Orijinalini görmek için tıklayınız : Aile Hekimi
''Aile Hekimliği'' uygulaması İstanbul'da başladı.
İstanbul'da ''Aile Hekimliği'' uygulaması başladı.
İstanbul Sağlık Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, kent genelinde 3 bin 645 aile hekimi görev yapacak. Aile hekimliği uygulamasında 3 bin 600 kişiye bir aile hekimi düşerken, bir hekim günde en fazla 40 hastaya bakılabilecek.
Her ailenin telefon rehberinde bir aile hekiminin numarasının bulunması gerekliliği bildirilirken, aile hekimleri, ''tedavi edici, aşılama, bebek ve çocuk, gebe ve loğusa takipler ile 15-49 yaş arası kadınların özellikle kanser gibi hastalıklar açısından takibi ile bakıma muhtaç ve yatalak hastaların tespiti'' gibi hizmetlerin yanı sıra obezitenin önlenmesi gibi koruyucu sağlık hizmetleri görevleri üstlenecek.
İl dışından gelenlerin ise istediği aile hekimlerine misafir hasta olarak muayene olabilecek, bu kişilerin sağlık kayıtları daha sonra kendi aile hekimlerine elektronik ortamda iletilecek.
581 sağlık ocağının, aile hekimliği uygulaması kapsamında Aile Sağlığı Merkezi'ne dönüştüğü, İstanbul'da ana binalar ile 930 Aile Sağlığı Merkezi'nin hizmete girdiği belirtildi.
Alıntıdır.Bilginize..
Bilgi için teşekkür ederim.
bizde uygulamaya gireli 2 sene flan oldu çokda zor değil aslında guzel uygulama bol rapor veriyolar sağolsun :)
jdmpoint
01-11-2010, 18:07
valla bu uygulamaya tabi olan arkadaslar biraz daha bilgi verirlerse işleyiş hakkında cok iyi olur...
ben baktım seyrantepede bi sağlık ocağında benim hekim yarın bi gidip tanışacam :D
Shadow_Dancer
01-11-2010, 18:19
ben baktım seyrantepede bi sağlık ocağında benim hekim yarın bi gidip tanışacam :D
muştu öldürdün beni akşam akşam ya :D ne diyecen adama
'selamınaleyküm gardaş adım pertmuştu, kırık çıkık olursa bakan mı'
sürekli lazım bana kanka :D
onursumer
01-11-2010, 18:27
aile hekimimizi 3 ay deneme süremiz varmış memnun kalmazsak değiştirebiliyormuşuz
ve onlar içinde hasta sayısının belli bi adette olması gerekliymiş yani elleri mahkum iyi ilgilenmeye iyi oldu sanki :D
edit bide ben kontrol ettiğimde daha tanımlamanız yapılmadı diyo bu durmla karşılaşan başka varmı ?
fsunnetci
01-11-2010, 18:35
Benim hekimim bir bayan umarım menapoza girmiş birisi ile karşılaşmam çok kaprisli oluyorlar çünkü:o
ben bakdım ama aile hekimim yazmıyor.
orhansah
01-11-2010, 18:40
ben bakamıyorum istanbul sağlık müdürlüğünün sayfası çok zor açılıyor, sorgulama sayfasını açamadım bile :S direk link atabilir misiniz baktığınız sayfanın?
arkadaslar Dr bızmı secıyoruz devletmı ?
kım benım hekımım nerden bakıyoruz artık bır sıkıntımız olursa dırek opnamı gıtcez ahahaha:D anlamadım ben bı pok :D
valla bu uygulamaya tabi olan arkadaslar biraz daha bilgi verirlerse işleyiş hakkında cok iyi olur...
ben söylim abicm 5 kere flan gittim okuldan geç kaldıgım zaman rapor almak için gidiyosun zaten evin hangi mahallede ise oraya yakın oluyo bizde (150 metre uzaktaydı) girdiğin zaman tc veriyosun bakıyo benim hastam mı diye sonra muayne ediyo seni rahat oluyosun yani bide okuldan veya başka biyerden bi belge imzalatmak için lazım oluyo aile hekimi imzalıyo cünkü ben durumu söylüyorum yok yazıldım dewamsızlık var flan yazıyo hemen veriyo receteyi Allah Razı olsun adamdan valla :)
arkadaslar Dr bızmı secıyoruz devletmı ?
kım benım hekımım nerden bakıyoruz artık bır sıkıntımız olursa dırek opnamı gıtcez ahahaha:D anlamadım ben bı pok :D
valla abicim söyle söylim ilk devlet seçiyor begenmessen değiştirme imkanın var herhalde doktorunu evet sıkıntın olursa direk ona git yardımcı olur :)
orhansah
01-11-2010, 18:46
bir de şöyle bişey duydum. acil ilaca ihtiyaç var (ağrı kesici, mide hapı vs.vs.) eczaneden alıyosunuz, sonra aile hekimine gidip ilacı yazdırıyosunuz ve eczaneye fişiniz ve reçeteyle gidip paranızı geri alıyosunuz.
bir de şöyle bişey duydum. acil ilaca ihtiyaç var (ağrı kesici, mide hapı vs.vs.) eczaneden alıyosunuz, sonra aile hekimine gidip ilacı yazdırıyosunuz ve eczaneye fişiniz ve reçeteyle gidip paranızı geri alıyosunuz.
abi ben söyle bi durumda karsılastım aile hekimimle sol kolumun dirsek kısmından yukarsı aşırı agırıyordu bana dolaptan kas gevşetici verdi para flan almadı elinde varsa ilac veriyor herhalde para almadan
aile hekiminizin kim olduğunu burdan sorgulayabilirsiniz arkadaşlar
http://sbu.saglik.gov.tr/sbahbs/
banada atamamışlar daha yarın hasta olsam netcem ya :D
ben doktorumu buldum da adı sanından başka nerdedir ne değildir hiç bir bilgi yok:)
Thracian
02-11-2010, 09:11
http://bbskbs.istanbulsaglik.gov.tr/ahkim/
Aile hekimiinizi buradan öğrenebilirsiniz
vtecburhan
02-11-2010, 10:14
cok guzel bi sistem oturması bıraz zaman alacak şuan ne hasanelerde ne eczanelerde hıc bır programlar calısmıyor resmen cöktü ama oturcak ıllakı oturcak
bellı bı zaman sonra kımse kafasına gore tıp fakulTESIne numuneye gidemıcek once saglık ocagına kendı doktoruna eger hastane gEREKTREN BI hastalık ise hastaneye sevk edecek boylece hastane personelı de gercek hastalarla tam anlamıyla ilgilene bılecek
Sefa_vts
02-11-2010, 11:11
Henüz geçememişler dün uğradık yanlarına ı ıh :)
Ayrıca @Thracian devletin ataması gerekli önce senin gönderdiğin linktekine göre 5-6 doktorumuz oluoyr :) Sadece sağlık ocaklarındakiler onlar..
Thracian
02-11-2010, 11:35
@Sefa_vts, dün gece tv de söyledi, tc kimlik numaramı girdim. Bana doktor ismi verdi ,
Öncelikle aile hekimliği sağlık ocaklarının geliştirmesi gibi herkese 1 aile hekimi tanımlanıyor. 1 aile hekimi en fazla 6500 (sanırım) hasta sahibi olabiliyor ve her hasta başına para alıyor. Aile hekiminizde muayene ücreti yoktur eğer sevk ile hastaneye gönderirse gene muayene ücreti çıkmaması gerekir.
Eğer kayıtlı değilseniz ve yakınınızda aile hekimi varsa o da kayıt konusunda yardımcı olur. Eğer aile hekiminizi beğenmezseniz değiştirme hakkınız var fakat yenisinide beğenmezseniz değiştirmek için 3 ay beklemek zorundasınız.
Aile hekimlerine biçok zorunluluk var mesela bekleme salonu olucak orada klima ve lcd olucak, bilgisayarı olucak jeneratörü olucak vs.vs. Evden çıkamayanları yerinde muayene edicek vs.vs.
Biçok güzelliklerinin yanında bikaç olumsuzluğu da yok değil en basiti tıp fakültesi veya eğitim hastanesine sevk zorunluluğu çıkarsa bazı aile hekimlerinin yeterliliği iyi olmadığı için lösemi hastasını ateşi var muamelesi ile ilaçlarla oyalayabilir vs......
Olay hakkında merak edilenleri cevaplayabilirim.
baktım da hekım degıl hemşıre bıle yok bana
34btr1907
17-01-2015, 08:57
yeni konu açmadan şuraya işiltireyim
Bizimkilere grip ilacı yerine alerji, yanınada vitamin diye agrı kesici ilaç vermiş , bunları denetleyen varmıdır,yada ben şikayet bildirimi nereye yapabılırım başına gelen bilen varmdır.
"Doktor sabah ac gel dedi kahvalti ismarliycak heralde"
:))
aile hekimleri nufus basina ücret alir ve nufusunda ne kadar gebe olur ise onlar icin iyi olur.