Orijinalini görmek için tıklayınız : Yol tutuş,frenleme(ıslak kuru) disiplinlerinde lastikler..
Fiyatı çok uçmadıkça önemli değil.Ama isteklerim şöyle :
yol tutuş
ıslak fren perf.
kuru fren perf.
yol sesiydi oydu buydu hiç önemli değil.Ama c-maxin yol tutuşunda eksiklik görüyorum.Frenlemede aynı şekilde üstünde goodyear eagle nct5 var.Pek memnun değilim.
Güvenlik herşeyden önce gelir.
Yol tutuş ve fren performansı önemli benim için.
Önerebilceğiniz lastikler nelerdir?:):)
Ben Michelin Pilot Excalto PE2 kullanıyorum, gözüm kapalı öneririm. Geçen gece Yağmurda Leworolla nickli şahısla bizzat test ettik kendiside görünce yazacaktır.
Bizde geçen hafta yağmurda 120+ ile su birikintisine girdik aquaplaning oldu. .Feci şeyler olmasına ramak kalmıştı.Lastikler 5 yıllık ama 35k Km'deler.Arabada 35k kmde :)
Arkadaşlar aslında bu tür sorular bizi sonuçlara net götürmüyür, sitedeki arkadaşların %80 i 1 sene maxşmum bir lastiği kullanıyor bilemedin 1,5 sene sonra mutlaka değişiyor lastikler jantlar.
Dolayısı ile en kötü lastik dahi 1 sene sonra belli ediyor dandik olduğunu.
Herkes kullandığı lastiği bu sebepten övebilir.
Dunlop SPSPORT MAX kullandım uzun süre yol tutuşu her şattra çok güzel ama balon yapıyor lastik.
Toyo T1R kullandım ıslakta çok güzel şarşırttı beni o derece güzel kurudada biraz ısınması lazım sonra gayet iyi.
Xenomorph
20-10-2010, 10:46
Pirelli P Zero Nero,P7 Cinturato
Islak Ve Kuruda Çok Memnunum Tavsiye Ederim Cidden Çok İyi Bir Lastik
Continental Premium Contact 2. Her koşulda iyi performans verebilen optimum performanslı kesinlikle otomobilci adamın kullanması gereken binek tipi lastik.
p zero zaten hep övülüyor.
Ama anlamdığım şunlar var.
pzero nero pzero rosso ve diğer pzero modellerinin arasındaki fark nedir?
İşin içinde ıslak zemin varsa Toyo T1R derim. Ama uzun ömürlü değil. Bilerek al.
D16inside
20-10-2010, 17:58
bende konun yakından takipcisiyim.
eğer bir kaç marka yazılırsa ve bunları daha sonra enkete cevirirsem konu daha verimli olacağına inanırım.
lassa ımpetus kullanıyorum daha yeni ama ıslaktada ıyı kuruda zaten ıyı ses olarakta asırı bır sesı yok
Genel olarak biraz daha fikir bekliyorum.şöyle 5-6 tane lastik söylensin hepsini ankete çeviricem.
onursumer
20-10-2010, 21:45
yaz lastiği olarak michelin pilot excalto kullanıyorum inanılmaz performanslı bir lastik ama çabuk bitiyor tam performans omru bence 20bin km falan 1.5 yıl civarı hamurun da eski performansı gidiyor
p zero nero ıslak kuru cok
memnunum
cl7EuroR
20-12-2010, 16:41
Bridgestone Potenza RE760 sport =)
izmirlicem
23-12-2010, 19:17
Continental Premium Contact 2. Her koşulda iyi performans verebilen optimum performanslı kesinlikle otomobilci adamın kullanması gereken binek tipi lastik.
continental premium contact,ıslakta kurudan daha iyi tutuyo neredeyse :)
cloverleaf
23-12-2010, 22:12
Kesinlikle islakta Toyo T1R.Isındıktan sonra kuruda da müthiş.