Orijinalini görmek için tıklayınız : Araç ruhsat ve plaka işi...
Arkadaşlar dün trafik sigortamıda çıkardım. Şimdi Trafiğe giderken neler gidecek? Plaka değişeceği için ben istediğim bir plaka seçme konusunu nasıl yapıcaz?
Şimdiden yardımlar için teşekkürler
gökh@n_gr
20-10-2010, 10:29
artık adrese dayalı şekilde plaka veriliyomuş diye biliyorum yani istediğimiz plakayı alamıyoruz:)
mutlaka vardır bir yöntemi die düşünüyorum, sonuçta ben merkeze bağlı oturuorum.
ordaki komserle görüş belki ufak bi miktar bağış isteyebilirler boşta plaka alabilrsin varsa genelde veriyorlar
ek1le tespit isteyebilirler muayenesi varsa
ek1 le tesbiti anlamadım? muayenesi var aracın. Ancak bu belge ile ne yapacağız?
Bugün gidecektim artık iş yetişmez diye gitmedim, yarın sabahtan halledeyim diyorum.
ek1 le tesbiti anlamadım? muayenesi var aracın. Ancak bu belge ile ne yapacağız?
Bugün gidecektim artık iş yetişmez diye gitmedim, yarın sabahtan halledeyim diyorum.
bazen yeni satış olduğunda sistemlerinde bir uyuşmazlık olursa araç bilgileriyle ilgili atuıyorum motor numarası şasi numarası trafik tescil işlem mürecaat formu(ek 1) denen belgeyle muayene istasyonuna gidip tespit yaptırmanı isteybiliyorlar ücretsizdir tespit işlemi satış belgesiyle plakası değişiyorsa onu belirtip sigorta vs ile gidip yaptırılabilicek bir işlem
Dün akşam aldım plakalarımı.İsteğe göre kolay kolay vermiyorlar diye biliyorum.Gaziemir plakası ga aldım ben.Belge olarakta herşeyi verdim ben trafiğe eski plakalar , sigorta kağıdı , satış sözleşmesi , kimlik fotokopisi , kimlik aslı ne varsa verdim yani dün sabah 9 gibi akşam 5 te aldım. :)
Tarkan abi aynı olayı bende merak ediyorum, önceden istediğim plakayı alabiliyordum, bu yasadan sonra ilk defa plaka değişimli ruhsat çıkartıcam.. eş dost araya sokucam bakalım yine istediğim plakayı alabilecekmiyim..
100 tl lik makbuzu yatırdın mı istediğin plakada boştaysa alırsın ,yanlız satış yaparken plaka değişecek diye işlem yaptırman gerekiyo ,noterde 62 tl lik bi fark ödüyon ,20 tl de plaka basımına veriyom yuvarlak
200 tl ye alırsın
Satış herşey oldu zaten. Plaka değişeceği için o ekstra bedeli noter direkt alıyor. Başka şehirden aldım ben aracıda.
Şimdi 100tl ruhsat bedelimi ödüces.
ben bikaç gün oldu alalı eski plakamın
100 aşşasına denk getirdim :D
Satış herşey oldu zaten. Plaka değişeceği için o ekstra bedeli noter direkt alıyor. Başka şehirden aldım ben aracıda.
Şimdi 100tl ruhsat bedelimi ödüces.
ruhsat deil ,plaka bedeli
hddsheriff
20-10-2010, 15:55
2 tane ek1 doldur muameleciye sig.policenin ve. Noterin verdigi arac bilgilerinin yazili oldugu kagidin fotokopisini ekle internetten randevu al plakalarini sok ve bagli bulundugun subeye git. Plakayi siradan verirler sen yine sansini dene bagislar 1000 tlden basliyor ozel plakalarda (34 AJ 7777 ye 1000 tl bagis istediler) sen plaka bastirirken ruhsatin cikmis olur.
Yapacagin masraf ise 17.5 tl plaka 10 tl ek1 ucreti. Notere fazladan odedigin para ruhsat parasi zaten :)
Edit: soforler cemiyetinin yerini ogrenip oyle subeye git plaka basimi oradan oluyor :)
kısacası plaka işini unutuyoruz kendimizi emniyetin güzel kollarına bırakıyoruz :D
Ben bişey sormak istiyorum. İstanbul plaka bir araç aldığımda yine istanbul plaka olacak plakanın değişmesi için ekstra ne kadar para veririm? Ve noterde bildirmem yeterli olurmu?
yukarıda yazdım aynı il hatta işçe bile olsa ,aynı işlemler yapılıyo ( bagış şöförler derneğine yatırılıyo )
aracı alırken noterde plaka değişecek denildiyse 130 tl lik bir harç ödenmiştir.
izmirin hangi semtinde ikametgah ediliyorsa oradan alınacak muameleci ile hal olucak iş veya tanıdık varsa emniyette istenilen plakanın özelliğine göre bir vakıfa yardım bedeli çıkar ödenir plaka alınır...
yav bende bısı sorım aracı aldık 1,5 ay oldu eve gelen bı ruhsat yok:) sube bızden cıktı dıo postane barkod no olmassa bulamayız dıo zaten telefondan trafıge ulaşmak mumkun deıl maılde gıtmıor benımde vakıt yok nerde benım ruhsat delı olacam
yav bende bısı sorım aracı aldık 1,5 ay oldu eve gelen bı ruhsat yok:) sube bızden cıktı dıo postane barkod no olmassa bulamayız dıo zaten telefondan trafıge ulaşmak mumkun deıl maılde gıtmıor benımde vakıt yok nerde benım ruhsat delı olacam
bu işin sonu emniyetten yeni ruhsat çıkarmaya doğru gidebilir..
PTT nu belki yarın gelir belki hiç samsundan aldığımız aracın evrakları 20 gün sonra gelmişti ist.a mesela...
Murat benimde eski eve gelmiş postacı not bırakmış. Notun üzerinde ne barkod ne bişey vardı. barkod alanına Ruhsat yazmışlar. O kağıdı almadan direk Erenköy postaneye gittim elden verdiler. Barkod markod hiçbirşey istemediler. Zaten ruhsat postalarını ayrı bir yerde tutuyorlardı. Gidip biraz postanede şarla... :)
Bugün hallettim işimi; bu belgelerin yanına EK1 Belgesi hatta onunda yanına şöförler derneğinden "nakil kayıt belgesi" diye bişi istedi trafik. Tabi ben cinnete bağladım işi ve takipçiye devrettim. 70 tl ye bana yeni seçtiğim plakayla teslim edecek.
Bu arada yeni plaka " 35 CUF 80" oldu
Bugün hallettim işimi; bu belgelerin yanına EK1 Belgesi hatta onunda yanına şöförler derneğinden "nakil kayıt belgesi" diye bişi istedi trafik. Tabi ben cinnete bağladım işi ve takipçiye devrettim. 70 tl ye bana yeni seçtiğim plakayla teslim edecek.
Bu arada yeni plaka " 35 CUF 80" oldu
:D:D hayırlı olsun ....