Orijinalini görmek için tıklayınız : paypal hakkında ?
30 gundur paypal aracılıgı ıle amerıkadan urun satın almak ıstıyordum..
önce paypal e TR adresımle uye oldum.. urunu satın alıp amerıkada kı arkadasımın adresıne gondermek ıstedım.. hedıye adresı vs vs onuda denedım fakat olmadı.. USA adresının altında Türkiye yazıyor.. düzenle desem de o kısım düzeltilmedi..
k.kartımı remove ettım. bu sefer arkadasımın adına paypal actım, USA adresı ıle kayıt oldum.. k.kartımı ekledım 1 küsür dolar cektıler.. bu sefer de K.Kart adres bilgilerinden dolayı onaylanmadı.. sanırım k.kartı hesap adresım TR oldugu ıcın böyle oldu..
neyse ki citi sayesınde dün hallettim.. paranla rezil olmak böyle birseymıs..
peki neden böyle sorun yasadım ? bunun çözüm yolu yok mudur ? ben Garanti Bonus k.kartım la alısverısımı yapıp herhangı bır ulkede kı arkadasımın adresıne gönderemem mi ?
tkler...
özel olarak mail atıp adamlara
paypal la ödemesını yapacam ama şu adrese yollayın diye onay alıp, o şekilde oluyor benişm bildiğim... yoksa confirmed adresle uye olamıyorsunuz zaten
turbo&quattro
02-11-2010, 21:25
Bir ara bir anlasmazlik icin paypali aradigimda laf arasinda sormustum..Amerika haric bazi ulkelerde kredi karti sahteciliginin coklugundan dolayi kendilerince onlemlerden bahsetmislerdi..
bnde aynı sekılde bırcok urun aldım amerıkadakı arkadasıma gonderıyodum urunler bazı satıcılar tr ye bu fıyata gonderemeyız dıoplardı bnde zaten tr ye degıl amerıkaya gonderıceksınız adreste bu dıodum gerekırse arkadaıma dogum gunu heıdyesı olucak de guzel paketlesınler :D
bnde aynı sekılde bırcok urun aldım amerıkadakı arkadasıma gonderıyodum urunler bazı satıcılar tr ye bu fıyata gonderemeyız dıoplardı bnde zaten tr ye degıl amerıkaya gonderıceksınız adreste bu dıodum gerekırse arkadaıma dogum gunu heıdyesı olucak de guzel paketlesınler :D
satıcı fırmadan dırek alabılıyorum ama 300 dolar uzerı alısverıste faks fln cekılmesı gerekıyormus..
paypal den nasıl oluyor o ?
satıcı fırmadan dırek alabılıyorum ama 300 dolar uzerı alısverıste faks fln cekılmesı gerekıyormus..
paypal den nasıl oluyor o ?
he snn kartının onaylanması gerekıyo oda nasıl oluo bılıomusun hanı senden 1 dolar kusur bısey cekıolarya o fatuırada yanında bı kodla gelıyor yada bankanı arayıp ogrenmen gerekıyor o kodu palpay sıtesıne kaydedıcesın olcak bıtcek ..
he snn kartının onaylanması gerekıyo oda nasıl oluo bılıomusun hanı senden 1 dolar kusur bısey cekıolarya o fatuırada yanında bı kodla gelıyor yada bankanı arayıp ogrenmen gerekıyor o kodu palpay sıtesıne kaydedıcesın olcak bıtcek ..
onu 3 4 gun ıcınde ogrenıp onaylıyorum ama olmadı..
o onaydan snr24 saat bı bekleme suresı var bıldıgım en son fıltre kıtı almıstık o yuzden onaylama ısı bızımde 3-5 gun surmustu..bekle bıraz..
Thracian
02-11-2010, 22:22
son 1 yıldır paypal la yurt dışından alış veriş yapıyorum (en çok hong kong - usa - uk den)
Öncelikle paypal a üye olduğunda paypal kart sahibi olduğunu doğrulamak için 1-2 $ arası bir ücreti çekip ya ücret miktarını yada açıklamada yazan kodu sizden doğrulamanızı ister.
Böylelikle kart sahibi olduğunuz anlaşılır ve kartınız onaylanır.
Ürün aldığınızda ürünü satın aldığınız sitede kayırlı olan adree istersiniz fakat kimi satıcılar paypal adresine yollama yaparlar bunun nedeni olurda ürün elime ulaşmadı dediğinde takip numarasını verip buyrun biz ürünü sizin sistemiinizdeki adrese gönderdik deyip para iadesi olmasın diye önlem alır.
Şimdi size;
Ürünü almak istediğiniz siteden satıcı ile irtibata geçin, konuyu açıklayın onlarda onay yazısı alıp sonra sipariş geçin. Siparişi geçmeden önce ödeme sırasında paypal sitesinde 'satıcıya not' bölümüne de gönderim yapılacaak adresi yazın.
Kolay gelsin, umarım paket elinize ulaşır.
30 gundur paypal aracılıgı ıle amerıkadan urun satın almak ıstıyordum..
önce paypal e TR adresımle uye oldum.. urunu satın alıp amerıkada kı arkadasımın adresıne gondermek ıstedım.. hedıye adresı vs vs onuda denedım fakat olmadı.. USA adresının altında Türkiye yazıyor.. düzenle desem de o kısım düzeltilmedi..
k.kartımı remove ettım. bu sefer arkadasımın adına paypal actım, USA adresı ıle kayıt oldum.. k.kartımı ekledım 1 küsür dolar cektıler.. bu sefer de K.Kart adres bilgilerinden dolayı onaylanmadı.. sanırım k.kartı hesap adresım TR oldugu ıcın böyle oldu..
neyse ki citi sayesınde dün hallettim.. paranla rezil olmak böyle birseymıs..
peki neden böyle sorun yasadım ? bunun çözüm yolu yok mudur ? ben Garanti Bonus k.kartım la alısverısımı yapıp herhangı bır ulkede kı arkadasımın adresıne gönderemem mi ?
tkler...
Ben de Kanada'da aynı şekilde alışveriş yapıyorum. Tek fark Paypala Kanada adresimi ekledim, onu da home adress yaptım. Ebay den bir sorun çıkmadı. Zaten satıcıların çoğu paypal adresinize göndeririz diyorlar. Ben de satın aldıktan sonra sorup onaylatıyorum adresi. Bir tek alakasız bir sitede sorun yaşadım. O da adres Kanada adresi ama ülke Türkiye gözüküyordu. Onu da google la hallettim :D
kifanhom
03-11-2010, 08:13
hem paypal hemde ebay e 2 şer account ile kayıt yapıp birisini TR adresi diğerini de yurt dışı adresi yaparsanız alacağınız ürüne göre ilgili hesabı kullanıp rahatlıkla satın alabilirsiniz
Ben de Kanada'da aynı şekilde alışveriş yapıyorum. Tek fark Paypala Kanada adresimi ekledim, onu da home adress yaptım. Ebay den bir sorun çıkmadı. Zaten satıcıların çoğu paypal adresinize göndeririz diyorlar. Ben de satın aldıktan sonra sorup onaylatıyorum adresi. Bir tek alakasız bir sitede sorun yaşadım. O da adres Kanada adresi ama ülke Türkiye gözüküyordu. Onu da google la hallettim :D
aynı sorun bende de oldu.. adres USA ülke Türkiye.
ebay degıl baska bır tunıng sıtesıydı..
aynı sorun bende de oldu.. adres USA ülke Türkiye.
ebay degıl baska bır tunıng sıtesıydı..
Bazı siteler de oluyor maalesef. Benim şansıma o site de google check out opsiyonu vardı. Zaten google dan telefon kontör falan aldığım için onu kullandım. Belki çözüm olarak eğer arkadaşının paypalı varsa sen kendi paypalından ona yolla parayı o da direk paypal üstünden alsın gene. Bu şekilde hem kredi kartı kullanmış olursun hem de havale komisyonu ödememiş olursun. (Yanlış hatırlamıyorsam bireysel kullanıcılar arasında belli bir limite kadar komisyon yoktu ama hiç denemedim).
En kötü sanal kart çıkarttır bankandan, siteye direkt onu gir.
Bazı siteler de oluyor maalesef. Benim şansıma o site de google check out opsiyonu vardı. Zaten google dan telefon kontör falan aldığım için onu kullandım. Belki çözüm olarak eğer arkadaşının paypalı varsa sen kendi paypalından ona yolla parayı o da direk paypal üstünden alsın gene. Bu şekilde hem kredi kartı kullanmış olursun hem de havale komisyonu ödememiş olursun. (Yanlış hatırlamıyorsam bireysel kullanıcılar arasında belli bir limite kadar komisyon yoktu ama hiç denemedim).
En kötü sanal kart çıkarttır bankandan, siteye direkt onu gir.
bu sekılde de halledebılırmısım.. ben citibank tan havele ettım. masrafsızmış bunuda duyuralım =)