Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Avusturya - Viyana'da ne yapılır nasıl gezilir?

gurcell
21-10-2010, 15:23
Selam Arkadaşlar,

Bir iş gezisi için kasım ayında 4 gün viyana'da olacağız. 2.5 gün boş vaktimiz olacak. Viyana'da nereler gezilir, neler yapılır, nerelerden alışveriş yapılır sormak isterim.

Teşekkürler.

RCkid
21-10-2010, 16:18
mariahilfer strasse var meşhur caddesi, orda gezilir, oturulur, bişeyler içilir.
sokak satıcılarından közde pişmiş patates alınır yenir.

Spawn
21-10-2010, 16:19
redlight :)

eleanor
21-10-2010, 16:27
Karlzplats yada Kaetnering hemen hemen aynı yerlerdir.oralarda gezilip dolaşılabilir.metro hatları olarak söliyim U4 yani yeşil renkli metro hattında olan duraklar bunlar.Stephanplatz ve schwedenplatz da gezilebilr.Mariahilferstrassede sıcak şarap mevsimi başlar kasım ayında sıcak şarap içebilirsiniz.Özellikle bir gasthouse da schnitzel yemenizi öneririm cordonblue yiyin gerçekten oranın meşhur ve güzel yemeklerindendir.museumsquartier ve volksteater a gidip gezilebilir he tuna (donau) nehrini unutmayalım heitzing de hayvanat bahcesi vardır gerekirse ziyaret edilebilir.eğer vaktiniz olursa kellenberg e çıkıp tüm viyanayı ayağınızın alıtna alıp osmanlının nerelerden savaş açtığını görebilirsiniz.güzeldir gerçekten.Praterstern e mutlaka gidip avrupanın en büyük dönme dolabına binmeniz lazım lakin bu parise gidip eifel kulesini görmemek gibi birşeymiş orda okurken öğrendim ve 2 sene sonra bende gittim:)şuanda aklıma gelenler bu kadar zaten ufacık biyerdir viyana bi gece bar falan eğlenmek istersen barlar sokağı 1.viyanadadır Schwedenplatzda dır yani.oralar hep 1.viyana 2.viyana gibi saçma salak 21 tane viyanadan ibarettir.en son bıraktığımda 21 taneydi eğer çoğalmadıysa hala okadardır.ingilizce konuşucaksınız size almanca cevap vericekler.türk taksici çoktur tipine bakarak anlayabilirsiniz.şimdilik benden bu kadar.özelden pm atabilirsiniz farklı bişey sormak isterseniz.

Göki,ZD
21-10-2010, 16:37
pug nikli serdar(acıların çocugu:D) 1 seneden fazladır orda, konuyu görünce detaylı yazıcaktır.:)

turbo&quattro
21-10-2010, 16:40
pug nikli serdar(acıların çocugu:D) 1 seneden fazladır orda, konuyu görünce detaylı yazıcaktır.:)

Avustralya;da degilmiydi O yaw:confused:

Göki,ZD
21-10-2010, 16:42
Avustralya;da degilmiydi O yaw:confused:

he ya sdney de idi benim hatlar karıştı bugun tinerle temizlik yapınca kafa uçtu :D

serdarm
21-10-2010, 18:41
donau park , kellenberg ve dönme dolap diyorum ;)

RUN
21-10-2010, 22:03
***** stephanplatz var meşhur. Etrafında bir sürü magza, cafe var oralarda mutlaka gezin. Caddenin en sonunda bir süpermarket var nedense ben her gittiğimde girerim :) Merakınız varsa sizde bir bakın, değişik şeyler oluyor. Üşümezseniz faytonla bir tur atın. Hoffburg sarayınının avlusunda hofburg cafe var mutlaka gidin. Opera binasın yakın mozart cafe var schnitzeli güzeldir. Stadtpark ın içinde bir restoran kafe var orayada ugrarsanız begenirsiniz. Kartnerstrase de bir alışveriş merkezi var yukarı doğru çıkarken sağda adını unuttum orayada ugrayın. Bunlar 1.bölgede olan yerler. Eger daha dışarlara çıkarsanız danube nehrinin oralarda gezebilirsiniz. Birde bir kule var insanlar bundy jumping falan yapıyorlar, oraya çıkıp fotograf falan çekebilirsiniz. Çok güzel panoramik bir görüntüsü var. Taksicilerin çoğu Türk tür. Eğer 1. bölgede bir otelde kalıcaksanız taxi ye pek gerek kalmaz yürüyerek zaten daha keyifli oluyor.

kickbuttowski
03-02-2012, 12:17
up up up up!

cenk
03-02-2012, 15:41
stephanplatzı gezin zaten herkez bunu söylemiş. Orda mutlaka ördek şinitseli yiyin ve birasından için.

mgnPower
03-02-2012, 16:26
donau park , kellenberg ve dönme dolap diyorum ;)

+ olarak bol bol kahve corek kurabiye bira bol bol yagmur missss gibi. bana amerikadan sonra cok pahali gelmisdi yasam olarak :)

Chatin
03-02-2012, 16:31
stephanplatzı gezin :)

orhansah
03-02-2012, 16:37
figlmüller diye meşhur bir şinitzelcisi var. oraya gidebilirsiniz (tavsiye etmiyorum ama) :D

Figlmüller (http://www.figlmueller.at/index.php)

punto_multijet
03-12-2012, 12:59
güncel diyim.

eşimle sevgililer gununde viyana yapalım dedik. 15-17 subatta viyanada olcaz. Şubat ayında tavsiyeler nelerdir? Tam soguk zaman neler tavsiye edersiniz?