Orijinalini görmek için tıklayınız : maserati 422 biturbo ???
Ahmet Saraçoğlu
27-10-2010, 00:57
arkadaşlar bi abimiz satıyor bu aracı , fakat hakkında nokta bilgim olmadığı için emin olamadım nedir ne değildir diye.Söylediğine göre 2.0 arkadan itiş , çift turbo 250 hpymiş.Kullanan , gören , bilen varmı?Nasıl bi arabadır? Ghibli deki motormu var üzerinde?
Bi ay önce görseydim 560 ı almadan önce kesin atlardım diye büyük bi pişmanlık oldu içimde.Sizce o pişmanlığa değecek bi araçmı?
(foto temsili)
http://www.nsautomobili.com/img/polovna_vozila/PolovnoVozilo_33215_2.jpg
Biturbo serisi döneminin muazzam araçlarıdır....
4.22 silindir başı 3 subap, ohv motordur... Stock 250 değil yaklaşık 220HP ye tekabul eder...
Tayfun ların şirket ortaklarının aracını, arkadaşıma almıştık 2000 li yıllarda, uzun süre seyahat ettim içinde... O sebeple araçla ilgili biraz bilgiye sahibim.
Döneminin BMW 5 ve Mercedes E serisi kıvamında konfora sahiptir, Mevcut kilit diferansiyel ile şehir içinde oynaşması da keyiflidir. Tüketimi anımsamıyorum ama öyle muazzam değildi. Zaten 2lt v6 bi turbo makina var üzerinde... Kaporta parçaları falan çıkma bulma ihtimali var, ama sıfır alman gerekirse rakamlar hiç mutlu etmez.
ZF marka 5 ileri dogleg (ters1) şanzımanları zamanla sert ve geçişleri zor hale geliyor... Baskı balata serviste çok pahalıydı...
Fermas tan alışveriş yaparsan parçaları pek hesaplı olmaz, Onun dışında maslakta eski Zeytinoğlundan ayrılmış bir çalışanın dükkanı var, ismi Ufuk idi sanırım... Zeytinoğlundayken kendisii iyi bir ustaydı. Orası ile paslaşabilirsin.
Zayıf yerleri çoktur, başta elektronik aksamı bize çok çektiriyordu...
İmkan varsa 4.24 tercih etmeni öneririm... yada 2.24 yani coupe si... v6 24v makina daha iyi bir motor bence.
Edit: Ghibli de bu makine yok, olsaydı kimse ghibli almazdı herhalde, ama bunun akrabası bir makina var Ghiblide... Biturbo serisinin en üstün otomobili "Shamal" dır... Biturbo serisinin en siqimsonic parçasıda r9 ile aynı olan silecek ve sinyal kollarıdır :D
doğan_1981
29-10-2010, 20:45
motora dikkat ::))biraz parça sıkıntılı..
Vts_Power
08-11-2010, 22:06
4.24 motoru ile ghibli motoru çok yakın birbirine. benim maserati motorunu ghibli si olan bir arkadaş aldı. silindir kapaklarını kullandı sadece ghibli nin üstüne direk taktı.distless turbo ve yazılım dışında fark yok
Vts_Power
08-11-2010, 22:07
[konuyu açan arkadaş çok byük bişey kaçırmadın, başbelası bi makina acaip sorunlu bir motor bulaşma kesin :)
yaw ahmet nerde bu araba yabancıya gıtmesın bı bakalım
ghibli06
08-11-2010, 22:45
vaktin paran ve de sabrın varsa, bu işten de usta falan değil direk kendin anlıyorsan al...
ben arabamın elektrik tesisatına kadar kendim halletmek zorunda kaldım, turbolar sıkıntılı, motorun da yağısz susuz kalmadıysa kolay kolay sorun yaşamazsın... parça sıkıntısı var ve de pahalı ama çoğu parça çoğu arabayla yar, özellikle kuş serisi ile :D
arkadaşın dediği gibi reno9 kollar beni de öldürdü :D
resmın kenarındakı ıımıs :D:D:D
Selcuk_RoL
08-11-2010, 22:51
:icon_tup::icon_tup::hahaha:
Vts_Power
09-11-2010, 00:06
editt............
Bulut Y.
09-11-2010, 00:09
mükemmel tesbit. !:hahaha::hahaha::hahaha:
Muharrem C.80
09-11-2010, 00:21
bizim alt komsuda var siyah çok ciks gidiyor sürüş hissi şahane.. ama parçası çok problem bulunmuyor 2 hafta arka far aradığını bilirim. hafta sonu beraber parlatıyorduk arabaları öneririm heleki sesi herşeye değer;)
Ahmet Saraçoğlu
19-11-2010, 20:39
yaw ahmet nerde bu araba yabancıya gıtmesın bı bakalım
ya acayip karambole gelmiş konu.Ben 560 ı toplayıp gazlayınca onun sarhoşluğuyla unuttum hepsini.Satılmadı diye biliyorum ama bayramdan sonra ankara dönüşü net bi bilgi alıp yazarım buraya.