Orijinalini görmek için tıklayınız : Piston kırılacağı nasıl anlaşılır?
Arkadaşlar pistonun kırılmaya yaklaştığını anlamanın bir yolu var mı yapılan kilometre dışında? Mesela çok duman atma üst kapağa vurma gibi belirtileri var mıdır, piston kırmış arkadaşlar deneyimlerini paylaşırsa iyi olur çünkü bu konuda çoğumuz endişe duyuyoruz acaba ne zaman kırılacak diye.
kompresörünü ölcerek 5 dk da anlayabılırsın.. segman da olabilir piston da.
kardeşim ; piston kompresyon ölçülerek nasıl anlaşılır?
kompresyon düşük olsa: en fazla segman bitik dersin, gömlek honlama ister dersin. Belki bir derece conta diğer pistona kompresyon veriyor dersin.
Hoş piston kırmak nasıl bir arzadır? ben pek karşılaşmadım. Piston pim keser, kol çıkar vs ama piston fömleğin içinde kolay kolay kırılmaz.
onun da pıston kırmak dedıgı segmann kacırmasıdır muhtemelen.. gecmıs senelerde yuksek basıncla pıston da cnc de kesılmıs gibi delik acıldıgını kendı arabamda yasadım.. arkadasın aracı stock sanırım.. böyle bir durumla karsılasacagını sanmıyorum..
ghibli06
07-11-2010, 11:14
araba neden piston kırsın, neden böyle bir endişeye kapıldınız?
niye endişe duyuyorsun kırılacaksa zaten pek senin müdahele edebileceğin yani o an müdahele edebileceğin birşey olmayacak piston kırılmasınıfiziksel olarak düşünerek konuşuyorum
ghibli06
07-11-2010, 11:19
içine parça alır vs o tarz durumda kırılanı gördüm ama, normal bir arabada piston erise dahi kolu kırılan görmedim...
Bulut Y.
07-11-2010, 11:20
kontağa basmadan besmele çek devam et hiç bişey olmaz.
Piston kırmaktan kastım kol çıkarmak aslında, yani pistonun kırılması zaten çok zor ama üst kapak yada bloklar kırıldığı zaman hayli masraf çıkıyor. Neden böyle bir endişem var, aracın yaşı hayli büyük ve kilometresi tam bilinmediği için. bahsettiğim 90 model bir araba ve yakınlarda bir rektefiye görmemiş. Ustalar da tam olarak anlayamıyor galiba, sorunca kapak açılmadan bilemeyiz diyorlar.
kontağa basmadan besmele çek devam et hiç bişey olmaz.
:D biraz daha garantici bakıyorum olaya maalesef.
Bulut Y.
07-11-2010, 11:24
90 model arabaya binicem diyosan (kmsinden, bakımlarından bi haber) ne var ne yok baktırman lazım kardeşim :) korkunun ecele faydası yok ;)
Cihan Çizmeci
07-11-2010, 11:25
Kol çıkarcak araba zart diye çıkarır belli olmaz :) Bir bakmışsın sıkarken araban stop etmiş bloğunda koca bir delik piston koluda ordan sana bakıyor :)
konu baslıgını degıstır kardesım.. kol cıkaracagı nasıl anlasılır yap..
çok üst devırlerde kullanmasıdıgın ve vites kacırmadıgın surece sorun yasamazsın
Araç bmw nin bir modeli, bakımları düzgün bir sıkıntısı yok. Gidişi de çok iyi ancak bir anda olan birşey ise sanırım her gaza basışta tedirgin olmaktan başka çare yok :(
M_PROJECT
07-11-2010, 16:07
fazla evhamlanmissin bence sen , cok sikistirmadigin surece , yagsiz susuz birakmadigin surece kolay kolay cikmaz o kol .
evet biraz fazla evhamlıyım galiba:) Peki blokları koruma amaçlı birseyler yapılablir mi?
Akacak kan damarda
Çıkacak kol blokta durmaz
moruk takma kafana
(bknz: piyango (http://www.politikars.com/img/kars_piyango-bileti1.jpg) )
devil_berk22
07-11-2010, 20:47
Akacak kan damarda
Çıkacak kol blokta durmaz
moruk takma kafana
tam imzalık laf etmişsin abi :D
ChtArdARSL
07-11-2010, 20:51
walla bende dırek ımza yaptım :D
Evet maalesef özlü sözlerimden birisini cümlelere döktüm ehuuheuee
cetinkaya55
07-11-2010, 21:02
Piston,modlanmış ve ayarları doğru yapılmamış her araçta avansın yüksek olması durumunda avanstan dolayı kırılabilir ki buna dayanabilecek bir piston henüz üretilemedi Kırdığı yerde,sekman yatağıdır.bazen kırılan parçanın büyük olması durumunda kapağa ve piston koluna zarar verebilir daha acısı bloğada zarar verebilir bence korkulacak bir durumdur :)) derim Benzinden kaynaklı piston eriyebilir vs vs
S.Özeren
07-11-2010, 21:06
valla ben kırdım ama öncesinde hiç belli etmedi şerefsiz :D :)
psikolojikdeli
07-11-2010, 21:16
sakınan mal göze batar sen aracını güzel kullan bakımlarını yağını suyunu ihmal etme direksiyonunu herkeze verme, yapacağın tune işlemlerinde doğru sıra ile git moturunun çıkaracağı arıza durumu okadar minumum a iner bence.
ya zaten günlük esnaf stil kullanılan bi araba kol mol çıkarmaz. basarsın ama kontrolsüz basarsın. o zaman kol da çıkar yatak da sarar. yağ değişimini aksatma filitreleri zamanında değiş. kullanmana devam et. 80 model golf'e motor yapıcaz dedik. açtık motoru pırılpırıldı. parçaları temizledik garanti olsun diye sekman takıp kapadık. 10k kmdir de sorunsuz kullanmaya devam :D
La bişicik olmaz devam ya. Ralliye mi giriyoruz. heryer mobese piston cıkaramadan evine ceza gelir
bende 406 ya nos bağlamıştım stock motora 1 haftada kırdı hiç belirtide yoktu :)