Orijinalini görmek için tıklayınız : Saçmasapan trafik cezaları
nereden başlasam acaba ?
arabaya 2006 yılına ait saçma sapan cezalar geliyor
2006 yılında bir tane gelmiş ödemişim 75 TL
2006 yılına ait 2009 yılında geldi onuda ödedim, 129 TL falandı gecikme faizi falan dahil .
şimdi gene gelmiş ceza 2006 yılına ait, bir sürü geckme faizi falan 198 TL gözüküyor .
hiç ceza yemedim ...
hiç ceza makbuzu gelmedi...
hiç birşey imzalamadım...
bu cezalar nereden geliyor ?
bunlara nasıl itiraz ederim ?
böyle saçmalık hep benimi bulur ?
son soru:
şüpheleniyorum o.ç biri sahte korsan taksi plakası ile dolaşıyor olmasın ?
plaka 34 T xxxx
alpbodrum
27-10-2010, 11:51
Hocam git al dökümünü bence . Nerde neyden ötürü yazılmış ceza hangi trafik amirliği yazmışsa oradan çıkar.
Hocam git al dökümünü bence . Nerde neyden ötürü yazılmış ceza hangi trafik amirliği yazmışsa oradan çıkar.
nereden alırız detay döküm ?
sahte plaka olabilr yakınıma oldu plakasını kopyalamışlar kırmızı ışık ihlali yapmış istanbulda ama traktör daha tarladan dışarı çıkmamış :)
onursumer
27-10-2010, 13:21
imza yoksa ve üzerinden belli bir zaman geçmişze zaten nobetçi sulh cezaya dilekçe yazıp itiraz ediyorsunuz ceza düşüyor
Bence iptalden önce son soruya yoğunlaşmalı.Son sorunun kesin net cevabına nasıl ulaşılabilir?
Yüzde 90 sahte plakayla biri geziyor.
banada 2006 yılından laguna varken bir ceza gelmiş 1 hafta oldu direk çöpe attım ugrasamam
by serçe
27-10-2010, 16:59
aynısı benim başıma da geldi 2 kere ödedim bir daha da aynı şey olmadı ama arkadaşın dediği gibi hiç bir şekilde ceza yemedim ve çevrilip ceza imzalamadım ...
alpbodrum
27-10-2010, 17:01
Valla geçmiş olsun diyeceğim ama yani böyle havadan para ödemekte insana koyar doğrusu. Hocam en yakın trafik amirliğine git durumu anlat derim ben olsam peşini bırakmazdım.
Muharrem C.80
27-10-2010, 19:06
1hafta önce 192tllik bir ceza iptal ettirdim topuklayınca adam ne varsa eklemiş 3 madde:D bir dilekçeye bakıyor iptal olayı.
geçmiş olsun boşu boşuna yazık ödenen paraya sahte plaka olma ıhtımalı yuksek gıbı
utkuselamoglu
27-10-2010, 21:34
2007 de muayene yaptırdıgım arabama 2006 dan 3 e katlamış 400 küsür tl lik cezası var nasıl iş bende anlamadım... bunada şükür
vergı borclarında yenıden yapılandırma olucak dıye haberler var bu aralar ılk bastada trafık cezalarında yapılandırıldıktan sonra yatırmakta fayda var tabı gecıkme ve tutar cok ıse beklenır
Sahte olma olasılıgı yuksek
Yüzde 90 sahte plakayla biri geziyor.
bencede daha önce bir arkimin başına geldi bu olay ...
Bana 2 kere geldi kırmızı şıkta dururken çekilmiş foto geçmişim diye naısl oluyorsa. Bir kaç tanede şu yönden şu yöne gidiyor ama kusuru yazmıyor . Yırttım attım .Asla da ödemem.
utkuselamoglu
27-10-2010, 22:06
direk başkasına yazılan bize mi denk getiripte yazılıyor eş dost hatrına düşünmüyor değilim gerçekten
1hafta önce 192tllik bir ceza iptal ettirdim topuklayınca adam ne varsa eklemiş 3 madde:D bir dilekçeye bakıyor iptal olayı.
nereye veriliyor bu dilekçe ? sulh ceza mahkemesimi? acaba anadolu yakasında nerededir bu , hayır hiç bu tip yerlere yolumuz düşmediki anasını satayım .
sonrada trafiğe gidicem, kesin bu işin altında bi ibnelik var
bir kaçkerede köprüden geçiş yakaladım , ogs var bende
o da 2006-2007 yıllarıydı galiba ,
ulan diyorum ben geçmedimki bu tarihlerde ?
Tabi insan tam emin olamıyor acaba geçtimmi falan diyor .
By_HaNNibaLL
27-10-2010, 23:20
Bizede oldu aynisi arabayi üzerimize alirken borcu yoktur falan filan aldik herşeyi borc falan yoktu muayeneye soktuk arabayi 34 plakaydi 16 plaka yaptik sonra bizim plaka istanbuldan kopruden geçmiş ve durmamişiz ödeme yapmamişz gibi bişey yaziyordu 130 gibi bişeydi böyle şaçma sapan şeyler nasil oluyor anlamiş değilim
durdugun hata abicim.yıllardır ankarada olan 106yı ıstanbulda olaya karıstı plaka dıye burda krımınale aldılar inceledıler.dusun yanı...
Muharrem C.80
28-10-2010, 00:29
nereye veriliyor bu dilekçe ? sulh ceza mahkemesimi? acaba anadolu yakasında nerededir bu , hayır hiç bu tip yerlere yolumuz düşmediki anasını satayım .
evet sulhceza mahkemesine dilekçe veriyorsun adliyeye gidip hiçbir ücretin yok belki bi 5lira davetiye masrafı alırlar 1 sefer almışlardı benden bikaç seferdir almıyorlar ama alıştılar heralde:)