Orijinalini görmek için tıklayınız : uluslararası alışverişte kargo ?
uluslararası kargoda hangısı daha hızlı ve sorunsuz ? ornegın usa dan kucuk bi koli gelecek.. DHL , FedEx, UPS yada USPS hangısı tercıhınız ?
USPS ile bana 5 günde geliyor. Tabii yurt dışından gelen kargonun sana ulaşmasındaki en büyük etken gümrüktür. Gümrükte tıkanırsa mal gecikir.
ogunozcan
03-11-2010, 19:24
gumruk ve alıcagın seyın shıppıng suresıne gore deısır.bazı sıtelerde hızlı shıpın atıyorum 10 dolar normal shıpıng 0 dolar yazar 0 doalr yazan 10 gunde teslımdır 10 dolar yazan 3 gunde teslımdır.
paketı arkadasım yollayacak.. ups ıle usps arasında kararsız kaldım
usps express her türlü ihtimale karşı.
Mustafa Birsesli
03-11-2010, 21:54
coşkun fatura bedeli çok önemli
Cglrgncl
03-11-2010, 21:54
UPS tercih et derim uçakla yollarsan veya alırsan daha çabuk eline geçer ama biraz tuzlu olur,, gemi yoluyla alırsan daha ucuz olabılır ama daha gec elıne gecer sen sec abi ıkısıde guvenlı sıgortalı gelıyor:) bana her ay UPS yolundan muhakakak bi paket gelıyor abi bu güne kadarda hiç bir sorunla karşılaşmadım.
Gümrükte takılma ihtimali olan bir gönderiyse USPS, takılma ihtimali olmayan ve de daha hızlı gelmesini istediğim bir gönderiyse UPS DHL yada FedEx i tercih ederdim.
redbaron
03-11-2010, 22:24
UPS.cinden bana 3 gunde geldi:)
2 tane yag tankı 1 diferansiyel kilidi bide bolt kit. takılma ıhtımalı var sanırım =)
chiefkadir
03-11-2010, 22:26
Ups ile ingilterden 3-4 günde geliyo
araştır istersen TNT derım uluslar arası tasımacılıkta bence en ıyılerden unıted kıngdom dan paket suresı 2,tabı bılemem gumruge takılırmı
ben sürekli parca getiriyorum fedexle çalışıyoruz daha pahalı ama sorunsuz abd den kardoyu verdiğin andan 3 gün sonra tr de adrese teslim
ben sürekli parca getiriyorum fedexle çalışıyoruz daha pahalı ama sorunsuz abd den kardoyu verdiğin andan 3 gün sonra tr de adrese teslim
UPS yada USPS express de kutunun ıcını acarlarmı. kutuda GIFT yazsa da ? ve bu ıkısının kago suresı ne bılıyor musunuz.. ptesı gonderecek arkadasım.. bayramdan once gelır mı ?
yavuz364
03-11-2010, 23:31
kutuyu açmalarını hiçbirşey engelleyemez :) ama genelde çok abartı değilse açmıyorlar..
onun dışında USPS dışındakilerde takılma gibi bi olay olursa çok uğraşırsın..
hız olarak hemen hemen hepsi zaten türkiyeye 1-2 günde geliyor ama önemli olan türkiyeden sonrası :) orda da ilçeye göre değişiyor, mesela ben başakşehirdeyim ve postalar normalden 1-2 hafta geç geliyor..
Express olursa 1 haftada elinizde olma ihtimali çok yüksek yinede.. merkezi yerde oturuyorsanız yada oturan arkadaşlarınız varsa onlara yollayın..
UPS yada USPS express de kutunun ıcını acarlarmı. kutuda GIFT yazsa da ? ve bu ıkısının kago suresı ne bılıyor musunuz.. ptesı gonderecek arkadasım.. bayramdan once gelır mı ?
kutuyu açmalarını hiçbirşey engelleyemez :) ama genelde çok abartı değilse açmıyorlar..
onun dışında USPS dışındakilerde takılma gibi bi olay olursa çok uğraşırsın..
hız olarak hemen hemen hepsi zaten türkiyeye 1-2 günde geliyor ama önemli olan türkiyeden sonrası :) orda da ilçeye göre değişiyor, mesela ben başakşehirdeyim ve postalar normalden 1-2 hafta geç geliyor..
Express olursa 1 haftada elinizde olma ihtimali çok yüksek yinede.. merkezi yerde oturuyorsanız yada oturan arkadaşlarınız varsa onlara yollayın..
eyüpte oturuyorum.. topkapıdan kendım gıdıp alsam olmuyor mu ? tracking numarasını gonderecek gonderen..
yavuz364
03-11-2010, 23:35
yok o şekilde olmaz, ancak takılmış olması lazım yada dağıtıma çıkmadan yetişebilirseniz olur :)
benim tanıdık postacım vardı, dağıtımdan önce haber veriyordu, gidip alıyordum mesela..
yok o şekilde olmaz, ancak takılmış olması lazım yada dağıtıma çıkmadan yetişebilirseniz olur :)
benim tanıdık postacım vardı, dağıtımdan önce haber veriyordu, gidip alıyordum mesela..
postacımı arayacaz bıde :D duruyomu o snn postacı.. bi cigara alsakta söyler mi :D
yavuz364
03-11-2010, 23:46
Keşke yaa :) posta merkezlerini de ayırdılar, atık postacılar topkapıya pek gitmiyo.. o yüzden benim postacıda oraya gitmiyo artık..
Valvetronic
04-11-2010, 01:28
bu bahsi edilen firmalar Irak-TR arası hizmet veriyorlar mı acaba?
turbo&quattro
04-11-2010, 01:31
4 senedir Amerika'dan TR'ye gondermedigim sey kalmadi DHL ile...Hepsinde 3 gunde Tr'de oldu ve bir kere bile gumruk sorunu yasamadim..
Son iki gonderimi USPS express ile yaptim ama yaomaz olaydim..Burdan TR'ye 2 gunde giren paket gumruge takildi ( cep tel vardi ) ve bana geri iadesi tam 2 ay surdu...Diger paketim ise yine buradan 2 gunde gitmesine ragmen gonderdigim kisye 3 haftada ulasti..
DHL kesinlikle tavsiyemdir.
ups olmasında hangisi olursa olsun. ota boka gümrük istiyolar.
fedexde bir kargom takıldı 400tl gibi bir masrafla çıkardıktan sonra tovbe ettim,ki fedexli 3 yıl süresince kullanmıştım.Ama ne zaman express kargodan mng kargoya geçti ozaman sarpa sardı. ki ürün çapraz kurdan takıldı gümrüğe.Ordino için bir dünya savaş verdim.ordino belgesi olmadan ürünün çekilebileceği yasada yazıyor.Yasayı print ettim götürdüm,mng nin çalışanları ve antrepo sorumlusu ile ciddi tartıştım.olmadı,ordinoyu ödedim ordino ile hava alanına gittim.vergilerimi ödedim.Muameleci buldum ek belgelerini yazdırdım.Ödenmiş vergi makbuzlarım ve ordino evraklarımla tekrar mng antrepoya gittim,3 gün paket beklediği için 90tl antrepo ödedim. kontrol bedeli ödedim..ödeddimde ödedim... getirdiğimde altı üstü 2 tane 16cmlik hoparlördü.
O gün bugündür usps express kullanıyorum.1 tane Japonyadan gelen ürünüm takıldı ki oda haklı şekilde takıldı.Tabut gibiydi yani.gittim sadece 2TL antrepo ile ürünü aldım vergisi vs.
Alt yapısını hazırlamıştım tabi oda ayrı.
4 senedir Amerika'dan TR'ye gondermedigim sey kalmadi DHL ile...Hepsinde 3 gunde Tr'de oldu ve bir kere bile gumruk sorunu yasamadim..
Son iki gonderimi USPS express ile yaptim ama yaomaz olaydim..Burdan TR'ye 2 gunde giren paket gumruge takildi ( cep tel vardi ) ve bana geri iadesi tam 2 ay surdu...Diger paketim ise yine buradan 2 gunde gitmesine ragmen gonderdigim kisye 3 haftada ulasti..
DHL kesinlikle tavsiyemdir.
Cep telefonunun uçarı kaçarı olmadığını sana söledim olm, fedexlede göndersen kalacaktı upslede. heleki iphone 4 şaka gibi :D 7 ila 10 günde usps express ile kargolarım evimde oluyor.
ya bişi merak ediyorum ben UPS ile 4 tane orjinal oyun pc için babama göndericektim en ucuz 80 dolar fiyat çektiler ( Abd - Orlando 'dan İstanbul'a ) ? ee 4 cd için bu fiyatsa araba parçalarına ne kadar tutuyor ? yada bunun ucuz yolu nedir ?
deniz yolu yaparsak ne kadar fiyat düşer ? bilen biri beni aydınlatırsa çok sevinirim
turbo&quattro
05-11-2010, 04:00
Zaman sorunu yoksa eger en ucuz yolu usps express..En son gonderdigim paket icin $23 gibi birsey odemistim.
bu işlerde usps en güzeli ptt nede olsa :)
Zaman sorunu yoksa eger en ucuz yolu usps express..En son gonderdigim paket icin $23 gibi birsey odemistim.
Benim debriyajda 23$ a gelirmi lan :D