Orijinalini görmek için tıklayınız : Telefoncular telefon kaydı yapıyorlar mı ?
yavuz364
20-10-2010, 20:30
merhaba arkadaşlar..
bir telefon alıcam ancak kayıtlı değilmiş.. telefoncular para ile bu işi yapıyorlar mı ?? yapılıyorsa kaç paradır ?
yoksa illa yurtdışından gelmiş bi tanıdık mı bulmam gerekiyor ??
bu işi yapan varsa acil bana ulaşsın :)
yavuz364@hotmail.com
Elinizde kullanılmayan bir telefon varsa bu telefonun IMEI numarasını yenisine yazabiliyorlar. Bildiğim kadarı ile bu şekilde işlenmiş oluyor. Yanlışım olabilir varsa düzeltilirse sevinirim.
Klonlama dedikleri şey bu. Yasal deği ama mutlaka yapan vardır.
yavuz364
20-10-2010, 20:36
Çok teşekkürler, eğer o şekilde oluyorsa elimde 3-4 tane kullanılmayan telefon var :)
başka bilgisi olan ??
Telefoncu olan illaki vardır aramızada :)
Elinizde kullanılmayan bir telefon varsa bu telefonun IMEI numarasını yenisine yazabiliyorlar. Bildiğim kadarı ile bu şekilde işlenmiş oluyor. Yanlışım olabilir varsa düzeltilirse sevinirim.
Klonlama dedikleri şey bu. Yasal deği ama mutlaka yapan vardır.
Başka tel imei yazma olayı oluyor.Ancak belirli (uzun) bir zaman sonra o imei nin aslen o cihaza ait olmadığıda anlaşılıp cihaz kapatılıyor. Misal 35431100... diye giden bir imei de 35 nokia markası ise 43 modelini vs vs detaylı gizli bilgi mevcut her imei'de.Hatta yanlış hatırlamıyorsam üretildiği ülke bile imei kodunda gizli. (en azından Nokia'da bu kesin böyle)
yavuz364
20-10-2010, 21:21
tamam çok teşekkürler..
o zaman o şekilde yapayım da bittiğinde bidaha telefon buluruz artık :)
Başka tel imei yazma olayı oluyor.Ancak belirli (uzun) bir zaman sonra o imei nin aslen o cihaza ait olmadığıda anlaşılıp cihaz kapatılıyor. Misal 35431100... diye giden bir imei de 35 nokia markası ise 43 modelini vs vs detaylı gizli bilgi mevcut her imei'de.Hatta yanlış hatırlamıyorsam üretildiği ülke bile imei kodunda gizli. (en azından Nokia'da bu kesin böyle)
şu anda her telefona yazılmıyor marka ney ben tüm çin modellerine yazıyorum bazı nokialarada kullanılmayan bir imei warsa olur ayni anda 2 telefonda olursa o imei klonlanır kapanır
yavuz364
20-10-2010, 21:23
HTC HD2 modeli, elimde nokia olarak 3 tane hurda telefon var, bir tane de HTC bozuk var, olursa onları kullanabiliriz..
şu anda her telefona yazılmıyor marka ney ben tüm çin modellerine yazıyorum bazı nokialarada kullanılmayan bir imei warsa olur ayni anda 2 telefonda olursa o imei klonlanır kapanır
Hurda HTC imei girmek daha mantıklı sanki.Bu arada arkadaşın dediği gib 2 tel aynı anda aktif olduğu an karalisteye girer makialar ve kısa sürede ikisi birden kapanır
htc ye yazmak çok zor helede HD2 ye ancak yetkili servis yaza telefon box u lazım o modelde en temizi Pasaport kaydı
yavuz364
20-10-2010, 21:26
hmm, tamam o zaman hiç uğraşmayayım, kayıtlı bi tane bulayım.. teşekküler..
eğer ucuz bulduysan piyasada pasaporut olan biri bul derim ama fazla fark yoksa tabiki kayıtlı al
hmm, tamam o zaman hiç uğraşmayayım, kayıtlı bi tane bulayım.. teşekküler..
doğu banktaki telefoncular belirli miktar para karşılığı pasaport kaydıda yapıyorlar .. eğer kafanıza yatan bir telefon bulduysanız bir araştırın derim kayıt için
turbo&quattro
21-10-2010, 05:21
Kardesim iphone yaptirdi ama kapanmis sovuyodu gecen telefonda :)