Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yay sorunsalı..

.::EmrE::.
06-11-2010, 15:11
Sonunda imkansızı başarıp yay aldım opc'ye :)
Fakat çok tereddütteyim. Aldığım yaylar coil-ex 5mm corsa d yayı.
Cuk diye oturdu,araç düştü falan,ancak kalkışlarda özellikle ıslak zeminde kulelere vuruyor araç. Bu normal bir durum mudur?

*AddO*
06-11-2010, 15:49
Kalkışta nasıl vuruyor anlamadım, bozuk zemindemi vuruyor ?
Keşke daha kaliteli bir marka alsaydın, Altında OPC var :)

S.Özeren
06-11-2010, 15:52
normal bi durum değil eminmisiniz cuk diye oturduğuna

ACTPK
06-11-2010, 19:03
Sonunda imkansızı başarıp yay aldım opc'ye :)
Fakat çok tereddütteyim. Aldığım yaylar coil-ex 5mm corsa d yayı.
Cuk diye oturdu,araç düştü falan,ancak kalkışlarda özellikle ıslak zeminde kulelere vuruyor araç. Bu normal bir durum mudur?

Diğer corsaların yayları olmaz diye birşey yokki zaten oturur. Ancak amortisör sistemleri farklı olduğundan zaten normal yaylar takılmıyor. Gsi'a tavsiye edilen yaylar dahi opcye tavsiye edilmiyorken coilex gibi bir marka alıp takmışsın helal olsun. Allah içine sindirsin. Amortisörlere düzgün oturmamış olabilir yaylar. Kuleleri kontrol ettir. Güle güle kullan.

07-11-2010, 02:43
Diğer corsaların yayları olmaz diye birşey yokki zaten oturur. Ancak amortisör sistemleri farklı olduğundan zaten normal yaylar takılmıyor. Gsi'a tavsiye edilen yaylar dahi opcye tavsiye edilmiyorken coilex gibi bir marka alıp takmışsın helal olsun. Allah içine sindirsin. Amortisörlere düzgün oturmamış olabilir yaylar. Kuleleri kontrol ettir. Güle güle kullan.

Valla şu yazıdan sonra geri vermeyi düşünüyorum açıkçası. Fakat alacağım herhangi bir yay çok da farklı olmayacak bu durumda..?

Dou
07-11-2010, 02:48
Emre yay için bile 100 yıl düşündün, onda da doğru yayı almadın helal olsun :)

Bence de verebiliyosan geri ver

Brs_eg
07-11-2010, 02:54
Valla şu yazıdan sonra geri vermeyi düşünüyorum açıkçası. Fakat alacağım herhangi bir yay çok da farklı olmayacak bu durumda..?

coilover düşündünmü hiç kesin çözüm olarak ? veya sizin araçlara göre varmidir?

07-11-2010, 02:55
Geri vermede sorun yok da,başka yay mı alayım,orjinal yaylar ile mi devam? opc yayı bulmam imkansız burda..hepsi Corsa D , Eibach tan tut Koni ye HR..

07-11-2010, 02:56
coilover düşündünmü hiç kesin çözüm olarak ? veya sizin araçlara göre varmidir?

Düşündüm de tuzlu fiyatları yüzünden çok uzun vadede..
Var , KW , Wietec , Koni var.

batucan
07-11-2010, 08:38
Emre 100 yıl sonra arabaya yay alır onu da yanlış alır :) Alkışlar Emre'ye :) :) :) Zamanında benden alsan böyle olmazdı :D

M U R A T
07-11-2010, 09:35
onca kaliteli marka varken neden coil-ex bende onu merak ettim

Nires
07-11-2010, 09:38
H&R 3.5 alıcaktın sorunsuz kafan rahat rahat gezicektin

ACTPK
07-11-2010, 10:00
Corsa opc yayı olarak ara özellikle bulursan onlardan al. Yurtdışından getirebilecek firmalar varsa bağlantıya geç. Şöyle bir google'da aradımda janspeed hr ve eibach olarak 3 marka gördüm daha arama sayfasında

http://www.google.com.tr/#hl=tr&source=hp&biw=1362&bih=583&q=corsa+opc+spring&aq=o&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai=&fp=87dcf94503c86b5e bi göz gezdir istersen hepsine

AhmetYılmaz
07-11-2010, 13:11
Coil ex kocaman bir hata olmuş. =) HR cukkk diye olur.

ACTPK
07-11-2010, 14:06
H&R'nin TR'deki modelleri Ya benzinli 1.2, 1.4 için ya da 1.3 dizel için. "Cukkk" diye olur ama aslında olmaz.

07-11-2010, 20:01
ok yarın iade ediyorum :(

Boost Up
07-11-2010, 20:05
Tüh göremeden gidecek:o.

gsi_club
07-11-2010, 20:07
Düşündüm de tuzlu fiyatları yüzünden çok uzun vadede..
Var , KW , Wietec , Koni var.

kardes weitec i sakin bulusma derim ben 106 pejoya aldim arabada tat tuz kalmadi kütük gibi oldu resmen.206 da koni kullandim memnundum.bir arkadasimda da kw taktirdi onunkide güzel oldu.

kardes koni al yada kw.ben sahsen opele kisa zaman sonra kw almayi düsünüyorum ama sakin weitec alma sakin ben pisman oldum sana söyliyim.

08-11-2010, 11:00
Az önce Dou ile konustum bu arada genel olarak bir yanlış anlaşılma var galiba :)
Kalkışta durup duruken vurma yok,ıslak zeminde patinaja kaldıgında yalnızca böyle bir sorun mevcut.

Dou
08-11-2010, 11:03
Telefonda anladığım kadarıyla patinaja kalınca sağ teker tutunamadığı için sarıyor

Fakat lastik bi noktada tutunca anlık sekme yapıyor

Bence normal, stock araçta bile olabilecek bir şey bu. Benim megandada yapıyor ıslak zeminde bazen abandığımda.

Çünkü kalkışta ön yaylara bi yük binmiyor ses gelme ihtimali yok yürüyenden, frenajda-kasiste-virajda ses sorunu olsa anlarım.

Alicanrs
08-11-2010, 11:03
Az önce Dou ile konustum bu arada genel olarak bir yanlış anlaşılma var galiba :)
Kalkışta durup duruken vurma yok,ıslak zeminde patinaja kaldıgında yalnızca böyle bir sorun mevcut.

sen sararak giderken sekmesini vurmamı sandın =) ah emre hayırlı olsn güzel olmş araç =)

08-11-2010, 11:28
Evet ben vurma diye düşündüm onu.

İki saatir Eibach,Koni,Janspeed ve H&R in sitesindeyim.
H&R da Opel veya Vauxhall yok zaten,H&R alan arkadaşlar eminler mi Corsa D olduguna yayların?

Eibach ve Koni opc için özel olarak seçenek sunmuş olsa da , Grande Punto dahil (1.4 , 1.3 CDTi , 1.6 GSi ve 1.7 CDTi) bütün hepsinin değerleri,ölçü ve stamp'leri aynı.
Koni'de opc süspansiyon diye ayrı bir liste var,onda da bir değer Corsa D'ler 1113 iken opc' de 1115. Böyle küçük bir fark var.

Yani Grande Punto , Corsa D ve opc'lerin yayları aynı.

ACTPK
08-11-2010, 11:46

H&R da Opel veya Vauxhall yok zaten,H&R alan arkadaşlar eminler mi Corsa D olduguna yayların?

Eibach ve Koni opc için özel olarak seçenek sunmuş olsa da , Grande Punto dahil (1.4 , 1.3 CDTi , 1.6 GSi ve 1.7 CDTi) bütün hepsinin değerleri,ölçü ve stamp'leri aynı.
Koni'de opc süspansiyon diye ayrı bir liste var,onda da bir değer Corsa D'ler 1113 iken opc' de 1115. Böyle küçük bir fark var.

Şasileri ve karoser parçalarının %30u'da gpunto ile aynı... Motor hariç bu söylediklerim... Mesela corsanın z rotu bozulduğunda grande puntonun z rotlarını alıp takmıştım. Opelde 125lira iken puntonun 25 liraydı tanesi...

Eğer imkan varsa opc için özel üretilenle değiştir. Dizele benzinli yayı takmak gibi olur şuan senin yaptığın ama takabilecek imkanın varsa neden doğru olanı takmayasın?

Irmscher'in kendi sitesinde bile "nicht für opc" diye bir ibare yer alır

Bu arada h&r yaylarının bir çoğunun üstünde corsa d yazar. G punto görmedim en azından. 2 takım yay aldım h&r 3.5 ve 5cm olarak ikiside corsa d olarak geçiyordu

Bence imzanı sil sen:)

VteC_MaNiaC
08-11-2010, 12:08

Corsaların en büyük sıkıntısı kronik problemi amortisör kule takozlarıymış ... o sesi zarar gören takozlar yapar... erdeminkide yaydan önce bozuldu osesleri yapıodu düzeldi değişince ;) yayla alakalı bir sıkıntı deil yani emre :)

09-11-2010, 01:51
Şasileri ve karoser parçalarının %30u'da gpunto ile aynı... Motor hariç bu söylediklerim... Mesela corsanın z rotu bozulduğunda grande puntonun z rotlarını alıp takmıştım. Opelde 125lira iken puntonun 25 liraydı tanesi...

Eğer imkan varsa opc için özel üretilenle değiştir. Dizele benzinli yayı takmak gibi olur şuan senin yaptığın ama takabilecek imkanın varsa neden doğru olanı takmayasın?

Irmscher'in kendi sitesinde bile "nicht für opc" diye bir ibare yer alır

Bu arada h&r yaylarının bir çoğunun üstünde corsa d yazar. G punto görmedim en azından. 2 takım yay aldım h&r 3.5 ve 5cm olarak ikiside corsa d olarak geçiyordu

Bence imzanı sil sen:)

Nicht für opc yazar,fakat 1.3 CDti ile aynı part numberdir o yaylar :)
Eibach'ta da , Koni'de de aynı. Janspeed'de yine 1000kg front load değeri var. Regal'de de aynı.

Eibach : Corsa Opc 1.6 Turbo
Front Load : 1000kg
Rear Load : 845 kg
Part Number : E10650150222
30 mm

Front Stamp : F11-65-015-02-VA
Rear Stamp : F11-65-015-01-VA

Corsa 1.3 CDTi (90hp)
Front Load : 1000kg
Rear Load : 845 kg
Part Number : E10650150222
30 mm

Front Stamp : F11-65-015-02-VA
Rear Stamp : F11-65-015-01-VA

Demek istediğim olay. İmzayı sil derken anlamaıdm :)
Ha Coil-ex'leri değiştiririm o ayrı durum.

S.Özeren
09-11-2010, 03:43

aynen öyle grande punto yayı takılı aracımda sıkıntısız kullanıyorum

13-11-2010, 00:14
Yayları Eibach ile değiştirmiş bulunuyorum :) Bir fark olmadı Allahtan , CDTi yayı çünkü ;)

ACTPK
13-11-2010, 01:10
Benzinli modelin part nosu 1 ile biter. Dizelde 2. Stampleri aynı dediğin yay için irmscher aşağıdaki şekilde söylemiş benim konuştuğum marka irmscher. Eibach'tan bahsetmiyorum. Zira aftermarket markalar istedikleri gibi üretebilir. Bunu sen ben belirleyemeyiz. İmzanı sil derkende bildiğim kadarıyla 2. corsan ama opelin avukatıyım diye geçinirken gpunto ile ortak parçalarını bile daha yeni öğreniyorsun bundan bahsetmiştim";)"

Artikeldetails: i1003002 Federnsatz
bis zu 30 mm tiefer, je nach Ausstattungs- und Ausrüstungsstand des Fahrzeuges.

Für Fzg. mit zulässiger Achslast vorne bis 1000 kg. Nicht für OPC Modelle.

Adamlar opc diye boşuna ayırmamıştır yani. Bunun birsürü ar-ge'si var. Kıçından sallamıyo adamlar. İstediğini takarsın umrumda değil kendi kendine triplere girip şu nefret ettiğim smile'ı kullanma. (bkz: ;)) Doğru olanı yapabilmen için bişeyler anlatmaya çalışmıştım. Boşuna uğraşmışım.

Açık açıkta yazayım içimde kalmasın;

"Vurma sesi" diye konu açmışsın.Yürüyen aksamla alakan yok pek belli. Konu sonunda stamplerden bahsediyorsun? Uzman oldun çıktın. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu Allah aşkına

Yeni yayların hayırlı olsun. Madem yine kafana göre alacaktın keşke H&R alsaydın.

TarikS
13-11-2010, 01:52
Yayları Eibach ile değiştirmiş bulunuyorum :) Bir fark olmadı Allahtan , CDTi yayı çünkü ;)

Lan H&R dedik o kadar ya, Allah belani... :hahaha:

Hayirli olsun gule gule kullan :)

M U R A T
13-11-2010, 09:08
Benzinli modelin part nosu 1 ile biter. Dizelde 2. Stampleri aynı dediğin yay için irmscher aşağıdaki şekilde söylemiş benim konuştuğum marka irmscher. Eibach'tan bahsetmiyorum. Zira aftermarket markalar istedikleri gibi üretebilir. Bunu sen ben belirleyemeyiz. İmzanı sil derkende bildiğim kadarıyla 2. corsan ama opelin avukatıyım diye geçinirken gpunto ile ortak parçalarını bile daha yeni öğreniyorsun bundan bahsetmiştim";)"

Adamlar opc diye boşuna ayırmamıştır yani. Bunun birsürü ar-ge'si var. Kıçından sallamıyo adamlar. İstediğini takarsın umrumda değil kendi kendine triplere girip şu nefret ettiğim smile'ı kullanma. (bkz: ;)) Doğru olanı yapabilmen için bişeyler anlatmaya çalışmıştım. Boşuna uğraşmışım.

"Vurma sesi" diye konu açmışsın.Yürüyen aksamla alakan yok pek belli. Konu sonunda stamplerden bahsediyorsun? Uzman oldun çıktın. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu Allah aşkına

Yeni yayların hayırlı olsun. Madem yine kafana göre alacaktın keşke H&R alsaydın.

can en azından spor yay almış 2 bakla yaydan 3 parmak amortisörden de alabilirdi son moda bu tech te iyi yanından bakalım:D

Ahmet.S
13-11-2010, 09:10
coil-ex yaylar çok ses yapıyo yumuşak kalitesiz bir yay bende kullandım aracımda iiyi basıyo diye aldım yay ymuşak olduğu için kafası iyice yere düşmüştü arabanın seslerden illalah edince satım yayları

ACTPK
13-11-2010, 09:46
can en azından spor yay almış 2 bakla yaydan 3 parmak amortisörden de alabilirdi son moda bu tech te iyi yanından bakalım:D

Dogru soze ne denir:D

ATA156
13-11-2010, 10:03
Corsa D'de h&r ile eibach arasında büyük fark var, keşke değişmişken h&r alınsa idi.
İçinize sindiyse problem değil tabi ki, eibach coil-ex'ten çok daha iyidir.

enesy
13-11-2010, 10:11

can bey emrenin öğretmeni falanmısınız ? smiley seçimine falan laf söylüyorsunuz .O smiley i yönetim kaldırmadığı sürece yerli yersiz heryerde kullanabiliri insanlar.:rolleyes: adam size (tüm foruma ) birşey danışmış fikir vermişsiniz,ister irmscher alır ,ister H&R alır K&W alır yada sanayide kestirir sonuçta araçta kendisinin para da zevkte ama gidip kafana göre yapmışsın,umrumda değil,yürüyenden haberin yk tarzı sert cevapların sebebi ne ?merakımdan soruyorum tamamen .Yok dediğinizi yapmadığı için kızdıysanız bir sürü konu var a3 mü aliym golf 6 mı falan o zaman tavsiye edilen aracı almayıp diğerini alanlarıda sövelim boşuna konuşmuşuz die :) :rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes:

ACTPK
13-11-2010, 10:52
can bey emrenin ??retmeni falanm?s?n?z ? smiley se?imine falan laf s?yl?yorsunuz .O smiley i y?netim kald?rmad??? s?rece yerli yersiz heryerde kullanabiliri insanlar.:rolleyes: adam size (t?m foruma ) bir?ey dan??m?? fikir vermi?siniz,ister irmscher al?r ,ister H&R al?r K&W al?r yada sanayide kestirir sonu?ta ara?ta kendisinin para da zevkte ama gidip kafana g?re yapm??s?n,umrumda de?il,y?r?yenden haberin yk tarz? sert cevaplar?n sebebi ne ?merak?mdan soruyorum tamamen .Yok dedi?inizi yapmad??? i?in k?zd?ysan?z bir s?r? konu var a3 m? aliym golf 6 m? falan o zaman tavsiye edilen arac? almay?p di?erini alanlar?da s?velim bo?una konu?mu?uz die :) :rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes:

Suan istanbuldan izmire dogru arava surmekteyim o yuzden kisa yazicam;
Sanane
Trafik siksti yazayim:)
Smiley konusunda daha once forumda acilan itiraflar diye bir konu vardi gorusumu belirtmistim o smileyi kullanan gercek hayatta tanidigim insanlar gercek hayatta bayagi silik tipler oluyor diye. Nedense butun klavye delikanlilari klavyeye gecince o tusa abaniyorlar:) birde tek sevmeyen ben deilim forum genelinde sevilmiyor

enesy
13-11-2010, 11:07
bende kısa yazıym daha fazla uzatma.
smiley den sanane ?
delikanlılıkla yayın alakası ne ?

ACTPK
13-11-2010, 11:20
Iste bende onu diorum konudan sanane. Delikanlilik konusu yayla alakali degil sahsinla alakali:)

enesy
13-11-2010, 11:33
şahsımı hayatında kaç kere gördün ?Beni tanımadan dilini uzatabiliosun delikanlılığıma ve şahsıma ama aptal bi yay tavsiyene uyulmadığı zaman bile sinirlenicek kadar kompleksli ezik bi adamsın farkındamısın ?
Bende çok silik bi kişiliğim gerçekten klavye delikanlısıyım bak bisürü smiley koyuyorum haha
:rolleyes::D;):cool::heyoo::eek::icon_tup::cool:;) :):D:rolleyes:

ACTPK
13-11-2010, 11:38
Suan sen sinirlenmedin yani hayatinda hic gormedigin biri icin. sadece dilimi uzatmisim dua et

enesy
13-11-2010, 11:44
yok yok kıçını uzatmana gerek yok :) dilinde işimi görür :p

13-11-2010, 11:49

Neyin tribindesin anlamadım. Pireden yorgan yakıyorsun. Smily yanda var ki kullandım.Bir amaçla değil yani. Eibach'ın sitesine girip bakabilirsin tüm numaralar aynı. OPC ile CDTi in load ağırlıkları aynı. Eibach da sallamıyordur değil mi kafadan?H&R Distribütörü falan mısınız anlamadım? Adamların internet sitesinde Opel bile yok neden alayım H&R? Abartının da böylesi , HR titanyum, eibach plastik mi? Alt tarafı yay yani..

GP ile aynı oldugunu biliyordum merak etme,opc ile aynı olabileceğini tahmin etmemiştim sadece.Nerden cıkardın bilmediğimi? Sana "AAA GP ile aynıymış" mı dedim? Yürüyen aksam'da teknik olarak bilgim olmayabilir fazla,ancak öğrenebilir insan,o yüzden stamplerden bahsedebiliyorum.. Avukatıyım diye geçinmiyorum espirisine yazdığım birşeydi o.. Bu kadar neden takıldın ona? Güzel,yazmışsın .....1000kg nicht für opc diye. Gidip bir araştır bakalım opc'nin front load kg nedir? 1000 oldugunu göreceksin.

İlginçsin..Klavye delikanlısı vs. gibi saçma yorumlar çıkarmışsın bir yay sorusundan.Ayrıca bu düşünceyi savunuyorsun,konusmalarına bak bir de. Adam gayet doğal bir şekilde sormuş "öğretmeni misin" diye,çünkü verdiğin cevaplar bir hayli ilginç....Hemen atara bağlamışsın sana ne diye.

ACTPK
13-11-2010, 11:58
yok yok k???n? uzatmana gerek yok :) dilinde i?imi g?r?r :p

Bak gay oldugunuda ogrendik ama ben heteroseksuelim. Iste bundan bahsediorum delikanli takiliosun klavyede ama yuzume soyleyebilecein seylermi bunlar? Hayir. Telefonunu pmle geldigimde yuzume soylemeyi denersn bayram snrasi

enesy
13-11-2010, 11:59
yok ben gay değilimde siz oranızı buranızı uzatmaya çok hevesli olunca bi kıllandım inceden :)

enesy
13-11-2010, 12:21
telefonum 0 554 888 88 87 ararsınız konuşuruz. ama hala söylüyorum ya çok canın sıkılıo uğraşcak birşey bulamadın yada gerçekten kompleksli eziğin tekisin. Şunu da belirtiym korkak falan deme sonra ama sen bana atar yaparsan ben sana yaparsam olucak belli ama aptal bi yay için gerek varmı ? Yaydan sebep bu kadar saçmalığa gerek varmı ? yüzüne her türlü söylerim inan zerre umrumda olmaz sonucu ne olur kavga gürültü,ya sen beni ya ben seni büyürr gider . İşte bu yüden apaçilerle aynı ortama girmemeye çalışıoruz illaki birisi çıkıo forumda da olsa mekanda da olsa buluo bi şekilde.

enesy
13-11-2010, 12:29
bu konuya daha da birşey yazmama gerek yok sanırım.

ACTPK
13-11-2010, 16:22
Neyin tribindesin anlamadım. Pireden yorgan yakıyorsun. Smily yanda var ki kullandım.Bir amaçla değil yani. Eibach'ın sitesine girip bakabilirsin tüm numaralar aynı. OPC ile CDTi in load ağırlıkları aynı. Eibach da sallamıyordur değil mi kafadan?H&R Distribütörü falan mısınız anlamadım? Adamların internet sitesinde Opel bile yok neden alayım H&R? Abartının da böylesi , HR titanyum, eibach plastik mi? Alt tarafı yay yani..

GP ile aynı oldugunu biliyordum merak etme,opc ile aynı olabileceğini tahmin etmemiştim sadece.Nerden cıkardın bilmediğimi? Sana "AAA GP ile aynıymış" mı dedim? Yürüyen aksam'da teknik olarak bilgim olmayabilir fazla,ancak öğrenebilir insan,o yüzden stamplerden bahsedebiliyorum.. Avukatıyım diye geçinmiyorum espirisine yazdığım birşeydi o.. Bu kadar neden takıldın ona? Güzel,yazmışsın .....1000kg nicht für opc diye. Gidip bir araştır bakalım opc'nin front load kg nedir? 1000 oldugunu göreceksin.

İlginçsin..Klavye delikanlısı vs. gibi saçma yorumlar çıkarmışsın bir yay sorusundan.Ayrıca bu düşünceyi savunuyorsun,konusmalarına bak bir de. Adam gayet doğal bir şekilde sormuş "öğretmeni misin" diye,çünkü verdiğin cevaplar bir hayli ilginç....Hemen atara bağlamışsın sana ne diye.

Benmi neyin tribindeyim emre? Yazdıklarını bi daha oku istersen. Benim yazdığımın arkasından göz kırparak ne de olsa dizel yayı;) falan diyorsun. Ben bundan triplere girdiğini çıkarırım arkadaş. Benim kadar yay değiştirdiğini sanmıyorum corsada. Birçok markayı denedim gördüm. Tecrübeye dayanarak konuşuyorum. Boşa sallamıyorum. Direk opc parça numaralı bir yay takmayacaksan piyasada bulabileceğin, en iyi performans alacağın yay h&r olduğu için keşke onu taksaydın dedim aslanım. Yapmışken doğru düzgün bişeyler yap diye yani. Benden başka birkaç kişide söylemiş zaten. Bundan art niyet çıkarırsan sana kalmış. Bende normalde h&r tak demedim farkındaysan. Madem piyasadan alıp takıcaksın bari performans alabileceğin bir yay tak diye söyledim. zira ben kendi aracımda 30mm eibach'ı denedim. aracım ne yol tutuyordu doğru düzgün ne de h&r gibi güven veriyordu. Çok daha yumuşaktı ve biraz daha yüksekti fark oydu. Orjinalden iyimiydi yol tutuş? Evet iyiydi. Üstüne basa basa özellikle opc parça numaralı tak dedim. Sadece opc için üretilmiş yani. Ortak üretim değil. Şasi uyar dahada iyi yol tutar orjinalden belki, ama en iyi performansı alabilecekken neden başka seçeneklere yöneldin bu yüzden sitem ettim, doğru. Berkay'dan son aldığım yayların üzerindeki fotoyu istedim. Üzerinde corsa d'nin 1.2 1.4 modeline uygun olduğu parantez içinde grande puntoyada uyacağı yazıyor. Yani eskiden direk corsa d için üretiliyordu. Bunu sitesinde bulamazsın parça numaralarının listesi lazım. Sitesinde Opel/vauxhall için hiç üretim yok ona bakarsak.
Klavye delikanlılığı konusunda da o taş sana değil. Diğer vatandaşaydı. Ama yinede bana kullanmazsan iyi olur.

Sözün özü; Başkalarının tecrübelerini yaşayarak tastik etmek kadar büyük aptallık yoktur.

13-11-2010, 16:58
Benmi neyin tribindeyim emre? Yazdıklarını bi daha oku istersen. Benim yazdığımın arkasından göz kırparak ne de olsa dizel yayı;) falan diyorsun. Ben bundan triplere girdiğini çıkarırım arkadaş. Benim kadar yay değiştirdiğini sanmıyorum corsada. Birçok markayı denedim gördüm. Tecrübeye dayanarak konuşuyorum. Boşa sallamıyorum. Direk opc parça numaralı bir yay takmayacaksan piyasada bulabileceğin, en iyi performans alacağın yay h&r olduğu için keşke onu taksaydın dedim aslanım. Yapmışken doğru düzgün bişeyler yap diye yani. Benden başka birkaç kişide söylemiş zaten. Bundan art niyet çıkarırsan sana kalmış. Bende normalde h&r tak demedim farkındaysan. Madem piyasadan alıp takıcaksın bari performans alabileceğin bir yay tak diye söyledim. zira ben kendi aracımda 30mm eibach'ı denedim. aracım ne yol tutuyordu doğru düzgün ne de h&r gibi güven veriyordu. Çok daha yumuşaktı ve biraz daha yüksekti fark oydu. Orjinalden iyimiydi yol tutuş? Evet iyiydi. Üstüne basa basa özellikle opc parça numaralı tak dedim. Sadece opc için üretilmiş yani. Ortak üretim değil. Şasi uyar dahada iyi yol tutar orjinalden belki, ama en iyi performansı alabilecekken neden başka seçeneklere yöneldin bu yüzden sitem ettim, doğru. Berkay'dan son aldığım yayların üzerindeki fotoyu istedim. Üzerinde corsa d'nin 1.2 1.4 modeline uygun olduğu parantez içinde grande puntoyada uyacağı yazıyor. Yani eskiden direk corsa d için üretiliyordu. Bunu sitesinde bulamazsın parça numaralarının listesi lazım. Sitesinde Opel/vauxhall için hiç üretim yok ona bakarsak.
Klavye delikanlılığı konusunda da o taş sana değil. Diğer vatandaşaydı. Ama yinede bana kullanmazsan iyi olur.

Sözün özü; Başkalarının tecrübelerini yaşayarak tastik etmek kadar büyük aptallık yoktur.

Yayları Eibach ile değiştirmiş bulunuyorum Bir fark olmadı Allahtan , CDTi yayı çünkü;)

dedim,yani yükselik açısından fark olmadı çünkü dizel yayı demek istedim.. Yalnış anlaşıldı herhalde.Neyse gerilmeye gerek yok kusura bakma sende...Zaten kış sonu coilover'a gireceğim çok da fazla kullanmayacağım yayları yani. VXRonline ' da Coil-Ex takan bile var ancak H&R henüz duymadım ve görmedim kimsede.%70 Janspeed,%20 Eibach kullanıyorlar, %10 da regal vs. öteki markalar.

R.I.P
13-11-2010, 23:35
öncelikle hayırlı olsun.opc gibi corsanın en hızlısına coil-ex gibi internette sitesi bile olmayan bir marka takmak BENCE çok talihsiz olmuş.ama yine BENCE coil ex e göre çok daha uygun olmuş eibacha geçmen.ve tekrardan bana sorarsan eibachta çok iyi bi tercih değil(opc için tabi) corsa c ve d de kullandım/kullandık çok memnun kalmadım/kalmadık.coilover a geçeceğini söylemişsin zaten en azından hiç yoktan iyidir eibachlarda.
bu arada konuyla ilgili olmadıktan sonra 3.şahısların ortadan konuya giripte avukatlık atar tutar çocukca davranışlar yapmasının hiç gereği yok.
Not:Ben bulamadım ama varsa coil-ex markasınında firmasının websitesini incelemek standardizasyon kurumlarından aldığı belgeleri görmek isterim.en azından ön yargılarım değişmiş bilgilenmiş olurum.

20-01-2011, 23:00
Sonunda Can_t nin , sözünü dinleyip bugun elveda dedim eibach'lara.
H&R almış bulunmaktayım =) Arkadaş cidden fenaymış ;) Böyle bir rahatlık yok yahu,hem acayip yol tutuyo hemde cok yumusak =)