Orijinalini görmek için tıklayınız : 3 Tekerlekli Scooter Bilgi Lazım
orhansah
26-10-2010, 15:11
Arkadaşlar aşağıdaki linkteki alet nasıl bişeydir. Kullanım amacıma uyuyor fakat kalitesi yönünden hiçbir bilgim yok. Gören, duyan, kullanan varsa fikir bekliyorum.
LİNK (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-diger-markalar-diger-modeller-bu-moto-racing-motorlar-turkiyede-bir-ilk/detay)
Fotoğrafları:
http://image5.sahibinden.com/photos/96/37/34/big_25963734ry7.jpg
http://image5.sahibinden.com/photos/96/37/34/big_25963734z97.jpg
http://image5.sahibinden.com/photos/96/37/34/big_25963734kdz.jpg
Low-Rider
26-10-2010, 15:15
Geçen görmüştüm bende ilanı , çok beğendim.
SPORTING
26-10-2010, 15:19
cidden iyimiş
cabriolet
orhan abi kırmızısı seni açar :D
bu arada çocukken 3 tekerlekli bisiklet sürdüysen bunuda rahat sürersin herhalde ama ben yinede korkuyorum bunlardan çinliler bi yerini eksik yapmıştır kesin :D
bide bunu alıcağına atv al valla daha kullanışlı olur :D
SULTANOGLU
oha baya güzelmiş :D
orhansah
26-10-2010, 15:20
orhan abi kırmızısı seni açar :D
bu arada çocukken 3 tekerlekli bisiklet sürdüysen bunuda rahat sürersin herhalde ama ben yinede korkuyorum bunlardan çinliler bi yerini eksik yapmıştır kesin :D
bide bunu alıcağına atv al valla daha kullanışlı olur :D
beyazını beğendim :D
ya sürmesi problem değil de 2 gün sonra elimizde kalır mı acaba :)
atv olarak da şu var :)
http://image5.sahibinden.com/photos/96/37/34/big_25963734e0z.jpg
SULTANOGLU
26-10-2010, 15:21
ayrıca lastik ebatlarıda çok hoşuma gitti :) lastiği patlasa bu ebat nerden bulunur acaba arabayada takılrımı
orhansah
26-10-2010, 15:21
oha baya güzelmiş :D
yani ?
SULTANOGLU
26-10-2010, 15:23
yani ben olsam alırdım bu lastikleri arabaya takardım :D
RottingChrist
26-10-2010, 15:26
kullanım amacınız nedir mesela? yoğun trafikte araba gibi trafikte kalma riski var. olduğun yerde egsoz dumanı yutar soğuk havalrda da iyi üşürsün. teknik bilgilerini bilmiyorum ama lastik ebatlarından ekonomik scooter kategorisine uzak gözüküyor. iki teker gibi kolay park yeri bulmanız zor :D
Ferhat_V
26-10-2010, 15:30
geçen otobanda gördüm bundan adam soldan kaptırmış gidiyodu hiç scooter gibi değil şeridi dolduruyor güzel bir alet..ama tek derdi motor gibi her araya girip trafikten kaçamazsın arabalar nası duruyosa öyle durcaksın :D
RottingChrist
26-10-2010, 15:30
bu arada siyah renkli olan çok hayvani bir görüntüye sahip. lastik jant fenaa. iki teker arkada olduğu için viraj dengesi nasıldır merak ettim doğrusu.
orhansah
26-10-2010, 15:31
kullanım amacınız nedir mesela? yoğun trafikte araba gibi trafikte kalma riski var. olduğun yerde egsoz dumanı yutar soğuk havalrda da iyi üşürsün. teknik bilgilerini bilmiyorum ama lastik ebatlarından ekonomik scooter kategorisine uzak gözüküyor. iki teker gibi kolay park yeri bulmanız zor :D
yeşilköy-şirinevler-yeşilköy (ataköy üzerinden) 6+6=12 km. trafik sorunu yok ve işte de evde de park sorunu yok.
edit: bununla gidersem 5+5=10 km ye düşürürüm yolu sanıyorum :)
cabriolet
26-10-2010, 15:35
orrran abi yolda görürsem çarparım haberin ola :D
RottingChrist
26-10-2010, 15:36
yeşilköy-şirinevler-yeşilköy (ataköy üzerinden) 6+6=12 km. trafik sorunu yok ve işte de evde de park sorunu yok.
o zaman servis ağına bir bakıp yedek parça durumuna göre alınabilir. yalnız fiyat yanlış hatırlamıyorsam 8.000 civarındaydı. bu paraya uzun veya şehir içi yolda da kullanabileceğiniz japon üçlüsünden çok daha keyifli maxi scooter edinebilirsiniz. ha görüntü ve neticesinde karizma 10 numara :D resimdeki üç tekerlekli canavarlar. :D
orhansah
26-10-2010, 15:41
orrran abi yolda görürsem çarparım haberin ola :D
kaçarım ki :p :D
o zaman servis ağına bir bakıp yedek parça durumuna göre alınabilir. yalnız fiyat yanlış hatırlamıyorsam 8.000 civarındaydı. bu paraya uzun veya şehir içi yolda da kullanabileceğiniz japon üçlüsünden çok daha keyifli maxi scooter edinebilirsiniz. ha görüntü ve neticesinde karizma 10 numara :D resimdeki üç tekerlekli canavarlar. :D
fiyat için anahtar teslim 8900 tl diyorlar, pazarlık yaparız biraz daha. zaten bunun hakkında olumsuz yorumlar gelirse mecbur maxi scooter bakıcam :) hadi gaz verin biraz :D
SULTANOGLU
26-10-2010, 15:42
orran keptın bu alınır :D
orhansah
26-10-2010, 15:43
orran keptın bu alınır :D
eyvallah paşam :D
RottingChrist
26-10-2010, 15:47
kaçarım ki :p :D
fiyat için anahtar teslim 8900 tl diyorlar, pazarlık yaparız biraz daha. zaten bunun hakkında olumsuz yorumlar gelirse mecbur maxi scooter bakıcam :) hadi gaz verin biraz :D
al abi o zaman :D yalnız servis ve yedek parça konusunu mutlaka araştır. bazen japon parçasını bile bulmak sıkıntılı olabiliyor. bir parça için uzun süre bekleyip sevdiğim motosiklertine binememek çok üzer insanı. :(
cabriolet
26-10-2010, 15:47
bence bu iyi :D
http://blog.denizreport.com/wp-content/uploads/blog.denizreport.com/2009/06/tricycle.jpg
orhansah
26-10-2010, 15:50
özgür bununla parkederken arabana sürterim ha dikkat et :D
ha bi de apartmana girerken kedileri salarım üstüne görürsün :D
markası belli olmayan modelleri hiç tavsiye etmem.hele ki çin ise uzak dur derim abi. en fazla 1 yıl binersin.sonra sıkıntı yaşarsın.
bunların çok güsel olduğnu biliorum ama binmedim.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-piaggio-mp3-250-daha-temizi-yok/detay
http://img179.imageshack.us/img179/3854/mp3q.jpg
illaki 3 teker arıyorsan 0-100'ü 4,3 sn olan bişey bak bence. :D
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-bombardier-brp-can-**-spyder-roadster-2009-brp-can-**-spyder-roadstar-siyah-extra-30955171/detay
orhansah
26-10-2010, 18:14
markası belli olmayan modelleri hiç tavsiye etmem.hele ki çin ise uzak dur derim abi. en fazla 1 yıl binersin.sonra sıkıntı yaşarsın.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-piaggio-mp3-250-daha-temizi-yok/detay
parçaların çoğu japon, montajı çin diye iddia ediyolar ama bilemiyorum ki işte. bu ilana da baktım, önden çok beğendim ama arkası çirkin geldi gözüme mp3 lerin :)
orhansah
26-10-2010, 21:43
illaki 3 teker arıyorsan 0-100'ü 4,3 sn olan bişey bak bence. :D
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-bombardier-brp-can-**-spyder-roadster-2009-brp-can-**-spyder-roadstar-siyah-extra-30955171/detay
hıııı oldu alıyım ben bundan :D
can-** efsane yaa
guzel duruyolar dolgun tıplerıde ıyı vırajda nasıldır acaba
poseidon
26-10-2010, 21:58
Yaw biz bunu modlarız bile.
Emir_b16a
26-10-2010, 22:11
başarılı bi makina testlerini okumuştum ayrıca bu trafikte çok daha esnek dierlerine göre bn bunu tercih ederdim
yada yeşil atv yi ama o spoiler sorun olur :D
maverick2305
26-10-2010, 22:11
ailesinin 2 tekere ve 4 tekere karşı çıkanlar için iyi bi alternatif 3 teker :D
abi bizim burda maslakda bbg evnın altında
gecen bızım kaynakcıya geldı ınceledım yesıl atvyı cok telmasa ama o ılk fotodakıler harıka gorunuyor onunden gecerken gordum hasta kaldım ama ınceleme vaktım olmadı senın ıcın bakarım bır ara : )
orhansah
27-10-2010, 06:55
abi bizim burda maslakda bbg evnın altında
gecen bızım kaynakcıya geldı ınceledım yesıl atvyı cok telmasa ama o ılk fotodakıler harıka gorunuyor onunden gecerken gordum hasta kaldım ama ınceleme vaktım olmadı senın ıcın bakarım bır ara : )
bi bak deniz valla ya. kalite durumunu merak ediyorum. bi de fırsat bulup gelmeye çalışıcam maslağa, cebini pm atsana elince uğrıyım sana da bi çayını içerim :)
parçaların çoğu japon, montajı çin diye iddia ediyolar ama bilemiyorum ki işte. bu ilana da baktım, önden çok beğendim ama arkası çirkin geldi gözüme mp3 lerin :)
%100 yalandır o
öyle birşey yok, biraz üstelersen kıvırma pozisyonlarına gireceklerdir
efendim motoru japon malı hondanın kopyasıdır ! gibi .
çin malı motor asla almayın, resimlere ve dış görüntüsüne aldanmayın
inanılmaz kalitesiz ve dandik meteryaller ile yapılmışlar .
demir,plastik,alumnyum, bütün herşey çok kalitesiz alt yapıya sahip
biliyorsunuz herşeyin kalitesi vardır, her demir her çelik aynı değil
bütün lastikler yuvarlaktır o zaman hepsi aynıdır diyebilirmiyiz ?
çançinçon lastik ile pirelli aynımıdır ?
çin malı motorlarda öyle
bakıyorsun hımm eksoz, güzel ,dışında krom kaplama falan var, boyası bilmem nesi tam,
eli ayağı düzgün , ama metali ısıl işlem görmemiş ve en kalitesiz demirden üretilmiş,
bunu 1 sene sonra eksozun orası burası çatlayıp paslanmaya başlayınca anlıyorsunuz.
yani kısacası sadece görüntü
hayır bende çin malı scooter var oradan biliyorum :)
öte yandan 3 tekerli scooterın trafikte hiçbir avantajı yok
hadi anadoluda alınır ve kullanılır ama mesela istanbulda kesinlikle tam saçmalık
araba gibi dur kalk, araba gibi park yeri ara eee ne anladım o işten ?
scooter italyanın işi bence.piaggio,vespa,gilera.ömürlük motor yaapıo adamlar.
mp3 de piaggo,italyandır yanı.
orhansah
27-10-2010, 07:31
%100 yalandır o
öyle birşey yok, biraz üstelersen kıvırma pozisyonlarına gireceklerdir
efendim motoru japon malı hondanın kopyasıdır ! gibi .
çin malı motor asla almayın, resimlere ve dış görüntüsüne aldanmayın
inanılmaz kalitesiz ve dandik meteryaller ile yapılmışlar .
demir,plastik,alumnyum, bütün herşey çok kalitesiz alt yapıya sahip
biliyorsunuz herşeyin kalitesi vardır, her demir her çelik aynı değil
bütün lastikler yuvarlaktır o zaman hepsi aynıdır diyebilirmiyiz ?
çançinçon lastik ile pirelli aynımıdır ?
çin malı motorlarda öyle
bakıyorsun hımm eksoz, güzel ,dışında krom kaplama falan var, boyası bilmem nesi tam,
eli ayağı düzgün , ama metali ısıl işlem görmemiş ve en kalitesiz demirden üretilmiş,
bunu 1 sene sonra eksozun orası burası çatlayıp paslanmaya başlayınca anlıyorsunuz.
yani kısacası sadece görüntü
hayır bende çin malı scooter var oradan biliyorum :)
öte yandan 3 tekerli scooterın trafikte hiçbir avantajı yok
hadi anadoluda alınır ve kullanılır ama mesela istanbulda kesinlikle tam saçmalık
araba gibi dur kalk, araba gibi park yeri ara eee ne anladım o işten ?
teşekkür ederim acı gerçekler için :D
fiyatı çin malları kadar ucuz olmadığı için acaba mı dedim.
:(
almayı düşünüyorsanız test sürüşü yapmadan almayın derim.bu tür aletlerin viraz olayı çok kötü.dönüş kabiliyeti pek yok.ufak dönüşlerde bile fazlasıyla yavaşlamanız gerekir.bazı modeller ön tarafı yatırdığın zaman gövdede hareket ediyor ve viraz kabiliyeti sağlıyor motora.ama bunlardavirajlar çok sıkıntı.
BosphorusBoys
27-10-2010, 08:49
Çinçon Malları her zmn olduğu gibi ;
demir,plastik,alumnyum, bütün parçalar kalitesiz ve dandik..
Görünüşü guzel olabilir ama neredeyse 10 bin gibi bir rakam isteniyor..
bnm tercihim diil araba alır paşa paşa binerim o paraya...
RottingChrist
27-10-2010, 09:46
ben de de çin malı scooter vardı 1 yıla 15.000 km yaptım. (150 zat) bu km nin nerdeyse 10.000 i hep iki kişi :D herkez çin malına söverken ben dua ediyordum. bütçem nedeniyle aldım ve çok şükür hiç üzmedi beni. bol bol vida sıktım ama o da işin zevkli tarafı. bütün bakımlarını mahallemedeki bisikletçi yapıyordu :D hatta balığa gidip gelmek için bitane daha almayı düşünüyrum :)
bu aletleri maslak ta bizzat inceleme fırsatım oldu, burada fotolardan gördüklerinize pek aldanmayın yakından gidip bakınca kalitedeki kusurları görebiliyorsunuz, ucuz fiber kaporta vs vs, özekkllik olarak otomatik ve manuel viteslileri mevcut(yanılmıyorsam 5 iler 1 geri), viraj olayı fena değil önler bağımsız salıncak süspansiyon(viraj demiri yok) arkada ise sabit tek süspansiyon, arka kısım bu sebeple sağa sola yatmaları yüksek derecede engelliyor, ön kısımlarsa kaldırım vs gibi yerlere çıkmayı olumlu hale getiriyor...
karizmatik bir makina ama çinli motor alıpta motorda sorun yaşamayan görmedim
en önemliside vibrasyon cok sarsıntılı çalışıyor motorlar
orhansah
27-10-2010, 11:39
bu aletleri maslak ta bizzat inceleme fırsatım oldu, burada fotolardan gördüklerinize pek aldanmayın yakından gidip bakınca kalitedeki kusurları görebiliyorsunuz, ucuz fiber kaporta vs vs, özekkllik olarak otomatik ve manuel viteslileri mevcut(yanılmıyorsam 5 iler 1 geri), viraj olayı fena değil önler bağımsız salıncak süspansiyon(viraj demiri yok) arkada ise sabit tek süspansiyon, arka kısım bu sebeple sağa sola yatmaları yüksek derecede engelliyor, ön kısımlarsa kaldırım vs gibi yerlere çıkmayı olumlu hale getiriyor...
peki incelemiş biri olarak alınır mı dersin alınmaz mı dersin?
al bunları dağlara çık :D
peki incelemiş biri olarak alınır mı dersin alınmaz mı dersin?
haftasonu gezinmek için alınabilir derim, günlük kullanımda sorun çıkaracağı büyük bir ihtimal.... aynı hakan(maxi) abinin dediği gibi bu aletler ne malı diye sorduğumuzda kem küm gevelediler resmen yok çin malı ama bilmemne patentli zart zurt diye....
cabriolet
27-10-2010, 16:40
Honda ruckus isini arastiralim bence abi :)
orhansah
27-10-2010, 18:51
Honda ruckus isini arastiralim bence abi :)
piskopat alet yaaa :D
http://www.canim.net/motors/resimler/Honda_Big_Ruckus_2005_02_1024x768.jpg
orhansah
27-10-2010, 18:53
bu da az bişey modifiye edilmiş hali :D
http://1.bp.blogspot.com/_D_RRrIu8FXM/TI8rJclpzGI/AAAAAAAANqU/cKbfir3hTJc/s800/ruckus_final.jpg
Shadow_Dancer
27-10-2010, 18:56
Abi çin malı bisiklet bile alma o kadar diyeyim sana..
onurdemir
28-10-2010, 00:34
Bahsettiğiniz ürünler çin malıdır. Fotoğraflarda ilgi çekici olsa da fren sisteminden karenaja kadar bir çok noktası kötü işçiliklidir.
3 tekerlekli araçlarda en iddialı firmalar Piaggio ve Gilera'dır.
Konu içinde paylaşılan siyah renkteki motor Gilera Fuoco 500'dür. Hantal ancak ilgi çekici bir alettir.
Bir diğer motor da Piaggio MP3 250 ve 400'dür. Türkiye'de en çok 250cc modeli satışa sunulmuştur.
Piaggio, Vespa modelinin üretici firmasıdır. Herkes Vespa'yı marka sanır ama Vespa model ismidir. Piaggio Vespa LX 150, Piaggio Vespa GTS 250 gibi... Ya da BMW M3'den örnek vereyim. Vespa = M3
Türkiye'de 3 tekerlekli araç kullanmak istiyorsanız tercihinizi Piaggio MP3'ten yana yapmanızı öneririm. Tahmin edildiği gibi bu motorda düşmemek diye bir şey yok. Fazla yatmanız, fazla frene asılmanız durumunda düşebilirsiniz. Sadece 2 tekerli araçlara oranla virajlarda daha fazla yatma, logar kapaklarından geçerken daha iyi yol tutuş gibi özellikleri mevcut.
Bahsettiğiniz ürünler çin malıdır. Fotoğraflarda ilgi çekici olsa da fren sisteminden karenaja kadar bir çok noktası kötü işçiliklidir.
Konu içinde paylaşılan siyah renkteki motor Gilera Fuoco 500'dür. Hantal ancak ilgi çekici bir alettir.
Bir diğer motor da Piaggio MP3 250 ve 400'dür. Türkiye'de en çok 250cc modeli satışa sunulmuştur.
Piaggio, Vespa modelinin üretici firmasıdır. Herkes Vespa'yı marka sanır ama Vespa model ismidir. Piaggio Vespa LX 150, Piaggio Vespa GTS 250 gibi... Ya da BMW M3'den örnek vereyim. Vespa = M3
Türkiye'de 3 tekerlekli araç kullanmak istiyorsanız tercihinizi Piaggio MP3'ten yana yapmanızı öneririm. Tahmin edildiği gibi bu motorda düşmemek diye bir şey yok. Fazla yatmanız, fazla frene asılmanız durumunda düşebilirsiniz. Sadece 2 tekerli araçlara oranla virajlarda daha fazla yatma, logar kapaklarından geçerken daha iyi yol tutuş gibi özellikleri mevcut.
benim anlamadım niye piaggio vespalarda kendi amlemini kullanmıo,nie vespa ismi çok daha ön planda tutuluyo :beuj:
örneğin; http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-vespa-gt-200-2004-model-vespa-gt-200-13-000-km-extra-extra-33651153/detay
Selcuk_RoL
28-10-2010, 12:24
fena tehlikeli duruyor ya
geçen etilerde gördüm trafikte önümeydi
gayet güzeller orhan keptın
eğer parçaydı servisti sıkıntısı yoksa 2.el küçük araba niyetine alınır bence
orhansah
01-11-2010, 12:11
Abi çin malı bisiklet bile alma o kadar diyeyim sana..
tamam :p
Onur teşekkürler bilgiler için. MP3 araştırıyım biraz bakıyım bütçeme uygun bulabilecek miyim.
geçen etilerde gördüm trafikte önümeydi
gayet güzeller orhan keptın
eğer parçaydı servisti sıkıntısı yoksa 2.el küçük araba niyetine alınır bence
vazgeçtim göktuğ ya hiç olumlu yorum gelmedi :)