Orijinalini görmek için tıklayınız : P1298 Electric Load Detector (ELD) Circuit High Voltage ARIZA KODU ?
P1298 Electric Load Detector (ELD) Circuit High Voltage, arıza kodunu hangi durumlarda verir.
misal ecu içerisinde tamamlanmamış bir devre var ise bu arızayı verir mi ?
ben aracıma ecuyu takarken immo çipinin tek taraflı ayaklarını söktüm.
aynı ecuyu başka bir arkadaş taktı aracına o anahtar kodlattı.
onda arıza ışığı yanmadı bende yanıyor. sorun buradan kaynaklı olabilir mi ?
teşkkürler.
ikinizinde aracı aynı yıl aynı modelmi???
ikinizinde aracı aynı yıl aynı modelmi???
evet abi aynı model ve yıl.
kullandığımız ecuların kodlarıda aynı.
bırcet bende -0.19 düşük voltaj görünüyor, sende bu değer artı mıydı hatırlıyomusun
bırcet bende -0.19 düşük voltaj görünüyor, sende bu değer artı mıydı hatırlıyomusun
ben baktıralı çok olmuştu değer hatırlamıyorum.
ELD ile ilgili birşeyler yazıyordu kodda high voltage idi zannedersem.
ELD high voltage arızasıda bu koda denk geliyor kodda hatırlamıyorum açıkçası :D
işte senın değer eger dedıgın sebepten yüksek voltaj sa ımmo cıpıne gıden voltaj eksık oldugundan yüksek cıkıyodur dıye tahmın edıyorum
şimdi eld herhangi sistemde yüksek akım çeken bir şey var diycem ama orjinal beyinde yakmıyordur tahminimce genelde bu arızayı altarnatörden verir..
abı ama oem ecu ıle vermıo , alternatörden se eger oem ecu baglıykende vermesı gerekmezmi ?
abı ama oem ecu ıle vermıo , alternatörden se eger oem ecu baglıykende vermesı gerekmezmi ?
aynısını yazdım ya kanka yukarıda tahminimce yakmıyordur diye :)
obdden eldnin değerlerine bakmak en kolay yol
işte bende d17 yı ecu takınca -0.19 düşük voltaj var ama arıza yakmadı, emrenın ımmo çipinin ayaklarını kesmiştik ondandır dıyorum ama emın değilim tabıı
aynısını yazdım ya kanka yukarıda tahminimce yakmıyordur diye :)
obdden eldnin değerlerine bakmak en kolay yol
peki abi bu değer ne olmalı normalinde var mı bir bilgin ?
peki abi bu değer ne olmalı normalinde var mı bir bilgin ?
Kanka onla ilgili hiç problemim olmadı map yaptığım araca ilk onu iptal ediyorum widebandı bağlıyorum :D
e abi hondatada öyle bi seçenek var ama işte bizde oem ecu+pigyback kullanıyoruz :D
ozaman stock bi aracı makinaya bağlatayım ben göreyim yaklaşık değerleri.
e abi hondatada öyle bi seçenek var ama işte bizde oem ecu+pigyback kullanıyoruz :D
ozaman stock bi aracı makinaya bağlatayım ben göreyim yaklaşık değerleri.
aklın yolu bir aynen kankam