PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Avrupa yakası eski mercedes ustası

Ahmet Saraçoğlu
27-10-2010, 20:52
arkadaşlar belkide bilen için basit bi problemdir ama 25 gündür aracı açık görüşe gidermiş gibi serviste izleyip dönmekten ve parçacı parçacı dolaşmaktan sıkıldım.(men oto avcılar)
Blokta, kompresyonda vss sıkıntı yok.Derdimiz lpg si sökülüp atılan aracı orjinale sadık bi şekilde yürütmek.Yani problem motor kapağı içinde değilde ; mekanik enjeksiyon , ve en önemlisi ıvır zıvır bi sürü vakum hortumunun hangisinin nereden nereye takılacağı...Serviste tecrübeli ustalar var ama opel bmw gibi araçlar üzerinde çalısmışlar , bilen mercedesci yok

Tüp sökülünce önceden iptal edilen rolenti regületörü ve emme kelebeği sensörü yenisiyle değişti.Enjektörler temizlendi , oturduğu yuvalar , oringler , hatta 2 tane yakıt kütüğü (sanrım adı bu ; enj. re yakıt dağıtan ana hat boru) ve bunların ara bağlantıları dahi değişti vakum kaçağını giderebilmek için.Çünkü araba gaz yiyo ama rolantiye düştümü stop ediyodu.Ama bugün farkettik ki vakum kaçağının asıl sebebi ördek denen dağıtıcının alt plastik gövdesindeki 10 cm lik yarık mış.Yani 20 küsür gündür aldığımız her parça aslında faydalı olmasına ramen asıl problemin sebebi değilmiş.Neyse aldık onuda ,, bereket çok pahalı değil bu parçalar orjinal mercedesten alınmasına ramen.(Bu arada beyler alıp getirmeye zahmet etmedikleri için araba yatıp beklemesin diye hem istanbul , hem ankara da hurdacı ve sıfır parçacı olmak üzere toplam 5 adet parçacı ile akraba konumdayım , gidip kendim alıyorum yani o derece.)

Akşam 5 gibi taktık o plastik gövdeyi ama bu seferde enjeksiyonda bi sıkıntı oldu.Niyeyse benzin dağıtımını yapmıyo.Marşa basıyoruz ama tık yok.Dağıtıcının üst kısmındaki hava filtresine bağlı boğazdan benzin döktüğümüz zaman anlık çalışıyor motor ama sadece o yakıt kadar çalışıyor.Sonrasında yine kesiyor..

Neyse , akşam diye ona pek bakmadık , yarın bi şekilde çözerler ama ben ciddi vaziyette sıkıldım yavaşlıklarından.Ayrıca ne bi şema bulabildiler o vakum hortumlarının nereye gireceğiyle ilgili nede bi çaba görüyorum.Bu hafta sonuna kadar yine arpa boyu yol gidemezsek çıkarıcam aracı...

Şimdi bana avrupa yakası mümkünse bizim civarlarda ; bu eski v8 mercedeslerden anlayan ; ''bu arabayla çok oynanmış'' , veya sanki motor açtıracakmışız gibi ''bunum moturü aleminyum aabi , buna motor yapılmazz'' gibi küfür etmeme sebebiyet verecek cevaplarla beni dürtmeyecek , Üstündeki mercedes amblemini görünce sanki 2009 s320 almışım muamelesi çekmeyecek tanıdık veya tavsiye edilecek kimse varmı?

Emir_b16a
27-10-2010, 20:54
maslak sanayi 2. kısım tam iş oto cabir ustayı bul :) ihtiyacın olursa özelden bna ulaş daha fazla yardımcı olurum sna

maxpower
27-10-2010, 20:55
baya sürdü, hala bitmedi mi işleri :(

Allah kolaylık versin

Ahmet Saraçoğlu
27-10-2010, 21:01
20 günden fazladır değişen parça sayısı ve yapılan iş baya az.Yani görünürde büyük , karışık bi durum yok ama pek tanımadıkları bi motor olduğundan nasıl yapacakları konsunda pek bilgileri yok..Ondan bayaa yavaş ilerledi işler ,,

amin saolasın

caner8958
27-10-2010, 21:21
bıttımı ışlerı aracın.konuyu yenı gordumde eger bıtmedyse net otomotıv seyrantepe mustafa usta war mersedes v8 ustasıdır.

Melih-Ö
27-10-2010, 21:27
ahmet tuncun babası mercedes servisi. Gayet ilgili birisi metin amca yardımcı olur sana maslakta dükkanları

Ahmet Saraçoğlu
27-10-2010, 21:35
ah ulan ah , vakti zamanında açmadık bu konuyu anasını satiym.Gittim verdim ilk gördüğüm yere.İki dyno silindirine , 3-4 lifte , bikaç laptopa aldandım , şimdi yarı açık ceza evi modunda her görüş gününde temiz çamaşır götürüyorum parçacıdan alıp alıp :D:D

Melih-Ö
27-10-2010, 21:37
metin amca eski ustadır ahmet bi görüş derim :)

Ahmet Saraçoğlu
27-10-2010, 21:40
haftasonuna kadar sorunlar giderilmezse çıkarıcam zaten direk.saolasın melih.

Melih-Ö
27-10-2010, 21:42
rica ederim ahmet evlenmeden evlat sahibi oldun ahahahah :D

Ahmet Saraçoğlu
27-10-2010, 21:48
rica ederim ahmet evlenmeden evlat sahibi oldun ahahahah :D

kanka evlat ta neymiş , günahıyla sevabıyla pavyondan çıkardık onu bitmeyen şarkı hesaabı :D , Helalimiz artık:D

Melih-Ö
27-10-2010, 21:50
ahahahha kolay gelsin kanka :D

Işık
27-10-2010, 22:38
Akşam 5 gibi taktık o plastik gövdeyi ama bu seferde enjeksiyonda bi sıkıntı oldu.Niyeyse benzin dağıtımını yapmıyo.Marşa basıyoruz ama tık yok.Dağıtıcının üst kısmındaki hava filtresine bağlı boğazdan benzin döktüğümüz zaman anlık çalışıyor motor ama sadece o yakıt kadar çalışıyor.Sonrasında yine kesiyor..
Yakıt pompası benzin basıyorda mı çalışmıyor, kontrol ettiniz mi.Birde ördek tabir edilen parçanın altındaki plastik takıldıktan sonra hava-yakıt karışımını ayarladınız mı?

hddsheriff
27-10-2010, 22:56
ahmet cevizlibağda tanıdık mercedes servisi var sorununu da çözerler uzak demezsen pm atayım telefonlarını

tuner faruk
27-10-2010, 23:59
Yakıt pompası benzin basıyorda mı çalışmıyor, kontrol ettiniz mi.Birde ördek tabir edilen parçanın altındaki plastik takıldıktan sonra hava-yakıt karışımını ayarladınız mı?

Aynen bu soruyu sorucaktım bende bende aynı bu yollardan geçtim :D En sonunda dilim yandı arabadan soğudum satmamın bi sebebide buydu insan bi sürü parça alıp bi yol katedemeyince umutsuzluğa kapılıp olmicak diyo gerçekten iyi usta bu işin en büyük etkeni Allah kolaylık versin ben kafayı yicektim artık arabayı bigünde tek marşta çalıştıramıyordum yolda 80-100 le giderken bile stop edip ödümün koptuğu oluyodu ama sorun benzin pompamdan çıktı pompa değiştikten sonra tam keyifli olmuştu bu arada LPG yi söktüğünüz iyi olmuş şunu artık çok iyi biliyorum elimde mekanik enjeksiyonlu bi aracım olsa ve benzin 10 lira olsa yine benzinli binerim:D

Edit:Karşıda tam olarak hatırlamıyorum ama Pendik sanayi olması lazım AMG servis diye bi yer vardı arabayı ilk aldığımda oraya götürmüştüm adamın ilk söylediği benzin geri dönüş valfin sıkıntılı olmuştu en son değiştiğim parçada oydu :D

Ahmet Saraçoğlu
28-10-2010, 00:05
pompa basıyor onda sıkıntı yok , çünkü hortumları ördekten çıkardık , kontağı marştan bi önceki hazırlık komumuna getirdik , benzin bastı dışarı.Ama diğer ayarlarla ilgili bilgim yok , yarın sabahtan serviste mesaim başlayınca sorarım:D

ahmet cevizlibağda tanıdık mercedes servisi var sorununu da çözerler uzak demezsen pm atayım telefonlarını
Valla fazla bağlantı göz çıkarmaz , hiç bişe olmadı oralarda falan yolda kalırsak tanıdık olmuş olur.

Aynen bu soruyu sorucaktım bende bende aynı bu yollardan geçtim :D En sonunda dilim yandı arabadan soğudum satmamın bi sebebide buydu insan bi sürü parça alıp bi yol katedemeyince umutsuzluğa kapılıp olmicak diyo gerçekten iyi usta bu işin en büyük etkeni Allah kolaylık versin ben kafayı yicektim artık arabayı bigünde tek marşta çalıştıramıyordum yolda 80-100 le giderken bile stop edip ödümün koptuğu oluyodu ama sorun benzin pompamdan çıktı pompa değiştikten sonra tam keyifli olmuştu bu arada LPG yi söktüğünüz iyi olmuş şunu artık çok iyi biliyorum elimde mekanik enjeksiyonlu bi aracım olsa ve benzin 10 lira olsa yine benzinli binerim:D
Büyük konuşmiyim de tüp olayı asla...Gerçi bunu da tüpünü sökme niyetiyle aldık en başından.

hddsheriff
28-10-2010, 00:32
pm gönderdim her türlü yardımcı olurlar

JDMmaster
28-10-2010, 06:32
topkapı cevizlibağ sanayide vural usta var mercedesci

by serçe
28-10-2010, 08:19
tunç kardeşimiz yardımcı siteden ..............

__FrK__
28-10-2010, 09:04
kanka maslak 2. kısım Kılınç oto Aydın usta var Faruk tan aldım numaranızı diyip ara anlat derdini 20 yıllık mercedesci 286 07 54