Orijinalini görmek için tıklayınız : Opel Kadett Turbo
valla senin tercihin saygı duyarım ama bosuna üzdürme kendini
Aslında tüv de tanıdıklarım var belki bu rahatlığım birazda ondan millet 100.000 dolarlık araçları çenç edip kılıfına uyduruyor benim üç kuruşluk aracımamı takılacaklar :) ayıptır ayıpp :D
o zaman sıkıntı yok.bize hep ters herifler denkgeliyo. ota *oka yazıyorlar.hadi hayırlısı bakalım
DaRkNeSs-
29-04-2011, 00:46
motor no tutmadan vizeden nasıl geçirdiler hayret valla hem de tüv :D okuyamadılar mı numarayı direk kıllık yapıyorlar burda.
yanlız o değil de tosbağaya v6 granada motor nasıl sığdı :D
2800 cc değilmi o motor :)
motor no tutmadan vizeden nasıl geçirdiler hayret valla hem de tüv :D okuyamadılar mı numarayı direk kıllık yapıyorlar burda.
yanlız o değil de tosbağaya v6 granada motor nasıl sığdı :D
2800 cc değilmi o motor :)
2300leride var galiba !
DaRkNeSs-
29-04-2011, 03:21
2300 ler 4 silindir değilmiydi? yanlış biliyo olabilirm tabi :)
V6 gurubu 2.0 - 2.3 - 2.6 - 2.8 - 2.9 - 3.0 - 4.0 olarak var benim uyguladığım motorda 2.0 dı.
Bu herşeyi bitirip ilk marşa bastığımız akşam ;
YouTube - V6 1303 RS (http://www.youtube.com/watch?v=pkKQEccths0)
V6 gurubu 2.0 - 2.3 - 2.6 - 2.8 - 2.9 - 3.0 - 4.0 olarak var benim uyguladığım motorda 2.0 dı.
Bu herşeyi bitirip ilk marşa bastığımız akşam ;
YouTube - V6 1303 RS (http://www.youtube.com/watch?v=pkKQEccths0)
başka video foto yokmu.güzel olmus
benim motor 1.3 ohc motor karbüratör ne var hatırlamıyorum
kRo_bOy peki distribütör vakum avanslımı ? O sorunu nasıl hallettin ? Merağımdan soruyorum yanlış anlama hocam :)
Arif foto bolca var :)
kRo_bOy peki distribütör vakum avanslımı ? O sorunu nasıl hallettin ? Merağımdan soruyorum yanlış anlama hocam :)
o zaman konu aç da bakalım.eski aracım dıye :D
DaRkNeSs-
29-04-2011, 17:34
motor dışarda mı gezdiniz abi böyle :D
maskaran
29-04-2011, 18:28
zaten tuvde sorun olmaz ama sunu dusun ısten anlayan bı polis tuttu baktı ınada bındırdı ne sekılde yargılanacagını bılıyomusun ? sakın yanlıs anlama bende dusunuyodum ama olmuyo malesef olmaz deme ya olursa senın ıyılıgıne
motorun faturası olursa hiç bir şey olmuyor sadece motoru senden alıyolar ve orjnal motoru geri takıyolar (ankara için) masraflar senden yani ortalama parka çekilmesi ile beraber 1800 lira gibi bir rakam tutuyor ;)
walla ii geçmiş benim okuyamadılar yetkili servisten onaylı belge doldurtmamı istediler... gittim yetkili servis okudu onay verdi kaşe bastı geçtim onuda orjinalinde turbo yok sonradan taktım die yolladılar...
Tebrik ederim güzel iş çıkarmışsın :))
Bu arada bu aracın coupesinden, (tek kapı sedan gibi olan yada limoydu sanırım) 70.000 km de bi tane hurdaya cıkarmıstık hurda indiriminden yararlanmak için.. araçta boya yoktu ve 50.000 deydi :) araba hatasız şekilde hurdaya ayrılmıştı yani.. :) Geçtigimiz senede komple 400 lira verdi motoruyla vs vs hurdacı, verdik gitti arabayı da :) Keşke bilseydim sana verirdik..
Bu arada Ankaradaki c20xe kadett c swaplerinden birini biz yaptık.. burda da fotoları var..
BoostER Performance l Chip Tuning & Performance Equipments (http://www.boosterperformance.com/kadettccoupe.html)
bu araç bızım karşı dukkandakı kadir abinin aracı şuan satmayı düşünüyor zaten çok guzel bır araç
Rekord_65
26-05-2011, 22:12
Karbratörün manifolta bağlanan 2 saplamanın ortasını tornacıya götür ve tam ortasından deldir.oraya helekoin diş çektik.Civatacı deriz biz,bazılarıda nalbur der,dışı sağ diş sıkmalı ortası boru bir saplama al 5 santim uzunluğunda,deliği açtırdığın ve diş çektirdiğin yere o aldığın saplamayı sık...sonra parçacıya git ve siyah renkte su fiskiye hortumu al (Beyaz Ve Şeffaf Olmıcak) Karbratör ile dispratör arasındaki emiş sağlıcak olan hortumun birini karbratöre birinize dispratör vakumuna tak. bukar basit.Saygılar.
Rekord_65
26-05-2011, 22:25
Başından Sonuna Kadar Okudum Tüm Yazılan Çizilenleri.Emeğine Saygım Sonsuz bişiy de Dip Not Geçmek İstiyorum. Opel Rekord (A) Olimpiya 65 Model Cupe & 88 Opel Kadet 2000 cc Sahibi bir Oto Elektrik Elektronik Ustası Olarak.Ne Opelin Motoru Bir işe Yarar nede Tofaşın nede Taunusun.Çünkü Hepsinin Piston Kol mesafeleri Uzun,Herbiri Turboyu Gördüğü Anda Kol Çıkarıcak Motorlar Yani Ne Dereceli bir eksantrik nede Yanma Odalarında Ki Çap hepsi turbosuz olarak üretildiğinden Senin İşini Görmez.Sana Masraf Açar Kolu Çıkarır Yandan Sen Ya Yamarsın Yada Motor Ararsın Her Çıkardığında. Senin İşini Görcek Motor Boxser Motordur.V motor, Boxser Kadar Dayanıklı Değildir Demplasman Ve Performansta.Ben İllede Fort Motor Koycam Dersen Hayalim Gerçek Olsun Dersen Fort Motorunda Bir Hayli Parçam Elimde Mevcud,Tofaş Dersen Yine Bir Çok Parçası Elimde Mevcud Sana Şu Projen İçin 5 Kuruş Talep Etmeden Bedavaya Ücretsiz Vercem Ne Lazım Ve Bendede Varsa.
Rekord_65
26-05-2011, 22:28
İletişime Geç Benimle...rekord_65@Hotmail.com
Başından Sonuna Kadar Okudum Tüm Yazılan Çizilenleri.Emeğine Saygım Sonsuz bişiy de Dip Not Geçmek İstiyorum. Opel Rekord (A) Olimpiya 65 Model Cupe & 88 Opel Kadet 2000 cc Sahibi bir Oto Elektrik Elektronik Ustası Olarak.Ne Opelin Motoru Bir işe Yarar nede Tofaşın nede Taunusun.Çünkü Hepsinin Piston Kol mesafeleri Uzun,Herbiri Turboyu Gördüğü Anda Kol Çıkarıcak Motorlar Yani Ne Dereceli bir eksantrik nede Yanma Odalarında Ki Çap hepsi turbosuz olarak üretildiğinden Senin İşini Görmez.Sana Masraf Açar Kolu Çıkarır Yandan Sen Ya Yamarsın Yada Motor Ararsın Her Çıkardığında. Senin İşini Görcek Motor Boxser Motordur.V motor, Boxser Kadar Dayanıklı Değildir Demplasman Ve Performansta.Ben İllede Fort Motor Koycam Dersen Hayalim Gerçek Olsun Dersen Fort Motorunda Bir Hayli Parçam Elimde Mevcud,Tofaş Dersen Yine Bir Çok Parçası Elimde Mevcud Sana Şu Projen İçin 5 Kuruş Talep Etmeden Bedavaya Ücretsiz Vercem Ne Lazım Ve Bendede Varsa.
ne alaka kol mesafesi piston çapı onu anlamadım :beuj: bence yanlış yazıosunuz çok saçma yorumlar bunlar . tofaş motorunun kol çıkardığını ben hiç görmedim tofaş motoru turboya verimli olmasaydı lancia nın muhendisleri fiat punto uno turboya o motoru koymazlardı ( s motor ) biraz iyi araştırmanız lazım :icon_wack
Rekord_65
28-05-2011, 01:59
Sizler benden Daha iyi bildiğiniz Kesin,ben gördüklerim ve tamir ettiğimiz araçalrdan esinlenerek cvb ladım. ama doğru ama yanlış bilir kişi değilim.
bencede çok komik ve teknik temele dayanmayan açıklamalar olmuş
kusura bakmayın ama sizin düşündüğünüz gibi değil o işler.
piston kolu uzun olan turboda kol çıkarırmış ?
yanma odası hacmi turboya uygun değilmiş ?
boxer motor turboya uygunmuş ?
fort nedir bu arada ?
en kısa zamanda o gördüğünüz rüyadan uyanın..
sanırım uzun kol=yüksek sıkıştırma diye düşünmüş. sıkıştırma düşürülmeden turbolanması durumunda bir ihtimal kol çıkarma.. ama oldugu gibi kimsenin turbo takacak hali olmadıgı için kol çıkarma gibi durumlar olmaz bencede (:
O kadarda yanlış şeyler değil aslında. Piston kolu uzun makinenin kol dayanımı kısa olana göre daha düşük olaur.. Stroktan bahsetmiyoruz. Kol boyu.. Uzun kollu makinelerin yaşıda hesaba katıldığında kırılması kısaya nazaran daha kolay olabilir...
Ama her şartta şu marka motor böyledir bu motor böyledir demek doğru değil.
nasıl dayanıksız motorlarmış bu motorlar yauu.. :mad:
benim araba 76 model,eee dolayısıyla motorda 76 model. krank kol egzantrik ne zaman değişti yeminle bilmiyorum.benden önceki sahibi değiştirdi mi bilmiyorum. ben alalı yaklaşık 3sene oldu. ben turboyu takarken sadece ve sadece piston,sekman ve kol yataklarını değiştirdim. pistonlarda GOETZE marka piyasada her parcacının, Tofaşçının sattıklarından. yatakların markasını da bilmiyorum. kolu zaten değiştirmedim. pistonların üstünü de oydurdum rektefiyeciye ve pistonları oyduktan sonra eski kollarada aynı adam monte etti.
velhasıl kelam ===> 1bar turbo basıncı ile günü birlik(hiçbirgün binmediğim olmaz) hiç acımadan geziyorum.bi sıkıntı da olmuyor...
acaba diyorum benim kol çıktı da benim mi haberim yok.
ayriyeten hani bi yerden aşınmıştır vs vs olabilir mi diyorum kendimce. 9k km oldu yağ değiştireli (10-40 kullandım) 3güne bi bakarım. 1grammı eksilmez yaaaaaa.
övünmek amaçlı değil yanlış anlaşılmasın.
Konya yarışlarına gelen ya da netten bi şekilde izleyenlerimiz vardır mutlaka.genelimiz izlemiştir.oradaki şahinlerimiz doğanlarımız serçelerimiz, gerek düz motor gerekse s motor ne yaptılar hepimiz biliyorlar.
wastegate'yi direkleyip girenlerrrrrrrrr. 1.vites nosla kalkanlarrrrrr. haaa bunları bana sorarsanız akıl işi değil.çok bi marifet hiççç mi hiç değil.
bana deyin ki bunlar eski motorlar.teknolojik olmayan motorlar.enjeksiyonu yok beyni yok,avansı hala 13 anahtarla ayarlanıyor :S , hiçbir zaman dosdoğru rölantide durmaz,çok ses çıkarır, polis gıcık gider, hemen ceza yazarlar, helezonları kesince şahinler çok zıplar, serseriler biniyorlar buna,,,, deyinnnnn
ammmaaaa dayanıksız derseniz orda durun derim. :nokta:
TR'de en çok turbolanan motorlar canımız ciğerimiz Tofaşlarımızdır heralde. :) :D :heyoo:
S motor dediginiz nedir?
tofaşın üstten egzantrikli olan motorlarına s motor denir. :)
Rekord_65
29-05-2011, 18:49
işine geldiği gibi anlama,koca karıyı ne kadar boyarsan boya ne kadar makyajlarsanda makyaşla koca karı koca karıdır...sen her tarafıda yeni desen ne olur,eski diyorsun 70 li küsürlü aracın var sen 65 model opel sahibi oldunmu hiç_? bildiğin 124 gibi ist te bulamadımda parçasınıda antalyadan buldum olayı bunda geçmiyor adamım.taa almanyalardan parça getirttiriyoz biz arabaya garantilimi parça yo garantilide değil.takıyorsun parçayı örnek veriyim bir salmastra aldım almanyadan getirtdim,öncesinde 280 mersedeslerin 6 silindirlerin arka kran keçeside salmastra dedilerki olur 5 kez taktım 300 milyonu vermemek için.10 lira mercedesinki 300 lira da opel in orjinalinki.orjinali geldi taktık yine grank geçesi yağ veriyor muayenede kaldık.300 ver sonra dayağ kaçırsın olucak şeymi bu,oluyor işte yeni olsa opel kaçırırımı kaçırmaz,kaçıran yerini yap kaçırmıyan yeri koyveriri 2 gün sonra eskinin derdi bitmez.düşün 45 yaşındaki bir aracın neyini bulabilirsin şu türkiyede civatasını bile bulamıyorsun.bunlar hep neyden yoktan yeni aracımız olsa kim uğraşır eskiyle.şunu anlatmak istiyorum şimdi yeni araç ağzı tofaş cının ağzı ile konuşuyorsun parçan var borun ötüyor.bu işleri çaresizliği ben kadar bilemezsin ve emin ol ben kadar da para dökmemeişindir bu araç yürütme olaylarına mangalda kül bırakılmıyor lafa geldiğinde.hadi bana bul opel rekord un avrupa ve dünyada sibob lastiklerini_?
işine geldiği gibi anlama,koca karıyı ne kadar boyarsan boya ne kadar makyajlarsanda makyaşla koca karı koca karıdır...sen her tarafıda yeni desen ne olur,eski diyorsun 70 li küsürlü aracın var sen 65 model opel sahibi oldunmu hiç_? bildiğin 124 gibi ist te bulamadımda parçasınıda antalyadan buldum olayı bunda geçmiyor adamım.taa almanyalardan parça getirttiriyoz biz arabaya garantilimi parça yo garantilide değil.takıyorsun parçayı örnek veriyim bir salmastra aldım almanyadan getirtdim,öncesinde 280 mersedeslerin 6 silindirlerin arka kran keçeside salmastra dedilerki olur 5 kez taktım 300 milyonu vermemek için.10 lira mercedesinki 300 lira da opel in orjinalinki.orjinali geldi taktık yine grank geçesi yağ veriyor muayenede kaldık.300 ver sonra dayağ kaçırsın olucak şeymi bu,oluyor işte yeni olsa opel kaçırırımı kaçırmaz,kaçıran yerini yap kaçırmıyan yeri koyveriri 2 gün sonra eskinin derdi bitmez.düşün 45 yaşındaki bir aracın neyini bulabilirsin şu türkiyede civatasını bile bulamıyorsun.bunlar hep neyden yoktan yeni aracımız olsa kim uğraşır eskiyle.şunu anlatmak istiyorum şimdi yeni araç ağzı tofaş cının ağzı ile konuşuyorsun parçan var borun ötüyor.bu işleri çaresizliği ben kadar bilemezsin ve emin ol ben kadar da para dökmemeişindir bu araç yürütme olaylarına mangalda kül bırakılmıyor lafa geldiğinde.hadi bana bul opel rekord un avrupa ve dünyada sibob lastiklerini_?
tecrübeli biri olabilirsiniz tabi.bence bu konuşma stilini değiştirmeniz size daha çok yakışacaktır.
ben parça bulurum ya da onu yaparım bunu yaparım da demedim.sadece hergün yaşadığım olayların, sizin anlattığınızla pek alakalı olmadığını söyledim. elbette TR'de Tofaş daha kolay yapılacaktır,daha çok parçası olacaktır.
o bizim arabamız Türkiye'nin arabası.
ancak siz bunu bir cümlede kestirip atmışsınız.Tofaş kol çıkartır vs demişsiniz. biz niye görmedik peki bu araçların kol çıkarttığını. 0-400ü 13lü 14lü saniyelerde giren 300+ hp Tofaşlar var. krankla kolla egzantrikle oyun hamuru gibi oynuyorlar, bişey olmuyor.
acaba birileri b16 vtec ile karşılaştırıp
''o da 1.6 bu da 1.6 ben bunu 800 hp yaparım'' diye mi yola çıktı acaba_????
sibop lastikleri :D:D çok komiksiniz sizin kapakçınız o arabaya sibop lastiği gibi basit bişeyi uyduramıyorsa sizin ustanızın sıkıntısı , parça durumuna gelincede alttan egzantrikli 131 motorunu 4 nokta enjektörlü yaptım hazır hiç bi parça kullanmadım zaten kullanamamda o sistem için hiç bi parça yok küçük bi civata bile kes biç uydur çalıştır önemli olan onu tasarlama .. parça yok o yok bu yok hikaye istenirse herşey yapılır uydurulur takılır :icon_wack
yazıları okudum da..
bu foruma yeni yazmaya başlayanların düştüğü en büyük hata, buradaki kişilerin bilgisini ve tecrübesini hafife almak oluyor..
boosted_pug
29-05-2011, 21:09
salmastra = conta o-ring seal vb. bişi yada krank keçesi sanırım onu taaaa almanyalardan 300 tl ye getirttiyseniz bence paranız çokmuş yanlış anlamayın ama bazı yazdıklarınız gerçekten komik tofaşın atmosferik 50 60 hp civarındaki motorlarını yaklaşık 10 yıldır turboluyolar belki daha fazla
zamanında tam 3 tane opelim oldu ilki 65 olımpıa rekord L ön tekerler disk koldan 4 ileri koltuklar kırmızı deri sonra ikincisini aldık oda 64 coupe ama düz olımpıa 3 vites ön koltuk tek parça sonra ben 18 yaşıma girdim ve kendi paramla 65 olımpia rekord L coupe aldım ve senelerce bindim
yani diyeceğim bu forumda boş insan yok herkez kendi alanında uzman sayılır zamanında bende çok uğraştım ve hala bir çok parçasını hatıra diye saklıyorum..... yani kısaca bir subap last. aracına göre uygununu bulup takamadıysan bence o arabayı hemen sat hiç uğraşma derim
opel için bulamadığınız her parçayı bulurum paradan haber verin :)
Yeter arkadaşlar bu muhabbeti benim konumda yapmayın rica ediyorum uzatmayın.
Rekord_65 selçuk abi ile messenger dan görüştük çok iyi niyetli temiz bir insan 10 dk muhabbet etmek yetiyor nasıl biri olduğunu anlamak için o yüzden bu tür diyaloglar gereksiz yersiz.
Not : Rekord_65 ten hiç bir çıkarım yoktur merak etmeyin.
Konu kapansın.
Kadett ile ilgili sözde yeni gelişmeler var Allahın izni ile çok yakın bir zamanda yeni motorumu alıyorum 5 ileri şanzıman ile birlikte araca swaplayacağım çok yakında başlar proje fotolarıda eklerim zaten.
skaratas2
30-05-2011, 19:17
şimdiden hayırlı olsun, yine tubo bir sistemmi olcak?
Teşekkür ederim turbo illaki olacak ancak bu sefer amatör bir proje düşünmüyorum önce enjeksiyon (megasquirt) sonrasında alt yapıyı turboya hazırlayıp projeyi istediğim kıvama getirecem tabi bunlar zamanla olacak şeyler şöyle kenarda hali hazırda bu iş için ayırdığımız bir bütçe yok ne yazıkki zamanla yavaş yavaş nasip olursa olacak inşallah.
MS alıcaksanız MS3 alın. Ciddi fark var.
Daha var o işe :) bakalım 2 yada 3 bir şey alacağım.
Yeni gelişmeler var arkadaşlar.
Uzun bir arayış kararsızlık sonucu Allahın izni ile karar kıldığım taunus 2.0 motoru aldık önümüzdeki salı yada çarşamba motor bende olur.Motor elime ulaştığında resimlerini çeker buraya eklerim.Satıcının söylediğine göre motor tertemiz bir kaç ay önce rektifiye görmüş sorunsuz muş ama hangi parçalar değişmiş yenilenmiş bilinmiyor ustası vefat etmiş kendiside pek anlamıyor işten.
O yüzden ben yinede emin olmak içimin rahat olması açısından bir takım parçaları yenileyecem.Bu gün orjinal motorcraft yağ pompasını devirdaim pompasını ve conta takımını alacağım resmen sürpriz oldu burada ki parçacıda buldum bu parçaları.
Motoru dağıtmayacağım piston sekman kol yatak vs. ayırmayı düşünmüyorum karter ile silindir kapağını söküp motoru güzelcene temizledikten sonra yağ pompasını silindir kapak contasını yenileyip motoru tekrar kapatacağım silindir kapağını kapakçıya verip onunda bakımını kontrolünü yaptırabilirim hatta büyük bir ihtimal ile inşallah.
Motor hazır hale geldikten sonra sıra 5 ileri şanzımanda.Gelişmelerden haberdar ederim.
dragstar
18-06-2011, 11:05
26m ford motoru neden düşünmüyorsunuz, bide bnm bildiğim kadarıyla 5 ileri şanzımanlara nazaran 4 ilerileri çok daha güçlü ve zor bozulan şanzımanlar
4 ileri şanzımanların oranlarını beğenmiyorum ve şu sorun oluyor 90 - 100 km bir sürat ile seyir halinde iken çok fazla motor sesine mağruz kalıyorum.Bir önceki aracım 1303 tü oda 4 ileriydi ve aynı sorun o aracımda da vardı.Sağlamlık konusunda bir şey diyemem ancak granada larda da aynı şanzımanlar kullanılıyor (5 ileri) ve 1400 kg lık cüssede sorun çıkarmıyorlar kadett 780 kg ne olabilirki :)
V6 ya artık yanaşmam 2.8 yada 3.0 efi li olanını bulsam belki.
Şu arabaya biraz sabredip XE koyup atmosferik yapsan çok daha zevk alarak biniceksin bence..
Evet haklısın.Şu var bu araç Allahın izni ile daha uzun bir müddet bende olacak hiç belli olmaz bu işlerde şeytan kaşır durur bilirsin :)
Teşekkür ederim.
Bahsettiğim yağ pompası devirdaim ve conta takımını aldım ufak tefek hazırlıklara başladık artık.
emrah arıcan
19-06-2011, 10:51
çok güzel bir proje fakat bu tip klasiklere atmosferik daha çok yakısıyor sanki
maşallah.inşallah gönlüne göre olur.ben şanzumanı değiştirdim bu arada. ufak bi sıçrayıştan sonra mirafiori 5 ileri taktım.bu kadarmı şahane olur yaa :D
emrah_arıcan teşekkür ederim üstad niyetimde turbo var Allah içimi biliyor bu turbonun zevki gerçekten çok farklı ancak amator olarak değilde bir dahakine bu işi hakkıyla ne gerekiyorsa o şekilde yapacağım inşallah o yüzden daha turbo işine bayağı var şimdilik atmosferik devam.
Arif teşekkür ederim hadi hayırlı olsun şimdi çok zevkli bir araç olmuştur işte muratjet 5 ileriden şaşmamak lazım :) ama ileriye doğru senden de bir swap projesi bekliyorum en azından slx motor düşünebilirsin çağrı ve MST_ONLINE (mustafa) ın bu konuda sana sonsuz yardımları olacağına inanıyorum her ikisinide çok yardım sever arkadaşlar.Turbo s motorlar şahinleri doğanları coşturuyor 124 ü uçurur herhalde :)
Orjinal otosan ın yağ pompası ;
http://i1106.hizliresim.com/2011/6/22/3043.jpg
http://i1106.hizliresim.com/2011/6/22/3053.jpg
Yine orjinal otosanın devirdaim pompası ;
http://i1106.hizliresim.com/2011/6/22/3063.jpg
http://i1106.hizliresim.com/2011/6/22/3074.jpg
Ekstra aldıklarım orjinalini piyasada bulamadım yerlinin iyisi royal conta takımı,4 adet Bosch Platinum buji,orjinal buji kablo takımı,triger kayışı.
emrah_arıcan teşekkür ederim üstad niyetimde turbo var Allah içimi biliyor bu turbonun zevki gerçekten çok farklı ancak amator olarak değilde bir dahakine bu işi hakkıyla ne gerekiyorsa o şekilde yapacağım inşallah o yüzden daha turbo işine bayağı var şimdilik atmosferik devam.
Arif teşekkür ederim hadi hayırlı olsun şimdi çok zevkli bir araç olmuştur işte muratjet 5 ileriden şaşmamak lazım :) ama ileriye doğru senden de bir swap projesi bekliyorum en azından slx motor düşünebilirsin çağrı ve MST_ONLINE (mustafa) ın bu konuda sana sonsuz yardımları olacağına inanıyorum her ikisinide çok yardım sever arkadaşlar.Turbo s motorlar şahinleri doğanları coşturuyor 124 ü uçurur herhalde :)
öyle böyle değil şanzuman çok farketti vites oranları cok daha uzun eskisine göre.hatta şahin ve doğan slx lerden de daha uzun.bu yüzden turbo daha uzun süre dolduruyor ve sesi bile çok değişti.
swap işi banada çok cazip geliyor.ancak slx değil de,yaparsam tipo mpi olur.bakarsın 2.0 olur belli olmaz :D. facebook hesabın varsa ordan gelişmeleri daha iyi takip edebilirsin.ibre nerelere vardı :D:D:D
Arif Savaç | Facebook (http://www.facebook.com/asavac)
Tamamdır ekledim seni kabul etmeni bekliyorum reis :D
Kolay gelsin opelim'den de takip ediyordum aracını ama burda projelere devam.. Hadi hayırlısı..
Motorum yavaş yavaş hazır hale geliyor silindir kapağını ve karteri ayırıp komple motoru iç dış yıkadık temizledik vs. conta takımını almıştım zaten tekrar altını üstünü kapattık devirdaim triger seti çift boğaz emme manifoldu&weber 32/36 DGAS karburatör vs. montajını yaptık subap ayarlarını yaptık tam elektronik komple ateşleme distribütörü ve ateşleme beynini temin edip montajını yaptık falan filan.
Bunlar motorun son halinin fotoları değil son halinin fotolarınıda akşama doğru eklicem inşallah.
http://a1107.hizliresim.com/11/7/25/7449.jpg
http://a1107.hizliresim.com/11/7/25/7451.jpg
http://a1107.hizliresim.com/11/7/25/7458.jpg
http://a1107.hizliresim.com/11/7/25/7464.jpg
http://b1107.hizliresim.com/11/7/25/4039.jpg
http://b1107.hizliresim.com/11/7/25/4043.jpg
http://b1107.hizliresim.com/11/7/25/4045.jpg
http://b1107.hizliresim.com/11/7/25/4054.jpg
http://b1107.hizliresim.com/11/7/25/4057.jpg
http://b1107.hizliresim.com/11/7/25/4060.jpg
http://b1107.hizliresim.com/11/7/25/4069.jpg
-1 Gaz Kelebeği 220 TL - İlan ve alışverişte ilk adres sahibinden.com' da - 21293912 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-aksesuar-otomobil-arazi-araclari-ascona-manta-kadett-icin/detay/?)
Selamlar başka bir ürün ararken denk geldim umarım işinize yarar.
+ diğer ilanlarındada size uygun birşeyler çıkabilir.
Trance-R
26-07-2011, 14:54
xe koy bencede :) para oluncada ITB olur .. mis :)
-1 Gaz Kelebeği 220 TL - İlan ve alışverişte ilk adres sahibinden.com' da - 21293912 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-aksesuar-otomobil-arazi-araclari-ascona-manta-kadett-icin/detay/?)
Selamlar başka bir ürün ararken denk geldim umarım işinize yarar.
+ diğer ilanlarındada size uygun birşeyler çıkabilir.
Çok teşekkür ederim bu manifold enjeksiyonlu 2.0 CIH kodlu motorlar için ancak ufak tefek tadilatlar ile (gerekmeyebilirde) taunus motoruna uyarlanabilir favorilerime ekledim değerlendirecem tekrardan teşekkür ederim :icon_tup:
xe koy bencede :) para oluncada ITB olur .. mis :)
Zamanla oda olur inşallah şimdilerde altından kalkamayacağım bir şey bu o yüzden yanaşmak istemedim zaten şimdilik 2.0 pinto motor ile devam.
Kendi çapımızda bir şeyler yapıyoruz işte bizim projeden ne olur sitede ne projeler var asıl tebrik e layık onlar :)
FalconTURBO
09-08-2011, 16:08
kaç hp çıkarki tahminen.. aynı turbodan bizdede var bir akadaşın serçeye takıcaz.
Uzun süredir aklımda olan swap projemi sonunda gerçekleştirdim işlemi bitirmeme çok az kaldı.Bir kaç ay önce aldığım 2.0 lt. taunus motor zaten araca yükleneceği günü bekliyordu taunus şanzımanı mı tofaş şanzımanımı derken ölçü (uzunluk , genişlik vs.) açısından tofaş şanzımanının aracımıza daha uygun olduğunu gördük.Kavrama ve volant muhafazası ford unki oldu muhafaza ile tofaş şanzıman arasına tornada flanş yatırdık bu şekilde tofaş şanzımanı ile ford un kendi muhafazasını birbirine monte edebildik tabi bu aşamadan sonra flanşın kalınlığı yüzünden (2 cm) prizdireğin boyuda uzaması gerekti onuda hallettik.
Şanzımanla motoru birleştirip bismillah diyerek başladık araca yüklemeye beklediğimizden çok daha kolay oldu tabiri caiz ise cuk oturdu derler ya aynı o hesap.
http://c1110.hizliresim.com/q/v/5klb.jpg
http://c1110.hizliresim.com/q/v/5km7.jpg
http://c1110.hizliresim.com/q/v/5km8.jpg
http://c1110.hizliresim.com/q/v/5kmd.jpg
http://c1110.hizliresim.com/q/v/5kmk.jpg
http://c1110.hizliresim.com/q/v/5kmq.jpg
http://c1110.hizliresim.com/q/v/5kn8.jpg
http://c1110.hizliresim.com/q/v/5knb.jpg
http://c1110.hizliresim.com/q/v/5knm.jpg
http://c1110.hizliresim.com/q/v/5knp.jpg
http://c1110.hizliresim.com/q/v/5knv.jpg
http://c1110.hizliresim.com/q/v/5kp4.jpg
http://c1110.hizliresim.com/q/v/5kp6.jpg
http://c1110.hizliresim.com/q/v/5kpg.jpg
http://c1110.hizliresim.com/q/v/5kpk.jpg
http://c1110.hizliresim.com/q/v/5kps.jpg
http://c1110.hizliresim.com/q/v/5kpz.jpg
http://c1110.hizliresim.com/q/v/5kpy.jpg
Aracın kendi motoru 1.2 lt. 60 hp 88 tork tu şanzıman 4 ileriydi.Uyguladığımız taunus motoru ise 2.0 lt. çift boğaz weber ile birlikte 105 hp 160 tork ve tofaş 5 ileri şanzıman ile çok çok daha zevkli bir araç olacağını düşünüyorum.
Sıradaki işlemler şunlar şaft boyu kısalacak radyatör ve fan ikilisi montaj edilecek ve son olarak elektrik bağlantıları (marş - şarj) yapılacak.
Not : Bundan önceki aracım vw 1303 tü ve oda 4 ileriydi bu güne kadar hiç 5 ileri aracım olmamıştı 5 ileriye geçiş yatığım,için çağ atladığım için artık çok mutluyum.Artık çevremdekilerin
"lan oğlum millet 7 ileriye geçti sen hala 4 lerde kaldın, hahaaaaahhahhaa"
Gibi alaycı sözlerine mağruz kalmicam :D
Çok güzel olmuş elinize sağlık uzun süredir projenin akibeti hakkında meraktaydım. Güzel olacak inşallah. Umarım sorunsuz sıkıntısız herşey tek seferde hallolur. Bu tarz swaplar açıkçası daha çok hoşuma gidiyor :)
Çok teşekkür ederim kadett i uzun zamandir boşlamıştım bi yerden başlamak istedim motorum çok temiz durumda şanzıman da tadilat görmüş ancak oda iyi durumda bu akşam ufak tefek işler kaldı onları hallederim yetişirse elektrik bağlantılarını yaparım radyatör elimde yok yenisini almak gerekiyor onuda yakın bir zamanda temin edip monrajını yapacağım.
hayırlı olsun abi :D varmı bi sıkıntı , eksik parça vs vs
Eyvallah çağrım şimdilik yok sağolasın zaten olursa bi WhatsApp kadar yakınımdasın :) Düşünmen yeterli kardeşim.
By_HaNNibaLL
28-10-2011, 00:23
Abi kacinci motor bu ya takip edemedim :D
böyle daha iyi oldu sanki sanzumanda sıkıntı olmazsa sıkıntısız yürür inşallah
Eyvallah çağrım şimdilik yok sağolasın zaten olursa bi WhatsApp kadar yakınımdasın :) Düşünmen yeterli kardeşim.
Eyw. Abi diferansiyel oranı kac bide şanzuman ince dişmi kalin dişmi yada kac model arabadan cikmis ?
Bide muhafaza ile sanzuman arasindaki plate guzel olmus kaynak sizin orda sıkıntı sanırım usta bulmak zordur en kolayi bu
Kullandığım şanzıman slx lerinki değilde daha eski kasaların şanzımanı düz tip diyorlar sanırım içini açmıştım ancak kalını hangisi incesi hangisi bilemicem :( Bildiğim kadarıyla bu şanzımanın son dişli oranı 0.870 doğrumu ? Diferansyel oranım da 4.18.
Evet kaynak olayı burda zor hadi kaynağı belki yapılır da onu o kadar düz hassas kesebilecek biri varmı buralarda bilmiyorum o yüzden hiç sıkıntıya girmeden direk flanş ile işi bitirelim istedik.
Çağrı şanzıman çıkışındaki şu lastik parça olmasa ne olur ?
{depar},{fiat},{tofaş},{renault},{buji kablo},{aksesuar} - DEPAR® OTOMOTİV YEDEK PARÇALARI (http://www.deparoto.com/DEP2095-DKS-SAFT-ALTI-KOSE-TAKOZU,PR-1210.html)
Bunun işlevi görevi nedir ?
Abi kacinci motor bu ya takip edemedim :D
böyle daha iyi oldu sanki sanzumanda sıkıntı olmazsa sıkıntısız yürür inşallah
Bu son :D Bundan sonra olursa birde ms kurarım mis gibi daha ne olsun :) Şanzımanda sıkıntı olmaz herhalde tofaşların şanzımanları sağlamdır ben hiç şanzıman kıran tofaş görmedim turbo tofaşlarda dahil.
Olması lazım abi bi nevi absorve gorevi goruyo , pm atarım, sana şaft uzatma yada kısaltmayı ne yapcaksın
oh oh mis gibi olmuş.hayırlı olsun.kazasız belasız inşallah.
senin şanzuman oranların bunlar.
1. Vites
3,667
2. Vites
2,1
3. Vites
1,36
4. Vites
1
5. Vites
0,881
benimki mirafiori.senin şanzumanın biraz daha kısa ona göre,ancak o motorla gayet iyi olacak gibi sanki.
kaç devir döner ona göre bi hesap yapılabilir.diff oranında gayet güzel bence.binmeden tecrübe etmeden tabi bişey yapılamıyo.
devamını bekliyoruz.hadi rastgele :)
Olması lazım abi bi nevi absorve gorevi goruyo , pm atarım, sana şaft uzatma yada kısaltmayı ne yapcaksın
Ya ben vitesin olduğu kısmı (adına kuyrukmu diyorlar ördekmi diyorlar her neyse) onu 4 cm kısaltıp tekrar kaynak ettirdim kırmızı ok nereden kaynak edildiğini gösteriyor.
http://img46.resimup.net/di/WT0V.jpg
Bu durumda tam vites kolunun altı bu lastik takoza denk geldi dönerken lastik takozun köşeleri vites kolunun altına vuruyor o lastik takozu söktüm oraya bir film uydurmam gerekiyor.Yani aşağıda ok ile gösterdiğim yere sürtüyor ;
http://img43.resimup.net/di/CUJS.jpg
Şaft her halükarda kısalacak hemde bayağı kısalacak yanlız benim şaft orjinalde tek mavsallı diferansiyel tarafında oda ben birde diğer ucuna yani şanzıman tarafına bir mavsal daha eklemeyi düşünüyorum ama bundan önemlisi yukarıda bahsettiğim mesele o lastik takozu ne yapacağım bilmiyorum acaba olmasa büyük problem doğururmu
oh oh mis gibi olmuş.hayırlı olsun.kazasız belasız inşallah.
senin şanzuman oranların bunlar.
1. Vites
3,667
2. Vites
2,1
3. Vites
1,36
4. Vites
1
5. Vites
0,881
benimki mirafiori.senin şanzumanın biraz daha kısa ona göre,ancak o motorla gayet iyi olacak gibi sanki.
kaç devir döner ona göre bi hesap yapılabilir.diff oranında gayet güzel bence.binmeden tecrübe etmeden tabi bişey yapılamıyo.
devamını bekliyoruz.hadi rastgele :)
Eyvallah arif sağolasın bu motorla çok daha iyi olacağını düşünüyorum bende umarım yanılmam beklediğim gibi olur.Bakalım bi yürütelim aracı tam istediğim gibi olursa zaten diferansiyeli falan kurcalamam kadett le 250 yapacak değiliz sonuçta :) 0..100 ne olacak bakacağız.
Kasa ağırlığına göre motorun torku bir hayli fazla olacağından 100 den sonrada istikrarlı bir hızlanmam olacağını düşünüyorum aslında en çok istediğim bu 120 - 130 dan sonra baygın bir araba gerçekten bayıyor.
evolander
28-10-2011, 19:15
Ohh sırası gelmis bayadır bekliyordu proje
Dikkatli takipcisiyim :)
Bende cift weberi koydum m10 motora bakalım
ayardan sonra nasıl olucak...
Hayırlı olsun onun redline daki bögürtüsü akıllara dehşettir şimdi :)
abi iyi bi tornacın kaynakcın warsa orası uzatılıp bi aparat yapılabilir ama hiç yapmadıgımız bişi denemek lazım ne kadar saglıklı olur orasını bilmıom walla
Öyle bir şey denicez artık bakalım yarın fırsat bulamam sanırım pazartesi şu şaft olayını halletmem lazım.
şaft işini kafana takmana gerek yok.basit bi işlem.bende sanzumanı degiştirdigimde 10cm kısalttırdım.yarım saatte halletti şaftçı :D
6köşe takozu sökersen hem şanzumana hem diffe zarar verirsin.surten yeri taşlasan daha iyi olur.
bide orayı niye öne aldın sen onu anlamadım.vites kolunun yerimi denk gelmemişti. ??
Sürten yeri taşlama şansım ne yazıkki yok vites kolunun hemen altına sürtüyor vites kolununun dibini merkezleyen bi zamazingo var ona sürtüyor.Bakalım bir film düşündük o takozu kullanmicaz umarım bir sorun yaşamayız.Kadett in orjinal şaftı diferansiyel tarafından tek mavsallıydı biz birde şanzıman tarafından bir mavsal daha eklicez yarın halledecem bu işi sanıyorum.
Vitesin olduğu kısmı kesmemizin neden uzun geliyordu çok arkada kalıyordu komple motorla birlikte önede kaydıramıyorduk karter traverse vuruyordu mecburen kısaltma işlemi yaptık.
Sen şaftı kılsattığında balanslaması yapıldımı ? Bizim buralarda balans yapanda yok yine trabzon yolları göründü bize herhalde.
Sürten yeri taşlama şansım ne yazıkki yok vites kolunun hemen altına sürtüyor vites kolununun dibini merkezleyen bi zamazingo var ona sürtüyor.Bakalım bir film düşündük o takozu kullanmicaz umarım bir sorun yaşamayız.Kadett in orjinal şaftı diferansiyel tarafından tek mavsallıydı biz birde şanzıman tarafından bir mavsal daha eklicez yarın halledecem bu işi sanıyorum.
Vitesin olduğu kısmı kesmemizin neden uzun geliyordu çok arkada kalıyordu komple motorla birlikte önede kaydıramıyorduk karter traverse vuruyordu mecburen kısaltma işlemi yaptık.
Sen şaftı kılsattığında balanslaması yapıldımı ? Bizim buralarda balans yapanda yok yine trabzon yolları göründü bize herhalde.
ahh işte ahh.imkanın olsa o sorun çok basit bişey aslında.aslında o takozuşaftın ortasına bi yere taksan bile olur.buda farklı bi metod olabilir.
şaftçı hem kısalttı hem balansını yaptı salgısını vs hepsini ayarlamış.bi sıkıntım olmadı yani o konuda.buralarda olsan neler yapılır neler.öyleside güzel aslında.hep yeni bişeyler icat etmek zorundasın :D
Bi yerden sonra sıkıyor be arif sanki bir şeyleri yeniden keşfediyorsun gibi internet ortamı techturkey sağolsun bir çok konuda yardımı oluyor muhakkak ama bildiğin yolda ilerlemek her zaman çok daha kolay.
Bu gün şaftın %80 lik kısmını hallettim.Yarın tamamıyla biter foto eklerim.Umarım titreme yapmaz.
inşallah yapmaz.bekliyoruz fotoları.
Sanayi yi alt üst ettim sadece bir kişide çıkma tofaş şaftı bulabildim onada 150 tl fiyat çekince başka alternatifler aramanın daha mantıklı olacağını düşündüm çünkü şaftın sadece kullanacağım kısmı başındaki erkek kayıcı mil olduğundan gerisi çöpe gideceğinden 150 tl vermek pek içime sinmedi.Neyse bir oraya bir buraya derken bir usta AS 600 lerin direksiyon kayıcı milinin tofaşların şaft kayıcı mili ile aynı olduğunu söyledi ve hurdalığından bir tane mil çıkarıp verdi ücrette almadı :) Mili aldığım gibi tornacı ustamın yolunu tuttum.
http://a1111.hizliresim.com/r/1/8yzd.jpg
http://a1111.hizliresim.com/r/1/8z0p.jpg
http://a1111.hizliresim.com/r/1/8z0n.jpg
http://a1111.hizliresim.com/r/1/8yzf.jpg
http://a1111.hizliresim.com/r/1/8z1l.jpg
http://a1111.hizliresim.com/r/1/8z32.jpg
http://a1111.hizliresim.com/r/1/8z36.jpg
Buda şanzıman çıkışına eklediğimiz mavsallı düzenek.Bilenler hani şanzıman çıkışında lastik takozun bağlandığı üç kulaklı bir parça var direk o parçaya bir adet şaft çatalı kaynak ettirdim karşı tarafındakine de yani şuna ;
http://sahintorna.com/images/stories/urunler/kayici_gobek_tofas.jpg
Alt tarafına bir çatal daha kaynak ettirip kulakları kesip kulaklardan eser kalmasın diye tornada temizledik sonra ikisinin araya bir mavsal iliştirdik.
http://a1111.hizliresim.com/r/1/8z3w.jpg
http://a1111.hizliresim.com/r/1/8z3v.jpg
http://a1111.hizliresim.com/r/1/8z49.jpg
Eski şaft 105 cm geliyordu aşağıda sarı ok ile gösterilen yerden kesildi artık şaftın boyu 66 cm.
http://a1111.hizliresim.com/r/1/8zfy.jpg
apsimaty
02-11-2011, 08:35
Olm insan deil misin? Benim fotoyu niye koyuyon .
Lan kayıp aradan uğrada işlemleri canlı canlı gör yanı başında oluyor bunlar forumdan görüyosun yapılanları ayıp ayıp :D
apsimaty
02-11-2011, 09:49
Bu gün var mı bişey?
Km teli ve gaz teli ayarlanacak alabilirsem birde marş motoru alırım akşama bunları hallederiz.
evrendogu
02-11-2011, 12:20
Kolay gelsin tekrar :) başka şeyler vardı aklında, şimdilik beklemedeler sanırım.
Teşekkür ederim evren şu arabayı bir bitirelim hayırlısı ile bakalım ne olur inşallah onlarda olacak :)
Bu akşam üstü radyatörü aldım montajını yaptım tofaşın 3 sıra süper radyatörünü kullandım.
http://a1111.hizliresim.com/r/2/9lft.jpg
http://a1111.hizliresim.com/r/2/9lfx.jpg
http://a1111.hizliresim.com/r/2/9lgh.jpg
http://a1111.hizliresim.com/r/2/9lgm.jpg
http://a1111.hizliresim.com/r/2/9lgk.jpg
Yarın alabilirsem fanı alırım geriye sadece marş motoru ile egsoz sistemi kalıyor.
apsimaty
03-11-2011, 09:36
Radyatörü başka arabada kullandığın için garantini iptal ediyorum.
O iş yaş yavrum senden aldığım radyatör hala garanti kapsamında anlamam valla :)
radyatör seçimin bana sorarsan iyi değil.alüminyum 3llülerden yada özel yapım yapsaydın daha sıkıntısız olurdu diye düşünüyorum.bende 4lü süper var + fan. ona bile güven olmuyor.
Neden bakır daha iyi soğutur 4 sıra süperini bulamadım buralarda aslında şöyle bir şey var taunusun orjinal radyatörü ölçü olarak tofaşın ki ile hemen hemen aynı hatta tofaşın ki yükseklik olarak biraz daha yüksek.Hararet sorunumu yaşıyosun sen mesela ?
Bu gün marş motorumuda temin ettip montajını yaptım ve sonunda marşa bastım her şey çok şükür ki tıkırında hiç bir sorun yok şimdilik.Maşallah.Geriye sadece egsoz sistemim kaldı.Üç beş ayardan sonra marş videomuz ;
Qyvoe-lLcK0
Bu arada video oldukça kalitesiz telefon ile anca bu kadar oldu :)
gokhan882
06-11-2011, 16:20
Olsun olsun görüntüyü takma ses yeter...Bence egsoz sistemine gerek yok böyle gez :) patırtılı puturtulu miss
hayırlı olsun hemşerim daha iyi şeyler bekliyorum senden takipteyim :)
İnşallah zamanla bakalım ne olur :)
Eski bir Kadett C kullanıcısı olarak projenizi baştan sona okudum hayırlı uğurlu olsun diyorum.Gerçekten çok emek harcamıssınız ve halen de harcıyorsunuz.Benim kullandığım 1978 Kadett C coupe 1.2N idi.Motoru ekonomi için tasarlandığından dolayı güç eksikliği benide swap olayına itmişti.Ama kasa ile motorun farklı markalarda olmasını istemediğimden dolayı yine opel motoru arayışına giriştim.Eski aracım Rekord E de kullandığım 4 silindir 2.0E L jetronik 110 Beygirlik 4 nokta enjeksiyonlu motorda karar kıldım ki zaten bu blok orjinalde de bu kasada kullanılmış.Yani motor kulağı bağlantı yerleri falan zaten şasede hazırdı.Ama o sıralar bu motora hurdacılar uçuk paralar isteyince(2001 yılı) maddi imkansızlıklardan dolayı projeyi gerçekleştiremedim.Aslında sizde bu motoru kullanabilirdiniz.Şimdi fiyatları daha makul seviyede sanıyorum 3-4 Bin civarlarında komple araba ilanları vardı internette.Ford motoruda iyi seçim olmuş tabiki geliştirilebilirlik olarak benim bahsettiğim motordan daha avantajlı olabilir.
Sizin taktığınız motorda HC (yüksek sıkıştırma) yazısını gördüm LC olmadığına sevindim arada 10 beygir fark var çünki.Egzost olarak kesin 4/1 Headers yaptırın derim.Hem ses hemde üst devirlerde canlanma olur.Projenizde başarılar diliyorum.İzlemeye devam edicem.
Keşke projenizi gerçekleştirebilseydiniz sizde,hayırlısı olsun sağlık olsun ne diyelim.Sizin bahsettiğiniz motor aynı zamanda manta motoru sanıyorum ? Bu motoru bende düşündüm ancak yedek parçası ford motoru kadar rahat ve ucuz bulunamayacağı için ford motoruna karar kılmıştım.Nitekim ford motorun tüm parçalarını Rizede dahi tedarik edebiliyorum.
Bu ford motorlarının HC leri çift boğaz 32/36 weber ile kaç hp-tork veriyor bilginiz varmı ? Bir çok yerde hep farklı farklı okudum 100 hp yazan yer var 105 hp yazan var 115 hp yazan var acaba net olarak nedir belki siz bilirsiniz ?
Evet bu motor Ascona B- Record E-Manta B ve Kadett C lerde kullanılmış.Bulunduğunuz ilde ford parçası tabiki de kolay bulunur.Sizin HC motorun weber 32/36 ile gücü bir çok yerde 101 veya 105 olarak geçer.115 olması zor ihtimal.Zaten 101 hp de olsa bu güç o kasa için iyi bir başlangıç.
Ben atmosferik sevdiğim için turbo çok cazip gelmiyor.90 lı yıllarda Oktaykan Power ın yarıştırdığı taunus bu motor ile atmosferik 190Hp güç veriyordu.
En sevdiğim Kadett C videolarından birisidir.Ses muhteşem izlemeni tavsiye ederim. Motorsport vom Feinsten Kadett C - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=nw96DYsGTFw)
Sese bakılırsa videodaki araçta itb var sanırım gerçekten mükemmel ancak ford motorundan atmosferik 200 hp civarı bir güç alındığı takdirde km başına 1 lira yakar sanıyorum sadece hafta sonları sürebileceğimiz bir araç olur kadett.Turbonun güzelliği bu işte tüketim ve performans orantılamasında atmosferik sistemden çok daha iyi.
Bu motoru turbo besleme 200 - 250 hp yapabilirsem daha bir şey istemem zaten avrupada turbo ile 500 - 600 hp alan var benim istediğim rakamları atmosferik yakalıyorlar yüksek sıkıştırma dereceli egzantrik ve çift weber vs ama dediğim gibi bu motor öyle sanıyorumki km başına 1 lira yakar.
Örnek ;
GWgqbo4DDcg
Niyetimde ne olursa olsun öncelikle enjeksiyona çevirme var olursa ondan sonra turbo olur zaten zaten turbo için enjeksiyon şart.
dragstar
07-11-2011, 11:47
oktaykan kardeşler zamanında 200 hp almıştı 2.0 pinto motordan
krankı fln elde hafifletmişlerdi
Aslında bizim gibi bu işlere meraklı insanların günlük kullanmak için standart başka araçları olmak zorunda.Yoksa aile ile yola çıkmak yada günlük kullanmak stres sıkıntı karın ağrısı yaratıyor.Egzost açıksa kafayı şişirir, spor helezonlarla 3-5 kişi bindinmi biryerler sürter kasisler çukurlar korkulu rüya olur, ofsetli jant takarsın görüntü süper olur ama ya çamurluğa sürter yada direksiyon tam çeviremezsin,Motorda oynamıssan yakıt sorun olur hep yolda kalacakmıssın düşüncesi olur yoldan çok göstergelere bakarsın.Ve bazen içinden dersinki lanet olsun bi normal araba alıp rahat rahat binicem ama dayanamaz yine bulaşırsın.
Abi sen gerçekten bu işe gönül verenlerdensin yazdıklarından öyle anlaşılıyor :) Yazdıklarının bir çoğunu bende yaşamıyor değilim lanet olsun ki vazgeçmekte geçemiyoruz bakalım böyle kör topal nereye kadar gidecek bu sevda.
Bu akşam yaşadığım aksilik.Teste çıktık bir elektrik arızası yüzünden marş motoru resmen çöp oldu.Araçla yürür vaziyetteyken elektrik arızası yüzünden araç marş basmaya başladı egsozda biraz gürültülü olduğu için anlayamadık farkına varamadık volant dişlisi ile marş motoru dişlisi birleşince motor marş motorunuda bir güzel çevirmeye başladı sonuç mükemmel marş motoru çöp.Yarın bir marş motoru daha alacağım :(
alüminyum radyatör çabuk ısınır çabuk soğur.motorunda istediği odur zaten.bakır geç ısınır geç soğur.hararet sıkıntım oldu zamanında.yazın 1 yada2 kere conta yakarım.oda normal artık benım motorda.sıkıstırma yuksek.turboda maşallah 1bar ustu basıyo. :D
böyle bi dene bakalım.atm bişey olacagını sanmıyorum.ama turboda sıkıntı olursa.4lü falan degil direk alüminyum özel yapım bi radyatör tavsiye ederim
Bakalım ne olur umarım bir sıkıntı yaşamayız.
Geçmiş olsun arkadaşım.Senin kullandığın weber 32/36 karbüratörden bende aldım hurdacıdan ama bi karbüratörcü elinde revizyon istiyor.BMW E21 e takıcam bakalım ne kadar fark yaratıcak.
Teşekkür ederim yeni marş motoru aldım artık bir sorun yok sadece egsoz sistemim kaldı.Benim karburatörümde çok iyi durumda olduğu söylenemez milinde bir miktar boşluk oluşmuş ama şayet sorun çıkarmaz ise megasquirt kurana kadar idare ederim.Bu karburatörler sade ve çok güzel verimli karburatörler bir çok araçta kullanılmış bazı eski jiplerde bile var bence sizde verim alırsınız.
Aynen bendekinde de milinde biraz boşluk var.Bu şekilde takıp bi deneyeyim belki problem çıkarmaz.
Sonucu merak ederim yakın bir tarihse yazın buraya :) kolay gelsin.
Bu gün tüm gün boştaydım uzun zamandır aklımda olan bitüself uygulamasının bir bölümünü yaptım.Kapı içlerinden muazzam bi ses geliyordu hazır bu gün boştayım en azından kapıları aradan çıkarayım dedim fazla foto çekemedim ama olsun.
http://c1112.hizliresim.com/s/f/12sy0.jpg
http://c1112.hizliresim.com/s/f/12sy4.jpg
4 kapı için 10 cm genişliğinde 10 m. uzunluğunda bir rulo bitirdim.Sonuç mükemmel ötesi meğer bu kapı içlerinden ne kadar ses geliyormuş aracın içerisindeki ses yarı yarıya kesildi diyebilirim.İlerleyen zamanlarda aracın komple koltuk döşeme vs. söküp tabanını kaplamayı düşünüyorum.
DaRkNeSs-
13-12-2011, 16:56
bu malzemenin adı nedir nasıl temin edilir?
Bitüself adı esasında su yalıtım bandı bu hatta üzerinde bile böyle yazıyor ancak ses kesme,izolasyon konusunda da mükemmel bir ürün forumda bir çok arkadaş uygulamıştı aracına konusu var hatta,bitüself diye aratırsan bulursun muhtemelen.
Nalburculara bak olmadı bitüself genel bayiyi ara ürününüzden istiyorum izmirdeyim nereden temin edebilirim de rizede varsa izmirde de mutlaka vardır ben rizede aklıma gelen iki üç yere sordum bulamayınca ana bayisini arayıp durumu anlattım hiç ummadığım bir nalburcuya yönlendirdi beni gidip aldım.
http://www.btmpolpan.com.tr/iletisim-bilgileri.html
Germanian
13-12-2011, 17:09
resimlerigöremiyorum ama malzemeyi pürmüzle falan ısıtıp mı yapıştırıyoruz
Fotolar bende açılıyor şimdi sayfayı yeniledim açılıyor fotolar.Bitüselfte ısıtma vs. bir durum söz konusu değil 1 - 1.5 mm. kalınlığında bir tarafı parlak nikelaj gibi diğer tarafında yapışkan bant var bantını sökünce siyah petrol bazlı yapışkan bir madde çıkıyor meydana direk bu yüzeyden yapıştırıyosun zemine.Çok kıvrımlı yerlerde sıcak hava üfleyen tabancalar la (saç kurutma makinası bile olur) azıcık ısıtarak daha elastik hale getirip elinle yayabiliyorsun istediğin şekilde.
Mükemmel bir şey ses konusunda akıllara zarar bir şekilde izalasyon yapıyor zaten bu ürünü kullanıp beğenmeyen kimse yok. :)
peki fiyatı ne kadar bi rulosu ? bende egsoz sesinde nçok rahatsızım aacın altını ziftletip içtende bunu kaplasam herhalde kurtulurum
Dediğim gibi 10 cm genişlik 10 metre ruloyu 27 tl ye aldım.
Dediğim gibi 10 cm genişlik 10 metre ruloyu 27 tl ye aldım.
peki bu malzeme nasıl? sert bişeymi esneme falan yaparmı?
yani aynı şeyi hoparlor yeri haric kapıyı kaplasak hacım kazanmak adına basarılı olurmu ?
Hoparlör kabinlerinin içini bu malzeme ile kapladıklarınıda duymuştum ama öyle bir deneyimim olmadı.Malzeme elastik bir şey aslında ama dediğim gibi ısıtılınca çok daha elastik bir hal alıyor.Yakında kadetin içini komple söküp tabanı komple kaplamayı düşünüyorum zaten fotolar burda paylaşırım.
Maşallah Allah kaza bela vermesin hemşerim başarılar :)
Çok güzel olmuş bende bu malzemeyi arıyordum
Sübap ayarını hallettiniz umarım :)
Subap ayarları tamamdır :)
h.guroglu
01-01-2012, 02:41
bu malzemenin adı nedir nasıl temin edilir?
kemalpaşa organize sanayiye git dimes meyvesuyu fabrikasının hemen yanında btm diye fabrikaları orda kime sorsan gösterir zaten
DaRkNeSs-
01-01-2012, 03:53
kemalpaşa organize sanayiye git dimes meyvesuyu fabrikasının hemen yanında btm diye fabrikaları orda kime sorsan gösterir zaten
abi bu tarif sigara almaya fabrikaya gitmeye benzedi :D
bunun bi bayisi vardır heralde :D
h.guroglu
02-01-2012, 17:59
abi bu tarif sigara almaya fabrikaya gitmeye benzedi :D
bunun bi bayisi vardır heralde :D
ya vardır tabiki hele birde izmirde her hangi bir yalıtım malzemesi satan nalbura gidip sor bulursun
Ana bayisini arasana sor izmirde ürününüzü nereden temin edebilirim de hemen yardımcı olurlar sana.
denizosmanoglu
10-01-2012, 11:42
Maşallah :icon_tup:
Proje nasıl gidiyor.yeni fotolar yokmu ?
evolander
02-02-2012, 23:57
evet baya ara verdinz yokmu bi gelişme ?
Bu aralar ön takımla uğraştım ön iki amortisörü yeniledim sağ rot başı bozmaya başlamıştı sağ ve sol ikisinide değiştim.
Birikim peşindeyim bu aralar ateşlemeyi edis 4 e çevirecem para lazım :D Uzun zamandır aracın tabanını komple bitüself kaplamayı düşünüyorum tembellik edip bir türlü başlayamadım.Aslında soğukların da etkiside var.Güzel şeyler olacak inşallah fotolayıp eklerim mutlaka.
Güncel fotolardan bir kaç tane eklemek istedim ;
http://c1202.hizliresim.com/u/r/2ypf0.jpg
http://c1202.hizliresim.com/u/r/2ypf9.jpg
http://c1202.hizliresim.com/u/r/2ypfd.jpg
http://c1202.hizliresim.com/u/r/2ypfq.jpg
http://c1202.hizliresim.com/u/r/2ypfx.jpg
http://c1202.hizliresim.com/u/r/2ypg2.jpg
http://c1202.hizliresim.com/u/r/2ypg1.jpg
Buda bonus :P
http://galeri.hizliresim.com/Archive/1842.jpg
birincisi bobinin üzerindeki kablo giren malzeme ne ? ne işe yarıyo.
ikincisi vites topuzuna bittim resmen.bende istiyorum aynısından :)
üçüncüsü turboyu yerleştireceğin zaman, şöyle biraz daha dışarı doğru supralar gibi yaparsan canavar olur
Germanian
24-02-2012, 18:23
planlar arasında turbo mu war yoksa???
birincisi bobinin üzerindeki kablo giren malzeme ne ? ne işe yarıyo.
ikincisi vites topuzuna bittim resmen.bende istiyorum aynısından :)
üçüncüsü turboyu yerleştireceğin zaman, şöyle biraz daha dışarı doğru supralar gibi yaparsan canavar olur
Arif o parça elektronik ateşlemenin beyni.Vites topuzuna herkes hasta :D kafama göre bir topuz bulamayınca tornada krom malzemeden kendim yaptırdım.
Jantları değiştirecem zaten geniş ofsetli jantlarım gelecek yakında.Çamurluklarıda biraz açtırdımmı tadından yenmicek sanıyorum :)
planlar arasında turbo mu war yoksa???
Önce megasquirt sonra turbo inşallah :icon_tup: ms yankındır çok yakın hemde.
Arif o parça elektronik ateşlemenin beyni.Vites topuzuna herkes hasta :D kafama göre bir topuz bulamayınca tornada krom malzemeden kendim yaptırdım.
Jantları değiştirecem zaten geniş ofsetli jantlarım gelecek yakında.Çamurluklarıda biraz açtırdımmı tadından yenmicek sanıyorum :)
anladım.bende yapcam aynısından.kıskandım :D
çamurlukları açmadan kurtarmıyomu.kurtarıyorsa bozma bence
Germanian
25-02-2012, 19:35
Önce megasquirt sonra turbo inşallah :icon_tup: ms yankındır çok yakın hemde.
peki şu andaki haliyle tatmin etmedimi sizi ? yoksa daha hızlı olmak içinmi sadece
0-100 hizlanmam su anda 10 sn 0-170 e 19 sn de cikiyorum aslinda kadett icin iyi degerler bunlar.Ama daha hizli olmak istiyorum pinto motora enjeksiyon sistemini kurunca 10 hp kazaniyorum 115 hp oluyor.Stok motordan guzel bir yazilim ve uygun bir turbo ile 160 - 170 hp alirim saniyorum.
Eger ilerde motora girersem turbo icin alt yapiyi olusturursam en kotu ihtimalle 300 - 350 hp leri yakalicam insallah ama buna daha var yakin zamanda olmaz.
daha fazlasını iste ateş seni çağırıyo :D :D
Germanian
28-02-2012, 12:44
0-100 hizlanmam su anda 10 sn 0-170 e 19 sn de cikiyorum aslinda kadett icin iyi degerler bunlar.Ama daha hizli olmak istiyorum pinto motora enjeksiyon sistemini kurunca 10 hp kazaniyorum 115 hp oluyor.Stok motordan guzel bir yazilim ve uygun bir turbo ile 160 - 170 hp alirim saniyorum.
Eger ilerde motora girersem turbo icin alt yapiyi olusturursam en kotu ihtimalle 300 - 350 hp leri yakalicam insallah ama buna daha var yakin zamanda olmaz.
enjeksyon sistemini takipteyim umarım biter ve iyi şekilde sonuçlanır sonra da bana yaparız :)
tahmini maliyet nedir sadece enj. için ?
Başarılı ilerliyor :) bütün işlemleri kendiniz yapmanız da ayrı bir zevktir herhalde :)
Dış görünümü güzel fakat aynalar orijinal haliyle kalmalıydı bence :)
Bir çok parçayı temin ettim zaten.Maf - Map sensörleri,tps,krank sensörü - tekeri boğaz kelebeğini bu gün yarın alırım herhalde geriye kalan ıvır zıvır,megasquirt ve manifold.
Manifoldu kendim yapacağım şimdiye kadar enjeksiyon için 230 tl harcadım ama kimi parça hatır gönül işi oldu.Toplamda 1000 - 1500 tl arası bir rakama maal ederim sanıyorum.Zaten işleme başladığımda adım adım burda yayınlarım elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.
Ama önce benim yardıma ihtiyacım olacak :D
Başarılı ilerliyor :) bütün işlemleri kendiniz yapmanız da ayrı bir zevktir herhalde :)
Dış görünümü güzel fakat aynalar orijinal haliyle kalmalıydı bence :)
Teşekkür ederim bu aynaları tercih etmemin özel bir nedeni var :D
js seren
28-02-2012, 17:56
kazasız belasız
rekord2000
29-02-2012, 11:20
dostum bu arada aracın direksiyon simidini değiştirmeyi düşünürsen eger, simitte yırtık falan yoksa talibim haberin olsun:D
Şimdilik öyle bir düşüncem yok ancak değişirsem direksiyon senindir :icon_tup:
rekord2000
29-02-2012, 14:05
eyw aga vala benim simit yırtıldıydı E kasa rekord dreksyonu var şu anda ama sendeki dreksyonun zevki bi başka valla:)
manifold demişken.sen kendi manifoldunu yap sırada ben varım biliyosun dimi :D
bu video sana bayaa yardımcı olabilir.
https://www.facebook.com/photo.php?v=309479299111817
ömer abi senin arabanın kapağına uyan yada işlem gerektiren bi manıfold warmı ? yani alt flanş ve enjektör delikleri ufak tefek işlemlerle uydurabilirsen ondan sonra böyle bişi yapabilirsin
http://a1203.hizliresim.com/v/1/354s5.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
http://a1203.hizliresim.com/v/1/354sw.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
http://a1203.hizliresim.com/v/1/354tg.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
manifold demişken.sen kendi manifoldunu yap sırada ben varım biliyosun dimi :D
bu video sana bayaa yardımcı olabilir.
https://www.facebook.com/photo.php?v=309479299111817
Arif bende alüminyüm işçilik yok ama :D
ömer abi senin arabanın kapağına uyan yada işlem gerektiren bi manıfold warmı ? yani alt flanş ve enjektör delikleri ufak tefek işlemlerle uydurabilirsen ondan sonra böyle bişi yapabilirsin
http://a1203.hizliresim.com/v/1/354s5.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
http://a1203.hizliresim.com/v/1/354sw.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
http://a1203.hizliresim.com/v/1/354tg.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
Yatık çift karburatör için manifoldlar var ancak sorun burada alüminyüm kaynağı yaptırmakta :) Trabzonu bi dolaşmam lazım belki ordan yardım alırım.Olmadı emme manifold contasından şablon çıkartır demir bir flanş kestiririm geri kalanıda demir malzemeden yaparım demir bir manifoldum olur :D
abi yatık karburator için olan manifoldu al gerisini gerekiyosa alumınyum kaynak makınesıyle punta atın yada bi şekilde birleştirin sonra bi yere yollayıp kaynattırabilirsin , demir iyi bişi olmaz hatta yapması alumınyumdan zor olur
Yanlız şöyle bir problemde var çağrım yatık karburatörler için olan manifoldların çiftine satan arkadaş 600 tl istiyor e bir de bunun yaptırma maaliyeti var :) Trabzonda bu işi becerebilecek bir iki isim aldım telefonlarına ulaşamadım olmazsa gidip görüşmeyi düşünüyorum bakalım yaparlarmı yaparsalar ne fiyat verirler.Uygun fiyat verirse flanşını geri kalanını vs. herşeyiyle yaptırabilirim.
Şu imkansızlığın ben taaa .... :D
Uzun zamandır yapmayı planladığım intake sistemi sonunda yaptım vatana millete hayırlı olsun :) Yapılış anı fotoları yok ne yazıkki.
http://g1203.hizliresim.com/v/p/3qgxv.jpg
http://g1203.hizliresim.com/v/p/3qgxq.jpg
http://g1203.hizliresim.com/v/p/3qgy2.jpg
http://g1203.hizliresim.com/v/p/3qgy4.jpg
Intake borusunu öbür tarafa çekseniz daha iyi olmazmıydı üst kapağın üstünden ısı almaz mı? Hatta egzos manifolduna bağlantı ayağı çekmişsiniz borunun o kısmını ısıtmaz mı?
BlackEmperor
23-03-2012, 23:04
Acurol+1 hatta akunun oraya doğru koyup ordan bi hava alacak yer bırakıp çok daha soğuk hava çekebilecek bişey yaparsanız daha iyi olur bence
Aslında direk manifolda bağlı değil o ayak fotolardan öyle gibi görünüyor.Manifold üzerinde sac var ısı kalkanı gibi o saca bağlı.Isınıp ısınmayacağını bende merak ediyordum dün uzun diyebileceğimiz yol yaptım aman aman bir ısı olmuyor öyle sanıyorum ki ne tarafa çekersem çekeyim o kadar yine ısınacaktır.Aracı çıkarttığım günden bu yana filtresiz geziniyordum şimdilik böyle idare edecez artık ileride krom dan daha profosyonel bir şey yaptırabilirim.Ayrıca Filtrenin önü açık zaten önden giren rüzgar direk filtreye nüfüz ediyor.
Bu gün temizlik ve foto günüydü.Yeni jant lastik takımımız ile bir foto ekliyeyim istedim.
http://g1204.hizliresim.com/w/6/454zv.jpg
Herşey bu şekilde başladı.Foto merasimi bitince atraksiyon olsun dedik burn-out a başladıkki ;
http://g1204.hizliresim.com/w/6/454zf.jpg
http://g1204.hizliresim.com/w/6/454zl.jpg
5 - 6 sn geçmeden oldukça kuvvetli taaak ! diye bir ses..İstavroz dişlisini doğradık ;
http://g1204.hizliresim.com/w/6/45507.jpg
http://g1204.hizliresim.com/w/6/45503.jpg
http://g1204.hizliresim.com/w/6/45516.jpg
http://g1204.hizliresim.com/w/6/4550s.jpg
http://g1204.hizliresim.com/w/6/4550y.jpg
Kendimiz ettik kendimiz bulduk.Canımız sağolsun kol boyu girdi yine :)
volume81
07-04-2012, 10:17
geçmiş olsun kırılacağı varmış daha kötü zamanda da kırılabilirdi kilit'li felan düşünüyormusunuz ?
temizlik iyi olmuş maşallah :)
Evet kaç senedir dönüp duruyor sonuçta :) Ama sanırım neden kaynaklandığını çözdüm yağsız kalmış istavroz dişlilerinin geçtiği milin bir tarafı resmen erimiş zoru görünce benden buraya kadar dedi işte.
Dün gece söktüm armutu falan bu sabahta temizledim ;
http://g1204.hizliresim.com/w/7/45k0b.jpg
http://g1204.hizliresim.com/w/7/45k0h.jpg
http://g1204.hizliresim.com/w/7/45k0t.jpg
Bahsettiğim mil fotolar çok kaliteli değil ancak yinede belli oluyor bir tarafı bariz erimiş durumda.
http://g1204.hizliresim.com/w/7/45k0y.jpg
http://g1204.hizliresim.com/w/7/45k14.jpg
http://g1204.hizliresim.com/w/7/45k18.jpg
Kilit olayına girmek isterim tabiki ancak hali hazırda kilitli bir sistem bulabileceğimi sanmıyorum yapan firmalar varmış diye duyum aldım ancak uçuk paralar olur sanıyorum.O yüzden şimdilik kilitten ziyade oran uzatmayı düşünüyorum.Bu diff in oranı 4.10 Ascona ların ayna / mahrutisi birebir uyuyormuş ve oranı 3.74 müş.
Buralarda bulmak mümkün değil pazartesi trabzon yolunu tutacağız artık olursa ascona olur olmazsa kendi armutu olur yada en azından istavroz dişlilerini bulabilirsek oda olur bakalım pazartesi ne bulacağız.
rekord2000
07-04-2012, 17:15
geçmiş olsun, dayanamamış garip:( kolay gelsin bulursun inş parçalarını!!
e30 diff oturt geç.ver kamberi :D
E30 larda kovanlı diff varmı ki ? Hepsi salıncak diff diye biliyorum ben.Hallettim zaten buldum gerekli parçaları çıkardım aracı garajdan kadett yollarda yine :)
komple oturt diyorum işte :) salıncaklı olsun
Maşaallah çok güzel. Bir de tek kapı olsaymış evladiyelik vallahi. : ) Yine de ellerinize sağlık.
komple oturt diyorum işte :) salıncaklı olsun
Hacı ağzından bal damlıyor ama o çok zor ya beni aşar.Kasaya bağlantı ayakları vs. yapılması gerekir falan zor.Şimdilik öyle bir işe girişemem.Ama olsa varya off tadından yenmez valla :)
Maşaallah çok güzel. Bir de tek kapı olsaymış evladiyelik vallahi. : ) Yine de ellerinize sağlık.
Çok teşekkür ederim :icon_tup:
Tek kapısını çok aradım zamanında ama temizini bulmak gerçekten çok zor.Toplanmışlarada yuh dedirtecek paralar isteniyor kadett olsun varsın 4 kapı olsun dedik aldık pişmanda değilim bununda ayrı bir havası var bana göre :)
maşallah kazasız belasız kullanırsın inşallah.
http://g1204.hizliresim.com/w/p/4qr31.jpg
http://g1204.hizliresim.com/w/p/4qr3g.jpg
http://g1204.hizliresim.com/w/p/4qr3p.jpg
http://g1204.hizliresim.com/w/p/4qr3z.jpg
http://g1204.hizliresim.com/w/p/4qr49.jpg
hemşerim maşallah git gide güzelleşiyor araba :)
Eyvallah hemşerim teşekkür ederim :)
arabayı çok seviyorum kardeşim ama Allah aşkına şu aynaların orjinalini tak
evolander
22-04-2012, 15:25
Kazasız belasız gün geçtikçe güzelleşiyor kardeşim...
arabayı çok seviyorum kardeşim ama Allah aşkına şu aynaların orjinalini tak
:) orjinalleri sırıtır be abi daha yapacağım şeyler var onları yaptıktan sonra iyice sırıtacaktır diye düşünüyorum.Araç tamamıyla orjinal olsa haklısın.Kabul ediyorum bu aynalar hoş durmuyor farkındayım, daha farklı bir şeyler düşünüyorum bende ama aracı boyatma niyetim var ondan sonra olur.
Kazasız belasız gün geçtikçe güzelleşiyor kardeşim...
Çok teşekkür ederim dostum senin aracın kadar olmasada elimizden geldiği kadar güzelleştirmeye çalışıyoruz :icon_tup:
Aynalar california ayna olmalı bence :)
Bu aynalarımı kastediyorsunuz ?
http://forums.pelicanparts.com/uploads17/IMG_57651275367628.jpg
Boş kalmıştık kendimize bir uğraş bulduk farlarımıza yıkama sistemi yaptık ;
http://www.techturkey.com/forum/do-it-yourself-diy/126575-arac-far-yikama-sistemi-projesi.html#post6027904
Çok güzel bir araç olmuş... Her zaman demişimdir çirkin araba yoktur modifiyesiz araba vardır.. seninkiside o hesap her araba güzeldir yeterki yapmayı bil.. Kazasız belasız güzel günlerde bin inşallah..
Bu aynalarımı kastediyorsunuz ?
http://forums.pelicanparts.com/uploads17/IMG_57651275367628.jpg
Aynen öyle :) Bu arada aracın güncel durumu nasıl? Motor durumu?
By_HaNNibaLL
13-07-2012, 19:34
reyiz durum nedir ne alamde kadett güncellemiyorsun konuyu
Uzun zamandır bir şey yapmıyorum far yıkama sistemini yaptım işte en son onuda paylaştım.Bizde proje bitmez zaman buldukça bir şeyler yaparız yakın zamandaki proje mercedes 500 SEL ateşleme bobini uygulaması :)
Acurol ;
Motor durumu çok iyi aracımda swap var biliyorsun motor ve şanzıman değişti.Her ikisininde durumu çok iyi zaten motorun önceki sahibi ben motoru almadan bir sene önce rektifiyeye sokmuş a dan z ye sıfırlamış.Swaplamadan önce silindir kapağını açmıştım kontrolünü yapmıştım her şey yolunda tahminen 4 - 5 bin km. lerdedir motorum.Sadece şaftımda balans var trabzona bi düşemedik zaman olmuyor gittiğimde o işi halledecem.
140 - 150 gibi şaft yüzünden titreşim oluyor araçta bunu halledince bol bol video çekip eklicem 0-100 10 sn lerde şu an.
academian97
15-07-2012, 22:44
Araç çok güzel ellerinize sağlık. Ankarada dayımda bayaa bi kadett c parçası vardı, 2,2 lt motoru falan vardı, aracını satınca parçaları da verdi mi bilmiyorum?
Teşekkür ederim 2.2 lt. ne motoruydu kırmızı kadettenmi bahsediyorsunuz ? Aslında bana sol ön üst tabla lazım amörtisörün bağlandığı tabla.
Uzun zamandır bir şey yapmıyorum far yıkama sistemini yaptım işte en son onuda paylaştım.Bizde proje bitmez zaman buldukça bir şeyler yaparız yakın zamandaki proje mercedes 500 SEL ateşleme bobini uygulaması :)
Acurol ;
Motor durumu çok iyi aracımda swap var biliyorsun motor ve şanzıman değişti.Her ikisininde durumu çok iyi zaten motorun önceki sahibi ben motoru almadan bir sene önce rektifiyeye sokmuş a dan z ye sıfırlamış.Swaplamadan önce silindir kapağını açmıştım kontrolünü yapmıştım her şey yolunda tahminen 4 - 5 bin km. lerdedir motorum.Sadece şaftımda balans var trabzona bi düşemedik zaman olmuyor gittiğimde o işi halledecem.
140 - 150 gibi şaft yüzünden titreşim oluyor araçta bunu halledince bol bol video çekip eklicem 0-100 10 sn lerde şu an.
Maşallah diyelim o zaman. :)Tam gaz devam. Sorunsuz sıkıntısız yavaş ama sağlam ilerleyin inş. :) Dediğim gibi california aynalar çok yakışacak bulursanız kaçırmayın derim.
rekord2000
24-07-2012, 22:01
Teşekkür ederim 2.2 lt. ne motoruydu kırmızı kadettenmi bahsediyorsunuz ? Aslında bana sol ön üst tabla lazım amörtisörün bağlandığı tabla.
Kaputun altindaki davlumbaz kismi mi, traversin ust kismi mi lazim sana? Curuk falanmi var hayirdir yau?
evolander
24-07-2012, 22:15
Acurol ;
Şaft hallolsunda artık videolarınıda izleyebilelim.
tekrar tekrar kazasız belasız sitede en baştan beri izledigim tek konudur ne emekler ne paralar harcanan arabaların konuları mevcut hiç birine baştan sonunan kadar dahil olamadım ama bu kadet ayrı :)
Kaputun altindaki davlumbaz kismi mi, traversin ust kismi mi lazim sana? Curuk falanmi var hayirdir yau?
Aslında aracın üzerindeki iş görüyor herhangi olumsuz bir durum oluşturmuyor rotilin bağlantı yeri daha önce işlem görmüş parça kaynak edilmiş vs. içime sinmiyor lastiği söktüğümde göz zevkimi bozuyor içime sinmiyor o yüzden değiştirmek istiyorum.
Bahsettiğim tabla aşağıdaki ancak ilandakinin fiyatı çok fazla ;
OPEL KADETT C ÜST TABLO SALINCAK DEMİRİ ORJİNAL - İlan ve alışverişte ilk adres sahibinden.com' da - 55030346 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-otomobil-arazi-araci-opel-kadett-c-ust-tablo-salincak-demiri-orjinal-55030346/detay/)
Alt ve üst olmak üzere iki tabla var helezon bu ikisi arasında kalıyor amörtisörde bu tablaya bağlanıyor.
Üstte olanı ;
http://totalopel.com/forum/picture.php?albumid=10&pictureid=133
http://i298.photobucket.com/albums/mm263/gernster/Kadettbop/020720101093.jpg
Şaft hallolsunda artık videolarınıda izleyebilelim.
tekrar tekrar kazasız belasız sitede en baştan beri izledigim tek konudur ne emekler ne paralar harcanan arabaların konuları mevcut hiç birine baştan sonunan kadar dahil olamadım ama bu kadet ayrı :)
Teşekkür ederim kardeşim kazasız belasız sürüş cümlemize nasip olur inşallah. :icon_tup:
rekord2000
25-07-2012, 01:53
Senin saglam bi ust salincaga ihtiyacin var amortisor traverse baglidir muhtemelen bunda! Deridun var umraniye kadosanda mesaj atarim sana bilgilerini onada bi sor belki vardir elinde saglam ust salincak!! Cikma iyi durumda bilsan yeterli olur;) cok para cekmisler hakaten!!
Edit: Deridun degil Feridun:D
Bu parça doğrudan traverse bağlı amortisör de bu parçaya bağlı.Pm i aldım çok teşekkür ederim.
rekord2000
25-07-2012, 02:22
Bu parça doğrudan traverse bağlı amortisör de bu parçaya bağlı.Pm i aldım çok teşekkür ederim.
Yok yok amortisor salincaga bagli diildir, ole gorunur ama soktunmi amortisor salincagin icinden gecer sokunce gorursun muhtemelen, salinsak traverse bagli, rotilin ucuda diske baglidir:) basit salincakli sistem denioya bunlara, benimkinin bi gelismisi, kule baslari falan var iste basit bi sistem yani:) ben artik rotilleri lastik degisir gibi degisiorm:D bu arada 1.2 motor 2.0 oldu, alt rotilleri alt salincagi traversi guclendirmeye baslasan iyi edersin kanimca!! Allah korusun alt rotil tehlike arz eder cikarsa:( kule gergiside yakisir yakisikliya kanimca;)
rekord2000
25-07-2012, 02:24
Anaaa duzeltiyorum, yayin icinde diil senin amortisor dogru diyosun:D
Senin dediğin aşağıdaki sistem sanırım ;
http://theopelgtguy.tripod.com/1416c3550.jpg
Benim sistem ise şu ;
http://c1207.hizliresim.com/z/t/b1wkj.jpg
http://g1207.hizliresim.com/z/t/b1wn5.jpg
http://g1207.hizliresim.com/z/t/b1wnz.jpg
rekord2000
25-07-2012, 14:55
Sen resimleri yollamadan cozdum zaten olayi:) hatirladim, 4 5 sene once sokulurken gormustum bi kadett'ten! Travers curumedigi surece kapama yapmaz bunlarin:) ayrica fotolardaki adam super toplamis on takimi!
Bu gün canım sıkıldı yine ve bir şeyler yapayım dedim.Ne yapsam ne yapsam derken zaten niyetimde olan ön arka kule gergilerini yapayım dedim.Ancak geç başladığım için ikisi bu güne sığmayacağından önce arkayı yapmaya karar verdim.
Demirciden 5 cm. genişliğinde yarım metre boyunda 3mm. et kalınlığında bir lama kestirdim ve bu lamadan 8 cm boyunda 4 parça kestim ;
http://f1207.hizliresim.com/z/t/b2b55.jpg
Daha sonra kestiğim dört parçanın her birinin her köşesine 9 mm. ile delik açtım ;
http://f1207.hizliresim.com/z/t/b2b5z.jpg
http://f1207.hizliresim.com/z/t/b2b67.jpg
Yine demirciden 2 mm. et kalınlığında 34 mm. çapında (dış çap) ve 113 cm uzunluğunda boru kestirdim.Daha önce hazırlamış olduğumuz lama parçalardan bu borumuzun her iki ucuna birer tane kaynak ettim.
http://f1207.hizliresim.com/z/t/b2b5n.jpg
http://f1207.hizliresim.com/z/t/b2b6d.jpg
Daha sonra gerginin bagaj içerisinde monte olacağı yerin deliklerinide delip boyamasını vs. yapıp montajını yaptım.Diğer kalan iki parça lamayıda çamurluk içinden birbirine karşılıklı gelecek şekilde monte ettim bir nevi pul mantığı yani.Bu kısmın fotolarını çekemedim.
http://f1207.hizliresim.com/z/t/b2b6s.jpg
http://f1207.hizliresim.com/z/t/b2b6z.jpg
http://f1207.hizliresim.com/z/t/b2b71.jpg
http://f1207.hizliresim.com/z/t/b2b74.jpg
http://f1207.hizliresim.com/z/t/b2b7j.jpg
Fotolar çok kaliteli değil kusura bakmayın arkadaşlarr tek kişi çalıştığım için detaylı foto çekemiyorum iş mi yapacağız fotomu çekeceğiz deyip duruyor asabım bozuluyor :D
Müsait bir zamanda sırada ön tarafın kule gergisi var bakalım o nasıl bir şey olacak.
Bu da geçenlerde direksiyon mavsalını değiştirdikten sonra girmem gereken rot ayarından bir kare.Dün e ait.
http://f1207.hizliresim.com/z/t/b2bm5.jpg
rekord2000
26-07-2012, 01:06
Valla on gergi daha zor olucak ama yaparsin sen:) merakla beklemedeyiz baya guzel olur kanimca;) naptin salincak bulabildin mi? Bu arada yarin bende detayli bi ic temizlige giricem, kalorifere kadar bal dok yala yapicam artik:) bilgisayarim falan olsa bende topladigim doneme ait fotolari paylasicam bir suru var ama pc yok ne yazikki:(
JusticeForAll
26-07-2012, 01:44
Maşalah çok güzel proje başarılar
rekord2000
27-07-2012, 21:36
Merakla beklenen bir on kule gergisi var bu cihanda:D
Bu gün yine şeytanın dürttüğü bir gündü.En son denediğimde diferansiyel istavrozunu doğramıştık.Bu sefer alnımızın akıyla kaldığımız yerden devam ettik sonuç başarılı :)
http://b1208.hizliresim.com/10/4/bfvdc.jpg
http://b1208.hizliresim.com/10/4/bfvgn.jpg
http://b1208.hizliresim.com/10/4/bfvd8.jpg
aKCkpyyh4eA&feature=youtu.be
http://www.youtube.com/watch?v=aKCkpyyh4eA&feature=youtu.be
rekord2000
04-08-2012, 02:43
Yuzun guldugunde lastiklerin agliyo bakiyorum:D o diil on sol teker niye ole duruyo yau? Kamber sorunu var gibi sanki!!
Biraz kamberli gibi duruyor evet ama aslında öyle değil fotoda öyle görünmüş.Zaten geçen gün çıktım rot balanstan her şey on numero bizim araçlarda sakat olmaz :)
rekord2000
04-08-2012, 03:19
Hahaha eyw ozaman:D izledik gerci;) yahu kadran kac senin bu arada? O nasi oluyo ya bozuk mu, yada fazla mi gosteriyo acaba? Anormal bi depari var eger kadranin dogruysa:D tehlikeli reizz yer ucagi olmus o:p
Kadran fazla gösteriyor evet şanzıman değişince saat sorun çıkardı :)
rekord2000
04-08-2012, 04:10
Dehsete dustum destur bismillah dedim bizden habersiz naapti buna dedim valla ya:D neyse o koduksyonlarida bulur insallah, yatik cift weber;)
0-100 10 sn lerde şu anda 11 olmaz :)
evolander
04-08-2012, 13:23
Valla seyredince benim bile yüzüm gülüyosa senin aldıgın zevki tahmin edemiyorum
başarılı şekilde davam kadett rulezzz :)
Teşekkür ederim kardeşim sağolasın çok daha iyileri senin E30 da olacak inşallah :)
Germanian
04-08-2012, 14:19
Abi enj konusunda birseyler yapmayi dusunuyormusun ?
Yazılım konusu burda sıkıntı cesaret edemiyorum kendime güvenebilsem bir dk duracak değilim hatta bir çok parçayı tedarik ettim aslında.Ama en azından yakın zamanda distribütörü iptal ederek ateşlemeyi edis 4 e çevirmeyi düşünüyorum önceliğim bu olacak.Bunu başarırım en azından.
rekord2000
04-08-2012, 20:12
Bu arada far yikama mavzusu hakkinda bide silecek sistemi yapsan cok şık durur ben sana soyliyim;) benim ne zamandir aklimda orjinal motorlarini falan buldum ama silecek kollari bide paspasi eksik, cesaret edip giremiyorum:( ama sen yaparsin bi sistem, 190larin far silecegi sistemi uyar kanimca!
serhatsusse
04-08-2012, 22:49
girişiminiz için tebrikler
Bu arada far yikama mavzusu hakkinda bide silecek sistemi yapsan cok şık durur ben sana soyliyim;) benim ne zamandir aklimda orjinal motorlarini falan buldum ama silecek kollari bide paspasi eksik, cesaret edip giremiyorum:( ama sen yaparsin bi sistem, 190larin far silecegi sistemi uyar kanimca!
Far yıkama sistemini bile can sıkıntısından iş olsun diye yaptım :) silecek sistemi görsellik açısından güzel olur tabi ama çok gereksiz bir şey o kadar uğraşın hiç bir işe yaramıyacağını düşünürsek pek mantıklı gelmiyor.
rekord2000
05-08-2012, 01:27
Far yıkama sistemini bile can sıkıntısından iş olsun diye yaptım :) silecek sistemi görsellik açısından güzel olur tabi ama çok gereksiz bir şey o kadar uğraşın hiç bir işe yaramıyacağını düşünürsek pek mantıklı gelmiyor.
Valla bence isede yarar, gerci bizim arabalar okadar kir yuzu gormuyo lakin goruntu olarak hakaten cok guzel olur:) bende yapabilirsem zaten calisip calismicagi mechul, ama goruntu 10 numara oluyo! Rekordlarda dik duruyo bide panjur tarafinda! Calismasin ama dursun guzel olur yani yapmani oneririm:)
ilovedrifting
13-08-2012, 08:21
Olm çift teker nası oldu. Ne zaman kilit yaptın.
AtmoSpheriC
16-08-2012, 01:02
Olm çift teker nası oldu. Ne zaman kilit yaptın.
çift teker yakmak için kilit şart değilki :)
sabaha karşı 3te başladım 3.48de bitti konu :) her mesajı detaylı olarak tek tek okudum maşallah aracınıza. emeklerinize de helal olsun, zeval gelmesin inşallah.
enjeksiyon sistemi ve beyinden sonra sanırım turbo var yine sırada. motor altyapısı kaldıracak mı bunu yoksa turbo yapmak için gerekli forged malzemeler bulabilecek misiniz ?
Çok teşekkür ederim bu motorlar enjeksiyon sistemi ile stok vaziyette 0.6 bar a kadar sorunsuz çalışıyor avrupada bir sürü örneği mevcut daha yüksek basınçlarda da kollar sorun çıkarıyormuş bir çok kişinin tecrübesi bu şekilde 0.6 barda net 170 hp alındığı söyleniyor kadett 790 kg. bu güç yeterde artar bence.Bu işin sonu yok tabi öncelikle şu hayali bir gerçekleştirelim sonrası zamanla ne olur bakarız :)
Kule gergisinde kullanılan demirin türü çeşidi nedir ? Bildigimi normal demirmi acaba
2 mm. et kalınlığında bildiğimiz demir boru :)
Baştan sona konuyu okudum abicim , gerçekten zor koşullarda farklı bi proje :) Emeğin karşılığıda belli burnoutta :D İnşallah turbo halinide görürüz :)
Teşekkür ederim inşallah o günleride görürüz inşallah :)
ilovedrifting
17-08-2012, 08:02
çift teker yakmak için kilit şart değilki :)
Haklısın fizik olarak şart değil ama iki teker için de şartların eşit olması gerekir buda düşük ihtimal öyle denk gelmiş o zaman. Ben bi türlü çift yapamadım şu işi. :D
Kadett nedense çift çeviriyor çok deneme yapmıştım hep çift dönüyor hatta bu nedenle daha zor kopuyor tekerler.
rekord2000
17-08-2012, 14:54
Kadett nedense çift çeviriyor çok deneme yapmıştım hep çift dönüyor hatta bu nedenle daha zor kopuyor tekerler.
Dogustan kilitli:D on kuleyi nezaman halledion? Beklettin baya bi olmuyo bole:p
Güle güle kullanın.Geçen tek kapı gördüm bir tane, tam turbolamalık.:D
Teşekür ederim arkadaşlar bu aralar ilgilenemiyorum dış görünüş ile ilgili aklımda olan bir kaç şey daha var uygulamaya geçince ekleyecem.
rekord2000
30-08-2012, 02:01
Teşekür ederim arkadaşlar bu aralar ilgilenemiyorum dış görünüş ile ilgili aklımda olan bir kaç şey daha var uygulamaya geçince ekleyecem.
Adam bi ip ucu falan birakir suralara bizde kafada kuralim:) yakininda olsam vallahi kalkicam gelicem yanina he yapalim bi an evel diye:D
Ön kaputun far kısmına işlem yaptırdım artık kadet daha sinirli bakıyor :)
Örnek foto (orjinali bu şekilde) ;
http://u1.ipernity.com/16/98/24/9249824.7085065b.560.jpg
İşlemden sonra böyle oldu ;
http://www.designercars.net/biler/Opel-model-330.jpg
Ayrıca sıradaki işlem arka cam üzeri rüzgarlık.Rüzgarlık hazır ancak yerine daha iyi oturabilmesi için ufak tefek bakalit işlemi istiyor.Hepsinin fotolarını eklerim.
vay be konunun başından beri baktım gerçekten müthiş emek var ellerinize emeğinize sağlık.
psikolojikdeli
02-09-2012, 00:47
Kaputu keşke orjinal şeklinde bıraksaydın ya, böyle hafif isyankar oldum fotoğrafı görünce :)
Kaput orijinal kalsaydı...:o
Benim hoşuma gitti uzun zamandır aklımdaydı zaten :) Sıradaki işlem kaputun üzerine 206 kaput havalandırma ızgaralarını uygulamada.
Benim hoşuma gitti uzun zamandır aklımdaydı zaten :) Sıradaki işlem kaputun üzerine 206 kaput havalandırma ızgaralarını uygulamada.
Abi bence onu yapma.
AtmoSpheriC
07-09-2012, 22:11
kesinlikle tavsiye etmem 206 havalandırmalarını böyle resimdeki gibiyse aracınız şık olmuştur zaten ona gerek yok.
kesinlikle tavsiye etmem 206 havalandırmalarını böyle resimdeki gibiyse aracınız şık olmuştur zaten ona gerek yok.
kesinlikle :icon_tup:
zevk senin zevkin en nihayetinde lakin orj. den fazla uzaklaşmamak kanımca daha geçerli olur.
Allah kolaylık versin zor iş vesselam.
evolander
12-09-2012, 08:28
Bencede kaput işine hiç bulaşma başta güzel görünebilir ama ileride sıkılırsın ve hoş durucanıda zannetmiyorum...
JusticeForAll
13-09-2012, 02:02
çok güzel proje bütün konuları okudum inşallah daha da ileri gider bu turbo işi :D
Murat Özcan
13-09-2012, 02:54
Maşallah hocam aracınıza güzel bir emek harcanmış umarım hersey guzel gıder allah yardımcınız olsun
rekord2000
25-09-2012, 12:20
Sirf merak gunceli, baska bi amac yok yani olay merak:)
Arka cam üzerine rüzgarlık uygulaması bitti güzelde oldu bu gün sesi rahatsız etmeye başlayan egsozla uğraşıp sesini kısacağım biraz fotoları eklerim :)
Bu gün eksoz üzerinde küçük bir çalışmamız oldu.Uzun yolda ciddi anlamda kafa ütüleyen ve artık sesinden sıkıldığım son susturucuyu çıkartıp taunusun orjinal sıfır km son susturucusunu alıp siyaha boyadım.Sonrasında da susturucunun ucuna krom boru kaynak ettirerek güzel bir görünüm elde ettim.
Sonuç araçtan artık çıt çıkmıyor rahatlık varmış :)
http://a1209.hizliresim.com/11/t/dcyrm.jpg
http://a1209.hizliresim.com/11/t/dcyt6.jpg
http://g1209.hizliresim.com/11/t/dcysk.jpg
http://g1209.hizliresim.com/11/t/dcytu.jpg
http://g1209.hizliresim.com/11/t/dcyu2.jpg
http://a1209.hizliresim.com/11/t/dcyvr.jpg
http://g1209.hizliresim.com/11/t/dcyvx.jpg
http://g1209.hizliresim.com/11/t/dcyw2.jpg
http://g1209.hizliresim.com/11/t/dcywc.jpg
http://g1209.hizliresim.com/11/t/dcywl.jpg
http://g1209.hizliresim.com/11/t/dcywu.jpg
Araç üzerindeki fotoları henüz çekmedim onlarıda eklicem.
rekord2000
25-09-2012, 21:26
Hadi bakalim guzel gorunur eminim, o diilde onune biseyler yapmistin arabanin onlar ne oldu?
Genel olarak foto çekip eklicem evet başka yapmış olduğum şeylerde var yakında coming soon :P