PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Banka Aidatı Hk

Ome_RS
25-10-2010, 13:42
Arkadaslar bu bankaların almıs oldugu yıllık kart ücretleri mahkeme kararı ile kaldırılmadımı bugun extreme baktım 40Tl yıllık abonman ücreti yazıyor bankaya gittim bu ne dedim yıllık kart ücreti flan dediler dedim o olay kalktı tvde cıktı gazeteler yazdı banka artık talep edemeyecek diye bilmiyoruz suan alınıyor dediler dedim kartımı iptal edin onu öde sonra ederiz dediler ödemicemi söyledim o zaman tüketici mahkemesine gidin bizim yapabileceğim bir sey yok dediler illa mahkemeyemi vermeliyiz baska türlü iptal ettirme sekli yokmu bunun?

brv
25-10-2010, 13:45
aynı şey başımıza geldi aradım bankayı ya iade edersiniz yada kartı iptal ederiz dedim hemen iade ettiler :)

Fatih Kavak
25-10-2010, 13:49
Biraz tabir-i caizse çirkeflik yap o zaman bir daha almazlar.

poseidon
25-10-2010, 13:51
Maalesef kanuni bir hakkımız yok.
Çünkü bu kart ücreti maddesini formu imzalarken kabul ediyoruz.

Doğru mu?
Kesinlikle değil ama kanunen kendilerini sağlama almışlar.

Eğer düzgün harcama yapan bir müşteriyseniz talebinizi dile getiriyorsunuz ve iptal ediyorlar.
Nitekim ben de öyle yaptım ve almadılar. Benim bankam YKB ama diğer bankalar ne kadar
çakal bilmem. 3 kuruş için benimle kavga eden banka ile zaten çalışmam.

Ome_RS
25-10-2010, 13:53
Garanti benm banka neyse bunu ödicez mecbur birde telefon bankacılıgından sansımı deniyim

mrtngn
25-10-2010, 14:11
Tüketici derneginden bi form doldurup yolluyosun sanırım o parayı düşüyorlardı yanlıs bilmiyorsam..Babam her yıl yapıyo bunu ama biraz ugrasmak gerekiyo tam olarak öğrenip buraya yazarım..

Ome_RS
25-10-2010, 14:15
öğrenip yazarsanız sevinirm olmadı tüketici mahkemesine vermeyi düşünüyorum zaten

yavuz364
25-10-2010, 14:24
evet ya aynı olayı ben de öğrenmem gerekiyo, bi keresinde hesabıma para koydum, tam birisine gönderecekken yıllık para kesmişler, hesaptaki para yetmediği için tekrar gidip yatırmak zorunda flan kaldım, şerefsizler yaa..

M.Can Çimir
25-10-2010, 15:03
Bu karar resmi gazetede yer almadığı için bir hükmü yoktur.

Finansbank (FixCard) ve Garanti (Flexi)'nin öncülük ettiği 'kart aidatı olmayan'lar tercih edilebilir, fakat bu kartlarda da şube içinden yapılan ve bankaya maliyeti olan (kağıt, toner vb) tüm işlemlerden ücret alınmaktadır. Dolyısı ile eğer şube içinden işlem yapıyorsanız bu kartları tercih etmeyin ya da ekstreyi mail adresinize isteyip tük işlemleri internet bankacılığı veya ATM/BTM'lerden yapın.

Aksi taktirde kart aidatı olmayan kartlar size aidatın 2 katına mal olabilir...

Oconner
25-10-2010, 15:20
abilerim hazır konu açılmısken bişey sormak istiyorum ben akbank dan hesap açtırdım ***** staj parası oraya yatıyor :D 6 ayda bir kesinti yapıcak şuana kadar yappmadı hesapta para da var bu kesintiyi yapmaması için ne yapmam lazım ?

Ome_RS
25-10-2010, 15:23
seninkisini bilmiyorum ama benm kesinti ekim ayında yapılıyor.
bir sonuc alamaz isem seneye ben eylülde kapattırıp kasımda yeni kart cıkartıcam zaten kartı cok kullanan birisi değilim yemezlerse zaten bank asya dıt kartım var kgs otoyollarda onu kullanıyorum yıllık ücretide yok diğer işlemlerimde de onu kullanmaya dewam ederim :)

Oconner
25-10-2010, 15:25
öğrenci belgesi alıp okuldan bankaya gidecem öğrenciyim kesinti flan yapılmasın diye muracaat edicem inş olur 32 tl kesiyolar 6 ayda az para değil ya

RottingChrist
25-10-2010, 15:34
Garanti benm banka neyse bunu ödicez mecbur birde telefon bankacılıgından sansımı deniyim

garanti bankası kadar dengesiz bir banka görmedim. ağır yazıyorum alınan varsa açık açık bütün dengesizliklerini de açıklayabilirim. hatta bugün yine sıkıntı yaşattılar yemin ediyorum küfür etmemek için zor tutuyorum kendimi. ilgili şikayet forumları var burda sadece bankacılık sektöründe değil bütün şikayetler listesinde ilk sırada. burdan siz çıkarın hesabınızı. bu bankaya 1000 tl yarıtın bir sene sonra çekmeye gidin paranız artacağına eksilsin. rezalet......

M.Can Çimir
25-10-2010, 15:42
abilerim hazır konu açılmısken bişey sormak istiyorum ben akbank dan hesap açtırdım ***** staj parası oraya yatıyor :D 6 ayda bir kesinti yapıcak şuana kadar yappmadı hesapta para da var bu kesintiyi yapmaması için ne yapmam lazım ?

Akbank'ın Exi26'sı var, hesap işletim ücreti alınmıyordu en son...

srdralc
25-10-2010, 15:43
Bankadan bankaya değişiyor.

Mesela Garanti kart ücretini her şartta kabul ediyorsun ama üstelersen alabilirsin özellikle iyi müşteriysen.

Bir çok kart bendede var.
Hepsi bir bir iptal ediyor.
Özellikle sizdeki kartımı iptal ettiğim an sizin limitinizi ek olarak başka bir kartımda alabiliyorum anında ya iptal edin yada kapatın kartımı deyin :)

En çirkef HSBC bile böyle yola geldi.
Çünkü iptal ettiğimde en geç bir ay sonra verilen limit kadar boşluk oluyor Merkez Bankasında şahsımız adına.

Axess mesela elinde sözleşme olmadığı için her bankaya gittiğimde bunu imzalamazsanız işlem yapamayız diyorlar , onu ellerine alınca diretme hakkın olmuyor malesef.

Bende tüm işlemlerimi ATM'den yapıyor ödemiyorum :)

Oconner
25-10-2010, 15:54
Akbank'ın Exi26'sı var, hesap işletim ücreti alınmıyordu en son...

inşallah alınmaz ya alınırsa akbankın kapısındayım sabah 8 de :D :D

mrtngn
25-10-2010, 16:37
Şöyle söleyim..Tüketici derneginden form alınıyormuş banka kart aidatı ile ilgili.Bu formu doldurup banka subenize iade taahhütlü sekilde yollayıp kart ücretni alısveris yaptıgınız taksitlerden düşüyormuş.Elinize nakit para vermiyorlarmıs yani.

Babam bu sekilde geri alıyormus Bonus ve World kart aidatlarını...

maxpower
25-10-2010, 16:42
garanti ve akbank en pislik bankalar bence :D

SErhat.
25-10-2010, 19:19
Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurabilirsiniz ya da bunun haricinde dedikleri gibi biraz çirkeflik yapıp ödemezsiniz..Mesela kartımı iptal ettireceğim vs. gibi..

Frid
25-10-2010, 20:35
en nefret ettigim banka garanti malesef şirket kullandırıyor :D

coolvtec
25-10-2010, 20:46
Arkadaslar bu bankaların almıs oldugu yıllık kart ücretleri mahkeme kararı ile kaldırılmadımı bugun extreme baktım 40Tl yıllık abonman ücreti yazıyor bankaya gittim bu ne dedim yıllık kart ücreti flan dediler dedim o olay kalktı tvde cıktı gazeteler yazdı banka artık talep edemeyecek diye bilmiyoruz suan alınıyor dediler dedim kartımı iptal edin onu öde sonra ederiz dediler ödemicemi söyledim o zaman tüketici mahkemesine gidin bizim yapabileceğim bir sey yok dediler illa mahkemeyemi vermeliyiz baska türlü iptal ettirme sekli yokmu bunun?

bir dilekçe yaz bankaya kaldırılması konusunda, sonra 1-2 otomarik ödeme talimatı ver tamamdır. nerden mi biliyorum, ben öyle yaptım. hatta banka öyle dedi.