Orijinalini görmek için tıklayınız : Son model cipler yola saçıldı
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/16142560.asp?gid=373
Şanlıurfa'da çıkmaya çalıştığı rampada freni boşalıp geri geri gitmeye başlayan tırın dorsesindeki son model jipler, yola saçıldı.
Ürdün'den yüklediği 8 cipi Irak'a götüren TIR, Şanlıurfa'da yokuş aşağı inerken freninin boşalması sonucu kontrolden çıkarak devrildi. Şans eseri sürücünün yara almadan kurtulduğu kazada, cipler hurdaya döndü.
Kaza, dün akşam saat 21.30 sıralarında Karakoyunlu Mahallesi İpekyolu Caddesi'nde meydana geldi. Ürdün'den yüklediği toplam değeri 520 bin TL olan 8 cipi Irak'a götüren 43 yaşındaki Halid Faraç yönetimindeki plakası henüz belirlenemeyen TIR'ın yokuş aşağı inerken freni boşaldı. Kontrolden çıkan TIR, ara refüje girerek durabildi. Kaza sırasında dorsede bulunan ciplerden biri, 5 metre yüksekliğindeki üst geçitten aşağı düştü. Sürücünün şans eseri yara almadan kurtulduğu kazada, 8 cip hurdaya döndü.
Kaza nedeniyle Şanlıurfa- Gaziantep Karayolu çift yönlü olarak trafiğe kapandı. Karayolunda kilometrelerce araç kuyruğu oluşurken, yaklaşık 2 saat beklemek zorunda kalan sürücüler tepki gösterdi.
TIR ve üzerindeki cipler, vinç yardımıyla kaldırıldıktan sonra yol yeniden ulaşıma açıldı. Kurtarma çalışmalarını çok sayıda meraklı vatandaşın izlemesi dikkat çekti.
ALINTIDIR,
cip derken :D ne olucak şimdi şöförün hali
sigortası vardır herhalde hepsinin
o tırın ustundeki hafif hasarlıları gidip cok ucuza alırsın aslında
sportage alacak olanlar kacırmasın fırsatı :D:D
beyler ben markalarını tam çözemedım bunların
BosphorusBoys
27-10-2010, 12:34
araçlar sigortalıdır büyük ihtimal yanı olan sigorta şirketine olucak geçmiş olsn
Irak'a Hiçbir sigorta şirketi teminat vermez..
2 ve 3 sınıf sigorta şirketleri yaparmı bilmem ama enfazla yapacağıda Tr sınırları içerisine kdr teminat verilmişse verilmiştir.
katliam gibi, yazık olmuş
Ahmetfikri
27-10-2010, 12:38
bu araçlar mersin limanından Iraka gidiyor çok görüyordum askerde bizim burdakilerden daha çok araç alıyor sigortaları kesin vardır
sıfır cipi o model tırla taşırsan böyle olur:)
ford kuga galiba jeepler.
By_HaNNibaLL
27-10-2010, 13:01
Trde ayri sigorta vardir sınırı geçtikten sonra ayri sigortasi olmasi lazim.Tırcının bi sucu yok bence araba taşitiyorsun sen her tır taşirmi o arabalari bak et güzelce ondan sonra yükle :)
Tofaşta şahit olmuştum tırlar yanaşti bi tanesi yıkanmamiş tirin camurlar falan vardi adami cıkarttilar sıradan italyaya gidecekti bide daha sıfır denilebilecek tırlardi zaten
vaybee mundar olmuş jipler
onursumer
27-10-2010, 13:07
yazık olmuş kia lara dorsede kalan az hasarlılar alınır valla :D
skaratas2
27-10-2010, 13:10
burdan sürekli geçen filolardan biri bu. bu günlerde o kadar çok geçmeye başladılar ki inanılmaz sayıda. ayrıca bu kia modellerinin bazılarını Türkiyede hiç görmedim.kötü kaza oldu ama Allahtan yaralı yok.
minimal_freak
27-10-2010, 14:02
ford kuga bunlar sanırım
Ahmet Saraçoğlu
27-10-2010, 14:03
araçlar kia sportage , az hasarlıları sigortadan alsak mı napsak:D
8.000rpm
27-10-2010, 14:56
o araçların orada ne işi var? ürdün'den ırak'a nasıl bir lojistiktir ki bu?
redbaron
27-10-2010, 14:58
sonunda cam tavan bir aracin takla atinca ne hale geldigini gorduk.iyi buyuk bir sorun olmuyormus icim rahatladi:) jipler kia sportage son kasa
hondaya benzetmistim bende ilk gordugumde sanirim kia
heeheh kia lar artık yok oldu :D cam tavanlara yazık oldu yaw
Sıfır Kia Spotage alacakların çok dikkat etmesi lazım :)
HondatugraL
27-10-2010, 15:27
Valla sıfır jip mis gibi :D:D
Araçlar sportage nasıl kugaya benzettiniz :)
sportinger
27-10-2010, 15:31
sahiperinin haberi varmıdır acaba. eger yoksa teslimatta gecikme oacak derer sonrada toplayıp satabiirer...
onn_dear
27-10-2010, 15:31
bir şey olmaz yaptırıp sıfır diye satarlar bunlar
çok kişinin başına geliyor
en son bir arkadaşım sıfır pug aldı
6 ay sonra kaportacıya gitti bir iş için baktılar
sağ 3 parçada boya var arabada
getirilirken tır üstünden indirilirken sağ tarafı sürtmüş paşalar boydan boya düzeltip boyatmış ve satmışlar...
redbaron
27-10-2010, 15:34
bir şey olmaz yaptırıp sıfır diye satarlar bunlar
çok kişinin başına geliyor
en son bir arkadaşım sıfır pug aldı
6 ay sonra kaportacıya gitti bir iş için baktılar
sağ 3 parçada boya var arabada
getirilirken tır üstünden indirilirken sağ tarafı sürtmüş paşalar boydan boya düzeltip boyatmış ve satmışlar...
aynen olabilir sasirmam ,arkadasim 0 civic almisti satarken kaput boyali cikti.gemilerden yada tirlardan indirirken orasini burasini carpip sonra boyatiyorlarmis.nasil olsa sifir diye kimsenin aklina gelmiyor.
bir de ben yazayımda..araçLar KIA sportage!
TIR a bak cappucino iç.. adam kamyonu devirmiş:D
jdmpoint
27-10-2010, 15:57
hangi firmaya aitse oraya iade edilir onlar ordan sigortaya gider haberlerde duydugum kadarıyla irana mı ne gidiyormus oraya basvurmanız lazım almak isteyenler :D
individual
27-10-2010, 16:24
sigortasız o büyüklükde taşımacılık kimse yapmaz.Sigorta öder kazalılarda hafif kusurlu olarak düşük fiyatlarla satılırlar.
Firmaların bile haberi olmuyor bazen tırcılar hemen ufak tefekleri yaptırıp teslim ediyor.
Bilidiğim kadarıyla zaten fark edildiğinde bayiye uygun fiyattan veriyor onlarda hasar durumuna göre sıfır hasarlı olarak satıyorlar tabii insan olanlar genelde bunu yapıyor.
Kansızlar arada mutlak var :)
http://images.dealerrevs.com/gallery/photo.php?id=33934599
http://images.dealerrevs.com/gallery/photo.php?id=33934615
http://imggaleri.hurriyet.com.tr/LiveImages%5CFoto%20Haber%5C132%5CSon%20model%20ci pler%20yola%20sa%C3%A7%C4%B1ld%C4%B1%5CD27012622.j pg
http://imggaleri.hurriyet.com.tr/LiveImages%5CFoto%20Haber%5C132%5CSon%20model%20ci pler%20yola%20sa%C3%A7%C4%B1ld%C4%B1%5CD27012707.j pg
tr de olsa bunlar servıste yapılıp boyanır sıfır dıyede satılırdı ama ırak malıymıs.
jdmpoint
27-10-2010, 18:09
benimde universiteden bi hocamın basına gelmişti 2 sene binmisti 207 sine sonra satmaya aldığı servise götürmüstü kadının tekbir kazası yoktu servis aracı geri alırken(takasa giricekti hoca sıfır dizelle) bu arac taklalı deyince kendilerini ele verdiler hocada actıgı tazminat davasını 4 ayda kazandı aracını vermeden sıfır 207 hdi ını aldı:D türkiyede cok oluyor oyuzden aman dikkat özellikle peugeot ta duyuyorum canlı tanık olarak bu olayları dikkat edilmesi şart...
Kaç kere şahit oldum bayrampaşa dan e5 e bağlantı yolunun ordaki köprü altında ne C serileri ne E92 ler ne cipler sürttü köprü altına tavanlar gitti......Allah bilir toplayıp toplayıp yine sıfı gibi satıyorlardır araç zaten sıfır ama pert..2 sene sonra arabayı satmaya gidiyosun adam yetkili serviste expertiz yaptırıyo tavanda boya var diyolar sana :D
fatihtemizer
27-10-2010, 19:26
yazık olmuş..tamir görüp satılacaklar nihayetinde..:)
dragstar
27-10-2010, 19:30
toplayıp 0 diye satarlar mis gibi galeriye boyacıyla gidilme sebebi
hddsheriff
27-10-2010, 19:50
ortadoğuya daha iyi tır yollamazlar o yüzden o tır iyi bile :)