Orijinalini görmek için tıklayınız : aramızdaki olta balıkcıları
kerimvtec
14-11-2012, 14:02
Tuncer oyle dusunme. Bu tip goc hayvanlari senede iki defa bize av verir. O da hepi topu 1 bilemedin 2 aydir. Oltayla tutulan balik doganin dengesini bozmaz. Asil dengeyi bozan girgirlar. Bak 2 sene oncesine kadar bu baligi bu bollukta bahsettigim meralarda tutmak hayaldi. İstavrite olta atardik, yanimiza koca girgir gelir agi serrer 1 saat icinde butun baligi toplar ceker giderdi. Simdi yeni yasayla bogazda avlanmak yasak. İc sularda derinligi de 24 metreye cikardilar yanlis hatirlamiyorsam. Boylelikle zaten tabani sig olan marmarada girgirlarin av yapabilmesi icin baya aciga cikmalari gerekiyor. O nedenle balik bogazdan rahat gecip marmaraya guzel yayiliyor. İki sene oncesine kadar tadini unuttugumuz luferin simdi boyutlarini ve bollugunu gordukce cok mutlu oluyorum. Demek biraz onlem alindi mi sonuclar sasirtici sekilde guzel oluyor. Bence asil ve en guzel sosyal mesaj budur :)
Ben sahsen her olta avinda makul saatler ve sureler icinde tutabildigim kadarini tutup dipfrize atiyorum. Sonra kis sonuna kadar cikarip cikarip tuketiyorum.
soyledıklerınıze kesınlıkle sonuna kadar katılıyorum abi...ama yinede yasağa uymuyorlar sankı denız sadece onlara tahsıs edılmıs gıbı hala kıyıya mola edıyorlar,hala cınekopa sarıyorlar..sureklı sıkayet edıyorum kendı akrabalarımı bıle yerı geldı sikayet ettım ama gereklı kontrollerde adam akıllı yapılmıyor...oltacılık yapmasamda bende işten vakıt buldukca volıye yada uzatmaya cıkıyorum.bu sene şükürler olsun cok bereketlı gectı..lufer acık gıttıgı ıcın ozellıkle gırgırların ısıne çok yaradı her mola 20-30 bın aldılar...İnş. yasaklar sağlam bı sekılde denetlenırde her sene bu bollugu yasarız..Lüfer ve diğer balık türlerı hatıralarda ansıklopedılerde kalmaz inş.
RottingChrist
14-11-2012, 14:05
dün akşam haberlerde hali gösterdiler pek yasağa uyan yok gibi. özellikle çinekop olması gerekenin çok altındaki boylardaydı.
GokhanRS
14-11-2012, 15:08
beyler dün önceki gün ve bu gün kim napıyorsa nerden ne çekiyorsa raporlarını paylaşabilirmi?
birde bu aralar rapalayla iş yapabilen oldu mu? yem olarak ne tercih ediyorsunuz bilgilerimizi paylaşalım. bu sezon bir türlü ava çıkamadım tedbirsiz çıkmayalım
Rapala is yapmiyor luferde Gokhan. İlla uzun olta ve zargana istiyor hayvan. Cok iri olmayan Zarganaya guzel yapisiyor.
GokhanRS
14-11-2012, 15:31
zargana deneyelim ozaman bakalım
RottingChrist
14-11-2012, 15:32
eğer gece gideceksen köprüyü tercih edebilirsin. yem olarak taze istavrit bulundurursan boş dönmezsin. bu sabah yine iyi balık varmış.
ee simdi soyleyin bakalim nezaman gidiyoruz ona gore bana malzeme de almak lazim bi makinam var kamis kirik durum facia :D yeni bi takim alalim olmadi ...
tarih verin beyler meeting olsun oltalar dolsun :D
GokhanRS
14-11-2012, 15:35
ee simdi soyleyin bakalim nezaman gidiyoruz ona gore bana malzeme de almak lazim bi makinam var kamis kirik durum facia :D yeni bi takim alalim olmadi ...
tarih verin beyler meeting olsun oltalar dolsun :D
hafta sonu sarıyer mi yapsak? yada biraz daha ilerisi?
bizde çubuklu sahilden anadolu kavağından atıyoruz oltayı
GokhanRS
14-11-2012, 15:39
bu ara çıktınmı balığa joker? çıktıysan izlenimlerin nasıl?
GokhanRS
14-11-2012, 15:41
bu arada birazdan ben ufaktan stres atmalık olta sallıcam avcılar sahilden bu günlük. ya atatürk evinin arkasından yada denizköşkler sahilinden sallarım diye düşünüyorum gidince karar vericem.
yakınlarda olup takılmak isteyen olursa arayabilir. şuan çıkıyorum ben. 532 207 13 23
pazar kuruldu burda taze balık varmış yemlik bişiler bakınayım önce ordanda geçiyorum
ChtArdARSL
14-11-2012, 15:42
bu ara çıktınmı balığa joker? çıktıysan izlenimlerin nasıl?
Kanlıca cubuklu sahıl devamlı dolu tutan war
Bu aksam balik olur derseniz olta alicak yer bileniniz de varsa ben Anadolu hisarindayim suanda aksam uyarim 9-10 gibi
RottingChrist
14-11-2012, 15:47
hafta sonu avrupa yakası boğaz hattında takılacak varsa uğrarım.
Cumartesi çalışmayan varsa eğer cuma akşamı takılalım
RottingChrist
14-11-2012, 16:01
abi zamanın varsa kamış ve makina için istoç a uğramanı tavsiye ederim. hem diğer malzemeleri de ordan uyguna temin edebilirsin.
Bu aksam balik olur derseniz olta alicak yer bileniniz de varsa ben Anadolu hisarindayim suanda aksam uyarim 9-10 gibi
RottingChrist
14-11-2012, 16:10
hatta öğlen saati gidersen ben de gelirim eksiklerimi tamamlamak için :)
Haftasonu burada olsaydim tekneyle cikardik. Haftasonu Öskür kankamla ordeklere gangnam style yapicaz :p
Haftaya haftaici yapariz bi gece olta organizasyonu.
GokhanRS
14-11-2012, 23:26
Bu günkü av raporum;
1 lüfer 3 sarı kanat 16 adet de çinekop aldım avcılar sahilinden. Şükür karnımız doyacak birazdan. Yiyebileceğimizden fazlasını tutmadım :)
http://img32.imageshack.us/img32/9582/img20121114232833.jpg
şuanda pişmekteler :D gece gece can çekmesin diye resim şettirmiyim dedim :)
kelalper
15-11-2012, 07:58
Bu günkü av raporum;
1 lüfer 3 sarı kanat 16 adet de çinekop aldım avcılar sahilinden. Şükür karnımız doyacak birazdan. Yiyebileceğimizden fazlasını tutmadım :)
http://img32.imageshack.us/img32/9582/img20121114232833.jpg
şuanda pişmekteler :D gece gece can çekmesin diye resim şettirmiyim dedim :)
Gece 12 de balık mı yiicen nan. Sabaha kadar kıvrandırır üstüne tatlı yemezsen söyliim. Kurşunu tatlı ile sıkıcan balığın kafasına.
RottingChrist
15-11-2012, 09:00
gökhan yem ve takım ne kullandın? nekadar zamanda tuttun bunları?
ChtArdARSL
15-11-2012, 09:07
Bızde dun cıktık 30 kadar tutduk heralde dusurduklerımız cabası,sular alttan cok kotuydu 4 tane olta yaptım olta yapmayı ogrendgım tekneden attgımız dahıl 50lık kursun fayda etmedı,
Yeni bır yer kesfettım demir attım ama okdr alttan akıntı warkı tekne devamlı suruklendi.. Anlıyacagınız gene kova dolmadı :(
http://img545.imageshack.us/img545/7024/img2012111500133.jpg
Vay Cahit helal olsun be olsun ufaktanda olsa gelişme var
Bu akşam ne yapıyoruz hava güzel?
yasin_oguz
15-11-2012, 09:17
sabah 5 ile 8 arası istinyede koy agzında güzel sarı kanat çıkıyor
RottingChrist
15-11-2012, 09:18
maşşallah beyler herkes götürmüş nevaleyi. dün akşam saat 11 oldu içim içime sığmıyor. dolapta hazır temizlenmiş yemler takmların hepsi dizilmiş dayanamıyorum tam çıkıp gitmeye niyetlendim hanımdan yedik fırçayı kendime geldim.
Timur abi bu akşam gel olmadı sahildenden olsa gidelim bereber balığa
RottingChrist
15-11-2012, 09:23
iyi olur aslan. ben kamış getirmem ama sana yem takar yardım ederim. maksat muhabbet olsun. evden bir termos çay kahve getiririm takılırız ufaktan.
Timur abi bu akşam gel olmadı sahildenden olsa gidelim bereber balığa
ChtArdARSL
15-11-2012, 09:24
Vay Cahit helal olsun be olsun ufaktanda olsa gelişme var
Bu akşam ne yapıyoruz hava güzel?
Bugun ızın aldım 6 cıkıcam ama Sanayıde ısım var ne znm bıter bılmıyor,bu hafta hıc dınlenemedım heralde cıkmam.. Aksam yıycem balıkların onun netıcesınde yorgunluga degerse cıkarz :D
maşşallah beyler herkes götürmüş nevaleyi. dün akşam saat 11 oldu içim içime sığmıyor. dolapta hazır temizlenmiş yemler takmların hepsi dizilmiş dayanamıyorum tam çıkıp gitmeye niyetlendim hanımdan yedik fırçayı kendime geldim.
Misafir olmayaydı alıcaktım abı senı
iyi olur aslan. ben kamış getirmem ama sana yem takar yardım ederim. maksat muhabbet olsun. evden bir termos çay kahve getiririm takılırız ufaktan.
Tamam timur abi akşam telefonlaşalım
Cahit gel balık varken tutalım arabayı hafta sonuna ertele bence
RottingChrist
15-11-2012, 09:29
sağlık olsun cahit. herşey tadında güzel oluyor. düşünmen bile yeterliydi benim için.
RottingChrist
15-11-2012, 09:33
tamam aslan, saat 4 5 gibi ararım ben seni netleştiririz. ben makinayı tamir edebilirsem denerim şansımı.
RottingChrist
15-11-2012, 09:43
aslan tüpü de getireyimmi? menemen yaparız sıcak sıcak. memleketten gelen sucuk ta var :)
aslan tüpü de getireyimmi? menemen yaparız sıcak sıcak. memleketten gelen sucuk ta var :)
Offf diyorum sana be abi valla kesin gidiyoruz o zaman akşam birde balık yaparsa zaten tadından yenmez
ChtArdARSL
15-11-2012, 09:55
Offf diyorum sana be abi valla kesin gidiyoruz o zaman akşam birde balık yaparsa zaten tadından yenmez
Karnımı acıktırdınız yahuu donebılırım kararımdan :D
Karnımı acıktırdınız yahuu donebılırım kararımdan :D
Cahit hafta sonu yardım ederiz bitiririz aracı hep beraber gel sen dön kararından bence
GokhanRS
15-11-2012, 09:58
gökhan yem ve takım ne kullandın? nekadar zamanda tuttun bunları?
yem istavrit kullandık. 1-2 saat oyalandık onun dışında 3 saat filan. yalnız takımı büyükçekmecede almıştım. adam bunlar iyi iş yapar dedi. gerçektende herşeyi hazırdı.
birde kamış kırdık. takım kopardık filan. yoksa daha çok tutardık. 2 kova balık yapan vardı hemde kıyıdan. herşey yemi takıma nasıl geçirdiğine bağlı. mesela ben yem yapıyordum kaçıyordu balık yemi kapıp. arkadaşa yaptırdığımda her attığımızı yakalıyorduk.
balık yapar mutlaka. hava güzel olursa kaçırmayın. dün kova kova avcılar sahilden bile balık alanlar vardı.
Gece 12 de balık mı yiicen nan. Sabaha kadar kıvrandırır üstüne tatlı yemezsen söyliim. Kurşunu tatlı ile sıkıcan balığın kafasına.
daha canlı canlı tap tazeyken yemenin zevki bi başka :D
ChtArdARSL
15-11-2012, 10:01
Cahit hafta sonu yardım ederiz bitiririz aracı hep beraber gel sen dön kararından bence
yahu gıdersek hbr verıcem benım yada bızım yapabılıcegımız bır drum degıl ;)
RottingChrist
15-11-2012, 10:21
maşallah bu sene herkes her yerden tutuyor. inşallah her sene böyle güzel bolluk olur. yem konusunda kesinlikle katılıyorum. ilk zamanlarda bende takarken yemi bozuyor ve düşürüyordum. zaman geçtikçe el alışıp pratikleşiyor.
[QUOTE=GokhanRS;6376198]yem istavrit kullandık. 1-2 saat oyalandık onun dışında 3 saat filan. yalnız takımı büyükçekmecede almıştım. adam bunlar iyi iş yapar dedi. gerçektende herşeyi hazırdı.
birde kamış kırdık. takım kopardık filan. yoksa daha çok tutardık. 2 kova balık yapan vardı hemde kıyıdan. herşey yemi takıma nasıl geçirdiğine bağlı. mesela ben yem yapıyordum kaçıyordu balık yemi kapıp. arkadaşa yaptırdığımda her attığımızı yakalıyorduk.
GokhanRS
15-11-2012, 10:23
ya bi kaç şerefsiz vardı limiti aşmış 2 kova taşıyamayacağı kadar balık aldı lavuk. arkadaş tutamadı kendini gözün doysun dayı yeter artık bu kadar aç gözlü olma diye adama lafda soktu ama anlamıyor kafasız.
kanuni limiti aşmıştı adam tek başına o kadar fazla avlanmak yasak normalde.
hadi oltayla yasağı aşsanda balık tükenmez ama gırgırcılara ne demeli?
Bende çok kızıyorum ona aç gözlü herifler çok
ChtArdARSL
15-11-2012, 10:50
maşallah bu sene herkes her yerden tutuyor. inşallah her sene böyle güzel bolluk olur. yem konusunda kesinlikle katılıyorum. ilk zamanlarda bende takarken yemi bozuyor ve düşürüyordum. zaman geçtikçe el alışıp pratikleşiyor.
[QUOTE=GokhanRS;6376198]yem istavrit kullandık. 1-2 saat oyalandık onun dışında 3 saat filan. yalnız takımı büyükçekmecede almıştım. adam bunlar iyi iş yapar dedi. gerçektende herşeyi hazırdı.
Tımur abı yem ısını bana bırak cozdum o olayı artık attgımız kaptırmadıgımız surece bızım ;);)
saat tarih kesinleşiti mi ? :)
saat tarih kesinleşiti mi ? :)
Timur abi akşam haber vericek bana buradan takip edersin yazarım buraya
RottingChrist
15-11-2012, 11:10
akşama yumurtasını domatesini alan yanımıza gelsin. boğazda menemen partisi var :)
Evet beyler akşam sahilde menemen yapıyoruz herkezi bekleriz maksat muhabbet olsun
RottingChrist
15-11-2012, 12:10
kamışı kapan gelsin. 6 lı 7 li çipetpet yapacağız :)
Evet beyler akşam sahilde menemen yapıyoruz herkezi bekleriz maksat muhabbet olsun
Varmı başka gelen beyler sahilde boğaza karşı menemen yemek isteyen balık tutmak isteyen
Sahil neresi yav :) ??? istanbulun 3 tarafı deniz, hangi tarafı diyorsunuz ?_
Sahil neresi yav :) ??? istanbulun 3 tarafı deniz, hangi tarafı diyorsunuz ?_
Bebek'i geç saga baka baka gel sarıyer yönüne
lethaldoze
15-11-2012, 16:21
Bende ara sıra gidiyorum ancak tutmamak için elimden geleni yapıyorum.
Diyorlarki balıkların canı yanmıyormuş. Olurmu öyle şey. Arkadaş çoğu zaman öyle bir iğneyi çıkartıyorki hayvanın ağzından bakamıyorum. Hayvanlara çok üzülüyorum ve bakamıyorum. İnsanı kessen hiç umursamam ama hayvan olunca üzülüyor insan.
GokhanRS
15-11-2012, 16:55
nimet gözüyle bakmak lazım olaya. :)
buda benden gelsin 2011 yazından kalma bu sene çok foto çekemedik:)
http://img.photobucket.com/albums/v671/ae101power/6A9E6287-5935-42F3-9915-55D271230D08-3702-0000056C11CDA398.jpg
SekoLive
15-11-2012, 17:19
bugun geçerken unkapanı köprüsünde 2 at çek yaptık 1-2 saat kadar 2 tane cinekop yakaladık haliç tarafına bakan yerdeydik eminonu tarafına bakan yerde olanlara bayağa balık aldılar muhtemelen sarıkanat ve cinekop tuıtuyorlardı okadar buyuk ıstavrit olmazdı :D
sonra bi telefon geldi geri döndük.
senna balık yakısıklymıs bayağa nasıl kıyacaksnz ona :D
lethaldoze
15-11-2012, 17:22
nimet gözüyle bakmak lazım olaya. :)
Canlı yahu ölünce nimet oluyor. Mevzuda canını verene kadar :D
GokhanRS
15-11-2012, 17:22
bugun geçerken unkapanı köprüsünde 2 at çek yaptık 1-2 saat kadar 2 tane cinekop yakaladık haliç tarafına bakan yerdeydik eminonu tarafına bakan yerde olanlara bayağa balık aldılar muhtemelen sarıkanat ve cinekop tuıtuyorlardı okadar buyuk ıstavrit olmazdı :D
kıyalı 1 seneyi geçmiş bile :D
Benim baba içinde balık dedinmi akan sular durur :)
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc6/205924_121114297984076_5078127_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc6/252109_121114741317365_442551_n.jpg
ben balık yemem işin ilginci kalabalık gidiyoruz gidersek yanımdakilere veririm tutarsam eğer :D deniz mahsülü yemem hiç:D
ChtArdARSL
21-11-2012, 11:33
NE oldu oltacılara ya kesıldınız?
SekoLive
21-11-2012, 11:36
yeni görüyorum :D
ya sen yazmasan sennanın yazdıgını hiç görmemiştim :hehe:
utandm :D
Ahmetfikri
21-11-2012, 11:49
hazır bu kadar balıkçı varken
nasipse havanın durumuna göre pazar sabahı foçadan açılıyoruz ama elimdeki takımlar kıyı oltası olduğu için bozmak istemiyorum sırf tekne takımı hazırlıcam ama kamış ve makina tavsiyelerini alayım
kamış teleskobik 2 parça yada eksis tek parca hangisini alayım kafam karıştı :)
YunusCan
25-11-2012, 03:13
rekorum 6.5 kg Kum lahosu :) 8 yıldır aşçıyım sadece balık üzerine. adanadan balıga gitmek istiyen arkadaşlar abiler varsa eşlik edilir...
GokhanRS
25-11-2012, 10:34
hazır bu kadar balıkçı varken
nasipse havanın durumuna göre pazar sabahı foçadan açılıyoruz ama elimdeki takımlar kıyı oltası olduğu için bozmak istemiyorum sırf tekne takımı hazırlıcam ama kamış ve makina tavsiyelerini alayım
kamış teleskobik 2 parça yada eksis tek parca hangisini alayım kafam karıştı :)
tekneden kamışa bile ihtiyac yokki. direk sal aşağı gitsin. teknede 2-3 mil hızla giderken zaten takılır balıklar takıma.
RottingChrist
25-11-2012, 12:31
bende dün köprüye gidip biraz keyif yapayım dedim ama sabahtan pek hareketli değildi. sıkıntıdan yedek kamışı da açıp canlı yem ile gezer takım yapıp salladım ve sonuç bu. daha önce sürekli misineleri patlattıkları için önceden çelik beden hazırladım ve öyle attım. makina eski olduğu için yarı yolda cırtladı. yem olarak canlı bir istavrit atmıştım üç iğne ile tutturdum ve tek yeme bu şekilde üç sarıkanat yapıştı. bunları çektikten sonra yarım saat kendime gelemedim. köprünün alayı başıma toplandı. anında müşterisi çıktı ama satmadım :)
http://img426.yukle.tc/images/305620121124_110028.jpg (http://www.yukle.tc)
http://img426.yukle.tc/images/454220121124_110030.jpg (http://www.yukle.tc)
RottingChrist
25-11-2012, 12:33
bu arada resim boyutları için özür dilerim ama bir türlü ayar yapamadım. bu yüden sürekli ceza iyip duruyorum. :(
serkan hala bızı balıga goturucen ayıp sana
SekoLive
25-11-2012, 18:51
timur abi iyi denk getirmssn :D
melii abi valla büyüğümüzsün senin organize etmen lazm :)
GokhanRS
25-11-2012, 18:55
süper iş çıkarmışsın :) üçlü iğne olayını hiç denememiştim bu güne kadar.
bende gelcem ona göre ayarlayalım meliiii abeyy :D
RottingChrist
25-11-2012, 19:43
valla benim de pek denediğim bir yöntem değil ama balık seyrek ve büyük olunca çok etkili oluyor. çelik beden olursa gelenin hiç şansı yok. bende can sıkıntısından hazır takım ve canlı yem varken şansımı denedim sonucu az önce tavada test ettim mükemmel. :p
süper iş çıkarmışsın :) üçlü iğne olayını hiç denememiştim bu güne kadar.
Trance-R
25-11-2012, 20:04
çok heves ediyorum , nasıl yapıcam nasıl başlicam ben ?
takım filan diyorsunuz , maliyeti ne oluyor , parça listesi vs. :)
RottingChrist
25-11-2012, 23:31
hiç öyle liste falan oluşturmana gerek yok. bir gün galata köprüsüne git al simidini çayını orda balık tutanları izleyerek keyfine bak. dönerken de karaköy den bir kamış al. o günün maaliyeti 50 tl yi geçmez ve artk bu hobiye başlamamak için bir sebebin yok. bir kere ellerini balığa buladın mı gerisi gelir.
çok heves ediyorum , nasıl yapıcam nasıl başlicam ben ?
takım filan diyorsunuz , maliyeti ne oluyor , parça listesi vs. :)
Az once arkadaslar tekneyle lufere olta atmislar 4 kg luk kirlangic yapismis oltaya :) resimleri bi ara eklicem :)
RottingChrist
27-11-2012, 19:58
beyler bu aralar boğaz bölgesinde rapala deneyen oldu mu? bu aralar hazır zamanım varken bende bir çıkmak istiyorum.
YunusCan
27-11-2012, 21:39
Yeni Yakaladıgımız Lahos Çalıştıgım Restauranta Sattık :D
http://sphotos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/69368_3797676265229_962760010_n.jpg
GokhanRS
29-11-2012, 14:32
beyler bu aralar boğaz bölgesinde rapala deneyen oldu mu? bu aralar hazır zamanım varken bende bir çıkmak istiyorum.
rapala tamamen şans. balıklar zekileşmiş :)
Bu gece tahmini saat 10 yani 22 civari anadolu hisari yada Bogazin anadolu yakasi sahilinde herhangibir kesiminden balik meraklisi araniyor .
Bastan soliyim ben anlamam gidip isimi gorucek malzemeleri sahilden aliriz kamis makina vs. baslariz muhabbete sabaha kadar dururum kafam doldu rahatlatmam lazim arkadaslar.
Varmi meraklisi bileni gelmek isteyeni ?
Yarın resmi tatil olması sebebi ile çalışmayan arkadaşlardan balık tutacak olan varsa ben arnavutköyde olacagım yolu düşen olursa yada gelmek isteyen beklerim
RottingChrist
31-12-2012, 15:10
Aslan, ayılabilirsem uğrarım yanına.
Aslan, ayılabilirsem uğrarım yanına.
Timur abi geçerken alayım seni eğer çalışmıyorsan
RottingChrist
31-12-2012, 15:24
eyvallah Aslan ama ben veleti gezdirmeye çıkarım herhalde. Ararım seni yanına gelmeden. Balık durumuna göre plan değişir ama. eğer güzel balık yaparsa kapar kamışı gelirim.
Timur abi geçerken alayım seni eğer çalışmıyorsan
eyvallah Aslan ama ben veleti gezdirmeye çıkarım herhalde. Ararım seni yanına gelmeden. Balık durumuna göre plan değişir ama. eğer güzel balık yaparsa kapar kamışı gelirim.
Tamam abi o zaman ben sana balık durumuna göra wat sıraptan yazarım
RottingChrist
31-12-2012, 15:31
ok. haberleşiriz. :icon_tup:
Tamam abi o zaman ben sana balık durumuna göra wat sıraptan yazarım
RottingChrist
24-10-2013, 21:10
arkadaşlar merhaba, bu akşam iş dönüşü sahil tarafından geçtim ve baktım baya kalabalık var. inip baktım baya bir çinekop tutan gördüm. avrupa yakasında özellikle rapala ile avlanan var mı acaba? boğazın hangi bölgesi rapala için uygun daha verimli olur öğrenmek istiyorum.
100 yillik balikci sulaledeyim balikciligin her bir seklini yapmisimdirda rapala nedu yaaauu :D
RottingChrist
24-10-2013, 21:26
http://u1310.hizliresim.com/1g/s/tw2nj.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
rapala sahte balık. at çek le yapılan av. levrek lüfer zargana da başarılıdır, kıyı avında. bende at çek yaparım genelde.
GokhanRS
24-10-2013, 21:57
rapala üşengeç işi demek istedi gibi anladım ben :D 100 yıllık balıkçı sülaleden gelen rapalayı bilmiyor olamaz sanırım :)
canimrecepcim
25-10-2013, 00:58
o değil dört arabanın hepsini bagajında olta + av malzemeleri gırtlak dolusu bir kere ne tutmuşluğumuz var ne birşey ne ben ne de babam olta tutmayı bilmez zamanında alınmış öyle.
çok hevesim var lakin etrafımda bu işleri anlayan arkadaşım yok.balıkesirde öğrenciyim arada istanbula geliyorum ilgilenen olursa bir akşam balık event yapalım biri bana olta tutmayı öğretsin yahu.
RottingChrist
25-10-2013, 08:36
aslında pek üşengeç işi sayılmaz bence. boğazda herkes at çek yapamaz. akıntısı var kalabalığı var. iki balık tutup zevk yapayım dersin oltan yandaki aksi herifin tekine dolanır gereksiz sinir harbine girersin. ayrıca bir süre sonra yorulur ertesi gün acısını çekersin :) asıl üşengeç işi köprü ama orada da yer bulmak için pusuya yatmak lazım. :)
rapala üşengeç işi demek istedi gibi anladım ben :D 100 yıllık balıkçı sülaleden gelen rapalayı bilmiyor olamaz sanırım :)
Timur abi sezonu açalım beraber haberleşelim gidelim ne zaman istersen
Mivec_4G63
25-10-2013, 08:48
Cumartesi sabah 9-10 civarı kuleli, kandilii, kanlıca taraflarında balık tutmak isteyen olursa bana takılabilir :D
RottingChrist
25-10-2013, 08:53
Aslan cumartesi akşamı köprüye gideceğim iş yerinden bir arkadaş ile. Akşam geç saate kadar kalırız eğer hareket olursa. İstersen atla gel sana da yer ayarlamaya çalışırız. Pazar sabahsı saat 5 6 gibi de boğaza gidip rapala denemesi yapmak istiyorum. Bu gün istoça gidip biraz malzeme alacağım. eksiğin varsa haber ver sana da bakayım.
RottingChrist
25-10-2013, 08:55
bu hafta gelemem ama haftaya cumartesi gene giderseniz haber verin mutlaka.
Cumartesi sabah 9-10 civarı kuleli, kandilii, kanlıca taraflarında balık tutmak isteyen olursa bana takılabilir :D
Aslan cumartesi akşamı köprüye gideceğim iş yerinden bir arkadaş ile. Akşam geç saate kadar kalırız eğer hareket olursa. İstersen atla gel sana da yer ayarlamaya çalışırız. Pazar sabahsı saat 5 6 gibi de boğaza gidip rapala denemesi yapmak istiyorum. Bu gün istoça gidip biraz malzeme alacağım. eksiğin varsa haber ver sana da bakayım.
Valla süper olur be akşam yanınıza gelmeye çalışırım bayada eksik var aslında :)
Kurşun ve olta takımım hiç yok yada şöyle diyim olta harici hiç birşey yok :)
RottingChrist
25-10-2013, 09:04
tamam sen gel onlar bende yeterince var. gelmeden yine bir alo de bizim planda olur da değişiklil olursa haberleşiriz.
imparatoR
25-10-2013, 09:12
varmı sazana giden hafta sonu ?
http://u1310.hizliresim.com/1g/s/tw2nj.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
Heh simdi oldu :) adinin rapala oldugunu ilkdefa duydum
rapala sahte balık. at çek le yapılan av. levrek lüfer zargana da başarılıdır, kıyı avında. bende at çek yaparım genelde.
Valla balikcilik ata meslegi ama olta degil tabi :) ag balikciligi herturly girgir trol voli uzatma vs vs. O dalganin isminin rapala oldugunu vallaha yeni duydum yoksa cocukkene az zargan yakalamadim onla hatta marti yakalamisligim var : D
Mivec_4G63
25-10-2013, 09:25
bu hafta gelemem ama haftaya cumartesi gene giderseniz haber verin mutlaka.
tamamdır, siz sandalla falan açılıp mı tutuyorsunuz yoksa sahilden mi?
RottingChrist
25-10-2013, 10:25
yok ben sahilden tutuyorum. geçen sene forumdan arkadaşımız Cahit in teknesi ile çıkmıştık ama şansımıza baya dalga ve yetersiz ekipmandan dolayı pek bereketli olmamıştı. :)
geçen sene çok güzel balık vardı ve sık sık gittim. sonrasında işlerden dolayı zaman ayıramadım ama hep aklımda kaldı. dün akşam da tutanları görünce gene depreşti :)
tamamdır, siz sandalla falan açılıp mı tutuyorsunuz yoksa sahilden mi?
Bizde fırsat buldukça 2 3 aile tekne tutup balığa çıkarız genelde didim akbük kazıklı dan çıkıyoruz
29 ekimde gidicez bol bol resim eklerim.
Buda son avımızdan kardeşimle benim tuttuğum balıklar
http://i42.tinypic.com/28jcwh0.jpg
by_lucky
25-10-2013, 11:24
maşallah balıklar çok güzel gözüküyor
yakın zamandaki organizasyona bende eşlik etmek isterim arkadaşlar.
boğazda taka kiralayıp giden oluyor mu hiç?
RottingChrist
25-10-2013, 20:05
valla katılan olursa bende gelmek isterim. tanıdığı olan varsa bir öncülük etsin bu işe :)
boğazda taka kiralayıp giden oluyor mu hiç?
Mivec_4G63
11-08-2015, 13:06
Hort
Eski oltalarım artık ihtiyaçlarımı cevap vermediğinden yeni takım kurmaya karar verdim. Spin için Helios 2.70 20-60 gr atarlı kamış ve Okuma Trio 40S modeli aldım. Sıra surf takımına geldi, surf makine kamış tavsiyesi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum. Eylül ayında sezonu açıyorum inşallah :)
Hort
Eski oltalarım artık ihtiyaçlarımı cevap vermediğinden yeni takım kurmaya karar verdim. Spin için Helios 2.70 20-60 gr atarlı kamış ve Okuma Trio 40S modeli aldım. Sıra surf takımına geldi, surf makine kamış tavsiyesi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum. Eylül ayında sezonu açıyorum inşallah :)
uzun süredir yatan bir oltam var, babadan kalma :) Ufak bir bakım yaparsak eğer adam olur, misine sargı falan bakım gerektiriyor. Misine değişir vsvs.. Ne tarafta tutuyorsunuz ? Tekne ile falan açılıyorsanız gelmek isterim :)
RafetAraç
11-08-2015, 16:31
Beyler silivri-selimpaşada çıkıyoruz neredeyse her akşam kayıkla olta balıkçılığına istavrit var şuan eşlik etmek isteyen olursa misafir edebiliriz hiç sıkıntı değil maksat tanışmak olsun muhabbet olsun
Mivec_4G63
11-08-2015, 20:22
uzun süredir yatan bir oltam var, babadan kalma :) Ufak bir bakım yaparsak eğer adam olur, misine sargı falan bakım gerektiriyor. Misine değişir vsvs.. Ne tarafta tutuyorsunuz ? Tekne ile falan açılıyorsanız gelmek isterim :)
Anadolu yakasında tutuyorum kıyıdan :D tekne işini biz de 3-4 kişi birleşip organize edebiliriz. Maltepe-Kartal sahilinde kiralanıyor benim bildiğim.
Mivec_4G63
11-08-2015, 20:23
Beyler silivri-selimpaşada çıkıyoruz neredeyse her akşam kayıkla olta balıkçılığına istavrit var şuan eşlik etmek isteyen olursa misafir edebiliriz hiç sıkıntı değil maksat tanışmak olsun muhabbet olsun
Hocam Allah razı olsun, silivri çok uzak ya yoksa gelirdim tanışırdık.
yucelebeci
11-08-2015, 20:54
Hort
Bende lineaeffe spider surfer var makine okuma fakat modelini tam hatırlamıyorum gayet memnunum takımdan
RafetAraç
12-08-2015, 01:00
Hocam Allah razı olsun, silivri çok uzak ya yoksa gelirdim tanışırdık.
Hayırlısı ne diyelim teklifim herkese açıktır :)
Germanian
07-06-2016, 13:11
Bu konuyu bir hortlatalim havalar ısındı.
Bende uzunca bir zamandir gerek kiyi gerek tekne ile av merakim almis basini gitmisti.
Izmir cevresindeki teknecilerden de pek bir yaka silker hale gelmistik grupca.
Bu gidişe bir dur demeliydim.
Gittim uzak bir akrabamiz olan bir abime kendisi girgir voli bilimum şekilde profesyonel balıkçı.
Girdim kanina aldirdim 15 metre bir tekne bagladik cesme dalyan limanina hem dalyan bereketli hem ildir aciklari .şimdi onla birlikte ozel gruplara kiraliyoruz bu tekneyi.
Hersey istedigim gibi hem avimi yapip hem insanlari mutlu edebiliyorum . Hemde izmirin bazi nalet kaptanlarindan kurtuldum.
Birde 8 metre bir teknemiz var oda 6 kisi falan aliyor. Musteri çıktıkça bende o tekneyle gruplari agirliyorum av yaptırıyorum.
Gerçekten bu ise gonul veren adamin sonu tekne almakmis bunu anladim.
Dayim bu tekneyi almasaydi halimiz ne olurdu hic bilmiyorum.
Içimizden bizle av yapmak yada herhangi bir konuda bilgi almak isteyen arkadasimiz var ise bana ulasabilir
0544 227 39 55
Bu konuyu bir hortlatalim havalar ısındı.
Bende uzunca bir zamandir gerek kiyi gerek tekne ile av merakim almis basini gitmisti.
Izmir cevresindeki teknecilerden de pek bir yaka silker hale gelmistik grupca.
Bu gidişe bir dur demeliydim.
Gittim uzak bir akrabamiz olan bir abime kendisi girgir voli bilimum şekilde profesyonel balıkçı.
Girdim kanina aldirdim 15 metre bir tekne bagladik cesme dalyan limanina hem dalyan bereketli hem ildir aciklari .şimdi onla birlikte ozel gruplara kiraliyoruz bu tekneyi.
Hersey istedigim gibi hem avimi yapip hem insanlari mutlu edebiliyorum . Hemde izmirin bazi nalet kaptanlarindan kurtuldum.
Birde 8 metre bir teknemiz var oda 6 kisi falan aliyor. Musteri çıktıkça bende o tekneyle gruplari agirliyorum av yaptırıyorum.
Gerçekten bu ise gonul veren adamin sonu tekne almakmis bunu anladim.
Dayim bu tekneyi almasaydi halimiz ne olurdu hic bilmiyorum.
Içimizden bizle av yapmak yada herhangi bir konuda bilgi almak isteyen arkadasimiz var ise bana ulasabilir
0544 227 39 55
Benim pederde var 5 metrelik akbükde bağlı. Dönemsel olarak güzel balık yapıyor o taraf. Mercan levrek çupra karagöz. Büyük balık yoksa ısparoz izmarite gidiyoruz.
Sizin o tarafta neler çıkıyor. Arkadaşları ayarlarım çıkarız bi gün olmadı :)
bizde çeşme dalyandan çıkıyoruz ara ara bekleriz. geçen hafta güzel 4-5 parça çipura aldık.
gokhankenar
07-06-2016, 21:44
Ben yaklaşık 10 gündür Bursa Güzelyalı limanına gidiyorum iş çıkışlarında. Çapariye çok güzel istavrit geliyor iri iri. Balık bol bu ara :)
Germanian
07-06-2016, 23:07
Benim pederde var 5 metrelik akbükde bağlı. Dönemsel olarak güzel balık yapıyor o taraf. Mercan levrek çupra karagöz. Büyük balık yoksa ısparoz izmarite gidiyoruz.
Sizin o tarafta neler çıkıyor. Arkadaşları ayarlarım çıkarız bi gün olmadı :)
Bizim kayiklar cesme dalyanda bagli av bolgesi ildir cesme aciklari. Balik nerde ben ordayim :) tabiki beklerim bu ara bereketli baya :)
bizde çeşme dalyandan çıkıyoruz ara ara bekleriz. geçen hafta güzel 4-5 parça çipura aldık.
Bizim kayiklarda dalyanda bagli beyaz en buyuk tekne limandaki ege barakuda yazar gorurseniz selamlasalim :)
Geçen cumartesi gittiği aşiyandan baya bereketli ayrıldım
Bu aralar balık ramazanın bereketine bol sanırım
İstavrit ve sardalye karışıktı ama balık taze olunca löp löp yeniyor
http://s32.postimg.org/fxf7tqpk5/20160611_090900.jpg
http://s31.postimg.org/usnz8c423/20160611_090832.jpg
http://s32.postimg.org/n2jzzhfqd/20160611_090837.jpg
yucelebeci
15-06-2016, 19:27
Bende geçen hafta göcekte hamam koyunda rapalayla 70 cm lik baracuda yakaladım, ilk defa yedim gayet lezzetli bir balıkmış
yucelebeci
15-06-2016, 19:30
Bende geçen hafta göcekte hamam koyunda rapalayla 70 cm lik baracuda yakaladım, ilk defa yedim gayet lezzetli bir balıkmış
http://i.hizliresimyukle.org/tIM0zh58.jpg (http://i.hizliresimyukle.org/tIM0zh58.jpg)
Özendirmeyin lan adamı, elime olta almayalı 3 yıl oldu..
driftboy
16-06-2016, 12:30
https://scontent-cdg2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/601986_10151450782824586_808168548_n.jpg?oh=ccee89 14954c183a3ef3930e561cedaa&oe=57D4EA61
bombayı salıp kaçayım :) resimdeki babamla kuzeni bu arada :)
bende merak sardı 2 3 haftadır antalyadakıler bılır kunduda tatlı suyun denıze bırlestıgı yere gıdıyoruz devamlı lokum cıkıyor acemıyız bılgımız yok ıyı bı av yapmamız ıcın hangı ıgneyı hangı yemı kullanmalıyız yardımcı olurmusunuz
bi keyfimiz vardı kumburgazda tekneyle balık, 3 senedir gidemiyorum valla bu sene artık tak etti
Yokmu istanbulda balık tutacak kimse ?
Okadar çok balığa gidesim varki ....
Mehmet Gazihan
16-06-2016, 14:16
Yokmu istanbulda balık tutacak kimse ?
Okadar çok balığa gidesim varki ....
Teknede mi Kenarda mı istersin
İkiside bana olur.
Balıga cıkıyomusun sen ?
Day Walker
16-06-2016, 15:13
bi keyfimiz vardı kumburgazda tekneyle balık, 3 senedir gidemiyorum valla bu sene artık tak etti
hafta sonları tekirdağda oluyorum kanka atlar gelirim bende :D
İkiside bana olur.
Balıga cıkıyomusun sen ?
Gel abi cumartesi sabah aşiyandayım gene
Germanian
16-06-2016, 15:18
Bugra abi izmirde olsanda seni misafir etsem teknede oyle istavrit e kraca ya sardalyaya benzemez bizim karagoz ler cupralar :)
hafta sonları tekirdağda oluyorum kanka atlar gelirim bende :D
güzelcede değil miydin sen? ne ara tekirdağlı oldun?:D
Day Walker
16-06-2016, 15:35
güzelcede değil miydin sen? ne ara tekirdağlı oldun?:D
yok kanka ne güzelcesi orası artık istanbul sayılıyor :D
beyazköy diye geçiyo köfteci özcanın tam karşısındayız :)
Mehmet Gazihan
16-06-2016, 16:14
İkiside bana olur.
Balıga cıkıyomusun sen ?
e beykozluyuz artık
Germanian
16-06-2016, 22:48
Bu arada arkadaslar forumdan katilmak isteyen arkadaslarimda vardir belki diye yazmak istedim
Cuma gece avi yapacagiz bireysel olarak katilim yapabilirsiniz. Bu ara sahane mercan ve karagozlerin zamani avimiz guzel.
Düşünen arkadasim olursa beni 0544 227 39 55 ten ariyabilirler
free-hifi
30-08-2017, 14:55
KArtal sahilde güzel istavrit var geçen gün 2 saatte 2,5 kg aldık bu akşamda çıkıyoruz kısmetse
silivri de istavrit kaynıodu bu sene. lüfere bakalım nolcaz...
KArtal sahilde güzel istavrit var geçen gün 2 saatte 2,5 kg aldık bu akşamda çıkıyoruz kısmetse
Ben genelde Caddebostanda tutuyrum. 2 hafta önce tartmadım ama 140 adet tuttum. Dün gittim hiç birşey yoktu.
Day Walker
05-09-2017, 11:01
Tekirdağ'da Arefe günü tekneyle çıktık güzel balık vardı.
İstavritler büyük büyük ve bi kaç tanede kolyoz aldık. Dalga çıkmasa 6-7 kilo alacaktık 4 kiloyla yetindik :)
Tekirdağ'da Arefe günü tekneyle çıktık güzel balık vardı.
İstavritler büyük büyük ve bi kaç tanede kolyoz aldık. Dalga çıkmasa 6-7 kilo alacaktık 4 kiloyla yetindik :)
dalgaya dikkat et :goz:
free-hifi
05-09-2017, 12:55
Ben genelde Caddebostanda tutuyrum. 2 hafta önce tartmadım ama 140 adet tuttum. Dün gittim hiç birşey yoktu.
Toprağım sahilde mi kayıkla mı
Day Walker
05-09-2017, 15:33
dalgaya dikkat et :goz:
Bi ara kendimden geçmişim :D Rengime bakmaya korktum :hehe:
1,5 Mt falan oldu artık dönelim dedik :D
Toprağım sahilde mi kayıkla mı
Sahilde. Cadde bostan plajının sol tarafındaki mendireğin orada ;)
free-hifi
05-09-2017, 16:16
Sahilde. Cadde bostan plajının sol tarafındaki mendireğin orada ;)
Spor mu balık mı karar vermem lazım bu akşam :D
Spor mu balık mı karar vermem lazım bu akşam :D
2sininde yeri farklı
balığın yanında sulu bişiler var
sporun yanında proteinin bcca sı var
:D :D
arabada lrf spiin surf ve jig kamışım her daim hazır :D. lüfer sarı kanat 1 aya başlar tam manasıyla. mera paylaşında gidelim :D
Hala başlamadı dişli avı.. bekliyoruzzz... denelere devam... hafatya bekliyoruz en geç :D
tayreep_john
09-10-2017, 11:07
Hala başlamadı dişli avı.. bekliyoruzzz... denelere devam... hafatya bekliyoruz en geç :D
şu lüferin nesini seviuorsunuz abi :) bi tutunca denize atıyoruz ne tutması nede yemesi hiç güzel değil