Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : wolksvagen golf mü? honda civic mi?

serdar_07
26-10-2010, 22:00
bi abim araba almayı düşünüyor 2000 model üstü ama bu iki araç arasında kaldı sizce artıları ve eksileri nelerdir ben honda konusunda biraz bilgi aktardım ama golf bana biraz uzak yardımlarınızı bekliyorum

saygılar...

ömerve
27-10-2010, 02:15
beklentileri neler almak istediği araçtan? bana göre konfor ve 2.el açısından bakılcak olursa golf önde..ben kalsam bu ikilemde golf tercih ederim

devil_berk22
27-10-2010, 03:09
ikisininde modelleri ve motor seçenekleri önemli olan ve 2000 üstü derken hangi modellerden bahsediliyor kuru kuruya 2000 üstü golfmü civicmi dersen anlamsız bi soru çıkar ortaya yanlış anlama

serdar_07
27-10-2010, 07:42
beklentileri neler almak istediği araçtan? bana göre konfor ve 2.el açısından bakılcak olursa golf önde..ben kalsam bu ikilemde golf tercih ederim

ya beklenti derken aile arabası olacak:)

ikisininde modelleri ve motor seçenekleri önemli olan ve 2000 üstü derken hangi modellerden bahsediliyor kuru kuruya 2000 üstü golfmü civicmi dersen anlamsız bi soru çıkar ortaya yanlış anlama

haklısınız tam ifade edemedim yani şöle söyliyim max.21.000 tl civarlarında olcak dersem açıklayıcı olur mu..

yusufaltintepe
27-10-2010, 09:11
meşhur golfun hitler yani akl motorlu kasasından bahsediyorsunuz 1,6 8v benzin canavarı hele birde otomatik düşünüyorsanız vay halinize :D benim tercihim cıvıc ten yana olurdu hem motor performansı hemde 2. eli açısından belki komfor golf kadar değildir ama golfun o motoru her ne kadar problemsiz bir motor olsada benzin canavarı bana göre

kerem_euk34
27-10-2010, 09:24
kontor kalite = golf
sportif tuner = civic :)

ygtrn
27-10-2010, 16:36
kontor kalite = golf
sportif tuner = civic :)

sürekli arıza= golf
sorunsuzluk= civic

turbo&quattro
27-10-2010, 16:40
sürekli arıza= golf
sorunsuzluk= civic

uzun yillar golf kullandim yok oyle surekli ariza durumlari fln...

ygtrn
27-10-2010, 16:44
şimdi bu konuyu şöyle ele almak lazım....

2000 üstü herhangibir civic yada golf düşünüyorsunuz, vw nin 8v motorları dışında diğerleri pek problemsiz sayılmaz 8v ler ise benzini bildiğin içer saçar, benim arabam bile okadar yakmıyordur ve ayrıca kesinlikle gitmez....
bunlar dışında problem olayını sadece motor olarak ele almamak lazım motor dışındada problem çıkarabilecek şeyler mevcut ve bu konuda yine vw geride kalıyor bence...
bu karşılaştırmada golfün tek üstün olduğu nokta konfor ve 2. el piyasası oluyor ki konfor derken aralarındaki fark biri merso s500 iken diğeri tofaş değil... hondada gayet rahat bir araçtır...

bunun dışında hondada kolay kolay problem yaşamazsınız, servise daha az gidersiniz, daha az benzin tüketir daha performanslı gidersiniz... yani 2. el piyasası golften az bile olsa bunu amorte eder her şekilde....

ygtrn
27-10-2010, 16:45
uzun yillar golf kullandim yok oyle surekli ariza durumlari fln...

abi sen abd nin güzide yollarında kullanmışındır onu :)

turbo&quattro
27-10-2010, 16:51
TR'de kullanmistim....Gitmez ve cok yakar heleki otomatikse vay haline dogru..Vag grubunun kronik birkac sorunu haric (konsol soyulmalari, bogaz kelebegi vs..) genelde sorunsuz araclardir.

ygtrn
27-10-2010, 16:58
TR'de kullanmistim....Gitmez ve cok yakar heleki otomatikse vay haline dogru..Vag grubunun kronik birkac sorunu haric (konsol soyulmalari, bogaz kelebegi vs..) genelde sorunsuz araclardir.

8v motorun sorunsuz olduğunu biliyoruzda gel bide onu fsi motorlara 7 ileri dsg şanzımanlara ve tsi motorlara de abi :)

burada millet 20bin km de şanzıman değiştiriyor 40 binde sandık motor değiştiriyor...

hatta birönceki kasa golflerin 10 km de manuel şanzımanı dağılanları var...
iç aksamın soyulmasınsdan bahsetmiyorum bile... babamda touareg vardı 25 bin kmde sattık bidahada vw ye tövbe dedik, benim 99 forester'ım(320bin kmde) 10 kat daha temizdi toureg'i sattığımızda, ki benim aracı görenler 100bin kmde falan sanıyor :D