Orijinalini görmek için tıklayınız : 106 gti Myo Yardim
By_HaNNibaLL
02-11-2010, 00:18
İçten yanmali benzinli motorlari işliyorduk konu biraz muhabbet havasinda geçiyordu sinifta fazla motor bilgisi olan yoktu bende meslek lisesinden motor mezunu oldugum için ve merak oldugu için biraz benimde bilgim var.
Konu geldi turboya ve hoca dedi 106 gti larda turbo var 1.6 turbo motor şaşirdim dedim hocam nasil olur dedi benden iyi mi bileceksin atmosferik o motorlar hocam dedim se anlamadi sınıfta piston krank bilmeyenler hocadan tarafa gecince bende sinirlendim olay gurur meselesi oldu.
Konuyu sınıfta projektörle acacağim ve yorumlari tek tek okutacağim Hocaya ve sınıfa
Kusura bakmayin böyle saçma bi konu actiğim böyle bi soru sordugum için ama 50 kişinin içinde tek başima saf duruma düştüm uyuz oldum
106 gti Turbo'dur
106 git Turbo değildir
TolgaEsentepe
02-11-2010, 00:27
2yıl atmosferik diye binmişim tüh :) bilseydim turbo olduğunu basınç açardım :) Hocana ve tüm öğrenci arkadaşlara selam :)
Var böyle insanlar :)
Bilmezler konuşurlar.. 106 GTi için turbo diyenini ilk defa duymuyorum..
Daha önceden bi yerde "GTi" açılımı için "Gasoline Turbo Injection" diyen falanda olmuştu :)
Kesinlikle turbo değildir.. Atmosferik motor..
By_HaNNibaLL
02-11-2010, 00:29
2yıl atmosferik diye binmişim tüh :) bilseydim turbo olduğunu basınç açardım :) Hocana ve tüm öğrenci arkadaşlara selam :)
Ben cevabimi verdim aslinda ama güldüler bana nesi komikse
Cevabi ;
Hocam benim bisikletim turboydu ama intercoler yok diye muayeneden geçmedi bende garaja cektim :eek::soru::soru:
106 GTİ birde turbo olsaydı tadından yenmezdi herhalde :hahaha:... Bunun atmosferik olduğunu bir hoca nasıl bilmez anlayamadım :beuj:
hddsheriff
02-11-2010, 00:32
en temizi bir 106 gti bul aç kaputu turbo nerede diye sor hocaya
Ertug_T.
02-11-2010, 00:33
hocaya bak..açsın 2 dergi forum fln okusun 7 yaşında bebe bilir 106 gti ın N/A olduğunu..
caglarcb
02-11-2010, 00:35
Hocana yarın bir sorsana kardeşim sen, benzinli olduğunu biliyormuymuş? Dizel demesin sonra?
MUGENPOWE®
02-11-2010, 00:35
ooo cıgerlı bı 106 ya bınmıstır turbo sanmıstr kesın =)
alpergti
02-11-2010, 00:37
hocaya selam N/A devam:icon_tup:
akucukdogan
02-11-2010, 00:40
Sayın hocana şunu demek istiyorum Fabrikasyon 106 GTI bulsun gidip elini öpelim onun :)
neyçırıl aspireyşın de belki anlar hocan :)
Unutmadan , sen bunu ispatlarsın o kolayda aslında işin kötü tarafı benim kuzenimde ünivde bir hocasının yanlışını düzeltti die yıllarca okudu resmen adam rezil rüsva oldu da en son bi şekilde nasıl yaptı bilmiyorum bitirebildi. :) Hoca sana kafayı takmasın kardeşim aman dikkat et
Yok mu akhisarda 106gti?
Okula davet et, hoca turboyu göstersin neresinden cıkaracaksa :D
;)
en temizi bir 106 gti bul aç kaputu turbo nerede diye sor hocaya
turbo içimizde turbo içimizde....
ya hocana bide sorsana bnde bı t harfi var arabamın arkasına onu yapıştırsam turbo olurmu .takriben kaç beygir alırım die..;)
İyi güzelde TR'ye girmeyen (Model kodunuda biliyordum şu anda aklıma gelmiyor 97-98 model 1.3 turbo 4 çeker 106 var diye biliyorum??? (Amaç muhalefet olmak değil yanlış anlaşılmasın :))
Bknz: http://www.106owners.co.uk/ (Zamanında bu siteyi didik didik etmiş ve 1.3 turbonun konusuna rastlamıştım..)
hddsheriff
02-11-2010, 03:25
http://aebergon.perso.neuf.fr/Peugeot/page_Peugeot.htm bütün pug modelleri var kaynak olarak burayıda gösterebilirsin
S.Özeren
02-11-2010, 03:36
gece gece iyi eğlence bu ya :D benim yeğene sorsam bilir hoca gti'daki T harfine takılmış heralde bide iddalaşıyolar..Motor dersi veren hocalarımıza bak gerçi ne demişler bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp burdanda öğrensin hoca ;)
hocaya bak ya çok bilmiş hocalar iillaki çıkıyor ünide ama g*t etmek de çok zevkli oluyor
hocana hürmetlerimi ilet :D
By_HaNNibaLL
02-11-2010, 10:01
hocana hürmetlerimi ilet :D
Sağol Abi bugun söyleyecem :D:D:D
aLperTunga
02-11-2010, 10:41
senin hoca 106 TDI anlamıştır ;) he bide burdan hocana şunu demek istiyorum her sakallıyı deden her T yide turbo sanma :)
By_HaNNibaLL
02-11-2010, 10:43
hoca bu gece foruma üye olur tartişma büyür :D:D
janer106
02-11-2010, 10:48
aynen ya su hocayı davet etsen forumada :))) turboyu bize bi acıklasa
SekoLive
02-11-2010, 10:52
cesaretini tebrik ederim , hocamıza selam sıkıntı edip seni bırakmasın dersden :)
ekmekarası
02-11-2010, 10:55
bi ara bi video dönüyordu bi tarih hocasının mısır piramitlerinin türkiyeden kaçırılmasıyla ilgili abuk sabuk bi yorumu vardı adamın heralde sizin hocayla sınıf arkadaşıydılar...
By_HaNNibaLL
02-11-2010, 10:58
cesaretini tebrik ederim , hocamıza selam sıkıntı edip seni bırakmasın dersden :)
Sinifta en cok bilgisi oldugunu sanan arkadas araçin Torku ile bijonlari torklamayi kariştiriyor artik siz düşünün hiç okumasaydim keşke dükkanda calişmaya devam etseydin dedim kendi kendime ya :(
By_HaNNibaLL
02-11-2010, 10:59
bi ara bi video dönüyordu bi tarih hocasının mısır piramitlerinin türkiyeden kaçırılmasıyla ilgili abuk sabuk bi yorumu vardı adamın heralde sizin hocayla sınıf arkadaşıydılar...
Konu ile alakali yorum yapsaydiniz keşke hocaya okutacam sonucta hakaret olarak gecer bu yorumunuz :(
Sefa_vts
02-11-2010, 11:00
http://www.carfolio.com/specifications/models/car/?car=100738
Gerekli tüm bilgiler var.. See key diye seçenek var gerekirse tıklar açarsın.. Kaynak olarak Wikipedia dan da bakabilirsin.. Resmi saal ansiklopedi olduğundan :)
Hocana burayı okutman birşey ifade etmez.Sonuçta onlarda yanlış biliyor diyip işin içinden çıkılabilir.En etkili ve kesin yöntem gidip bir yetkili servisten 106 GTI aracın motorun turbo değil atmosferik olduğunu yazan bir yazı almandır;)
By_HaNNibaLL
02-11-2010, 11:04
Akhisarda 106 git yok ki rica etsem :D yada bizim piştte bi drag düzenleyip hocayida alip oraya gelmek hocam bu 106 gti bak turbo yok :D aaa turbo yok allah allah :D
bence forumu okutma..kalbi kırılmasın..en güzeli arkadaşların verdiği kaynaklardan birer çıktı alıp kendisine sunman :)
gsi_club
02-11-2010, 12:35
ben olsam zamaninda 106 gti için yayinlanmis dergiler olmasi gerekir.onlarin çiktisini alip hocana gösterebilirsin.
Low-Rider
02-11-2010, 12:38
yıllar önce arkadaşımdam mitsubishi 1.8gdi vardı
senelerce gti'a biniyorum diye dolaştı , buda o hesap
325ti'leri de turbo sanıyodu çoğu kişi:D
Yakın arkadaşlarım Golf 1 Gti da turbo var diye iddialaşmıştı benimle :) Bende gurur yaptım uğraşıp kanıtladım, sonra ne oldu? Haa değilmiş neyse dediler konu kapandı :D Gti yazan her arabada turbo var sanan o kadar çok insan var ki :)
yıllar önce arkadaşımdam mitsubishi 1.8gdi vardı
senelerce gti'a biniyorum diye dolaştı , buda o hesap
325ti'leri de turbo sanıyodu çoğu kişi:D
aynı durum e30 3.18 is ler içinde geçerli:D birisiyle baya mücadele etmiştim turbo değil diye :D
internetten bir adet 106 gti motoru fotoğrafı bul , yada direk sahibinden den bir ilan bul gti motor fotoğrafı olan internetten bulduuna nanmazsa . egzoz manifoldunu göster. bişey sorma , sonra hocadan turbonun çalışma prensibini anlatmasını iste..
eğer devamederse ısrar etmeye , filtre kutusundan çıkan filtrenin direk emme manifolduna girdiğini göster.
sınıf senin tarfına geçer sanırım böylece :)
By_HaNNibaLL
02-11-2010, 13:13
millet turboyu sadece tdi falan yazilarda görüyor ya diyor demek ki T var kesin turbodur.
gti de turbo diye veriyor ayari :D
Bizim Çok sevgili tamirci bi abimiz diyim Artık anlamışsınızdır nasıl sewdigimi,106'yı 2.0 diye iddaa ediyodu bize,abi 1.6 dedikçe 2.0 yanlışınız var diyodu :D
By_HaNNibaLL
02-11-2010, 14:36
Bizim Çok sevgili tamirci bi abimiz diyim Artık anlamışsınızdır nasıl sewdigimi,106'yı 2.0 diye iddaa ediyodu bize,abi 1.6 dedikçe 2.0 yanlışınız var diyodu :D
Tamirci bi abimiz diyorsun Büyük ustadir işte o
hocaya baksana ilkdefa 106 görmüş oda turboluymuş herhalde gTı turbo olsa fiyatı 25000 Tl olurdu herhalde :D
Kursa Getireyim Bi gün Arabayı Arasın Dursunlar Salyangozu ahahah :D
vti için 1.6 dediğimde "nasıl olur 1.6 araba böyle gitmez" diyip inanmayanlardan demek ki sizin sınıf da :D
106'm olsaydı bilime hizmet amaçlı d.bakırdan kalkıp akhisara gelirdim hocaya göstermek için. (göstermek dediysem arabayı göstermek. yanlış anlaşılmasın :))
peugeot servisinden motor hakkında teknik bilgileri içeren bi çıktı alınabilir.
Cihan Çizmeci
02-11-2010, 16:01
Bence bilmeden 106 Gti'a Turbo Charger'lı diyen bir öğrenim görevlisi ile hiç boğuşmayın derim.Çünkü zaten çok bilgili yada bilgiye açık bir insan olsa emin olmadan kalkıpta 106 Gti'a Charger'lı demezdi :)
106 Gti'a turbolu diyen ilk hocanız değil daha öncede karşılaştım ama motor eğitmeninden hiç bunu beklemezdim :) Herhangi bir fikri yoksa en azından yorumda bulunmaması gerekirdi bence.
Servisten 106 Gti ile ilgili bir evrak yada internetten düzgün bir teknik yazıyı hocanıza götürebilirsiniz kimseye göstermeden.Emin olun en sağlıklı işlem olucaktır hem bu sizi yüceltir herkezin gözünde slayt falan yapmayın bence farkınız kalmaz ;)
Tamirci bi abimiz diyorsun Büyük ustadir işte o
aynen :D o günden sora işleri yoluna girmedi :D:D:D
hocanın suçu yoktur demekki hep aşırı beslemeli 106 GTI'lara denk gelmiştir. Hocanın çevresi geniştir hoca haklıdır beyler.