Orijinalini görmek için tıklayınız : Apexi Power FC
Şu an aracımda kullandığım beyin Apexi Power FC'nin neler yapabildiği ve kullanımı hakkında bilgisi olan var mı?
Limitör ve vtec ayarları gibi basit şeyleri biliyorum ama işin detayı hakkında bişiler öğrenmek istiyorum.
Maxiboost
23-10-2010, 17:32
http://www.apexi-usa.com/products/Default.asp?id=5354&v=more
http://www.paulr33.com/powerfc-faq/powerfc-faq.htm
umarım yardımcı olur :)
ne gibi şeyler öğrenmek istiyotrsun :) sorarsan söyleyebilirim
Mesela farkettiğim bir olay var 5.viteste tam gaz giderken avansta yükselmeler oluyo vtec açmasına yakın ve daha üst devirlerde de dalgalanma daha yüksek 5. viteste farketmemin sebebide bursaya giderken otobanda 100 km den gazlamaya başlamam
eyerki vitesin kalibre ise 5.vitesin avansını kısabilirsin sıkıntısız olur
Şu an aracımda kullandığım beyin Apexi Power FC'nin neler yapabildiği ve kullanımı hakkında bilgisi olan var mı?
Limitör ve vtec ayarları gibi basit şeyleri biliyorum ama işin detayı hakkında bişiler öğrenmek istiyorum.
Daha önce biçok kez kullandım.Fakat genelde bilinmeyen yada göz ardı edilen bir kaç not var .. bunları bilmen iyi olacak diye düşünüyorum...
1.si Apex-i Power FC sadece Apexi dealer leri yada Power Excel Software ve kablosu olan tuner ler tarafından ayarlanabilir.
2.si Apex-i Power FC `de Power Commander`den kesinlikle doğru düzgün ayar yapmak mümkün değildir. Kendi software ile laptop bağlantılı ayarlayın.
3.sü Power FC baya özellikli bir standalone ecu olmasına rağmen..gerek fiyat gerekse ayarın yapılabilmesi açısından Hondata * Neptune gibi ECU lardan sonra gelir..
Daha önce biçok kez kullandım.Fakat genelde bilinmeyen yada göz ardı edilen bir kaç not var .. bunları bilmen iyi olacak diye düşünüyorum...
1.si Apex-i Power FC sadece Apexi dealer leri yada Power Excel Software ve kablosu olan tuner ler tarafından ayarlanabilir.
2.si Apex-i Power FC `de Power Commander`den kesinlikle doğru düzgün ayar yapmak mümkün değildir. Kendi software ile laptop bağlantılı ayarlayın.
3.sü Power FC baya özellikli bir standalone ecu olmasına rağmen..gerek fiyat gerekse ayarın yapılabilmesi açısından Hondata * Neptune gibi ECU lardan sonra gelir..
Ham program olarak b16b var onun üzerine commerderdan ayar yaptık ama yazılım için Özgün abiye gitmem gerekiyor.Teşekkür ederim bilgi için.
Özgün halleder bu işi ... Kolay gelsin kardeşim...
power fc piggyback mi standalone mu?piggyback diye biliyordum..kafam karıştı?
Standalone ya ;) Orjinal beyni söktüm bunu taktım
kardeşim bu adamın arabası tamamen stok, ne var yani yok commander'den ayar olmazmiş turboli deyilki.