saolun

Ah bu alkol yokmu töbe ettirdi beni :D benimde 6 ay lıgına aldılar kasım1 de alıcam ehliyetimi 548 lira ceza kesitiler erken ödeme 415 ödedim sonrada tekirdag sarayda köy yolunda sürerken jandarmalar cevirdi enselendik neyse 270 lira falan sanırım ceza bide mahkeme kagıdı savcı 1 ay hapis verdi onu paraya dönüstük 750 lira yaptı erken ödeme 500 küsür ödedim vergi dairesinede sonuc olarak ceza süren falan uzamıyo sadece para cıkıyo cebinden geçmiş olsun