Orijinalini görmek için tıklayınız : Acil yardım
levent--
09-11-2010, 19:47
Acil olduğu için konuyu buraya açtım yarın serviste götüreceğim aracı sabah.
Birkaç gündür araç zor marşa basıyordu. bugün hiç çalışmadı daha sonra direksiyon ışığı vs. yandı(bunun nedeni aküden elektrik alamadağından elektrikli direksiyon uyarı verebilirmiş) Daha sonra takviye yaptık direksiyon ışığıda söndü araç çalıştı.
Bir kaç saat sonra araç yine çalışmadı. Araç 2 yıllık aküsü bitmiş olamaz açık unutulan vs. hiçbirşey yok. Bunun nedeni ne olabilir?
(2008 model a3 araç)
Teşekkürler şimdiden
CasabLanca
09-11-2010, 19:54
tesisat felan var mıydı senin arabada levent
levent--
09-11-2010, 20:13
tesisat felan var mıydı senin arabada levent
amfi var jbl onlada ilgisi olabilir sanırım?
CasabLanca
09-11-2010, 20:14
kaçak vs. olabilir direksiyon ışığınada o kadar takılma elektronik olduğu için bir süre sonra kendiliğinden sönüyor o. yarın elektrikçiye git kontrol ettir akünü felan ölçtür
devil_berk22
09-11-2010, 20:16
Aracın %99 aküsü bitmiştir yeni akü almanız gerekiyor.
levent--
09-11-2010, 20:30
kaçak vs. olabilir direksiyon ışığınada o kadar takılma elektronik olduğu için bir süre sonra kendiliğinden sönüyor o. yarın elektrikçiye git kontrol ettir akünü felan ölçtür
gidicem bakalım şarj dinamosundan olabilir mi diye düşünüyorum?
Aracın %99 aküsü bitmiştir yeni akü almanız gerekiyor.
2 yıllık araçta akü bitmesi zor gibi geliyor ama olabilirde dediğiniz gibi
yarın götür bir elektirikçiye bitermı bıtmezmı ögrenelim :D tesisat varsa kesin biter :D
başlık konusundada konu içerigni belirtin lütfen neye neden niçin acil :icon_tup:
Anfi bağlantına bir baktır. Anfi açtırmasını direkt olarka aküden almışlarsa 2 seneye kalamadan biter. Yok olması gerktiği gibi ise aracında kaçak vardır. elektrikçiye baktırman lazım.
Alarm varsa sonradan takılan ona baktır ilk olarak
yarın götür bir elektirikçiye bitermı bıtmezmı ögrenelim :D tesisat varsa kesin biter :D
başlık konusundada konu içerigni belirtin lütfen neye neden niçin acil :icon_tup:
Abicim 6 senedir tesisat takılı aracımda 2. akümü kullanıyorum onuda geçen sene aldım. Kaçak var bahsedilen araçta.
levent--
09-11-2010, 21:24
Tesisattan sanırım banada öyle geldi. ama yinede erken gibi geldi bana akü bitmesi için
Anfi bağlantına bir baktır. Anfi açtırmasını direkt olarka aküden almışlarsa 2 seneye kalamadan biter. Yok olması gerktiği gibi ise aracında kaçak vardır. elektrikçiye baktırman lazım.
Alarm varsa sonradan takılan ona baktır ilk olarak
Abicim 6 senedir tesisat takılı aracımda 2. akümü kullanıyorum onuda geçen sene aldım. Kaçak var bahsedilen araçta.
Aracın orjinalinde alarm var ama tesisatı ben bağlatmadım ondan olabilir. Önce aküyü değiştirip sonra tesisatla ilgilencem sanırım.
Benim aracımda 3 yaşına girdi ama 3 yaş erken bence normal şekilde akünün bitmesi için
devil_berk22
09-11-2010, 21:25
kendi aracımdada aynısı başıma geldi tesisat vardı ve bi sabah aniden çalışmadı takviye kablosuyla çalıştırıp servise gittim akü aldık 2.5 yaşında falandı benim aracımda
levent--
09-11-2010, 21:58
kendi aracımdada aynısı başıma geldi tesisat vardı ve bi sabah aniden çalışmadı takviye kablosuyla çalıştırıp servise gittim akü aldık 2.5 yaşında falandı benim aracımda
O zaman akü değişecek benimkinde de öyle gözüküyor.
Bunun çözümü yok mu peki?
devil_berk22
09-11-2010, 22:07
çözümü malesef yok bunlar zaten kullan at akü olduğu için süresi biteni atıyorsunuz 100-150 lira arası bişeydir zaten boyutuna göre değişir
mgnPower
09-11-2010, 22:12
iki yillik aracta benimde gecen hafta basima geldi. o kadar cok konustum ettim akuyu garanti kapsaminda degistireceklerdi ama bir gun bir baktim amfi teyp kontak hersey kapaliyken bile calismaya devam ediyor. JBLdi benimde amfi. amfiyi degistirdim sorun duzeldi.
levent--
09-11-2010, 22:21
çözümü malesef yok bunlar zaten kullan at akü olduğu için süresi biteni atıyorsunuz 100-150 lira arası bişeydir zaten boyutuna göre değişir
Çok teşekkür ederim yardımlarınız için
iki yillik aracta benimde gecen hafta basima geldi. o kadar cok konustum ettim akuyu garanti kapsaminda degistireceklerdi ama bir gun bir baktim amfi teyp kontak hersey kapaliyken bile calismaya devam ediyor. JBLdi benimde amfi. amfiyi degistirdim sorun duzeldi.
Bende sanırım ya aküden vazgeçicem 2 yılda bir değişecek ya da amfiye çözüm bulucam. Teşekkürler
MuratGürakan
09-11-2010, 22:25
aküdür... BEnim aracımda da tesisat olmamasına rağmen 2 yıl sonunda tamamen bitmiş. Değiştirdik düzeldi.
http://www.techturkey.com/forum/showthread.php?t=63836