Orijinalini görmek için tıklayınız : dohc si bakım bilgileri
arkadaşlar aracımı yeni aldım ve motor şanzıman yürüyen aksama bir bakım yaptırmak istiyorum içim daha rahat etsindiye neler öneriyorsunuz bu konuda ?
motor yag seçimi + bakımı ?
şanzıman yağ + bakımı ?
direksiyon + bakımı ?
fren hidrolik + bakımı ?
hangi ürünleri hangi sebepten kullanmalıyım ?
özellikle si kullanıcılarından yardım bekliyorum pek bilgi sahibi olmadıgım bir makine :D
motorda yag secimin mobil 1 tam sentetik 10w/60 olsun frid, bu arada aracina gule gule bin.
Sanzuman yagi ise 10w/40 castrol koyulabilecegini duydum fakat rad-r'a bi ugrarsan onlar kendi yaglarini koyuyor fabrikanin onerdigi.
Triger kayisi ve bilyasini en kisa zamanda degistirmeni oneririm.
Buji ve buji kablolarini kilbilator kapaginda ve o-ringlerde kacak olup olmadigina dikkat et, kacar varsa biran once hallettir.
Gaz kelebeginide temizlettir..
Hidrolikleri degisene kadar mumkun oldugu kadar tamamla ve bakim yaptirana kadar simdilik boyle bin, acikcasi ben henuz direksiyon ve hidrolikleri komple degistirmedim, uzerine ekledim su zamana dek. Aslisi ve dogrusu bu isin degismektir, gule gule kullan aracini.
Valla ben kışlık bakımımı şöyle yaptım:)
5-30 motor yağı
yağ filtresi
antifiriz
şanzıman yağım kontrol edildi eksik yok
direksiyon ve burçlar kontrol bikaçtanesi değişti
gaz kelebeği temizlendi
::ZaFeR::
07-11-2010, 20:29
Hayırlı olsun Frid.Benim Serçe alma hayali şu anlık askıda.Belki ben de hondacı olurum :D
RottingChrist
07-11-2010, 20:30
hayırlı olsun. yakınlara bir sı daha geldi desene. siyah sanırım var mı fotoları?
motorda yag secimin mobil 1 tam sentetik 10w/60 olsun frid, bu arada aracina gule gule bin.
Sanzuman yagi ise 10w/40 castrol koyulabilecegini duydum fakat rad-r'a bi ugrarsan onlar kendi yaglarini koyuyor fabrikanin onerdigi.
Triger kayisi ve bilyasini en kisa zamanda degistirmeni oneririm.
Buji ve buji kablolarini kilbilator kapaginda ve o-ringlerde kacak olup olmadigina dikkat et, kacar varsa biran once hallettir.
Gaz kelebeginide temizlettir..
Hidrolikleri degisene kadar mumkun oldugu kadar tamamla ve bakim yaptirana kadar simdilik boyle bin, acikcasi ben henuz direksiyon ve hidrolikleri komple degistirmedim, uzerine ekledim su zamana dek. Aslisi ve dogrusu bu isin degismektir, gule gule kullan aracini.
teşekkür ederim umarım hepimiz öyle kullanırız,
motor yağı için castrol 5w40 aklıam yatmıştı aslında ama önerilere göre hareket edeceğim
gaz kelebeği hiç aklıma gelmemişti :eek:
Valla ben kışlık bakımımı şöyle yaptım:)
5-30 motor yağı
yağ filtresi
antifiriz
şanzıman yağım kontrol edildi eksik yok
direksiyon ve burçlar kontrol bikaçtanesi değişti
gaz kelebeği temizlendi
bende baştan sadece motor yağı ve filtresi, soğutma suyunu degiştirip yola devam diyordum ama içime sinmeyen bir fikir oldu
Hayırlı olsun Frid.Benim Serçe alma hayali şu anlık askıda.Belki ben de hondacı olurum :D
teşekkür ederim darısı başına serçe biraz macera olucaktı zaten ruhsal bakımdan seni mutlu etmeyebilirdi :D honda hayat ondaymış mı desem :D
hayırlı olsun. yakınlara bir sı daha geldi desene. siyah sanırım var mı fotoları?
teşekkürler evet siyah şimdilik güzel foto yok malesef :D
::ZaFeR::
07-11-2010, 20:46
teşekkür ederim darısı başına serçe biraz macera olucaktı zaten ruhsal bakımdan seni mutlu etmeyebilirdi :D honda hayat ondaymış mı desem :D
Türk mantığla devam edecez şu an.Biraz daha biriktirip iyisini alalım mantığı :hahaha:
Türk mantığla devam edecez şu an.Biraz daha biriktirip iyisini alalım mantığı :hahaha:
akalın ve için rahat olsun gerisini boşver :D
şimdilik castrol edge 5w40 yağ, antifriz ve yağ filtresi aldım :D
caglarcb
08-11-2010, 17:57
Hayırlı olsun, kazasız belasız inşallah. Benimde ilk arabam Si/hb'di. 20k km kadar kullanmıştım hala daha yeri bende ayrıdır. Öneriye gelince;
Motor yağı konuları çok geçti forumda, 5-40 diyenler var 5-30 diyenler var, 10-40 diyenler var. hatta 10/60 koyanlar bile var. Ben kendi vti'mda 5-40 castrol edge tam sentetik yağ koyuyordum. bence en idealide o sınıftaki araçlar için 5-40 yağdır. Yükseş sıkıştırma vs olmadan 10/60 çok gereksiz ve izmirde stock vti'a, Si'a koyup 10km sonra yatak saranlar var. Marka olarakta Motul veya Castrol kendi tavsiyemdir.
Şanzıman yağı kesinlikle 10-40 fln şanzımana koyma. Yetkili servisten Manuel transmission yani Honda MTF yağ al. 2 kere sor bazen AT ile karıştırolar, sıkıntı açma başına. (Fiş fatura vs almassan indirim de yapabilirler, servisine bağlı.) Yağı değiştirirken yağ filtreinide oem ile değiştir.
Dreksiyon hakkında fikrim yok. :)
Fren hidroliğinde büyük ihtimal dot3'tür eğer komple değiştirilmediyse. Herhangi bi markanın BP,OPET,SHELL Dot4 Fren hidrolik sıvısını alıp komple değiştirmen daha iyi olur. 1 litresi 10TL civarında, işçiliğide fazla tutmaz. Ama ekleme yapılmayacak kesinlikle içindeki dot3 sıvı vakumlanıp komple çekilecek yerine dot4 eklenecek.
Bunların dışında da, antifiriz suyuna baktırmayı unutma hatta eksikse ekletme direk komple boşaltıp yenile:) (organik antifirz koyiym deme delersin peteği. Tecrübeyle sabittir.:icon_tup: Alt takımını ve rotunu balansını kontroll ettir. Sapma olmasın. Bujilerini ve kablolarınıda mutlaka kontrol ettir, Oksjen (O2) sensörünü balata spreyi ile temizlletir. Hatta bana kalırsa oem olarak yenisini al tak. Açık hava filtresi varsa kendi kiti ile temizle, kutu içi orjinal filtre varsa onuda değiştir onun yanında polen filtresini fln vs da değiştirirsin. Gaz kelebeğini balata spreyi ile temizlettir, yapabilirim dersen kendinde uğraşabilirsin çok zaman almaz. Üstünede yıkama+ meg nxt 2.0 cila attınmı otur karşısına izle. Kazasız belasız tekrardan.:icon_tup:
By_MuGeN
08-11-2010, 19:27
öncelikle hayırlı olsun motor yağını castrol magnatec edge10/40 koy ve birdaha bu markadan vazgeçme ben bir senede üç kere yağ değşimi yaptım benden önceki sahibi honda servisinde motor ustası bu yağı yavsiye etti alalı 15bin km oldu ve devamlı sıkıştırıyorum hiç sıkıntı yaşamadım km si çok ise aracın kesinlikle tam sentetik yağ koyma
bu araçların motoru yemesinin en önemli sebebi yağ pompas her 10bin km de bir kontrol edilmeli bu şekilde hiçbir sıkıntın olmaz
10-60 son derece gereksiz olur..
5-40 uygundur..
mobil süper s 10-40 yarı sentetik motor yagı kullanıyorum fakat ne memnunum nede memnun değilim diyebiliyorum...
mobil tam sentetik 0-40 kullanmayı düşünüyorum...fakat tam sentetik koyarsam bir sorun yaşarmıyım , daha iyi yaglar gibime geliyor tam sentetik ama genede kararsızım...sizlerin yorumları nasıl si a tam sentetik konusunda:beuj:
subap ayarı 13-17emme 15-19 egsoz
motor yağı çok soğuk iklim 5/30 normal iklim 10/40 çok sıcak 20/ 40 alternatif öneri 15/40 3.8 litre
şanzuman 10/30-40 1.8 lt
aldığı soğutma suyu 5.5 lt
hiğdrolik direksiyon yağı 1.2 lt
buji kodu bcpr6e-11 1.1 mm gep
fabrika verileridir
bilgiler için teşekkürler arkadaşlar
Bende castrol edge 10/40 motor yağı kullandım esay için? Çokta iyi oldu bence?
Bende castrol edge 10/40 motor yağı kullandım esay için? Çokta iyi oldu bence?
bende geçen hafta degiştirdim yagı bakalım daha bişey anlayamadık gibi :D