Orijinalini görmek için tıklayınız : IE Başlangıç sayfası sorunsalı..
.::EmrE::.
23-10-2010, 12:40
Internet Explorer'i açtıgımda cok geç açılıyor ve başlangıç sayfası www.hizlidestek.org olarak kayıt edilmiş.Fakat bunu değiştiremiyorum,seçeneklerde şöyle bir ibare görünüyor:
Baz ayarlar sistem yöneticiniz tarafından yönetilir.
http://img3.imageshack.us/img3/8594/adszht.png
Bu virüs vs. gibi birşey midir,değiştirmenin veya kaldırmanın yolunu bilen var mıdır?
Google'da bulamadım çözüm.
Aynı Sorun Bende De Vardı, Kısmen Çözmüştüm.
İşletim Sisteminiz Nedir ?
http://forum.donanimhaber.com/m_7457687/tm.htm
Burdan yardım alabilirsiniz.
Başlat
Çalıştır
regedit Yaz (winxpde) HKEY_CURRENT_USER\Software\Policies\Microsoft\İnte rnet Explorer\Control Panel'i açın
sağda yazan HomePage REG_DWORD 0X00000001(1) değerindeki sadece parentez içindeki 1 i sıfır yapın bilgisayarınızı kapayıp açın.
benim de başıma geldi bu şekilde çözmüştüm.
Bİ tür virüsten kaynaklanan bisey bu.
Hijack adında bir program var bunu kurup calıstırın (yanlıs hatırlamıyosam pc yeniden baslıyacak) düzelmiş olucak ;)
Bicok kez denedim ve sorunda çözüldü
yav 2 gün önce benimde başıma geldi döviz 34 diye bir şey google anasayfasının yerine geçti:Deli:
1.YOL
Başlat / Çalıştır / Regedit / HKEY_CURRENT_USER / Software / microsoft / Internet Explorer / Main anahtarında bulunan adresi değiştirin.
2.YOL
HKEY_CURRENT_USER \ SOFTWARE \ Policies \ Microsoft \ Internet Explorer \ Control Panel
Dizinini takip ederek git. Yan Tarafta Bulunan Homepage’e sağ tıklayıp Değiştir i seç “1¨ olan değeri “0¨ olarak değiştir.
3.YOL
-Başlat / çalıştır
-gpedit.msc
-kullanıcı yapılandırması
-Windows ayarları
-internet Explorer bakımı
-url ler
-önemli url ler
-burada 1. seçenek ana sayfanız olmasını istediğiniz url yi yazıyorsunuz..
Bi ara çok başıma gelmişti.sebep olan virüsü trojanı her neyse kaldırmazsanız olay sık sık tekrarlar.
Virus varsa o kayıt defterini silsende eski haline getirir. O yüzden Combofix ile arattır.
B.Battal
25-10-2010, 08:07
CCleaner yada Combofix yüklersen muhtemelen sorun çözülecektir.
by serçe
25-10-2010, 09:38
şu saçma sapan şey için sırf format attım pc ye :ofk: