Orijinalini görmek için tıklayınız : Subaplar Şıkırdıyor
Malumunuz 2003 senesinde beri benim araç ile boğuşuyorum. Palio'ların en zayıf yeri üst kapağıdır. Onu bildiğim için yağını suyunu 10.000km olmadan değiştiririm. Orjinal yağı 20W-40'tır ancak ben 10W-40 kullanıyorum. Lakin problem ise başlıkta yazdığım gibi subaplar dün akşam 18:00 civarlarında hafiften şıkırdamaya başladı.
Sebebi ne olabilir?
Yağı yeni değişti.5000km oldu daha. Altını vurmadım. Ve yağ her zaman kullandığım marka 10W-40 olarak değişti. Yağ pompasında herhangi bir arıza gözükmüyor. Işık yakmadı. Yağ seviyesi ise hiç eksilme yok.
Ama şıkırdıyor namussuz.
yardımlarınızı bekliyorum?
yag tam sentetikmi ?
evet tam sentetik.
En son subap ayarin kac km once yapildi?
En son subap ayarin kac km once yapildi?
Sıfır motor yaptırdım 90,000km önce o zaman
Germanian
29-10-2010, 17:45
Motor yapıldıktan belli bi km sonra tekrar gidilip üst kapak biraz daha torklanır ve subab ayarı yapılır benim bildiğim muhtemelen korkulcak bişi yoktur bi tamircine görün ama büyük ihtimal subab ayarı yeterli olur
hidrolik itici olması lazım paliolarda yağ basıncı nasıl? yağ varmı motorda baktınmı?
kickboxer
29-10-2010, 18:28
yağlı itecek sesidir bence zamanla eskir yada yağ pompasının zamanla yorulmasındanda yapabırlır.
Motor yapıldıktan belli bi km sonra tekrar gidilip üst kapak biraz daha torklanır ve subab ayarı yapılır benim bildiğim muhtemelen korkulcak bişi yoktur bi tamircine görün ama büyük ihtimal subab ayarı yeterli olur
Evet o ayar tekrardan yapılmıştı 2008 Mayıs'ta
hidrolik itici olması lazım paliolarda yağ basıncı nasıl? yağ varmı motorda baktınmı?
Yağ basıncı normal gözüküyor. Yağ seviyeside en ufak eksilme yok
yağlı itecek sesidir bence zamanla eskir yada yağ pompasının zamanla yorulmasındanda yapabırlır.
iticiler şıkırdıyor zatende şıkırdamasını gerektiricek bir durum yokki. yağ yeni,yüksek devirli yakıttan ötürü kullanmıyorum zaten.
Kafama takıldı işte nedendir diye
hepsimi ses yapıyor belirgin olan varmı? seçebiliyormsun sesten?
Çık çık çık diye devam eden sürekli bir sesse ve ısınınca artıyorsa kadehler mantara bağlamış demektir benimde başıma gelmişti palio 1.6 16V de.
hepsimi ses yapıyor belirgin olan varmı? seçebiliyormsun sesten?
Abi ısınınca başlıyor şıkırdamaya. Daha yeni girdim eve sogukken ufak bir titreme vardı sonra kesildi yolda da baya bi dinledim müziği falan kapayıp. Isınca iyice başlıyor şak şakş şak şak diye. Sinirim bozuldu geldim eve.
Çık çık çık diye devam eden sürekli bir sesse ve ısınınca artıyorsa kadehler mantara bağlamış demektir benimde başıma gelmişti palio 1.6 16V de.
Sprite acı gerçeklerin bende farkındayım :D ancak bunu yaptıracak bir olaya sebep vermediğim için anlamını araştırıyorum.
Herşey olması gerektiği gibi iken neden?
Sprite acı gerçeklerin bende farkındayım :D ancak bunu yaptıracak bir olaya sebep vermediğim için anlamını araştırıyorum.
şanssızlık dıyebılrmıyız:confused:
şanssızlık dıyebılrmıyız:confused:
abicim s....m böyle şanslızlığı bu araçta benim başıma gelen pişmiş tavuğun başına gelmedi.
bu şanslızlık en aşağı 600 TL.
Kaçarı yok diyorsunuz yani kurtarmaz öyle mi? :@
Benimkinin sebebi arkadaşımın 3.vites 6500 devir civarı 4 yerine 2 ye atmasıydı :D
Sonuç : 16 sübap yamuldu :( baskı plaka bitti :( 16 kadeh patladı :( ve pistonun tekinin köşesi kırıldı :(
Bence öncelikle yağ basıncına bi bak yağ pompan sorunlu olabilir...Çünkü tamamen yağ basıncıyla alakalı bişi kadehlerin sesi...
Eğer normalse kadehleri bi söktür kontrol etsinle çıkarıp temizlesinler bi denesinler olmassa 1 takım kadehtir en fazla burdan tahminim.Yada basıncın kaçabileği bir durum söz konusu olmasın...Ustan iyise bunu anlar bence...
Benimkinin sebebi arkadaşımın 3.vites 6500 devir civarı 4 yerine 2 ye atmasıydı :D
Sonuç : 16 sübap yamuldu :( baskı plaka bitti :( 16 kadeh patladı :( ve pistonun tekinin köşesi kırıldı :(
Bence öncelikle yağ basıncına bi bak yağ pompan sorunlu olabilir...Çünkü tamamen yağ basıncıyla alakalı bişi kadehlerin sesi...
Eğer normalse kadehleri bi söktür kontrol etsinle çıkarıp temizlesinler bi denesinler olmassa 1 takım kadehtir en fazla burdan tahminim.Yada basıncın kaçabileği bir durum söz konusu olmasın...Ustan iyise bunu anlar bence...
Usta problem değlde bunların hepsi masraf. Söktün, baktın, buldun, bulamadın, anlayamadın hepsi para.
Yağ basıncına ne ile bakarlar sökmeden?
Yağ basıncını ölçmek için saat lazım benim bildiğim ama tamirciler nasıl yapar bilmem...Bilmezmiyim herşeyin para olduğunu yapamadıkları işlere bile 1500 2000 civarı para kaçırdım zamanında :(
Benim tavsiyem mekaniği sağlam olan bi ustaya göster bence anlar burdan ne kadar yorum yapsak boş hem nokta atışı yaparsın hemde belkide bu şekilde gezmen daha fazla zarara yol açabilir. ;)
işallah cok bişi yoktur ...
motoru aç en kolay yoldan:)
bencede ses iticilerden geliyo olabilir direk subap diye girme olaya.
sağlam bi usta anlar sesın nerden geldıgını.
bencede ses iticilerden geliyo olabilir direk subap diye girme olaya.
sağlam bi usta anlar sesın nerden geldıgını.
iticilerden geldiğini biliyorum zatende benim derdim durduk yere şimdi niye arıza yaptı böyle 600 kaat mı sıkıstı :D
Daha gidemedim iş ve askerlik işlemleri sebebi ile seste giderek artıyor.
hayırlı işler
Bugün fark ettim soğukken ses yok ısınınca ses artıyor da artıyor.
Acep yağ pompasından mı?
pepecura
06-11-2010, 13:58
eskı bı aracımda vardı tarıf ettıgınız sesten elentra 1.8
motorda fıncan falan dedıler ozaman :) motor acıldıktan sonrasına bıraktılar fıyat cıkarma ısını ses dıyıp gecmemek lazım yaga katılan DOUBLE UP tarzı katkılar bıraz kesıyor sesı ama onemlı bı mevzu ALLAH KOLAYLIK VERSIN