Orijinalini görmek için tıklayınız : Soğukken Vtec Açmıyor.
alpbodrum
19-10-2010, 08:31
Arkadaşlar havalar soğuduktan sonra farkettim. Araç bazen motor soğukken vtec açmıyor.
Vafc Olduğu için Panelden kontrol ediyorum açıp açmadığını.
Yağı Kontrol ettim sizce sorun ne olabilir.
Sen motor soğuk iken vtecmi açtırmaya çalışıyorsun arabay aferin hep böyle devam et.
Kimse sana söylemedimi vtec önce ısınır ısındıktan sonra yani hararet ortaya geldikten 7 ila 10 dk sonra yağıda tam ısıtır o zaman vtec açabilirsin diye.
kifanhom
19-10-2010, 08:41
aman tanrım ayakların taş olur gaza öyle basarsan motor soğukken
:):):)
utkuselamoglu
19-10-2010, 08:45
vtec ısı kontrolü varsa beyin programında 60 dereceden önce açmaz
Arabada sorun yok, sorun sende dostum. motor sağukken VTEC açmaz.. Ama sen biraz daha zorlamaya devam et belki açar?
alpbodrum
19-10-2010, 08:57
Abi onu biliyorum. Soğuktan kastım 15dk 20dk sonrada açmıyor bazen. İyice bi 3500 - 4000 devirlerde geziniyorum. Gösterge tam %50 lere çıktığı zaman açıyor.
Bu sabah evden işe geldim yol ortalama 15dk gibi işyerinin önüne gelirken bir düzlük var orada 2. viteste 6000 devirlere geldim yine açmadı mesela.
Önceden böyle birşey yoktu.
Vtec selenoid kontrolü yaptır bi.
alpbodrum
19-10-2010, 09:01
İzmire yada İstanbula gelmem lazım sanırım. Bodrumda vtec' i bilen yok. Zaten birtek bende var. Benim yapabileceğim bir kontrol varmı ?
Cihan Çizmeci
19-10-2010, 09:08
Servis varsa güzel orda bakarlar
overblack
19-10-2010, 09:10
elektiriksel bir arızaysa milastaki honda servisinde makinaya bağlatırsan arızayı söylerler.
alpbodrum
19-10-2010, 09:10
Hocam buradaki yetkili servis Aracın 110Bg olduğunu iddia ediyor. :) Hayatta gitmem oraya.
overblack
19-10-2010, 09:11
Hocam buradaki yetkili servis Aracın 110Bg olduğunu iddia ediyor. :) Hayatta gitmem oraya.
tmm haklısın abicim sakın gitme :D
kanashibari
19-10-2010, 09:12
Ect sensörü var motora ısının gittiğini belirten bir sensör bu sensör yüzündende açmayabilir. Onuda ölçü aleti yardımı ile kendin kontrol ettirebilirsin.
kifanhom
19-10-2010, 09:14
ne servisi okul servisi mi orası :)
ben 1 saat gezinmemişsem hayatta açmam vtec
hele işe giderken gelirken asla
Termostat da arızalı olabilir.
overblack
19-10-2010, 09:17
ben seni 6 yıldır tanıyorum toplasan 6 kere vtec açmıştır araban :D hangi vtecten bahsediyon sen yaa :D
alpbodrum
19-10-2010, 09:24
Hocam bende açmam hatta normaldede açmam vtec.
Ancak böyle bir durum olması canımı sıkıyor şimdi evde uyurken bile niye böyle oldu diye taktım kafaya o yüzden sürekli deniyorum sorun devam ediyormu diye.
dragon07
19-10-2010, 09:31
tmm haklısın abicim sakın gitme :D
binayı ayaga kaldırdım :D:D :hahaha:
müşürleri bi kontrol etmelisin.
alpbodrum
19-10-2010, 09:36
binayı ayaga kaldırdım :D:D :hahaha:
müşürleri bi kontrol etmelisin.
Ok müşürlere bir bakım yapayım ben. :))
Daha basitiyle düşünürsem. Yağdan , Açık hava filtresinden yada Benzinden yaparmı bunu ?
fsunnetci
19-10-2010, 09:43
Eğer gaza tam basmıyorsan o an yarım gaz halinde iken'de açmaz..
alpbodrum
19-10-2010, 09:59
Evet buda olabilir. Çok komik ama doğruysa buda olabilir tam yüklenmedim.
Evet buda olabilir. Çok komik ama doğruysa buda olabilir tam yüklenmedim.
gazi tam koklemeden vtec mi acilir abi..
Cihan Çizmeci
19-10-2010, 10:04
Gazı köklemeden vtec açılmıyor mu? :)
Yağdanda olur karşılaşmadık değil daha önce ;)
kifanhom
19-10-2010, 10:05
tam gaz vtec ilişkisi anlamadım
Vtec selenoid kontrolü yaptır bi.
ssk doktorları gibi hastayı gözünle görmeden dogru reçeteyi yazıyorsun tebrik ederim;)
Tam gaz basmadanda vtec açıyo yarımda bassan vtec açar çünkü ben denemiştim :)
Vtec selenoid baktır bide motor yağındanda yapa bilir.
34ER2890
19-10-2010, 10:12
Konu hakkında bilgim yokta bende 1.4 is yerine Vtec olsa bol bol açardım heralde :))
serdar_07
19-10-2010, 10:15
tam gaz yarım gaz vtec ilişkisini anlamadım:soru:
eğer sende bu kifanhom ersin abi gibi senede 1-2 kez vtec açıyorsan vtec pimin paslanmıştır :D
şaka tabiki :D
ect sensörü aklında bulunsun.
Sogukken basınca vtec e ne oluyor ?
anlamadım
Motora bir zararmı verir ?
sadece vtec acmaz stres yapmayın
KM saatin dogru düzgün çalışıyormu ?
son zamanlarda silindir kapagını söktürttün mü toplarken vtec pimlerinde yanlışlık yapmış olmasınlar
Vtec selonoidini temizle bir güselce kendinde söker yaparsın ihtiyacın olan az bişey sıvı conta
kablolarda temassızlık olabilir ona da bak
son gunlerde arabanın altını bir yerlere vurdun mu hiç ?
benim başıma gelmişti de ordan biliyorum
sahibinden vtec ilanları için yeni terimler çıkıyo.
''hor kullanılmadı,işe gelip giderken vtec acılmadı''
vtec timer lar cıkar yakında pıyasaya yarım saatten once vtec acmaz:D
km saatı gıbı vtec saati de takılabılır
"20 kere vtec acmısıgı var abı temız araba" flan
ayrıca hıc vtec den flan anlamam ama gaza tam basmasanda vtec acar:)
fsunnetci
20-10-2010, 09:13
Benim araba tam gaz yapmadıkça Vtec açmıyor bu benim arabaya özel bir durum değildir herhalde Vtec selenoid'imde sağlam onada bahane bulmayın,Yağ pompamda Sıfır ITR pompa var ee sorun ne ozmn:D
sahibinden vtec ilanları için yeni terimler çıkıyo.
''hor kullanılmadı,işe gelip giderken vtec acılmadı''
vtec timer lar cıkar yakında pıyasaya yarım saatten once vtec acmaz:D
km saatı gıbı vtec saati de takılabılır
"20 kere vtec acmısıgı var abı temız araba" flan
ayrıca hıc vtec den flan anlamam ama gaza tam basmasanda vtec acar:)
:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D koptumm ayaa.
alpbodrum
20-10-2010, 09:39
Arkadaşlar sorun çözüldü. Problem Ect sensöründeymiş (Isı sensörü) akşam hallettik.
Şimdi normale döndü. 60 derecede civarı açıyor artık.
Yalnız şunları paylaşmak istiyorum. Araştırmam sonucu
1- Açık hava filtresi varsa ve nemlenmişse,
2- Yağ eksik yada çok kötü durumdaysa.
vtec açmayabiliyormuş bundan sorun yaşayan arkadaşlar olursa bunlarıda kontrol etsinler.
kanashibari arkadaşım doğru tahmin etmişsin.
Bu arada özellikle çeyrek gaz ve yarım gaz olarak denedim vtec açmayı
HERTÜRLÜ AÇIYOR..
Hatta yokuş aşşağı gaz vermeden kompresörde bile açıyor.
Herkeze sorunsuz ve kazasız sürüşler.....
Tabiki açıcak
Vtec yag basıncı ile alakalı eger yag basıncın düşükse vtec acmaz mesela yagın eksikse olabilir ama yagın tam eskiyse vtec acmaz kimse diyemez
ayrıca dip gazla da alakası yoktur vtec acıp acmamanın
sadece hissetmiyor olabilirsiniz egzantrikli vteclerde bazen oluyor
fsunnetci
20-10-2010, 09:54
Ağalar benim araba Stage 2 Integra Ls/Vtec'te tam gaz yapmadıkça Vtec açmıyor malesef ne pompayla ne ECT ile nede yağ ile ne bir başka unsur ile alakası yok..Bu modeller böyle demekki :rolleyes:
alpbodrum
20-10-2010, 09:57
Ağalar benim araba Stage 2 Integra Ls/Vtec'te tam gaz yapmadıkça Vtec açmıyor malesef ne pompayla ne ECT ile nede yağ ile ne bir başka unsur ile alakası yok..Bu modeller böyle demekki :rolleyes:
Boşver hocam açıyormu açıyor. Gidiyormu gidiyor işte.
fsunnetci
20-10-2010, 10:01
Tabiki açıcak
Vtec yag basıncı ile alakalı eger yag basıncın düşükse vtec acmaz mesela yagın eksikse olabilir ama yagın tam eskiyse vtec acmaz kimse diyemez
ayrıca dip gazla da alakası yoktur vtec acıp acmamanın
sadece hissetmiyor olabilirsiniz egzantrikli vteclerde bazen oluyor
Hilmi ben hissetmiyom hadi VAFC'demi hissetmiyor Kırmızıya dönmüyor o yuvarlak ışık:D
ilk başlarda Vtec Selenoidden şüphelendik ama ondan'da değilmiş tek derdi Gaz pedalına yeterli basmak:icon_tup:
Stock Vtec motorlarda durum farklı oluyormuş demekki olabilir bu mümkün:soru:
Alakası yok ayardan, hava basınç miktarını düşürürsen vtecde açar etekte açar herşey açar..
Aracın şuan tahminimce 70-80kpa havanın altında vtec açmaz olarak işlenmiş. Onu değiştirdiğin anda her türlü gaz basınca vtec açıcaktır.
Hondata S300 te var bu özellik.
fsunnetci
20-10-2010, 10:06
Alakası yok ayardan, hava basınç miktarını düşürürsen vtecde açar etekte açar herşey açar..
Aracın şuan tahminimce 70-80kpa havanın altında vtec açmaz olarak işlenmiş. Onu değiştirdiğin anda her türlü gaz basınca vtec açıcaktır.
Hondata S300 te var bu özellik.
Evet doğru söylüyorsun Hondata S300'ün özelliği 70kpa altı açmamasını isteyen ECU mapper ben değil öyle ayarlamış var bir bildiği demekki:beuj:
orjinal beyinde vtec%50 gazın üstünde 5400 devirde açar
60 derece sıcaklk gerekir ama bunların hepsini extra ecu taktığınızda değiştirebilirmisiniz
alpbodrum
20-10-2010, 10:24
Vafc ile ilgisi yok bendede var. Dedimya rampa aşağı gazsız giderken bile o ışık yeşilden kırmızıya dönüyor isterseniz video çeker koyarım.
fsunnetci
20-10-2010, 10:27
Vafc ile ilgisi yok bendede var. Dedimya rampa aşağı gazsız giderken bile o ışık yeşilden kırmızıya dönüyor isterseniz video çeker koyarım.
Alp yazdıklarımın senle ilgisi yok senin sorunun zaten belli,tabiki Vafc ile ilgisi yok;) farklılık benim Hondata S300 ve skunk2 stage 2 egzantrikler ile alakalı biraz:icon_wack
alpbodrum
20-10-2010, 10:29
Hilmi ben hissetmiyom hadi VAFC'demi hissetmiyor Kırmızıya dönmüyor o yuvarlak ışık:D
ilk başlarda Vtec Selenoidden şüphelendik ama ondan'da değilmiş tek derdi Gaz pedalına yeterli basmak:icon_tup:
Stock Vtec motorlarda durum farklı oluyormuş demekki olabilir bu mümkün:soru:
Sen sormuştun Vafc demi hissetmiyor diye ona cevap olarak yazdım.
fsunnetci
20-10-2010, 10:52
Sen sormuştun Vafc demi hissetmiyor diye ona cevap olarak yazdım.
İyide ben orada başkasının yazısına alıntı yaparaktan cevap yazıyorum,sen üzerine alınıyorsun;)
hani laf lafı açarya bizdeki biraz öyle oldu burada başka bir durum ile alakalı bir söz konusu oldu o an:rolleyes:
alpbodrum
20-10-2010, 10:55
İyide ben orada başkasının yazısına alıntı yaparaktan cevap yazıyorum,sen üzerine alınıyorsun;)
hani laf lafı açarya bizdeki biraz öyle oldu burada başka bir durum ile alakalı bir söz konusu oldu o an:rolleyes:
Haçem Kime dedun ? Panamı dedun ? Ne Dedun ?
Kendimi her oltaya atlayan sazan gibi hissedeyrum şu anda:):)
en iyisini yapıyor bence kardeşim :)
en iyisini yapıyor bence kardeşim :)
Vtec king geldi :D
Honda düşünmüş ki belirli sıcaklığın altında aracı zorlamayalım ki uzun ömürlü olsun diye.. Hani marştan sonra sara sara gitmekten farkı olmasın diye :)
@alpbodrum
Sorununun çözülmesine sevindim bu arada :)
Vtec king geldi :D
dıttırı dırı dııııııı ne diyon olum sen s300 70-80kpa felan git şerit çek renona renocu
alpbodrum
20-10-2010, 11:52
Honda düşünmüş ki belirli sıcaklığın altında aracı zorlamayalım ki uzun ömürlü olsun diye.. Hani marştan sonra sara sara gitmekten farkı olmasın diye :)
@alpbodrum
Sorununun çözülmesine sevindim bu arada :)
Evet Teşekkürler. Çok iyi düşünmüş allah razı olsun.
dıttırı dırı dııııııı ne diyon olum sen s300 70-80kpa felan git şerit çek renona renocu
Geçmişimiz belli, geleceğimizde :) Arada bi kaçamak Reno bizim için :) Al torosu 2 ye gel :D