Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : 106 beyin arıza 1AP.41

Göki,ZD
22-10-2010, 10:30
Olayı en başından anlatayım daha anlaşılır olur :)

Pazar günü gaza geldim aracın içini topladım dedim rodajıda bitireyim bi Bolu'ya senna yı görmeye gidiyim :D
neyse araba 6 gündür çalışmıyordu yagına suyuna baktım, bastım marşına çalısıyor fanı açmasını bekledim, açtı bahçeden çıktım benzin az diye kapattım eşyalarımı almak için eve girdim çıktım bastım marşa tık yok :D marşa almıyor, dedim benzin bitti.. gittim benzin aldım ı ıh çalışmıyor gıy gıy gıy ama sonuç vermedi. ilk olarak benzin gelmiyor dedim benzin geliyor, sonra ateşlemede sorun var dedik ama takım olmadıgı için bişey yapamadık ite ite bahçeye soktuk, bi yandan düşünüyorum ama konduramıyorum :D arıza kesin beyinden diyorum. neyse dün akşam takımlar ile giriştik bahçede, bujiler ıslanmıştır söküp kurutayım dedim, bujiler ıslak çıktı o dedim tamam hadi ucuz sıyırttık, kuruttum taktım ı ıh :D dedim bobin :D benim bobini arkadaşın arabada denedik ilk çalıstı sıkıntı yok, sonra bobin dışarda bujilere baktık çakıyormu diye ı ıh :D sonra arkadaşı aradım( rapture) vr sensoru headers a çok yakın hatta yapısık :D ondandır dedik iyi peki dedik hafta sonu sanayiye çekip bakarız. ben aklımın köşesinde olan ama konduramadıgım beyin bi yöneleyim dedim :D arkadaşı çagırdım, benim beyin kolayda oldugu için diğerini sökmeden benim beyini taktık ve sonuç ÇALIŞMADI :D valla ne yalan söyliyim sevindim :D beyin olayı daha masrafsız bobindi sensordu girdikmi işin içinden çıkılmıyor çünkü :), sonra arkadaşın beyini söktük tek marşda çalıstı araba bi sıkıntı yok.

Beyinden şüphelenmemin nedeni 2008 de bi anda şöyle bi sorun çıkmıştı, beyin araç kapalı iken matrix deki telefon sesi gibi zırlamaya başlıyordu, ve 10 sn. o şekilde ses çıkardımı aküyü perte baglıyordu, bunu 1 gece araç içinde bekleyerek keşfettim :D bende hep aküyü sökerdim öle idare ediyodum gerek duymamıştım yaptırmaya engel değil diye.. bu sesi çıkardıgında kontağı çevirdiğinde ses kesiliyordu..

Pazar günü akü tamamen bittiği için takviye yaptık, akü tam dolmadıgı için bikaç kere yaptıydık o esnada bızzt bızzt yapmıştı herhalde beyin son nefesini o esnada verdi, erel ile hadi hayırlısı gibi bakıştık zaten :D

şimdi soruma gelirsek, bu matrix vari beyinden gelen ses neyin nesi ve bu beyine ne oldu arkadaş :D

tam moduma girmiştim rodajı bitiricektim aracın içini toplama şevki gelmişken bütün keyfim kaçtı..bi an önce sorunu çözmem gerek hevesim kırıldımı uğraşmak gelmiyor içimden..

3rk4n
22-10-2010, 10:39
Gel ne olursan ol gene gel :D

senna
22-10-2010, 10:42
kısmet değilmiş yanıma gelmen:D

ecuyu açıp baksanıza ses yapabilecek ne var neden yapabilir düşünüyorum ama şu an aklıma nedense birşey gelmedi mantıklı olarak çok şey olabilri yaw

Göki,ZD
22-10-2010, 10:48
ya zır olayını ben sadece benim beyine yıktım ama dün arkadaşın beyini taktıgımda onda da aynı şeyi yaptı onu söylemeyi atladım.. Şimdi tesisatta bi kaçak var dicem sonuçta tesisatı komple elden geçirdik, ama bu olay 2008 de durduk yere başladı..

senna
22-10-2010, 10:52
en basitinden başla topraklama nasıl?

RCkid
22-10-2010, 10:53
sanırım 106da igniterlar bobinin üstünde değil, igniter beynin içindeyse onun sesi olabilir. bobini şarj etceği için orda büyükk transistörler olması lazım. hem ses yapar hem de igniterı sürüyosa beyin çok akım çeker aküyü bitirir.

aklıma böyle geldi

Göki,ZD
22-10-2010, 10:53
en basitinden başla topraklama nasıl?

onu rapture(uğur) cevaplar kanka, tesisatı o düzenledi :)
tesisatta bi sıkıntı görmedim 200 km lik kullanımda, bi eskiden kalan o beyinden gelen ses dışında..

RCkid
22-10-2010, 10:55
ya zır olayını ben sadece benim beyine yıktım ama dün arkadaşın beyini taktıgımda onda da aynı şeyi yaptı onu söylemeyi atladım.. Şimdi tesisatta bi kaçak var dicem sonuçta tesisatı komple elden geçirdik, ama bu olay 2008 de durduk yere başladı..

bobinin çıkışında yok demi spark?
igniter demek istiyorum

senna
22-10-2010, 10:55
ya bazen çok saçma şeylerden çalışmayabiliyor soketlerde yağ vs birşey yok diimi?

EM-RE
22-10-2010, 10:56
o çoraplar o eşofmanla araba öle binmeye devam edersen daha çok bozulur apaçi :)
heee bu arada kaana laf edıodun sabah 6da nah kalkarsın filan diye sabah ses çıkmadı kanka :)
bence o arabayı çalıştırıp götür bilen birine sesi dinlet öle bızt mızt la olmaz belkide dediğin gibi tesisatta ciddi bir sorun war...

Göki,ZD
22-10-2010, 10:58
bobinin çıkışında yok demi spark?
igniter demek istiyorum
anlıcagım dilde konuş adamım :) zaten bu beyin ve elektronik olaylarındna hiç anlamadıgım için tırsıyorum olmıcak diye :D

ya bazen çok saçma şeylerden çalışmayabiliyor soketlerde yağ vs birşey yok diimi?

kesinlikle hiç bir sokette yag yada kir yok. zaten hepsi yeni :D

o çoraplar o eşofmanla araba öle binmeye devam edersen daha çok bozulur apaçi :)
heee bu arada kaana laf edıodun sabah 6da nah kalkarsın filan diye sabah ses çıkmadı kanka :)
bence o arabayı çalıştırıp götür bilen birine sesi dinlet öle bızt mızt la olmaz belkide dediğin gibi tesisatta ciddi bir sorun war...

aslanım ayık ol ben gece 4 de işe geldim uyuyodum sen aradıgında :D

RCkid
22-10-2010, 11:02
hacı abi,
bozuk beyinle bobinin çıkışında cereyan var mı?

Göki,ZD
22-10-2010, 11:03
hacı abi,
bozuk beyinle bobinin çıkışında cereyan var mı?

yok adamım. denedim tık yok, bütün bujileri tel teker teker bobinlerde denedim

RCkid
22-10-2010, 11:07
şimdi o zaman bobinleri şarj eden igniter diye bir zımpırtı var. benim bildiğim 106da bunlar bobinin üzerinde değil. ya beyinde ya bobinle beyin arasında. bu amcalar bobini doldurmak için akım çeker ve açık kalıyolarsa aküyü yerler bir miktar. kendileri diğer devre elemanlarına göre büyüktür. açılıp kapanmalarında ses de yapabilirler ,sürekli açılıp kapanıyorlarsa.

Göki,ZD
22-10-2010, 11:08
şimdi o zaman bobinleri şarj eden igniter diye bir zımpırtı var. benim bildiğim 106da bunlar bobinin üzerinde değil. ya beyinde ya bobinle beyin arasında. bu amcalar bobini doldurmak için akım çeker ve açık kalıyolarsa aküyü yerler bir miktar. kendileri diğer devre elemanlarına göre büyüktür. açılıp kapanmalarında ses de yapabilirler ,sürekli açılıp kapanıyorlarsa.

tamamdır adamım ben bunların hepsini not ediyorum, herşeyi değerlendiricez..:icon_tup:

3rk4n
22-10-2010, 12:09
Abi benim aklıma şey geliyor bi makinaya bağlayıp bakalım orada birden fazla sensör arızası cıkarsa 3 5 tane gibi beyinden demektir. Ama darbe sensörü kilitlemişde olabilir iptal zd ama genede bi denemek lazim göstergedede arıza lambası yanıyormu onu kontrol edelim abi.

drn106
22-10-2010, 12:16
beyinin içi bu.. ignition burdaki transistörlerden mi yapılıyor RCkid ?

http://i46.tinypic.com/2n1f91u.jpg

alpergti
22-10-2010, 12:22
hacı bi tane yeşil şase kablosu var şanzumanın oralarda bende onu bağlamamıştım bi kere bi geçiriyo bi geçirmiyodu senin dediğin zırıltıları yapıyodu bi kontrol et derim.beyni bozmuştuk bulana kadar.

Göki,ZD
22-10-2010, 12:24
hacı bi tane yeşil şase kablosu var şanzumanın oralarda bende onu bağlamamıştım bi kere bi geçiriyo bi geçirmiyodu senin dediğin zırıltıları yapıyodu bi kontrol et derim.beyni bozmuştuk bulana kadar.

beyini teslim ettim yarın haber gelicek, sonuçta beyine selametle dedik :D yazılıma bişe olmamıştır dimi :S ? elektrik olayını başta bi kontrol edicez başka şeselerde vericez zaten mevcutların dısında, şu beyini halledelim, sağ sis de söndü zaten :D

arkadaki 1büyük 1 küçük olan şase kablosunu mu diyorsun kanka ? yoksa şanzımandan farın orala şaşe veren kabloyumu ?

merruse
22-10-2010, 12:56
Röle bozulmuş olmasın sakın :)

Bence alet senin hain planlarından bir şekilde haberdar olup kendini korumaya aldı. hahahaha

Göki,ZD
22-10-2010, 12:58
Röle bozulmuş olmasın sakın :)

Bence alet senin hain planlarından bir şekilde haberdar olup kendini korumaya aldı. hahahaha

ahahaha :D:D
yok abi ya bayadır vardı bu sorun zaten :)
ms yapıcaktım yılbasında zaten ama 3 ay önceye almak biraz zorlar şimdilik mevcutu yapıp devam etmeliyim bi şekilde..

aLperTunga
22-10-2010, 13:05
göki allah yardımcın olsun..106 da yasamadıgım sorun kalmadı ama bunu ilk defa duydum,bu sorun biraz daha elektriksel bi promleme benziyor o yüzden işin ehline anlatırsan olayı daha teknik ve mantıklı yaklaşırlar soruna..

alpergti
22-10-2010, 13:59
beyini teslim ettim yarın haber gelicek, sonuçta beyine selametle dedik :D yazılıma bişe olmamıştır dimi :S ? elektrik olayını başta bi kontrol edicez başka şeselerde vericez zaten mevcutların dısında, şu beyini halledelim, sağ sis de söndü zaten :D

arkadaki 1büyük 1 küçük olan şase kablosunu mu diyorsun kanka ? yoksa şanzımandan farın orala şaşe veren kabloyumu ?

yazılıma bişey olmamıştır kanka ama şanzumanın oraya bak yeşil bi kablo olacak civatanın birine takıyosun şase için belki unutmuşunuzdur.

-ER-
22-10-2010, 16:12
Kanka bu gun aradim duymadin.
İnmobilizer'in kutusunu kirdinya bozuk olsa bile ondaki tel kontaktan okuyor,
Ona bi baktir kanka etkisi olabilir mars aliyo ama calismamasi inmobilizerdende ayni tepkiyi veriyor.
Bugun yeni anahtarimi aldim arabaya tanitmadan mars basmistim mars aliyo ama calismiyor.
Bence bi baktir kanka

Göki,ZD
22-10-2010, 16:15
kanka imo nun fişi bende hiç bi zaman takılı değildi,
benim beyin arkadaşın arabada çalısmadı, onun beyini bende zart diye çalıştı.. kandırmayak kendimizi beyinden değildir diye 4 gün kandırdım kendimi zaten :D

yiit
22-10-2010, 16:17
kanka ya beyin korumaya aldi kendini yada kirdiin immobilizer zimbirtisindan calismiyo bunun disinda baska biseyler kurma bence ama immo olsa arabayi otoparktan evin onune kadar almamiza izin veirmiydi oda ayri bi soru

Göki,ZD
22-10-2010, 16:28
kankacım bende imo iptal, o fiş yıllardır takılı değildi zaten.. imoluk bi durum yok emoluk yapmayın :D

Ahmet_28
22-10-2010, 16:48
seninki dertmi benim derdim yanında:D

senin beyninde gene yazılım var benim hiç yazılımım olmadı :D özgün saygılar:D

Dookan
22-10-2010, 16:59
arabayı satmaktan bşka bi cozum gelmedi aklıma o kadar okudum dusundum taşındım ama :D:D

emrestone
22-10-2010, 17:01
elimde beyın var 350 tl sorunsuz düşünürsen

Göki,ZD
22-10-2010, 17:02
arabayı satmaktan bşka bi cozum gelmedi aklıma o kadar okudum dusundum taşındım ama :D:D

yok daha neler :D emanet beyin buldum dolanıyorum :D ben beyinden ziyade yazılım için endişeliyim :S

elimde beyın var 350 tl sorunsuz düşünürsen

beyin çöp değil ki.
tanıdık var baya 200e zibil gibi bulabiliyorum :)

PPR engineering
22-10-2010, 17:07

hahahaha:D onun ben a..koyim işi gücü laf sölemek:D:Dyok tırtt diye ses geliyomuş...hahaha bende ilk ona beyinden demiştim kel kafasını cevirip düşünceli gözlerle bana bakmıştı:Dejdatsporda oynadı....

PPR engineering
22-10-2010, 17:08
yok daha neler :D emanet beyin buldum dolanıyorum :D ben beyinden ziyade yazılım için endişeliyim :S

beyin çöp değil ki.
tanıdık var baya 200e zibil gibi bulabiliyorum :)

yazılımmı eyüp kopyalar yazılımdan korkma...

PPR engineering
22-10-2010, 17:10
kanka ya beyin korumaya aldi kendini yada kirdiin immobilizer zimbirtisindan calismiyo bunun disinda baska biseyler kurma bence ama immo olsa arabayi otoparktan evin onune kadar almamiza izin veirmiydi oda ayri bi soru

yiğit banada immobilayzır gibi geliyo..

Eyup Duygun
22-10-2010, 17:11
Eskiden olan yazılım varsa zaten bizde vardır :):)

Göki,ZD
22-10-2010, 17:12
Eskiden olan yazılım varsa zaten bizde vardır :):)

:D
eyüp eğer baban yedeğini aldıysa vardır mutlaka, mantarda ve sizde olan yazılım değildi, başka biyerden gelmişti.. yarın beyin gelicek arkadaş bakıyor, eğer olmaz ise babanın ellerinden öper 4 sene sonra :D

Eyup Duygun
22-10-2010, 17:14
ahuahuah 4 sene :D:D valla 106 icin bi sürü var yedekde karsılastırmak gerek yardımcı olacagımız bırsey varsa oluruz zaten..

Oz`
22-10-2010, 22:29
....... omexi çalışştırdımihiih

3rk4n
22-10-2010, 23:04
omexi çalışştırdımihiih

Hangi omex ne omexi hop ne oluyor :D

-ER-
22-10-2010, 23:12
omexi çalışştırdımihiih

hadi hayırlısı :)

Göki,ZD
22-10-2010, 23:43
ozgun yarın arıyorum seni goccum benim yiğidim :D

3rk4n
23-10-2010, 08:48
ozgun yarın arıyorum seni goccum benim yiğidim :D

Dişlerini te burdan gördüm :D :D

Göki,ZD
25-10-2010, 17:28
soğuk lehim yada leyim hangisi ise o varmış soketin baglant yerlerinde, akşam takıp çalıştırıcam, çalışmaz ise uğuru öpicem :D

dragstar
25-10-2010, 19:40
106 da saxoda igniter unit yokki bende anlamadım valla, bnm anladığım başka ecuyla çalışıyorsa soğuk lehimde olmuş diyorsan maplerin olduğu epromun soketinde temassızlık yani soğuk lehim olabilir

Yiğit Ş.
25-10-2010, 19:55
soğuk lehim dier arabada da çalışmazdı laz. bi haber etsene ne oldu ?

3rk4n
25-10-2010, 20:04
Diğer arabadada çalışmadı zaten yiğit beyin. Ayrıca yapılan soğuk lehim onarımındanda sonra zd çalışmadı. Yarın beyin tamircisine gidecek beyin.

Göki,ZD
26-10-2010, 09:05
beyin diğer arabada da çalışmadı yiğit, ilk onu denedik zaten..

ulan uğur :D dün akşam eyüp a verdim beyini bugun haber edicek, baba baksın en olmadı beyin kaçtı bi yerimize emanet beyinle dolanıyoruz sokaklarda :D

Cihan Çizmeci
26-10-2010, 10:19
Allah Allah reis tekrar geçmiş olsun geçende de konuşmuştuk ama.Bence çok dandirik bişey çıkıcak gibi geliyor. Hayırlısı bende çok merak ettim inşallah çözülür değişime gerek kalmadan

Eyup Duygun
26-10-2010, 19:09
Yeni beyinlerde yada yakın tarıhdekılerde lehimle ilgili sıkıntı cıkmaz cok zor ıhtımal öncekılerde lehimin kaltesizliginden dolayı oluyodu icindekı kursun gumus vsvs mıktarından

Yiğit Ş.
26-10-2010, 19:12
getir ben düzeltirim laz :p

Dookan
26-10-2010, 20:46
[QUOTE=Göki,ZD;1777889]yok daha neler :D emanet beyin buldum dolanıyorum :D ben beyinden ziyade yazılım için endişeliyim :S

sorunu cozdunuzmu???yazılım a baktırdınmı

Göki,ZD
26-10-2010, 22:02
@Dookan;

şimdi girdim eve, beyin tamamdır,eyüp gelince tam olarak arızasını söyler imo ile bi sıkıntı varmış, önceki zırrrr seside gitti çıkmıyor artık:D baba nın ve eyüp ün ellerine sağlık..:icon_tup: şimdi havaların iyi olması ile rodaja çıkıcam tabi arabanın başka biyerine bişe olmazsa :D

Ahmet_28
26-10-2010, 22:08
ne güzel yazılımlı beyini var adamın :puha:

Göki,ZD
26-10-2010, 22:11

lütfen muahttb olmayalım ahuahhuahu

3rk4n
26-10-2010, 22:18

Ya biri allah rızası için yazılım yapsın şu adama her başlıkta herbaşlıkta kabus gibi :D

Ahmet_28
26-10-2010, 22:30
lütfen muahttb olmayalım ahuahhuahu

rodajın bitsin ben sana göstericem :D

Ya biri allah rızası için yazılım yapsın şu adama her başlıkta herbaşlıkta kabus gibi :D

kanka özgünü protesto ediyorum her konuda her postumda özellikle vurgulayacam bundan sonra :D

darkred
26-10-2010, 22:47
geçmiş olsun göki cözülmesine sevindim boludan sennayı al gel esk ye cemin yanına bende su ZD yi göreyim dünya gözüyle :D :D rodaj fazlasıyla biter hem :D

Göki,ZD
26-10-2010, 22:50
es-es uzak ya hem orayagelirsem cem'i bıcaklamam gerek :D

looosemih boluda nerdesin kanka :D

3rk4n
26-10-2010, 22:50
rodajın bitsin ben sana göstericem :D

kanka özgünü protesto ediyorum her konuda her postumda özellikle vurgulayacam bundan sonra :D

Yanlışlıkla sonra teşekkür et butonuna tıklamasın senin sonra :)

Eyup Duygun
28-10-2010, 11:51
İmmobilizer'da problem vardı.Yazılım ile bu giderildi.Gökiye kazasız belasız sürüsleri :):)

orcuns
28-10-2010, 11:59
bızde yaklasık 1 haftadır basımızda bır dert var arac d16 turbo aracın uzerınde msd var elektrık tesısatı d16 dan p28 e uyarlanmıs aracın sorunu su arac sogukken arıza ısıgını yakıyo ver stop edıyor beyın olarak s300 var yesıl yanarken kırmızı oluyo arıza ısıgıda yanıyo bıraz bekledıkten sonra 20 dakıka kadar beyın yesıl ısık yakıyo arıza ısıgı sonuyor ve araba calısıyor bunu neyden yapar elektrık tesısatı 2 kere elden gectı tesısatta bır sorun gozukmuyor baksa ne olabılır?

Cihan Çizmeci
28-10-2010, 13:36
@Dookan;

şimdi girdim eve, beyin tamamdır,eyüp gelince tam olarak arızasını söyler imo ile bi sıkıntı varmış, önceki zırrrr seside gitti çıkmıyor artık:D baba nın ve eyüp ün ellerine sağlık..:icon_tup: şimdi havaların iyi olması ile rodaja çıkıcam tabi arabanın başka biyerine bişe olmazsa :D

Zır sesi dediğinde ikimizde aynı anda İmmo demiştik seninle caddede konuştuğumuzda :) Demekki ondanmış düşündüğümüz gibi. Hadi gözün aydın reis çözülmesine sevindim :icon_tup:

rapture
29-10-2010, 14:03
İmmobilizer'da problem vardı.Yazılım ile bu giderildi.Gökiye kazasız belasız sürüsleri :):)

eline saglık eyup

goki cim sakal bırakıyorum :D

Fbc
29-10-2010, 15:03
benim de zamanında aynı sebepten başıma gelmişti, hatta benim değil not plakalı arabadan bana bulaşma sebebi ile 45 gün yatmıştı arabam trnin çeşitli illerine göndermiştik, en son izmirde birisi halletmişti bulabilirsem teli bulup yazayım buraya, aynı sorun du biz de bulamamıştık ne yaptıysak

Göki,ZD
29-10-2010, 16:54
benim de zamanında aynı sebepten başıma gelmişti, hatta benim değil not plakalı arabadan bana bulaşma sebebi ile 45 gün yatmıştı arabam trnin çeşitli illerine göndermiştik, en son izmirde birisi halletmişti bulabilirsem teli bulup yazayım buraya, aynı sorun du biz de bulamamıştık ne yaptıysak

sorun halloldu :) imo dan çıktı sorun :) teşekkür ederim, ama sen yine telefon bilgilerini yaz ihtiyacı olan birisi çıkar.:icon_tup:

boosted_pug
30-10-2010, 14:27
bızde yaklasık 1 haftadır basımızda bır dert var arac d16 turbo aracın uzerınde msd var elektrık tesısatı d16 dan p28 e uyarlanmıs aracın sorunu su arac sogukken arıza ısıgını yakıyo ver stop edıyor beyın olarak s300 var yesıl yanarken kırmızı oluyo arıza ısıgıda yanıyo bıraz bekledıkten sonra 20 dakıka kadar beyın yesıl ısık yakıyo arıza ısıgı sonuyor ve araba calısıyor bunu neyden yapar elektrık tesısatı 2 kere elden gectı tesısatta bır sorun gozukmuyor baksa ne olabılır?

clt sensöründen olabilir