Orijinalini görmek için tıklayınız : emmeden sonra sıkıntı ...
aracıma skunk2 emme taktım emmenin üzerinde sensörler gaz kelebeği,benzin rayı enjektörler vs herşey vardı parçalar sıkıntısız araçtan bnm aracıma geçti ama ben taktıktan sonra diyelim vtec açtım açarken böle ufak bi tık sesi geliyor gibi vteci sonra yüksek devirlere doğru araba bi sendeliyor vteci kapatıyor bu acaba neden yapar ??
volume81
10-11-2010, 12:53
wideband varsa emme'den önceki ve sonraki değerlerde bir değişme oldumu :)
bazen ecu salaklık yapabilir bu durumda hemen kendisini toplayamaz hatta rolantide aşırı düşüklük stop etme veya aşırı yüksek devirde çalışma sorunları olabilir :)
yeniden yazılımda ayarlama veya zamanla araç yolda devir gördükçe kendini ayarlayabilir :)
tabi montaj'da bir hata yoksa dediklerim geçerli :)
utkuselamoglu
10-11-2010, 13:09
vtec açarken fakire düşüyodur.... emmeden dolayı
dsbritörünede baktır derım umut.aynısı fıratada olmustu
vtec açarken fakire düşüyodur.... emmeden dolayı
Buyuk ıhtımal sorun budur fakıre dusuyordur
beyinin harnesından yapıyor sanırım çünkü çok salak çalışmaya başladı araba devir bazen çok düşüyor bazen yüksekte kalıyor yeni harnessı bekliyorum sonra tekrar bir yazılım attırıp bakıcam gene düzelmezse başka şeylere göz gezdiricem sanırım başka fikri olan varmı
LIGHT RS
10-11-2010, 16:27
sanırım eskisine göre emme farkettiği için, yeniden yazılım attırıp uygun karışımı ayarlattığında düzelecektir.
inşallah başka bi sorun değildir
bende de aynı sorun var farklı emme vtec gaz kelebeği var üstüne bide headers gelince araba kafayı yedi, beyin alıcaz ama Allah bilir ne zaman,
aynı sorunu muharrem zs vtec döneminde yaşadı.. tamemen ayar ile alakalı..
ya çok şaşırtıcı ama abi alt devir iileşti baya baya 4800 de vtec açıorum açarken tık die ufaktan ses gelio açılıyor sonra 7000 e geldimi sanki araba kesiciye girio gibi bir sendeliyor sallanıyor sonra vteci kapatıyor devir inmeye devam ediyor sinir etti iki gündür sıkacam beynine 2 tane :D
emme taktıktan sonra normal bunlar.
bende şimdi emme taktım beyin orj.
alt devirler çok fazla iyileşti ama vtec açmadan 1 devir kadar sapıtıyor.kasılarak vtec açıyor ve açıncada yürümüyor.devir bitmiyor
zaten afr den okuduğum emmeden önce cai hıdır egsoz ile afr 8200 de 10.8 gibiydi şimdi 12.5 gibi oldu ama sabit değil her salise farklı şeyler okuyor 14 15 12 10 12.5 diye bitiyor
bendede emme ve kelebek var
tamamen karışımla ilgili.
birde gaz kelebeğinin vidasını kontrol et montaj esnasında açılmış veya kapanmış ise araban tam gaz vermez tam eçılmaz kelebeğin yada fazla açılır terse döner hafiften tel kopar.
aracımda beyin orjinal değil güzel bir yazılımda beynim var ama emme tanıtılmamış şekilde yazılı
orjinal ecu ile emmeden problem olmaz.
vtecler zaten çok zengin çalışıyorlar. 10 küsürlerde bitiyor afr si. emmeden sonra olsa olsa 12 lere gelmiştir.
yazılım varsa eğer zaten afr 12 lere falan çekilmiştir. emmeden sonra biraz daha fakire kaymıştır.
yazılımdan dedi sanırım herkez sonuç olarak harnessı bekliyorum gelene kadar çözemicem anlaşılan :)
LIGHT RS
11-11-2010, 07:04
artık problemin çözülürse yazılımdan diyen arkadaşlara birer teşekkür edersin....:)
ee tabikide abi :) salıya harness geliyor perşembeye anca yeniden yazdırabilirim sanırım bayram sonu ne oldunu anlarız :)
fsunnetci
11-11-2010, 08:18
Yazılımdan yapıyor çünkü emme manifoldu ve gaz kelebeği değişmissin buda tekrar bir yazılım gerektirir arkadaşların tespiti doğru yanlız sana tavsiyem aracını fazla zorlamaman olacaktır çünkü vtec sonrası bariz fakir yakıt tüketimin oluyor pistonlara ciddi zarar verebilirsin..:rolleyes:
LIGHT RS
11-11-2010, 11:29
bayramda vtec açmadan gezcen anlaşılan :)
mstpower
11-11-2010, 12:41
Umut en iyisi arabayı sat :D
Umut emme ile distiribütör ile vtec acmada sıkıntı olmaz benim eski parcalarım zaten bunlar ben taktıgımda hiç bir problem yasamadım senin arabanda elktiriksel bir problem var bunları bastan gozden gecittir sana telefondada soledim getir neptunu takalım deneyelim zaten harnesda var uzerinde 11 12 de ewde olurum okk
yaa 12 de gecenin hiç uraşamam üzerinde arabanın sıfır tesisat var sen söktünde bunu orjin beyin vardı ondan sıkıntı olmadı sanırım bakarız sıkıntı değil çözülür ne olcak sanki hafta sonu deneyelim bi neptuneüde