PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Silindir Contasına açılmamış su delikleri

cetinkaya55
07-11-2010, 09:37
Konu başlığından da anlaşılacağı üzere,motor bloğunda kapağa denk gelen yerlerde ve kapakda su kanalı bulunmasına rağmen contada bazı delikler açılmamış oluyor,bu elbetdeki basınç ile alakalı olmasına rağmen bu deliklerin açılması ve veya kapaktaki ölçüler kadar genişletilmesi durumunda basıncın düşmesi ki bu hararet sebebide olabilir mi? veya ne sakınca olabilir? soğutmaya faydalımı? zararlımı? olur,bu konuda görüşlerinizi ve tecrübelerinizi öğrenmek isterim

cetinkaya55
07-11-2010, 21:26
yokmu ? bea :) fikri tecrübesi olan .........

Ef Driver
07-11-2010, 21:37
ben yaşadım ama fark etmesem araç susuz kalıp hararet yapıcaktı o tıpaların zamanla araçı sıkıştırıp motordaki su isindikça belli bi ömrü oldugundan cürüyor tıpalar ve sızdırıyor suyu basınçtan ve aşırı bi su kaybı oluyor bi anda 2-3 liralık bi tipa ama işçiligi cook masraflı geldi bana 100 lira cünki aracın alt kısmından marka modele göre degişir motor dar ise bi cook parça gerekiyor tıpanın çakılması için bende bunlarla ugraşmayıp ben 1 sene idare etsin die bor radyatör tıkayıcı aldım ve sonuç çook iyi simdi aşırı sıkıştırmade trafikte hararet göstergem yükselse bile sıkıntı yaşamıyorum bide tıpalların eskimesine neden antifriz kullanmammak normal sudaki klor çürütüyor o yüzden yaz kış antifirz:D

0M42
07-11-2010, 22:03
Siz farklı bir şeyden bahsetmişsiniz arkadaş blok üzerindeki su tapalarını sormuyor silindir kapak contası üzerindeki açılmamış su delik yerlerinden bahsediyor sanırım yanlış anladınız ayrıca sorunun cevabını bende merak ediyorum.

cetinkaya55
07-11-2010, 22:15
Siz farklı bir şeyden bahsetmişsiniz arkadaş blok üzerindeki su tapalarını sormuyor silindir kapak contası üzerindeki açılmamış su delik yerlerinden bahsediyor sanırım yanlış anladınız ayrıca sorunun cevabını bende merak ediyorum.
evet doğru söylüyorsunuz :)
bu arada şunu söyleyeyim bazı conta üreticileri ortak üretim yapıyorsa bu gibi durumlar olabiliyor örneğin eski opel kadet lerde contanın kapalı kısmını açmadığınızda araba hemen harearet yapıyordu,ustalar bu konuda bilgili fakat bu durum devam ediyormu ? bilgim yok..

firat_07
07-11-2010, 22:29
amcamın aracında bu olay başımıza geldi bence hiç elleme 2.bi conta almak zorunda kalırsın

aslanz61
12-09-2023, 11:24
hort. bende de aynı durum mevcut normal mi bu yoksa amac ne neden kapalı conta kısımları

livaneli
12-09-2023, 20:46
Normal diyorlar, suyun dönüş yönü filan fişmekan... i30 dizel toplarken gelen contada bir tarafın su deliklerinin büyük bir kısmı kapalıydı, çıkan contaya baktım aynı.Blokta delik var, kapakta var ama contada yok, sinir oldum, conta hatalı diye ısrar ettim, orijinal contanın görsellerine baktık, aynı çıktı. Hatta gelen contayı delmeye çalıştım demir ucuyla, delemedim. Taktım, torkladım öylece; sorun çıkmadı.

turboman
12-09-2023, 21:53
Bende geçen bmw nin contayı değişirken farkettim bazı deliklerde sadece 2mm delik koymuşlar. Muhtemelen basıncı yükseltip suyun daha çok süre sürtünmesini sağlamak olduğunu düşündüm,nitekim eski çıkan contada aynıydı.

ardicli2000
13-09-2023, 08:26
Aynı Blok başka motorlarda da kullanılıyorsa üretici çözümü contayla bulmuş olabilir. Orijinali neyse onu uygulamak gerek.